Filli gästbloggar.....

Dagens gästbloggare är: Filli

Hej, jag skulle gärna vilja gästblogga.

Jag vill berätta att jag nu har  efter 31 år gjort mig fri i ett destruktivt förhållande.

Jag träffade mannen i Filippinerna där jag var född och levde.

Jag var 25 år och arbetade som guide för businesspeople inom särskilt område där jag hade stor kunnighet.

En dag i februari fanns en blond och blåögd man från Sverige där i gruppen.

Han var lite flirtig men det var jag van vid och jag brydde inte mig om det så mycket. Han ringde sedan mig  och bjöd ut på middag och jag tackade ja tack.

Vi umgicks under den vecka han var där

Han var skild, tio år äldre än jag var och var gentleman och trevlig.

 

Vi fortsatta ringa varandra och så han bjöd mig till Sverige på besök.

Jag fick bo på hotell och kom aldrig på besöka hans hem eftersom han sade att det inte skulle vara passande eftersom vi inte var gifta.

Han försökte dölja att han var gift.

Så kom hans fru till hotellet och gav mig chocken. Han var gift och hade  tre barn.

Jag gjorde klart att nej, jag vill inte träff dig alls mer.

Om du en dag är skild så välkommen ta kontakt men inte innan.

 

8 månader senare ringde han och skickade papper på sin skilsmässa och jag för göra lång story kort så flyttar jag till Sverige och vi gifter oss och vi får barn.

Bor i fint hus. På ytan allt bara bra.

Men innanför väggarna inte alls bra.

Han misshandlar mig inte fysiskt men tar bort all självkänsla.

Jag får inte träffa någon. Jag får inte lära mig språket. Jag får inte arbeta. Jag får inte ha någon vän.  Jag ska bara leva i huset för honom och barnen, städa och tvätta och laga mat och arbeta i trädgård.

Jag blev mycket skygg och rädd för allt.

Jag visste inte hur svenska samhälle fungerar.

Mannen talade om att alla skulle hata mig för man hatar invandrare i landet

Jag studerade i smyg språket i egen hand och pratade svenska med barnen. Jag lärde mer och mer. 

 

 

 

Jag fick väninna i  ny grannfrun som var en mycket vänlig kvinna.

Hon ville vi skulle gå ut och fika men jag fick inte. Jag fick ingenting och hon tröttnade och frågade om jag alltid ville leva i fängelse.  Hon hjälpte mig och flytta när mannen var på arbete och sedan det blev ett helvete. Det tog två år före jag kunde landa på fötter.

Nu är alla barn vuxna. De har bra liv och vi har bra kontakt.

Jag bor i en lägenhet  ensam i en stad långt bort från mannen och jag arbetar på  äldreboende och trivs mycket bra,

Jag har vänner och jag sjunger i kören och gör vanliga saker. En ny man vill jag aldrig ha.  Just nu är livet perfekt till mig. Jag kunde så du som vill du kan också.

Tack för att jag fick berätta

Kram från Filli

1 Sus:

skriven

Hej Filli och Esmaralda! Vilken tur du fick hjälp att ta dej bort från den hemska mannen.

Har han dom rätta känslorna för mig?Rädd att bli utnyttjad och sårad av honom. Ser du nån framtid för oss två?

Kram till er.

2 Månskenet:

skriven

En stor kram till dej, Filli! Så stark och fin du är! Verkligen synd att du råkade på en sådan skitstövel till man. Njut av livet och tillvaron nu, kram!

3 W:

skriven

Det är så vidrigt när män utnyttjar kvinnor på det där viset! Starkt jobbat av dig att ta dig därifrån och ha ett fortsatt underbart liv!

Kommer osökt in på allt som Marilyn Manson nu anklagas för, både psykisk och fysisk misshandel av sina kvinnor. Es, är detta sant?

Svar: Helt oskyldig är han inte men inte heller skyldig till allt... kram :)
Esmaralda

4 W:

skriven

Glömde nästan det viktigaste:

Kramen ju

5 Erika:

skriven

Hej! Jag drömde inatt att jag attackerades av en varg. Vad tror du det betyder?

Svar: Att du får en utmaning som du kan hantera hur bra som helst, kram :)
Esmaralda

6 sus:

skriven

Hej
Tack för att du delar....
vad är meningen?
love sus

7 Hon:

skriven

Hej,
Känner lite att det kommer att bli fel om jag svarar på hans meddelande eller så att vi börjar ha kontakt.. Jag är absolut inte intresserad men han vill nog mer än vänskap.. Ser du nåt kring detta?
Kram

Svar: Du tänker rätt och gör bäst i att bara ignorera kram :)
Esmaralda

8 Jen. :

skriven

Vilken tur att du kunde komma ur dit situation. Starkt jobbat!

Ser en anmälan ut att bli viktig framöver eller kan det även vara så att den kan stjälpa mer än hjälpa?

9 Helena Ir:

skriven

Bra och starkt gjort av dig Filli!Tack för att du delar med dig! Det finns absolut ingen anledning att stanna kvar i ett förhållande som förstör mer än ger.

Och det är inte kärlek på någon nivå! Bara ett utnyttjande av en annan människa. Jag önskar också att fler tog steget att lämna!Se möjligheterna i ett nytt liv..

Jag som mer och mer njuter av min egen tid blir rätt ledsen för de som lever som fångar i ett dåligt äktenskap..

Jag går lite som på halvfart just nu.. en förkylning som tar på orken.. rätt säker på att det "bara" är en förkylning... håller avstånd på mina promenader.

Ha det så bra!

Kram


Svar: Bra, man ska njuta av sin egen tid och ta vara på den.. och vill man träffa en kärlek så underlättar det om man trivs och mår väl ! Krya på dig nu, kram :)
Esmaralda

10 Lotta S:

skriven

Så fint att höra, Filli! Tack för att du delade med dig, jag kan bara tänka mig djupet av dina svårigheter då det var som värst. Här ser man också hur man som vän kan spela en mycket större roll än man kanske tror i någon annan människas liv.

11 Solstjärnan:

skriven

Tack för att du berättar om ditt liv Filli😊
Tur att du hade en grannfru som hjälpte dig att ta första steget till ett nytt bättre liv.
Så klokt av dig att lära dig svenska i smyg och med dina barn.
Nu har du körsång,ett arbete du trivs med och vänner som ger dig glädje 😊

Önskar dig allt gott framöver 😊

Måndag ( igen...)
Men vi klarar det,inte många dagar kvar till veckans bästa dag,fredag😃)

Kram Solstjärnan ⭐


Svar: Nej, en vecka går så himla fort... kram :)
Esmaralda

12 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, varför tror A att jag flörtade med blonda mannen som var ute och åt med sin tjej. Vill A förstöra kvällen med flit?
Flörtade inte alls med någon.Sa inget då till honom för ville inte förstöra kväll en som var så mysig. Är det så att han upplever mig som flörtig eller vill hitta på det av någon konstig agenda. Han sa igår att han vill ändra på lite beteende när vi är ute och "festar håller med honom lite lugnare nu.
Kram
Glad 💕dag !

Svar: Han har lätt till svartsjuka, kram :)
Esmaralda

13 Sårad in i själen:

skriven

Tack för att du skrev om din sorgliga berättelse Filli vilken stark kvinna du är samtidigt som jag tyckte att du kanske borde lämnat mannen från början när du fick veta att han redan var gift o hade familj!
Tänk om alla de som är drabbade vågade lämna sina kontrollerande män o få börja leva! Lycka till med ditt nya liv 🙏☀️
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
Gomorron kära Es!

Jag har precis vaknat ur en väldigt märklig dröm som verkade så sann. Jag har i verkligheten tänkt mycket på de här småärendena som mannen gjort på sistone det har tagit såååå lång tid! Jag har bett änglarna om ett svar.

Drömmen: Jag öppnade en stängd dör i vårt hem därinne sitter min man på en stol o på stolen mittemot sitter en manlig kollega jättefull o sover o i mitten en ung kvinna. Jag förstår ju att det är nåt lurt o frågar henne hur länge har du träffat min man - medan ber jag mannen kasta ut den fulle kollegan. Hon sätter sig i soffan o berättar att de brukar äta ett par ggr i veckan på ett ställe som finns. Jag blev ledsen o frågade har ni haft sex med varandra med? Ja såklart säger hon o berättar hur! Visste du att jag fanns, ja säger hon helt kallt! Jag sa vet du om att jag är sjuk, ja säger hon o jag svarar o du väntar på att jag ska dö kanske! Mannen står bakom min rygg o slänger blickar åt henne o hon är helt lugn men inte jag-jag är sårad in i själen!! Jag säger åt henne att gå förresten var bor du frågar jag 400 m från dig o då ger mannen henne en blick! Jag sa du kan också sticka härifrån jag har blivit lurad förut sa jag...! Jag vaknade gråtandes o mannen som är hemma från jobbet idag o har ont i magen berättar jag drömmen för!
Han rodnar tittar inte på mig o säger fula saker till mig o känner sig obekväm! Jag sa varför brusar du upp om det nu bara är en dröm så kunde du ju sagt lugnt nä men det vet du väl gumman att det bara var en mardröm! Han såg så skyldig ut!

Fråga var detta ”bara” en mardröm eller är han otrogen efter så många år tillsammans?

Hoppas du kan hjälpa mig se jag är uppriven o väldigt ledsen!

Idag annan sign
Kram o kärlek 🙏❤️🌹✊🍀✊

Svar: Jag tror att du själv skapat din dröm av oro.... jag ser inga tecken på otrohet från mannen.... men det är ju ingenting jag kan svära på.. kram :)
Esmaralda

14 Naturvän:

skriven

Hej!

Härligt att ditt liv blivit bra Filli, jobbiga år har du minsann bakom dig.

För alla som gillar musik ville jag bara tipsa om en gratisapp på Google play, den heter Radio Garden och här kan man lyssna på över 25 000 radiostationer över hela världen. Man bara zoomar in på kartan , en av mina favoriter!

Väderväxling på gång här och huvudvärken kommer som ett brev på posten. Har sällan eller aldrig huvudvärk, bara vid väderväxlingar, undrar vad det beror på?

I dag skall symaskinen fram och jag ska försöka åstadkomma ngra kuddfodral i klatschiga färger, frosta av frys, promenad dvs en vanlig månag och ett försök att hålla igång.

Kram o ha en fin start på veckan alla!




Svar: Tack för tips !! En del är känsliga för väderomslag och du tillhör dem ... det är något genetiskt ser det ut som... kram :)
Esmaralda

15 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda. Och heja dig Filli, som lyckades bryta dig loss från ett destruktivt förhållande! Lycka till med allt nu.

Fina Esmaralda, talade med en vän igår som tidigare pressat på för att intervjua mig i sin podd, om mitt liv. Han tycker att delar av mitt liv skulle utgöra en stark story och sa att det är som hämtat från ur en film. En stark berättelse. Jag har inte gått med på att intervjuas men tanken slog mig om jag kanske kan använda delar av min livsberättelse hittills som grunden till en bok? Och göra fiction av det? Jag har aldrig tänkt att delar ur mitt liv är särskilt speciella och intressanta, men det kanske de är?

I vilket fall hoppas jag alltid leva ett annorlunda liv... något extra, utöver det vanliga. Tror du det blir så?
Kram,
Jennifer

Svar: Visst kan du använda din story just så, bra tänkt ! Kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Hatten av för dig Filli, du är sannerligen ett gott exempel att ta efter, "jag kunde och du som vill kan också"! Det var verkligen starkt gjort att lämna mannen o jag önskar dig stort lycka till på din nya väg :)!!

Ja det kräver mod att frigöra sig från ett förhållande, vare sig det har funnits misshandel eller "bara" ett utdött förhållande som inte är värt att fortsätta. Jag levde i det sistnämnda o det tog flera år innan jag var beredd att ta steget. Antalet barn kanske gjorde att jag tvekade lite längre, men en dag fick jag nog av mitt glädjelösa liv o tog tjuren vid hornen, ingen lätt sak då det inte gick att diskutera om saker o ting o vårt förhållande. Inte en sekund har jag ångrat mig, nej verkligen inte, o efter det jobbiga första året återvände livet till min koja ;). Fick ett förslag om att leva mitt eget liv trots parförhållandet, men det var inte ett alternativ som jag ville välja. Kan bara instämma med föregående "talare", kunde jag så kan du, inga namn nämnda dock...

Lycklig är jag som är fri från mitt förra förhållande. Ensam, visst är jag det, men ensam tvåsam är nog etter värre, det vill jag aldrig mera uppleva... O det ska jag väl inte behöva göra heller Es? Är ju förstås nyfiken på vad jag kan "erbjuda" mannen, som vill ha mig, vad tror du Es? Nåt spec måste det ju vara med mig ;).

Annars inget speciellt, en dålig natt inför måndagen o vardagen lunkar på, bra det iofs :).
Ha en bra dag, halva månaden har redan gått...
Kram Skorpan

Svar: Ja, du kommer inte upprepa ditt misstag i kärlek, den saken är klar och du har mycket att tillföra bara genom att vara den du är !Kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmoergon Es

Bra jobbat Filli ! Starkt gjort att kunna lämna i ett främmande land . Önskar dig ett långt och lyckligt liv . Du inspirerar verkligen ! <3

Sol ute sol inne...nja men gryning är det Sessan har slutat kräkas men han vill inte äta Han har tillochmed tröttnat på kokt torsk ! Ägg gula går fortfarande i och en bit av söndagssteken men kattmat...nope !

Ny vecka nya möjligheter ..hoppas jag

Kram Anki med flock

Svar: Hoppas hon piggnar på sig snart, lille Sessan ! Kram :)
Esmaralda

18 Browallia:

skriven

Idag är det ingen vanlig dag, det är Esmaraldas födelsedag! HURRA HURRA!!

Grattiskramar Browallia

Svar: Nej, inte förrän i morgon men tack i alla fall på förhand :) Kram :)
Esmaralda

19 Ht:

skriven

Hej!
Bra gjort av dig Filli! Såna män är inte värda att leva med, kämpa på och hoppas framtiden blir bra för dig ❤

Es, så trött att vara arbetslös, får jag tebax min gamla tjänst?
Kram!

Svar: Finns en god chans och om inte så får du annat jobb, kram :)
Esmaralda

20 Till Filli:

skriven

Filli, så starkt av dig att bryta dig fri ifrån den hemska mannen och startat ett helt nytt liv. Tack för att du delar din historia så fler vågar ta steget när de ser att du har klarat det. Jag önskar dig all lycka i livet. Kram Browallia

21 Um:

skriven

Hej Esmaralda.

Tack för din berättelse.

Es, undrar kan vi komma så långt med varandra att vi flyttar ihop?
Kram

22 Oro:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner vi lika för varandra?
Eller räcker hans känslor inte till?
Kram

23 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du någon möjlighet för mig att hitta ett jobb snart? Får inga svar och stressen ökar sakta.
Tack!

24 Jossan :

skriven

Åh så skönt att du kom ut ur det! Hade önskat min syster också kom ut ur sitt förhållande men det är andra saker där...

Idag var det segt att ta sig upp. Men får tänka på att det är lov om 1vecka.

Igår var jag på kalas för min systerdotter! Sjukt att hon är 6 år... blir mer och mer sugen på att skaffa en bebis snart. Kan det bli så att det blir en bebis 2022? Kommer det bli tjejer eller killar för mig? T känns som en flickpappa 🙈

Kram

Svar: Jag ser ju inte när men visst kommer det barn för dig och mer än ett... om det blir tjej kille eller båda delar ser jag dock inte.. kram .)
Esmaralda

25 SarA:

skriven

Stark historia och stark person som lyckas bryta sig loss från ett så orättvist liv.

Måndag idag och jag brukar ändå tycka om måndagar. Men idag är det så dålig energi på jobbet. Kollegor som inte tar sitt ansvar samt att det går rätt dåligt för kontoret och återigen är min önskan att ta mig härifrån så stark.
Hoppas så innerligt att det snart blir min tur att få glänsa lite i karriären. Både ett ekonomiskt upplyft och ett starkare självförtroende.
kram :)

26 Sanna:

skriven

Är han jag mött en bra kille som jag blir lycklig med ? Kram

Svar: Nej, tvärtom ser jag en varning och du bör helt lägga honom bakom dig fortast möjligt, kram :)
Esmaralda

27 Dunegull:

skriven

Tråkigt att höra med skönt du tagit dig fri från honom. ❤️

E! Mina föräldrar har varit så negativa sista tiden. Känns inte som de bjuder till riktigt. Ser dem de själva? Vill inte klaga för mkt heller men det är tröttsamt att de inte frågat om vi ska göra saker tillsammans.
Får du in ngt?

Kram

Svar: De är nog allmänt lite trötta bara och det handlar inte om dig, de älskar dig och det vet du nog ! Kram :)
Esmaralda

28 Jennifer:

skriven

Tack finaste Esmaralda för svar! Ja det börjar klarna mer och mer...

Jag hoppas alltid kunna leva ett annorlunda liv... något extra, utöver det vanliga. Tror du det blir så?
Kram,
Jennifer

Svar: Du kommer hitta det liv du vill leka och det blir lite annorlunda än de flestas och det kommer passa dig fint, kram :)
Esmaralda

29 Bjork:

skriven

Hej återupptar vi kontakten sanna och jag?

Kram

30 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda,

jag och maken funderar på barn nr två, jag har fått problem med en inflammation som jag tagit starka mediciner för nu i tre månader och håller på att trappa ner dosen.. min läkare sa att "du kan börja i vår nångång när vi fått ner dosen till lägsta.." :) känns det som att det kan bli en graviditet snart? dvs nu under 2021? :)
kram

31 Helena Ir:

skriven

Vill tipsa om 2 bra serier på tv4.play

Departure och Top Dog..den första har jag sett hela av, handlar om en flygolycka. Man kanske inte ska vara flygrädd..

Kram


Svar: Jättetack för tips !! Detta ska kollas upp, kram .:)
Esmaralda

32 Luna:

skriven

Tack för att du delade med dig och starkt av dig att kunna bryta dig loss. Sådana män avskyr jag! Önskar dig och dina barn all lycka framöver. Kram

Måndag och bästa grannen ska tydligen flytta för mäklare har varit här. Hoppas att den nya är någon skötsam och bra! En dag vill jag bo i hus😊

Sömnsvacka. Ger det sig?

Ha en fin start på veckan och i morgon fyller du år. Woop woop😁 Kram

33 Anneli:

skriven

Starkt gjort att lämna! Blir så arg på sådana män som tror ha sig rättigheten att göra vad man vill med någon annan. Ush! Tack för att du delar med dig.

Det finns ett jobb på samma ställe jag jobbar på nu. Med mycket mer varierande arbetsuppgifter och jag får välja lite själv. Kände först lite tvekan men Kanske det kan bli bra? Är detta nåt ställe jag kan stanna på nu. Jag vill hitta mitt för alltid jobb. Det är egentligen perfekt och har allt jag önskar i ett jobb. Påpekade att jag inte vill ha för lite att göra, och min chef lovade att vi skulle ordna så det inte blir så.

Är det detta administrativa jag ska jobba med?

Plusgrader!! Tjoho! 2 plus blir ju nästan varmt 😀😉

Kram!

34 smulan:

skriven

Skönt att du tog dig ur och nu kan leva ditt liv.

Mår inte så bra och ringde vårdcentralen fick en akuttid och anvisad att gå in bakvägen, eftersom min andning är påverkad. blir lite orolig...

Svar: Oavsett så går det bra.... krya på dej nu... kram :)
Esmaralda

35 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer hans familj att släppa in mig och det känns mer avslappnat?
Kram

36 Bbv:

skriven

Hej e

Blev H glad efter vi hälsade på varandra häromdagen? Ser du oss kanske träffas själva igen?? Kram:))

37 Natten:

skriven

Hej Esmaralda.

Har jag mer känslor än honom?
Kan vi komma så långt att vi flyttar ihop?
Kram

38 Therese C :

skriven

Till Filli :
Vad starkt att du tog dig ur det förhållandet. Blir glad för din skull ❤️.

Jag var över till grannen igår. Han verkar ha det så himla jobbigt nu och igår blev det väl extra tungt med alla hjärtans dag och det. Han skrev något på Facebook som kunde tolkas som att han tänkte ta sig av daga redan i kväll så jag gick över och knackade på och frågade hur det var fatt.
Jag vet inte om han hade druckit, han är rätt tålig så han kan dricka rätt mycket innan det märks men jag tyckte han sa att han skulle sluta dricka imorgon men blev osäker på om det var något han hade tänkt dagen innan och redan slutat. Men det verkar som om han har ont om andra copingstrategier så han skulle behöva stöd för att ta tag i det där.
Jag undrar vad det är som gör att han inte söker professionell hjälp. Vet han inte vart han ska vända sig? Tror han att hans problem inte är tillräckligt allvarliga? Skäms han? Eller har han redan sökt professionell hjälp bara det att han inte berättat om det?
Funderar på om jag kan ge honom en push i rätt riktning på något sätt?

Kram ThereseC

Svar: Just nu tycker han nog mest synd om sig själv.. och verkar inte riktigt redo för att söka hjälp.. men han BEHÖVER verkligen hjälp och kan du ge honom en skjuts i rätt riktning är det jättebra.. men se till så du inte blir alltför involverad för då kan det bli tungt, kram :)
Esmaralda

39 sussie:

skriven

Hej Filli och Esmaralda! Vilken tur du fick hjälp att ta dej bort från den hemska mannen.

Är han jag träffar en bra kille? Har han dom rätta känslorna för mig?

Kram till er.

40 Bbv:

skriven

Hej e

Blev H glad efter vi hälsade på varandra häromdagen? Ser du oss kanske träffas själva igen?? Kram:))

41 Moms:

skriven

Hej
Orolig för min vän.. är felet verkligen hos hennes eller hos mannen? Kommer hon bli med barn ?

42 Lina :

skriven

Det skulle komma en chans till ett bra jobb, har det passerat och jag missat det eller dyker det upp snart? Inom vilket yrke är det? 😊

Kram ❤

Svar: Det ser ut att komma, kram :)
Esmaralda

43 Mikael:

skriven

Enligt en artikel så får Es och alla andra gratis vaccin sen en tid ifall de vill, bara köpa en biljett till Moskva :)var väl någon som skrev att de som inte tar vaccin åker snålskjuts, det är svårt få ihop det men i så åker stora delar av snålskjuts.


Även utlänningar får vaccinet gratis genom att till exempel besöka den mobila vaccinationsstationen på det anrika varuhuset GUM i Moskva.

Jag beställde tid på en privat hälsovårdsklinik i Moskva. Läkaren som undersökte mig sade att hon själv ännu inte hade vaccinerat sig, men att hon ”tyvärr” skulle bli tvungen att göra det i slutet av månaden.
– Vill ni inte vaccinera er? undrade jag.
– Man försöker ju alltid låta bli att injicera sådant som inte är nödvändigt. Vaccinet har tagits fram väldigt snabbt, svarade läkaren.

Hennes svar påminde om mig om att en av mina närmaste vänner i Sankt Petersburg väntar med att ta vaccinet, eftersom hans läkare avråder.

https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-manga-ryssar-undviker-fortfarande-att-ta-vaccinet/

Kram
Mikael

Svar: Ja, så är det ju... man ska aldrig vaccinera sig i onödan...men för somliga är det döden direkt med corona virus.. min vän Tom i USA ligger i respirator fortfarande.. han blir bara sämre.. just ni tappas han på vatten i lungorna.... och en god vän som har kol är också inlagd efter att ha haft covid i en vecka.. hon mår inte alls bra....kram :)
Esmaralda

44 Lilla M:

skriven

Hej Es! Vad är chansen att det blir nåt med M?

Svar: Runt 65-70 %, kram :)
Esmaralda

45 F:

skriven

Starkt gjort av dig filli som gjorde fig fri , önskar dig all lycka !

Undrar esmeralda om vi kommer iväg på semester iår kramar 🤗

Svar: Ja någon form av semester ser det ut att bli, kram :)
Esmaralda

46 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Tur att jag har lärt mig något under åren som gått ;).

Det tog lite fyr i mig idag då jag återigen fick samma frågor som jag redan hade svarat på. Har nu dessa två verksamhetsgranskare tröttnat på sitt "jobb" ellet är det som skon klämmer? Förra året använde vi oss av samma system o då kom det inte in några dylika frågor. Jäkla märkligt, det är vad det är.

Tur att jag råkade på gårdskarln, åt ute idag, som måste ut på ett "uppdrag", men som kom tillbaka till restaurangen o höll mig sällskap under lunchen. Så snällt av honom ;). Tror vi var lika glada båda två...
Kram Skorpan

Svar: Ja han var precis lika glad som du, kram :)
Esmaralda

47 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Tack för svar, det är inte vetenskapligt bevisat men många känner av när ett lågtryck är på väg(jag är en av dem), mkt positiva joner.
När det är högtryck på gång, mkt negativa joner, då mår vi bra.

Det skall ju vara fint att vara känslig, men i bland är det bara en belastning, ja genetiskt i mitt fall, kommer tänka på min morfar, han var väderkänslig, kommer säkert därifrån

Kram

48 Anonym:

skriven

Vill Vesna vara otrevlig mot mig med flit på restautangen ? Känns sådär nu att gå dit på torsdag efter i lördags. Hon svarade knappt på tilltall när jag frågade henne om vår bordsbokning.
Kram

49 Dm :

skriven

Hej es,
Känns som att cheferna inte stöttar så mycket i det nya. Ser du vad de tänker och tycker om mig?

50 SusanneAmalia :

skriven

GOD MÅNDAG!!!

FILLI
Så skönt att du tog dig ifrån det hemska förhållandet.

Härligt att du lever ditt liv.. 💕

En dag kommer när du träffar rätt man.. Och då får du ompröva dina beslut.. 😊

En man som är rätt för dig..

För så är det.. Ett förhållande ska vara rätt.. För båda..

Men du har hittat dig och ett liv som du trivs med.. Och det är så starkt av dig💕

Stor kram till dig..

Hemma efter fantastiska skiddagar.. Tankat god energi.. 💕 💗

I kväll blir det fondue.. På fondue boden..
Vanadisvägen 42.

Lyxigt värre.. Så jublande gott..

Ska titta på lokal i eftermiddag.. Håll en tumme.. Kram

Önskar alla en fin kväll.. 💕 💗



Svar: Fondue, har jag nästan glömt bort.. tror det var på 80 talet som man käkade det på varenda fest. Jag hade två fonduegrytor... och så till dessert var det alltid frukt och godissvampar som man doppade i smält Toblerone- MUMS !! Kram :)
Esmaralda

51 Browallia:

skriven

Vilken virrpanna jag är, helt dagvill som vanligt. Bättre en dag för tidigt än inte alls ;D Kramar

Svar: Absolut och jag suger åt mig :) Kram :)
Esmaralda

52 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad händer igår kväll när jag har chattar. Då jag sitter på soffan. Börja någon knuffas eller röra min bakhuvudet.

Undrar vem är det... jag vet inte om det är katter eller mormor eller någon annan... även imorse så någon känna på min huvudet igen när jag vakna...

Vill någon säger till mig? Har det gör med något?

Ha det bra

Svar: Jag tror man försöker meddela dig att du ska göra ditt och på ditt sätt... kram :)
Esmaralda

53 blaebaer:

skriven

Vad vill universum egentligen säga mig med mitt bostadsletande? Är ju bara nej och mer nej, letar båda högt å lågt, nära likaväl som längre bort.. Har en tanke vad jag vill ha men icket, helt hopplöst omöjligt! Och pandemi på det såklart.. Blir så less å lätt frustrerad :/

Svar: Det kommer ett boende så ge dig inte, kram :)
Esmaralda

54 Vitlilja :

skriven

Jag vet inte varför jag fått i huvudet att jag behöver vara tillsammans med en tjej den här gången i stället för en man, har helt ställt in mig på det men känns som att de som spår ser en man, ser du nåt om detta? :)

Svar: Kan vara svårt att se kön och man tenderar att tolka kärlek som att det är olika kön, av gammal vana, du gör rätt i att ha antennerna ute när det gäller tjejer.. kram :)
Esmaralda

55 Luna:

skriven

Åh nej! Nu skall idioterna in i "Big Brother" huset igen. Kan inte tänka mig att det är din typ av program. Jag klarar inte av att se det men min kära mor däremot som är pensionär kan sitta och kolla😁 Jag fick gå ut och kyla ner mig efter att snyggingen i "Blå linjen" igår sa "Jag är så jävla kär i dig". Tänk att få höra sådana ord Es. Oj oj oj☺

Rättar det till sig snart?

Önskar en mysig sista kväll som 64 åring😃
Kram

Svar: Nej, Big Brother gillar jag inte... och någon kommer säga liknande till dig som du hörde på Blå Linjen :) kram :)
Esmaralda

56 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Ser det ut o kunna bli en graviditet snart, under 2021!

57 Rika:

skriven

Hej jag kommer vara en dag före med att gratta dig och en dag efter med att skicka ett bra dag hjärta är lite mitt i mellan då jag inte hinner med i svängarna av dagarna. mvh Ulrika

Svar: Tack säger jag :) kram :)
Esmaralda

58 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag undrar om han tar det här med att vi ska göra ett försök på allvar?
Skulle han kunna vara med någon annan eller tar han vårt försök på allvar?
Kram

59 Mercan :

skriven

Filli vad modigt av dig 🙂

60 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det chans för oss att vi kommer så långt att vi flyttar ihop? Och att det blir lyckat?
Kram

61 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det en chans att dem hittar tillbaka till varandra?
Kram

62 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Förlåt för att jag frågar igen men jag bara undrar,
Kommer hans familj att släppa in mig och tycka om mig? och bli mer avslappnat om jag och han fortsätter att umgås med varandra?
Kram

Svar: Ja gör ni det så kommer tiden arbeta positivt för detta, kram :)
Esmaralda

63 Boudica:

skriven

Grattis vill jag säga det var starkt gjort att ta sig ut ur detta förhållande! Och vilken bra granne som hjälper dig :)

Har aldrig, råkat ut för det, men träffat ett kort tag en man som skadat en tidigare tjej. Hans historia var att han ändrat sig och jag själv märkte hur mycket han ångrade sig över det som skett, då hade jag på rosa glasögon och kände med honom. Men har han ändrat sig tro? Eller möjligen fler råkat ut för något sånt?

Håller mig kort idag, men blev riktigt nyfiken, Var det bara ett sammanträffande att J tog samma tåg som mig idag? Eller hade han planerat in att ta det tåget som jag brukar ta för att träffa mig? Var rätt nära på att missa tåget idag!
Mina misstankar blev starkare när jag insåg att en kråka gjorde sig hörd när jag lämnade jobbet, de kommer ofta med meddelanden, och denna gång kände jag tydligt att det var en "meddelande-kråka" som gjorde sig hörd. Även om det bara var något så litet! Men han betyder något för mig!

KRAM!

64 Jossan :

skriven

Jag känner mig helt trött! Vet inte hur jag ska orka upp tidigt imorgon för att fixa håret. Vi ska ha maskerad.

Idag bokade jag matsalen på jobb till min födelsedag i oktober. Sjukt att man fyller 30... Vi hoppas på att Corona lugnar sig tills dess...

Glitter och glamour tema! Taggad till Max!

Kram

Svar: Ja i oktober kommer det att ha lättat rejält, kram :)
Esmaralda

65 Mirre:

skriven

Hej Es,
Jag ser 111 typ hela tiden, betyder det som jag tror att jag är i ett starkt manifestationsläge just nu? Eller ser du om det finns något annat budskap?

Kram :)

66 Tuss:

skriven

Hej,
Känner mig så socialt okompetent på möten.. Gick det ok under mötet idag ändå trots min obekvämhet?
Kram

67 Dahlia:

skriven

Bra gjort Filli! Du förtjänar din frihet nu!
Läste nyss en bra bok om liknande upplevelse minns inte namnet för tillfället.

E, varför har min kollega plötsligt blivit så beskyddande över mig? Kan det vara lite känslor som börjat gro där? Eller ser du annan anledning?

68 AnnaK:

skriven

Kommer jag ta några beslut nån gång som tar mig vidare? Vill så mkt annat i livet än det här och vill få leva lite innan det är försent.

Kram 🤗

69 Alie:

skriven

Tack Filli för din berättelse. Det gör mig glad att du nu funnit frid från denna man och kan bygga dig något eget för dej och dina barn.
Ta hand om dig och lycka och framgång till dej 💫

Ny vecka nya tag. Å vad jag önskar jag kunde känna frid inom mig att jag klarar det och jag kan.. varje pass har jag en klump i magen, så ska det inte vara 😒
Kram :)

Svar: Men du kan och du fixar det så försök slappna av bara... kram :)
Esmaralda

70 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

En fråga fundering...

Tycker hon att det är mitt fel tror hon att det är jag som har splittrat på dem? Är det där skon klämmer?
Kram

71 ullie:

skriven

hej filli och ez oj oj vilken tur att du hade modet att komma därifrån önskar dej allt gott i livet kram

72 Tuss:

skriven

Tyckte jag skötte mötet rätt dåligt idag.. Var det lite så eller förstorar jag bara upp det?
Kram

Svar: Jag tror du förstorar upp det.. försök ha positivt fokus istället.. kram :)
Esmaralda

73 Filli:

skriven

Tack för så mycket kommentarer från er. Det gör mig mycket glad. Ni är så snälla här och detta är min favoritblogg som jag aldrig missar den. Jag skicka kram på er alla.

74 Luna:

skriven

Då kommer det att bubbla i mig😊 Har skickat healing till dina vänner som kämpar med Coronan. Håller alla tummar att de tillfrisknar snart! Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: