Covidaktiv....

Häromdagen efterlyste någon  tips om vad man kan hitta på i dessa  tradiga covidtider !
Och ärligt talat, så mycket kul kan man inte göra. Det är ju det normala sociala umgänget som man saknar, to bits !
 
Det här är en tid när man kan se om sitt hem... möblera om, måla, skaffa lite nytt och  pigga upp sin egen lilla vrå.
 
Det här ägnade jag mig åt en stund igår :
 
 
Biltvätten, mer spännande än så var det inte😂
 
Man kan ju träffas och promenera tillsammans... åkte till mamma och vi tog en promenad runt hennes park i Helsingborg.... MG träffade en annan fralla.. en äldre Siridam på 9 år och de fann varann direkt.  Han som annars brukar föredra pojkar !
 
Man kan tänkte efter vem man kan glädja med lite hemlagad mat !
 
I  går leverande jag till mamma.... och sonen fick ett par matlådor  köttfärslimpa med brunsås och haricoverts.. vilket han uppskattade.
 
 
 
Och så kan man planera inför framtiden och sy ihop den ultimata resan.. och ge sig tid att få alla detaljer att stämma ! 
 
Jag har ju paxat  perfekta huset på Kreta från 1 september och under sex veckor.... och faktum är att jag utgick från boendet... ville ha ett  hus typ på stranden... många sovrum ( huset har 4) så jag kan ta emot många besökare, fräscht och  modernt och rent, check ! 
 
Gångavstånd till matbutiker, restauranger och barer, check.
Gångavstånd till busshållplats, check
 
Inte så långt från flygplatsen... man måste kanna ta sig därifrån till rimlig kostnad.
Så blev det.... typ 2 mil från flygplatsen.
 
 
 
Sen uppskattar jag en bra hyresvärd som finns i närheten och som glatt rycker in när internet eller nåt annat krånglar och det tror jag att jag hittat.
Han svarar snabbt på mail och är öppen, trevlig och har humor. Och dessutom har både han och boendet fått toppenbetyg av tidigare hyresgäster... fem av fem möjliga !
 
Nu råkade jag hitta huset på Kreta men det kunde lika gärna ha varit i Mexico eller Turkiet eller var som helst !
 
 
Sen kan man göra som Lundadottern... lägga in en ny växel och bli friluftsmänniska!
Jäklar  som hon friluftar !
Hon  går på hajk ( heter det så? ) med vänner och de lagar all möjlig  mat ute i det fria och hon kan sitta ute i timtal och har skaffat sig alla de rätta kläderna.
Hon som innan corona var en riktigt frusen stugsittare !
 
 
Nästa helg kommer hon och Ellisen och bor över i stugan och har lovat fixa utomhusmåltid... en annan håller alla tummar o tår att det inte ska bli för kallt !
 
Sen kan man ju odla sina kontakter via telefon, Facetime, Skype... det finns massa möjigheter Mamma pratar med en av sina äldsta vänner varje  lördagkväll.. minst en timme och de har alltid vin i sina glas och skålar tillsammans
 
 Jag är säker på att ni andra har fler tips att komma med... så välkommna !
 
Kram & kärlek
 
1 Läroliv:

skriven

Ja, mycket roligt man kan göra i dessa tider. Måste säga att jag beundrar din goa mamma, vilken härlig ide, att socialisera med god vän på datorn, och ett glas vin till, där sitter det inte fast inte. Jag är ju inte något geni på teknik och dator, men har i alla fall gått med i både instagram och facebook. En hel ny värld öppnar sig. Ska försöka sätta in en profilbild och skriva lite, får se om jag lyckas. Får be maken om hjälp om inte, han kan ju lite mer än jag i alla fall. Måste fråga, tror du att det kan bli någorlunda med instagram och facebook som jag tänkt mig? Undrar om du kan se något om detta. Kliver ju lite ut i det okända och blir rädd ibland, men samtidigt kan jag inte låta bli att testa. Är ju rätt tillbakadragen som person, men skulle vilja lätta upp detta något i alla fall. Bli lite mer socialiserad, om det är möjligt.

Kram

Svar: Det blir bra med insta och facebook- du kan ju använda det på ditt eget sätt, kram :)
Esmaralda

2 Anneli:

skriven

Jag planerar också framåt, vad jag ska göra för utflykter och resor och försöker komma på en plan för detta år och även lite in på nästa.

Jag har även rensat och storstädat min lägenhet.

Jag ska börja simma mer. Har kommit på att är man på badhuset strax efter 06.00 är det noll personer där... Ska se om jag minst en gång i veckan simmar innan jobbet...

Annars dansar och tränar jag med dottern hemma. Hon gick på gymnastik förut och vi tränar lite sånt för hon tycker det är kul. Hon ska sen börja på dans istället. Så vi dansar fritt, kollar på Youtube och dansar efter koreografi. Vi hoppar hopprep och står plankan. Och vi yogar.

Jag har inte riktigt hittat mitt egna fritidsintresse ännu. Kanske är det simning? Men skulle va kul att tillhöra nån klubb liksom, ett gäng som gör något en gång i veckan. Får klura på det!

Kram!

Svar: Vad roligt ni har det, du och dottern ! Jag tror att någon form av kampsport skulle passa dig bra... kram :)
Esmaralda

3 Skorpan:

skriven

Bra tips. Själv har jag inte gjort nåt utöver mitt normala, men kunde ju tänka mig att läsa flera böcker, rensa mera i garderoberna, botanisera i de nya receptens värld o tillaga o baka allt möjliigt gott, delta i gympa online, lära mig nått nytt språk (online), bara slappa o njuta av att inte behöva göra alltför mycket ;).

O vad gör jag, är ute o promenerar, kollar tv o gör just ingenting, är syndig o går till köpcentret o strosar runt där, handlar själv mat i butiken o åker till jobbet fastän jag kunde jobba på distans (något som chefen inte gillar dock). Lever eg rätt lika förutom att besök till olika platser o människor uteblivit o är förstås utrustad med mask o använder handsprit där jag rör mig bland folk.

Det jag saknar är vännerna o möjligheten att fritt utan risk för smitta o utan all skyddsutrustning kunna röra på mig. Planerar inte något desta mera, avvaktar inför sommaren o önskar att det då är "friare". Men som det ser ut här för tillfället får det nog mig att undra om det är så...

Hur stor är risken för mig att insjukna Es då jag rör mig bland folk, ser du nåt? Undrar hur mannen klarar av en sån här epidemi, det ska blintressant att höra om sisådär tio år då vi träffas ;). Må det inte ta så länge, gör det det ja då blir jag säkert galen...

Galen blir jag ockdå pga mina dåliga nätter, tre på raken. Hur ska jag orka upp till jobbet i morgon det undrar jag.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Risken finns och är ju större om du rör dig mer ute bland folk.... kram :)
Esmaralda

4 Mikael:

skriven

Man hinner se och läsa saker som man inte hinner annars :)

De har gjort en film om bomben som skulle dödat uppåt 100 barn men ingen dog, när polisen börjar utreda saken så berättar barnen att det var änglar överallt :)

https://youtu.be/6tfn-6Hjp7Y


Människorna löser kanske det här nästan helt själva med den här takten, med äldre som får vaccin och folk träffas ännu mer och smittar mera, kanske är det uppe på flockimmunitetsnivå i maj juni, utan mycket mer än vaccin till de äldre, när det hela går långsamt, FHM kanske får den plana smittkurvan de ville ha.

Forskarna har kunnat se att andelen personer med antikroppar har stigit från 7 procent i början av sommaren till 15 procent i december.

Den successiva ökningen gör att hon bedömer att runt 20 procent kan ha antikroppar i Stockholm nu.

https://www.svd.se/studie-fler-i-stockholm-har-antikroppar

Kram
Mikael

5 Mikael:

skriven

Den här verkar bra, sannbaserad historia om en sköterska och deras patienter

https://youtu.be/W04bzAXKDxY

Varför blir gamla människor så elaka och griniga haha som gubben där i början :)

Sent igår när jag var ute så svor en gammal gubbe åt tanten sin, hon stod i dörren och tjatade på gubben som var ute och skottade snö, allt jag hörde var han säga, hur ska jag annars få bort snön? Idiotjävel!!

Varför är det så typiskt tanter att stå i dörren och tjata när det finns tusen andra saker att göra :)

Kram
Mikael

Svar: Ha ha ha, ja tack o lov tillhör jag inte kategorin dörr-tjatar-kärring :) Kram :)
Esmaralda

6 sussie:

skriven

Hej Esmaralda! Vilka bra tips. Så härligt att boka till Kreta och ha något att se framemot, det behöver man i dessa tider.

Har börjat skriva med en kille och han verkar intressant och trevlig. Men kanske lite tjock för min smak. Men man kan inte döma förrän man träffats och utseendet är absolut inte allt. Vad ser du? Är den här killen något för mig? Törs jag träffa honom? Kram.

Svar: Ja, det kan vara positivt, så se till att få en träff och då kan du ganska snabbt känna in... man kan gå ner i vikt men man kan inte förändra en dassig personlighet, kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Känns som varenda kotte är ute i naturen i ur och skur. Laga mat och grilla ute är ngt vi gör ibland för att umgås med de som ej haft Covid och är riskgrupp.
Börjar A känna sig mer hemma hos mig och min lilla skrutt ?
Han vill pyssla om när jag är sjuk och min lilla 🐶 verkar han hålla väldigt kär. De två myser i soffan och han vill sova på A mage. Blir harmoni med ett djur i bilden.
Kram

Svar: Ja och när djur lita på någon så brukar det vara en person med gott gry.. kram :)
Esmaralda

8 Cecilia:

skriven

Något som har hjälpt mig mycket är träningsrutiner. Jag är hemma i princip hela dagarna och att få till ett litet träningspass några gånger i veckan har verkligen gjort mig gott. Sedan har jag börjat promenera oftare och lagat fler lyxmiddigar. Flyttade nyligen så har även sysselsatt mig åt att fixa till hemmet.

Ser du om min sambo kommer få något sommarjobb som passar hans utbildning? Kramar

Svar: Han har god chans kram :)
Esmaralda

9 Htm:

skriven

Hej!

När tror du världen börjar bli normal igen efter corona? Maj/juni?

Kram!

Svar: Snarare slutet av sommaren att det BÖRJAR bli mer normalt men det tar längre tid innan allt är som det varit.. kram :)
Esmaralda

10 Solen ☀️:

skriven

Tusen tack för alla tips! 🙌🏻
Kram Solen ☀️☀️☀️

11 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror många längtar efter att få röra sig fritt. Undrar om det kommer bli helt normalt? Eller om saker och ting kommer hänga kvar.

Es,
Relationen mellan min väns bekanta och killen kommer den att vara? Kommer det att vara dem nu?
Kram

Svar: Det lär dröja innan allt blir helt normalt igen... det går sakta.. men det kommer... det finns en möjlighet att det blir dom, kram :)
Esmaralda

12 Naturvän:

skriven

Hej!

Försöker vara ute i friska luften så mkt som möjligt, ta tag i skapande i form av att försöka rita o sticka o virka. Avkopplande.

Lära mer mer om it och teknik, där jag har stora kunskapsluckor.

Har stort ekonomiskt intresse och ägnar mig mycket åt aktier och ser över mitt pensionsparande titt som tätt.

Önskar jag kunde planera för resa, men där är jag inte ännu rent hälsomässigt. Man kan ju trots allt förbereda sig o leta upp resemål, drömma går ju också.

Väntar besök imorgon som jag hoppas blir trevligt Det är så länge sedan vi träffats. Behöver verkligen ngt som piggar upp! Får jag chans visa min nya fina bod!
Ser du om det blir ett hjärtligt möte?

Idag blir det städ och långpromenad och intressanta historiska program .

Ja visst finns det att göra!

Kram o ha en fin söndag!


Svar: Du har en upptagen söndag :) Själv funderar jag på att röja i garderoberna... där ser rent bedrövligt ut..... kram :)
Esmaralda

13 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som att vi kommer att flytta ihop om jag vill det? Kan det bli så?
Kram

14 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du någonting Esmaralda 😅😅😅kommer min bror ta kredit från arbetsplatsen med min syster för att shöpa lägenhet 😳 😌 😌 😌 du såg att det finns tillfälle😅😅😅 det finns shans till lägenhet iår såg du Esmaralda 😄😄😄

Svar: Ja jag ser fortfarande chans till bostad i år men han får själv ta tag i det... kram :)
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Så underbart med Kreta! Hoppas verkligen det blir av och att Corona snart är så vi kan leva mer normalt igen.

Ser du om jag blir klar med uterummet till sommaren? Känns så hopplöst att jag nu måste vänta så länge med bygglovet. Ser du ngn fara kring den biten om man börjar tidigare? Tidigare ägare har fort godkänt på uterum och alla grannar har byggt. Vågar jag börja?
Kram

Svar: Det finns risk att du får sanktionsavgifter om du börjar innan... om någon granne anmäler, så blir det böter.... det är hur tradigt som helst. Jag råder dig att vänta tills bygglovet är klart, kram :)
Esmaralda

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Helt plötsligt det dyker upp i min facebook av B kvinna och andra på bilder. Varför jag märks direkt att hon var inte glad och det är lite fejkar.

Varför är jag alltid omtänksamhet. Behöver hon min uppmuntrar? Hon behöver få positiv från mig?

Ha det bra

Svar: Tänk mer på vad du känner och vad du själv vill, kram )
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så bra tips ! Har tyvärr hamnat i serietittande träsket men ska skärpa mig ( just nu spännade Danska serien Brottet på tv 4 play ) . Har precis börjat prata med en gammal bekant som är sängliggande . Vi har inte setts på över 20 år . Men jag hoppas hon har glädje av mina samtal. Vi ses via facetime och jag visar djuren och omgivning flitigt.

Snön smälter och det blir isigt o trist
Sessan sitter på sin vanliga plats och äter nästan som vanligt . Så jag har pustat ut vad det gäller sjuklingen.

Planeringen för nya byggen har börjat där sonen väntar på att tomtavstyckning skall godkännas...hur ser det ut ? Blir det husbygge för sonen ?

Härlig Söndag önskas
Kram Anki med flock

Svar: Jag tittar ju också på en hel del serier.. och filmer....mysigt träsk !! Skönt att höra att Sessan är nästan ok !! Ja det ser ut att bli husbygge för sonen... kram :)
Esmaralda

18 Hedwig:

skriven

Ni har i alla fall gott om natur i Sverige. Här känns det, även på grund av de hårda restriktionerna, som en fängelse och myrstack, i alla fall för mig.
Jag har dock 1 bra tipps: gå en kurs på distans. Man lär sig något nytt som man förhoppningsvis får nytta av i framtiden och har ett mål som kan förhindra att man blir depressiv. Annars är mitt råd att ha så mycket socialt umgänge som möjligt. Nästan alla människor behöver det för att inte blir helt deprimerad och sjuk.
Ha en fin söndag!

19 Dejsan:

skriven

Jag spelar WOW är likamed World of Warcraft. Ett spel jag spelat i ca 10 år, men förra året kom en ny helt ny expansion. Det är en massa jobb för att komma vidare och det använder jag dagarna till (nästan hela dagarna) (och inte alla dagar). Nu när det är kallt och halt ute så kan jag inte gå ut så mycket, så då passar det bra.

20 Solen ☀️:

skriven

Här kommer några tips från mig också:
Spela frågespel med vänner över Skype.

Pussla har blivit en fluga.

Baka...men man äter ju upp allt och känner sig lite rultig sen.

Träna i grupp utomhus - funkar. Man kan göra många övningar med bara kroppen. Så samla ett gäng och hitta på 2-3 övningar var.

Spela golf går ju även under pandemin.

Lär dig något nytt genom att se en video om det på youtube.

Gör ett yogapass genom att följa ett pass på youtube. Finns också många andra träningspass.

Ja det var vad jag kom på just nu..
Kram Solen☀️

21 EPM :

skriven

Hej!
Musikquiz är bra! Hade det varje söndag i december med A:s bröder och deras respektive.
Mitt jobb kör även lunch-zoom för att ersätta det spontana möten och de samtal som sker i lunchrummet normalt sett. Ett bra initiativ!

Min syster hörde av sig i gruppchatten igår eftersom hon mår dåligt. Jag svarade och stöttade trots att jag vet att det hänger mycket på hennes dagsform huruvida jag är ens vatten värd. Igår var jag inte värd nåt. Mycket märkligt att hon kan må så förtvivlat dåligt men ändå ha energi nog att prioritera att trycka till mig... Trött och ledsen på hennes jäkla spel!

Kram

Svar: Förstår dig, men du är viktiga för din syster.... dock kan du behöva sätta gränser, kram :)
Esmaralda

22 Jeanette:

skriven

Covid är inte att leka med! Tar tid att komma på fötter efter att själva smittsamma symtomerna har lämnat kroppen.

Det är bra om folk kan hitta på bra sätt att träffas.

Viktigt att försöka tänka på vinden när man är utomhus, ifall man nyser så inte bakterierna åker bakåt istället för framåt. Avstånd - tänk Säng, längden på en säng. 😀

Ha det fint ❤

Svar: Ja, måste jag möta människor tätt in på när jag är ute så vänder jag bort ansiktet och till och med håller andan till vi kommit förbi varann....! Herregud! Kram :)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Promenader och en hel del samtal med för mig okända människor, folk nickar och hejar och ler, ungefär som att"vi sitter i samma båt" ska väl dock erkänna att jag inleder en hel del till detta själv.

En dag i taget..så blir det en ljusning så småningom :)

Kram

Svar: Vad jag tycker om människor som gör som du, som ler och hejar och tar initiativ till samtal :) Kram :)
Esmaralda

24 lilla m:

skriven

Hej Es, ser du tendenser till kontrollbehov och klängighet hos M? Ser du någon fara?

Svar: Lite av det du känner får du räkna med, allt tror jag beror på hur tydlig du är med vad du vill och att somligt inte är förhandlingsbart, kram :)
Esmaralda

25 Anki:

skriven

Tack för svar ! <3
Kram Anki <3

26 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Några kompisar skulle ses ikväll. Två killar och två tjejer. De ena paret är iallafall tillsammans.

Ville dem inte ha med mig i det sällskapet?
Kram

27 Skorpan:

skriven

Kreta o huset du ska bo i ser alldeles fantastiskt ut, en dag vill jag också resa som du gör Es :).

Nu är det bara den dåliga sömnen som tar all ork o leder till allt annat än bra saker, tyvärr.

Lycka till med garderoberna idag ;).
Kram Skorpan

Svar: Tackar, så se om jag ids :) kram :)
Esmaralda

28 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Om jag skulle vilja det kommer vi att flytta ihop tillsammans?
Kan det bli så?
Kram

29 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 😊♥️🙂Jag är så glad för min brors skull 😊 🙃 😘 😘 😘

30 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Lite kusligt att du skrev just idag att MG hade träffat på Siridamen, för idag är det 15 år sedan jag avlivade min första kanin Siri som var en ljusbrun (även kallad Madagaskar färgad) dvärgvädur. Tänk så de kan bli. 🙊🙈

En nyfiken frågade gällande min kusin T; Hon har bara lagt ut på Instagram men inte på Facebook att hon är gravid och alla i släkten har inte instagram.Tänkte att de är ju inte schysst om inte alla i släkten vet om de och de är knappt 2,5 månad kvar. Kan du se om alla i släkten vet om att hon är gravid?
Kram Zoey 💕

Svar: De som hur bryr sig om och tycker ska veta, de vet... kram :)
Esmaralda

31 She:

skriven

Hej,
undrar om det han eller nån i hans närhet som ringde ett missat samtal igår.. Kunde jag pröva ringa upp eller bäst att bara ignorera?
Kram

32 Maria:

skriven

Hejsan! I covid tider kan man ju också ta sig tid att lära känna sig själv... Att inte ständigt vara på jakt av yttre upplevelser....förbereda sig inför den nya tiden som kommer :).

Kommer vi köpa eller hyra hus? Kan du se något kring det Es?

Kramar!

33 Lotta S:

skriven

För oss har ändå väldigt mycket fortsatt som tidigare, med mycket fokus på jobbuppgifter (även om delvis i annan form) och för dottern att sköta skolan. Vi är helt tydligt inte så sociala av oss, men klart vi saknar de sammanhang vi brukar röra oss i, familjekompisarna på middag och sånt.

Och så resorna: era planer för Kreta låter verkligen magiska, det är just så livet borde få vara!

Nu rör det på sig lite med jobb igen, jag borde svara på om jag kommer att söka en tjänst som de är intresserade av att inrätta, men jag tycker det är dumt om jag ändå snart söker mig vidare till mitt drömjobb. Jag kan i alla fall inte riktigt se att detta skulle vara drömjobbet, även om säkert en relativt bra möjlighet. Verkar så dumt att börja med hela den rumban igen om jag ändå på nytt snart vill bort, vad ser du?

34 Luna:

skriven

Du får tiden att gå på ett fint sätt Es. Alltså Kreta! Så himla vackert! Jag drömmer om att ge mig ut och resa jag med. Annars så är man ju skogsmulle dessa tider, tränar och träffar familjen. Mycket mer kan man inte göra *suck*

Ikväll får man svettas till läckerbiten i "Blå linjen"😁 Jag drömmer om att någon ska titta på mig som han tittar på henne han är kär i. Att någon vill ha mig och ingen annan. Kunna prata om allt. Ack så jag längtar Es😊 Kram

Svar: Japp, ikväll ska det tittas på Blå Linjen och jag ser också Elitstyrkans hemligheter men det beror ju mest på att sonen varit med.. inte i programmet men i en elitstyrka :) Kram :)
Esmaralda

35 <3:

skriven

Kan jag ha sån otur igen att jag fått Covid igen ?
😔🦠🦠

36 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

37 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Antar att jag utmanar ödet...
Städning finns också här att utföra men ;)...
Kram Skorpan

38 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner han att jag stötte på honom eller känner sig överlägsen mot mig?
Kram

39 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Räcker hans känslor inte till?
Kram

40 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,
Frågade om han ville FaceTimea vilket vi skulle göra, men sen fick han förhinder verkar det som..
Jag känner att jag inte vill lägga ner för mycket tid på någon med att bara skriva till varandra.. så jag tar ett steg tillbaka nu.

Ser det ut som om han kommer att ta initiativ till något eller ser det segt ut?
Kram🥰

41 Lotta:

skriven

Det går ju att göra mycket om man håller lite avstånd. Tex gå på restaurang funkar eftersom det brukar vara varannat bord osv. Många caféer har utemöbler där man kan fika. Riktigt mysigt även om det är kallt. Alla uteaktiviteter är ju också ett alternativ. Det är väl bara fantasin som sätter gränserna.
Idag lyser solen och det är lite vår i luften. Härligt.
Undrar om du ser mig frisk framöver så jag kan jobba och leva mitt liv som jag tänkt.

Kram L

Svar: Ja jag ser dig frisk och du kommer leva den typ av liv du vill... kram :)
Esmaralda

42 AnnaK:

skriven

För mig är livet ungefär som innan tragiskt nog. Är nu man inser hur lite man egentligen lever. Sitter bara här hemma i princip. Känner att det krävs lite ändring. Vill ju egentligen vara ute i naturen mer mm. Har dock inget sällskap och det känns ju trist.

Den där lägenheten på Kreta lät toppen. Vad skönt det skulle vara att få åka med någon kravlös som sällskap.

Kram 🤗

43 <3:

skriven

Håller S sig borta på grund av att festkvällen med A när hon dömde lite väl hårt. Verkar som hon inte tolererar att jag och A fortsätter tillsammans. S är lite för dominant och kräver mycket uppmärksamhet när man ses. Gillar henne ändå i små doser 💕
Kram

44 Susanne:

skriven

Tänk om man kunde få några matlådor, vad fint gjort.
Fått kontakt med en gammal kompis igen, så roligt, kommer vänskapen bestå tror du. Just nu pratar vi varje dag.

Svar: Ja det finns god chans att vänskapen består, kram :)
Esmaralda

45 G.:

skriven

Vil jeg få det jeg har krav på i ekstra jobben eller vil jeg ha tapt penger i helga?

46 Vitlilja :

skriven

De där bilderna som han sa fanns före jul, tror du det var bara en lögn eller finns de? Skulle vilja få bort dem men samtidigt vill jag inte ha kontakt med honom för att ta reda på var de finns. Dilemma.

47 Luna:

skriven

Vad tycker du om läckerbiten Es? Jag kom igår på att nästan alla killar som jag gillat har pratat skånska😁

Wow! Elitstyrkan. Vad tyckte sonen om den grejjen? Det är bra tufft där.

Jag är som "Helena Ir" .... pratar med folk ute på gatan, i mataffären mm. Killen som jobbar på Willys verkar uppskatta våra samtal och han tittar alltid intensivt på mig😁

Vore så kul om det kunde börja hända lite bra saker i mitt liv. Hoppas att du ser något Es!

Kram och massa blöta pussar till mysrumpan. Snart får han jaga svanar igen😁

Svar: Ja det var tufft men han trivdes väldigt bra... :) Bra saker kommer, det är jag helt säker på... och MG längtar efter sina svanstunder... kram :)
Esmaralda

48 Helena Ir:

skriven

Tack :), egentligen så tycker jag att dagarna går alldeles för fort..en del serietittande här också. Skulle vilja stanna upp lite mer och vara lite mer i mig själv, meditera och hitta lite mer kontakt med den andligheten som jag tror ska finnas där någonstans i bottenskiktet av mig. Mitt ibland rastlösa sinne behöver mer mindfulness, och just nu saknar jag en pusselbit till det här.

Jag har sen något år tillbaka haft en inre längtan om en typ av volontärarbete som under den tiden jag träffade min svårt sjuka väninna på hemmet åter igen tände gnistan till det här. Jag vill väldigt gärna finnas för människor i livets slutskede. Kanske ska ta tag i det efter denna pandemi. Jag vet att E tyckte det skulle vara något för mig.
Och nu har jag även utryckt det i skrift :)

Kram

49 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du någon förändring på jobbfronten inom kort för min del?

50 G.H:

skriven

Idag har vi utomhuskslas för sonen som fyller 6 i morgon:)

Ser du om det blir lyckat?

Kram:)

Svar: Jag tror absolut att det blev lyckat, kram :)
Esmaralda

51 Camilla:

skriven

Bra tips. Man är ju så uttråkad att det inte finns några ord. Som pensionär blir det mycket promenader men har fortfarande problem med foten som jag slog i. Misstänker fraktur eller spricka men det är inget man gör något åt men kanske måste till läkaren ändå.

Sista chansen nu. Kan det gå vägen denna gång?

En fin söndag önskas. Kram

52 Mikael:

skriven

Är det så det heter, dörr-tjatar-kärring haha, alltså hon plågar livet ur gubben, runt 80 års åldern vet han nog hur man ordnar till det med snön och samtidigt kan få en lugn stund på lördagskvällen, nä mitt i melodifestivalen passar hon på att stå i dörren :)

Jag råkade passera kanalen, alltså vad snygg dress hon har och påstår att hon inte är för ung och är bra med, jag brukar ha en gräns runt 30 år men kvinnor kanske övertalar mig till att inte hålla på med sånt :)

https://www.svtplay.se/klipp/30232902/mellanakt-sabina-ddumba---not-too-young-och-damn-good-woman

Får vara glad man inte är äldre och går och väntar på vaccin, man kan bli snurrig i huvudet av hänga med i vad som gäller

Vaccinet dröjer. Den megamängd som skulle gå till äldre styrs nu om till de under 65. Tiden ett töcken. Men vem blir vi om vi inte längre vågar hoppas eller längta?

https://www.svd.se/sa-sitter-vi-aldre-med-svarte-petter-igen

Kram
Mikael

53 Moms:

skriven

Hej e, varför stalkar Kh.. mig på sociala medier? Är det något han vill mig eller är det bara saknad?
Kram :))

54 Anneli:

skriven

Åh vet du hur många gånger jag tittat på kampsport av nåt slag för enbart tjejer/kvinnor. Det finns i min stad, dock pausad för tillfället. Men ska nog anmäla mig. Tack! 🧡

Blev garderoben städad? Det är så skönt när det blir gjort!

Kram!

Svar: Ja jag tror inte du ångrar dig... känn in så det blir rätt sort... garderoben får jag ta i veckan istället... kom lite vänner emellan här så det blev en improviserad trädgårdsfest... kram :)
Esmaralda

55 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda tror du att jag träffar Kärleken snart? Det har tatt många år nu Kram 🤩🤗

Svar: Ja det har dröjt men det kommer.. kram :)
Esmaralda

56 Månskenet:

skriven

Först corona-restriktioner sen armen i paket, bara att gilla läget 😊 finns alltid de som har det värre. Hoppas bara att handen blir funktionsduglig. Ha det gott, Es o alla andra! 🥰

57 Naa:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan vi komma så långt att vi flyttar ihop?
Kram

58 Jossan :

skriven

Wow hur man kan känna sig så hemma hos någon annan. Är hos T och jag gör lite vad jag vill. Vi har lekt frisör idag. Jag klippte han och han försökte färga mitt hår med en inpackning. Tyvärr blev det inte så mycket färg så får testa igen ikväll. Tråkigt när man köper så dyra saker så fungerar det inte...

Igår tränade vi tillsammans och jag trivs i hans sällskap. Han var hos mig till jag somnade inatt.

Ja då har jag lärt mig Jerusalem dansen och ska lära ut den... hjälp..

Kommer han ha en chans till detta jobbet han gör tester för?

Kram

Svar: Ja han kommer ha en chans, kram :)
Esmaralda

59 Bbv:

skriven

Hej e

Finns det chans att jag och E kan bli vänner? Tycker hon verkar vara en undebar människa ☺️Kram!

60 CA:

skriven

Hej
Jo, äntligen fick jag träffa och ha mina barnbarn över natten, men vi hann var här en stund så börjar den ene spy, ner hela badrummet. Min nya hallmatta krympte i tvätten. Jo jag hade köpt lite nytt och försökt att göra fint här. Men sen är det som att man aldrig får vara riktigt glad, det ska alltid vara något som händer och tar ner humöret, så man blir ledsen. Inte var barnbarnen glada heller efter detta.
Jag vet inte om jag vågar att dom kommer någon mer gång och sover över, vet inte vad jag ska göra. Det är inget roligt att vara hos dem bara för att få umgås.
Kram

Svar: Klart de ska komma fler gånger... lite spyor är inte hela världen och de kommer ju inte vara magsjuka varenda gång de kommer till dig.. ha positivt fokus... hitta på lite kul med dem... kram :)
Esmaralda

61 Anna E:

skriven

Känns hopplöst kärleksmässigt i dessa tider,jag lider typ. Kommer kärlek till mig igen, nytt gammalt? Hur, när?

Svar: En ny kärlek ser ut att komma så småningom... kram :)
Esmaralda

62 Sus:

skriven

Hej
Man kan alltid vara kreativ....
Netflix.....
Nu verkar han helt förvirrad....
Nya regler nu?
Love sus

63 Silvertassen :

skriven

Finaste Es!
Såg en jag följer på Instagram som hade haft en babyshower idag med sina vänner, vilket fick mig att tänka på när de väl är dags för min tur som blir överraskad med en babyshower om de är många eller några från min soulmates sida som kommer vara med eller om de bara är mina systrar och några få vänner på min sida som kommer vara med? Kan du se något om mina framtida babyshower? Kram ❤️

64 Anna E:

skriven

Tack <3

65 Silvertassen:

skriven

Go kväll finaste Es!
Såg en jag följer på Instagram som hade haft en babyshower idag med sina vänner, vilket fick mig att tänka på när de väl är dags för min tur som blir överraskad med en babyshower om de är många eller några från min soulmates sida som kommer vara med eller om de bara är mina systrar och några få vänner på min sida som kommer vara med? Kan du se något om mina framtida babyshower? Ser du hur många babyshower jag kommer ha? Kram ❤️

66 Helena Ir:

skriven

CA (60) vad tråkigt att barnbarnet blev sjuk..de är små så kort tid,allt går ju så fort. Hoppas nästa gång ni träffas att det som hände är glömt. Själv längtar jag så efter mina barnbarn..vi mor- och farföräldrar är viktiga i deras liv.

Allt gott till dig!
Kram

67 Alie:

skriven

Hej Es,
Jag har nu äntligen blivit lite aktiv i nätdejting igen å matchat med en person som verkar vettig.. kan det bli en fling här och kommer vi att träffas? ( i dessa tider tänkte jag börja med en promenad träff)
Kram :) 💫

Svar: Finns en chans i alla fall och den bör du ta, du vet ganska snabbt vartåt det lutar, kram :)
Esmaralda

68 Luna:

skriven

Duktig son du har! Inte alla som klarar elitstyrkan. Han kommer bli en bra brandman. MG är för sööt! Det lovas 2 siffriga plusgrader hos er nästa vecka så svanarna närmar sig 😁 Ha en fin afton med alla bra tv serier🙂 Kram

69 ullie:

skriven

när man är orolig att smittas så känner man sej såå trött på detta covid nu
pysslar hemma gjort några d i y och ja det gillar jag men ändå

man vill träffa alla känna allt är som vanligt suck
har varit på kreta så himla mysigt
om det blir att ja blir sjukpensionär får någon peng från jobbet ... suck alltså jag är så orolig hur allt ska bli men en stor önskan är att kunna åka iväg med familjen igen = lycka

70 Tiss:

skriven

Jag lägger pussel för fulla muggar :)
Avkopplande.
Jag funderar på ett sånt där daimondpainting efter att pusslet är klart! :)

Tidsfördriv yes..

71 Fågel Grön :

skriven

I det enkla bor det vackra! Året som varit innebar att jag blev arbetslös för första gången i mitt 47-åriga liv. Men det har inte bara varit av ondo så att säga, utan har också lett till många insikter och en förmåga att höra min inre röst och önskan. Har köpt tarotkort-lekar och böcker och försöker lära mig att tolka korten intuitivt, som ett steg mot min fortsatta andliga utveckling. Jätteintressant! Dessutom ger korten svar på mycket av mina frågor och ger mig tillit. Så det är ett tips, köp en tarotkortlek. Dessutom har arbetslösheten inneburit att jag fått ork och tid för min kreativitet, så jag har börjat skriva på min bok och även sålt en novell till en veckotidning. Så, om du har en kreativ ådra, se till att få utlopp för den! Kram o kärlek

72 Jeanette:

skriven

Jag gör också så trots att jag har haft eländet, det har blivit en vana.

Kram

73 Tjejgumman:

skriven

Så härligt med Kreta! Varit där för ca 35 år sedan. Var så fashinerad av Knossos och muséet. Många år senare efter regressionsession insåg jag att jag levt ett tidigare liv just på Knossos. Kan du säga något mer om det livet?

Här har biblioteket börjat med Meröppet. Jag har nu en egen nyckeltagg så jag kan gå dit när jag vill och låna böcker. Häftigt, det är annars öppet några timmar två eftermiddagar i veckan. Bibliotekarien och jag har alltid hur mycket som helst att tjattra om. 😃 Nu kan jag gå där i tystnad 🤐 och ensamhet och välja ut historiska romaner som lär mig mycket om Sveriges och världens historia och geografi. Och en massa feel-good romaner förstås.

Kan du se hur det bli med feelgooddande för mig i framtiden?? 💖

/Tjejgumman


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: