De negativa.......

 

Människor med negativt fokus – visst orkar man inte med dem hur länge som helst ?

Oavsett vad positivt som finns runt knuten så tolkar dessa människor in det negativa och man förundras över hur de gitter !!  Och vilken fantasi de ibland kan uppbringa !

När jag var barn hade jag en  kompis  som hette Ville.

Hans pappa var just den här negativa sorten och redan som barn tröttnade man att lyssna på honom.

Ville gjorde bra ifrån sig på ett matteprov i skolan, han hade alla rätt och när han berättade för sin pappa så fick han svaret att ” Jaja, men svenska och stavning är viktigare att kunna”

 

Eller en vinter när vi skulle åka skridskor med skolan och Villes pappa vägrade att skaffa honom ett par eftersom  isen ändå snart skulle smälta bort så det var inte lönt med skridskor. Snacka om att inte leva i nuet !

Ville fick inget godis om helgen som vi andra  eftersom hans pappa ansåg att godiset är uppätet efter fem minuter så det är helt meningslöst att lägga pengar på.

Han var nog den första  riktiga pessimisten jag mötte i mitt liv.

Mina föräldrar var ju precis tvärtom. Här gällde det att ta vara på stunderna och nuet. Och även om det var motigt så såg de ljuset i tunneln. Alltid.

Själv får man försöka att undvika de negativa så gott man kan –  och går det inte, ja då får man använda sig av teflontricket och låta allt bara rinna av och inte få fäste.

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Stackars Ville! O på nåt sätt får jag för mig att hans pappa var finne... Vilken pessimist, verkligen, tur du hade det annorlunda Es o optimist är du väl idag?! Med dina föräldrar kan du ju inte va nåt annat ;).

Skulle säkert kalla mig själv realist, nåt mellan optimist o pessimist alltså. Kastar ändå inte yxan i sjön det första jag gör, numera ;). Livet är som det är, ibland mer fantastiskt än annars o just nu väldigt trist ;D. Nånstans nångång skiner väl solen sen...

Skulle önska lite mera solsken o energi i mitt liv, vet bara inte hur jag ska få in energi? Bara trött o sover dåligt gör jag. Åldern som gör sitt? Känns som att jag halvsovt hela natten o drömt en massa. Skulle vara skönt att få sova ordentligt, o nej, piller tänker jag inte ta ;).

Överraskning blev det igår då dotra dök upp utan förvarning, distansstudier denna vecka. Kanske får nån hjälp med röjningen då ;). Hemmaboende, jaa jaa...

Ett årsdag på jobbet idag, kanske borde firas lite?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja fira du, man ska fira i stort sett allting tycker jag :) Villes pappa var faktiskt från Finland så där prickade du rätt ! Kram :)
Esmaralda

2 Optimisten:

skriven

Gomorron Esmeralda!

Idag annan signatur känsligt ämne.
Jag lever med en sådan man sedan många år tillbaka, han säger så om nästan allt! Är det nåt jag föreslår så får jag svaret ja men det är inte lönt nu det kan vi göra nästa sommar. Eller om vi kör en runda på helgen kan jag säga ska vi inte köra ut på ett ställe o som vi båda gillar o äta på, nä inte idag fast att jag erbjudit mig betala. Då kör han till ett korvstånd går av o köper varsin korv o mos som vi äter i bilen...

Jag har bett honom att köra o köpa planteringslådor så att jag kan så egna grönsaker, jag älskar att kunna gå ut o plocka in det som man själv har fått att växa. I 6 hela år har han skyllt på nåt. Jag kan pga min sjukdom inte handla dessa själv o har inte körkort.

Händer det nåt så har han svaret redan!! Jag har bett honom att tänka positivt o skicka positiva tankar till de det gäller men icke! Själv tar han gärna emot Min hjälp så mycket det bara går!

Nu efter 25 år känns det bara så trist att bara föreslå nåt kul, för han är så negativ till så mycket! Och han tar liksom glädjen ifrån mig o orken!!

Själv är jag en social människa o har inga svårigheter att prata med människor jag möter o efter en promenad på egen hand kan jag ha mött ett par stycken o pratat om väder o vind o det gör mig så glad inombords!

Jag undrar om du kan se oss gå skilda vägar? För när jag nämner att jag känner att jag inte vill leva med honom mer, så får jag till svar ”du är så tramsig varför då jag trivs jag har det bra ”???? Jag blir inte klok på honom längre! Har han bara kommit In i nån sorts trotsålder/gubbålder eller?
Han säger var morgon när går till jobb ” jag älskar dig ha en fin dag gumman”?! Men han vill absolut ingenting o jag har försökt få svar varför men han tycker han har det bra?! Är detta normalt?

Kan du hjälpa mig se vad som händer?

Hoppas

Kramar🙏❤️🌹

Svar: Det handlar mer om olikheter mellan er....försök en period i parterapi och ge det en chans.. det kan det vara värt... och fungerar inte det, ja då tror jag en separation är oundviklig, kram :)
Esmaralda

3 Tingeling :

skriven

Har en vän som är så... jämt.. Och det är också fel på allt och alla. Hon vill inte åka utomlands med barnen "För dem kommer ändå inte komma ihåg det när dem är stora" eller när jag berättade om min dotters syntest (Hon har perfekt syn) och hon säger "Ja men det kan ju ändras". Osv.... Vi umgås inte så mycket längre...

Healingen har gjort sitt! Jag bad om insikt i studier, och jag har bestämt mig för att fortsätta utbildningen tills jag blir klar. Men, att jag läser en kurs vid sidan av på 50 %. Jag skulle hinna det, för uppgifterna vi får klarar jag på två dagar, tycker inte att jag lägger ner 100 % på studier alls. Så håller på att kolla upp ämnen/kurser som intresserar mig och jag kan ha nytta av i framtiden. Är bara om mitt ordinarie jobb jag inte kommit fram till något än...

Kram!

Svar: Bra ! Härligt !! Kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda blir AW lite svartsjuk fast han inte vill erkänna det ?
Kram

5 Jossan :

skriven

Godmorgon..

Jag är normalt sätt väldigt positiv person. Men sen har jag mått så dåligt och blev negativ. Saknade verkligen mig själv när jag bara var så negativ. Nu börjar jag bli mig själv igen. Dock känner jag att jag börjar få ångest igen.. fast jag har mina antidepressiva.. Det är jobbigt..

Dagen var så jobbig igår så jag till och med drömde mardrömmar om en förälder inatt.. Blev arg och ledsen.. I drömmen sa föräldern att jag var världens sämsta lärare och borde inte få arbeta som lärare. Tyvärr är detta något som den andra föräldern sagt till mig.. Men ja.. bara att försöka få bort det..

Idag ska ÄNTLIGEN min diskmaskin kopplas in. Tog lång tid bara... Men bättre sent än aldrig som de säger..

Saknar T så mycket.. tror du det blir en tripp till hans hemstad i februari? Eller kanske innan?

Kan du inte skriva om de svartögda barnen?

Kram

Svar: Härligt att få igång diskmaskinen och jodå, jag kan skriva om de svartögda barnen... kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Behöver verkligen sin hjälp just nu, jag har blivit så illa behandlat av den här frisören. Jag tänkte gå dit idag igen och be henne fixa det åt mig! Dock vägrar hon.
Viker hon sig idag?
hon sket totalt i att jag sa jag tänker anmäla henne.

Svar: När det blir en regelrätt konflikt så tenderar människor att inte vika ner sig så räkna inte med att hon ger vika, kram :)
Esmaralda

7 Kram:

skriven

Ja de negativa personerna kan va riktigt jobbiga bara tar energi.
Tänk om det inte skulle finnas någon tårta eller choklad till kaffet bara för att det skulle ta slut så fort😳

Men känner mig lite negativ i dag då det känns som att jag aldrig kommer att hitta mitt drömhus, även om jag vet att det kommer längre fram. Har börjat titta på större lgh för nu bor jag och min sambo så litet.
Är det rätt väg att hitta lgh innan hus?

Tack och kram!

Svar: Ja, det kan vara helt rätt väg, kram :)
Esmaralda

8 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Detta låter säkert negativt nu men det känns som om det jämt är något som jag måste oroa mig för. Nu känner jag mig orolig för hur min dotter klarar sig i skolan. Hon är så känslig, HSP, och tar åt sig allt som klasskamraterna säger till henne. Hon har svårt att säga ifrån och stå på sig. Häromdagen hade de en skogsutfärd på någon timme och man fick ha med sig eget litet mellanmål/snacks. Min dotter hade lite nötter, dadlar, en äppelbit och ett Digestivekex. Och saft.

Några andra barn började reta henne för kexet och saften och skrek att man inte får ha kex eller saft med sig då de innehåller socker. Istället för att säga ifrån till klasskamraterna så slutade det med att min dotter lämnade sitt mellanmål i ryggsäcken och åt ingenting.

Sådant gör mig bekymrad, jag vet inte hur jag ska hjälpa henne att stå på sig och inte låta sig påverkas så lätt av andra. Har du något råd?

Kram

Svar: Man stärker barn bra genom att lära dem vara modiga....uppmuntra henne till fysiskt mod som att klättra i träd och annat.. då växer självkänslan och speglar sig också på mentala planet... låt henne få veta att hon är bra som hon är.. att ge ett barn bekräftelse får också självkänslan att växa.... men försöker man pressa henne, att hon ska säga ifrån till kompisarna, då kan det gå åt fel håll.... Jag tror att självkänslan kommer växa hos henne och hon blir en stark vuxen kvinna.. kram :)
Esmaralda

9 GP:

skriven

Ja det är inte kul att vara omgiven av negativitet, eller själv vara negativ. Iblanda kan jag vara lite negativ när jag har sämre perioder i livet.


Es, ser du om jag får napp på ett nytt jobb snart? Känner att jag står och trampar i samma träsk utan att något händer...


Kram, ha en fin onsdag. Det är ju lillördag! :)

Svar: Jadå, nytt jobb kommer och det bör inte dröja så länge, kram :)
Esmaralda

10 Linda:

skriven

Jag kommer på åtminstone ett par negativa personer i min närmaste omgivning. Tyvärr är min sons pappa en av dem, det är som allt måste kantas av något negativt, de tär aldrig riktigt bra, någonsin. Har en kollega också, som är precis likadan, allt, precis allt är negativt, hon har det bättre förspänt än de flesta, ekonomiskt iallfall, och vad det utåt verkar så är de den perfekta familjen på alla sätt. Men ändå är allt negativt. Får mig lite att undra om det verkligen är så perfekt som hon vill ge sken av.

Man inser själv efter ett tag med negativa människor, att man själv också blir indragen i det på nåt sätt, Brukar försöka byta samtalsämne, tyvärr hjälper det ju inte, för det blir ju negativt iallfall.

Ha en fin dag alla!






11 EPM :

skriven

Undrar hur Ville blev som vuxen; en livsnjutare av extrema mått eller som sin far...?

Idag åker jag ner till A igen. Hade en fin dag med min dotter igår, handlade jeans och jag tror nog jag fick en tydlig glimt av framtiden- hon är så trygg och mogen❤️

Ser du nåt om alla våra barn? Kommer deras syskonskap få lite egna ben och stärkas? De är redan nära varandra men jag undrar om det kommer bli mer naturligt för dem i takt med att de blir större och kan ses på egen hand...

Kram

Svar: Jadå, ju mer åren går desto starkare blir banden mellan syskonen.. på ett helt naturligt sätt och de kommer finnas där för varann när det behövs... kram :)
Esmaralda

12 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om jag kommer att komma sluta innan det utsatta datumet På jobbet?

13 Rebecca :

skriven

Får jag och Tobias barn ihop? 🙂

14 Skrållann:

skriven

Hej!
Ibland kan negativa och pessimistiska personer få igång mig till att bli tvärtemot. Jag kan nästan bli ”överhurtig” och vända allt deras negativa till superpositivt. Dock kan jag också vara rätt negativ vissa dagar men det tar så mycket energi så det är bättre att försöka se saker positivt.
Gjorde ett uttagningstest till Behandlingspedagogutbildningen. Förstår faktiskt inte varför man gör ett sådant test för det handlade om logiskt tänkande och jag kan inte se kopplingen till utbildningen. Det är första steg innan en ev intervju och jag tror inte jag kommer vidare till den. I det fallet är jag inte pessimistisk utan mest realistisk😉

Kram❤️

15 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda. pessimister er slitsomme.
Det er noe jeg har ledd mye av, som en for mange år siden sa:"En kan godt være optimist, sa pessimisten, for det går til helvete allikevel".
Jeg ønsker en glad og positiv dag til deg og alle her på Bloggen. KRAM !!!

Svar: Ha ha ha :) Den var rolig :) Kram :)
Esmaralda

16 Lotta:

skriven

Dom finns allt lite överallt de negativa människorna som försöker dra ner en på något sätt. Förstår egentligen inte varför.
Mina föräldrar är väldigt negativa och jag får kämpa hårt för att inte bli alltför nedbruten, men det är jobbigt fortfarande fast jag är medelålders. Nu vet jag att jag inte ska berätta så mycket för jag får bara en massa elände då och mår dåligt.
Ett exempel är då jag bokat en utställningslokal för första gången och jag var så glad att jag tagit steget. Berättade detta för föräldrarna och det första jag fick höra var -Åh, nej, det kommer du inte klara av. Det slutade med att jag avbokade lokalen och det blev ingen utställning. Kände mig dålig.

Ha en fin dag
Kram L


Svar: Rent förskräckligt av dina föräldrar. Du ska aldrig låta någon annan ta kontroll över dig... vill du ställa ut så ska du ställa ut oavsett vad andra säger !! Kram :)
Esmaralda

17 F:

skriven

Hej esmeralda undrar hur stor är chansen att vi får fler barn nästa år

Svar: Chansen finns, kram :)
Esmaralda

18 Nenna:

skriven

Hej Es,

Ja negativa människor tar alldeles för mycket energi.

Känner mig orolig för min dotter just nu. Hon är nästan vuxen men hon gör saker som visar att jag inte kan lita på henne. Ser du något kring henne?

Kram 🤗

Svar: Jag ser ingenting specifikt men hon får lära sig den tuffa vägen.. finns inga alternativ.. kram :)
Esmaralda

19 Naturvän:

skriven

Hej!


Bara tanken lyssna på de här människotyperna gör att jag vill fly, springa bort.

Är uppvuxen i en familj där både mamma och pappa tillhör de negativa , mycket jobbigt för ett barn att uppleva, speciellt när man är som jag, precis tvärtemot .Det har skapat mycket lidande i mitt liv.

Är naturligtvis överlycklig att jag lärt mina barn ta vara på stunden och nuet och alltid se ljuset i tunneln, och det har bidragit till en fantastisk innerlig och kärleksfull kontakt med mina barn.

Som vuxen har jag lärt mig använda teflontricket eller regncapes tricket, är väl samma sak antar jag, för mig funkar det fantastiskt bra.

Tränar nu varannan dag och har kunnat varvat cross-training med jogging. Glädjer mig oerhört att knäet ej smärtar och min förhoppning att springa ett millopp här nere i maj nästa år är stor! Man måste ju ha mål framför sig!

Ja corona fallen ökar nere hos oss och att sätta mig på en buss upp till Sverige är inte att tänka på i nuläget. Till dig Tildis nr 59 igår, vi får hålla ut ett tag till och vara förnuftiga. Vet hur det känns....



Ser du ngt om i vilket sammanhang jag kommer träffa min soulmate, sport eller bara så där helt apropå, vid utflykt? Antagligen knasig fråga men jag längtar så........

Kram

Svar: Härligt att du är på gång med träning och att knät håller !! Jag ser inte hur eller var ni träffas.. men träffas gör ni ju !! Kram :)
Esmaralda

20 Therese C :

skriven

Hej Es!
Stackars Ville!!!
Och hade han ätit lördagsgodiset långsammare så hade han säkert fått hål i tänderna. Tandläkaren säger ju alltid att man inte ska spara godiset.
Egentligen var det ju ingen nytta med att Ville ens gick upp ur sängen på morgonen, han skulle ju ändå gå och lägga sig i kväll igen.

Kram ThereseC

Svar: Precis !!! Kram :)
Esmaralda

21 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du jag skulle trivas i Stockholm? Lägenhet går säker att köpa. Säljer huset!
Det är bara om man får ett bra jobb Som man trivs med! Som man hoppas att man får!. ? Kram😃☀️☀️

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Haha spik i foten vilken klassiker ! Älskar Hasse o Tages underfundiga texter . Älskar dock inte negativa personer men din Villes far är bland det värsta jag hört talas om ! Hur gick det för Ville... Hur klarade sig detta mattesnille med fina tänder ?

Idag får jag handlat och matning av fåglarna tar sin början Städade ur i hönshuset och behållare för frö odyl igår och konstaterar att jag fortfarande inte tål damm ...inga mer höns för mig inte.

Mittiveckan redan Härlig Onsdag på er alla

Kram Anki med flock

Svar: Jag vet inte hur det blev för Ville som vuxen... hoppas det gick bra för honom. Jag gillar höns, de har sina personligheter. Jag kände en som hette Gunilla och hon var tam och snäll och sökta hela tiden kontakt.. kram :)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Det var nog rätt negativt hemma hos mig som barn..

Sen så finns det en kvinna som jag aktar mig för på gymmet,t o m för mig, så pratar hon för mycket och för länge, säkert så behöver hon ventilera sitt liv. Jag har mina hörlurar på mest hela tiden, och behöver egen tid,,

Det är mörkare nu på morgnarna, snart kan jag inte gå genom skogen den första biten..

Ha en skön höstdag, hösten gillar även jag!

Kram

Svar: Hösten är härlig :) Kram
Esmaralda

24 EPM :

skriven

Hej igen...
Hade precis utvecklingssamtal med min dotter Och hennes lärare, jag fick känslan att hon börjar halka efter...
Stämmer det eller är det bara så att denna läraren uttrycker sig annorlunda mot de andra?
Bör jag vara orolig?

Kram

Svar: Dottern kan behöva lägga på ett kol, kram :)
Esmaralda

25 Huldamaräng:

skriven

Gomorron!
Ja, visst kan man väl vara lite negativ i perioder av livet, men man får inte låta det ta överhand. Just nu håller jag på att göra allt för att rädda livet på min älskade Gula, som igår fick ett tråkigt besked i sin situation. Hoppas, hoppas, hoppas.... Gud ska veta att det annars kommer att bli en tråkig period här, för alla på gården.... <3 <3 <3

26 Läroliv:

skriven

Stackar Wille, hoppas han tog igen det han behövde som vuxen, och inte förde vidare till sina ev. barn. Kan inte ha varit lätt för honom. Tänker pappan var en riktig snåljåp, förutom det negativa.

Kram

Svar: Ja jag vet inte hur han blev som vuxen men hoppas han inte tog över pappans beteende... kram :)
Esmaralda

27 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda. Det pirrar i hela kroppen då jag tänker på det resmål jag nu planerar i dec. Varit förut i landet och älskar det. Nu ev resa med X.

Känns resan genomförbar? Risker, farligheter? Inte för egen del men för x’s del?

Bär det av😊😊😊
Kram,
Jennifer

Svar: Resa ser genomförbar ut... det går inte på räls... men det räknar du nog med... kram :)
Esmaralda

28 Ghostwriter :

skriven

Ogillar starkt negativa människor, även fast det är berättigat, även när jag själv är det. Man får göra sig av med det man går o bär på, sen tänka positiva tankar, åtminstone fylla på med energi! När andra mår dåligt så påverkar det mig mycket och jag vet att när JAG har en dålig dag så påverkar det även andra. Så de är viktigt att tänka på vilket sätt man är negativ.


Träffar jag min Soulmate på café eller troligare inom studier? Kram och ha en jättefin POSITIV dag

Svar: Det kan faktiskt bli vilket som, kram :)
Esmaralda

29 Kb:

skriven

Hej !

Körde han ett spel igår eller var han genuin med det han sa ? Tycker han om mig på riktigt ? :)
Kram :)

30 Misstjejen:

skriven

Hej

Så okej, har jag reda lite sanningen om henne igår och förklarar hur fungerar grejer.

Men hur kan jag har mer erfarenheter än henne för jag använda ofta smart tekniken och verktyg...

Jag är glad att jag är hemlighetsfulla så jag visste hur vissa grejer fungerar...

Jag trodde ju hon visste mer än mig så verkligheten är det inte...


Ha det bra

31 Anonym:

skriven

Jag hamnar lätt in i negativa tankar och det är för att det har varit så mycket negativvt i mitt liv att det är svårt att ibland tänka positivt. Men vet om det och jobbar på det och har blivit bättre.

Då var vi inne i slutet på September. Går fort. Ser du något om resten av året för min del? Äär jag på rätt väg mm?

PS! Start för "Bonde söker fru" ikväll på Tv4 kl 20.00! Minns att du sa att du gillade det :)

Ha en fin onsdag!
Kram

Svar: Du är på rätt väg !! EGENTLIGEN är väl inte Bonde söker fru så bra.. men börjar man se så kan man ta mig tusan inte sluta !! Kram :)
Esmaralda

32 Ghostwriter:

skriven

Måste bara säga,
Hela mitt liv så länge jag kan minnas har jag haft en vision om min soulmate, hur vi träffas. Den visionen har varit exakt så som du beskrivit i seanser och nu säger du att jag kan träffa han både på café eller studier, och det är exakt så jag tänkt oss. Hela livet..... sjukt


Däremot vet jag att mannen har studerat länge nu, så det ska bli Spännande att se hur det blir tillslut

Kram!

Svar: Ja, jag håller alla tummar !! Kram :)
Esmaralda

33 He:

skriven

Hej!
Negativa människor tar så himla mycket energi.

Undrar över hälsan.
Behöver jag vara orolig?

Kram

34 Ghostwriter:

skriven

Måste bara säga,
Hela mitt liv så länge jag kan minnas har jag haft en vision om min soulmate, hur vi träffas. Den visionen har varit exakt så som du beskrivit i seanser och nu säger du att jag kan träffa han både på café eller studier, och det är exakt så jag tänkt oss. Hela livet..... sjukt


Däremot vet jag att mannen har studerat länge nu, så det ska bli Spännande att se hur det blir tillslut

Kram!

Svar: Ja, du måste ju hålla oss underrättade om hur det går... kram :)
Esmaralda

35 Anonym:

skriven

Haha och så berättar jag att det börjar ikväll. SORRY! :)  För mig är det närmsta romantik jag kommer så blir att kolla :) Hittade nytt jobb att söka. Vad sägs om säljare för sexleksaker haha. Jag som inte ramlat runt i sänghalmen på flera år. :) Nej får hitta något annat och det måste ske ganska så snart nu för tiden börjar rinna ut😬 Kram

Svar: En säljare för sexleksaker anlitade jag en gång i tiden när jag hade inflyttningsfest för tjejkompisarna... det var som tupperware fast leksaker istället... hon trivdes väldigt bra med sitt jobb och sade sig ha provat rubbet själv... :) Kram :)
Esmaralda

36 Jen. :

skriven

Skulle det hjälpa min situation att jag tog hjälp av en polis som jobbar förebyggande eller kan det bli till min nackdel.

37 Carolina :

skriven

Ska börja jobba på gekås är lite nervös,kommer jag träffa min soulmate på mitt nya jobb?

Svar: Den möjligheten finns.. lycka till med jobbet, det kommer gå fint... kram :)
Esmaralda

38 Anonym:

skriven

Haha kan tänka mig det för hon måste ju veta vad hon pratar om. Sexleksaker är dock inget för mig. Tycker dom är otäcka och ska vara äkta vara för mig :)

Aporpå äkta vara så stötte jag på en snygg man med grått hår i 40 års åldern när jag var och lämnade cykeln hos mamma. Vi passerade varann på parkeringen innan han hoppade in i sin bil. Blev ganska lååbng blick och kanske tänkte han samma som mig :) Sen en träningskille på träningsrundan som hälsade så glatt. Har Fjäril med mig idag och kanske det är hon som håller på och busar :)

Sommarvärmen är tillbaka och höstfärgerna är makalöst vackra! Kram

39 Seanskunden Emma :

skriven

Hej es!
Ser det ut som graviditeten kommer fortgå positiv? Och att vi får ett friskt barn i mars?

Kram Emma

Svar: Det kommer inga varningar till mig, kram :)
Esmaralda

40 Camilla:

skriven

Välkommen hem efter vistelsen i Småland! Ser mig nog som en hyfsat positiv människa även om vissa dagar är tunga.

I måndags fyllde sonen år och det är första gången som hans 12 åriga dotter inte grattar honom. Mamman har ju vänt henne emot honom de senaste åren så undrar om även detta är mammans påverkan? Och om han kommer få umgås med sin dotter igen?

Önskar en fortsatt fin onsdag. Kram

Svar: Ja, så småningom kommer de knyta an på nytt och få en bra relation men sonen ska inte ge sig i sina kontakter med henne... kram :)
Esmaralda

41 Anki:

skriven

Goéftermiddag Es
Ja höns är personliga Hade en höna jag kallade Berit som en granne kom med i en påse då hon hittades efter vägen och var spritt språngade galen Högg efter allt och var hysterisk. Men efter gammeltuppe tagit hand om henne ett tag tillhörde hon de tamaste som åt ur handen Ja inte så tam som fru Nilsson som satt på min axel Sen har hönor sina favoriter Dagmar hönan som enda överlevande efter en rävattack hamnade hos mig och vägra se mig men Björn hoppa hon upp i knät på !
Så kan det gå till i en hönsgård . Saknar dom men tål inte dammet från hönsfjädrarna tyvärr.Så de enda i fågelväg är nu de vilda :-)

Kram anki med flock

Svar: Vad trist att du inte tål dammet... för höns är sannerligen personligheter !! Kram :)
Esmaralda

42 Carita:

skriven

Hej Esmeralda!
Jag har fått kontakt med min ungdomskärlek igen.
Han har verkligen letat efter mig.
Kan du se OM vi ska knyta ihop säcken nu äntligen?

1000 tack på förhand!

Svar: Ja, chansen finns verkligen.. inom de närmaste månaderna kommer du veta.. kram :)
Esmaralda

43 Anonym:

skriven

Började fundera på vilken dialekt min SM har. Göteborska och värmländska är två big no no :) Kram

44 CA:

skriven

Hej
Ja, ibland känner man sig som en pessimist. Till exempel så berättade äldste sonen att han översyn blivit mycket bättre och att han framöver inte skulle behöva de glasögonen som han idag har, då frågade jag om det berodde på åldern !!!! :o)

Det känns fortfarande lite jobbigt på nya jobbet för det finns åsikter om vilket beslut som skulle vara bäst osv. Jag vet inte om det är en test eller om det brukar vara så här? Kommer det att gå över? Det är också förändring på gång och vi vet inte hur den nya organisationen ska se ut än. Blir det bra för mig och arbetskamraterna?
Ursäkta nu blev det fler än en fråga.
Kram

Svar: Det kommer lugna ner sig men kan storma rejält innan dess.. kram :)
Esmaralda

45 Danspingla:

skriven

Hej Ezmaralda, träffade en yngre man för 15 år sedan, våra vägar skildes åt inom kort. Nu har våra vägar korsats igen. Betyder detta något, skall jag tänka mig nåt mer med honom trots åldersskillnad?
Tack på förhand!

Svar: Något mer tillfälligt kan det bli men knappast på sikt... kram :)
Esmaralda

46 Susanne :

skriven

Nu orkar jag snart inte längre. Jag känner inte igen mig själv mentalt. Är det klimakteriet? Rörig o virrig. Sover dåligt.
Nu har en bank kört igång o ska ha återbetalning av en summa de satt in av misstag fast jag gång på gång försökt ordna upp det o handlat i god tro. Det har med min exmake att göra som har varit ett svin mot mig och där jag gång på gång fått ordn aupair hans saker som inte varit Mona o som jag har fått betala.

Svar: Ta ett djupt andetag och ro båten i land, det fixar du... sedan kommer ett välbehövligt lugn, kram :)
Esmaralda

47 CeCe:

skriven

Jag hade en på jobbet som var riktigt negativ, allt var fel, om det inte var på hans sätt. Hans negativitet tog rejält med energi. Jag tror vi var flera som försökte undvika honom, men det var inte så lätt. Men som tur gick han i pension.
Jag är mer mot det positiva hållet även om jag kan bli lite negativ ibland. Många ser mig som en glad person oavsett.

Es, kan du se mig spendera lite fritid med denna kollega som jag trivs med? Vad är chansen att han tackar ja till att träffas nån dag utanför jobb?
Flirtar han lite, eller är det bara jag som över tolkar?

Tack :)


Svar: Ja, lite småflirtande handlade det nog om, kram :)
Esmaralda

48 AnnaK:

skriven

I vilken ände ska jag börja dra för rycka upp mig? Kan inte fortsätta såhär.

Kram 🤗

Svar: Gör en grej som är helt ny för dig....kram :)
Esmaralda

49 Kvinnan :

skriven

Ser du oss resa iår?

50 F.u:

skriven

Hur kommer det att gå för min vän som blev av med båda sina barn?

51 Susanne:

skriven

Tack. Kommer jag slippa den där återbetalningen? Har alltid varit ärlig i detta o försökt ordna. Det är de som ställt till det. Inte jag.

52 Rädd:

skriven

Hej E!

Jag vet att du sagt att ett nytt jobb kommer. Men jag börjar få panik. Känns som jag har kniven mot stupen och ingen vill ha mig. Så ledsen ikväll. Snälla ge mig hopp. Vad ser du?

Kram och kärlek.

53 Anonym:

skriven

Vet inte om du kollar på "Bonde söker fru" men jag fick en stark känsla att min SM inte är en storstadskille utan från en mindre stad. Nästan så att jag kände hans "närvaro" och att han tänker på "mig" eller så inbilla jag mig :)

Ha en fortsatt go afton! Kram

54 Danspingla:

skriven

Hej Ezmaralda! Hade några korta möten med yngre man för 15 år sedan, nu har våra vägar korsats igen. Kan inte låta bli att undra om det betyder nåt?
Tack på förhand!

55 EPM :

skriven

Undrar hur Ville blev som vuxen; en livsnjutare av extrema mått eller som sin far...?

Idag åker jag ner till A igen. Hade en fin dag med min dotter igår, handlade jeans och jag tror nog jag fick en tydlig glimt av framtiden- hon är så trygg och mogen❤️

Ser du nåt om alla våra barn? Kommer deras syskonskap få lite egna ben och stärkas? De är redan nära varandra men jag undrar om det kommer bli mer naturligt för dem i takt med att de blir större och kan ses på egen hand...

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: