Vännerna....

Vad skulle man vara utan sina vänner ?

Väldigt ensam och ha väldigt tråkigt, skulle jag säga !

En sambo/make, barn & familj kan inte uppväga vänner.

Alla behövs, var och en på sitt sätt.

Jag har några få vänner kvar sedan barndomen. Vi träffas inte ofta  men det händer och då pratar vi mest gamla minnen.

 

Så har jag två sisters in soul,  dels ryska Syster och dels Amerikanska Syster !

  Ryska syster och jag har haft massa udda upplevelser.

Hon lyckades komma till mig på besök under sovjettiden och det var stort. Hon bodde i en ”closed” stad i Sibirien och det var omöjligt att komma på besök såvida man inte gjorde ett gruppbesök.

Då samlade jag ihop ett gäng på 12 elever från dotterns skola och vips var vi en grupp och vi arrangerade ett skolutbyte.

Jag for dit med alla ungarna som placerades i ryska familjer.. själv bodde jag hos syster och sen kom de ryska skoleleverna  på motbesök hos oss och bodde hos varann och  syster bodde hos mig. 

 

 // Ryska syster och jag //

 

Så småningom fick jag lov att resa dit på egen hand… jag for iväg  och föreläste och bodde hos syster mer än en gång och så åkte jag dit och adopterade min son när han var en vecka gammal.  Det var det största ever !

Sen över 10 år är  syster bosatt här i Sverige med sina två numera vuxna barn.. hon är bibliotekarie och lever ett vanligt svenskt liv… och hon är nog min allra bästa kompis !

Sen har vi  amerikanska syster och vi träffades via en fosterhemssajt på nätet i internets barndom. 

Vi chattade dagligen och det föll sig naturligt att hon kvickt  kom på ett 2 veckor långt besök… sonen var liten då.. och så far vi till henne.. flera gånger.. tills sonen bestämde att han ville vara hos moster i USA på sina sommarlov.

Så blev det också.

 

 // Amerikanska syster och jag , sist vi träffades häromåret i New York //

 

Första gången han åkte dit ensam var han 9 år och ända fram tills han slutade gymnasiet vistades han hos auntie en månad varje sommar.

På så sätt har han också fått egna amerikanska vänner som han besökte senast nu strax innan jul.

Amerikanska syster är underbar, bubblig, skrattig, helt oblyg och väldigt amerikansk. Man blir så glad i hennes närhet.

Hon skulle ha besökt mig i sommar men det satte Corona stopp för.

 

 // Jag och Nettan föreläser i Sibiren direkt efter vår utbildning.. för 25 år sedan //

 

Sedan finns ju Nettan och vi var kollegor en gång i tiden.. och vi startade upp vår terapiverksamhet efter att vi gått samma familjeterapi utbildning.

Vi slet sida vid sida i vårt företag och samtidigt hade vi himla roligt. 

Vi har ju dessutom det mediala gemensamt… numera är Nettan pensionär från sitt ordinarie jobb men inte från den mediala verksamheten.

Vi bor i samma lilla by och träffas regelbundet.. tar ett glas vin hos varann och planerar samarbete… vi har ju rest en hel del både inom och utom landet och det har varit en mix av arbets och nöjesresor.  På söndag far vi iväg just på en sådan resa.. till skogarna i Småland.

Nettan är en himla go tjej,  ärlig och vill alla väl och dessutom så skrattar vi så bra tillsammans.

 

 // Nettan & jag//

 

I byn finns också  3 familjer som  jag och maken umgås liksom familjevis med… det blir parmiddagar och trevligheter

Vännerna i Göteborg, sedan universitetstiden – det är vänner som hängt med länge. Vi träffas  två gånger om året… och firar alltid  midsommar tillsammans här hos mej…. och vi har alltid mycket att prata om.

 Spanska Eva som brukar resa med mig utomlands då och då och även om vi inte träffas ofta så synkar vi samman alldeles perfekt

Samma sak med finska vännerna.   Och med min  webmaster. Somliga människor tycker man så mycket om direkt.

Och så kändisvännen som av förklarliga skäl aldrig vill gå ut, inte i Sverige, så vi ses hemma, lagar lite god mat tillsammans, dricker vin tills solen går upp och  ventilerar allt mellan himmel och jord. Vi kommer alltid till ett stadie där vi sjunger och skrålar och skriker och skrattar.

Sånt blir man aldrig för gammal för !

Vi har känt varann hur länge som helst - sedan jag arbetade som journalist.

 

Två väninnor  finns också som hängt med genom åren och som jag värderar högt… vi hade himla kul tillsammans när vi alla tre var singlar samtidigt i mogen ålder, … vi reste, vi ordnade temafester och slog runt på stan.  Det var tider det. Nu är två av oss stadgade och den tredje kunde varit det men spjärnar istadigt emot.

Sen finns det ju de mer tillfälliga vännerna – som man träffar en period och sen rinner det ut i sanden. Sådana vänner kommer och går. 

 

 

Ingen av mina vänner är utbytbara.. alla har de något eget och speciellt att ge.

Hur ser era vänskapskontakter ut ?

 

Kram & Kärlek

1 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Wow, en så stor vänskapskrets du har!! Min är liten, jag har några få vänner som går att räkna på ena handens fingrar. Dem känner jag däremot systerskap med, var och en på olika sätt. Förmodligen hade jag haft fler vänner om jag hade en annan boendesituation... Jag känner mig ensam ibland, ibland är det skönt. Jag hinner ju reflektera över mig själv... Det finns dock en familj jag skulle vilja ha in i vårt liv, men blir hämmad av min bostad... De bor så välordnat...

Svar: Låt aldrig praktiska ting stå i vägen för de relationer du känner att du vill ha i ditt liv. Kram:)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Så fina vänner du har Es o vad roligt att höra, o se, ännu mera om dem. Speciellt syster Amerika, henne tror jag att jag skulle komma väldigt bra överens med, lustigt va :). Du säger att den tedje väninnan i er lilla grupp spjärnar emot, varför det, är hon inte redo att binda sig? Nåja, alla vill inte vara tvåsam :).

Jag har en vän sen lågstadiet då vi var 10 år o ibland har det gått längre tid mellan kontakterna, men numera sker de oftare. Får väl se om vi hänger ihop tills döden skiljer oss åt ;). Resten av mina vänner är "färskare vara" ;D. Kompisen som numera bor på samma gata träffade jag hos vår sköttant i tiderna o på den vägen är det. Lite tidigare träffade jag min, då totala motsats, o numera kompis som jag aldrig trodde att skulle ha blivit en vän, men det blev vi. Sista tillskottet är en tjej som jag träffade på förra jobbet där jag var inhyst hos dem. Vi träfas faktiskt inte nå ofta, men det känns okej ändå. Visst ja, höll på att glömma exets broders ex :D, en glad jänta som jag haft många goda samtal med...

Jag känner mig också blessed med mina vänner, tänk att endel ändå hängt med en längre tid o inte tröttnat ;). Återstår att se om det ännu dyker upp några nya väner i detta "slutskedet" av livet ;). O blir det till några traditioner med mannen, som att vi firar midsommar eller jul tillsammans med nån, vad tror du Es? Eller kommer vi att vara så uppslukade av varann att sådant inte behövs ;)? Nå nej, jag skojar bara...

Idag tycker jag att jag skulle behöva nåt skoj, vet inte vad, men jag behöver pigga upp mig själv på nåt sätt. Återstår att se vad jag hittar på o att jag verkligen gör det...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Tredje vännen hittar inte någon som är bra nog.. hon har väldigt höga krav på allt från utseende till yrkesposition...och vi andra suckar! Kram :)
Esmaralda

3 Camilla:

skriven

Kära Es. Har gått till det stadiet i mitt liv att vännerna försvunnit, de flesta efter skilsmässan men även nu, har ingen hjärtevän jag kan ringa när som helst och gråta ut hos, har aldrig ens haft en sådan, så jaa, mitt liv är nog väldigt ensamt och trist, mår ju dåligt av detta. KRAM

Svar: Ta initiativ själv till vänskapskontakt... jag ser att du så småningom möter en kvinna som är lite äldre än du och ni kommer ha kul tillsammans, kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kommer jag orka dagen idag. Eller är det bättre att jag ställer in och sadlar om till nästa ?
A kanske kommer bli besviken ?
Kram

5 Mh:

skriven

Hej!
Kommer jag få jobba mer på mitt ordinarie arbete?
Kram!

6 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag tror inte att jag vill vara kvar i min relation men ser ingen väg ut tyvärr. Vad ser du?

Svar: Vägen ut finns, den är kanske inte enkel men det är det nästan aldrig, kram :)
Esmaralda

7 Musen:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag håller helt med dig vänner är viktiga och de är livet.
Man har roligt tillsammans, hittar på saker och får variation och man vet att de är ens vänner för man månar om varandra.

Nu hänger jag inte alls med är din son adopterad? Har alltid tyckt att han är lik dig.

Blev orolig, tänk om jag inte kommer att komma in osv.
Kommer jag att komma in på sjuksköterska programmet om jag söker?
Kram

Svar: Jadå, han är adopterad från Sibirien, gränsen till Asien och var en vecka gammal när jag hämtade honom :) Jag ser dig läsa sjuksköterskeprogrammet, du har god chans att komma in och lyckas det inte så sök igen.. och sök till mer än en ort... kram :)
Esmaralda

8 Rebecca:

skriven

Fint med så många vänner :)
Jag har tyvärr inga vänner. Känns som jag missat mycket i livet p g a detta, jag har ju inte tagit en spontan vin på stan med en vän, har inte åkt på resa med en vän, inte hängt efter skolan med vänner och således inte hittat på hyss haha.
Det jag har gjort har jag gjort med min familj eller släkt eller kille. Men saknar att ha en vänninekrets, om så bara 2 personer, som jag kunde göra saker med ibland och ha kul! Men det känns svårt att få det i 31-årsåldern, speciellt när jag är lite introvert och jag inte passar med alla människor. Är räd för att bli avvisad också, det är mitt problem, så jag tar ofta inte första kontakten själv. Vill bli bättre på det.

Svar: Ja, träna dig på att ta kontakt för jag ser ju att du lätt blir omtyckt. Är du själv aktiv i att finna vänner s¨å kommer du att lyckas och det kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

9 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Rent fysiskt lusar han med sin frånvaro som han gjort tidigare emellan.
Undrar om du ser om han har känslor för mig? Tänker han på mig?

Ser du något umgänge för mig i hans kretsar? Eller ser det inte så ut ?
Kram

10 Susanne :

skriven

Inte så många vänskapsrelationer dock men Maria som bor långt härifrån o gått utb med har jag fått upp kontakt med igen. Hin är trevlig.
Annars har jag inte så många. Vet inte om jag kan lita på H på jobbet, en tjej som är kollega? Hon verkar så svag. Följer m de som är starkare o som inte är så arbetsamma o lämnar disk, städ, ställa upo stolar osv till mig. Trött på det så jag börjar strunta i saker i bland för min energi är slut.?När min tand gick sönder häromdagen skrev jag ett sms till henne o sedan verkade det som hon gick o snackade m vår schemasamordnare. Är H falsk el kan jag lita på henne? .

Svar: H kan vackla ibland men försöker alltid vara pålitlig så hon är som de flesta känns det som, kram :)
Esmaralda

11 Anonym Isah :

skriven

Aw så fint att läsa om dina vänner, familj och lite minnen och att du förklarar dom olika relationerna. Du har lärt mig att ”de ytliga/tillfälliga” bekantskaperna också är viktiga, Därför har jag kunnat vara den sociala sidan av mig o låta folk komma in, även om de inte är forever. Jag har min ”syster” sedan 14 år tillbaka och gått igenom sjukt mycket mer än alla behöver, sedan en väninna från skolan sen 12 år tillbaka. Sen har jag en väninna som jag blev vän med vid 14 års ålder och hon var då 22 år (först svägerska men det blev en stark vänskap!) och nu är hon en av mina bästavänner OCH familj under de 9 år som gått. Utöver de har man andra vänner, killkompisar, bekantskaper, ”kollegor” i mitt andra yrke


Jag längtar efter fler vänner. Par och familjemiddagar. Vänner man firar med och reser med. Ja, som du har de helt enkelt! Så mysigt.



Kram

Svar: Du uppfattas som positiv och kul och vännerna gillar dig skarpt, kram :)
Esmaralda

12 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig i ett fast förhållande där man bor tillsammans?
Kram

Svar: Ja, det kommer, kram :)
Esmaralda

13 Jossan :

skriven

Godmorgon

Ja jag har inte haft det världens bästa tid med vänner.. Under grundskolan hade jag inga utan de kom under gymnasiet. Där hade jag två umgängen. Ett som var sånna jag festade med och de andra kunde jag ha övernattningar med och myskvällar.
Sen blev jag dumpad av min dåvarande pojkvän.. Och min dåvarande bästa vän hade träffat sin sambo. Det sluta med att vi inte längre var vänner för hon tyckte inte jag var glad för hennes skull. Jag hade en depression just då... Där lämnade alla vänner mig utom en.. Vi har fortfarande kontakt men inte lika mycket. Hennes tjej gillar inte riktigt att hon umgicks med mig mycket när hon var ledig och jag var ledig. Ja fråga mig inte varför...

Sen började jag umgås med nya vänner.. Vi var ett stort umgänge med 2-3 tjejer och typ 8 killar.. vi sågs alltid. Jag hann inte ens komma hem från Malta utan att alla killar stod utanför. Vi hade såå roligt! Men sen blev två av dem ett par och de vände då alla mot mig...

Som tur var så hade det precis kommit in en kille i umgänget som jag fick bra kontakt med. Nu har vi varit vänner i 9 år vilket är helt sjukt. Han introducerade mig till de umgänget jag är med idag. Visst har det varit lite konstigt där också men allt sånt har löst sig.
Min bästa vän lärde jag känna på mitt gamla jobb. Det är hon som kommer vara min brudtärna när jag gifter mig. Vi har bara känt varandra i 3 år men det känns som vi har varit vänner hela livet.

På tal om bröllop... Kan du se när jag kommer gifta mig och när jag kommer skaffa hus?

Kram

14 Ghostwriter :

skriven

Jag drömde om en man online, vi visade intresse och allt kändes bra. I drömmen visste jag att det var min Soulmate. Sedan vände drömmen o något gjorde att vi inte kunde ses riktigt än. Dagen efter visar jag intresse för en vän jag haft snart 2 år, och jag trodde inte jag skulle våga ta steget till något mer. Fick positivt svar och oförväntat! Men hindret är att vi just måste vänta lite....

finns det en chans att min Soulmate är redo nu och att vi ses när jag flyttar? Och kan min Soulmate vara min vän även fast du sagt i seans hur jag träffar honom?


Kram

15 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har ju inte de högsta betygen.
Jag känner mig lite orolig. Ska läsa in två ämnen för att bli behörig för den särskilda behörigheten.

Men samtidigt har man ju hört att sjuksköterska programmet har blivit lite mer populärt på senaste tiden.
Är orolig att jag inte kommer in när jag ska söka.
Hur ser det ut?
Kram

16 Två mediala träffas i en dröm :

skriven

Jag har skrivit 3 frågor redan. Måste bara berätta innan jag glömmer bort... en man jag följer är likt oss medial, o jag dras till honom av den anledningen. Jag drömde om honom, de sjuka är att drömmen har ja drömt innan! Vi stod bland massa folk o jag försökte ivrigt få ögonkontakt. Han vet att jag gör det o försöker att förneka, men besvarar tillslut ögonkontakten. Vi håller handen, vägrar släppa taget och vi känner samhörigheten. Sen är vi i en stor sjö där vi mötts i hemlighet. Vi vill men kan inte vara med varandra...



Herregud; är detta bara en ”starstruck” dröm eller vad betyder den?! Jag kanske håller på att bli crazy och dagdrömmer alldeles för mycket annars 🥺



Kram

Svar: Jag kan faktiskt inte se att detta är mer än en vanligt dröm, fast den innehåller mycket längtan, kram :)
Esmaralda

17 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Tack för att du delar med dig!

Har några få vänner som jag har kontakt med då och då, efter flytt och lång sjukdomsperiod har jag av naturliga skäl inte orkat eller haft behov av så många kontakter, men allteftersom jag får krafterna tillbaka önskar jag få fler vänner.

Går en promenad med 2 äldre damer ngn gång i veckan, är nya kontakter och det är riktigt trevligt, men det är klart, jag vill så gärna träffa folk i min egen ålder.

Saknar bara ta en fika, göra ngn utflykt, resa, etc, ha kul ihop! Gör så gott jag kan och är aktiv med sport och målarkurs, hoppas ngn dyker upp där!

Att vistas i de miljöer man mår bra i, att odla sina intressen och vara positiv, vad mer kan man göra för att dra till sig vänner ? Känner att alla de här nätsighterna var folk söker kontakt inte är ngt för mig. Eller har jag fel? Vad vet jag?

I dag skall här kokas äppelmos och sedan pyssla i trädgården, skördat de första egna tomaterna och de smakade ljuvligt!

Ha en revlig Lördag alla!
Kram







Svar: Egenodlade tomater, så gott :) kram :)
Esmaralda

18 Ia:

skriven

Hej
Vad härligt med sådana vänner, vänner som finns där, som man kan lita på och alltid ställer upp samt att man har roligt tillsammans.
Sådana vänner saknar jag, önskar att jag åtminstone hade en nära vän, någon att bara kunna sitta och prata med, gå ut eller resa med. De få vänner jag har känns mer ytligt. Det är alltid jag som måste ringa, speciellt nu när jag är singel.
Kommer jag att få någon vän som blir nära? Saknar mannen i mitt liv och vänner

Kram

Svar: Ja, du kommer få en fin vän, kram :)
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Genom åren har vänner kommit och gått, en av mina bästa for till Alltet redan för 16 år sedan..Min äldsta sedan skotiden har jag haft i mitt liv i över 40 år..det blev mer att vi umgicks när vi bodde på samma ställe, numera träffas vi några gånger/år. Och hon är verkligen den som betyder Så mycket för mig!

Jag har också gjort mig av med sk vänner, min ork har inte alltid varit den bästa, känt mig dränerad av att inte förståelsen funnits. Avundsjuka om att jag umgåtts mer med någon annan, har jag också fått känna på. Jag orkar inte sånt, vuxna människor!
Numera har jag flera nyare vänner på gymmet..just nu räcker det gott..jag har inte ett behov av många kompisar.. klickar det med någon så är det ändå trevligt! Det är mest min ork som inte alltid är med mig.. och så att jag är en social enstöring vissa perioder ..konstigt egentligen :) Jag är inte helt lätt..och allt för mycket egen vilja!

Mår så pass bra att promenaderna har jag börjat med igen..

Kram

Svar: Det är härligt att ha en riktigt nära vän !! Avundsjuka vänner däremot, nej det orkar man inte med. Kram :)
Esmaralda

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Räknar lite dig och bloggen som vän <3 Min bästa vän gick ju bort för 2 år sedan och gud så jag saknar henne ! Vi kunde prata om allt precis allt och som vi skrattade .Vi hade samma humor och vi kunde varann utan och innan Så vi fyllde i varandras meningar Det vart som ett svart hål när hon dog....Vänner på distans har jag några .Tur jag har mina söner , så jag inte börjar prata hundspråk i dessa coronatider.;-) Jätteroligt att läsa om er alla i bloggen Vi är en bred skara vänner här på bloggen Det berikar <3

Appropå söner äldsta har ev en tomt på G Ser du honom i nybyggt hus om något år tro ? Får dom igenom bygglov lovar han en liten stuga åt mig på ålderdommens höst goa unge <3 Inte för att jag skulle överväga det ;-)

Härlig Lördag alla !

Kram Anki med flock

Svar: Att mista en nära och kär vän är et hårt slag... jag har gått igenom det och vet !! Och så måste jag säga att, vilken go son du har ) Kram :)
Esmaralda

21 Någon:

skriven

Jag har en promenadvän. Har valt bort att ha andra vänner.
Sen kan jag inte träffas jämt när dom vill. När värken sätter in och orken tryter, och då måste jag ställa in. Så det är lättare att inte ha nån vän. Jag saknar inte vänner heller. Jo, föresten, en vän har jag, en riktig vän. Min man. Han är min allra bästa vän. Han litar jag på i vått och torrt.

22 Miss Milla :

skriven

Hade en kompis förut, J. Men blev liksom trött, hon skulle ha hjälp m allt fr att söka jobb till att laga o sälja kläder o jag tyckte hon la sig i allt. Ibland kan jag sakna men samtidigt ör det skönt att slippa henne. Saknar hon mig tro? Ångrar hon sig?

Svar: Visst saknar hon dig och hon är den sorten som tenderar bli för mycket men jag tror hon är ganska omedveten om detta själv, kram :)
Esmaralda

23 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
Att vara din vän ska dina vänner vara tacksam för och dom som har dej i sin närhet. Vänner är viktigt. Har inte haft så många genom åren, då jag varit tvungen att bortprioritera dom för dom inte ansetts vara bra för mej. Nu har jag börjat om och börjat skaffa mej nya vänner och jag har fått två nära och fina vänner som jag tycker mycket om och det är jag glad för. Sen har jag min manliga vän, vi ses ibland. Tror vi dras till varann när vi båda känner oss ensamma. Kommer det fortsätta så ett tag tror du? Jag tror vi tycker mer om varann än vi förstår själva..?
Ha en skön lördag, kram🥰

Svar: Ja, jag tror det fortsätter ett tag till, kanske dock inte " för alltid", kram :)
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

Kan du se när jag flyttar till hus och gifter mig. Förhoppningsvis har jag fått min lärarlegitimation innan året är slut.. Kanske kan börja tänka på att skaffa familj..

Kram

Svar: Det ser inte ut att dröja länge innan i planerar, kram :)
Esmaralda

25 Suzie Q :

skriven

Hade fler kompisar förr som jag var nära. Barndomsvänner. Vet ej om man ska ta upp kontakt. De bor inte här. Det var främst två tjejer.
Har liksom fått svårt att lita på människor. T ex på jobbet. Där har vi L o E, är de i maskopi m varandra? Verkar snacka mkt skit bakom ryggen. Vad tror du? Svårt när man jobbar i hip. De är också mkt unga.

Svar: Du ska inte vara så misstänksam. Jag ser inte att man snackar skit om dig. Kram :)
Esmaralda

26 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es!

Vad kul att läsa om ditt Liv spännande ja det är härligt med minnen som är kul att minnas, men det finns vissa minnen man bara vill glömma.... Jag jobbar på det. Jag har två yngre syskon Som jag har haft så kul tillsammans med o vi var en sammanhållande familj. Tyvärr tyckte mina syskon det var trevligare att umgås med andra människor Än sin storasyster som gjort allt för dem o för våra älskade föräldrar som tyvärr inte finns bland oss längre.
Vännerna är äkta men inte jättemånga två barndomsvänner har jag som jag mest pratar med per tfn den ena räddade jag för att drunkna i näckrosdammen på Fredriksdal i andra klass o den andra blev min vän efter att hon tröttnat på min syster som är en stor egoist! Hon växte mer eller mindre upp i vår familj då hennes föräldrar skildes. Sydde mamma till oss så sydde hon även till min vän. De andra vännerna har jag träffat under åren på olika vis den yngsta är lika gammal som min egen dotter men vi har så mycket gemensamt som bl.a medialiteten! Jag känner mig glad i hennes sällskap o uppskattad o det betyder mycket. Ärligt har jag börjat ”sålla” för mig känns det bättre att ha några få riktiga vänner än många som egentligen bara vill ha min hjälp!! När man som jag blir sjuk, märker man lätt vem som finns där o vilka som inte finns där! Mina äkta vänner betyder väldigt mycket för mig🙏❤️vi skrattar, pratar minnen, fikar eller går ut o äter på nåt mysigt ställe nån gång då o då o ibland ringer de flera dagar i veckan för att höra hur jag mår! Men önskar också att jag haft en fin kontakt med mina syskon men men... Vännerna ska man vara rädd om.

Fråga vem går bakom mig härhemma sen ett par dar tillbaka? Känner ibland en ovanlig parfym o ibland en doft av ren tvätt som det luktade förr då man inte hade sköljmedel. Jag har det väldigt tufft med allt nu tror du det dröjer innan jag får känna mig älskad och uppskattad för den jag är?
Gråter alldeles för ofta nu för tiden...
Kram o kärlek o trevlig lördag
🙏❤️🌹🍀✊🍀🌺🌸🌺

Svar: Fina vänner har du !!! Din besökare är kvinna och känner av att du är låg och hon försöker peppa dig och ge dig kraft att göra sådant som får dig glad och på gott humör. Försök ta emot hennes energier ! Kram :)
Esmaralda

27 Helena Ir:

skriven

Anki, jag förstår dig så väl med din väninna som inte finns här på jorden längre, så vart det för mig också då för 16 år sedan..minns skriket i halsen..
Trevlig helg!

Kram

28 Skorpan:

skriven

Åh nej så synd för vännen om hon är så kräsen. Tror hon missat många guldkorn redan?! Hoppas att jag inte varit för kräsen o att det är därför jag sitter ensam med mitt morgonkaffe, kan det vara orsaken till mitt singelliv Es?
Kram Skorpan

Svar: Nej jag tror inte du är kräsen, du vill bara att det ska vara rätt.. och då är man mer insiktsfull än kräsen.. kram :)
Esmaralda

29 She:

skriven

God morgon,
Min vänskapskrets är rätt liten, har även flyttat runt rätt mycket de senaste åren. Att jag har utvecklat social fobi hjälper ju inte direkt heller.. Ser jag ut att kunna få vänner under det närmsta året?
Har även inbokat terapi för min fobi, ser det ut att hjälpa?
Kram

Svar: Ja, gå all in i terapin och det kommer ge dig god hjälp.. kram :)
Esmaralda

30 <3:

skriven

Är tacksam för de vänninor jag har.
Är skönt i den här åldern att inte ha så många må bra få nån kan lita på och som finns där i vått och torrt.
Funderar över H som jag känt så länge det skar sig eftersom hon är så snål. Efter 30 år så fick jag lite nog. Är vänskapen över för gott ? Hon var väldigt otrevlig sist kunde inte ta kritik.
Ägnar hon mig någonsin en tanke nu som är bra ?
Kram

Svar: I hjärtat tycker hon mycket om dig och hon tänker på dig.. kram :)
Esmaralda

31 Carolina :

skriven

Så underbart med vänner, tyvärr så har jag inga vänner utan är ensam, ingen pojkvän, inga vänner vilket känns att livet är tråkigt men har en stor familj och bra grannar. Men hade inte varit fel med vänner. Hoppas mitt liv vänder snart mitt mående är upp och ner sen cancerbesked men får inte behandling förr än nästa år dem säger att den kan försvinna av sig självt. Men jag är tacksam ändå att jag inte har några symtom än. Ser du nån varning och kommer mitt liv bli bättre?

Svar: Har du tex bra grannar som du gillar så kan det ju finnas vänskapsmaterial där.. bjud de du gillar på lite fika... jag ser ju att du kommer ha en väninna.. kram :)
Esmaralda

32 Michaela:

skriven

Vilken underbar läsning Es och en blessing att du har dina fina vänner. Kul att få se amerikanskan!

Jag har ingen kontakt med barndomsvännerna utan vi gick skilda vägar på ett naturligt sätt. Även valt att rensa bort sådana som jag inte trivts med och öppna upp för nya men ännu har inget skett men hoppas att det ändrar sig snart.

Satt och kollade på en romantisk film igår och tänkte: Vem av mig och min SM är inte redo eftersom mötet inte sker?

Passar på att redan nu önska dig och Nettan en trevlig resa i morgon och kör försiktigt! Ser fram emot att få höra när ni är på plats i de vackra skogarna. Mys massa med maken och MG idag så att du klarar dig sen :)
Kram



Svar: Ja, jag kan inte säga vem av er som inte är redo... och jag önskar jag kunde svinga trollstaven så han kom och ringde på din dörr om tio minuter !! Tack för hälsning :) Ska bli så mysigt att åka iväg i morgon !! Kram :)
Esmaralda

33 Ghostwriter:

skriven

Tror du att min vän C kan vara min Soulmate?



Tack för dina svar,
ha en fin dag!
Kram

Svar: Nja. kanske inte soulmate men bra i alla fall :) kram :)
Esmaralda

34 <3:

skriven

Gör jag rätt i att backa och låta M själv ta intiativ om hon vill hitta på något?

35 G.H:

skriven

Vad roligt att läsa om hur du lärde känna dina vänner och se foton:) de har ju figurerat i bloggen men kul att få veta mer:)!!

Jag har två vänner. En har svikit mig flera gånger och jag litar inte på henne men vi umgås ibland ändå! Sen har jag en ganska nyfunnen vän jag tycker jättebra om.

Vi har även en umgängeskrets med gemensamma vänner som betyder mycket:)
... och på senare tid har vi börjat lära känna en del grannar med barn i min sons ålder, de hoppas jag vi kommer umgås mer med!

Har definitivt plats för fler vänner men är tacksam över dem jag har:)

Kram:)

36 <3:

skriven

Gör jag rätt i att backa och låta M själv ta intiativ om hon vill hitta på något?

37 Fjärilen :

skriven

Underbart med vänner ,Vad vore livet utan dom , väldigt tomt. Har mycket värk i min kropp artros känner nu att mitt jobb som jag har haft i 44 år dock inte på samma ställe är för tungt har mycket värk både natt o dag. Kan du se något annat jobb och isåfall vilket? Kram / skall ut ned mina väninnor på tur

38 2020:

skriven

Vänner har jag aldrig haft problem med. Umgåtts mest med killar och har säkert inte känt av signaler om de tyckt om mig på ett kärleksplan. Tjejer tyckte om mig mindre då, men idag är det blandat och jag placerar människor i olika fack. För man kan inte berätta allt till alla och alla kanske inte hunnit utvecklas till dit man själv är.

Kram

39 Mirre:

skriven

Hej Es, jag har börjat studera attraktionslagen i syfte att förändra mitt liv yrkesmässigt. Spännande😄
Hursomhelst så är det också så att jag träffar en kille nu, som jag gärna hade velat fortsätta träffa. Jag vet inte om jag ska ta med en lycklig utgång för oss när jag manifesterar? För att manifestera en person och se namn och ansikte framför sig, är ett big no no har jag hört. Att man då skulle inskränka på personens egna vilja och att det skulle komma att bita en i röven senare! Och någon motsatt effekt är jag ju inte ute efter😅

Nu kanske du inte är en expert på attraktionslagen men jag tänker att jag slänger ut frågan ändå, om det är ok att manifestera en person till sig? Eller bör man alltid ha sig själv som utgångspunkt när man manifesterar?

Kramar☺️💛

Svar: Ja, man kan manifestera och attrahera i stort sett allt man vill.. men istället för att önska en person till sig sådär rakt upp och ner kan man manifestera hur man själv ska göra för att kunna nå personen... det är alltid positivt att ha sig själv som utgångspunkt.. kram :)
Esmaralda

40 Alie:

skriven

Jag har min barndomsvän sedan vi var typ 6 år. Vi träffas kanske 1-2 gg per år men när vi ses är det som igår.
Min närmsta vän lärde jag känna när vi var runt 15-16 år och känner varandra utan och innan, vet varandras familje situation och gått igenom helvete och roligheter tillsammans, vi vet allt, om varandra och stöttar varandra i vått och torrt.
Sen har jag även 3 fin fina väninnor jag känt över 25 år och vi ungås tätt och pratar ofta i telefon.
Jag känner en ynnest att ha så många fina vänner omkring mig som jag kan lita på 🙏✨
Kram :)

41 Solen ☀️:

skriven

Åhhh vad härligt blommigt ditt vänskapsliv låter! 😀
Så hade jag gärna också haft det!
Jag har tyvärr inte så många och nära vänner. Jag vet inte helt vad jag har gjort fel genom livet eftersom det har blivit så...men jag hoppas att det inte är för sent utan att det kan hinna komma några fler snart!
Man behöver ju lite olika sorters vänner och relationer...man får lite olika sorts påfyllning av olika människor. Och man kan också ge lite olika sorts påfyllning till olika.
De som bara tar energi håller jag mig undan ifrån...
Fick precis höra att min ena vän precis har förlovat sig! Så roligt för henne som har väntat och längtat så länge på den rätte.
Själv har jag aldrig varken varit förlovad eller gift och när jag hörde det tänkte jag på om det någonsin kommer att hända för mig?
Och jag funderade på hur det känns...gör det skillnad i ett förhållande om man har tagit det steget? Är det något jag har missat?

Ha en härlig lördag!
Kram Solen ☀️☀️☀️

42 Agnes:

skriven

Kan säga att jag har en vän...vi vet det mesta om varandra. Det festliga är att vi bor i Stockholm båda två, men träffas knappt ngt alls, däremot pratar vi i telefon mest varje dag!

Känner inte att jag behöver ha ngr vänner, då jag inte litar på att de kan hålla truten stängd. Gör mkt själv, vilket innebär att jag är rätt bortskämd med att kunna planera min egen tid. Med ngn annan så måste man ju vara flexibel o rätts sig efter vad andra vill...jobbigt.
Därför hellre själv!

Umgås med sonen o BB...vilket tar rätt mkt tid. Jobbar ju som jag gör, vilket innebär att jag är upptagen med mitt.

Och det där med att umgås med andra par...nej tack! Ännu en orsak till att jag väljer att vara singel...blotta tanken att behöva umgås med andra par ger mig frossa. Att sitta o mala om absolut inget alls, enkom för att det är en mans umgänge...nej, hellre själv med en kopp kaffe på ett fik!

Och det där med folk på gym...jag är ju på gymmet för att träna, inte idka ngn form av mingel. Har turen att gå på ett gym där många är yngre. En gång hände det att en dam började prata o jag kände hur det började krypa i mig...som tur var så förstod hon att jag var där för att träna...så ngr fler samtalsinviter blev det inte...gäller att stoppa ofoget i tid, annars sitter man där som en fluga i nätet...pratnappad!

Saknar inte vänner, då jag inte riktigt kan lita på folk. Gör själv, helt enkelt!
Eller...vill inte bli ägd, helt enkelt!

Må väl o sköt om er, alla!

Kram!

43 HS:

skriven

Vänner är så viktiga, nu är jag singel men skulle aldrig ge upp dem om jag går in i ett förhållande. Mina vänskaper blir allt bättre med åren i takt med att jag lärt mig sålla ut de personer som verkligen passar mig. Jag har alltid haft både tjejkompisar och killkompisar. Och ja, det går att vara god vän med en man, om ingen part vill ligga, och ja, det finns män som inte vill ligga med vilken kvinna som helst! (Till skillnad från vad en del kvinnor vill påstå) Jag tror att jag har hittat min bästa vän nu, som är en man, vi träffades på planet ner till en träningsresa till Kanarieöarna för 2,5 år sedan. Vi har varit nära vänner i ett tidigare liv i 1700-talets Frankrike fast sånt resonemang köper han inte men jag minns ju vår historia ;)

Visste inte att du jobbat som journalist Ez. :) Härliga vänner och kontakter du har :)

Kram

44 Jocke:

skriven

Jag har en riktig vän som hängt med mig genom livet och som jag även kan prata om det mesta med. Alla andra har svikit eller sagt och gjort saker som de troligen skulle tyckt var helt vansinniga om det gällt de själva. Jag har även valt att bryta kontakten med flera då de inte bidrog med något alls utan bara tog.

De flesta i mitt liv försvann efter min systers självmord för några år sen. Hörde inte ens av sig tillbaka för att beklaga efter beskedet utan bröt istället helt, slutade skicka julkort och allt. Jag hade funnits där för dem själv i både vått och torrt, stöttat och hjälpt i svåra tider och skulle gjort allt för dem också. Jag kommer aldrig ta upp någon mer kontakt med dem och tycker även man ska kunna förvänta sig lika mycket tillbaka av andra, som man ger själv. Men jag har inte orkat börja söka nya vänner och kontakter heller, för det har alltid funnits saker att göra och annat att lägga sin tid på.

Jag skulle uppmana alla som befinner sig i ett dåligt förhållande eller vänskapsrelation där ni inte blir uppskattade eller även illa behandlade, att avbryta den direkt. Att fortsätta tro att folk kommer ändra sig skadar bara en själv ytterligare. Istället kan man gå vidare, inse hur mycket annat fantastiskt livet har att erbjuda och ge chansen till andra istället, som bättre förtjänar den. :) Och lämna negativa människor som trycker ned istället för att höja upp och inse att man själv är värd bättre.

Svar: Som du säger, den ende man kan förändra sig själv, aldrig någon annan !! Och destruktivitet ska man aldrig bejaka.. kram :)
Esmaralda

45 Mv:

skriven

Hej E!
Vill M fortsätta träffas eller ångrade han sig ?

Kram :)

46 Tingeling :

skriven

Jag har alltid haft många vänner under skoltiden, men senare tyckte jag inte att jag passade in, och i och med min då bästa väns humör förlorade jag många vänner, och hon nedvärderar även mig. Vi träffas inte så ofta längre. Jag har några vänner jag träffar lite då och då som jag träffat via jobb. Men egentligen är ingen av oss på samma nivå i livet. Av nån anledning dras personer med dåligt mående till mig och vill ha hjälp med diverse saker ganska fort. Men jag har lärt mig med tiden att sätta stopp innan det går för långt. Jag är en introvert och extrovert person. Kan vara social och umgås, men sen vill jag gärna vara själv, kan ligga i soffan själv en lördag kväll, för jag trivs med det och trivs med mig själv. Åker gärna bort själv med min dotter exempelvis utan någon annan, för då kan vi göra precis det vi vill utan att anpassa oss efter andra. Sen är det roligt att åka med andra också såklart. Det är både och helt enkelt!

Saknar en riktig vän att kunna prata allt med.

Jobbar... och nu måste jag fortsätta och inte hålla på att surfa runt här 😁

Kram!

Svar: Bra att du jobbar på att hitta din egen väg och kan sätta stopp.. bäst funkar det med vänner som både kan ge och ta... kram :)
Esmaralda

47 Mamman:

skriven

Hej esmaralda!
Ser det ut som om jag kan komma in på utbildningsenheten på min hemort?
Kram

48 Erika:

skriven

Hej! Tror du jag kommer att flytta till Stockholm nån gång?

49 Bbv:

skriven

Hej E

Kommer det dröja länge tills jag träffar någon ? :)

50 Solstjärnan:

skriven

Du har härliga syskon/vänner😊
Det ska ju kännas rätt,man ska få vara sig själv i ur o skur och man går igenom både , glädje och sorg med en äkta bra vän.
Jag har en kompis sen länge sedan,hon är som en syster för mig,skulle inte byta bort henne för något!
De andra vännerna är mer ytliga och dom har jag mindre kontakt med.
Har nu haft en bra vän på jobbet,men hon byter jobb och slutar om några veckor.

Min dotter har börjat i gymnasiet och har nog ytliga vänner att prata med men ingen bästis som hon så skulle önska..
Hon har längtat länge att få en bästis men utan tur..
Ser du Es någon bästis dyka upp snart för henne?

Ha en bra dag!
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ja, jag tror hon kommer finna en bästis så småningom.. hon ska inte bara söka via skolan ... kram :)
Esmaralda

51 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Undrar om du ser om han har känslor för mig? Tänker han på mig?

Ser du något umgänge för mig i hans kretsar? Eller ser det inte så ut ?
Kram

52 Therese C :

skriven

Hej Es!
Jag håller med dig om att det är viktigt med vänner. Jag har inte alltid haft så lätt att skaffa vänner. I tonåren och som ung vuxen var det jättesvårt för mig att knyta kontakter. Jag kände mig väldigt ensam till och med när jag umgicks med andra.

När jag väl hittar en vän så brukar vänskapen däremot hålla länge.
Jag har nog rätt många vänner just nu.
Och en av dem hittade jag här på bloggen.
Det är hemskt trevligt när Hedwig kommer hit till Sverige eller när jag hälsar på henne och hennes supergulliga hund Sven i Nederländerna.

Kram ThereseC

Svar: Ja, det är så roligt att ni två träffats och jag minns den gången som ni gemensamt skickade en present till mig.. det är sådant som värmer ända in i hjärterötterna :) Kram :)
Esmaralda

53 Ester:

skriven

Hejsan!
Jag har en handfull vänner som jag klickat med på olika arbetsplatser under årens lopp. Vännerna från tonåren man trodde man alltid skulle umgås med har inte blivit så.

Funderar på att söka nytt jobb på en tidigare arbetsplats där det nu jobbar andra än de jag jobbade ihop med vilket kan vara bra. Tyckte om arbetsuppgifterna där och som jag inte har i nuvarande arbete. Kan det bli bra om jag skulle få jobbet?
Kram

Svar: Ja det kan bli bra.. inte på samma sätt som innan.. men bra i alla fall... kram :)
Esmaralda

54 Zuzeee :

skriven

Hej ems

Mysigt med härlig vänskap...
Killen jag träffade förra helgen har knappt hört av sig i veckan... han säger han vill ses igen men det verkar inte så :/ är han intresserad? Vill han ses igen eller är det bara som han säger? :/ jag e intresserad

Kram

55 Anonym :

skriven

Ser du henne vara intim med killar?
Har pratat med henne att vänta med sånt.
Hon la en kommentar att hon gått på medicin. Jag blev lite orolig där.

56 Smussel:

skriven

Alltid haft lätt att få vänner, vet ej varför.

Det enda jag önskar till födelsedagspresent är att få vara gravid då! Lägga omslagspapper runt magen! Va e chansen?

57 Michaela:

skriven

Haha! Det hade ju varit för underbart om han ringde på dörren och gav mig en stor kram :) Nåja han kommer väl nån gång.

Regn och rusk idag så blir storstädning och tvättstuga om en stund. Mopphinken hade pajjat så varit på Willys och köpt ny. Jävligt ont i knät och magnetröntgen visade löparknä med ödem runt ett korsband. Svårläkt men hoppas på det bästa.

Sökte ett intressant jobb igår på privat vårdcentral där dom behövde hjälp med att vaccinera folk inför säsongsinfluensan som pågår slutet av Oktober tom Mars. Borde ha chans på detta med mina 15 år inom sjukvården så hoppas!

Förstår att det känns såå kul att komma iväg i morgon. Kanske tom har resfeber och svårt att sova i natt :) Kram

58 Till Jocke:

skriven

Jag beklagar din systers självmord och vet hur det är att ta emot anhöriga då jag har jobbat inom akutpsykiatrin sedan 2004.

Håller helt med dig att man ska avsluta relationer där man inte får tillbaka lika mycket som man ger samt uppskattas för den man är. Det finns många bra människor därute som man istället ska fokusera på att hitta än de som slukar en. Klok kille :)

Michaela

59 Ljuset:

skriven

Hej Es

Får du in något speciellt som händer mig?
Kram

60 Jen. :

skriven

Jag har tyvärr inga vänner. Alla från barndomen drog sig undan på något vis och efter det har det bara varit tillfälliga vänner via utbildning eller jobb men inget varaktigt tyvärr. Är lite orolig att det ska bli så för min dotter också. Jag kommer ju inte vara bästa förebilden.

Är så stressad och rädd inför november. Hur kommer det att gå och kommer jag att klara av det?

61 Jen. :

skriven

Jag har tyvärr inga vänner. Alla från barndomen drog sig undan på något vis och efter det har det bara varit tillfälliga vänner via utbildning eller jobb men inget varaktigt tyvärr. Är lite orolig att det ska bli så för min dotter också. Jag kommer ju inte vara bästa förebilden.



Är så stressad och rädd inför november. Hur kommer det att gå och kommer jag att klara av det?

62 Till Jocke:

skriven

Blev inspirerad av ditt inlägg! Jag har vänner som gärna säger att man tycker fel för att man inte tycker likadant, som har svårt att acceptera att man kan diskutera och prata ändå, utan att dumförklara någon. Jag tänkte till när jag läste din text, och du har ju helt rätt, varför fortsätta träffa sådana människor! Bäst passar man med personer som är lika en själv och inte försöka tvinga fram något som egentligen inte finns.

63 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att jag kan komma in på utbildning i min hemort?
Skulle underlätta med tanke på att jag har mina barn❤️
Eller ser det ut som om jag kommer att behöva söka mig bort?
Kram

64 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Tur jag har nån "insikt o instinkt" ;).

Så nöjd med min dag. Tog mig lite längre ut o fyndade julklappa, nedsatta med 80%, omg. Glad jag blev, men inte kontot ;). Hoppas dom passar dom som ska få dom... Inga godingar på vift dock, så synd, hade så gärna vilat mina ögon på nån. Kanske jag föll nån i smaken istället ;D.

Nu romantisk film o rött i glaset med regn som smattrar mot fönsterblecket,mysigt :).
Kram Skorpan

65 Hanna:

skriven

Hej!

Jag har två superfina kompisar som hängt med ända sen barndomen. Vi tre träffas väldigt sällan samtidigt men det gör inget. Jag vet att de alltid kommer att finnas där oavsett vad som händer. Vi är oerhört olika men tillsammans är vi en superkraft 🥰 Dom är småbarnsföräldrar (och det är inte jag) så deras liv ser helt annorlunda ut än mitt. Ibland har jag känt sorg över det men jag vet att det är något jag bara får acceptera.
Utöver dem har jag några få vänner som liksom hänger i periferin. Några av dom träffar jag nån gång om året kanske och nån nöjer jag mig med att messa nån gång i bland. Två stycken grannar kan dyka upp och är riktigt roliga att käka middag med.
Sedan har jag två fd vänner som jag inte umgås med längre, vi var väl för olika helt enkelt och det hela rann ut i sanden. Ärligt talat är det ganska skönt att slippa dem😆
Det jag saknar är ett kompisgäng att hänga med, resa utomlands med eller bara gå ut och festa med. Jag gör aldrig sånt nuförtiden. Det kanske blir så när man kommer upp i en viss ålder? Det kan vara lite ledsamt att tänka på. På facebook verkar alla göra så mycket roligt tillsammans men man vet ju att allt där inte behöver vara sant.

Kram

66 Silvertassen:

skriven

Hej Es!
Jag har inte så många vänner, inte så många som jag hade velat iaf. Blir ofta sviken 😞 En bästa väninna som du har med Nettan var länge sedan men hoppas en vänskap finns i mitt liv så småningom.

En undran: ser du om mina framtida förlossningar kommer gå bra och ifall jag kommer spendera normal tid på sjukhuset efteråt eller kommer jag vara kvar på sjukhus lite längre än normalt? Kram ❤️

67 Silvertassen:

skriven

Hej Es!
Jag har inte så många vänner, inte så många som jag hade velat iaf. Blir ofta sviken 😞 En bästa väninna som du har med Nettan var länge sedan men hoppas en vänskap finns i mitt liv så småningom.

En undran: ser du om mina framtida förlossningar kommer gå bra och ifall jag kommer spendera normal tid på sjukhuset efteråt eller kommer jag vara kvar på sjukhus lite längre än normalt? Kram ❤️

68 H:

skriven

Hej Es

Vad kan du se om min blivande?
Kram

69 Misstjejen:

skriven

Hej

Var på vaxholm och känns av rädsla runt mig. Någon som talar med mig hela tiden. Som tur att jag förstår inte vad det sägs utan mumlar bara ur ord. Jag har ju den grejen (hörapparat men annat typ) som kan hörs om du förstår.

Någon spökar och undrar varför person prata med mig men jag försöka ignorera dom hela tiden och titta inte bakom mig utan fortsätta framåt...

Men det är lite rädsla men jag försöka att inte lyssna på den...

Otäck också. Men nu är det väl lugnt med mig medan dom borde få ifred. Varför alla ska dit hela tiden för utfykten.

Men det var trevligt medan den området som var fängelse...

Undrar varför den prata med mig hela tiden...

Jag försöka glömma det nu...

Ha det bra

Svar: Försök att nollställ dig vad det gäller den som talar med dig... låt det bara rinna av dig.. det här är ingenting farligt alls... kram :)
Esmaralda

70 Boudica:

skriven

Ja vänner vad är det?
Har inte många vänner här, mina barndomsvänner växte ifrån mig, de nu med man och barn medan jag är den eviga singeln och passar inte in där! Saknar gör jag nu, men för tillfället är det inte där jag vill lägga energi på, det kan ju inte bli som förr.

En nära väninna har du sett i seanser sedan första 2012. Men hon har inte kommit än! Hon som varit nära i tiden många gånger. Hon måste ju ha sämre lokalsinne än mig! Eller så är det jag ;)

Såg en dokumentär om HSP, och pusselbiten föll, det passar in på mig rejält!

Annars så drömmer jag igen, nu en dröm där jag gick en promenad, den längan hade jag gått flera gånger, och jag tror jag drömt den tidigare med. Det slutar med att jag genar, går genom ett hål i ett stängsel och in i en grotta som är lite trång i början. denna gång var det några barn i grottan som gjorde mig osäker, jag tog upp mobilen för att ringa pappa.
Drömmen speglar trygghet, visst?
Minns du förra gången jag frågade dig om dröm. Verkar som denna går i samma syfte. Men förstår fortfarande inte. Får klura ännu mer ;)

KRAM

Svar: Väninnan kommer, hon finns fortfarande där.... kram :)
Esmaralda

71 Tiss:

skriven

Jag har 2 bästa vänner som iprincip räddade mitt liv för 12 år sedan när min mamma var dödligt sjuk i ca 4 månader, ingen visste om hon skulle överleva.
Precis i samma veva träffar jag dessa 2, ena genom internet (det visade sig att vi bodde i samma stad i samma bostadsområde med 10 minuters gång emellan oss och hade gått på samma gymnasieskola, hur är det ens möjligt?!?!)
Den andra vi visste om varandra men hade aldrig umgåts vi skrev till varandra på internet och en dag sa hon "jag kommer och sover över hos dig nu", bara sådär, vi hade ju lika gärna kunnat hata varandra men vi klickade direkt. Jag brukar tänka på dom som mina änglar för dom fanns i min rädsla, dom fick mig att skratta och glömma det allvarliga och hemska för en stund. Dom fanns även under den tid då mamma och pappa dog. Mina vänner som jag hade haft innan försvann när jag började må psykiskt dåligt och fick anorexia. Så jag var helt ensam. Mina vänner som jag då lärde känna var också väldigt ensamma.
Sen har jag andra viktiga kontakter 2 sedan barndomen och några andra, bland annat en (som jag nog står närmast just nu) som bor väldigt nära mig.

Alla finns även om jag känner mig väldigt ensam och bortglömd ibland. Det är lite jobbigt.

Nåja... Där jag är på dagarna, kan jag gå till (avståndet alltså) och nu ska vi byta lokaler ner på stan. Och jag kommer att bli TVUNGEN till att åka buss pga mitt funktionshinder. Jag är heltidssjukskriven och ett månadskort är ganska dyrt för mig i min situation. FK betalar inte men jag tänker prova på annat sätt. Tror du att jag blir beviljad. Hade jag inte haft mitt funktionshinder hade jag kunnat gå.

Svar: Vilka underbara vänner som kom precis när du behövde dom som best :) Finns chans att du blir beviljad, kram :)
Esmaralda

72 Zuzeee :

skriven

Hej ems

Mysigt med härlig vänskap...
Killen jag träffade förra helgen har knappt hört av sig i veckan... han säger han vill ses igen men det verkar inte så :/ är han intresserad? Vill han ses igen eller är det bara som han säger? :/ jag e intresserad

Kram

Svar: Han känns inte överdrivet intresserad, kram :)
Esmaralda

73 Jossan :

skriven

Just nu känns det som jag bara kommer bo i min lägenhet året ut... Kan min magkänsla stämma?

Kram

74 Helena Ir:

skriven

Vilket regnväder så gott som hela dagen..

Breaking bad serien tog ju slut, men upptäckte att El Camino var en fortsättning på hur det gick för Jesse. Riktigt bra den också.Men visst är det bra att sett serien före filmen.

Lycka till på er resa imorgon!

Kram

Svar: Ja, den har jag sett också :) Sånt missar man inte :) kram
Esmaralda

75 MalinS :

skriven

Jag har fantastiska vänner. Två av dom är mina allra bästa som jag känt sedan vi var 9 år gamla. Dom är mer som familj, jag kommer aldrig kunna tacka dom tillräckligt för allt dom gjort för mig. När jag fick denna hemska sjukdom var dom så hjälpsamma, handlade, lagade mat, städade, skjutsade och tom duschade mig. Dom är en gåva.

Sedan har jag andra vänner jag lärt känna via jobb och plugg som också är underbara men vi bor i inte samma stad vissa bor i andra länder. Vi ses ungefär en gång om året men pratar givetvis oftare än så.

Vissa vänner vet jag faktiskt inte hur vi går ihop för vi är så olika men något måste det ju vara.

Det gör mig ledsen när jag träffar andra som inte har samma genuina, fina vänner som jag har i sina liv.

Evigt tacksam för mina vänner, dom är en av livets finaste gåvor :)

Kram

76 Jossan :

skriven

Just nu känns det som jag bara kommer bo i min lägenhet året ut... Kan min magkänsla stämma?

Kram

77 Skorpan:

skriven

Jocke, du är en klok ung man!
Beklagar det som hände dig o förstår mig inte på dina "vänner".
Kram Skorpan

78 Å M K:

skriven

Hej,
Älskar mina fina vänner 🙏🏼 De riktiga är inte så många men desto bättre ❤️

Kommer jag vinna budgivningen och köpa huset?
Kram ❤️

79 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att umgås någe mer med den familjen ?
Kram

80 Tiss:

skriven

Att jag skrev "Alla finns även om jag känner mig väldigt ensam och bortglömd ibland. Det är lite jobbigt."

Det lät lite negativt även om det till viss del är sant. Fast jag är också oerhört TACKSAM och glad för det som var då, och för det som faktiskt är i det bästa stunder som är nu. Ville få det sagt också :)

81 Till Jocke:

skriven

Tänkte på dig idag när jag inte klarade av att byta kran i badrummet och brosan var upptagen :)

Michaela

82 Jocke:

skriven

Michaela: Haha, hade bara varit att säga till! En superman fixar ju allt, som sagt. ;)

Intressant att läsa folks tankar och historier. Men tråkigt också, när folk inte blir uppskattade för den de är och illa behandlade. Det är alltid bättre utan personer som drar ned en och riktiga vänner finns alltid där för en, stöttar och höjer upp! Sen kan det ju gå en tid ibland innan man träffas, men om folk är bra, ärliga och uppriktiga så vet man att de alltid finns där! Och hellre några få riktigt bra vänner som man alltid kan lita på, än massor av ytliga och falska som man aldrig vet vart man har.

Finns massor av fina och fantastiska människor därute, som skulle uppskatta en för precis den man är om man bara är öppen för nya möjligheter och chanser! Varför då hålla sig kvar i ett dåligt förhållande eller vänskapsrelation som bara tar ned och får en att må dåligt. ;)

Allt gott till er alla här!

83 Jocke:

skriven

Skorpan: Trevligt ändå att bli kallad ung man vid 39, måste jag säga! :) Sånt uppskattas mer och mer nu...


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: