Och det hände igen....

Nu hände det igen och jag som lovat mig själv att det aldrig mer skulle få ske.

Jag var ute i trädgården i helgen och fixade med utemöbler… de ska ju skuras och det är mycket att greja med.

Då kommer en kvinna i min ålder längs vägen och hon vinkar glatt på avstånd.. och jag vinkar tillbaka och eftersom hon verkade  så ivrig så gick jag fram till staketet  och mötte henne

"Oh så roligt att se dig, så många år sen det var…". pladdrade hon på och kugghjulen i min skalle   snurrade desperat på.

Vem var människan ?  Hade jag jobbat ihop med henne ? På tidningen kanske ? Eller Sankta Maria ? Eller nån annanstans eller  hade vi stött ihop på en fest nån gång ?

 

Hon var så glad att se mig  och ylade om att det var så synd för covid att hon inte kunde ge mig en stor kram

Ja, eller  hur, tyckte jag , förvirrat.

För er som inte vet så har jag ju en släng av ansiktsdyslexi och när jag möter någon som jag inte träffat på länge kan det hänga upp sig med igenkänningsfaktorn….

Och det är pinsamt för när jag talar om att jag inte känner igen personen blir de ofta sårade.. och tolkar  det som att de varit är helt oviktiga  för mig. Men så är ju inte fallet.

Sen säger människan att hon hyrt stuga en vecka här i byn och nästa dag är jag välkommen till henne på ett glas bubbel för att tala om gamla tider.

Fan, fan, fan att jag inte direkt sa att jag inte kände igen henne. Sådant bli ju svårare ju mer tiden går.  😱

 

 

Men nu var jag ju tvungen att bekänna färg.. jag kunde ju inte gå hem till en vilt främmande människa och prata om gamla tider som jag inte hade något minne av.

Så sade hon:

” Så mycket kul vi hade på Sopis ”

Sopis ?!  Jag gick aldrig på socialhögskolan… jag valde en annan väg, jag läste psykologi, ….och hon trodde alltså….

”Nejmen oj, ” klämde jag ur mig ” Nu har vi nog förväxlad varann för jag har aldrig gått på Sopis ”

Hon stirrade på mig

” Så du är inte  Christel? ”

Nej, det var jag ju inte alls.

” Fan ”, sa hon och berättade om  hur lika vi var och jag berättade om min ansiktsdyslexi och vi fick oss ett gott skratt.

Så kan det gå

"Du kan ju komma inom på ett glas bubbel i alla fall"  sa hon glatt.

NÄSTA GÅNG jag inte känner igen nån ska jag hosta fram det direkt på momangen !

Det lovar jag mig själv varenda gång 😳

 

Kram & Kärlek

 💖

P.s  

Jag har gett ett löfte och sparat några Zanmi talismaner tills det är lönedags och i morgon kommer jag att utannonsera dessa på bloggen.

Följ bara instruktionerna och det är först till kvarn som gäller. 

Antalet är begränsat.

Lycka till

1 Skorpan:

skriven

Ja men det var väl inget farligt o du bekände ju fort färg ;) o i sommar blir det kanske en ny bekantskap för dig, kul :).

Igår då jag kommer uppustande för backen efter löpskolan så möter jag min "vän" som är ute med hunden, en mycket söt pudel. Nåväl, vi stannar o pratar, inte setts på länge, o jag undrar om du ser om detta möte väckte några tankar hos honom Es? Nåt intresse? Hur som helst gav det mig en liten kick o resten av backen kändes inte så tung mera ;).

Usel natt o på den tandis, hurraa. Sen får vi hoppas att det är undan för en längre tid...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Han tycker ju att du är söt och charmig, så är det, men kan inte se om det finns något djupare intresse, kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Tolkas jag rätt att alla dessa som jag har träffas då kommer den rätte person som ska var kärlek för mig och är tillsammans för alltid? Då är den rätte person kommer...

Det kan var något gång?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Imorgon är vaccin covid-19 för mig. Jag bruka har någon som jag tänker på och gör mig lugnt då ser jag emot fram att kämpa till målet. Speciellt händelser då bruka jag har någon i min tanke som hjälpa mig men nu har jag inte alls. Då tänker jag bara dåligt men jag vet inte vad jag kan tänker på för få mig övervinna...

Ha det bra

4 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Nu fick man börja morgonen med ett gott skratt. Så tokigt det kan bli.

Ser du om han är kär i mig? varför verkar han så osäker och inte visar sina känslor? Tycker han inte om mig på rätt sätt? kram

5 SarA:

skriven

Läser om hur talismanerna redan börjat verka. Känner inte att min zanmi har börjat jobba för mig än. Har på mig henne i ett halsband varje dag, gömd så ingen kan se henne. Pratar med henne nästintill varje dag och igår tog jag med henne till favoritplatsen igen och påminde om mina önskningar. Det är väl ivern i sig som gör sig påmind när man läser om att andra zanmis har hjälpt till.
Finns det några tips för att väcka lite liv i henne? Strö salt ska jag göra, det har ju snart gått 2-3 veckor sedan hon kom. Men något mer?

Svar: Hon är igång och hon verkar för dig, hon gör sitt bästa... kram :)
Esmaralda

6 Rebecca :

skriven

Jag ska gå och titta på en lägenhet idag som jag har chans att få. Blir det bra om jag köper den?

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda ser du ngt positivt för mig ?
Kram

8 sus:

skriven

hej
så kan de vara...
jag är verkligen fast....
vad borde jag göra...
love sus

9 Jossan :

skriven

Har tackat nej till valborg.. Vad ska man göra när man varit i närheten av en smittad. Dock är jag negativ men jag offrar inget.

Igår kom min gamla kollega till jobbet och direkt kändes det som förr. Att jag hamnade utanför. Hur kommer det bli när hon kommer tillbaka? Kommer hon tillbaka ens?

Dags för en ny dag! Får se hur den kommer bli!

Kram

10 Livsturisten:

skriven

Jamen så det kan gå. Jag är likadan vad gäller att inte erkänna "flåt men jag känner igen dig men kan inte placera nu"...Den får jag liksom inte ur mig.

Vad gäller Zanmi så kände jag ju "DEN är för mig nu ska jag köpa en" (om jag hinner få fatt en) men inser ju att jag måste lägga mina kronor på annat återigen o det känns riktigt ledsamt måste jag erkänna. För just namnet Zanmi känns så rätt för mig...skulle vara en mix av ett förnamn o ett efternamn som står mig närmast hjärtat. Men återigen får jag avvakta o hoppas på en annan gång.
Jag får glädjas åt att få höra om alla andras zanmisar sen.❤
Kram🤗

11 Kristin:

skriven

Som oftest kjenner jeg folk igjen, men de gangene jeg ikke gjør det, gir det en ubehagelig følelse.

Snart reiser jeg til veterinæren med Festivo. Han har vondt i tenner.
Håper reisen og behandlingen av Festio går bra.

Ønsker en god dag.
Kram!!!

Svar: Resan går fint.... kör lugnt, men du brukar vara klok i trafiken :) Skönt för Festivo att få det fixat, kram :)
Esmaralda

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Är den rätte kärlek som ska kommer till sista för allt som jag har var med. Så är person som jag har leva med i tidigare livet?

Ha det bra

Svar: En rätt kärlek kommer men ser inte när... kan vara så att du ska dejta någon annan innan dess, omöjligt att säga, kram :)
Esmaralda

13 Barbro :

skriven

Hej Esmaralda!

Ja nog är det pinsamt när man inte kan känna igen och placera någon. Tur att allt ordnade sig.

Jag brottas med känslor som inte är så roliga just nu. Min pappa gick ju bort för ett par veckor sedan och jag kämpar med allt. Ordna begravningen och tömma hans lägenhet och allt annat som måste ordnas. Det tar upp hela mitt liv just nu då jag har hälsoproblem som gör att orken inte är den bästa.

Jag har ju en äldre bror men han har ett lindrigt förståndshandikapp. Han bor 8 mil bort och kan ju inte hjälpa mig med något. Så har det ju varit hela mitt liv att jag är den som fått hjälpa våra föräldrar med allt.

Nu har jag börjat brottas med känslor som inte är så roliga att känna. Att jag blir arg över att han slipper undan allt men ändå ska få hälften av arvet. Att han ska få lika mycket som jag fast att han aldrig gjort något för våra föräldrar medans jag gjort allt. Visst nu skäms jag jättemycket för det är ju känslor man inte får ha liksom.

Har tänkt tanken att skriva i hop en räkning till dödsboet för allt arbete jag lägger ned nu med dödsboet. Men hur kommer det att tas emot och ses av den som ska göra bouppteckningen. Som sagt jag skäms och mår dåligt över mina känslor mot min bror nu. Men dom finns där och har nog funnits länge under ytan.

Vad ska jag göra för att slippa må så här dåligt över allt detta just nu? Det räcker med sorgen efter pappa.

Kram Barbro

Svar: Jag förstår din känsla, att du blir arg och tycker det är orättvist. Men du ska veta att hade din bror inte haft sitt handikapp så hade han hjälpt till väldigt mycket. Du ska göra en räkning som är rätt och sanningsenlig, det har du rätt att göra ! Just nu är du på en jobbig plats i ditt liv , men det kommer lätta, du tar dig igenom denna period och livet kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

14 smulan:

skriven

Du är för härlig, var nog pinsamt för henne också.

Svar: Ja, det var det alldeles säkert :) kram
Esmaralda

15 Lina :

skriven

Godmorgon 🌞

Blir det studier eller nytt jobb för mig nu närmast?

Kram

Svar: Ja, det kommer ganska snart, kram :)
Esmaralda

16 Lilla m:

skriven

Hej Es, hur ser mina chanser ut med T? Kram

Svar: Det finns en chans , kram :)
Esmaralda

17 Mia:

skriven

God morgon Es 🌼

Det finns en som jag tycker om väldigt mycket. Som jag tror tycker om mig med. Märkte dock av en slump att han har kvar foton på sin instagram på han och hans ex. Han gillar dessutom alla hennes foton, även de provocerande. Jag orkar inte bli sårad igen för sjuttioelfte gången. Kram

Svar: Prata med honom om saken och se hur han reagerar, detta kommer vara avgörande.. kram :)
Esmaralda

18 Naturvän:

skriven

Hej!

Kan ju bli en trevlig bekantskap i alla fall, själv glömmer jag aldrig ett ansikte men däremot namn. Känner mig så otrevlig när jag får fråga om, tänker alltid jag skall skriva upp namnet, men när jag väl skall notera har jag hunnit glömma.....

Blev en väldigt trevlig tur igår med skogspromenad och avslut i en liten mysig stad och äntligen en kopp kaffe på ett utecafé. Härligt att bara ha folk runt omkring sig, även om på avstånd och masker.

Fick en vy, eller en bild framför mig att jag håller en man i handen o promenerar omkring, tror du Esmaralda det kan vara ngt som kommer snart? Redan i sommar?

Skall se om jag lyckas få till det med tekniken och hyra filmen En runda till, dansk film, Mads Mikkelsen i huvudrollen, såg ett klipp på nyheterna igår och den vill jag inte missa.

Som vanligt, några baljor kaffe och morgonjogging, laddat ner lite nya låtar så man får variation.

Ibland känner jag mig som en Zoombie, men hoppas det är övergående och beror på coronan.....

Kram och ha en riktigt fin dag!

p.s Har du hört hur det är med Tom? d.s

Svar: Härlig dag du hade !! Mikkelsen är läcker och danska filmer är ofta bra, tycker jag :) Tyvärr, så är det ingen förändring för Tom... kram !
Esmaralda

19 Hedwig:

skriven

Hos mig är det tvärtom, jag har ganska lätt att komma ihåg ansikten och detaljer om folk och när jag har de i minnet glömmer jag nästan aldrig dem. Min mamma hade detsamma och hon träffade en gammal klasskamrat någon gång som hon inte sett pä 40 år. Kvinnan blev helt förskräckt att min mamma kom ihåg så många detaljer om henne, hon hade ingen aning om vem min mamma var (och det gick typ 45 barn i klassen)..det var lite lustigt faktiskt..

Svar: Ja, tänk att det kan vara precis tvärtom också :) Nu blev jag lite av avis.. känns om en superkraft att ha ju :) Kram :)
Esmaralda

20 MollyD:

skriven

Godmorgon
Har varit megaförsiktig. Beställt hem mat, hållit avstånd, spritat, tvättat händer, inte träffat några andra än familjen. Så får jag covid. Grubblar ihjäl mig var jag fått det från.
8 dagar nu med feber upp och ner. hosta o värk. Hoppas det är över snart. Vore tacknämligt! Hur ser det ut runt mig ES?
Kram

Svar: Vilken otur du haft !! Det är segt men du blir ju helt frisk, så nu får du ta hand om dig och krya på dig, kram :)
Esmaralda

21 Fjäril:

skriven

Hej,
Var det ett lite väl onödigt mejl jag skickade till kollegorna? Kommer väl inte att få svar.. Skäms lite nästan.. Men ibland kan det vara svårt att veta gränsen för att fråga för mycket då man är så oerfaren samt de har ju redan bistått mig i detta.. Vill ju inte verka jobbig
Kram

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det blev ju en trevlig utvecking av ditt ansiktsdyslexi Champange är ju alltid gott ;-)
Jag har inte kommit så långt som utemöblerna Sommarvattnet är inte på än när vi har minusgrader
och i rena arktiska vindar vill man inte vistas ute ;-)

Sol idag och jag tror vinden har mojnat ...
Planeringen fortsätter Midsommar inbokad Check !
Så roligt att kunna se framåt .
Nu fattas det bara en bil så jag tar mig runt.

Ha en härlig Tisdag !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det är härligt när man kan börja planera lite framåt... det behöver man minsann nu... kram :)
Esmaralda

23 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Går igenom en jobbig period nu och jag undrar om du kan se om det blir större och omständligare utredningar kring min flicka?

Känner mig så ensam i mitt föräldraskap då mitt ex inte vill ta något som helst ansvar eller del i detta. Det gör fortfarande ont efter alla år. Det känns som att jag bär minst 500 kilo extra på mina axlar, det är så ensamt och så tungt.

Kram

24 Mt:

skriven

Hej!
Får jag någo jobb snart?
Kram!

25 EPM :

skriven

Hallå!
Låter ändå som en glas bubbel med henne varit trevligt 😊

Så, nu har jag rättat tentor och nu får jag skit. Sååå tröttsamt att hela tiden få att jag är fel av studenter när det är de som inte läst frågan ordentligt eller inte förstått ämnet.
Tar på krafterna, till råga på allt så har flera tentor försvunnit i datorsystemet vilket ju är en digital miss men som ger merjobb för mig- trots att det inte är min uppgift att fixa men som jag gör eftersom jag är mån om mina studenter. Vilket är otacksamt att vara...

Jag accepterar A och hans sätt, älskar ju honom. Hoppas bara vi kan mötas mer rakt än vi gjort tidigare. Tror tiden är vår vän i detta fall❤️

Kram

Svar: Ja, ditt jobb är inte kul emellanåt !! Du och A kommer till en punkt när beslut fattas.. kram :)
Esmaralda

26 Milla :

skriven

Hej, angående kollegan K. Är det bara vänskapligt intresse från hans sida eller attraktion, annat? Känner mig förvirrad??
Kram

Svar: Lite extra intresse finns nog hos kollegan :) Kram
Esmaralda

27 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Har tagit mig an en engelska kurs såhär innan betyg ska sättas men vet inte om jag fixar den.
Blir det för tufft tror du? Eller kan jag klara den?
Kram

Svar: Du blir tufft men om du verkligen vill och går in för det så grejar du det, kram :)
Esmaralda

28 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Går igenom en jobbig period nu och jag undrar om du kan se om det blir större och omfattande utredningar kring min flicka?

Känner mig så ensam i mitt föräldraskap då mitt ex inte vill ta något som helst ansvar eller del i detta. Det gör fortfarande ont efter alla år. Det känns som att jag bär minst 500 kilo extra på mina axlar, det är så ensamt och så tungt.

Kram

Svar: Ja ibland är det tungt att vara ensamstående men å andra sidan så får du det roliga och positiva också, som ditt ex missar.... o det blir utredning ser jag inte riktigt, kram :)
Esmaralda

29 Tjejen:

skriven

Den här gången kommer jag inte inte missa en talisman. Hoppas en vill till mig. Kram

30 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Imorgon är det dags för första gruppträffen med ÅKA där vi kommer vara 8 pers. Ser du om det kommer vara flera än jag som kommer ha munskydd på mig eller kommer jag vara den enda? Vad kommer dom andra tycka om mig isf?
Kram oroliga Zoey 💕

Svar: Du ska inte bry dig, ha du munskydd oavsett vad de andra har, kram :)
Esmaralda

31 Louise:

skriven

Jag är tvärtom. Jag känner igen ansikten men jag kommer aldrig på vad personen heter. Fanns en kvinna som praktiserade på samma förskola som mig en gång och jag visste då vad hon hette. Tills jag träffade henne på komvux och jag kom icke på hennes namn så störigt.

I lördags fyllde min morfar 106 år. Han gick bort 88 och varje år tänder jag ljus för honom och grattar honom. Glömde det i lördags men tände ljus för honom i söndagskväll samtidigt som jag pratade med honom. På natten så kände jag att någon smekte mig över håret och jag fick en kall kåre. Jag antar och tror det var morfar som tackade mig för min uppvaktning på hans födelsedag.

Har mejlat CSN så nu hoppas jag att jag får positiva besked från dem. Det ska bli intressant.
Imorgon möte på skolan om dotterns skolgång. Tycker nästan vi skulle haft det efter första mötet där vi ska om 2 veckor. Men det är vissa saker som måste tas upp. Det finns vissa kriterier att dottern har ADD men det vore bra att ha det svart på vitt. Då kommer hon få mer hjälp i skolan än vad hon har idag. Är det så att jag kanske måste trycka på för att hon ska få en elevassistent i femman?
Jag tror mötet kommer gå bra i alla fall. Vi ska se till att hon för göra andra uppgifter under gympan så hon kommer ifatt dessa veckor som är kvar för det är inte aktuellt för henne att gå om en klass. jag vet hur det är. Jag förlorade alla mina vänner när jag gjorde det. Och det vill jag inte utsätta min dotter för.

Kommer jobb nu eller kommer det till hösten? Och blir jag beviljad studiemedel?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kram

32 Moms:

skriven

Hej E
Har O’s känslor svalnat för mig? Ser du något hända mellan oss kram:)

33 AnnaK:

skriven

Sorry för the tjat men ser du mig komma till skott?

Kram 🤗

Svar: Det hänger på dig själv när, och förr eller senare sker det, kram :)
Esmaralda

34 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har sagt till arbetsgivaren att jag säger inte upp mig från nuvarande jobb utan att skriva papper. Hon kan nämligen vara slarvig med sådant.
Hur ser det ut? Kommer jag att få skriva papper hos henne?
Eller kommer hon se sig om efter annan personal?
Jag kommer inte säga upp mig utan att skriva papper först vilket betyder att jag inte kan börja jobba där förrän papper är skrivna?
Kram

35 Dina:

skriven

Hej Ezmeralda,
Kommer F höra av sig till mig igen?

36 Naturvän:

skriven

hej!

Mkt tråkigt att Tom ej är bättre!
kram

Svar: Ja, det är sorgligt ! Kram
Esmaralda

37 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.

Den här flytten du sett tidigare ser den ut att ske snart?
Blir det till en annan stad?

Kommer han och jag ha ett socialt umgänge tillsammans om vi flyttar ihop?
Kram

38 Blå:

skriven

Hej Esmaralda.

Vill han det här?
Kram

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Trevligt om han nu ens tycker att jag är det efter att jag "ratade" honom. Han kunde inte med mig ;)... Då är det nog inte han jag ska ha i sänghalmen då!?

Tandis över för denna gång o med god tur dit först om ett år..
Kram Skorpan

40 Skytten 1:

skriven

Är min Zamni aktiv? Har henne i ett band runt halsen och pratar med den varje dag.Känner inget speciellt kring henne. Fungerar den?

Svar: Hon är aktiv och det kan vara så att hon jobbar på det som ska ske.. de fungerar på lite olika sätt.. kram :)
Esmaralda

41 Mercan :

skriven

Esmaralda jag är pensionerad permanent, du sa att jag ska ha en syssla som jag trivs med efter mer än ett år 😊 ska jag ha syssla procentvis eller helt heltid Esmaralda, ser du något, ska jag inte längre vara pensionerad 🤔

Svar: Jag tror inte det gäller ett vanligt avlönat arbete utan mer en syssla av något slag.. något som du trivs med och som gör att du kommer ut mer i det sociala livet.. kram :)
Esmaralda

42 Smöla:

skriven

Inatt hade jag en sexdröm om grannen.. vad betyder detta? Kommer vi ha en sommarflirt i år också? Känner att jag behöver närhet och kärlek nu.. eller finns det någon annan som kommer?

Svar: Jag tror det här var en mix av tankar och känslor som inte har med verkligheten att göra.. ibland blir det så... men någon bör komma.. kram :)
Esmaralda

43 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, skulle jag vara hjälpt av en Zanmi? Sugen på att beställa en men hur vet jag att den är ämnad för att hjälpa just mig? :) Kram

Svar: Det kan jag inte svara på...men är du osäker och inte riktigt vet vad du vill så är det bättre att avstå... kram :)
Esmaralda

44 <3:

skriven

Hej kära Es, dags va att byta veterinärklinik ?Känner mig så lurad efter att ha hämtat min lilla skrutt. Det gjorde ett halvdant jobb och sa att de beräknat för lite tid åt honom. Fast besöket var planerat och han var på besök förra veckan inför besöket idag för att kolla vad som skulle göras.
Känns som de bara vill tjäna pengar med återbesök och de tog även betalt för att ta bort en vaxpropp de inte fick bort och skulle försöka igen om tre veckor.
Kram

Svar: Ja, det var ju dålig stil eftersom de hade på fötterna inför besöket idag ! Du får känna in om du ska byta klinik, kram :)
Esmaralda

45 Mercan :

skriven

Esmaralda jag drömde att jag har givit som present triss lottar från 60 kr till andra, de är grupper och det är något som tävling men de vinner inget 🙄Esmaralda varför drömde jag triss lottar från 60 kr Esmaralda blir det något jag ska shöpa två triss lotter från 60 kr från presbyrån 😫 blir det någonting Esmaralda 😓

46 Lina:

skriven

Tack för svar 😊 Vad utav det blir aktuellt först, jobb eller studier?

Kram 🌞

47 ML:

skriven

Haha älskar dessa inlägg! Bra pinsamt när någon babblar på och man fattar ingenting :) Jag är däremot tvärtom. Minns alla.

Många märker ju direkt en positivt förändring och det börjar hända positiva saker när de får sin talisman men även här är jag tvärtom och förstår inte riktigt varför. Det blir alltid sämre innan det vänder till det bättre. Varför är det så?

Kompisen från Alltet dök upp i drömmarna i natt så kanske hon var på besök :)

PS: Fortfarande ingen man i sikte som skulle dyka upp :)

Ha en go dag!
Kram

Svar: Det kan ju tyckas bli sämre först, men sen vänder det och ibland är det så det fungerar... en dipp och sen uppåt ! Känns faktiskt fortfarande som om mannen ska kunna dyka upp, men det kan ju vara någon som spontant inte intresserar dig och därför tittar du inte två gånger.. kram :)
Esmaralda

48 SusanneAmalia :

skriven

God Förmiddag..
Jag känner inte igen en kotte.. och det är lika illa med orientering.. Två granar in i skogen och det är kört.. Det första jag lär mina hundar är att hitta till bilen..
Kör mycket eftersök med hundarna.

Först tappar matte bort en älgklöv sedan när man har hittat den tappar hon bort bilen. Tur man är med säger EllaBella.

Jag har varit på landet och där hittade EllaBella en kompis.. En häst..
EllaBella och hästen lekte tillsammans och mellan lekarna så stack hästen ut huvudet och satte mulen mot EllaBellas nos så hon skickade på mulen då skickade hästen på EllaBella och hon blev tokblöt..
EllaBella hoppade och sprang på ena sidan staketet och hästen gjorde lika dant på andra sidan..

Grannen hade en så stor hund att jag trodde det var mitt barnbarns ponny som hade rymt till grannens trädgård. Det är den största hunden jag har sätt..

Grannen kommer från Bahamas och grillar konstant. 🏖️

Nu är jag tillbaka i Stockholm..
EllaBella är toktrött men lycklig..

Hon drömmer om sin gård med hästarna..

Kramar och kärlek..
Till alla på bloggen..






Svar: Samma här, känner varken igen folk eller hittar dit jag ska !! Vilken rolig stund det blev för EllaBella..., MG har också en hästkompis som går i hagen här intill och några får som han brukar umgås med också. Det är något speciellt att se djur av olika slag finna varann ! Kram på dig och de dina :)
Esmaralda

49 Boudica:

skriven

Ja, då har du en ny bekantskap att känna igen!
Minns när jag gick i gymnasiet så hade vi en marknadsdag, då träffade jag någon som uppenbarligen visste vem jag var, men jag kunde inte placera henne någonstans!
Än idag vet jag inte vem det var!

Es, jag har messat lite med den fine ex-kollegan. Tror han blev glad av att jag hörde av mig igår. Men jag känner mig så delad! Ska jag fråga om han vill träffas igen, eller ska jag vänta någon dag till?

Kram!

Svar: Vänta lite till och låt de sjunka in och sedan du förslå något enkelt och opretentiöst, kram :)
Esmaralda

50 <3:

skriven

Hahahah, rätt kul faktiskt!

Esmeralda jag undrar ifall föräldrarna sett sonen "leka" sådär hemma med. Har dom verkligen ingen aning vad vi menar?
Hoppas inte detta var i onödan.
Känner mest att ett sånt litet barn inte gör sådär :(

Svar: Jag tror föräldrarna är lite oroliga men de håller oron inom familjen, kram
Esmaralda

51 Krystyna:

skriven

I morgon vill jag gärna beställa en talisman till min syster som en present, är det okey att göra så ? kram

Svar: Jadå, det är absolut okey :) kram
Esmaralda

52 Mamman:

skriven

Jag skulle gärna vilja beställa en talisman till, får man lov att göra det ? kramar

Svar: Jadå, det går bra... det finns inte så många och talismanen måste välja den som beställer så det finns ju inga garantier men du får gärna försöka, kram :)
Esmaralda

53 smulan:

skriven

Kontaktade chefen idag angående att få en extra veckas semester, ser du om det går igenom?

Svar: Chansen är god, kram
Esmaralda

54 Marimo:

skriven

Ni som undrar varför era talismaner inte gjort något ni ska veta att det kan ta tid. Man kan inte förvänta sig action omgående. Jag väntade i 8 månader och sedan hände det, det som var näst intill omöjligt. Kram och lycka till alla

Svar: Ja det är rätt, det kan ta lite tid och det varierar från person till person och från talisman till talisman, kram :)
Esmaralda

55 Mimi:

skriven

Hej!

Det känns som om jag kommit in i ett vakum typ och gett upp allt hopp. Finns det någon möjlighet att jag kommer vidare i livet och kan leva tryggt med jobb och inkomst??

Kram

Svar: Absolut, gör upp bra planer och ta ett steg åt gången.. kram :)
Esmaralda

56 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har sagt till arbetsgivaren att jag säger inte upp mig från nuvarande jobb utan att skriva papper. Hon kan nämligen vara slarvig med sådant.
Hur ser det ut? Kommer jag att få skriva papper hos henne?
Eller kommer hon se sig om efter annan personal?
Jag kommer inte säga upp mig utan att skriva papper först vilket betyder att jag inte kan börja jobba där förrän papper är skrivna?
Kram

57 Johan:

skriven

Ett mycket roligt blogg-inlägg! Tack för det!
Jag kan berätta att jag har någon sorts motsats till ansikts-dyslexi, som snarare innebär att jag i princip aldrig glömmer ett ansikte. Det lär vara ett arv och min pappa är likadan..

En liten fråga, Esmaralda:
Jag håller ögonen öppna efter en ny lägenhet här i mitt kära Stockholm. Jag ger mig själv tid och har absolut ingen brådska, men "ser den ut" att korsa på mig väg någon gång i år, tror du?

Tack och kram från Johan

Svar: Sådär, nu blev jag lite avis på dig och din pappa ! Vilken begåvning ! Känns som om något kan dyka upp under hösten/vintern men det kan vara förenat med lite " konstigheter", mer exakt ser jag inte, kram :)
Esmaralda

58 Bella:

skriven

Heej Ez ☺ nu verkar det som att trubadurandet börjar gå mot de rätta hållet, iallafall planerandet av det och intresset 😊 kan det bli av redan i Maj som de var prat om? Kram

Svar: Ja något kan nog ske i slutet av maj, kram :)
Esmaralda

59 Chatrine:

skriven

Ohhhh, det där kunde ha blivit pinsamt om inte ni hade varit lika knasiga bägge två haha...

Jag har hur mycket tid att slå ihjäl som helst, hemma med ryggskott så lite matgrejande (kokar risgrynsgröt) och sedan bums i säng innan ryggen säger ifrån. Men det är påväg att bli bättre redan efter 2 dagar. Skönt!


Ez: Hur är det med Chrilles känslor för mig? Vad rör sig i hans huvud.

Kram Chatrine


Svar: När jag hör risgrynsgröt så tänker jag ris a´la malta, inte så nyttigt.. men väldans gott !! Han vet nog inte riktigt själv vad han känner men det kommer att klarna, kram :)
Esmaralda

60 T:

skriven

Hej es! Såg en bild på ett gammalt ex (k). Blir nästan chockad. Han hade förändrats så, åldrats. Jag fick titta väldigt tydligt för att se om det var han. Och de var det ju - ögonen. Men hur mår han idag? Fick inte ” fatt” i honom. Känslan? Hur har han det? Tack!

Svar: Känns inte som om han mår riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

61 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda ser du ngt positivt för mig framöver ?
Kram

62 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊

63 ML:

skriven

Ja och är så det funkar i mitt fall. Dipp först och sen uppåt. Gör inget utan undrade bara om det är normalt eller vad man säger :) Kanske Zanmi håller på och planerar i det tysta för något :) Hon hänger i halskedjan om dagarna och på natten sover hon bredvid i sängen. Pratar med henne varje dag om allt möjligt. Hoppas att hon trivs :)

Just det! Zanmi blev ju varm i min hand häromdagen när jag pratade om en viss person. Betydde det att jag kommer få möjligheten att berätta hur jag har det idag eller vad som värmen för?

Ja men så kan det vara för jag har inte sett någon som intresserar och jag vill ju ha något som jag gillar också :)

SÅ tråkigt att höra att Tom inte är bättre! :/ Kram

Svar: Zanmi reagerade genom att bli varm.. och det kommer säkert visa sig vad hon menar.. själv är jag osäker.. men du kommer nog förstå. Kram :)
Esmaralda

64 Mirre:

skriven

där fick ni båda ett gott skratt :) så kan det bli.. trevligt av henne att bjuda in dig ändå, ska du gå? Kanske blir en ny vänskap😊


Finns det någon chans att den lite äldre killen börjar snacka med mig?eller tycker han bara om att kolla lite? Jag såg han igår och vi utbytte några blickar.. han är så sjukt snygg😅 jag gjorde något riktigt pinsamt igår också.. skulle in på fb och smygkolla lite på hans profil och då råkar jag gå in och kolla på bilder på hans story så att han ser vem som har kollat.. och vi som inte ens känner varandra..åh herre.. får väll bara hoppas att jag inte framstår som någon stalker nu😂😂
Kram:)

Svar: Ja jag kanske slinker in när jag går förbi med stavar :) Nejdå, någon stalker tycker han inte att du är, han tycker att du är söt och visst finns ett intresse... kram :)
Esmaralda

65 Cecilia:

skriven

Haha åh blir stressad av att om detta. Vilken tur att ni båda fick ett gott skratt och tack för att du bjuder på dig själv.

Det känns som att den sociala världen jag drömt om börjar öppna upp sig. För engångsskull så ser jag en möjlighet att komma ur min sociala spärr. Är det nu det kan hända grejer? Ska försöka anamma möjligheterna som ges nu. Kramar

Svar: Ja, bejaka det som sker och ta dina steg, det här känns positivt, kram :)
Esmaralda

66 Jossan :

skriven

Igår kom min gamla kollega till jobbet och direkt kändes det som förr. Att jag hamnade utanför. Hur kommer det bli när hon kommer tillbaka? Kommer hon tillbaka ens?
Kram

Svar: 50% att hon kommer tillbaka... och gör hon det så ska du vara precis som du brukar och inte backa.. ha inga negativa förväntningar för då triggar man lätt igång ett eget beteende som inte är bra... kram :)
Esmaralda

67 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag förstår ju varför du vill att jag tar paus från allt. Så jag mår bättre idag och mer glad. Kunde ser min framtiden och hur vill jag har av min livet.

Jag tänker ju jag behöver var singel så länge tills hitta en som jag är tokiga i!

Så kommer jag mår bättre varje dagar och det var så snabbare läker än vad jag trodde... jag förlåter alla och var positiv.

Ser emot fram min framtiden... allt möjligheter som kommer😊

Ha det bra

Svar: Ja, du tänker helt rätt... nu ska du satsa på dig själv... leva dina drömmar så mycket du förmår... ta vara på dina dagar.. ha mål och alltid en morot att se fram emot - och resten kommer av sig själv när det är rätt i tiden. Kram :)
Esmaralda

68 Fjäril:

skriven

Hej,
ser du varför jag känner mig så trött och håglös i kroppen? Är det näringsbrist? Vet att jag skulle behöva komma igång med motion/träning, men svårt då kroppen är trött och infektioner lätt triggas igång..
Kram

Svar: Börjar i liten skala och bygg på din kropp... kolla också så du inte lider brist på något.. kram :)
Esmaralda

69 Dahlia:

skriven

Tack för ett gott skratt och att du bjuder på dig själv Es! Men kanske även en ny vän för dig!

Es, ser du om han också bollat med tanken och varit nyfiken på att få till något mer tillfälligt mellan oss, du vet åt det mer romantiska hållet?

Svar: Ja, tanken har nog funnits, kram :)
Esmaralda

70 M:

skriven

Jag kan ju tyvärr inte tolka talismanernas budskap och tror inte att vi kommer att höras igen så förstår tyvärr inte. Men urgullig är hon i alla fall :)

Nu har jag anmält mig till att vaccinera på andra ställen och fått lite napp så känner att jag vill testa det i alla fall om möjligheten ges. Våran chef vill nu att vi ska jobba 07.00 - 18.30 och folk slår bakut. Glöm det!

Pussa mysgrisen MG och kramar till dig Es!

71 Kerstin:

skriven

Jag ska hålla mig framme i morgon för min Zanmi vill ha sällskap av en till, kram

Svar: Välkommen :) kram :)
Esmaralda

72 Rim:

skriven

Hej
Jag undrar borde jag satsa 100% på Nils eller Magnus?

Kram Rim

73 Rim:

skriven

Hej Ez
Jag undrar borde jag satsa 100% på Nils eller Magnus?

Snälla hjälp mig
Kram Rim

74 Rädd:

skriven

Ska jag skicka med alla filer jag gjort under arbetets gång? Kan det vara till hjälp för dom? Eller ska jag bara skicka resultatet? Är resultatet tillräckligt bra? Blir de nöjda?

Kram och kärlek

75 MollyD:

skriven

Panik😱😱😱
Inte nog med att jag har covid. Dotter, svärson och så har vi en liten nyfödd. Så orolig!!!!
Hon kommer väl klara sig? En vecka är hon
Kram

Svar: Vilken otur, men det här tror jag kommer gå fint.. kram :)
Esmaralda

76 ML:

skriven

Måste bara fråga! Är det killen i svarta jackan som är den som jag inte lägger märke till eller är det någon annan? Förvirrande :) Kramiz!

77 Anna:

skriven

Hur vet jag att jag har ett andligt stöd och gör rätta beslut

Svar: Man kan aldrig veta till 100%.. men du ska lyssna inåt till din egen känsla och den talar om vad du ska göra och det kommer bli rätt.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: