Polarviken och Familjen...

Ozzy barnbarnet har skrivit uppsats i skolan.. sedan november månad och 23 kapitel blev det. Här kommer de två första... fantasin är det inget fel på minsann... han  fyllde ju nyss 11 så vad månde bliva... kanske författare en dag !!

Jag tycket det var så kul att jag vill dela lite med er.. men bara de två första kapitlen:

 

Kap.1 Polarviken

Det var en gång en helt vanlig dag i Polarviken. Jag var på väg hem ifrån skolan och hade precis passerat skolans 73 m tjocka skyddsmur när jag mötte Herbert, Herbert han är min vän.

Det var tyst ute, dimman låg tjock, någon uttråkad varulv ylade i fjärran och det luktade svagt av rutten fisk.

Jag tyckte inte om Polarviken för nästan allt är infernaliskt tråkigt här och mer tråkigt än det finns inte.

Det hände absolut aldrig någonting oväntat här.

Jag brukade drömma att jag kunde flyga, tänk att kunna flyga högt uppe i luften och långt, långt bort.

Brukade fantisera om ett äventyr där jag flög till någon annanstans, där det fanns snö.

Fantiserade om att leka i snön, åka skidor och kasta snöboll. Åh vad jag längtade efter snö, jag hade ju aldrig sett snö i verkligheten.

Vi passerade de två stora sjungande tallarna och svängde förbi det blå huset med den bitande grinden.

Nu kunde jag se mitt hus, ett litet prickigt hus med 4,5 våningar. Det var mer smalt än det var brett och på översta våningen stack det ut en snygg liten husböld a`la trädkoja.

Jag sa hej då till Herbert och rusade upp för trappan och slet upp vår runda ytterdörr.

”- Hallå… Jag är hemma! ”

 

Kap 2 Familjen

Innanför dörren blev jag väl mottagen av våra två benlösa studsande katter och mina fyra Muddskippers.

Pappa ropade:

- Hej, Hej Bengt vi äter nu.

Jag böjde mig fram och klapp-studsade lite med mina ”benlösingar”, efter att jag kastat båda och gjort två fullträffar med dem i basketmålet på andra sidan hallen gick jag in i köket och serverade mina bubblande ”Muddlingar” varsen skål med lera.

Maten var redan serverad på bordet, rotmos och leverpudding i polkagrissås, (inte min favorit)

Pappa, mamma och vår nya inneboende som pappa hittat på soptippen hade en vild diskussion om vädret och ingen lyssnade på mig. Den hemlösa gubben som nu bor hos oss pratade om så mycket konstigt, man orkade inte lyssna.

 Mamma sa att det är för att stackars han har tappat minnet.

När han släpade sitt långa vita skägg i leverpuddingen för fjärde gången och ingen fortfarande lyssnade på mig då kände jag mig arg och ledsen, jag gick upp på mitt rum.

Mitt rum ligger överst i huset, rummet liksom hängde utanpå huset som en liten böld.

Jag har ett runt fönster i mitt rum, från fönstret ser jag min och Herberts trädkoja.

Jag lade mig ner i min gungande säng som täckte hälften av rummet.  3/10 av rummet var täckt av kuddar och ändå är rummet så stort tänkte jag, när jag lade mig ner

I min stora urgröpta papayakokosnöt kollade jag upp i taket som var blått och fult av mina ”Muddlingar”.

De kröp runt och spottade på varandra så det skvätte på mig.

Det gick några minuter sedan somnade jag, lite lagom småblöt i ansiktet av Muddskipper spott.

SLUT

Men som sagt , det finns 21 kapitel till !!

Nu hoppas jag att ni har en fin helg....tanken är att  jag och maken ska åka till mamma en sväng och ta en promenad tillsammans i parken.  Har rårört lite lingon till henne och så finns det en hel del frusna middagar  som tar plats i frysen och som ska levereas ! Sen hem till sonen för att beundra hans nymålade vardagsrum. Ljusgrå väggar blev det till slut, efter mycket funderande.

Kram & Kärlek

1 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Vilken kille så himla duktig. Själv blir det skidåkning idag.

Vad händer på kärleksfronten för mig. Kommer jag snart träffa någon och bli kär och lycklig? Kram.

Svar: Härligt med skidor !!!!! Du kommer träffa någon men det dröjer nog ännu en tid... kram :)
Esmaralda

2 Anneli:

skriven

Men åh, han skriver verkligen jättebra, vilken härlig fantasi. Han borde skicka in sin bok till ett förlag för att se om den kan bli utgiven som en riktig bok och säljas. Man kan bland annat skicka in till Bonniers.

Igår köpte jag ett par nya jeans. Var väldigt länge sen, då jag inte är jätteförtjust i att handla kläder men har inte många byxor som passar längre. Supernöjd!

Låter som ni ska ha en härlig dag idag. Själv ska jag och dottern lata oss mest! Vi ska gå ut en sväng också, och dottern ska pyssla present till morfar som fyller.

Trevlig lördag!

Kram!

Svar: Roligt när man blir nöjd med sina inköp !! Morfar kommer bli glad för sitt barnbarns present, kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Heja Ozzy 📚
Är det ngt som oroar min lilla skrutt ?
Han sov så oroligt inatt och väckte mig flera gånger.
Ibland blir han störd när det är nybäddat i sängen.
Kram

Svar: Jag ser ingenting speciellt kring honom... kram :)
Esmaralda

4 Läroliv:

skriven

Oj, vilken härlig fantasi, hoppas han fortsätter i samma stil, skulle gärna vilja läsa en eller fler böcker av honom. Bara 11 år gammal och författarämne.

Så gott med rårörda lingon och mysigt med promenad med mamma.

Vi får hålla oss inomhus med plusgrader i flera dagar och kommande halka som ett brev på posten. Det går ju också bra, för nu väntar ju härliga våren när väl snödjupet sjunkit ihop. Tar ju tid förstås, men den som väntar på något gott, heter det ju. Fåglarna verkar ha vårkänsla som dom börjat sjunga, ja en härlig tid.

Kram från ett vårspirande mellansverige.

Svar: Ja snart knackar våren på... redan nu är det ju ljusare :) Kram :)
Esmaralda

5 Tuss:

skriven

Roligt att läsa texten och så kreativt skrivet!
Undrar om allt är ok med honom, varför kan jag inte släppa tankarna på honom.. Eller kunde jag göra det med gott samvete? Blir oftast arg då jag tänker på honom och tar energi..
Kram

Svar: Försök att tänk bort honom helt. Låt honom inte ta mer plats i ditt liv, kram:)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har alltid vänta på att Magnus Carlsson är min idol men jag undrar om han kommer var med på något program i tv än typ han bruka var med på i program. Jag undrar ju han kommer var med på andra svenska program också något gång i framtiden?

Jag väntar ju i många år. Hoppas på en svar är ja... så jag vet något gång iallafall

Ha det bra

Svar: Ja, något kommer han att medverka i, kram :)
Esmaralda

7 Carina ST:

skriven

Vilken berättartalang!! Fantasifullt och jag blir otroligt nyfiken på att läsa mer. Veta mer om alla figurerna. Hoppas han fortsätter skriva för det finns definitivt författarmöjligheter där. Eller egentligen är han ju redan författare. Ser fram emot när han blir utgiven!

Låter som ni har en fin dag framför er.

Kram,
Carina ST

Svar: Ja, fantasi har pågen i alla fall :) Kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar ibland om Harry Potter filmer som jag är nörd till också. Ska dom återkommer med samma skådespelarna och gör en nya film eller en serie något gång i framtiden? Som handlar om dom är äldre och har barn...

Ha det bra

Svar: Det an ju blir så, jag vet faktiskt inte, kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Fart o fläkt o inget fel på fantasin inte, ja vad månne det bliva av grabben? Vi får väl vänta o se ;).

En lite mera fartfylld dag verkar ni få Es som ska på hembesök hos familjemedlemmar. Önskar det var jag som fick maten färdigtillverkad o hemkörd o det snart uppfixade nya hemmet skulle jag gärna se. Hoppas ni har fint väder o får njuta av dagen, kanske med en fika i parken.

Själv är jag totalt insnöad på renoveringsprogram o beundrar folks kunnande o intresse för tillverkning av diverse saker. Tänk om jag hade haft lika mycket kunnande inom nåt specifikt område, hur långt hade inte jag då kunnat komma i min karriär... Nu är jag ju ingen fixare, men jag hoppas att jag kommer ihåg nåt av allt det som visats, om det blir renovering av i framtiden? Det lyxigaste skulle ju vara att man hade så mycket pengar att nån kom o fixade "rubbet", vilken dröm ;).

Här dröms det om ordentliga nätter då en fått sova natten lång, men icke. Idag vaknade jag åtminstone inte upp med huvudvärk o kunde ju sova längre tack vare att det är lördag. Naturpillren vet jag inte om de hjälper alls o måste nog säga att jag är led att ta alla slags piller. Kanske behövs det rejälare don för att återställa mitt skepp på rätt köl ;)? Bara jag kommer mig vidare i vårdprocessen kanske det bli bättre...

Inga spec planer för helgen, annat än att handla o laga mat.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Renoveringsprogram är kul... jag gillar ju inredning så får alltid ta mig i kragen och stoppa mig själv från att leva ut dessa drömmar !! Måste försök hålla mig till vad som är "lagom" Du tar dig vidare i vårdprocessen och det blir så mycket bättre... kram :)
Esmaralda

10 Therese C :

skriven

Hej Es!
Han skriver ju helt galet bra! Är du säker på att han bara är elva år?
Tur att han inte gick i min klass på mellanstadiet. Jag ville vara bäst på att skriva på den tiden och jag hade blivit så avundsjuk på honom att det hade gjort ont om han hade gått i min klass. Jag hade inte kunnat vara glad för hans skull på den tiden och uppskatta en fin text, jag hade bara varit avundsjuk. Tur att jag växt upp och fattat att livet inte är en tävling och att man kan bli inspirerad och peppad av de som är duktiga på något.
Du får hälsa Ozzy att jag blev väldigt förtjust och att jag är sugen på att höra resten 😍.

Igår var jag och brorsdottern på ridskolan och hyrde varsin häst. Egentligen ska man vara 18 år och rida i grupp 2 så T har inte vare sig åldern eller kunskapen inne. Jag trodde dock att de skulle acceptera om jag ville hyra så jag tänkte att frågan är fri och vi fick ja på villkoret att vi fick varsin snäll häst, Jor och Stormur, samt att vi red i paddocken.
T var helt lyrisk och hon fick prova Stormur dessutom. "Det här är min nya favorithäst Therese," sa hon efteråt.
Jor är min nya favorit. Han är supersnäll och guld för nybörjarna men när man kommer upp i nivå lite och det är dags att börja kräva lite saker av honom så är han skitsvår.
Jag hade honom i början på allra första ridlägret och allt jag minns av honom är att jag kände mig så himla trygg och omhändertagen. Men nu när jag fick honom denna terminen igen och vi förväntas kunna lite mer så kände jag mig helt knäckt efter första lektionen. "Kan han ens utföra de saker vår ridlärare ber om?" tänkte jag. Det kan han och jag börjar förstå hur han funkar. Jag lär mig otroligt mycket med honom och det var fint att få träna på sådant som är svårt på egen hand.
Kram ThereseC

Svar: Jag ska hälsa Ozzy, han kommer bli glad :) Vilken härlig dag du hade med din brorsdotter och du är ju viktig för henne ! Kram :)
Esmaralda

11 Solstjärnan:

skriven

Vilken uppsats😊 Instämmer att han helt klart har författar kompetens-redan nu😊
Så bra skrivet Ozzy👍 23 kapitel är ju nästan som en bok redan😊 Han har både ett rikt språk och bra fantasi😊

Veckoslutet är här o borde känna glädje över det men tyvärr snurrar arbetssaker i tankarna.Måste göra en del planering och skrivande även nu på helgen fastän jag är ledig...

Jag måste hitta ett nytt jobb annars tar detta jobb kål på mig på alla sätt🙁
Försöker kolla jobb dagligen men har tyvärr inte hittat något passande att söka...man är ju liksom inte kompetent till vilket jobb som helst..
Kan inte förstå att det helt allmänt bara kommer upp allt fler jobbiga saker gör mig...vill börja se ljus i tunneln..

Att hitta det nya jobbet vore så bra, tror det skulle ge både glädje o energi 😊
Es,är min kommande arbetsplats belägen i staden där jag bor eller är den längre borta?

Ha en bra lö😊
Kram Solstjärnan ⭐

Svar: Jag ser dig i nytt jobb.. och ljuset i tunneln kommer !! Jag ser dock inga detaljer... sök aktivt.. kram :)
Esmaralda

12 naturvän:

skriven

Godmorgon!

Tack för att vi fick ta del, härligt med en sadan fantasi!

Rårörda lingon och hemlagat, tänk så glad din mamma kommer bli!

Här blir det mest att vila, kan inte göra så mkt ännu efter op.

Ser du om mina smärtor är övergående? Är så innerligt trött på det här nu?


Kram och hoppas ni får en trevlig dag i Helsingborg!


Svar: Ja, smärtorna ser absolut ut att vara övergående men just nu förstår jag att det är jobbigt.... ta hand om dig.. kram :)
Esmaralda

13 Lilla m:

skriven

Hej Es, vilka problem kan uppstå om jag väljer M?

14 Lotta B:

skriven

Alltså sånt här gläder en lärare och numera hobbyförfattare! Vilken berättarglädje, och vilket äventyr att få följa med i den här berättelsen där det hela tiden dyker upp något oväntat och intressant!

Ha en fin lördag! Ljusgrått på väggarna låter fint, det valde jag med till nya lägenheten. Kram❤️

Svar: Ja, den grabben har fantasikällor att ösa ur :) Ska bli spännande och se sonens vardagsrum... idag händer det mycket och man ska ut bland " the others", det tillhör ovanligheterna numera... kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

Godmorgon...

Äntligen har jag lov! Hade ett möte med min andra chef igår. Hon hade ett förslag som jag kommer tacka nej till. Det är inte det jag utbildat mig till.
Jag sa till henne att om jag får F-klassen, samma typ av tjänst som jag har nu kan jag sträcka mig att vara på fritids en gång i veckan och vara ansvarig för fritids.

Mailade till flera människor igår på högskolan. Och nu visar det sig att det är examinatorn som kan välja om de vill hjälpa en eller inte. Så alltså vill inte lärarna där hjälpa en att klara sig och få sin legitimation...

Idag ska jag träffa en kollega och sen till T..

Nä in i duschen och fixa mig!

Kram

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken författare han är Ozzy ! Lättsam fantasieggande läsning. Texten flyter på bra och den lockar till MER ! Nyfikenheten har väckts och man vill veta mer om Bengt i sitt kuddtäckta rum .

Trevlig lördag önskas och hälsa fina mamma din <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja, jag blev positivt överraskad när jag läste... tänk ändå vad ungar kan ! Ska skicka hälsningen vidare till mamma... kram på dej och flocken :)
Esmaralda

17 Kristin:

skriven

For en fantastisk beretning som Ozzy har skrevet!!!
Fikk bare lyst til å lese mer. Han har virkelig talent og jeg synes det skinner igjennom at han har sin mormors "gave". Det må være herlig å ha barnebarn som han.
Her har det gått fra minus 25 grader til noen få varmegrader, så i dag regner det.
Det har ikke blitt så mange skogsturer denne vinteren for hundene på grunn av kulden, men i morgen håper jeg på opphold og fine skogsturer.
Håper dere får en fin dag sammen med din mor, kjære Esmaralda. Du må hilsen så mye til henne.
Pudlene sender en hilsen til MG, og håper han har det bra.
KRAM!!!


Svar: Hoppas vädret ska stabilisera sig så ni kan återuppta era skogspromenader ! För mycket regn är ju inte kul heller.... men vi har samma väder här.. plusgrader och den lilla snö vi haft har regnat bort ! Jag ska hälsa.. tack :) Och stor kram på dig och hela din fyrbenta familj :)
Esmaralda

18 Mts:

skriven

Hej!
Det var en bra uppsats från en 11åring, Heja 👍

Es, förbannat trött att vara arbetslös.
Kommer jag få fast jobb hos min fd arbetsgivare?

Kram!

Svar: Jag ser jobb för dig men kan inte säga om det är hos din fd arbetsgivare eller någon annanstans.. kram :)
Esmaralda

19 Hanna:

skriven

Hej!

Ha ha, fantastiskt. Fina detaljer i berättelsen som gör den intressant😃

Jag har en upplyftande och mer positiv känsla i kroppen sen några veckor tillbaks. Jag tänker framåt istället för att älta gamla saker. Har jag transformerats till Hanna 2.0? Grundarbetet har jag ju faktiskt lagt redan. Det vore coolt om det var så men jag är förvånad över hur smidigt och naturligt förvandlingen skedde. Känns som om jag har hjälp från en guide😉

Svar: Du har hjälpt dig själv och i detta också fått andlig hjälp och nu vet du hur det ska vara.... en härlig känsla :) Kram
Esmaralda

20 She:

skriven

Hej,
Att gå eller inte gå dit idag.. Vad ser ut att bli bättre eller gör det alls nån större skillnad?
Kran

Svar: Känn in och följ din egen känsla, kram :)
Esmaralda

21 Dunegull:

skriven

Så häftigt att han är så bra 🥰
Kommer gå bra för honom i livet-lixom bara känner det.
Kram och trevlig lördag

Svar: Kram :)
Esmaralda

22 Dejsan:

skriven

Oj, en blivande författare ser jag. Jag hade velat läsa mer.

Svar: Det ska jag hälsa honom :) kram
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Brist på fantasi har han inte, ditt barnbarn..duktig kille!

Härlig dag ni har framför er..här blir det också promenad. Snön har smält på sina håll och lämnar vattenpölar efter sig, där jag går i skogen.

Ha det gott!

Kram


Svar: Ja här hos mig får man nästan simma till brevlådan... kram :)
Esmaralda

24 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda jag tackar varmast för ditt svar, men känner mig fortfarande orolig. Ser det ut att handla om längre tids sjukskrivning?
Kram,
Jennifer

Svar: Det kan jag inte se, men känns inte riktigt så... kram :)
Esmaralda

25 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Missade att läsa de första raderna och hoppade rakt på smaskigheterna. Jag trodde på allvar att du berättade om ett föregående liv 😂❤️
Så... bra betyg till Ozzy 😃🌸

Det ekonomiska går åt h-vete. Behöver omgående komma in på studier med CSN.

Blir vi hemlösa eller löser det sig så vi kan bo kvar?

Svar: Det kommer lösa sig med boende men är en svajig och orolig tid... men det är tillfälligt.. kram :)
Esmaralda

26 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Den lille talangen har fantasi minsann. Tror han kan bli nåt stort, han är ju jätteduktig🤗
Vaknade imorse helt snurrig i huvet efter drömmar igen och i tron att det var söndag. Fatta känslan när jag äntligen fattade att det bara är lördag. Dessa drömmar på sistone, är dom påväg att slå in? Ska mitt mammahjärta äntligen bli helt igen?
Vilken härlig lördag ni ska ha, det ska jag också ha. Kram💞

Svar: Ditt mammahjärta kommer må bra... men lite oro till och från.. det har alltid vi mammor.. kram :)
Esmaralda

27 AnnaK:

skriven

Oj, vad bra han skriver! Riktigt duktig 🙂

Nyss uppstigen och fick den stora "glädjen" att vakna till att tv.n slås på och det börjar tuggas och smaskas högljutt i sängen. Det är bland det värsta jag vet att lyssna till folk som äter högljutt 😆 Bara kliva upp då!

Verkar jag väldigt gammal när går vidare?

Kram 🤗

Svar: Ja, du kommer vara riktigt gammal !!!! Kram :)
Esmaralda

28 Jossan :

skriven

Godmorgon...

Äntligen har jag lov! Hade ett möte med min andra chef igår. Hon hade ett förslag som jag kommer tacka nej till. Det är inte det jag utbildat mig till.
Jag sa till henne att om jag får F-klassen, samma typ av tjänst som jag har nu kan jag sträcka mig att vara på fritids en gång i veckan och vara ansvarig för fritids.

Mailade till flera människor igår på högskolan. Och nu visar det sig att det är examinatorn som kan välja om de vill hjälpa en eller inte. Så alltså vill inte lärarna där hjälpa en att klara sig och få sin legitimation...

Idag ska jag träffa en kollega och sen till T..

Kram

29 MH:

skriven

Hej!

Vilken fantastisk berättelse från en 11 åring.

Får jag praktikplatsen jag sökt?

Kram

30 Jossan :

skriven

Godmorgon...

Äntligen har jag lov! Hade ett möte med min andra chef igår. Hon hade ett förslag som jag kommer tacka nej till. Det är inte det jag utbildat mig till.
Jag sa till henne att om jag får F-klassen, samma typ av tjänst som jag har nu kan jag sträcka mig att vara på fritids en gång i veckan och vara ansvarig för fritids.

Mailade till flera människor igår på högskolan. Och nu visar det sig att det är examinatorn som kan välja om de vill hjälpa en eller inte. Så alltså vill inte lärarna där hjälpa en att klara sig och få sin legitimation...

Idag ska jag träffa en kollega och sen till T..

Kram

31 AnnaK:

skriven

Alltså inte när jag dör men när jag går vidare i livet 🙂 Antar att jag kommer separera förr eller senare men hoppas det inte blir allt för mycket senare. Vill inte vara riktigt gammal då 😂

Kram 🤗

Svar: Jaha, ja det var en annan sak... du kommer gå vidare i livet innan du blir gammal, den saken är klar.. du kommer börja fatta nya beslut som du lever och detta tar dig framåt, kram :)
Esmaralda

32 Mirre:

skriven

Hej Es,
Kan du se om jag blivit lurad på mina pengar?
Beställt en sak ifrån Kina men dom varken svarar på mina mail eller har skickat varan ännu, pengarna har dragits och detta var 2 veckor sedan. Det är ändå några hundralappar så vore väldigt tråkigt isåfall men speciellt då jag verkligen behöver denna varan😢

Kan du se om jag får den till slut? Kram🙏🏼

Svar: Ser ut som om varan kommer men det kan ta sin tid.. kram :)
Esmaralda

33 Naturvän:

skriven

Hej!

tack för svar, det värmer oerhört!

Kram o hälsa din fina mamma!

34 Mercan :

skriven

Vilken författare han är Ozzy 😊♥️🙂

Svar: :) Kram :)
Esmaralda

35 EPM :

skriven

Hej
Härlig läsning! Behövde det...
Igår såldes lägenheten äntligen, idag drog de sig ur.

Jag är sååå trött på detta! När kommer vi slippa den?

Kram

Svar: Fy så trist, men den blir såld... fast förstår att det är segt och jobbigt, kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Var det ett skämt när Eva sa att hon inte ville lämna sin väska med oss ?
Med tanke på träffen för ngt år sedan när U tvingade henne och öppna sin väska.
Så himla trist allt det där.

37 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Vilken duktig ung författare du har till barnbarn.
Jag undrar om du kan se någon ljusning i min tillvaro snart. Väldigt jobbigt på mitt arbete just nu och vår chef tycks inte ha samma åsikt som oss i vårt arbetslag. Är också ensamstående med två tonåringar som jag ständigt oroar mig för med skola och framtid. Har också två åldrade föräldrar som förväntar sig hjälp flera gånger i veckan och mitt samvete är ständigt dåligt kring att jag inte orkar med allt. Gör väldigt sällan något för egen del då jag inte har så många vänner och min ekonomi inte tillåter några större utsvävningar. Just nu är allt bara mörkt och jobbigt.
Kram Linda

Svar: Du ska vara mer rädd om dig.. och det är dags att du blir lite avlastad så gör det du behöver för att skapa förändring, kram :)
Esmaralda

38 Luna:

skriven

Högsta betyg till Ozzy😁 Han är väldigt speciell på många sätt och kommer nog påverka världen gott i vuxen ålder.

Sovit som en stock efter att jag fick bort låsningarna hos kiropraktorn. Drömt att jag var i Karibien. Träffat ett ex och min älskade vovve som är i Alltet. Riktig röra😁

Är ju en sucker för leende och charm så detta måste min kärlek ha😊

Annars ser jag inget ljus i tunneln gällande jobb. Gör du Es?

Snön regnar bort och inmorgon lovas +8 och sol. Äntligen!!!!😁 Kram

Svar: Jodå, det kommer jag, det ser jag tydligt... kram :)
Esmaralda

39 Mathilda:

skriven

Hej Es!

Oj, vilken berättatalang gossen är! Inte dåligt att kunna skriva så redan som 11-åring.

Här är det mycket tankar fram och tillbaka. Ser du om vi kommer bo kvar utomlands eller återvänder vi till Sverige?

Kram

Svar: Blir nog en period i Sverige men inte " för alltid" , kram :)
Esmaralda

40 mammakero:

skriven

Vilken härlig berättelse! Jag skulle lätt läsa alla kapitel!!

Svar: Ja, han är verkligen duktig på att få till det i skrift :)
Esmaralda

41 SOL:

skriven

Herregud for et geni av en 11-åring, skulle med glede lest hele hans fortelling."Maten var redan serverad på bordet, rotmos och leverpudding i polkagrissås"
" vår nya inneboende som pappa hittat på soptippen" Helt herlig! Jeg ser og smaker alt i mitt indre:-) Mens jeg leste kjente jeg også igjen deg i hans uttrykk,tror kanskje han har arvet sin bestemor :-)) Forfatter,ja absolutt, hvis han vil. Hils ham og si at han er utrolig dyktig og at han gledet en norsk dame stort i dag,selv om hun ikke vet hva en mudding er :)))
Her er det også litt tråkigt, føler meg fanget både i leiligheten og på jobben,livet føles trangt, er bittelitt redd hele tiden,ikke for cov. men hva livet krever. Krasjet nesten her om dagen også da motgående kom langt inne på min kjørebane i en sving, jeg kastet meg inn i den 40 cm høye iskanten og skrapte bilen langs den i 20 m. til jeg havnet oppå og satt fast. Jeg så ikke at han ens forsøkte å legge seg ut på sin side, hørte at han tok speilet mitt. Fy f så redd jeg ble. Han skal være glad det var meg han møtte og ikke en annen uerfaren sjåfør eller en større bil. Han er Filippinsk og tok førerkort i fjor,ingen erfaring med snø og is, livsfarlig. Jeg er utrygg og lukker østersen rundt meg. Ser du noen lettelse på det ene eller andre området i livet?

Svar: Ja, vi är nog lite lika, jag och Ozzy :) Fast så levande språk som han har vid 11 års ålder hade nog inte jag ! Herregud vilken otäck upplevelse du hade.. och tur att du har en stark och väldigt kapabel ängel vid din sida ! Allmänt kommer det lätta för dig,, sakta men säkert... kram :)
Esmaralda

42 Moms:

skriven

Hej
Kände inte dem var bra vänner mot mig. Och fått det bekräftat nu efter allting.. vad känner dem om mig?

43 Sessan:

skriven

Underbart :)
Min kompis budar på en gård långt härifrån.
Blir de flytt? Kommer de trivas?

Ser du något positivt för mig?
Har varit så mkt negativt nu.

Svar: 70 % chans att de får gården, kram :)
Esmaralda

44 G.H:

skriven

Brilliant!!! Hoppas du publicerar resten:)
Kram:)

45 Hedwig:

skriven

Bra gjort Ozzy! Din text kittlar fantasin och man blir nyfiken på resten av din berättelse! Fortsätt så lille man!

46 Tuss:

skriven

Tack, det behövde jag höra.
Tror att det som gör att jag stör mig på honom är ännu det att han har tillgång till min mobil och laptops som han klonat tidigare samt även monterat upp i princip osynliga videokameror hos mej, hur sjukt det än låter.. Så för att helt bli kvitt honom måste jag köpa ny mobil, laptop och flytta 😩 Så jävla fel att göra så mot en annan människa, jag har rätt till mitt privatliv och min frihet, det gör mig så förbannad! Ser du nåt kring detta?
Kram

47 Tiss:

skriven

Ibland undrar jag om mamma och pappa på andra sidan (alltet) är besvikna på vad det har blivit av mig... Jag vill ju lyckas.

Svar: De är inte det minsta besvikna, de ser din kamp och din vilja och är väldigt stolta över dig och de älskar dig mycket, kram :)
Esmaralda

48 Läroliv:

skriven

Hej Esmaralda. Kom precis på att när jag idag skickade in mina seansfrågor till dig så glömde jag skriva gammal kund. Sorry.

Kram

49 Lilla m:

skriven

Hej Es, kan det bli stora problem med M?

Svar: Svårt att säga, det går inte på räls men det är ju knappast något som gör det... dock tror jag inte det blir värre än att du kan hantera det... huvudsaken du är tydlig kring vad som gäller.. kram :)
Esmaralda

50 jessica:

skriven

Hej, jag och min pojkvän har i en längre period haft dålig hälsa utan att veta vad det beroror på. Sover dåligt, vaknar ofta under naten, irriterade ögon, trötta, svårt att koncentrera sig, irriterad hud och jag känner mig dessutom ofta svimmelfärdig. Kan du se vad det kan vara som påverkar oss så mycket? Jag är orolig att det är något ifrån lägenheten och att det är mögel. Jag kan dock inte se eller lukta det.

Hoppas du får en bra helg :)

51 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja jag har ju inte ekonomin så jag kan leva ut mina lustar o det är kanske (o)tur ;). Men nån dag så... Nåt smått måste jag unna mig nu o då, annars blir mitt liv för trist.
Kram Skorpan

52 Luna:

skriven

Tack och lov för det😁 Är det sportlov i Skåne nu? Visst är din son färdig brandman till sommaren? Längtar han efter att få börja jobba? För övrigt så hoppas jag att jag får en bra vår och sommar!! Känner mig som "en fågel i bur" då jag inte får leva som jag vill. Kram

53 Hanna:

skriven

Hej!

Ha ha, fantastiskt. Fina detaljer i berättelsen som gör den intressant😃

Jag har en upplyftande och mer positiv känsla i kroppen sen några veckor tillbaks. Jag tänker framåt istället för att älta gamla saker. Har jag transformerats till Hanna 2.0? Grundarbetet har jag ju faktiskt lagt redan. Det vore coolt om det var så men jag är förvånad över hur smidigt och naturligt förvandlingen skedde. Känns som om jag har hjälp från en guide😉

54 Vitlilja :

skriven

Kommer jag må bättre snart? Känner inte riktigt igen mig själv.

Svar: Ja, du kommer i form snart igen, kram :)
Esmaralda

55 Agnes:

skriven

Fantastiskt duktig kille! ;0}

Må väl o må bäst, alla!

Kram!

Svar: Detsamma till dej, finaste :) Kram :)
Esmaralda

56 Na :

skriven

Hej Esmaralda.

Kan jag lita på honom? Att han är ärlig och ”trogen”? Eller verkar han leta annan tjej och gå bakom min rygg?
Är han ärlig med mig?
Kram

Svar: Vad som kommer till mig är att han VILL vara ärlig... och det kanske han också är, det ser jag inte tydligt, kram :)
Esmaralda

57 Rebban :

skriven

Men åh så bra han skriver! Hade gärna läst vidare på resterande kapitel.

Gick precis igenom en gammal flyttkartong och hittade då en minnesbok från skolan som vi skrev just i femman och kan säga att min nivå var långt ifrån din barnbarns. Sedan var jag ju inte heller särskilt duktig i skolan. Hittade även mina slutbetyg från gymnasiet och det mesta var IG. Hade nästan förträngt att jag var så dålig. Men, oavsett har det faktiskt gått bra för mig och inte långt efter gymnasiet läste jag upp betygen och sedan blev det en högskoleutbildning. Idag har jag mycket lättare för att ta till mig kunskap. Ha nu en fin lördag!

Kram

Svar: Ja, med lite vilja kan man förändra så gott som allt, bra jobbat av dej :) kram
Esmaralda

58 Mercan :

skriven

Esmaralda jag fick veta att det finns veckovinst på triss lottar 😆😆😆blir det någonting jag ska shöpa 10 lottar från 30 i moron 😅😅😅jag är ledsen för att jag kastade trissen med tre klöver, du visste att det är något Esmaralda 😞

59 Luna:

skriven

Vad betyder den här lite "kittlande" känslan som jag har?😊 Ha en jättefin kväll! No mello här. Tycker det är gräsligt dåligt! Kram o pussar till ostbågen MG😁

60 Bjork:

skriven

Hej

Blir jag förlovad ?

Kram

61 Mercan :

skriven

Esmaralda ursäkta att jag frågade, jag ska inte shöpa triss i morgon, du sa att det finns inte shans från spel den närmaste tiden 🙂 Jag ska fråga för euro jackpott efter två år till dig 😊vi spelar euro jackpott samma siffror Esmaralda, min mors vilja 🙂men jag är glad att du såg något större som möjlighet från euro jackpott inom flera år Esmaralda 🙂 Esmaralda ser du något Esmaralda för min bror om de tar kredit med min syster från arbetsplatsen för att shöpa lägenhet i år 🤗 det får bli nästa år också 😆😆😆du sa att lägenhet kommer så småningom för min bror Esmaralda, jag är så glad Esmaralda 😊 Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 och jag är inte rädd längre tack vare dig Esmaralda 😊

62 Anneli:

skriven

Hon är så fantasifull dottern, så morfar blir nog nöjd. Han blir glad oavsett vad hon skulle gjort i och för sig 🙂

Jag valde också grå, ljusgrå, när jag skulle ändra väggarna i sovrummet. Vill inte ha kritvit men ändå en neutral färg. Och då passar ljusgrå. Bra val av sonen din!

Börjar kännas bättre och bättre att jag ska tillbaka till jobbet. För mig är inte lönen allt, jag måste trivas. Men lönen skadar inte på mitt jobb och jag har många planer, mycket innehåller resande och upplevelser. Det är det jag vill lägga pengar på nu. Mitt hem är färdigt, bara balkongen kvar. Uppdaterat min garderob. Jag har min lilla kisse. Nöjd allmänt. Nu vill jag uppleva världen och ha min sommarstuga. Må bra och ha ro i själen och framför allt skratta varje dag.

Snart blir det Mello, min dotter vill gärna titta. 🙂 hon somnar innan det är slut vi tittar ändå 🙂

Trevlig kväll!

Kram!

63 Smulan:

skriven

Vad duktig han är på att skriva

64 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Några kompisar skulle ses ikväll. Två killar och två tjejer. De ena paret är iallafall tillsammans.

Ville dem inte ha med mig i det sällskapet?
Kram

65 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Om jag vill kommer vi att flytta ihop? Ser det ut att bli så?
Kram

66 Månskenet:

skriven

Alltså vilken berättartalang wow 💕 vad månne blir av honom i framtiden?!

67 ullie:

skriven

nej men ja du så duktig han är o va fängslande direkt
ja det blev nog snygga väggar

ha en fin fortsatt helg kram ullie

68 Gitt:

skriven

Det där kan man sakna sen man blev vuxen. Fantasin och förmågan att tänka utanför boxen. Härligt, lite Harry Potter inspirerat!

69 Lotta B:

skriven

Alltså sånt här gläder en lärare och numera hobbyförfattare! Vilken berättarglädje, och vilket äventyr att få följa med i den här berättelsen där det hela tiden dyker upp något oväntat och intressant!

Ha en fin lördag! Ljusgrått på väggarna låter fint, det valde jag med till nya lägenheten. Kram❤️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: