Drömmarnas värld.....

Alla drömmer vi och vi har ungefär fem drömperioder varje natt som varar mellan 14 och 40 minuter.

Somliga av våra drömmar handlar om bearbetning, andra handlar om  att hjärnan fantiserar fritt när vi sover och så finns det en mer andlig form av drömmar.

Det finns några vanliga drömmar… som att man tappar sina tänder. En gruvlig dröm.  Drömmen har sitt ursprung i att man känner sig maktlös och självförtroendet sviktar

 

 

En annan vanlig dröm är att  man faller fritt och vaknar med ett ryck. Man kan tolka denna dröm som att man bär på en rädsla, att man är osäker eller har ångest inför en speciell situation. Njuter du av att falla tolkas detta som att man är emotionellt stabil och orädd för förändring.

Sen finns det alltså drömmar med mer andliga inslag.

Precis i skarven mellan vakenhet och sömn är man som regel mer mottaglig för budskap från andevärlden och många är de som fått ta emot hälsningar just under dessa få  sekunder.

Likaså att man just då också kan förnimma sin skyddsängel ibland.

Om Madame i Paris kör fast i ett dilemma som har med andlighet att göra då gör hon alltid processen kort och säger att hon ska sova på saken. Och vad hon menar är att insikten kommer till henne under sömnen.

Och det brukar den göra. 

 

 

Det har hänt att jag fått till mig varningar  i mina drömmar och kan jag inte logiskt tolka dessa varningar och få dem att passa in i min livssituation för ögonblicket, då tar jag dem på allvar.

En varning  handlade om att  jag inte skulle rida en speciell väg – på den tiden i ungdomen när jag hade häst. I drömmen såg jag hur blod flöt i strida strömmar längs vägen och liemannen som  stod mitt i sörjan och skrattade räligt.

Jag undvek just den vägen nästa dag, som jag annars alltid brukade ta.

Och efteråt fick jag veta att en stor  lantbruksmaskin plöjt ner träd och allt möjligt i sin väg eftersom föraren hade fått en hjärtinfarkt bakom ratten.

 

 

En annan dröm handlade om att min lärare på gymnasiet skulle ta livet av sig.

Jag såg honom hänga från en krok i ett källarutrymme.

Detta var en gruvsam dröm för vad skulle jag göra ?

 När det började mörkna ute promenerade jag hem till honom på Sävsjögatan och ringde på hans dörr och han såg förvånad ut när han fick syn på mig

Jag krystade till ett ärende som innebar att han fick bjuda in mig, slå i lite böcker och jag tog tid på mig och tiggde om en kopp te och bar mig åt men jag kunde hela tiden känna hur hans sinnesstämning ändrades från svart till allt ljusare. 

När jag flera timmar senare traskade  hem så kände jag mig riktigt nöjd med mig själv. Han tog sitt liv  8 år senare men då fanns inte jag i hans närhet och fick inga förnimmelser

 

 

För inte så länge sedan drömde jag  att en kvinna satt med en seans som jag skrivit åt henne och hon var i ett psykotiskt tillstånd. Hon tolkade seansen käpp rätt åt väggarna.. så som man kan göra i hennes tillstånd.

Hon hörde röster.. hon hörde MIN röst som talade om för henne de mest hemska saker.

Tack och lov att jag blev varnad. Nu kunde jag helt undvika att hålla seans för henne.

Annars brukar jag känna på mig vem som inte ska seans – och det är bla  människor som befinner sig en akut psykiskt sjuk fas.  Men en är ju bara människa och ibland kan man missa.

Hur har ni det med era drömmar ?

Kram & Kärlek

1 Ester:

skriven

Godmorgon!
Jag drömmer återkommande om att jag ställer ifrån mig min handväska med bankkort m m i och den försvinner. Jag hittar den inte och jag får nästan panik.
Hur kan man tolka det?
Kram

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Har jag någon som crush på mig just nu?

Eller någon som är intresserar så mycket att umgås med mig?

(Det behöver inte betyder kärlek utan något annat)

Ha det bra

3 Läroliv:

skriven

Vad jag vet, så drömmer jag bara när det kommer något budskap från andevärlden och det är den tiden mellan sov och vakna. Riktigt speciellt och annorlunda besked har det varit ibland. Nu var det längesen det hände.

Har en undran om ok. Börjat tveka om jag verkligen ska prata med psykolog på HC ang. min PTSD som jag är rätt säker på att jag har. Har börjat undra om ett besök där skulle funka för mig, behövs ju att det "klickar" mellan psykolog och mig, och nu börjar jag känna mig tveksam att vi skulle göra det. Jag skulle höra av mig nu under september månad, men drar mig för det. Undrar om du kan känna in något om detta?

Kram

Svar: Ge psykologen en chans.. man måste inte klicka på samma sätt som med vänner... huvudsaken du kan känna tillit.. gör gärna ett försök.. kram :)
Esmaralda

4 Varis:

skriven

God morgon Ez!
Wow spännande läsning! Jag skriver ner en del av mina egna drömmar, såna jag vet betyder något mer.

Nu en fråga. Har ångest och känner mig inte hemma på min nya arbetsplats. Kommer det att ändras eller går jag tillbaka till min andra tjänst?

Kram V

5 Skorpan:

skriven

Lustigt med inlägg om just drömmar då jag fnulade på mina :). Tror att jag inte kommer ihåg mina drömmar,om vi nu verkligen drömmer varje natt, perkoder då jag är stressad. Sen då stressen lagt sig drömmer jag. Varningsdrömmar kan jag nog inte tolka om jag såg sådana, de allra flesta är nog bearbetning av nåt slag? Ibland kanske jag får besök, av pappa, då han är med i mina drömmar? Min ängel kommer på besök på annat sätt.

Denna natt var en drömmarnas natt o jag gick för att duscha till någon allmän dusch. Såg en intressant man, som också såg mig, o jag blev duschad av honom med kläderna på o senare visade det sig att han hade gjort det med flit föt att få min uppmärksamhet som ledde till dejt o vem vet vad ;).

Pappa var med o flyttade i natt, bl a en stor frysbox skulle nerför trapporna. Massor med saker började packas just som de skulle in i paketbilen. Besökte kanske pappa mig i natt? Men ska nån flytta? I samma dröm skolade vi en stor växt också som klängde sig exakt som vi ville :D. Kanske jag får nåt att gå i min väg? Eller vad säger du Es? Tur att jag inte har dina kusliga drömmar...

Måndag är väl lite som en mardröm, veckan känns så lång...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

6 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Interessant med drömmar, men jag kommer inte ihåg så många.

Den sista handlade om ett skepp som sjunker, obehagligt men vad kan symboliken vara där?
Behöver väl inte betyda fara för ond bråd död?
Eller att ngt i mitt liv går åt pipan? Vad vet jag? Drömmen var för flera veckor sedan.

I dag skall jag gå på snorkelkurs, spännande, blir att lära ngt nytt.Är fortfarande ett vattendjur och har varit sedan barnsben.

Kram

Svar: Nejdå skeppet som sjunker är ingen varning och ingen fara.. det handlar bara om ett avslut på någonting och det känns positivt. Vad kul med snorkelkurs !! Kram :)
Esmaralda

7 Liza:

skriven

Hej härliga Esmaralda :)

Så märkligt att du skriver om drömmar just idag. I natt drömde jag om min som som gick över till Alltet, 26 år gammal i juli 2017. Jag drömde att han var död och att vi hade honom hemma under en period och fick lägga honom på badrumsgolvet för han tyngde mig (märkligt) När jag skulle gå dit så vaknade han och började leva. Jag var så lycklig så det är svårt att beskriva. Det var verkligen han! När jag vaknade så trodde jag att han levde i några sekunder innan verkligheten kom ikapp mig :(.
Undrar hur man tyder detta tro?

Kram <3


Svar: Han meddelar dig klart och tydligt att han förvisso är död i jordelivet men han finns och är inte alls borta... han lever och har det bra i Alltet och en dag träffas ni... kram :)
Esmaralda

8 Maria :

skriven

Hej!
Drömmer mycket och intensivt i perioder. Inte alltid jag kommer ihåg allt. Vissa drömmar är så arbetsamma och jobbiga.. tyder väl på stress osv. Några gånger har det jag drömt om hänt senare.. då gällde det en själsfrände jag mött. Vi har kontakt fortfarande och känner hans stöd.

Ser du om jag behöver vara ensam länge till? M från Norrland , är det min blivande eller nån helt annan?
Kram ❤️
Ps. Hoppas jag kan få lite tur i kärlek nu och slipper fråga om kärlek mer ☺️❣️

9 Jen. :

skriven

Jag har inga andliga drömmar vad jag vet om men drömmer fortfarande ofta att jag inte läst till en tent eller flera och får då panik hur jag ska kunna prestera och hinna läsa till allt.

Jag har vid mer en ett tillfälle haft en nässelfjäril runt mig eller min dotter. Är det en slump eller ett budskap till någon av oss? Av vem och betyder det något speciellt? Eller har det något med fjärils talismanen att göra?

Svar: Jag tror att din talisman påminner dig, prata med henne... kram :)
Esmaralda

10 Hanna:

skriven

God morgon!

Ja i den där skarven mellan vakenhet och sömn kan en del hända. Jag kan höra massor av röster, skratt o prat som om jag satt på café. Jag har blivit mer och mer medveten om det där tillståndet och försöker ta vara på stunden och fråga något. Har inte fått nåt riktigt svar och jag har inte uppfattat något direkt budskap än. Jag tror att man kan ta till sig meddelanden när man är i total avslappning, lika så i meditation. Där har jag däremot fått tydliga budskap i form av röster som sagt något.

Kram

11 GP:

skriven

Vad intressant!

Jag drömmer faktiskt en del om nätterna och det är alltid intressant att tolka drömmarna i efterhand.
Häromdagen drömde jag om min mormor och det var lite överraskande, har nämligen inte drömt om henne sen förra året. Jag tror att detta är hennes sätt att besöka mig.

Nu har jag snart varit sjuk i 1 vecka, är så trött och mör efter detta. Ser du om min chef är irriterad på mig på grund av detta? Förkylningen kom från ingenstans... det känns inte bra att vara hemma för att bli återställd, tänker bara på allt som kommer behöva göras när jag kommer tillbaka.

Es, jag vet inte varför, men på senaste tiden har jag börjat må sämre. Jag tror att det beror på att jag vill få ett nytt jobb, flytta etc etc. Har gjort lite intresseanmälningar på ett par lägenheter och det kändes bra och mot rätt riktning.
Vad gäller jobb då har jag inte fått någon respons och jag känner att mitt nuvarande jobb tar så mycket av min energi... jag hoppas ett nytt jobb kommer snart.


Kram, hoppas du får en fin måndag ☺️

Svar: Gör upp tydliga och konkreta planer och lev dina planer... du behöver skapa den förändring du vill ha.. det får dig att må bra... kram :)
Esmaralda

12 Jas:

skriven

God morgon!
Jag har fått budskapsdrömmar.. och på tal om ut-ur-kroppen-upplevelser som du skrev om häromdagen så drömmer jag ibland om att jag lämnar kroppen, nu senast bara för någon dag sen. Oftast händer det när jag är så där på gränsen mellan sömn o vakenhet. Sen flyger jag o det är såå härligt. Jag känner mig medveten i flygturen och försöker öppna ögonen och se vad jag flyger över men då ser jag bara ett underbart djupblått skimmer. Sist flög jag till en tjej som pratade norska, jag frågade om hon var min guide, men hon duckade frågan och pratade om sitt förra liv som varit rätt intetsägande. Sen drogs jag iväg igen och hamnade i en gammal stad vid vattnet någonstans i Medelhavet, kanske Italien. Och jag blev oerhört känslosam. Sen drogs jag tillbaka till min kropp och vaknade. Känns väldigt speciellt! Vad tror du om det, bara en dröm eller nåt mer?
Kram🤗

13 Kaisa:

skriven

Hej

Är jobbet på företaget V ämnat för mig? Eller är det jobbet jag tackat ja till roligare och mer utvecklande? Eller finns det något bättre som kommer? Vill ha ett roligt arbete mina sista arbetsår innan jag blir ekonomiskt oberoende och kan bara njuta av livet.

Kram

Svar: Känns faktiskt som om det kommer något annat.. sök allt som intresserar dig och känn in.. kram :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Hej esmeralda, hur jag än tränar och äter så har jag denna hängades fett! Det var inte såhär förut.. Är det fel i kroppen eller jag måste bara kämpa mer?

Svar: Var strikt och fortsätt, träna på rätt sätt... det kommer ge resultat men kan ta lite tid... kram :)
Esmaralda

15 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag visste inte väl om den bmindtarmen. Som Kvinnas lilla flicka få. Som hon talar om imorsw

Men jag vet att jag kan stoppa den. Ska jag slippa allt av min orättvisa känslor eller något.

En fråga är ska jag fokusera på B kvinna för få den fullt stöttande och kärleksfulla. Jag vet inte bara hur kan den långt kommer. Om det orka eller inte.

Men ska jag dela med min erfarenheter och ger stöttande så jag kan till den kvinna?

Jag gav mig till något igår på kväll av den som en bild.

Behöver hon fullt ut med stöttande? Och kärlekfulla...

Jag kan bara dela med min erfarenheter och andra också?

Snälla svar på det? Men vet inte varför jag gav mig en dåligt bild igår men jag borde kunde stoppa den och gör den blir positiv igen.

Snälla svar att ska jag gav allt som hon behöver?

Ha det bra

Svar: Jag tycker du ska försöka ge "lagom", inte för mycket och inte för lite utan sträva efter balans, då blir det som bäst, kram :)
Esmaralda

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag drömmar vissa saker som är sanningen som ska händer något gång i en långt framtiden.

Exempel igår att jag känner igen den situationen som jag har sett.

Deja vu eller något så jag vet inte jag kan kallas för.

Sällan jag drömmar eller jag promenera medan fick bild för visar något som ska händer.

Jag är medvetenhet ofta om det att valt rätt besluta. När ska jag få en dåligt då försöka jag ändra det. Som du sagt att undvika viss som jag gör också.

Jag tycker det är positiv som kan varna oss om såna och vi slipper hamna i trubbel eller något.

Ha det bra

17 Solen ☀️:

skriven

Drömmar - det har jag massor av!
Och ofta kan jag komma ihåg dem tydligt. Ibland är det så tokiga historier så jag skrattar när jag vaknar och kommer ihåg dem. Någon natt för ett tag sedan vad jag utsedd som ”barnvakt” åt Trump och hade som uppgift att se till att eskortera ut honom ur landet med ett flyg. Då skrattade jag på morgonen och förstod inte helt hur han hamnade i min dröm.
Många av mina drömmar känns väldigt verkliga och det känns verkligen som jag har varit där.
Jag drömmer också då och då om min mamma, pappa och bror som har gått bort. Då känns det verkligen som att vi ses...och mitt i drömmen är jag så förvånad över att vi kan träffas just eftersom jag vet, trots att jag sover, att de är döda. Många gånger utspelar sig drömmarna i den lägenhet som vi bodde i när jag var liten. Jag kan bli förvånad över hur ofta jag hamnar där. Samma sak blir jag förvånad över hur ofta jag drömmer om mitt ex - och som jag absolut inte vill drömma om....
När jag var ung hade jag ibland så härliga drömmar som jag kunde bestämma att jag ville fortsätta att drömma flera nätter i rad, och det var inga problem. Det var bara att säga till sig själv att de skulle fortsätta och då gjorde de det. Så jag längtade efter att få gå och lägga mig och drömma vidare...

Just nu dagdrömmer jag också framåt - när jag har passerat allt vad gäller min sjukdom och kan lägga det bakom mig. När jag har ett nytt roligt jobb med nya vänner...
Men men jag ska inte missa det roliga som händer här och nu idag också. Det jobb hemma och sedan yoga i kväll.

Ha en fin dag!
Kram Solen ☀️

18 Blaebaer:

skriven

Kommer oftast inte ihåg mina drömmar tyvärr fast härom dagen hade jag en jag minns faktiskt. Vet inte riktigt vad jag höll på med för jag sprang runt i diverse olika byggnader och träffade på folk från förr/uppväxt, kanske någon undermedveten process eftersom jag just den dagen börjat läsa en bok av Tommy Hellsten - Barn av livet... Om medberoende och det inre barnets resa till vuxenlivet, kan varmt rekomendera den om det intresserar någon fast kan vara bra att läsa "Flodhästen i vardagsrummet" först då den skrev före :)

Alltså.. Har jag någon chans att få hyra lägenhet av den där privata hyresvärden jag tänker på? Har bla anmält intresse på två lediga lgh men de verkar väldigt strikt och kinkiga med vem som får hyra,ska ha det på ett visst sätt. vilket stör mig för jag kan betala hyra och har ordnad ekonomi även om den inte är den bästa pga sjukpension men ändå, har aldrig haft hyresskulder och är alltid skötsam som hyresgäst, men ja.. Det verkar ju alltid vara årsinkomst dit, x gånger hyran vs lön hit och helst perfekt cv med femton referenser eller något nuförtiden.. Suck ;P

Svar: Ja de är väldigt petiga, samla ihop så mycket referenser du kan.... du har en chans trots allt... kram :)
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

Godmorgon

Det blev en bra helg! Mina vänner som hade kräftskivan ligger just nu med förkylning.. än så länge känner jag inte av något så jag har nog klarat mig.

Drömmar, jo då drömmer massa konstiga drömmar just nu. Vet inte ens varför de ska vara så konstiga..

En märklig sak som jag har märkt.. min fjäril har tappat sin färg mer och mer... Kan de ha med att jag träffat T och att han är den rätte? Och typ att jag nu bara har ca 2 tentor kvar...

Kram

Svar: Ja, det kan påverka.. men Fjäril arbetar lika mycket för dig oavsett ... kram :)
Esmaralda

20 Dejsan:

skriven

Förr har jag alltid drömt drömmar där jag bearbetat mitt förra äktenskap och livet då. När den här pandemin kom var det slut med det, jag började drömma fritt, om sånt jag aldrig drömt förr, om människor jag aldrig mött osv. Ibland drömmer jag sk andliga drömmar, då jag får besök av avlidna nära släktingar. Dom tycker jag om. Och jag drömmer var natt om nånting. Det där med tänderna som går sönder och ramlar ur har jag drömt många gånger för många år sen, likaså att jag simmat som en fisk. I vanliga fall gillar jag inte att bada ute eller i bassäng. Men jag älskar att bada i badkar.

Svar: Du har en hel del starka drömmar så hämta energi ur dessa... kram :)
Esmaralda

21 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, börjar A bli lite kär i mig ?
Han är så himla omtänksam mot mig och snäll. Tror det hände ngt mellan oss igår när vi låg nära och somnade tillsammans.
En vi känsla jag aldrig känt tidugare med någon.
Efter detta så hittade jag 🦋som varit borta. Hon låg på golvet när jag kom hem.
Kram

22 Linda:

skriven

Så länge jag kan minns har jag haft en återkommande dröm om att jag är på en båt, båten sjunker alltiid, men jag dör aldrig, vaknar oftast av att jag är på en flotte, eller påväg simmandes till en ö, eller vad som helst. Båten, flotten och det kan variera, men det som är återkommande är att jag e i sjönöd, och jag på nåt sätt åtminstone tror jag håller på att klara mig. Tror jag aldrig drömt drömmen "klart" så jag med säkerhet kan säga att jag klarar mig, men det känns som att jag ska gör det.

Nu är det rätt länge sen jag haft drömmen, men så har det alltid varit, den kommer då och då, ibland går det år emellan.

Tycker det är spännande med drömmar, ibland funderar man vad det egentligen betyder det man drömt!

Ha en fin dag alla!





23 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Känner mig lite låg och ibland tänker jag att folk enkelt kör över mig. Skulle behöva en skjuts uppåt.
Och att jag fick respekt utan att behöva bli någon annan än den jag är. Jag är inte en ledarperson och har ingen pondus, utan bli ofta sedd som en lite försiktig. Kan man inte få klara sig bra ändå?

Svar: Jodå, man får vara precis som man är... och det ska du fortsätta vara...men du ska lära dig att sätta ner foten och tydligt markera när det behövs... kram :)
Esmaralda

24 Hon:

skriven

Hej,
Ser det ut som att jag kommer igång med mina studier i höst? Har försökt börja i 1,5 år nu och börjar tänka att jag kanske borde lägga av och göra nåt annat snart kanske..
Kram

Svar: Du måste ha en tydligare planering kring ditt närmste år.. kram :)
Esmaralda

25 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Morgonens dröm var trevlig med ny väninna sittandes på en mur (hur jag nu kom upp där ;-) Medans kändisar passerade nedanför in i hennes växthus för att handla Peter Jihde tex kom ut med en flaska vin vilket jag reflekterade över Sen ringde väckarklockan ...
Två drömmar minns jag extra tydligt En vaknade jag ur och satte mig kapprakt upp i sängen Den innehöll ett meddelande från min döda väninna En innehöll min faster som jag inte pratat med eller tänkt på väldigt många år Samma dag dog hon i en brand.

Ny vecka nya drömmar !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det är spännande med drömmar... och att få träffa de som gått över en stund är positivt !! Kram till dej och flocken :)
Esmaralda

26 M.:

skriven

Esmaralda
Hur stor ser chansen ut att han fortsätter med henne under de närmaste åren framåt och får barn?
Är chansen överrepresenterad Att han fortsätter med henne framåt?

Hur stor är chansen att vi kommer satsa på att bli ett seriöst par?
Kram

27 B:

skriven

Hej Esmaralda.
Undrar om du ser några tecken på att det blir problem för mig för att jag berättade om min kusins skilsmässa? Är rädd att det når fram till personer som hon inte fått säga det till själv först på grund utav att jag sa det till min lotsas pappa.
Ser du några tecken på problem eller sura miner på mig?
Kram

28 Mimiss:

skriven

Hej!

Jag drömmer ofta att jag går vilse och hittar inte ut. Vad kan det betyda?

Kram

Svar: Att du behöver fatta mer tydliga beslut och leva dem.. kram :)
Esmaralda

29 A:

skriven

God morgon!
Drömmer helt galet så jag är glad att inget av det slår in :D
Däremot har min förmåga att veta vad som kommer att ske förstärkts ordentligt sista tiden - rätt trevligt!
Jag undrar om du kan känna av hur min yngsta dotterns och min relation kommer att utvecklas?
Kram <3

Svar: Det blir lite gupp och fram och tillbaka men på det stora hela så ser jag att relationen kommer stärkas och jag ser större ömsesidig respekt.. kram :)
Esmaralda

30 Griper efter varje halmstrå :

skriven

Gomorron kära Esmeralda!

Ja drömmarna har på sistone varit mycket märkliga o varit så verkliga o obehaget har suttit i länge! Inte kul att sova alls just nu!

Es kan du se hur det kommer att gå för min älskade dotter? Hon kämpar hela tiden med allt! Hon är en jätteduktig mamma o hon älskar sina barn o de älskar henne jättemycket. För ett tag sedan valde mannen att sitta på stan med alkisarna istället för att bry sig om familjen😢😢 Innan han gav sig iväg tog han hennes älskade hund med sig o slog sönder väggar, dörrar o föremål och min dotter!!! Han slog henne med knutna nävar i ansikte o mage o tog stryptag på henne tills att hon svimmade😢😢 anmäler hon skulle han ta allt hon älskar barnen, hemmet inkl. mig!
Jag skulle kunna skriva hur mkt som men inte här! Hon släpper inte in honom när han dyker upp på natten o sparkar på dörren skrämmer dem!!! Två ggr ringde hon polisen o bad de ta bort honom för det finns fler barnfamiljer där! 3:e gången kom de äntligen o tog honom, men efter några timmar var han där igen o sparkade på dörren.

Snälla Esmeralda kan du se hur detta slutar för vi får ju inte anmäla pga hans hot!!! Ber om din hjälp, men skriv nu inte bara ”anmäl honom” för det kan vi inte! Kan du se hur det blir för min dotter o hennes små barn! ✊🍀✊🙏😢🥺❤️Hoppas

Annan sign idag du vet vem jag är!
Kram

Svar: Jag tror inte man ska ge efter för hot, utan anmäla i alla fall !! Barnen skulle han aldrig få vårdnaden av. Din dotter behöver prata med en professionell peson som kan hjälpa henne i detta... så här kan hon inte ha det... hon kan vända sig till polisen eller socialtjänsten och få råd om vart hon ska vända sig... kram :)
Esmaralda

31 2020:

skriven

Kommer det leda till att de träffas?

Kram

32 F:

skriven

Det har börjat komma en fågel till jobbet dom har lite speciellt utseende , kan du se om fågeln har ett budskap? Kram

Svar: Ja så kan det faktiskt vara, försök känn in... kram :)
Esmaralda

33 C.A.T:

skriven

God förmiddag:)
Jag har träffat min farmor i drömmen samt även min mans mormor. Jag fick chansen att säga hejdå till min mans mormor. Vi kramade om varandra länge och jag grät och grät. Jag vaknade av att jag grät, när jag satt på toaletten den morgonen och snyftade och snöt mig så kom jag på att det var hennes födelsedag. Jag åkte genast och köpte blommor och satte dem på hennes grav. Jag hade även varit dålig i många månader med ett tryck i halsen och denna dag försvann det och jag var bra igen. Det var som om gråten förlöste allt. Som att hon kom i drömmen och hjälpte mig. Hon hade en rosa stickad tröja på sig i drömmen med en stickad liten ros på ena sidan. Svärmor bekräftade senare att hon hade en sådan tröja. Jag saknar henne så..
Jag har även en fras jag fick till mig som jag skrev ner i min telefon. Den är inte så trevlig och jag hoppas inte den är sann. Den löd:
-Spara fågelkvitter som att spara foton till barnen.
Men jag har läst att många fågelarter håller på att dö ut, så det kan mycket väl vara sant.
Men nu ska vi inte deppa ihop, vi får alla göra vårt bästa för att kämpa för en hållbar framtid!
Kram och ha en fin dag ☀️



Svar: Vilken underbar dröm om mannens mormor ! Hon hjälper dig verkligen ! Och hon fortsätter att ge dig energi ta emot och ha positivt fokus... kram :)
Esmaralda

34 Rebecca:

skriven

God morgon!
Vi ska flytta till nya lokaler på jobbet. Kommer jag trivas på min nya plats? :)

35 Mimi:

skriven

Hej Esmaralda!

Kommer jag ut i arbete eller någon form av åtgärd nu i höst? Jag är förtvivlad och panikslagen.

Kram

36 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du om jag verkar komma in på något program så att jag får studera?
Kram

Svar: Ja chansen finns och om inte.. så sök på nytt, jag ser dig ju studera... kram :)
Esmaralda

37 Silvertassen:

skriven

God förmiddag Es!
Jag har aldrig fått några budskap vad jag vet men drömt massa när jag är orolig.

Jag undrar om du kan se om det dröjer månader eller något år från det att jag möter min soulmate tills jag blir gravid?
Ha en bra dag! Kram ❤️

Svar: Nej jag kan inte se när det sker, men allt tyder på att det kommer hända... kram :)
Esmaralda

38 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han känslor för mig?
Kram

39 Anki:

skriven

Hej
Är mina ansträngningar att få till extra årsmöte i onödan ?
Slår det fel , är redan utsatt för kränkningar på nätet som tas bort nör jag ska besvarar dem

Kram Anki med flock s

Svar: Känns viktigt med mötet även om det kanske inte bli 100 %.. kram :)
Esmaralda

40 Cara:

skriven

Ja, jag brukar komma ihåg många av mina drömmar. Den vanligaste är att jag ska ut och resa och i sista stund har jag glömt något, som pass eller medicin hemma, och så blir det jättestressigt. Sådana drömmar kommer alltid när jag har mycket att göra så det blir liksom övertydligt.

När jag var barn och tonåring drömde jag väldigt ofta att jag var jagad, först var det troll, och därefter blev det hemskare och hemskare gestalter. Men det intressanta är att under den perioden jag drömde att det var djävulen så blev jag till slut så trött på att vara jagad att jag tog beslutet att utmana honom. Jag helt sonika slutade springa, vände mig om och sa att "nu räcker det". Därefter blev allt annorlunda.

Ett annat knep jag hade, var helt enkelt att flyga. Så som det är på en av dina bilder Es. Jag bara flög upp i luften. Jag älskar fortfarande de drömmarna och någonstans känns det fortfarande som att jag kan flyga:)

41 Bella:

skriven

Godmorgon och hej ❤️ jag och en till tjej blir inte så jättebra behandlade på vårat jobb.. Vi båda har de senaste börjst gråta på plats för att vi känner oss så dåliga.. kommer jsg hitta något nytt om jag söker mig efter annat? Har två riktiga löner intjänade, så hade egebtligen kunnat ta två tre sabbatsmånader och bara vila eller åka utomlands.. vad ser ut stt bli bäst att göra för mig? Kram

42 Kvinnan:

skriven

Hur kommer det att gå för mina syskon ,skulle vara så tacksam om du såg något ? Kram

43 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Jag har fått ett budskap vad jag vet och det är den med tiderna - kl. 01:45 och kl. 01:47. Jag längtar tills jag får veta vad dom betydde. I drömmen låg jag ju i en operationssal och tittade mot klockan som lös starkt. Var precis som att en lampa riktad mot klockan medan allt annat var kolsvart. Helt plötsligt kunde jag höra mig själv säga dessa tider högt och även se visarna på klockan flytta sig till tiderna. Nästa stund kunde jag se konjunkturerna på någon som kom emot mig och i famnen såg jag konjunkturerna på två små nyfödda barns huvud. Efter det vaknade jag.

Om detta är sann dröm eller bara tiderna jag ska komma ihåg återstår ju och se. Du har sagt att det bara är tiderna, men men ...

Sedan drömde jag en hemsk dröm där vargar attackerade människor och undrade om det var någon varning för mig men du sa att det var något positivt på väg och det var det drömmen betydde, själv blev jag skrämd av drömmen.

Ha en bra dag! Själv hoppas jag denna förkylningen försvinner snart och kämpa med att ta dö på skiten. Har ingen feber utan bara täppt i näsan så hoppas ju att de inte är Covid19. Ont i halsen hade jag i tre dagar sedan var de borta. Hostar lite de gör jag men man blir ju så paranoid med tanke på coronaviruset. Hoppas de bara är en enkel vanlig förkylning.
Kram Zoey 💕

44 C:

skriven

Godmorgon 💕🍀☕☕
Förr om åren har drömmar varit väldigt energitagande och jag hade en längre period då varje morgon kändes som att jag hade vaknat ifrån ett maratonlopp. Min kropp värkte, kunde knappt stå och jag var mentalt dränerad.
Vad jag inte tog till mig då var att jag var utmattad och hade gått in i väggen.
Ständigt upprepande drömmar, anser jag, ska tas på allvar för det är något underliggande som man inte vågar lyfta fram i ljuset.
Eller som inatt, drömde att mitt barndomshem och omgivningen runt hemmet täcktes av vatten och jag och flera andra flydde samt jag var jagad och någon ville. Låsa in mig. Men...
Min katt var den jag var mest oroad över om han hade överlevt. Oron över detta fanns även när jag vaknade och mitt sinnes sunda förnuft sa: Han bor ju inte ens där och han om någon klarar sig på både mat och skydd.
Fast nyss när jag rensade särbons katts låda så hörde jag ett kort mjauande som tillhör min egen katt så han pockar på uppmärksamhet nu att det är dags för hans slav att komma hem nu 😂💕🍀
Kram

45 MN:

skriven

Jag har väldigt verkliga och livliga drömmar som jag oftast minns tydligt. I drömmarna är jag ofta på en plats där jag inte vill vara, eller så är jag arg eller besviken på någon... Då är det skönt att vakna till sitt vanliga (oftast glada) jag. :)
Just nu har jag dock en "svacka" i livet och försöker göra många förändringar samtidigt. Är jag på rätt väg?

Svar: Tänk till och gör dina planer tydliga, gör de förändringar du behöver och du är på rätt väg... kram :)
Esmaralda

46 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Hur ska jag göra för att välja rätt resmål så jag kommer iväg i december? Pga coronasituationen?

Vad är oddsen att jag faktiskt kommer iväg?
Kram,
Jennifer

Svar: Välj ett så tryggt resmål som möjligt och kolla upp återbetalningmöjligheterna.. om du inte kan åka. Oddsen är över 50 % att du kommer iväg, kram :)
Esmaralda

47 Dunegull:

skriven

Kommer bara ihåg mina drömmar ibland. Det går lite i perioder. En dröm som jag ofta drömmer är att jag springer men kommer ingen stans. Det är så tungt och frustrerande. Ofta är jag helt slut mentalt när jag vaknar. Vad kan det betyda?

Ser du om vi kommer iväg till Thailand i vinter. Ett gäng som snacka lite löst. Och det va verkligen bara löst men ju mer jag tänker på det skulle det vara underbart att få in en liten längre resa i vinter. Kram

48 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur ser det ut från nu,
Kommer jag leva ensam som det ser ut?
Vad ser du för mig i kärlek och familj?
Kram

49 Michaela:

skriven

Vad spännande! Vilken tur att du fått dessa bessked och kunnat ingripa. Jag drömmwr mycket och oftast handlar det om bearbetning men även drömmar om annat. Häromnatten drömde jag att jag flög eller svävade högt och vad jag kunde läsa mig till så handlar det om att man varit med om jobbigt och vill gå vidare och släppa in nytt. Och det vill jag ju så hoppas att jag tuffar vidare på rätt väg mot bättre tider :)

Sen drömmar om kärleken såklart och jag undrar vem av mig och min SM är inte redo eftersom mötet inte sker? Eller är det båda?

Snart åker du Es till de vackra skogarna :)
Ska bli så kul att följa!

Ha en bra start på veckan! Kram

50 Gunilla i Oxd:

skriven

Hej bästa snygga Esmaralda!
Jag känner attraktion till min granne i huset ovan mig...🙈🔥

En känsla jag inte känt på många många år...
Men inte kan väl dejta grannen...fan det kommer väl gå åt helvete?!!! 🤪
Han är ju så lätt o hänga med..o han får mig att skratta.

Men jag ska ju vara singel har jag ju bestämt ..

Hjälp mig snälla, jag behöver ditt goda råd !!!!!

Stor varm kram till dig och fina födelsedagsbarnet ..inte alla som blir så firande som Msnnabonne❤️

/Gunilla i Oxd

Svar: Jag tycker du ska ta för dig... ha inga förväntningar eller planer utan ta det som det kommer och känn dig nöjd och belåten i detta... kram :)
Esmaralda

51 Louise:

skriven

På väg till ett möte hos en skolpsykolog som ska se vad Izabella behöver hjälp med. Hon är svag i matte och har svårt för engelska men att läsa och förstå på svenska gör hon jättebra. Det är hennes starka sida.
Idag Var det en arg och ledsen tjej som jag lämnade på skolan. Hon mår inte bra men jag kan inte göra något om hon inte är i skolan. Idag ska jag träffa hennes lärare om hur vi ska kunna gå vidare så hon kommer ikapp. Men just nu är jag så irriterad på att skolan inte tar itu med mobbningen. Nästa steg är rektorn och gör inte han något blir det att kontakta Skolverket.
Fick reda på att pojken som mobbar är väldigt dålig på svenska och hans föräldrar kan ingen svenska alls så de får ta in en tolk som kan språket(polska). Min dotter ska inte må dåligt på grund av ett gäng pojkar. De andra pojkarnas föräldrar kommer jag ta kontakt med om detta inte upphör.
Jag tänker inte längre vara snäll när det gäller mobbningen mot min dotter. Jag vill att skolan ska ta sitt ansvar och få henne att må bra.
De samarbetar för tusan med FRIENDS. Mannen tycker att jag ska få kuratorn avskedad för hon viftar bort det.
Jag vet att det kommer bli bra.

Är det någon häri kungafamiljen som vet hur man blir ambassadör i FRIENDS eller att jobba hos dem?
Jag har varit mobbad hela grundskolan och vill nu jobba mot mobbning. Inga barn ska må dåligt I skolan.

Ha en fin dag alla. Kram

Svar: Bra att du tar tag i det.. inget barn ska mobbas.. och att du ställer krav på skolan för de ska bidra med en trygg miljö... bra att du vill jobba mot mobbning, det behövs minsann !!! Hoppas någon här kan tipsa dig.. kram :)
Esmaralda

52 Blond:

skriven

Hej Esmaralda
Har han känslor för mig? Ser det ut som om han vill något med mig?
Kram

53 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar, du har rätt förstås. Ska ge det en chans.

Kram

54 Alie:

skriven

Jag drömmer ofta och kommer ibland ihåg min dröm ibland inte. Ofta behagliga drömmar och ibland så pass att man inte vill vakna utan bara drömma vidare.
Drömmer ofta i färg och ofta ansikte med även om jag sedan inte minns just ansiktet.
En gång har jag haft doft med i drömmen...
Jag har också drömt just det här med att jag faller handlöst och vaknar med ett ryck...

Jag tror våra drömmar talar om mer för oss än vi kan tolka in eller rättare sagt, vad vi tar oss tid för att tolka in.

Es: vad mer kan jag göra för min pappa än att finnas till och stötta? Känner han att jag finns där för honom?
Kram :) ✨

55 Gunilla i Oxd:

skriven

Hej bästa snygga Esmaralda!
Jag känner attraktion till min granne i huset ovan mig...🙈🔥

En känsla jag inte känt på många många år...
Men inte kan väl dejta grannen...fan det kommer väl gå åt helvete?!!! 🤪
Han är ju så lätt o hänga med..o han får mig att skratta.

Men jag ska ju vara singel har jag ju bestämt ..

Hjälp mig snälla, jag behöver ditt goda råd !!!!!

Stor varm kram till dig och fina födelsedagsbarnet ..inte alla som blir så firande som Msnnabonne❤️

/Gunilla i Oxd

Svar: Detta har jag svarat på... kram :)
Esmaralda

56 Kvinnan :

skriven

Hur kommer det att gå för mina syskon?

57 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, börjar A bli lite kär i mig ?
Han är så himla omtänksam mot mig och snäll. Tror det hände ngt mellan oss igår när vi låg nära och somnade tillsammans.
En vi känsla jag aldrig känt tidugare med någon.
Efter detta så hittade jag 🦋som varit borta. Hon låg på golvet när jag kom hem.
Kram

58 Michaela:

skriven

Tänkte på det Jossan skrev om att hennes Fjäriö har tappat färg och mycket positivt har skett i hennes liv. Min Fjäril har lika stark färg som när jag fick henne. Betyder det att hon inte är aktiv? Pratar med henne varje dag och tar hand om henne så gott jag kan :)

Måndag och viktigt besked väntas denna vecka. Ser jag glad eller ledsen ut tro?

PS! Snygg stridspilot i Idol ikväll så missa inte :) Kram

Svar: Jodå, hon är aktiv din Fjäril, absolut ! Idol kommer inte missas !! Kram :)
Esmaralda

59 Till Jocke:

skriven

Haha! Det är ju tur att du inte väljer kvinnorna efter underkläder för då kan du missa riktiga guldkorn :) Själv brukar jag säga att män borde själva testa string och se hur bekvämt det är :) Nej för mig är string tonåren och inte för mogna kvinnor :)

// Michaela

60 Barbie:

skriven

Hej Esmeralda!
Jag har fattar intresse för honom men jag undrar om du ser om F och jag möts han menar att reglerna ändras hela liten i olika länder vad ser du kring detta? Möts vi????? Kramar

61 CA :

skriven

Hej
Det har inte börjat så bra för mig.
Förra veckan stod jag på mig och fick till något bra, efter en utskällning av chefen. Sen var ju nya lägenheten i stora behov av renovering, vilket görs denna veckan. Idag har fått en negativ synpunkt från en anhörig för att jag informerat korrekt, så nu måste jag reda ut detta men det kanske blir tossig om jag inte lägger mig platt, infoematopnsplikt har vi ju. I allt detta känner jag mig lugn, men tror att jag kanske gjort ett stort misstag som flyttar hit och arbetar. Mamma verkar inte vilja umgås om inte jag åker till henne hela tiden.
Drömmar nå men lite ångest.
Kram

62 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda
Finns det risk att hon blir sur på mig för jag berättade om hennes ev skilsmässa för min styvfar? Finns det risk att det kommer fram fel och hon blir sur på mig?
Kram

63 Ma:

skriven

Hej Esmaralda
Tror knappt på det själv längre..
Har levt själv en del år och även om jag dejtar så verkar jag inte uppleva att det känns rätt eller att jag känner mig kär eller något som kan funka?

Undrar om jag kommer att känna någon gång att det känns rätt och att jag kommer leva tillsammans med någon i en familj?
Kram

Svar: Ja men först måste du bli redo och göra klart med det gamla.. kram :)
Esmaralda

64 Mej:

skriven

Hej esmarslda
Undrar om det är så det ser ut som jag tror.

Ser det ut som om han lever tillsammans med henne dem kommande åren? Håller deras relation under flera år till?
Är det vad han vill?
Kram

65 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Ser du egentligen vad han känner inför mig? Finns det känslor eller en vilja att vara tillsammans med mig?
Kommer vi att leva tillsammans under de kommande åren?
Kram

66 Helena Ir:

skriven

Drömmarnas värld kan ju vara så underbara, där har jag upplevt härliga och fina händelser :) En tid i mitt liv så var det vanliga livet, inte den bästa, så varje tillfälle till att få sova och drömma tog jag! Det lyfte mig, men det förstår ju vem som helst att det är verkliga livet vi ska befinna oss i. Drömmar om att jag flög över Atlanten, med bara min kropp, var något jag gjorde många gånger..vilken frihetskänsla. Som någon annan skrev här, så har jag drömt att jag vetat om att jag drömmer och att den jag träffar är ju egentligen död. Hjärnan är ett fantastiskt organ, jag tror den läker oss under sömnen.

Kanske att jag snart kan återgå till träningen igen..om inte kroppen lurar mig idag :)Känner mig piggare..

Kram

67 Mimmi:

skriven

Kommer sambons son fullfölja det han sa och flytta till sin mamma? Eller kommer situationen att lösa sig på något annat sätt? Orkar inte ha det såhär.

Kram Mimmi

68 Alie:

skriven

Apropå titeln idag ”Drömmarnas Värld” kan jag rekommendera filmen med samma titel från 1998 med Robin Williams och Cuba Gooding Jr i huvudrollerna, en fantastisk film! ✨

Svar: Jättebra film !! Kram :)
Esmaralda

69 Ghostwriter :

skriven

Många bra extra bra inlägg på senaste. Inatt drömde jag olika drömmar men de typ skiftade med varann. Ena sidan var att jag hade en kille bredvid mig Som jag i drömmen kanske var förtjust o jag skulle adoptera en ljus hundvalp som skulle bli en lika dan som den jag redan har. Bara de att jag inte ens har hund längre. De såg lyckliga ut. Jag med.
Andra sidan var jag tillbaka till klassrummet. Jag ryckte min stol från en tjej, hela rummet skakade, tror översvämning, sen kommer min gamla översittare till chef o förställer min lärare o påpekar mina fel eftersom jag var sen till vår tid. Jag satt och pluggade inför mötet noga men ändå missade jag tiden. Sen i slutet av drömmen hamnade jag på en äcklig toalett där jag först var ensam sen stod det två personer bredvid varav ena en äldre kille.

Tror drömmen är bearbetning men det finns budskap

Kram

Svar: Ja drömmen handlar om både bearbetning och budskap... och jag tror att du kan klura ut budskapet.. kram )
Esmaralda

70 Therese C :

skriven

Hej Es!
Jag brukar drömma mycket. Ibland har jag träffat mina nära på andra sidan just mellan vakenhet och sömn.
En återkommande mardröm jag har är att jag sitter på mattelektion. Den är inte skrämmande utan mer som att behöva uthärda ett själsdödande straff.
Har alltid undrat vad den där drömmen betyder.
Kram ThereseC

71 Lilla m:

skriven

Hej Es, kan det lyckas med L tror du? Kan det inte bara vara flow och flyt en endaste gång...

72 smulan:

skriven

Har ibland fått budskap från andarna i drömmarna.

Har återigen hittat ett fantastiskt hus, blir det någon affär denna gången, börjar tröttna på att leta vill ju flytta nu helst igår ;)

73 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Träffar jag en ny kärlek innan dem kommer att bryta deras relation?
Kram

74 F:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser det ut som om dem skaffar barn de närmaste 3 åren?
Kram

75 Cecilia:

skriven

Drömmer ofta om att jag faller och vaknar med ett ryck och någon gång om att jag tappar tänder. Intressant med drömtydning.

Min sambo fyller snart år och han fyller dessutom jämt! Vill gärna ordna en överraskningsfest, men nu blir det nog bara med hans närmaste vänner. Hade vännerna tyckt det var kul? Jag vill så gärna umgås med deras flickvänner också, hade de tyckt det var konstigt att komma eftersom det är ett intimt firande? Kramar

Svar: Ja jag tror vännerna tycker det vore kul... kram :)
Esmaralda

76 Lilla m:

skriven

Hej Es, kan det lyckas med L tror du? Kan det inte bara vara flow och flyt en endaste gång...

77 Skorpan:

skriven

Jocke,håller med Michaela gällande stringisarna.

O ska nån tycka om mig ja då gäller det att gilla rejäla don i underklädsväg ;). O det gör väl mannen, eller gör han Es?
Kram Skorpan

Svar: Det gör han... till och med jag hade string en gång i tiden.. those were the days... :) Numera ska det vara rejält o praktiskt ! Kram :)
Esmaralda

78 Michaela:

skriven

Så bra!! :)

Hade Fjäril med på träningsrundan i skogen. Var med om en rätt mysig upplevelse. Finns bisonoxar och hästar där jag traskar förbi och jag brukar stanna och prata med dem. Weird I know men jag älskar djur :) Idag så kom både bisonoxen och en häst emot mig. Viftade på svansen och öronen och såg så glad ut :) Inte var det ett tecken från andra sidan? Pratar ju med min mormor som befinner sig där. Kom även att tänka på när de viftade med öronen att du sagt att jag kommer bli så kär att öronen viftar :)

Kram!

Svar: Ha ha ha, de kanske sa att kärleken finns runt knuten, med sina viftande öron. Nej, faktum är så tror jag att de blev glada över att se dig och kunde känna att du gillar dem.. kram :)
Esmaralda

79 Barbie:

skriven

Hej Esmeralda!
Jag har fattar intresse för honom men jag undrar om du ser om F och jag möts han menar att reglerna ändras hela liten i olika länder vad ser du kring detta? Möts vi????? Kramar

80 Lilla m:

skriven

Hej Es, kan det lyckas med L tror du? Kan det inte bara vara flow och flyt en endaste gång...

81 Tingeling :

skriven

Träffade min mamma i en dröm en gång, starkt minne för det kändes verkligt. Annars drömmer jag ibland om att inte komma fram i tid. Jag har en tid att passa ex kl 08.00 och det händer massor som gör att jag inte kommer iväg, och klockan går, jag fortsätter tills klockan blir typ 17.00 och vaknar. Lyckas aldrig komma fram till om jag ska ge upp och stanna hemma eller fortsätta försöka komma fram även om det är flera timmar senare.

Idag träffade jag på killen igen, han med dem två barnen som bor i närheten av mig. Och denna gång log han, och jag log tillbaka innan jag vände bort huvudet (Du vet, jag har ju lite svårt för det där, men gick ju bra 😁).

Har funderat på att börja i en grupp för anhöriga till missbrukare. Skulle det ge mig något? Ibland saknar jag någon att ventilera med. Man skäms, trots att det inte är "mitt".

Min dotter är bättre nu och vi var på promenad idag så hon får gå till skolan i morgon. Hon klättrar på väggarna 😁 bra tecken!

Kram!

Svar: Absolut ska du börja i gruppen och du har ingenting alls att skämmas för.. vilket du kommer att inse... kram :)
Esmaralda

82 Moms:

skriven

Hej e!

Kommer det bli bättre för mig om jag håller min inom samma jobb men bytar företag?

83 Mimis:

skriven

Hej!

Har alla människor superkrafter som t.ex kunna se in i framtiden, hela andra människor osv.? Dessa superkrafter ska medium, siare kunna aktivera hos människor så att man ska kunna förändra sitt liv. Vad säger du om det kan du aktivera människors superkrafter? Läste detta på en spådams hemsida.

Kram

84 EllaBella :

skriven

Hej!
Några gånger under åren har jag fått varsel om sådant som ska hända irl. Tex om en kompis förlovning och giftermål, att många i min närhet skulle få barn, om en bilolycka jag skulle se, om en ekonomisk kris jag skulle hamna i osv. Dessa drömmar består bara av en bild som jag ser framför mig.

85 Kvinnan :

skriven

Hur kommer det att gå för mina syskon?

Svar: Det svajar särskilt för en av dem men ser ut att reda ut sig till sist.. kram
Esmaralda

86 Browallia :

skriven

Efter att jag började äta CS medicin för ett halvår så har min sömn blivit bättre, jag vaknar inte flera gånger under natten längre och sover så djupt att jag når drömstadiet och drömmer om allt möjligt. :D

På förmiddagen hade jag ett bedömningssamtal på telefon med "min" sköterska på sjukhuset. Min sjukskrivning är på väg att gå ut så jag fick svara på en massa frågor om mitt mående som ska vara till underlag för läkaren. Det finns inga tider att boka så det löste det på det här viset. Jag känner mig långt ifrån redo att börja jobba eller ens arbetsträna så jag tryckte på ännu en gång om att det är terapi hos en psykolog jag är i störst behov av just nu. Det har länge varit oklart om jag uppfyller kraven för samtalsterapi trots att det står inskrivet i min vårdplan som upprättades i samband med min Npf utredning. Vad får du till dig kring detta? Kram Browallia

Svar: Du behöver terapi och skulle må väl av detta.. men samtidigt är man väldigt återhållsam, det kan gå åt viket håll som helst.. kram
Esmaralda

87 Mej:

skriven

Hej Esmaralda
Hur stor ser chansen ut att han kommer tillbaka? Och är tillsammans med oss?
Kram

Svar: Ser ut att bli en annan kärlek för dig, kram
Esmaralda

88 M.:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig i en familj tillsammans med en partner?
Kram

Svar: Japp det gör jag.. kram
Esmaralda

89 Hej:

skriven

Hej esmaralda
Är han tillsammans med henne de närmaste kommande åren?
Kram

90 Sa:

skriven

Drömde faktiskt en konstig dröm inatt. Som att det var en ande i mitt badrum och jag kunde inte röra mig ur fläcken, obehagligt. Sen tyckte jag jag vaknade till men är osäker och såg två små gröna lampor i sovrummet. Väldigt skum dröm dröm i vilket fall... Vet du vad det kan betyda? Kram

91 Lina:

skriven

Hej Es,

Killen som nyss har tagit kontakt med mig, är han intresserad på ett mer än vänskapligt plan? Några varningar kring honom?

Kram❤️

Svar: Känn dig för.. känns inte som om känslorna riktigt ska räcka till... kram
Esmaralda

92 Panik:

skriven

Hej!

Blir det något jobb nu i höst?

Kram

93 Hejsan:

skriven

Hej Esmaralda
Kan jag få tillbaka jobbet på rituals?
Kram

94 Susanne :

skriven

Det där med liemannen var ju för hemskt. Vilken tur att du inte red där, jag har inga drömmar på det sättet men kan känna på mig saker som ska hända o vad jag inte bra göra ibland men har nog inte lyssnat på min inution när jag var gift för det var som om jag inte fick det va honom. Försöker vända mitt liv men det går fram o tillbaka. Jag trodde det skulle vara lättare att skiljas men det har gått över tre år och jag är ännu o ekonomisk knipa o känslomässigt har det båvarit svårt. Liksom energimässigt. Han har tagit mkt energi genom åren o nu kommer jag mig bara tröttare, det är väl klimakteriet o jobbet.i onsdags tippade jag på travet o fick 7 av 8 rätt så ingen utdelning. Ska jag fortsätta? Jag är nöjd med små summor med.

Svar: Ta dina steg för att komma vidare...det kommer att lätta... någon chans till större vinster jag inte kring dig just nu.. kram
Esmaralda

95 Tiss:

skriven

Jag har nog upplevt "Precis i skarven mellan vakenhet och sömn" Mamma som ju är död sa "Du får inte sluta kämpa även när det känns svårt", jag har för mig att jag vaknade efteråt.

En annan dröm var att det blev jordbävning i Sverige (Dock en ganska stor. Dagen efter hade vi en mini jordbävning.

Alltså jag har flera gånger fått frågan om jag kan tänka mig att bo på gruppboende.
Och det är någonting jag verkligen INTE vill. Att bo på ett ställe med tillgänglig personal dygnet runt. Visst jag mår väl inte så bra... Men gruppboende skulle, tror jag, göra mig ännu "sjukare".
Det är ju oftast dom med väldigt stora problem eller personer som inte kan ta hand om sig själv på ett sätt som kanske är självklart för andra. Alltså jag vet inte riktigt hur jag ska skriva så att det inte låter fel.
Men är jag verkligen i ett sånt skick? Den dag jag mår bra vill jag ha kvar min fina lägenhet i mitt fina område, skulle jag börja må bättre så skulle jag ha sån ångest över att ha lämnat den. Jag kan ju liksom städa, laga mat, gosa och ge katten mat, tvätta, ringa olika samtal, betala räkningar osv. Visst jag har ångest, panikångest, problem med maten, svårt att umgås med mig själv... Men ska jag verkligen behöva ge upp min lägenhet för det och ha personal dygnet runt för det?

Ät det jag som tänker helt galet, jag kommer väl att klara mig själv? Jag blir så ledsen.

Svar: Det var en fin hälsning du fick av din mamma !! Hon älskar dig och är stolt över dig ! Du behöver prata med en terapeut om detta med grupphem och vad du behöver för att kunna fortsätta livet på egen hand.. kram:)
Esmaralda

96 Boudica:

skriven

Får inte riktigt till hur du får vattnet i min dröm igår till trygghet, vatten som förstör badrumsgolv och flödar annat.
Men jag ska klura lite. För vatten förknippar jag med känsloplanet.

Nu drömmer jag inte mycket upprepade, men tidigare i mina yngre år så drömde jag en hel del om att bli jagad. Vilken är en av de vanliga sorters drömmar. Har blivit jagad allt från ninjor till Ryssland och jättar under mina år. Inser att det bara är jag som blir jagad och andra beter sig som allt är som det ska.
De slutade när jag slutade fly problem och lärde mig att "face it".

Även efter mamma dog sån drömde jag många gånger att hon inte alls var död, utan varit borta en längre tid eller återupplevt på sjukhuset. Och i drömmen hade jag skapat mig eget liv och vanor och helt plötsligt anpassa mig efter henne igen var svårt.

Men många gånger kanske inte dröm, jag vet inte, så vaknar jag med bara höra en mening i huvudet. Och oftast passar den in.
Har även haft liknande drömmar där jag pratar med någon hela natten, men vaknar minns inte mycket utav det men känns som jag inte sovit ett dugg!

Och till andra sorters drömmar, det börjar att kännas allt mer att det är dags att byta jobb. Men jag kommit på några saker jag vill lyckas med på jobbet innan jag slutar. Speciellt två ting som sticker ut lite extra.
Så frågan är, ser det ut som om jag lyckas med dessa?

Min obalans har fått mig på riktigt gnälligt PMS humör idag... Så ska ta mig en varm dusch och lägga mig snart tror jag.

KRAM!

Svar: Trygghet finns i känsloplanet.. och jag tror du kommer underfund med det hela när du klurat lite. Kram :)
Esmaralda

97 Michaela:

skriven

Haha! Det är kul att någon blir glad över att se en :) Kram

98 Anonym Isah :

skriven

Har du tips på hur jag ska hantera mina känslor (jag vill liksom gå och ta livet av mig när han håller på så här, vilket jag inte gör men man vill ju tusan inte göra annat än dö av den här negativa männskan).

Jag har förhållningssätt o försöker lugna ner situationen, hitta lösningar o verkligen allt. Jag säger till på skarpen men inget funkar. Han trycker ner mig verbalt så inihelvetes och trycker medveten på mina punkter. Att jag är värdelös och dumförklarar mig för ALLT. Jag står inte ut längre och tyvärr måste personen hjälpa mig. Jag får skit för han ställer upp för mig. Han förstör hela min flytt. Detta ska vara något att se framemot och han förstör allt. Jag hatar honom och vill säga upp kontakten igen efter jag flyttat om flytten blir katastrof & han seriöst inte vaktar sin tunga. Jag har inte råd att inte få hjälp och det spelar ingen roll vad jag säger. Han tog sista musten av det lilla vi hade kvar och jag hatar hur man kan tro sig ha sån makt att trycka ner andra. SÅ NEGATIV.
Ena stunden säger åt mig "va modig och var inte rädd för människor" för att nästa stund säga "Du dumförklarar dig själv och som alltid gör du si och så". Synd att det är ens förälder


Kram

Svar: Ja, somliga föräldrar är bara för mycket !! Låt all skit bara rinna av dig... ta det inte till dig...och håll ut så länge du måste.. sen kan du gå din egen väg.. kram :)
Esmaralda

99 Browallia :

skriven

Tack för ditt svar om mina chanser att få gå i terapi hos en psykolog. Blir jag inte beviljad det så är min plan B att testa Mindler - psykologsamtal via nätet. Samma taxa som sjukhuset och högkostnadskortet gäller även hos dem så jag har ju inte nåt att förlora på att testa.

Nu laddar vi för Idol! Kram

100 Rebecca:

skriven

Hej! Jag har en fråga som jag grubblat på väldigt, väldigt länge nu.. Jag har träffat en kille till och från i snart 3 år. Det har verkligen varit en berg och dalbana av känslor. Jag har länge tänkt på att jag ska ställa frågan till honom men det har aldrig känts som rätt läge. Jag skulle vara hemskt tacksam om du skulle kunna säga ifall han och jag har en framtid ihop? Eller om det är bäst att vi lägger den här "relationen" på hyllan en gång för alla.

Svar: Känn dig för ett tag till -snart vet du bestämt vart det lutar... kram :)
Esmaralda

101 Skorpan:

skriven

Ja string är ett avklarat kapitel. Är liksom inte pepp på att gå med tandtråd mellan skinkorna :)

Kram
Michaela

Svar: Exakt :) Kram )
Esmaralda

102 Jullisw:

skriven

Alltså vad är oddsen att ytterligare en bil inte blir vår trots att vi bjuder över det dem erbjuder 😢 jag blir galen! Egentligen sjukt att man blir upprörd över en sån sak men jag ser ju så fram emot denna bil! Kommer det dröja evigheter innan det kommer ut någon ny med alla våra preferenser nu? 😫

Svar: Det kommer en som blir hur bra som helst.. kram
Esmaralda

103 Kvinnan :

skriven

Tack för svar, men vad menar du med svajar??

104 Jullisw:

skriven

Alltså vad är oddsen att ytterligare en bil inte blir vår trots att vi bjuder över det dem erbjuder 😢 jag blir galen! Egentligen sjukt att man blir upprörd över en sån sak men jag ser ju så fram emot denna bil! Kommer det dröja evigheter innan det kommer ut någon ny med alla våra preferenser nu? 😫

105 Anki:

skriven

Tack för svar idag 💕Det inspirerade mig
Jobbade som en iller och fick ihop många röster Men vi vart överkörda av styrelsen som handlade fort så nu har luften gått ur...Fick som grädde på moset ett brev från länsstyrelsen Där min tokiga granne anmält ett påhittat slagsmål mellan mima hundar och hans...jag blir såå trött på folk
Ktam trött Anki med flock

Svar: Jamen shit alltså !! Ibland orkar man bara inte.... grannar från hell är INTE kul !! Styrkekram !
Esmaralda

106 Linda N:

skriven

Detta är ett spännande ämne😊 När jag var liten kunde jag bestämma i förväg vad jag skulle drömma om.

107 ullie:

skriven

Tusen Tack för svar om min prins på resa NU är han hemma igen välbehållen o sa ja mamma du oroar dej alltid i onödan ha ha mammor sa ja :)

Har hört jag haft en äldre dam som tar hand om mej och särskilt då jag sover oroligt och har ont i bland ångest o svårt att andas.
Tycker jag inte drömt ett tag nu men det gör man va? Har inte känt av damen som jag gjorde innan tror ja ?
Ha en fin vecka kramiz ullie

108 Räddharen:

skriven

Spännande ämne:) Sorry nu skriver jag långt så sent och det kommer ju inte många läsa heller.

Jag drömmer rätt mycket och oftast är det bara "galna" fantasier. Saker som hänt nyligen och sånt som stressar mig blandas hej vilt. Ibland drömmer jag att jag är på samma ställe som jag varit tidigare på, men det kan jag inte komma ihåg i vaket tillstånd hur det ser ut. Fordon jag oftast drömmer om är båt, om ett djur jagar mig är det björn och stressdröm att jag håller på missa flyget för har inte ens börjat packa och planet går strax. Smutsiga toaletter drömmer jag också om ibland, men då vaknar jag och måste gå på toaletten.

Jag har haft bearbetningsdrömmar, tex efter skilsmässan från exet. Några nätter efter han meddelat att han ville skiljas drömde jag... att exet ville vara med mig igen och jag var först överlycklig. Men sedan sa jag i drömmen något i stil med "men jag vill ju inte vara tillsammans med någon som egentligen inte vill vara med mig".

En dröm som jag tolkade som varning om en dåvarande manliga kollega, att han stalkade mig i drömmen. Var jag än gick i drömmen så var han där och kollade på mig. Det mest läskiga var känslan i drömmen, det var så kusligt.

Drömmen ändrade min bild om kollegan och jag blev lite äcklad av honom direkt. Jag hade kanske ändå kommit över drömmen, men först efter drömmen la jag märke till att kollegan var kontrollerande mot mig (vilket han inte var mot manliga kollegor). Det kändes att han var lite manipulerande, sedan lugnade han ner sig lite när det inte funkade och jag tog lite avstånd. Det som var synd var att vi tidigare hade fått fin kontakt och jag betraktade honom som en nära pålitlig vän, som platonisk kärlek och hade nyligen tänkt att jag ville ha honom i mitt liv som vän resten av mitt liv.
Det kändes att han blev förälskad i mig. Men av någon konstig anledning att han även började tro att jag hade romantiska känslor för honom, vilket absolut inte stämde och detta började äckla mig (försökte analysera vad jag kan ha gjort el. sagt som han kan misstolkat). Som jag känner nu vill inte ens ha vänskap. Han kontaktar mig ibland, jag svarar men vill inte bjuda till någon träff. Min hjärna säger att det skulle inte vara någon fara, men magkänslan är inte helt 100.

Min sambo vet allt detta, tur han inte är den svartsjuka typen, fast han har ju ingen anledning att vara svartsjuk heller.

Så drömmar kan ha väldigt stark påverkan.

Kram:)

109 Jocke:

skriven

Känn dig inte gammal, Michaela...Då gör ju jag också det! :( Men skämt åsido, är vi verkligen redan "mogna" i denna ålder? :) Känns läbbigt...Jag känner mig ju fortfarande ung!

Nej, jag har faktiskt också undrat just över bekvämligheten med string. Att gå runt med den där tygremsan mellan rumpan hela dan...Men flera har sagt att de hatar vanliga istället och att det är "bättre att ha en smal remsa där än en hel hög med tyg". Och att de inte ens tänker på stringen. Så jag antar att smaken är som baken. Vilket kanske passar extra bra att säga här. ;)

Som liten drömde jag flera gånger att jag föll. Men jag VAKNADE inte innan eller när jag slog i marken, utan KÄNDE liksom smärtan en stund istället i drömmen...:( Ett tag skrev jag upp mina feberdrömmar, som ofta var riktigt läskiga. Jag skulle gärna drömma att jag flög. Vet faktiskt inte om jag någonsin gjort det.

110 EllaBella :

skriven

Hej!
Några gånger under åren har jag fått varsel om sådant som ska hända irl. Tex om en kompis förlovning och giftermål, att många i min närhet skulle få barn, om en bilolycka jag skulle se, om en ekonomisk kris jag skulle hamna i osv. Dessa drömmar består bara av en bild som jag ser framför mig.

111 Elin:

skriven

Hej
Jag drömde att på framsidan av vårt hus låg det en älgko när jag tittade ut på morgonen. Nästa stund jag titta så hade hon förlöst en älgkalv. Sedan gick det ett tag o jag behövde gå ut med vår hund. När ja öppna ytterdörren ligger de en stor häst på framsidan o har även den förlöst ett föl. Tänker att jag tar dörren till groventren men när jag öppnar den dörren har älgen flyttat sig dit. Jag ringer veterinären för vet inte vad jag ska göra. Han svarar o säger att det va bra att jag ringde dit sen vaknar ja.

Det är en detaljerad o tydlig dröm. Har den något budskap som jag inte förstår?
Med vänlig hälsning, Elin


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: