I spåren av Covid...

Under pandemin har vi varit isolerade och i spåren av detta visar sig olika fenomen.

 I synnerhet lite äldre, pensionerade personer som inte fått sin sociala bit genom arbetslivet, har levt ett mycket kringskuret liv. 

Man har inte haft så  många tider att passa, man har inte kunnat umgås på det sätt man är van vid, inga fritidsaktiviteter eller nöje.  Varenda dag har varit den andra sig lik.

Och det här kan ställa till med problem.

Mamma har en grannfru som lever ensam och vars två barn  bor utomlands.  Frun är något yngre än mamma och fyllde 80 för inte så länge sedan.

När mamma träffade henne i trapphuset  nyss så var granndamen skärrad och trodde hon höll på att bli dement

Hon förlade saker, hade glömt att hon satt på tevatten och helt tappat bort ett datum då hon skulle vara hos läkaren

 

Och det är inte alls ovanligt under dessa sociala omständigheter att det blir på detta sätt och det måste inte handla om att man blivit senil, mer än för stunden.

När livet kommer tillbaka till det mer normala så normaliseras också våra hjärnor och  backar tillbaka och börjar fungera som de gjort tidigare.

Bara en sån sak att i mammas hus är de ett glatt pensionärsgäng.

De spelar boule varje vecka… det ordnas fester i gemensamhetsutrymmet och man firar, jul o påsk och midsommar tillsammans….några dagar innan det egentligen är dags så alla kan delta.

Man har ofta fikastunder och vinmys och stämningen är glad och positiv

 

Det är ett aktivt hus helt enkelt… som sedan Covid bröt ut har varit inaktivt… men nu börjar man spela boule igen och festerna ska komma igång för samtliga i huset är vaccinerande !!

Har du blivit förändrad under covidåret… så dra inga växlar på det.. se det som en normal reaktion… och när du börjar leva som tidigare.. då normaliseras också de flesta av oss

Kram & kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag fråga dig att finns det anledningen så jag och B kvinna träffas i viss tillfällen. Så nu är fjärde gånger men betyder nästa gång är femte gånger...

Finns det en anledningen? Om det finns så gärna jag vill vänta och ser...

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Ihågkomna du att två år sedan då jag hitta en anteckningsblock så det finns en sida med rita av solen, superwoman och i love you...

Jag har fattar att det var B kvinna som gjorde det utan min medvetenhet...

Jag försöka undersökning varje bokstäver...

Då förstår jag väl... om det stämmer?




Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är tydligt att B kvinna får aldrig vet sanningen om mig. Jag har önskar det många gånger att hon ska få vet om min känslor.

När är det dags att hon ska få vet senare kan vi accapterar varandra?

Ha det bra

4 C:

skriven

Godmorgon 🍋💕
Sviterna av Covid-19 = utbrändhet, fysisk skada, utmattningssyndrom med depression.
Vad jag vet har jag klarat mig ifrån sjukdomen Covid. Pressen har då ökat att hålla ihop på jobbet. Receptfria smärtstillande har intagits för att köra på som vanligt.
Denna gång slutade jag lyssna på min kropp och mina utmattningsdrömmar och har lämnat mig sorgsen att arbetet har stoppat huvudet under sanden, gått under jorden, för att ta sitt ansvar.
Det är vad Covid har lämnat i min verklighet.
Så min inriktning verkar ta ett annat spår. Jag har ingen aning när detta spår ska bytas. Under tiden fortsätter min sjukskrivning.
Ta hand om er 💕

5 Läroliv:

skriven

Hur häftigt som helst med din mamma.

Ha en fin helg alla.

Kram

6 Skorpan:

skriven

Ja vem är de värst drabbade i samhället? Här var ju 70+ tvungna att isolera sig förra året då pandemin bröt ut o skolorna blev på distans o mycket stängdes ner. Iom att detta var något nytt för oss kunde vi ju inte veta vad som var optimalt o nog är vi många som mått/mår dåligt av detta. Det sägs ju att det för växande barn o ungdomar vore viktigt med socialt umgänge o det tror jag också. Har aldrig förr läst om så mycket våld bland ungdomar som under detta covidår. Kommer detta faktiskt att minska o man slipper läsa om 16-åringar som knivhugger andra till döds, finns det resurser att ombesörja dessa barns välmående? Jag misstänker att vi plogat för djupa fåror i pandemins spår o att komma upp därifrån kommer att vara sjuttons svårt...

Har själv också känt det som så att jag hållit på o tappat vettet o hoppet. Allt har bara rullat på i samma spår, men tack o lov ser jag nu ljuset i tunneln. Om det ljuset sedan är ett Liljeholmens som kan släckas av vinddraget vet jag ju int ;), men jag hoppas på att komma ut i det riktiga ljuset snart :), med lite mer socialt liv eventuellt i sommar...

Hade jag inte haft barnen ja då hade det säkert varit mycket värre med ensamheten. Gillar den till en viss grad, men efter flera års singelliv är jag beredd att igen dela mitt liv med en man ;). Var sjutton håller han hus o varför håller han mig på sträckbänken Es? Vill ju inte att vi ska vara pensionärer innan vi träffas heller...

Lördag o slask som kommer ner från himlen, hurraa. Hemläxan ska såviså göras, bara att ta sig ut o gå, löpa, får väl se hur det går med den saken ;)

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

7 Heart:

skriven

Fick veta att han har målat upp en väldigt bra bild om honom som inte stämmer. Är detta sant?

8 Naturvän:

skriven

Hej!

Vad härligt för din mamma att hon bor så bra och har ett aktivit liv!

Ska bli fantastiskt skönt när livet återgår till det mer normala, tänk bara att få simma igen, gå på träning för att inte tala om träffa barnen , resa och förhoppningsvis träffa nya bekantskaper.

Ja Skorpan, fick mig ett gott skratt när du beskriver dina studier ang grodor och sexliv! Man blir allt tossig av den här saknaden, jag undrar också när jag får krypa upp i en famn..skulle helst vara igår! Får se om mina cykel o joggingturer kan få mig att stråla samman med ngn.....ska försöka hålla ögonen öppna

Anki hoppas nu du får en vaccintid snabbt, det är så skönt att bara fått första vaccineringen.

Som sagt Astra för mig, som biverkning bara lite öm vid sticket efter ett dygn o lätt huvudvärk som gick över på en halv dag.

Kära Esmaralda ser du om jag får fart på kärlekslivet snart eller kommer det dröja år?

Kram och hoppas du fortfarande mår bra efter vaccineringen!

9 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tack Es då är min glömska kanske coronaeffekt och inte att jag tappat det helt haha .
Isoleringen har varit hemsk tycker jag och jag längtar efter en mer normal tillvaro. Idag börjar vägen mot det ...
Jag får min första spruta idag !!
Får åka en bit men det gör inget ,det är det värt.
Sonen kör mig dit.
Jag är så tacksam över honom <3

Härlig Lördag önskas !

Hundarna känner på sig att jag ska iväg och beter sig som dom sålt smöret och tappat pengarna..

Kram Anki med flock



Svar: Glömska är nog rätt vanliga i Coronaspåren ! Lycka till nu med första sprutan.. du får tala om sen hur du mår !! Kram :)
Esmaralda

10 st:

skriven

Hej!
snart få vi reda på vilka som får komma tebax till jobbet, får jag komma tebax?
Kram!

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Vem är den anita som skicka den meddela till mig om "hon vill säger att hon är ledsen som det gick så med min syster"

Jag gissar på att det har något gör med B kvinna. Något som dölja i den.

Är det stämmer och vet inte om jag ska svar?

Ha det bra

12 Khaleesi :

skriven

Min vän undviker mig och jag förstår verkligen inte varför. Jag orkar inte fråga varför men jag blir samtidigt ledsen över det. Har jag gjort något fel?

13 Lotta S:

skriven

Nästa arbetsår osäkert nu då det tar sin tid innan det klarnar med den tjänst jag ändå beslöt söka. Visade sig vara en oväntad konkurrent som jag vet skulle ge sånt bidrag som jag inte kan, medan jag har mer av annat. Eftersom stor fokus är på vem som kan dra in mest pengar i dessa dagar och min konkurrent är stark där undrar jag om jag borde tänka om och snabbt försöka hitta ett alternativ att pussla på de tillfälliga bitar jag redan har inför hösten? Jag känner både oro och lättnad inför tanken, jag var ju inte helt säker det är rätt att gå, samtidigt som det nog skulle vara en stor trygghet medan jag söker den rätta tjänsten.

14 Jossan :

skriven

Ja den där Corona har inte varit speciellt rolig.. Min moster har också suttit helt i karantän hennes särbo dog 4 månader innan det bröt ut i Sverige.. Sen dog min andra moster i juli. Så det är rätt surt.

Idag tänkte jag åka till mamma o pappa. Pappa ska bli vaccinerad idag. Äntligen! Hoppas på att han inte får några biverkningar.

Kommer jag få en bra ökning i min lön denna gången? Hade önskat en ökning på 2000kr men det lär inte hända...
kommer jag kunna förhandla en lön på 35-36000 när jag fått min legitimation?

Kram

Svar: Ja när legitimationen är klar har du ett bättre förhandlingsläge, kram :)
Esmaralda

15 <3:

skriven

Var skämtet Eva sa om att hon skulle stjäla mina solglasögon riktat till mig ? Berättade att vännina skulle lämna en present till mig hos henne när jag inte är hemma. Hon har tidigare försökt bli vän med min bestie.Som hon ofta säger lite mindre bra saker om. Kanske lite avundsjuk ändå på hennes lyxliv.
Kram

Svar: Känns inte som om hon menar något illa, kram :)
Esmaralda

16 Solstjärnan:

skriven

Ett glatt pensionärs gäng som det din mammas hus har är ju en otroligt bra sak😊
Att de hittar på saker tillsammans,umgås har något att se framemot och att prata/ titta tillbaka på är ju toppen 😊 Tänk så mycket det ger😊

Dock krävs det ju någon som drar igång det hela och planerar och ställer till.
Kanske din mamma är en av de aktiva😊

Det är ju en så fin sak att de träffas inför högtider och festligheter,tidpunkter då väl många annars är ensamma.
Bra att de får börja sakta återgå till det gemensamma roliga😊

Skönt med veckoslut 😊Tankar runt ett kommande jobb snurrar och på jämt och ständigt.Har jobbat väl länge på det jobb jag nu har.Vill vidare, men att lämna det bekanta och inte veta vad som komma skall känns inte så lätt.Vill ju göra ett bra val.

Es,därför undrar jag om jag kommer att jobba med barn eller vuxna.

Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan ☀️





Svar: I 55 plus huset finns tre personer som verkligen är aktiva i att fixa - mamma tillhör inte de tre men hon deltar glatt i allt som arrangeras. Du kommer jobba med både barn och vuxna under olika perioder i ditt liv .. kram :)
Esmaralda

17 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag tror att covidåret har påverkat oss alla, berört varenda människa.

Själv märker jag att trots att jag är en social och öppen person vanligtvis, så känner jag mig nästan rädd för att träffa människor. Tycker det känns lite jobbigt att ”måsta” vara social. Har gått upp i vikt ca 4kg under året och känner också att det stör mig, vill inte träffa bekanta som sett mig ”innan” och nu ser hur jag ser ut.

Blir det nån romans för mig i sommar?

Kram

Svar: Många har lagt på sig lite kilon - blivit mycket stillasittande mys under året som gått... men bara du bestämmer dig så blir di kvickt av med dessa extrakilon. Kan bli lite romans i sommar, kram :)
Esmaralda

18 S:

skriven

Köpte ju en fjäril, talisman av sig. Har den ännu liv? Brukar ha den i bh:n ibland, finns. Finns ngn ny som vill komma till mig kanske?
Är så trött. Jobbar som lärare i klass 1 nu. En elev, en kille är väldigt rörig, tycker att han busar. Springer runt i klassrummet. Kommer jag få ordning på honom som jag har tänkt? Vara bestämd, tydlig, ha relation mm.

Längtar efter ett nytt jobb o kanske att en talisman kan hjälpa mig med det? Mäklarassistent kanske....

Svar: Ja lite liv finns kvar i Fjäril men inte fullt ut.Den 28/4 kommer de sista talismanerna att säljas och då är du välkommen att höra av dig
Den här lille killen har mycket spring i benen och du får vara innovativ, så ska de nog gå bra, kram :)
Esmaralda

19 Anna:

skriven

God morgon Es!
Ville bara säga att intervjun gick bättre än väntat. Det kändes så otroligt bra. Dock skall dom intervjua 7 st till, och efter det plockar dom ut några för ytterligare en intervju med en chef från Tyskland. Hoppas så att jag blir en av dom🙏🙏
Jag drog iväg ett tackmail efter intervjun och fick tillbaka, att så här långt så känns det som att jag inte behöver oroa mig🥰
Så hoppas det är positivt.
Dock har dom ju 7 till att träffa.
Rädd att någon annan svansar in med ett bättre cv. Vill verkligen ha jobbet.

Stor kram

Svar: Din chans är god, o jag håller tummarna, kram :)
Esmaralda

20 Mt:

skriven

Hej!
Kommer R höra av sig någo mer?
Kram!

21 Carolina :

skriven

Ser du nån varning för mig?

22 Pia1:

skriven

Det var ju intressant, men rimligt. Förhoppningsvis förklarar mitt guldfiskminne litegrann, haft min egen isolering i några år.

Jag bestämde mig för att skita i att försöka mer, kasta in handduken, ge upp och let it go.
Läkare får skit om de försöker hjälpa mig, jag inser det och tänkte att det kan inte vara värt det.
Jag kunde aldrig ana att vidden av konflikter jag/patientgruppen orsakar så det fick bli punkt nu.
Trodde jag.
Det kändes sorgligt men det enda rätta, för deras skull.
Men såklart. Så vaknade jag tusen gånger sämre, så illa att jag föll ihop varje gång jag försökte ta mig ur sängen.
Trodde helt seriöst att jag dog flera gånger.
Det blev akuten där jag låg i 10 timmar och väntade... Hann kollapsa ett flertal gånger under tiden och inte förrän jag skrek rakt ut av rädslan när världen försvann trots att jag låg helt stilla, fick jag hjälp.
Jag hade med mig journaler utskrivna, utifall min kirurgs chef, hm före detta då, hade lyckats fiffla bort den riktiga bedömning som hans kollega gjorde.
Man uteslöt stroke, kristallsjuka osv, men ville inte höra talas om nackskadan.
Istället rotade man fram bedömningen baserad på missen en läkare gjorde för 20 år sedan, så jag åkte hem i samma skick utan att de ens pratat med mina läkare om detta var ett okej beslut.
Så detta fick jag för att ge upp.
Men jag är ändå tvungen att göra det.
De läkare som försöker får det hett om öronen utan att ens få något för det.
Jag får försöka falla mjukt bara 🌪️

Svar: Ärligt talat så begriper jag ingenting av detta...verkar helt hysteriskt tokigt..... stor styrkekram till dej !
Esmaralda

23 Skrållann:

skriven

Hej!
Tror många har åldrats under året som gått, mycket pga att de sociala arenorna varit kraftigt begränsade. Jag hoppas snart vi kan börja umgås på normalt vis så att flera kan börja känna sig levande igen.
Jag överlevde första veckan på nytt jobb och nu ska jag njuta av ledig helg.
Vi pratar allt mera om att skaffa hund. Ser det ut att bli så inom en snar framtid?

Kram❤️

Svar: Ja, det ser ut som om en hund kommer, men kanske det dröjer ännu en tid, kram :)
Esmaralda

24 SOL:

skriven

Ja, jeg har forandret meg, jeg har drukket vin.. æsj, for en ensom vinter det har vært. Det finnes hjemmetid i bøtter og spann, men jeg klarer jeg ikke å holde huset ryddig, vi er egentlig ganske miserable både jeg og huset, men hagen prioriterer jeg, det er morsomt. I helgen passer jeg en hund og det er fint. Snakket nettopp med min mor, hun er av typen som ikke vil ha noe særlig sosial omgang utenom familien så hun har klart seg bra. Hvordan ser den nærmeste tiden ut for meg? Ha en fin dag

Svar: Du kommer snart på fötter ordentligt igen....kram :)
Esmaralda

25 Kristin:

skriven

Ja, vi er mange som har fått våre liv endret.
uten mine hunder i denne tiden, tror jeg at det hadde "klikket". Det å ikke ha noen rundt seg, må kjennes vondt over så lang tid.
Hundene mine har hatt en trist natt. Jeg også.
De er jo vant med å ligge i sengen med meg, men i og med at de holder meg så mye våkne, må jeg forsøke å ligge alene om natta, slik at jeg får sove.
Periodevis har de bjeffet og gitt tydelige signaler om at de ville inn til meg.
Jeg holdt på å slippe de inn, men, jeg gjorde det ikke. Følte meg skikkelig slem og hadde så dårlig samvittighet. Vi må jo sove om natta, så jeg regner med at i løpet av et par netter, så venner de seg - håper jeg.
Uansett, det var faktisk deilig å ha senga for meg selv. Slapp i ligge som i en "kasse bananer", selv om jeg savnet hundene inntil meg også.
Nå har de fått mat, og de ligger helt utslåtte og sover. Det blåser kaldt, men snart blir det tur i skogen, og da er alt glemt - enn så lenge.
Ønsker en riktig fin helg.
KRAM!!!

Svar: Ja, de kommer vänja sig men räkna med att det kan ta lite tid och särskilt en i flocken kan vara envis med att vilja in. Men du gör helt rätt.. sömnen är viktig !! Ha en fin tur i skogen, kram :)
Esmaralda

26 2021:

skriven

Ser du om vi kommer iväg även om vi ej hunnit bli vaccinerade?
Kanske svårt att svara på dock.

Kram

Svar: Blir svårt utan vaccinering först, kanske inte omöjligt men svårt, kram :)
Esmaralda

27 lilla m:

skriven

Hej Es, om T från Norge tröttnat, kunde han väl ha meddelat det? Oerhört fräckt att inte göra det, särskilt då allt var på hans initiativ.
Kram

28 Bjork:

skriven

Hej kan du se vem som tutade på mig förut?

Kram

29 Dalkulla:

skriven

Tycker inte jag blivit speciellt annorlunda, visst är det ett dilemma att hela tiden hålla sig ifrån människor generellt men, allt går om man bara vet det finns ett slut på detta elände.

Vi vet inte vad vi har förrän vi mister det och, det har vi till viss del gjort nu under ett helt år. Människan i sitt nötskal fungerar oftast på det viset att vi tror vi hela tiden har det vi alltid haft omkring oss men, så är det faktiskt inte alla gånger. Vi skall inte tar allt för givet.

Något som jag reagerat över är detta s.k. vykort som damp ner i brevlådan för en tid sedan om vaccination. Följande stod att läsa: Vaccinationen är vägen framåt till att träffa nära och kära. Mina ord, nej det handlar först och främst inte om det, däremot handlar det om att kunna tar tillbaka, leva det liv vi gjorde innan detta helvete bröt ut, därefter kommer nära och kära in i bilden.

Det är min åsikt i allt det. Så länge det finns mobiler, internet osv. har vi ändå kunnat hålla kontakten med närstående. jag har inte lidit någon nöd, däremot kan jag längta till Kupolen och alla affärer där. Av två onda ting har jag således valt det minst onda, hålla mig ifrån dessa köpcentra. Allt går bara man år tålmodig och vänta ut detta virus tills det försvunnit ifrån oss människor.

Kram



Svar: Så rätt och man klarar detta olika bra... alla har inte samma förmåga att lugnt kunna vänta ut... kram :)
Esmaralda

30 Lina:

skriven

Vad skönt det ska bli den dagen covid är mer kontrollerad och livet blir mer mot det "normala".
Få kramas och umgås ❤ Om än livet förmodligen inte blir exakt som tidigare, så bättre än vad det varit under den här tiden.

Denna beslutsångest...varför tvekar jag?

31 Rebecca:

skriven

När kommer den ljuvliga kärleken in i mitt liv igen? :)

32 AnnaK:

skriven

Det är väl inte helt normalt att som jag att bli förbannad när sambon äter upp dom sista äggen, tar med min nya hårborste hemifrån, använder min duscholja och aldrig köper ny tex? Blir lite "rädd" för mig själv.

Samtidigt så är det jag som handlar och bär hem allt. Betalar mer För allt här hemma. Gör allt. Och han är superpetig på kronan om han köpt något typ en familjepizza. Då jäklar ska jag swisha min del och dessutom tycker han att min bil ska användas för att hämta den.

Hör ju när jag skriver hur korkat allt låter 😂 Är väl jag som är lite less helt enkelt.

Kram 🤗

Svar: Ja, ni behöver höja er ett snäpp över allt detta och bli ett team som samarbetar istället för att var och en ska vakta på sitt och kan man inte bli ett positivt team.. då tror jag inte att det kommer funka alls... kram :)
Esmaralda

33 AnnaK:

skriven

Såhär har det alltid varit. Vi är inget team och tror inte vi blir det heller.

Tack för svar och Kram 🤗

Svar: Nej har ni inte blivit det än så lär det inte ske, kram
Esmaralda

34 KW:

skriven

Vill bara säga att Zanmi gör mig på så gott humör. Jag vaknar om morgonen och det känns inget särskilt men så får jag syn på henne, tar henne i handen och plötsligt blir jag så glad och ingenting känns riktigt tungt. Det är en välsignelse. Kram

Svar: Kram :)
Esmaralda

35 Louise:

skriven

Jag har faktiskt börjar att avsky min man mer och mer nu under detta året. Allt jag vill är att komma bort från honom. Men han vill inte släppa mig för han påstår att han älskar mig och inte klarar sig utan mig. Men jag är trött på bråk nu så det är sjukt. Och han skiter i lagarna. Han säger att jag inte får vara i lägenheten det är minsann han som betalar för den. Han skiter i att han är försörjningsskyldig medan vi är gifta. Han är så elak när han håller på så. Jag önskar att jag får ett jobb snart så han slipper försörja mig. Så jag slipper vara en parasit på honom.
För det är så han säger. Idag ska äldste sonen till sina farföräldrar och jag har sagt till honom att han ska berätta hur hans pappa beter sig.
Detta måste få ett slut snart.
Jag vet inte mer vad jag ska göra. Vid en seperation kommer han inte få mycker för det mesta här är mitt.
Jag hatar denna covid.
Dottern och hennes klass har varit i karantän hela veckan men kommer tillbaka på måndag.
Det är drygt 30 skoldagar kvar. Den 11 maj ska vi på första mötet där de ska utreda om Izabella har ADD. Om så blir det lättare för henne i skolan. Nu upplever jag att hon inte alls får den hjälp hon behöver trots att de lovat det.
Blir så trött.

Sen CSN som tar 100 år på sig att svara om jag är berättigad studiemedel eller inte. Jag hinner för tusan sluta min utbildning innan.
Får ringa de på måndag så det händer något.
Har sökt jobb hela veckan och jag hoppas jag snart får ett.
Men fortfarande så räcker universum finger till mig.
Kommer jag bli lycklig någon gång? Kommer saker och ting lösa sig med jobb,karl och CSN inom närmsta tiden?

Ha en fin lördag och tacksam för svar. Kramar

36 Skorpan:

skriven

Naturvän, visst blir man lite tossig pga all saknaad, så sant så.

Hemläxan gjord redan från morgonen o stolt över att jag fick min lekamen att ta flera löpsteg, det finns alltså hopp för mig, eller gör det Es? Oberoende är jag nöjd. Vem vet vad allt jag kommer igång med ;).
Kram Skorpan

37 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Tycker han om mig?
Kommer det att funka mellan oss?
Kram

38 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Har fortfarande inte skrivit papper på nya jobbet med mer tid? Ska jag verkligen ta det? Kan man lita på den chefen?
Eller gör jag rätt i stratana där jag är bara? Och sen satsa på att komma in på utbildning?
Kram

39 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att leva själv ser det ut som?

Eller ser du partner och familj för mig?
Kram

40 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser flytten ut att ligga nära i tiden?

Blir det till en annan stad?
Kram

41 ML:

skriven

Vilket härligt gäng hos mamsen! Jag tycker att jag har blivit lite mer stresskänslig men om det beror på traumat eller coronan vet jag inte.

Hoppas att det känns fortsatt bra efter sprutan. Lite info om hur vi gör med Pheizer. Det ligger i en kul om 82 grader. När det tas ut så blandas det på ett speciellt sätt och håller i 6 tim. När det dragits upp i sprutan så får vi inte skaka sprutan för då dör molekylerna i vaccinet och effekten försvinner. Det måste även ges i den övre arm muskel eller i en specifik muskel i benet för att ge effekt. Så det är inte att bara spruta på som många tror :)

Första natten med Zanmi. Sovit hyfsat. Drömt att jag varit i Grekland och att jag var populär bland killarna. En av dem slog det gnistror med och var rätt hett. Tur att det finns drömmar för är väl typ Skorpan och jag som har öken i vårat liv. Eller hur Skorpis :)

Snö och iskallt ute. Vart tog våren vägen? Ha en bra dag! Kram

Svar: Härliga drömmar... men det kommer ju en härlig verklighet snart också :) Kram :)
Esmaralda

42 Annat namn :

skriven

Var det självförsvar? Kommer min förälder få straff eller bara den andra?


Jag mår inte alls bra


Kram

43 ML:

skriven

*KYL ska det stå!

44 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Återigen har det varit strul på hundkappen som min familj är aktiv i och sist gång blev de så illa att ordförande i föreningen sa till mamma att sluta, vilket hon gjorde. De han inte tänkte på var att mamma drog med både min syster, mig och min pappa så nu har vi slutat allihopa.
Jag undrar om du ser om vi kommer återvända till banan igen när det har lagt sig lite och T har fått tänka till lite och fortsätta ställa upp som vi gjorde innan eller är det över för oss helt, att vi bara kommer dyka upp för att träna våran ena tik? Vad ser du? Kram Zoey 💕

45 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,

Vad tänkte det snygga killen på gymmet om mig igår?
Finns chansen att vi ses igen kanske?🥰 och vad är chansen att vi kanske börjar prata med varandra isåfall..

Kramar :)

46 Erika:

skriven

Hej! Har min bror Anders något emot mig?

47 sofia:

skriven

Hej Es!

Jag läser din bok och jag har snart läst den färdigt och jag vill ha mer av detta. Kommer du att skriva flera böcker? Pls, säg ja! 🙏🌸

Jag har en fråga. De som var hos oss på middag igår, ska sätta igång och bygga hus på en vacker plats vid havet. De kommer att sälja dessa hus sen och min make och jag är väldigt intresserade av att kanske köpa. Men på något sätt känner jag mig orolig när jag tänker på detta. Varför? Kram Sofia

Svar: Jag vet inte om det blir en ny bok... får jag bara upp motivationen så ja, då blir det fler :) Känns som om priserna kan bli höga, beroende på spekulationssyftet.. förköp dig inte.. det är nog där oron ligger.. att det kan bli för "mycket" kram :)
Esmaralda

48 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Hos mig har den här pandemin väckt massor av tankar på döden, rätt och fel, etik och moral, funderingar kring överbefolkning i världen och vad den ökade globaliseringen har för konsekvenser.
Jag är liksom trött på att vi måste sluta leva för att kunna överleva. Allt som är roligt är förbjudet. Men även efter Covid så kommer vi behöva leva mindre på grund av klimatavtrycken vi gör. Det är så fett jobbigt att typ vara jordens i särklass största skadedjur och dessutom vara medveten om det.
Lyckliga kackerlackor och vägglöss som är totalt ovetande om allt de ställer till.

Det positiva med Covid är att jag varit mer i mitt närområde och har upptäckt grannen med hästarna, kyrkan, ridskolan och gårdsbutiken där jag kan köpa nöt och älgkött och som ligger på cykelavstånd. Och så har jag hunnit utforska skogen runt där jag bor. Jag behöver egentligen inte åka så långt för att ha jättefina vägar att springa på.
Ny veranda har jag fått också och många dagar med fint väder så att jag kunnat sitta ute och dricka kaffe.
Kram ThereseC

Svar: Jag tänker inte bära hela världen på mina skuldror och jag tänker inte odla klimatångest... nix.... här ska resas och flygas så fort det går.. !! Men jag tror att väldigt många tänker precis som du !! Härligt att upptäcka saker och ting nära, sådant ligger mig också varmt om hjärtat... kram :)
Esmaralda

49 Fjäril:

skriven

Fint att höra att det börjar normaliseras för vissa grupper i och med det sociala :)

Ser det ut att komma nåt positivt påväg i mitt liv snart eller något jag kan göra för att få in mer glädje och energi?

Kram

Svar: Ja, välj roligheter i det lilla, ha en morot , alltid, att se fram emot och du attraherar större positiva ting.. kram :)
Esmaralda

50 Ellis :

skriven

Hej Es

Ser du något kul som händer mig i sommar?
Kram

51 A:

skriven

Jag trivs ju i mitt eget sällskap, har inget emot alla att vara ensam, behöver det till och med, för har ett jobb som är mycket kontakt med människor. Däremot saknar jag alla födelsedagsfiranden med familjen och kunna åka iväg på utflykter och resa. Bara att få gå till Gröna Lund liksom! Längtar. Jag har klarat mig rätt bra ändå. Ska man se det positivt så har jag inte kunnat lägga pengar på resor och utflykter och på så sätt kunnat fixa färdigt mitt hem, köpa nya lakan osv... som jag aldrig la pengar på förut. Hemmet har blivit viktigare.

Däremot var jag hos frissan (var väldigt Corona säkert för övrigt) och nu har jag en helt ny hårfärg! Tar tid att vänja sig men jag är sååå nöjd! Och här inte klippt mig på ett år, vilken skillnad det är på håret nu när det slitna burret försvann.

Hur mår du efter sprutan, inga biverkningar som framkommit nu?

Trevlig lördag!

Kram!

Svar: Ja, hemmet har blivit viktigare för en hel del av oss ! Nix, inga biverkningar har jag känt av alls... kram :)
Esmaralda

52 Helena Ir:

skriven

Din mamma bor i ett trevligt hus! Bra det där att man månar och bryr sig om varandra..

Mitt minne har nog varit lite sämre och tänkt att det är gener som ställer till det.. men kanske "bara" Coronaförvirring. Så lite oro har jag nog haft, men annars så har jag inte lidit så mycket, tränar på ett annat sätt nu än på gymmet, men blir glad av att kunna träna där igen. Så visst lite friare liv är nog välkommet, men det finns nog de som haft det tuffare, och har andra krav på livet än mig.

Anki, vad bra :)!

Kram

53 Kicki:

skriven

Hej Es

Vad får du för bild av min nästa kärlek?
Kram

Svar: En ganska bredaxlad man, glad och trygg, kram :)
Esmaralda

54 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.

Jobbet jag var hos. Hon skulle skicka sms till mig vad vi kommit överens om även att jag skulle få skriva papper. Men har inte hört något än.

Har hon ångrat sig om att jag får börja där?
Kram

55 Kristin:

skriven

Takk for ditt svar, kjære Esmaralda.
Ja, fet er Lilleman som er mest bråkete. Men, siden han er så gammel, skal han få bli med meg.
Kram!!!

Svar: Ja, det är ju det där om att lära gamla hundar sitta :) Ibland går det bra och ibland inte lika bra :) Kram
Esmaralda

56 Vitlilja :

skriven

Glömde ställa en fråga i min seans så ställer den här i stället, hade en vän (W) när jag bodde på skolan och vi klickade rätt bra men vi har ingen kontakt längre, just då var jag inte riktigt mottaglig för honom. Hade jag fått ett positivt gensvar på en kontakt?

Svar: Nja, verkar finnas en annan i hans tankar, kram :)
Esmaralda

57 Bbv:

skriven

Hej e. Vad är M’s plan med att skriva då och då? Känns som han försöker spela spel men han är ju inte så duktig på det :)?

58 carina F:

skriven

Man har verkligen levt i sin bubbla under corona, tur att man haft ett arbete att gå till även om det är lugnt där. Har fått tid för vaccin 10 maj och det känns bra.

För 2 år sedan skrev du att jag kommer att få medicinera regelbundet för en åkomma men att det inte skulle ta ner min livskvalité. Fick veta att jag har ett stort bråck i magmunnen och som visade sig vara genetiskt. Tänk vad skönt att få en diagnos då man haft besvär med magen hela livet och som bara har blivit värre. Nu får man se till att man får bra matvanor och utesluta viss kost, ta bort kaffe, mindre vin :).
Kram

Svar: Vad bra att du fått veta och fått insikt.. härifrån blir det bara bättre.. kram :)
Esmaralda

59 Camilla:

skriven

Ja nog har vi alla drabbats på ett eller annat sätt av denna pandemi och man vet knappt hur man lever ett normalt liv längre. Kommer ta lite tid sen att "komma tillbaka" Tänk om vi hade vetat vad som skulle hända när vi levde i våra bubblor av normalt liv.

Hur mår du Es? Finns det något vi kan göra för dig? Måste vara väldigt jobbigt för dig när Tom är så dålig. Jag sänder positiva tankar och hoppas på det bästa!

Tänker/saknar han deras kontakt något?

Lördag men trist väder och ännu tristare på TV. David Lindgren förstör hela Lets Dance tycker jag. Tillgjort och det är inte min smak. Bättre om Petra Mede varit själv men ingen slår ju Hellenius.

Ta hand om dig och hoppas att du kan njuta lite av helgen i alla fall. Kram

Svar: Tack för att du sänder positivt... det är tungt med en nära person som är såpass sjuk ! Vi får ha fokus på Petra Mede ikväll :) Kram :)
Esmaralda

60 Mercan :

skriven

Esmaralda blir det något idag 😥 jag ska spela svenska lotto 1,2 med joker och ska shöpa tre triss lottar från 30 kr från presbyrån 😫 😫 😫

Svar: Ser inte tecken på något större tyvärr, kram :)
Esmaralda

61 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad ska jag gör nu iallfall så länge utan B kvinna? Inget mer lyckligt för mig... känns som om jag är negativ person mest utan henne... jag kan inte var positiv... känner som den gamla jag är tillbaka

Allt går inte hellre just nu för mig

Ha det bra

Svar: Ta nya tag, jobba på självkänslan, gör val som får dig att må bra... du är starkare än du tror och du kommer styra rätt.. kram :)
Esmaralda

62 Helena :

skriven

Hej Es! Nu har jag aktiverat Zanmi, blev det korrekt gjort? Ser du om min äldste son får något jobb snart? Kram!

Svar: Jadå, du har gjort helt korrekt.... din son får jobb hyfsat snart, lite till kan det dröja.. kram :)
Esmaralda

63 Rebecca:

skriven

Hittar jag en egen lägenhet snart? Hyres eller köpes spelar ingen roll egentligen bara jag gillar den :)

64 <3:

skriven

Jag känner inte att mitt besök hos kiropraktorn gjorde någon skillnad, har fortfarande ont. Var det hela bara en bluff?! Jag kunde märka av några luriga saker. Kändes inte seriöst det här..

65 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad ska jag gör under fyra år tills 30 år... jag är bara 26 år och jag har haft ju planera på en viss... nu händer inget... efter 30 år vet jag vad jag vill på en ungefär...

Fyra år ska jag slösar bort på tid? Jag ser inte något som spännande händer i fyra år tills 30 år...

Ha det bra

66 Boudica:

skriven

Här märks inte så mycket av av sviterna från covid, har arbetat som vanligt och levt rätt mycket som vanligt. Men fortfarande med respekt för restriktioner.

Har inte haft speciellt socialt liv innan covid, tappat vänner på grund av typ isolering från omvärlden en gång i tiden, när jag inte mådde så bra i mig själv. Lång historia så det tar vi inte här.

Det är därför, nu när jag hittat en vän i min fina före detta kollega, jag känner mig helt lost i hur jag ska agera, för att få behålla det som vänskap.
Vill inte kontakta för ofta, men vill inte heller att det går så lång tid att han glömmer mig.

Därför undrar jag Es, kommer han ta initiativ till att höras, eller hänger denna vänskap helt å hållet på mig? Kanske måste jag starta upp honom med att ta initiativ nu i början?
Som sagt jag är helt lost i hur man beter sig i såna situationer!

KRAM!

Svar: Jag tror att du får bli den som startar upp och sedan bör det flyta på ganska naturligt.. kram :)
Esmaralda

67 Resa:

skriven

Hej Es

Ser du om jag flyttar utomlands eller en resa för mig?
Kram

68 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Återigen har det varit strul på hundkappen som min familj är aktiv i och sist gång blev de så illa att ordförande i föreningen sa till mamma att sluta, vilket hon gjorde. De han inte tänkte på var att mamma drog med både min syster, mig och min pappa så nu har vi slutat allihopa.
Jag undrar om du ser om vi kommer återvända till banan igen när det har lagt sig lite och T har fått tänka till lite och fortsätta ställa upp som vi gjorde innan eller är det över för oss helt, att vi bara kommer dyka upp för att träna våran ena tik? Vad ser du? Kram Zoey 💕

69 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda 😞 kommer min bror att shöpa lägenhet eller bil innan vi åker till Bulgarien eller blir det senare under året 😞

70 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊

71 Skorpan:

skriven

Ja du M, torrt är det, på många fronter ;). Men nu låter det ju som att nåt snart kommer att hända, enligt svaret du fick iaf.

Här inget, väntar på pensionen o döden ;).
Kram Skorpan

72 ML:

skriven

Snart?! Vad är nu i görningen som jag inte vet om? :) Har funderat vem yngre killen i svart jacka på jobbet är men vet inte. Vi jobbar ju i olika team och jag är i sjukvårdsteamet och där är han inte. Han kanske tror att jag är 27 som alla andra haha!

Zanmi passade inte i min halskedja så fick ta mig till guldsmedsaffären för att köpa en extra fästandordning som jag hållt på att knipsa med så att hon inte ramlar ut men nu är allt ordnat och hon hänger i halskedjan. Hoppas att hon trivs :)

Ha en lugn och skön afton med Lets Dance! Kramar

Svar: Hon trivs alldeles strålande !! Kram :)
Esmaralda

73 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Kommer min familj komma tillbaka till banan och vara aktiv igen eller kommer någon ta över? Kram Zoey 💕

Svar: De kommer tillbaka men kanske på ett lite annorlunda sätt, kram :)
Esmaralda

74 Kicki:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:)

75 Till Louise :

skriven

Lämna. Bara lämna honom. Är man ensamstående mamma får man hjälp som bostadsbidrag, från soc om man behöver osv. Och om jag var dig skulle jag söka alla jobb som finns.... Jag utbildade mig till yrke för flera år sen, och fick inte jobb inom området. Jag började städa och sökte jobb under tiden, till slut fick jag ett sommarjobb efter ett år, som ledde till vikariat och sen fast tjänst och sen rullade det på....

Det går!! Lämna mannen, han verkar inte snäll.

Kram!

76 Lise K:

skriven

Jag aktiverade min Zanmi i förmiddags och tog henne i handen efteråt och pratade med henne och jag sade att jag så mycket önskade att jag hade någon att fira lördag med. Precis då ringer telefonen och det är en väninna jag inte träffat på flera år. Hon har vägen förbi min stad och kommer titta in och vi ska sitta på min balkong en stund. Hon sade att det bara kom över henne som stundens ingivelse att hon skulle ringa mig. Tack Zanmi, just när jag som mest behövde det. Kram

Svar: Härligt -ni får ha en fin kväll, kram :)
Esmaralda

77 till louise:

skriven

Lämna den här mannen nu. Det blir inte lättare av att vänta. Kram och lycka till från en som varit i liknande situation

78 Till Louise:

skriven

Jag instämmer med de andra. Lämna. Du är värd mer och det finns hjälp att få. Kram

79 ML:

skriven

Haha nej nej Skorpan. Du är långt ifrån pensionen och döden :) Es sa ju att du skulle ha ögonen med dig nu så leder det till sänghalmen :) Får hoppas att Es har rätt gällande oss båda! Kram

80 Helena Ir:

skriven

Många kvinnor och säkert en hel del män också, lever under förskräckliga förhållanden. Som jag inte önskar någon.. Önskar att de som lever så började värdesätta sig själva lite mer.. det går kanske inte över en dag, men skillnaden efteråt är stor.
Tycker det är många som är värda så mycket bättre!
Psykisk misshandel är också misshandel..

81 Helena :

skriven

Hej Es! Nu har jag aktiverat Zanmi, blev det korrekt gjort? Ser du om min äldste son får något jobb snart? Kram!

Svar: Du har gjort helt rätt, kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: