Då och nu....

En gång arbetade jag extra  i hemtjänsten… på den tiden hette det att man var  hemsamarit och allt var mycket enklare.

 Det fanns inga krav på vad  man fick och inte fick göra och jag såg det mer som att jag besökte människor i deras hem och då fick det vara på deras villkor. 

Ville de ha putsat ett fönster så skulle jag inte drömma om att säga "nej, se det ingår inte de arbetsuppgifter jag får utföra."

Och man hade mer tid, vilket var guld värt.  De flesta jag besökte var ensamstående män på landsbygden  som levde ganska torftigt men som hade sjöar att ösa ur när de berättade om sina liv. 

Jag tog mig alltid tid att fika.. att kaffemuggarna var lite äckliga, so what! Lite skit dör man inte av.

 

  Sen brukade vi hjälpas åt med det som skulle ordnas. 

Behövde det städas så satte jag  gubbarna på att damma medan jag  dammsög. På den tiden lagade man mat i hemmet till vårdtagarna  och då brukade jag alltid involvera mina pågar i detta… han skalade potatis och jag stekte fläsket.

Det var typ mest sådan mat de ville ha, som de var uppvuxna med.

  Och under arbetets gång pratade vi.  Ibland fick man titta i fotoalbum från svunna tider.  En av gubbarna spelade dragspel för mig under arbetets gång.

 

 

 Det hände att somliga av dem  flirtade lite eller försökte klatscha mig i ändan… nej, jag skriker inte metoo.. och jag anmälde ingen.. jag  tog det från den humoristiska sidan och  vi kunde skoja rätt rått med varann och vi skrattade mycket.

Tror jag passade för att arbeta med gubbar… och en av dem var en fena på fräckisar och hade hur många som helst på lager. 

Sen fanns det ju surgubbar också.. sådana som säkert surat sig igenom ett långt liv och det blir ju inte bättre för att man blir gammal. Men det fick man ta med en nypa salt och de flesta tinade upp så småningom.

 

 

Jag minns speciellt när julen kom.

En hel del av dem skulle sitta ensamma på julafton och till dem gjorde jag iordning en liten korg med skinka/brunkål/ jansson/köttbullar / en julblomma och en liten klapp… och så for jag runt till  gubbarna  dan före dan och blev mottagen som värsta jultomte.

Jag minns speciellt TomTom som han kallades  och som fortfarande vid 92 års åldern var en högrest man och med stort burrigt vitt hår.

Han bodde ensam på sin gård med vakthunden  Lusen. Som för övrigt var lika bra vakthund som Mannabonen Glenn !! Dvs.. ingen vakt alls.

En gång i tiden hade stall och ladugård varit fulla av djur och liv men det  var då det. Nu var det tomt överallt. 

 

 

TomTom var noga med att vi skulle sätta ut lite julmat till småtomtarna som han stod på mycket god fot med. Och en gång visade sig en av dem också för mig. De litade så pass på TomTom när han ropade på dem ” Tomtana-tomtana-tomtana ” att de tittade fram.

Tiderna förändras och mammas väninna berättar om sin hemtjänst… hur det kommer olika människor hela tiden, hur stressade de är och  hur allting är klockat. En kopp kaffe är inte  att tänka på.

 

 

 

Jag tycker inte att allt var bättre förr, långt därifrån men nog skulle jag själv föredra gamla tiders hemsamariter om jag hade behövt extra hjälp och tillsyn!

Kram & kärlek

1 Laila:

skriven

God morgon.
Jag håller verkligen med dig. Fram för mer tid hos de äldre. Så som dagens hjälp är upplagd skapar det stress hos både personal och äldre. Har en fråga du gärna får hjälpa mig med. Var och tittade på ett hus igår. Kommer jag att flytta dit eller kommer det något annat bättre till mig? Hoppas du och Nettan får en fantastisk tid i stugorna. Stor Kram ❤

2 Tingeling :

skriven

Jag har själv jobbat i hemtjänsten, och hört om hur man gjorde tidigare, dem samlade ihop alla pensionärer och gjorde utflykter tillsammans också. När jag var 20 år så jobbade jag i två år i hemtjänsten, och då trivdes jag, vi hade våra egna kläder, det var ungefärlig tid men inget att klocka, tog det längre tid så gjorde det, om det behövdes extra hjälp. Det var faktiskt en rolig tid. Senare när jag var cirka 28 år försökte jag gå tillbaka till hemtjänsten för jag tänkte att jag kanske skulle jobba med det trots allt. Men allt var förändrat. Dem kollade tiderna man stämplat in och ut, och stannade du en minut för länge fick pensionären betala för det. Det är helt sjukt. Jag var stressad och kollade på klockan hela tiden. Och man fick absolut inte göra nåt extra som pensionären inte betalat för. Nej på ett sånt sätt kan jag inte jobba!

Kram!

3 Jossan :

skriven

Godmorgon

Usch att vakna upp men ångest idag var inte ett dugg roligt.. Jag mailade om jag kunde få göra min tenta som en hemtentamen men helt plötsligt kan man inte det längre. Konstigt att jag kunde få de undantaget nu i augusti.. Ska maila prefekten på de institutet.. Jag fattar inte varför de inte vill hjälpa utan de vill bara ställa till det. Sen kan jag inte förstå att man ska ha salstentamen nu i Coronatider.. Nä det ska jag försöka se om det går att fixa..

Finns det någon chans att jag kommer få ändra tentamensform?

Kram

4 LottaS:

skriven

Ja, det här håller jag verkligen med om, det verkar så omänskligt idag på så många håll.
Es, jag börjar förstå det här att vi kan vilja flytta: dottern och jag har hittat vårt drömhus! Men vad ser du? Det är en jättesatsning, skulle visserligen gärna ha det stramare framöver för en så vacker vardag, men ytterligare oväntade kostnader skulle göra det svårt. Skulle det löna sig att vänta på fler objekt, eller kommer vi alltid att tänka på detta med ånger?

5 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja att man hade mer tid med vårdtagarna är ett som är säkert, ett av mina första sommarjobb var som hemsamarit.

Hoppas ni kommit väl fram och stugorna är bra samt att internet funkar.

Har bokat en hotellövernattning i en småstad norröver i mitten på veckan, blir lite sightseeing i gamla historiska miljöer. Skönt med lite miljöombyte, fast har på känn det här blir en av de sista utflykterna tillsammans....stark känsla av avslutat kapitel. Ingen sorg på ngt vis, bara ett konstaterande.

Startar dagen med sport och vattenjympa sedan får dagen rulla på bäst den vill!

Kram

6 <3:

skriven

Ja lite små egenheter har A han är inte van att ha mig i sitt liv igen. Ordnade lite romantiskt mys.
Var han nöjd med kvällen ?
Blir känslorna starkare från hans sida ?
Hur stor är chansen att Stockholms weekend blir av ?
Tror han vill att jag ska bestämma datum.
Kram

7 <3:

skriven

Godmorgon esmeralda, jag är nu fastanställd på ett jobb tvärs över gatan. Men jag har börjat tröttna.. Jag vill inte låta otacksam för mitt jobb, för jag är verkligen tacksam. Men det är skrikande barn dag in dag ut..
Vill ha förändring. Ser du mig trivas med ett nytt jobb i samma stad? Har tittat lite på boendestödjare..

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Måste berätta att kunde vissa andarna eller spökar styra efter våra synen? Eller lura våra hjärna... av vaxholm i lördags som jag går i tornen av trappsteg. Alla går tillbaka men jag var sista. Känns som någon följer efter mig och försöka lura mig också. Som tur jag såg andra då jag går till dom

Kan såna andarna styra över våra hjärna. Det är första gång som jag upplevas.

Förstår ju jag har utvecklas så mycket av min förmåga...

Ha det bra

9 Anki:

skriven

Godmorgon
När jag var 12 så hade vi hemsamarit då mor låg på sjukhus i samband med yngsta systerns nedkomst. Den första Hemsamariten var underbar hon gräddade berg av de ljuvligaste pannkakor bara till oss ungar .Städade så fint och framförallt så Såg hon oss ungar Sen fick vi en annan hemsamarit av den barska sorten Jag fick röda hund och hon tvingade i mig välling något jag fortfarande avskyr lukten av..

Hoppas ni "boat" in er nu i skogen ser fram emot rapport från de småländska skogarna

Ha en härlig start på veckan !

Kram Anki med flock

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har alltid var rädd för blir gammal. Jag undrar hur kan det var positiv med det. Jag vet inte bara hur ska jag klarar mig utan vissa personer när den tid kommer.

Jag vet ju flest som inte bryr sig om det men speciellt jag har annat sätta också.

Jag vet inte om jag njuta av det...

Ha det bra

11 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Tiderna förändras.

En kompis jag börjat umgås med nu under mamma ledigheten. Undrar om hon gillar mig? Eller om jag inte är så viktig för henne?
Ser du om hon pratar om mig till andra ned värderande?
Kram

12 Katten:

skriven

God morgon!

Hoppas er resa till Småland gick bra och att ni får fina dagar där.

Min erfarenhet av hemtjänst är blandad men till stor del faktiskt bra och att det handlar om vad man har för biståndshandläggare och hemtjänstpersonal.

Min dementa morbror, som dog för snart fem år sedan, hade turen att ha bra personer på båda dessa tjänster. Hemtjänsttjejen som oftast besökte honom gjorde mycket mer för honom än hon hade behövt, och när hon insåg att tiden hon fick vara hos honom var för knapp så bad hon mig be biståndshandläggaren att tilldela mer tid, och det var inga problem. Endast ett telefonsamtal till biståndshandläggaren, så vips fick hemtjänsttjejen mer tid att hjälpa min morbror.

Själv hade jag hemtjänst under några månader för ett par år sedan. Jag hade blivit beviljad städning och själva städningen funkade, däremot var det ett par av tjejerna som sa "jag är inte städerska, jag är undersköterska". Trist för dem att bli skickade att utföra arbetsuppgifter som de kände sig överkvalificerade för, men vad skulle jag göra åt det? Jag hade ju inget behov av medicinsk hjälp och jag hade ju blivit beviljad städhjälp.... Efter ca ett halvår sa jag upp hemtjänsten, jag jobbade då och man måste vara hemma när hemtjänsten städar och på helgerna städar de inte, så det blev både krångligt och dyrt att ständigt be om ledigt från jobbet och förlora arbetsinkomst. Jag behöver ff städhjälp men kommer att anlita städfirma istället, de städar oavsett om jag är hemma eller inte.

Kram

Katten



13 linea:

skriven

hej ez! Ser du hinder för mej att bli gravid???.

14 Lilla m:

skriven

Hej Es, du skrev att jag inte kan lita fullt ut på L.... ser du om det kan bli trubbel längre fram i tiden? Kram

15 2020:

skriven

istället för att försöka dejta seriöst osv bestämde jag mig för att träffa någon o ha kul med men det verkar som att universum går emot mina planer 😅

Kommer nån ”att ha kul med” dyka upp snart? (Okej, kan erkänna att man är lite kräsen)

Kram

16 Ghostwriter:

skriven

Ja ingen tid är väl egentligen bättre än den andra, men man kan alltid lära sig något ur varje tid! Tänk om det fanns en kombination av förr och nu - hyffs, att man tog sig tiden och resten som du beskrev.
Idag känns det som att ju sjukare man är, desto mindre tid och folk nekas hemtjänst och assistenter. FAST att de är jättesjuka! Så länge det finns familj, så anses familjen vara den som ska arbeta och hjälpa till med den gamle/sjuke. Jag som är ung och sjuk hade kunnat behöva assistent ibland, inte varje dag men ibland. Dock söker jag inget sådant och känner ändå att jag gärna vill klara allt själv, för att det är nyttigt för min mentala hälsa och sjukdomen. Men jag lider verkligen med de som nekas hjälp. Allt handlar bara om pengar nu för tiden, inte människorna.
Kanske stressar vården igenom för att hinna fler patienter, för att det ska se bra ut att "alla" hinns med medans de inte hinns med ett dyft egentligen. Sen finns det änglar förstås, men då är det väl åt andra hållet istället, att änglarna som gör gott och tänker med hjärtat, istället får dålig lön - stress och oro.


Jag ska söka in till komvux och gå i två skolor samtidigt. Jag vet att jag klarar det. Dock, kommer den komvux jag söker till ta in mig? Jag försöker vara tydliga mot dom. Annars finns det ju andra skolor men jag tänker tidsmässigt att jag måste hinna söka in också.




Kram

17 Skrållann:

skriven

Hej!
Satt och skrev en massa och så försvann det. Var väl inte meningen att den långa texten skulle skickas men jag konstaterade egentligen bara det du skriver;)
Dottern har ju haft en liten förälskelse på en kille som hon träffade under en fotbollsmatch. Jag känner till familjen lite på håll och de båda Ungdomarna började skriva lite till varandra. Sedan dissande han henne för hon var lite för ung och för att han känner hennes bror och det skulle vara fel gentemot honom🙄 Men när vi åter sågs i helgen såg jag blickar utbytas. Finns det lite känslor från hans sida eller spelar han bara?

Hoppas ni får en fin vecka i Småland. Jag ser fram emot att följa er;)

Kram❤️

18 Nenna:

skriven

Hej Es,
Tråkigt att hemtjänsten inte fungerar på samma sätt längre. Det var nog höjdpunkten för många att få lite sällskap. När jag var liten
och sjuk vet jag att det kom en hemsamarit ibland.

Träffade på en man i helgen som jag tidigare haft ihop det med. Våra ögon möttes och sedan sa mina vänner sa att han spanade in mig. Finns jag i hans tankar?

Kram 🤗

19 Carina :

skriven

Hej fina Esmaralda! ❤️Jag undrar ifall du kan se om där är en ny kärlek 💓 på väg in till mig😊bamse 🤗 c

20 Rebecca:

skriven

Kommer Tobias att fria till mig? :)

21 Maria:

skriven

Åh, jag har jobbat på ett äldreboende i sommar. Älskade jobbet och gamlingarna. Men i slutet av sommaren blev den negativa attityden och skitsnacket bland personalen för mycket. Synd att det ska vara så. Berättade för mamma. Hon hade samma erfarenhet från en annan stad. Hon jobbar just nu i centrala hemtjänsten och säger att det är bra, då hon jobbar ensam och slipper dem som snackar skit och springer till chefen titt som tätt :-D Kram!!

22 Skorpan:

skriven

Det finns nog inget du inte skulle ha jobbat med Es, tror jag :). Håller med dg, hemsamariterna från förr är nog att föredra framom dagens stressade får inte göra något extra -typer. Det enda som har betydelse är ju pengarna :(, tyvärr. Kanske vi nån dag, önsketänkande, kan övergå till dessa igen, som har tid med de gamla!

Undrar hur det blir med min höst, klarar jag av det ekonomiska o sker det ev nåt upplyftande, nån flirt eller kanske mannen ;), som kunde få mina energier att stiga Es? Går för halv maskin, eller kanske mindre t om...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

23 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Ja vad säger man om dagens hemtjänst, bedrövligt att behöva jobba efter klockslag. Trodde det skulle vara bättre med alla dessa privata hemtjänster men verkar vara lika stressigt där. Man vill ju kunna sitta ner, ta en kaffetår och bara prata med dom gamla. Jag har en tant som är en bra bit över 90 till granne och till henne kommer en vännina en gång i veckan, de städar och donar och bakar och lagar mat. Så härligt att höra tanten skratta och vara glad. Även jag sticker in där ibland och dricker kaffe och pratar och ger henne hembakade kakor som hon blir så glad över. Hon lägger kakorna i sin skattkista som hon säger. En härlig tant.
Hoppas ni har installerat er i dom småländska skogarna, kanske redan fått besök av några gårdstomtar...jag tror att min hjärtlige tomte vill ses idag, vad tror du?
Tog rejäl sovmorgon idag och njuter av morgonkaffet. En skön morgon i ljummen höstluft🍁
Njut av Småland, kram🥰

24 Dunegull:

skriven

Hur ser det ut på kärleks fronten för min del? Har på allvar gett upp att träffa mannen i mitt liv.

Kram

25 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron tjejer har ni kommit på plats nu? Ser så mysigt ut o en liten båt så ni kan fiska middagen med👍Jag älskar att fiska så rogivande🤗

Vilken mysig läsning ibland känner jag att det var mysigare förr. Idag har de inte ”tid” som det så vackert heter inom hemtjänsten men kan känna att det oftast saknas empati förståelse o lite vilja! För visst hinner man mer. Min lilla Mamma hade säkert 30 olika som kom till henne de flesta var rara men ack så lata bad man de tömma hinken med trosskydd som luktade så fick man till svar att de var inte deras tur. Jag handlade åt henne o paketerade in det i plastfolie o fryspåse med 8 skivor pålägg i var, för mamma älskade att ta sig en eller två skivor skinka när hon var sugen. Detta visste de om men gav henne mat som gått ut o samlade disk på hög, så den fick jag ta! Mamma hade ett mkt vackert hem som alltid luktade fräscht o gott, men när hon inte kunde själv så gjorde jag eftersom mina två syskon golfade o reste för det var ju viktigare... Hemtjänsten hade inte lärt sig vad taktil massage var förrän jag berättade hur viktigt det var?! Jag har en anhörig som arbetade inom hemtjänsten ett tag som hittade en äldre dam utan kläder liggandes i både det ena o andra o gjorde en orosanmälan! O då var hen ingen bra arbetskamrat o fick gå så fungerar hemtjänsten idag på många ställen tyvärr o man blir bara så sorgsen.

Fråga:
Kära Es kan du se om den här dagen kommer att fungera bra för mitt barn o hens familj? Har hänt mycket o jag undrar om det slutar lyckligt eller det blir som förut?

Snälla hoppas så på ett svar från dig🙏❤️🌹🥺😢💜🌸
Kramar i massor

26 EPM :

skriven

Så fint!
Jag hör från mina studenter som sommarjobbar i hemtjänsten hur stressade de är av arbetsgivaren;nya områden hela tiden så de hittar inte och de får aldrig träffa samma vårdtagare mer än en gång, vårdtagarna är arga och sura vilket ju inte är så konstigt när de aldrig känner igen någon och hela tiden miste berätta hur de vill att personalen ska göra. Mina studenter for illa då de såg hur detta gick ut över vården, tryggheten, och mötet som ju vi i utbildningen lägger stor vikt vid.
Jag hade tur som hamnade på ett serviceboende när jag var i äldreomsorgen, jag fick möjlighet att utveckla relationen med mina damer och herrar och kunde ge en extra stund med kaffe ibland. Jag minns Vera... undrar om hon kom ihåg mig efter att jag slutade..?

Snart utvecklingssamtal med min son. Hoppas det går bra för honom och han inte är lika känslomässigt hudlös nu som innan, jag tycker han verkar bättre på att hantera det.

Ser du nåt om framtiden och vart alla barnen bor, mina och A:s, hos oss eller blandat?

Kram

27 Helena Ir:

skriven

Ja,jag skulle också föredra den tiden, när det fanns tid för människan man besökte. Minns en kort tid när även jag gick hem till folk..hur jag fick gamla alkisar att duscha,och de faktiskt var snällare än de brukade.

Härlig träning, men så svettigt på promenaden hem.

Somligt härhemma tar på krafterna..säger bara orka!!

Ha en fin dag med Nettan, och hälsa så gott!

Kram

28 åsa:

skriven

Hejsan E!


Åh vad mysigt detta va att läsa att du varit Hemsamarit. Det har jag också varit. Jag fick också ta gamla gubbar ,för ingen ville gå dit. Jag var 18 år ,och jag gjorde precis som du ,satte dom i arbete medans jag arbetade. Diskade jag så fick dom torka . Samma med maten.Vissa fick man med både allvar o humor säga ifrån om det skulle bli för nära så att säga.Man hade tid o fika o lyssna. Håller med att nu är alla stressiga. Jag jobbade som hemsamarit i 5 år o jag trivdes bra. Ha en go dag till dig o alla i Bloggfamiljen.
Kram Åsa

29 Carina :

skriven

Hej fina Esmaralda! ❤️Jag undrar ifall du kan se om där är en ny kärlek 💓 på väg in till mig😊bamse 🤗 c

30 Pia1:

skriven

Kan inte annat än hålla med... Har provat dagens hemtjänst och då är jag 44 år med ett barn som behöver omsorg. Slarvig dammsugning (inte ens under mattorna) var tredje vecka och då inte hela huset, resten får gro igen bara... Klarar man inte att köpa hem färdig mat som de kan micra, då kan en köpa gröt till middag. Med ett barn i hemmet??? Det är bedrövligt, tycker så synd om de gamla.

31 Dalkulla :

skriven

Nog var den sortens hemsamarit betydligt bättre än det som presteras idag. Ut och in sedan är de puts väck. Jag har jobbat inom vården på ett äldreboende med eget boende. Där fanns några få som ofta undrade om jag inte ville sitta ner hos dom och prata bort en stund och, visst gjorde jag det mer än gärna.

Tyvärr sågs det inte med blida ögon på någon av personalen, fick känslan av att jag trodde jag var förmer än de ordinarie av personalstyrkan. Alla tyckte inte så men, det fanns en och annan. Jag pratade bort en stund ibland längre stunder och de var så tacksamma så. Jag vet att jag gjorde en god gärning under dom stunderna.

Vi kan bara gå till oss själva oavsett ålder, om vi inte fick lufta våra tankar nya som gamla. Alla har vi behov av att prata och någon som lyssnar.

Kram!

32 Tiss:

skriven

Är det bara overklighetskänslor eller något annat fel,typ min hjärna, ögon.. Kanske skrämmer jag upp mig själv?

33 Browallia:

skriven

När jag läste till undersköterska för 10 år sedan så var det ett stort glapp mellan den bild av hemtjänsten som målades upp i studielitteraturen och lärarnas föreläsningar. Man fick lite känslan av att de försökte försköna verkligheten, att det inte alls var så illa som medierna rapporterade om, för att så många som möjligt skulle lockas välja inriktningen mot jobb i äldreomsorgen. Jag läste på komvux och sista terminen valde man inriktning och kunde välja mellan äldreomsorg, sjukvård och handikappomsorg. Jag var den enda i min klass som inriktade mig på handikappomsorgen.Trots att det är i stort sett samma arbetsuppgifter i handikappomsorgen i som i äldreomsorgen så var skillnaden som dag och natt. Där fanns nästan hur mycket tid som helst åt var och en av de boende, vanligvis hade personalen ansvar för en eller två av de boende under ett arbetspass. Personalen lagade maten i köket från grunden oftast av kravmärkta varor som levereades av någon matbutik en gång i veckan. Personalen satt med vid matbordet och åt sin matlåda, på kvällarna samlades alla framför tvn och tittade på tex. Allsång på skansen och gänget sjöng med er sin förmåga. På helgerna ordnades små utflykter för de som ville, man beställde färdtjänst så det var enkelt att dra iväg. Det var så mycket glädje och varje gång man kom till boendet för ett arbetspass blev det kramkalas för alla boende ville ha en kram. Det var 5-6 st som bodde i en gruppbostad, det kunde vara en stor villa med små egna "lägenheter" eller helt våningsplan i ett hyreshus. Jag missunnar inte personer med kognitiva funktionsnedsättningar att få leva ett så "normalt" liv som möjligt utifrån sina förutsättningar men jag tycker det är så fruktansvärt orättvist att jag blir tårögd när jag tänker på att äldre människor var av de flesta av dem slitit under ett helt liv inte kan få lika hög kvalitet på omvårdnaden som inom handikappomsorgen de sista åren i livet. Jag är övertygad om att det skulle vara möjligt det handlar bara om prioriteringar, när Covid-19 drog in så fanns det plötsligt en gigantisk skattkista med miljader att ösa ur. Jag stortrivdes verkligen att jobba med äldre människor och vuxna med funktionsvariationer (som det visst heter numera) men som verkligheten ser ut har jag bestämt mig (med sorg i hjärtat) för att inte gå tillbaka och jobba inom vården den dag jag inte behöver vara sjukskriven längre. Vad jag ska göra istället är en helt annan fråga.

Nu ser jag med spänning fram mot att få läsa om ditt och Nettans äventyr i småland. Kramar till er båda två.

34 Lisa:

skriven

Hej

Jobbade extra på hemtjänsten sommaren 2017, det var en mardröm utan dess like,tyvärr. Inget ont om de gamla, de var underbara men stämningen bland personalen och stressen var katastrofal.
Ser du något jobb framöver för mig, vill helst arbeta med det jag är utbildad för ?

Kram Lisa

35 Till Jocke:

skriven

Haha tack! Men du nappade ju inte på mitt förra erbjudande :) Kranen är dock inte fixad än och börjar bli förbannad på brosan.

Michaela

36 <3:

skriven

Är Anna sur för ngt eftersom hon inte ville behandla mig ?
Kändes så märkligt allt förra veckan.
E blev förbannad på henne. Straffar hon mig för att hon och E brutit sitt samarbete.
Kommer A ändra sig och göra behandling ändå ?

37 <3:

skriven

Är Anna sur för ngt eftersom hon inte ville behandla mig ?
Kändes så märkligt allt förra veckan.
E blev förbannad på henne. Straffar hon mig för att hon och E brutit sitt samarbete.
Kommer A ändra sig och göra behandling ändå ?

38 Cecilia:

skriven

Det låter som att det var bättre förr i detta fall. Vad fint av dig att ta med fika och laga god mat. Hade nog också föredragit hemsamariter.

Gick resan bra? Hur trivs ni i Småland hittills?

En av tjejerna kunde inte komma, ser du om någon annan av dem dyker upp? Kramar

39 Michaela:

skriven

Apopå då och nu så drömmer jag ofta om när jag var yngre och människor som fanns i mitt liv. Vet du vad detta handlar om?

Hur har det gått med sömnen i natt? Minns att du nån gång sa att du aldrig kan sova första natten borta. Om det inte är på Ullared :)

Ha en fin start på eran vistelse i Småland :)
















40 AnnaK:

skriven

Har haft praktik i hemtjänsten för längesen och då var det ett mysigt jobb. Vad jag hör nu så är det katastrof! Både för brukare och de som jobbar.

Tänkte igår att jag kanske skulle göra ett försök att bli lite mer "kvinnlig", känner mig så ful och tråkig. Börja anstränga mig lite mer. Fast då ser jag väl "utklädd" ut? Känns som att man förfallit så förbaskat. Det är sånt man kan ligga och fundera på när man är hemma sjuk 😂

Kram 🤗

41 Dunegull:

skriven

Hur ser det ut på kärleks fronten för min del? Har på allvar gett upp att träffa mannen i mitt liv.

Kram

42 Jocke:

skriven

Min egen farsa har hemtjänst sen i vintras, för honom har det i alla fall funkat bra. Han har svårt att gå sen en tid, så de handlar åt honom. Resten sköter han själv. Först ville han inte alls, men gick ändå med på det sen. Det verkar vara nya personer hela tiden. P.g.a. Coronaläget har jag inte mött honom själv på jättelänge nu, då han tillhör riskgruppen. Vi pratar dock i telefon varje dag.

Det där med då och nu är ju olika. Går man riktigt långt tillbaka var det ju inte bättre förr, med digerdöden på 1500-talet, fattigsverige, kriget, osv...Men jag är nostalgiker på många sätt. Jag hade gärna levt på 50, 60, 70-talet. Jag har Jan Bergmans filmer om Stockholm från 30 - 60-talet, det verkade väldigt trevligt då och en helt annan hyfs och vänlighet mot varandra som man inte ser så ofta nu. Men jag trivdes rätt bra på 90-talet också, då jag växte upp.

Michaela: Erbjudande? :) Nu blir jag förvirrad...

43 Till Jocke:

skriven

Erbjöd om du vill prata på typ Skype eller något annat sätt men blev inget napp :)

Michaela

44 ullie:

skriven

min mamma jobbade ett tag som hemsamarit.
och jag jobbar inom hemtjänsten så skoj
lite annorlunda nu mot då men mycket känner man ingen,
ja tyvärr blir ja väl sjuk pensionär nu sitter i detta nu i helvetisk värk så bara o inse fakta

ha det så jätte skoj i era stugor kramar om

45 Dunegull:

skriven

Hur ser det ut på kärleks fronten för min del? Har på allvar gett upp att träffa mannen i mitt liv.

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: