Psykisk misshandel.....

Såväl män som kvinnor utsätter varann för psykisk misshandel.

Det finns en hel del giftiga förhållanden och man gör ALLTID bäst i att lägga benen på ryggen snarast och lämna färhållandet per omedelbart !

 

Det finns olika sätt att utöva psykisk misshandel på.

De flesta misshandlarna vägrar ta ansvar för sina handlingar.

De vilseleder och förvränger  och ljuger för att flytta sin egen skuld till sin partner.

De gör allt för att inte vara den skyldige, oavsett vilket problem det gäller.

Ofta har de starkt kontrollbehov och vill veta exakt var du är, med vem och vad du gör. 

De försöker hålla koll på allt du gör, ringer och textar en väldig massa och  vill helst att bara ni två ska vara tillsammans.

 

Oavsett vad du lyckats med  så räkna inte med att din partner ger dig bekräftelse och lyfter dig. En kränkande person lyfter sällan sin partner.

De är bra på att förklara bort dina känslor och de kan ge dig kommentarer som ”  Varför gör du stor sak av det här?”  och anklagar dig för att vara sjukligt känslig eller galen.

Dina åsikter och tankar tas inte på allvar utan de skjuts undan och pratas bort.

 

Har du en åsikt och ett argument som inte är i linje med din partners så ses detta som en personlig attack.

Ofta placerar de sig själv i offerrollen och reagerar  starkt med ilska eller hotfullhet. De är specialister på att vända på steken och få det till att det är DU som är kränkande och ägnar dig åt psykisk misshandel.

De hittar ursäkter för allt. Skyller på att de är utarbetade, trötta eller vad som helst.  De äger aldrig sina egna misstag.

Den kränkande partnern gillar när du är i beroendeställning och isolerad från ditt nätverk.

De har en orealistisk förväntan på dig och på er relation.

Egentid finns inte.. att gå ut med tjejerna eller grabbgänget kan du glömma. 

Oavsett hur du försöker så blir de missnöjda. Och de kritiserar när du inte når upp till de sjukt högt ställda förväntningarna

Och det är ju självklart att i en sådan relation kan man inte leva !!

Rädda dig så snabbt som möjligt innan din självkänsla  krossas !!!!

Kram & kärlek💖

1 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Hoppas allt är bra med dig?

Gick ifrån ett sånt förhållande just för att rädda mitt barn men har efter det tyvärr svårt att släppa in någon ny.

Känner att jag har otur i allt kärlek pengar jobb utbildning m.m
Och just nu söker jag nytt jobb och jag går på massa intervjuer. Det känns bra men jag får alltid nej. Varför?

Kommer där inte ett nytt jobb snart? Jag har sån ångest att behöva gå tillbaka till mitt nuvarande jobb och har svårt att sova om nätterna, vilket är jobbigt då jag har 2 veckor kvar av semestern.

Kan du se om jag får ett nytt jobb innan årsskiftet?

Ha en bra dag!

2 Skorpan:

skriven

Tack o lov har jag inte behövt uppleva nåt dylikt. Förhållandet med exet var nog bara dysfunktionellt pga att vi inte var kompatibla även om jag kan känna igen mig i nåt som står skrivet här. Som tur är det gången tid...

Mycket är gången tid o igår fick jag veta att min fasters man är på sjukhus o att min faster är dement vilket betyder att min kusin får ta hand om deras vardag, antar jag? Denna kusin hade jag väldigt bra kontakt med i flera år, men av nån anledning, som jag inte vet orsaken till, har vi inte pratats vid eller sett på drygt två år. Kan du se var det gick snett Es? Kommer fasters man att repa sig, gillar honom mycket :) o kommer det att bli nån kontakt med min kusin i fortsättningen? Hon var ju lite som den syster jag aldrig fick...

Igår blev grillet en sen kväll med vännerna o kul var det. Stackars grannarna som var tvungna att höra på mitt högljudda skratt ;D. Idag blir det "seglats" o jag tänkte ta mig in till stan med cykel. Tror det blir ett till fint minne från min semester, ett minne att ta fram i regnet o rusket under hösten...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, det känns som om du och kusinen kommer ha mer kontakt framöver. Kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför känns det som om B kvinna är här igår kväll? Hon finns på något sätta i stämning med mig?

Betyder det något?

Är det en syns för framtiden som ska händer?

Ha det bra

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag får inte väl vet så mycket om B kvinna just nu så betyder det hänt något positiv mellan oss i framtiden?

Du sagt förut att jag ska vänta och ser som vad kommer att hänt mellan oss.

En god nyhet på väg?

Ha det bra

Svar: Känns som om du ska gå vidare, kram :)
Esmaralda

5 A:

skriven

Ja, livet är för kort för att lägga tid på sådana personer. Man är värd så mycket bättre.

Nu har jag varit inne en sväng på mitt jobb. Och nej jag vill inte vara där. Jag försöker tänka positivt som du sa, och alla är trevliga och det skulle säkert gå bra, men en stor del av mig vill verkligen vidare, jag är så färdig där, det spelar ingen roll hur tryggt det är att man kan arbetsplatsen och känner alla osv. Jag är färdig, och det är dags att gå vidare. Jag vet att jag skulle ångra mig annars. Jag kan inte sitta framför en dator längre och glo. Jag behöver mer kontakt med människor.

Önskar dig en fin lördag

Kram!

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag läser din inlägget att jag har förstår att varför B kvinna reagera på viss konstigt situationen. Så hon har något traumatisk från andra förhållande? Grund av hon trodde att jag ska var såna mot henne?

Jag är tydligt trevligt och snälla mot henne även försöka ger min hjälpa.

Så har hon traumatisk från andra förhållande grund av hon trodde att jag är såna mot henne? Men det gör jag aldrig.

Så ju stämmer?


Ha det bra

7 <3:

skriven

Känner igen lite av det där i en tidigare relation. Killen ville ha bild som bevis att jag var ute och fikade med mamma osv. Inte ett ok betende. Glad att jag avslutade till sist.
Ser det ut att bli en mysig eftermiddag med vännina? Tror att hon saknat mig.
Ska bli 🔝väder idag 🌞🌞🌞
Kram

Svar: Ja, tur att du lämnade ! Ja det blir en mysig eftermiddag för dig och väninnan, kram :)
Esmaralda

8 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
Det läggs väldigt lite fokus på psykisk misshandel. Det är som att den inte gills för att man inte får blåmärken, som att det skulle vara lättare att gå för att man inte blir slagen. Men hur lätt är det att gå när partnern säger att den ska ta livet av sig och göra det så att jag blir den som hittar den och på ett sätt så jag ska lida för resten av livet. Jag har fått blåmärken på insidan som nog aldrig kommer att blekna helt.

Svar: Ja, de osynliga blåmärkena kan vara riktigt illa. När någon hotar med självmord måste man försöka tänka att var och en själv har ansvar för sitt liv... men man dras lätt in i ett osunt tänk.. kram :)
Esmaralda

9 Celinda:

skriven

Hej,
kan det bli positivt om jag fortsätter dejta honom ett tag till?
Kram

Svar: Var sann mot dig själv, kram :)
Esmaralda

10 Hon:

skriven

Är han en riktig player eller var han ärlig med mej? Han sa så många konstiga saker senast och var för på..
Kram

11 Tekla:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag fick inte jobbet som jag sökte och trodde jag hade goda chanser att få. Om ett år måste jag välja om jag ska gå tillbaka till mitt jobb och jag skulle helst inte vilja. Men jag måste ju ha en inkomst. Just nu studerar jag. Kommer jag att hitta ett jobb för mig och vad kan det tänkas vara? Börjar snart ge upp - har sökt i tre år och varit på tre intervjuer.

Kramar

Svar: Ja, det är tufft men jag ser dig ju på annat jobb så fortsätt sök, kram :)
Esmaralda

12 Liverpool:

skriven

Har en ny kollega som berättade att hennes sambo skrikit köns ord,slagit sönder en dörr framför barnen,då han trodde att kollegan o jag hade något för oss på jobbet,när hon berättat att vi pratar trav.Hon var tvungen att be om lov att gå på personalfesten,som hon inte dök upp på.Sa till henne att det är synd om barnen,mer kan man ju inte göra eller vad skulle du gjort i min situation Esmaralda?

Svar: Nej, ingen kan göra mer utan det är upp till var och en att fatta sina beslut.. man kan ge stöd men aldrig bestämma åt någon annan.. kram :)
Esmaralda

13 sus:

skriven

hej
spännande....
är nog i båda situationerna...
hur gör man då...
i går for han i väg hem...
arg för att jag ställer frågor om oss...
vad gör jag nu...
love sus

Svar: Du behöver fatta dina egna beslut om det är så du vill ha det... kram :)
Esmaralda

14 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag levt i ett förhållande med psykisk misshandel.. Inte så som du skriver utan mitt ex kunde åka utomlands utan ens säga något, ignorera mig, allt annat var viktigare än vad jag var. Jag kunde åka till honom och vänta på att han skulle komma hem. Då var han ute och festa och kom hem vid 3. Från att han behandla mig så bra till detta. Sen precis innan jag tog mig ut det så började han ändra på sig. Idag är vi väl vänner typ.

Har iallafall en bra kille nu. Usch vad jag saknar honom.

Satt uppe till 3 inatt och plugga. Gud vad jag hatar NO.. Bara låt mig klara tentan denna gången… Jag tittade på flera filmer från UR och saker som någon lärare i Lund lagt ut på youtube. Jag antecknade det och ska fylla på med saker från boken. Jag kan ju inte annat än att klara det då…

Idag ska jag på poolparty med familjen! Hoppas det blir trevligt!

Kram

Svar: Vad roligt med poolparty !!! Du har god chans att klara tentan, kram :)
Esmaralda

15 Lotta:

skriven

Det är svårt det där om man hamnar i ett abusivt förhållande. Det är inte så enkelt som att bara lämna. Psykisk misshandel sker ofta successivt och kommer smygande och då är det ganska svårt till slut att ta sig loss eftersom man blivit så hjärntvättad. Ännu svårare om man har barn ihop. Många som inte har egen erfarenhet av detta tror att det är så lätt att gå och rycka på axlarna och gå vidare, men så är det inte alls. Det är en kamp helt klart.

En fråga, ser det ut som om jag hittar mannen snart som jag vill leva tillsammans med?

Kram L

Svar: Ja, att det är svårt att lämna ingår i konceptet ! Du kommer hitta rätt kärlek men det kan dröja ännu en tid, kram :)
Esmaralda

16 Smöla:

skriven

Jag har blivit betuttad i Henrik och känner att det är där jag vill satsa.. Vill han ha något seriös med mig? Eller vad känner han ens för mig?

Svar: Helt klart finns ett intresse... och det kan djupna, kram :)
Esmaralda

17 Camilla:

skriven

Kära Es, Augusti är snart här med alla Kräftskivor, jag drömmer om att även helst en gång under detta liv få uppleva en sådan, med Kräftor, drycker och dricka med bästa vännerna, varje år gråter jag för att jag aldrig blir bjuden på någon sådan fest... Frågar dig nu blir min dröm nånsin sann? Får jag uppleva det ännu? Skulle bli så lycklig av det. KRAM

Svar: Du kommer att uppleva kräftskiva, kram :)
Esmaralda

18 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Dagens inlägg högg till rakt i hjärtat. Har levt med psykisk misshandel i många år och det eskalerade året innan jag rymde och slet mej loss. Fann ingen annan väg än att fly i hemlighet. Det har kostat otroligt mycket energi och sorg men jag mår bättre idag även om jag har en stor och djup sorg i hjärtat😢
Es, kommer det ordna sej? Kommer mina pojkar tillbaka till mej?
Kram💞

Svar: Ja, det kommer ordna sig, pojkarna kommer tillbaka, kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja fy så hemskt att leva i ett sånt förhållande.

Jag försöker även att inte be sonen om för mycket hjälp vill ju inte skapa problem i deras förhållande.
Men problem eller ej igår rev sonen trappa och entreveranda .Jag fick ny trapp i födelsedags present av grabbarna <3 Men yngsta klarar sig från "jobbet" då han är 60 mil härifrån.
Så härligt att ha händig son !

Härlig Lördag önskas ! Hälsa mamma din

Kram Anki med flock

Svar: Ja, händiga barn är minsann en blessing :) Mamma hälsar tillbax ! Kram :)
Esmaralda

20 Pia1:

skriven

Och vissa människor dras hårt till dylika partners, eftersom de vet hur de ska nästla im sig i svaga psyken med smicker och löften till en början.
Jag brukar tack och lov bli misdtänksam mot alltför mycket smicker och stora ord och hamnar normalt sett inte där, det har hänt en enda gång men han fick en smäll och åkte ut 🥴
Min barndomsvän och soul sister däremot föll om och om igen tills hon för ett år sedan blev mördad av sin man när hon inte ville ge honom kontroll över mobilen.
Akta er för i helvete, de är på riktigt.

Svar: Ja, det kan gå fruktansvärt illa ! Kram
Esmaralda

21 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är svårt att skynda påbså ska gå vidare. Det får tar sin tid så kanske om 5-10 år sedan då kan jag väl. Så nu får man försöka en tag. Senare kan jag tänker på vilka besluta jag ska ta. Jag ska försöka bara hitta den sanningen.

En svaret finns... jag går vidare om 5-10 år så samma med andra relationer. Jag tycker det är svårt att skynda på. Därför jag låter mig första läker ordentligt och försöka hitta en sanningen första. Efteråt kan jag hitta en svaret då det finns en skälet efteråt att varför ska jag välja på en viss besluta😊

Ha det bra

22 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Hoppas det blir mera kontakt med kusin...

En aning smög sig i mitt sinne gällande skärgårdsktyssningen med kompisen o jäklar den besannades. Hon meddelade att hon frusit hela matten o att det inte blir nån kryss för hennes del.


Märkligt hur mycket som inte blivit av denna sommar för min del... Nåja, åker själv då o ser mig omkring. Nåt fabulöst tror jag mig inte ippleva men iaf något utöver det normala ä. Nåt ögongodis skulle uppskattas men ser imte spec positivt ut på den fronten, tyvärr ;).
Kram Skorpan

23 ML:

skriven

Bland det värsta som finns! Jag har "bara" varit med om killar som satt sina behov först och inte brytt sig om mina och ALDRIG mer!

Es! Oklart om tredje sprutan bara kommer att ges till riskgrupper. Mer info kommer.

Lördag och jag jobbar ju alla lördagar till Oktober. Sen vet vi inte om vi kommer fortsätta men hoppas att det löser sig med nytt jobb.

Frågat Zanmi vart jag ska vara uppmärksam och hon pirrar till när jag nämner "jobbet" så antar att det stämmer. Det är dock svårt att ha koll på alla tusentals människor så jag har bett henne om hjälp och hoppas att vi fixar detta tillsammans nu :)

Hoppas ni har det bra och kanske något kul händer i helgen :) Kram

Svar: Zanmi gör vad hon kan för att leda dig i rätt riktning.. fortsätt ha koll på jobbet...då får kanske på allvar ha en liten skylt med texten " ledig " :) Du träffar så mycket människor hela tiden... så det kan vara svårt att särskilja om något intressant dyker upp... kram :)
Esmaralda

24 Anna E:

skriven

Kommer algeriern någonsin höra av sig igen? Vad gör han nu? Träffar han någon?


Svar: Jag ser honom inte i din framtid, kram :)
Esmaralda

25 Celinda:

skriven

Tror du det räcker om jag bara skickar honom ett meddelande eller bättre face to face?
Kram

26 Carina ST:

skriven

Usch ja, det där är riktigt obehagligt. Har tack och lov klarat mig ifrån detta. En väninna var nära att gå in i en sådan relation och vi andra såg tidigt varningsklockorna ringa. Hon hade nog fortsatt ändå om hon inte upptäckt att han samtidigt var ihop med en annan.

Igår var vi på Kiviks marknad. Det var den minsta marknad jag varit på, inte många knallar där. De kanske kommer nästa vecka. Men gott om plats och på så sätt smittsäkert. Nu är den sommartraditionen avbockad:) Inget möte med soulmate där. Får se om det dyker upp någon mer marknad annars kanske det gällde någon annan i bloggfamiljen.

Idag träff med mostrar och kusin på uteservering. Och sonen kommer till oss för att stanna vår sista vecka här.

Kram, Carina ST

Svar: Tänk, för 50 - 60 år sedan var Kiviks marknad den största och helt sanslöst makalös !! Kram :)
Esmaralda

27 Kristin:

skriven

Ja, det er mange som ikke har det så bra. På overflaten kan det se bra ut, men....
Bo-Bo har en vond skulder. Det har blitt tatt røntgen av den, og det viste seg at kantene var ujevne.
Jeg har fått noen tabletter til han. Disse kan gå på lever og nyrer.
Jeg vil jo at han skal ha et bra liv uten smerter, men - vil disse tablettene forkorte hans liv? Er ikke så glad i dette, men må han ha det, så må han.
Her er det dødsvarmt. Hater det!!!!! Men, over helgen blir det mindre varmt, takk og pris.
Beklager til alle som liker varmen, men jeg er ikke skapt for den.
Ønsker en god helg. KRAM!!!

Svar: Det känns som om tabletterna behövs... tråkigt nog ! Jag ser inte om de kommer förkorta hans liv men jag ser att du gör ditt bästa för att han ska ha det bra och vara smärtfri och låt det vara viktigast ! Ja, lika djävulskt varm är det här.. rent förfärligt ! Kram :)
Esmaralda

28 blaebaer:

skriven

Säg.. Är det dumt att umgås samt låta en person sova över en natt? Tänkte.. Finns det risk att någon av oss blir sjuk eller så? Bättre att iaktta försiktighet och undvika att umgås för nära?? Vet inte riktigt vad man ska tänka/ tro i dagsläget kring vad som är säkert och inte..

29 Agnes:

skriven

Min mor var väldigt giftig när det kom till det verbala. Alltid dessa nålstick, insinuationer o direkta påhopp. Så länge hon fick som hon villa, var hon som honung...så fort hon ansåg att det inte var på hennes villkor, så blev hon en kaktus av elaka ord.

Blev till att jag inte lyssnade på henne utan mest stod ut o led...som barn har man inte mkt att sätta emot. Släkten såg o gjorde väl sitt bästa, antar jag, men tiderna var ju annorlunda då...men ändå inte.
Tydligen fortsätter min blotta uppenbarelse till, att folk anser att jag ska tåla diverse "sanningar"...väldigt konstigt faktiskt.
Brukar tänka att det nog beror på att folk mår dåligt o därmed anser sig ha rätten att sprida sin dynga över random person. Mig, t ex,
Kanske beror det på att jag "ser saker" om folk o säger det o då blir de kränkta o inte vilja veta o då helt enkelt skydda sig med att "hugga tillbaka" med ngt med förhoppning om att jag ska bli sårad?

Hur kan de veta att jag är rutinerad på att få veta vilket ök jag är o därmed gör mig bäst som död? Att ha haft en mor som uppmanat till att ta mig själv av daga eftersom det skulle göra henne glad, är ju inget jag talar om för folk. Bli kallad saker för att hon njöt av att såra?

Därför är jag nu singel. Självvalt. O kommer att förbli. Inte beroende på min uppväxt, men just det att jag nu insett att det spelar ingen roll vem jag väljer att se som partner, denne kommer att ha ett behov av att jobba på att få mig till ngt fogligt o formbart mähä som enkom är till för att serva honom.

Att jag även insett att jag varken blir kär eller förälskad, underlättar väsentligt. Jag ser det som trams o blir lite lätt beklämd över att kvinnor låter sig luras av fina ord. En mans intresse är endast en form av bekräftelse o tydligen fnns det många kvnnor "därute" som sväljer dessa bekräftelser om att de är ditten o datten. Jag ser ju det illvilliga drivet bakom de där fina orden.

Vårdar min rädsla i att bli ägd. Vårdar min antipati mot flertalet män. Ser ingen som helst glädje i att ha ngn som vill veta vad jag gör. Jag vet ju syftet med vad de vill.

Däremot behöver jag en danspartner o ngn som gillar att träna. En man som har sitt eget liv. Sin egen vardag.
Sex? Det är slut sedan 8 år tillbaka. Har inte haft hudkontakt med ngn man under alla dessa år. Mkt för att jag har krav på hur en man ska se ut o uppföra sig o ännu har ingen man sådan man dykt upp.
Äldre, ludna, skäggiga, korta o överviktiga har funnits, men dessa lämnar jag med varm hand över till de kvinns som lixom ser ngt i dessa män som jag inte ser.

Gillar ju inte att kramas o kyssas, då jag känner mig dum. Hålla handen ger mig en form av ångest...lite som att karln behöver hålla fast mig så att jag inte får för mig att gå min egen värld.

Japp, erkänner direkt...jag är inte mänsklig. Hade gärna återvänt till den planet jag trillade ner från enbart för att slipa lalla omkring här i denna hära fars som kallas livet.
Då jag är en plikttrogen jävla idiot, så fortsätter jag mitt lallande, då jag anser att det är min förbannade skyldighet att utstå denna såpa som är mitt liv tills jag självdör.

Det finns de som inte fick chansen till att leva fullt ut...och kanske det blir bättre, vá fan vet jag. Men kul är det inte men livet ska väl inte vara kul, utan mest en strid, antar jag...

Ha det bäst o stora kramen, alla! ;0}

Svar: Ja, somliga skulle aldrig få lov att bli föräldrar !!!! Stor kram tillbaka :)
Esmaralda

30 Lotta:

skriven

Till Pia,
Du skriver att de vill nästla in sig i svaga psyken. Det är helt fel utan kanske snarare tvärtom. Vem som helst kan råka ut för en kontrollerande partner och jag känner att det är ett hån att uttrycka sig så, eftersom det inte är sant.

Kram L

31 L:

skriven

Hej Esmaralda.

Ja det är viktigt att vara på sin vakt. Lite får man kanske acceptera?

Es, undrar över en sak.

Jag känner ibland att hans mamma kanske inte är glad över vår relation. Eller det jag menar är att hon kan fråga om inte han ska göra något annat när han och jag bestämt något.

Tror du han n inte gläds åt oss? Sen undrar jag tycker hon bra om mig? Kommer det här att lösa sig och vi kommer jag få en bra kontakt med hans mamma?
Kram

Svar: Hon värnar nog lite för mycket om sonen.. ta det med en nypa salt ! Hon menar inte så illa som det kan låta.. kram :)
Esmaralda

32 Hon:

skriven

Tror du han på riktigt kunde vara intresserad av att vara vänner?
Kram

33 Alex:

skriven

Hej!

Kommer allt gå bra om vi åker och träffar svärfamiljen?

Svar: Ja men ha rätt förhållningssätt, kram :)
Esmaralda

34 Celicata:

skriven

Hade en nära väninna som jag pratade och hängde med ofta.
Kontakten försvann, mest för hennes kille som då var sån, möjligen fortfarande. Ingen kontakt just nu på flera år.
Fanns andra orsaker också men det var mest han som stod för att vänskapen dog ut eller mer bara försvann.

En helt annan fråga.
Ser du om nästa person jag får till det med är en man, eller är det en kvinna denna gång?

Svar: Hon valde sin kille.. men det vacklar en hel del mellan dem...kram :)
Esmaralda

35 Anna E:

skriven

Ok tack. Vad gör algeriern nu? Träffar han någon? Ser du något om honom alls på det sättet?

36 Vitlilja :

skriven

Mitt i prick, känner igen allt även om jag fortfarande kan vara förvirrad kring mycket efter att ha lämnat. Han visar ju en sån annan sida till alla andra.
Tror du det blir rättegång?

37 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Ser du om jag gör någon resa utomlands i höst eller vinter?
Kram,
Jennifer

Svar: Ja i vinter kan det bli en resa, kram :)
Esmaralda

38 ML:

skriven

Tänkte precis samma Es! Det är så mycket människor men jag har kollat runt på så många som jag kunnat och jag har känt av extra mycket men inget har hänt idag. Jag brukar lätt känna om något är intressant så hoppas att det leder mig rätt. Jag har även koll till och från jobb :) Kram

Svar: Bra, kör hårt !! Kram :)
Esmaralda

39 Hon:

skriven

Ser det positivt ut att ta kontakt med honom och träffas igen?
Kram

40 L:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du om jag kommer att kunna få en bra kontakt med hans mamma? Kommer vi att komma varandra nära?
Tror du hon gillar mig?
Kram

41 Mercan :

skriven

Esmaralda nu när vi reser till Bulgarien hos min pappa 🙂 Ser du Esmaralda om han kommer denna gången med oss till Sverige 😓 😓 😓 ♥️ ♥️ ♥️

42 Tindra :

skriven

Igår gjorde jag något riktigt dumt men jag skäms inte och jag är ”glad” att jag gjorde det för nu vet jag och nu kan jag aldrig göra om det igen. Trodde aldrig jag skulle gå så långt och det är naturligtvis förjävligt idiotiskt val. Jag kommer nog skämmas tills jag dör och jag förstår ärligt talat inte varför eller hur något sådant kan ta över människors liv så att det går före familj, vänner, kärlek och barn. Jag kände inte det jag trodde (ingenting?) och fattar inte hajpen kring det alls. Kram

43 KG :

skriven

Mötte en yngre man och våra blickar möttes flertal gånger sådär lite magiskt som typ inte händer annars, kan jag bjuda ut honom om han tycker det vore kul att ses på tumanhand? Kram

44 Mimmie:

skriven

Hej Es

Ser du något bra som händer mig?
Kram

45 Ghostwriter :

skriven

Som 19 åring levde jag med en man som misshandlade mig psykiskt och fysiskt, det blev farligare med tiden. 6 månader senare efter vi gjort slut mötte jag en annan som var min soulmate, trodde jag. Han manipulerade mig, var otrogen, ljög, klickade mig i örat, pratade skit om mig, lät mig tro att han var på väg hem till mig men svarade inte på flera timmar och visade sig vara hemma i sin stad (eller vart han var), fick mig gråta och brydde sig inte. 2 år senare uppbrottet hittade jag verkligen den rätte, trodde jag igen. Han ville bli ihop. Förändrades direkt efter det. Lyssnade aldrig, var alltid arg och sur. Sa att han visade kärlek men också var kall. Han visade bara kärlek för att slippa förändra sina negativa sidor det var aldrig äkta. Han var med mig fast han aldrig var kär på riktigt. Låtsades älska mig. Var arg på mig konstant speciellt när jag var glad. Fick aldrig ha en bra dag. Han förstörde mina bra dagar när jag var på bättre humör än honom. Han började dissa och inte hålla vad han lovade. Började bry sig mer om andra och ljuga i mitt ansikte. Hotade om att göra slut flertal gånger, gjorde slut 3 gånger och skrev med ”vänner” bakom min rygg. Blev arg på mig för att jag råkade se det. Jag blev inte ens arg utan frågade bara vilka de nya tjejerna var som jag aldrig hört talas om innan. Manipulation på hög nivå.

Man kan inte alltid rå för vilka man möter i livet, nästan aldrig, om man själv har bra intentioner och gör bra val. Man kan dock rå för om man stannar med människor som är så här. Har blivit misshandlad hela mitt liv av vuxna, av familj, av utomstående och av partners genom åren. Är man ett barn kan man inte göra mer, är man vuxen har man makten att gå. Det finns inget äkta med att stanna. Jag stärkte mig själv efter varje fall och varför ska man behöva stärka sig själv efter varje relationslut där partnern varit hemsk? Nej, stärk dig själv och stanna inte vid flaggan. Alla gör misstag och har dåliga sidor men jag stannade med män som tog bort mina bra sidor!






Kram

Svar: Dina bra sidor finns kvar och du kan plocka fram dem igen... du har haft otur... men nu ska det vända.. kram :)
Esmaralda

46 ML:

skriven

Tack Es!! Men verkar vara de halvnakna tjejerna på stan som går hem och sådan är ju inte jag alls så hur han ska lägga märke till mig vete fan :)

Fullsmockad tunnelbana och inga munskydd så förstår att 4e vågen har börjat. En gammal kvinna med rullator som jag hjälpte då INGEN reste sig upp! Sånt får det att brinna i huvudet på mig😡 Kram

47 ML:

skriven

Tack Es!! Jag kör hårt men verkar vara de halvnakna tjejerna på stan som gäller och sådan är jag ju inte alls så hur han ska lägga märke till mig vete fan :)

Fullsmockad tunnelbana och inga munskydd så förstår att 4e vågen har börjat. Gammal kvinna med rullator som jag hjälpte då INGEN gav henne plats och sådant får det att brinna i huvudet😡

PS: Vaccinerat en kille i BH liknande topp och kjol. Det ser man inte varje dag :) Kram

Svar: Bra att du ryckte ut för kvinnan.. jag hade gjort exakt detsamma..... kille i topp och kjol tillhör ju inte vad man ser varenda dag men heja de som vågar vara som de är :) Kram
Esmaralda

48 A:

skriven

Flera i min familj har känt och sett samma som mig. Har aldrig känt så starkt efter en annans bortgång i min familj. Eller så vill han verkligen meddela sig ❤ Det måste vara på riktigt, om nån här inne skulle tvivla på liv efter döden, det bara måste existera efter detta. Går inte att förklara på annat sätt.

Kram!

Svar: Visst är det på riktigt ! Kram :)
Esmaralda

49 Kärleken:

skriven

Hej Es

Ser du mig vara singel länge till?
Kram

50 MH:

skriven

Hej Esmaralda?

Finns det nått jobb som väntar på mej i höst?Eller vinter kanske?

Kram

51 Browallia:

skriven

Jag har livslång erfarenhet att ha blivit utsatt för olika sorters psykisk misshandel både som barn och vuxen med konsekvensen att jag sen flera år är långtidssjukskriven pga av att jag bl.a. har utvecklat en fobisk personlighet som är en svårare form av social ångest. Jag har vidriga skamkänslor över mig själv som jag tampas med dagligen och som jag vägrar låta ta över och begränsa mitt liv. När jag ser tillbaka på allt jag har tagit mig igenom så är det ett under att jag inte har hamnat ”snett” och fastnat i nåt beroende eller nåt annat destruktivt. I väntan på att få gå i psykoterapi rehabiliterar jag mig själv efter bästa förmåga.

Kramar till dig och din mamma från ett varmt Gästrikland. / Browallia

52 ML:

skriven

Ja heja! :) Och visst måste man hjälpa de som behöver. En självklarhet! Önskar jag kunde ha en skylt med "ledig" på jobbet men jag har "flirtat" lite idag men de som varit lite min stil för att se om det klicka men tråkmånsar och ingen soulmate. För han antar jag kommer att haka på och se mig :)

Ha en fortsatt fin kväll och hälsa mamsen. Kram

Svar: Japp, helt klart så hakar han på direkt, kram :)
Esmaralda

53 Alltet?:

skriven

Hej Es

Finns det något meddelande från alltet till mig?
Kram

54 Månskenet:

skriven

Där känner man igen sej...jobbigt ämne.
Kram!

Svar: Ja, det är tungt, kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: