Minimalisten.....

Somliga är så glada i att köpa hus och sommarhus och andelslägenheter utomlands och allt möjligt… inte jag !

Jag antar att det är jag som är kärringen mot strömmen – i vanlig ordning

Jag bor ju i mitt eget hus… yes…och det är vad jag vill äga och absolut ingenting mer.

  En sommarstuga ?

Nej, bevare mig, som ska hållas efter och målas och stuprör ska rensas, tak bytas, packningar i kranar som läcker och gräs som ska klippas… aldrig i livet

 

Det räcker att äga ETT boende för mig och detta enda boende ger mig full sysselsättning.. och mer än så suktar jag inte efter

Har en kompis som har  hus och sommarstuga och du milde vilket slit… och särskilt  trädgården som  dignar av frukter och  hon sliter som en iller för att sylta och safta och frysa in och efter en sån vecka på ”landet” är hon helt färdig när hon kommer hem till villan i förorten.

Not my cup of tea.

Jamen utomlands, tycker ni kanske,  en egen bostad utomlands....jag som gillar att resa !

Och det är just precis det saken gäller… jag gillar att resa och uppleva nytt och skulle aldrig vilja återvända till samma ställe år efter år efter  år.  Och renovera och fixa och hålla på.

Nope !

Ett hus, tack så mycket,  och i det bor jag året om… sedan hyr jag resten… och trivs alldeles fantastiskt  bra med detta.

Hur känner ni andra ?

De flesta av mina vänner  har eller  vill ha stuga/torp/utlandsboende så jag antar att jag är lite udda !

Kram & Kärlek💖

 

I dag är jag och Nettan  i Ullared... en heldag med shopping - om inte köerna in till butiken tar kål på oss så vi kroknar i halvlek.

Sen blir det middag på "stan" ....bubbel och Mojitos och vi ser fram emot en riktigt läcker dag /kväll.

Och den här gången bor vi ståndsmässigt.. på hotellet och inte i stuga !

I DAG BESVARAR JAG ALLTSÅ INGA FRÅGOR.

 

 

 

 

 

1 naturvän:

skriven

Godmorgon!

Vår sommarstuga har vi skrivit över på barnen och jag hjälper till med skötsel av trädgård och hus när jag är där. Funkar bra än så länge. Vet att jag alltid är välkommen och kan vistas där när jag så önskar. På så sätt ännu ha kvar en länk till hembygden.

Bor i Hus, ett litet och jag har en dröm om att hitta ngt större, får se om jag lyckas.

Hoppas Ni får en riktigt trevlig vistelse på Gekås i Ullared !

Kram

2 Månskenet:

skriven

Ha en trevlig dag! Långt ifrån coronavirus o annat trist. Njut!

3 Skorpan:

skriven

Nja, inte så intresserad av stuga, är ingen händig kvinna så ;).

Njut av Ullared o trevligt sällskap Es!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

4 SusanneAmalia :

skriven

God morgon..
Önskar er en trevlig dag.. /kväll. /god shopping.

Nu har de hämtat hästarna på gården.. Få se vad de gör med hundarna..

Och katten..

Länsstyrelsen är bra när de sätter fart..

De har även skrivit att det inte är sonens fel.. Utan de som äger hästarna.. Så skönt..
Äntligen lite rättvisa här..

Nu ska vi bara vinna resten..

Men en sak är borta.
Stor kram till alla på bloggen. ❣️🙏💥

5 Juni ☀️:

skriven

Jag har sommarstuga, utlandsboende OCH en lägenhet I stan 🤪. Lgh i stan ska avvecklas. Jag ska bo i Sverige I min sommarstuga på sommaren och i min lgh utomlands på vintern. Och jag ska resa som är mitt intresse 🌼. Jag tänker att jag inte behöver utesluta något utan njuta av det jag äntligen har fått till i mitt liv 🙏!

6 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Håller helt med dig .För mig räcker huset jag har,men hade jag bott i lägenhet hade ett litet torp varit najs.

Trevlig shopping och umgänge önskas ! Hälsa Nettan så gott och ge henne en rejäl kram .

Här fortsätter njutandet av yngsta sonen .

Kram Anki med flock

7 Rebban :

skriven

Jag är exakt som dig när det gäller stuga i Sverige. Fattar inte alls varför man vill ha det om man redan har ett hus.:) Däremot förstår jag de som har lägenhet och stuga.

Hus i Italien vill jag däremot gärna ha men inte nu så länge barnen är små. Och det ska ligga så pass långt norrut att vi kan köra utan större problem (tack till att man bor i södraste delarna av Sverige). Huset ska finns i en större by och ligga inåt land men ändå rätt nära kusten. Pool behöver vi också såklart. Sedan tänker jag att man träffar någon äldre italiensk kvinna och man som kan hjälpa en med huset och trädgård under året. Mot betalning förstås. Jag har alltså allt klart för mig redan.

Har tittat en del på husdrömmar Sicilien och blivit inspirerad. Har du sett programmet? Jäklar i gatan sådant stort hus! Superfint men alldeles för stort för mig.

Stor kram

8 Kristin:

skriven

Ønsker deg og Nettan en herlig tur til Ullared. Nyt av hotelloppholdet. Det unner jeg dere virkelig.
Ellers må jeg si at jeg er så ening i det du skriver om å eie mer enn den boligen man virkelig må ha.
Tenk å reise til det samme sted gang etter gang. Nei, det får være nok med at men har en bolig som også skal holdes i orden.
Tidligere i livet flyttet jeg veldig mye, noe som jeg syntes var godt. Så får jeg se om det blir et annet hus etter hvert.
KRAM!!!

9 Liselott:

skriven

Hej Esmeralda.
Jag står i ett vägskäl där jag inte vet vad jag skall göra.
Skall jag fortsätta relationen med den man jag träffat trots att han är osäker på om han vill ha barn? Han skall nu prata med en psykolog om det för att få reda på varför han känner så. Jag är ganska säker på att jag vill ha barn i framtiden. Är/kommer väntan vara värd?

Mvh
Liselott

10 AnnaK:

skriven

Sån ångest hela tiden. Kommer jag ta tag i allt. Satte ner foten igår och sa att jag inte skulle med till stugan och såklart blev det sura miner. Sen vill han ha med mig till Stockholm också så vi kan köra min bil dit. Vill inte det heller. Ingen lust umgås alls. Är ju inte normalt förhållande.

Kram 🤗

11 IaElisa:

skriven

Jag är också minimalistisk med mina ägodelar, så jag förstår dej precis! Vi ägde hus och sommarställe, men jag tyckte så synd om huset och gården hemma som aldrig blev använt på sommaren, så efter några år avverkade vi sommarstället, och gästar min mammas stuga istället ibland. Vi konstaterade också att det var onödigt att vi hade ett sommarställe, och mamma ett, eftersom vi alla ville spendera stugtiden tillsammans. Så det ena stället stod alltid tomt. 😄 Resa omkring och hyra det vi behöver (airbnb är fantastiskt!!) är vår grej också!

12 Lilla jag :

skriven

Hej,

Vi har lgh utomlands med mina föräldrar. Stormtrivs med det, inte mycket jobb och har kontakter som städat upp ti8vi kommer ner. Gemensam pool i området som vi inte behöver fixa med men det kostar. Vi drömmer om ett eget litet hus med egen pool när vi är där men kommer snabbt in på skötsel. Vill vi det? Vi vill kunna grilla och ser framför oss barnbarn som leker i vår pool. Men som sagt, vi tvivlar. Vi brukar åka på semester från semestern när vi är där. Värmen nöjer jag mig med annars en rastlös själ. Vi älskar uppleva nya saker och unnar oss även det. Men det ända jag nu drömmer om är ett eget borde i värmen. Inreda som vi vill och återkomma till.

Kram!

13 Agnes:

skriven

Ha en supertrevlig utflykt till Ullared!

Vill även hinta om att du är omnämnd på en blogg som heter "Bloggbevakning"!
Då denna blogg, Bloggbevakning, mest ägnar sig åt att slita brallorna av diverse influensers liv o leverne, så har nu du hamnat där, Es!

Kan hända att du nu får en massa elaka, bitska o bittra människor som kommer att lägga kommentarer här. Varför jag säger detta, är för att jag läst bloggbevakning i flera år, o jag har aldrig vågat mig på att lägga minsta kommentar, då kommentarsfältet är fullt av mestadels kvinnliga hyenor som vädrar blod o sitter i strupen på varandra oavsett vad folk skriver.

Kan utan att blinka utnämna "Bloggbeavknings" kommentarsfält till ett av bloggsveriges elakaste.

Men Camilla, som hon heter som har Bloggbevakning, är en skärpt o väldigt kunnig kvinna som vet massor om de områden hon skriver om...men hennes läsare...djizzes...

https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/07/05/kan-det-har-va-natt-isabella-lowengrip/

Stora kramen, alla! ;0}

14 Lollo:

skriven

vad trevligt:)


Jga undrar, ser du några barn till mig?

15 Agnes:

skriven

Och nu har jag även läst kommentarerna och de har väldigt roligt över både oss som läser Es blogg o de som använder hennes tjänster. Givetvis, när det kommer till kvinnor som rör andra kvinnor, så ska det förminskas, dumförklaras o läggas syrliga kommentarer.

Tror de mår väldigt dåligt de flesta av Bloggbevaknings läsare, med tanke på den mängd verbal galla som de spyr över kvinnor/folk de inte har en aning om vilka de är...

Ha det bäst, alla! ;0}



16 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Det har gått 2 eller 3 veckor sens jag såg den tjejen, det ser ut som vi inte lär stöta på varandra än iaf, ser du något om jag och hon lär se varandra igen?

Har faktiskt tänkt på henne i dom veckorna och vill inte ge upp hoppet om de att få se henne igen och ta steget att bjuda ut henne 🥺

Kram

17 Dunegull:

skriven

Njut och ha en härlig vistelse! Shoppa inte för mkt 💃

18 Linda:

skriven

Kommer jag och Ashley bli ett offentligt par? Eller blir det inget mer än ett mellanting relation?

Antar det jag försöker säga, Är det värt att stå kvar och trampa på samma fläck? Blir det bättre.


Bästa hälsningar,
Linda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: