Ranelid och jag.....

 Jag har ett kluvet förhållande till Björn Ranelid.
Läser ju mycktet men har aldrig riktigt fattat tycker för hans  bäcker och hans sätt att uttrycka sig
 
Men för en tid sedan såg jag ett Facebookinlägg han gjort.. som till min förvåning skapade en hel del rabalder.
 
Själv tyckte jag att inlägget var klockrent och hade inga som helst problem med det.
 
 
 
Citat Björn Ranelid :

Landsförrädare.

Många svenska politiker har blod på sina händer och de förråder Sverige och bereder väg för mördare, parasiter och fiender till kärlek, godhet och alla som vill leva i tillit och respekt för medmänniskan.

Ja, jag menar exakt vad jag skriver här och jag är därmed inte elak och jag begår inte våld på just det svenska verbet att förråda. Jag har inte importerat detsamma, utan det är fött och brukat sedan länge i mitt fosterland som jag älskar och vördar i oräkneliga sammanhang.

Sverige behöver inga höghastighetståg som kostar två hundra miljarder kronor. Sverige behöver den snabbaste och bästa vägen till lag och ordning, fred och frid för barn och alla människor som sköter sig, studerar, arbetar, betalar skatt och som aktar sin nästa.

En politiker som förråder sitt land är skyldig till medvetna lögner, lömska ränker och handlingar och framför allt svek mot alla varelser som vill leva i fred och endräkt med sin medmänniska.

Ingen polis i tjänst skjuts av misstag. En individ som bär vapen och avsiktligt med berått mod skjuter en polis i tjänst kan aldrig göra det av misstag och det finns inga undantag i världen.

Den skjutne polisens gravida hustru är även hon polis och likaså hans broder. Jag skäms inte för att skriva att jag gråter när jag hör det från pappan till den mördade sonen. Den gravida hustruns pappa är också polis. Därmed torde den familjen tjänat den svenska allmänheten mer än någon annan familj i Sverige. Jag klarar knappt att skriva det.

I går kväll sköts en tjugofemårig man till döds invid en skola i Huddinge. Således fortgår barbariet i Sverige. Det är ett mentalt och bokstavligt krig.

Den tredje juli sköts en ung man i huvudet i Upplands Väsby. Det är tre personer på knappt lika många dygn. Det är ett vansinne och en tragedi för hela Sverige.

På kvällen den femte juli blir en man beskjuten i Rinkeby. Pistolen har blott ett öga och det är riktat mot Sveriges hjärta. I dag sker en skottlossning på en skolgård i Vällingby. Serieskjutningarna fortsätter.

I gryningen den åttonde juli skjuter någon in i en lägenhet i Limhamn. Där bor en gammal dam. Troligen har skytten begått ett misstag. Polisen uppger att kriminella personer har en adress i närheten. Ett liv mer eller mindre betyder ingenting för barbarerna.

I dag avlossades ett skott i en restaurang i centrala Linköping. Det kan ske var som helst när de kriminella avser att döda en fiende av något slag. Inga platser är heliga eller fridlysta. Det är nu ett faktum.

I dag den nionde juli år 2021 sköts en man till döds i en frisörsalong i centrala Göteborg på Marklandsgatan. Ni läser rätt. Här bör man klippa håret och inte avrätta en människa som är kund eller ägare av salongen.

I kväll pågår en skottlossning mot en pizzeria i Upplands Väsby. Kriget i Sverige sover inte och vilar inte.

Senare denna afton skjuts en man i Spånga. Den nionde juli är tydligen en bemärkelsedag för de grövsta brottslingarna och vapenmännen. De slår ett rekord i att ha människor som skyttetavlor.

Politikerna sysselsätter sig med spel för gallerierna medan riket skakar. En vilde har förmånen att rädda regeringen kvar vid makten.

Jag har blivit stenad med ord och trakasserad av falska och enfaldiga journalister för att jag är den förste och ende författaren som skrivit sanningen om tillståndet i Sverige. Jag lider och sörjer över vad som händer i landet medan de tjänar lögnen och förfalskningen av verkligheten.

Jag är nationalist och kosmopolit i en och samma person och jag respekterar alla individer om vill leva i fred med sin medmänniska. Du och jag har inte bestämt var och när vi skulle födas och vem som skulle bli vår mamma och pappa. Vi har ursprungligen inte gjort oss förtjänta av att vara svenskar. Det är en gåva som vi skall förvalta på bästa sätt och vara tacksamma över.

Det räcker med en enda mördare och terrorist som härjar på Drottninggatan i Stockholm, Biskopsgården i Göteborg eller på Fersens väg i Malmö för att det skall beröra hela befolkningen i Sverige. Barnen ser och hör, läser och tvingas att veta. Det är en skam för landet och en oförlåtlig synd.

Alla brottslingar som är dömda till utvisning skall deporteras direkt med tvång. Det finns inga ömmande fall. En människa väljer att vara kriminell. Ingen behöver svälta och lida av hunger i Sverige. Här kan alla gå i skolan och dricka rent vatten och ha tak över huvudet i någon form. Det går alltid att söka hjälp och bistånd i olika avseenden.

Människor som är födda i landet och som har arbetat och betalat skatt skall alltid få pensioner så att de klarar sitt uppehälle och åtminstone livets nödtorft. Allt annat är en skam för Sverige.

Ni bör sprida denna krönika till alla läskunniga människor i Sverige.

Björn Ranelid, i sorg och helig vrede, den andra juli år 2021.

-

 

Må jag aldrig bli så PK att jag  förfasar mig över självklarheter !

 

Ranelid fick ju en hel del skit från olika håll.. som tex från Ann Heberlein som bla skriver så här:

"Sverige har allvarliga problem. Det har jag själv påtalat i otaliga texter. Jag har skrivit flera texter om relationen mellan en bristfällig integration och en ökad kriminalitet. Detta måste vi kunna diskutera om vi ska kunna lösa de problem som nu är akuta.

Att hänge sig åt överdrifter och lögner löser ingenting. Det skapar större problem – och det gör det nästan omöjligt att diskutera sakernas tillstånd på ett sansat sätt. Varken inbördeskrig eller folkmord är nära förestående.

Trots det måste vi bryta den utveckling som alltför många blundat för alltför länge. Det gör vi inte genom att utse syndabockar och så split mellan människor. Det gör vi genom seriösa diskussioner och rimliga förslag baserade på solida fakta."

-

Ordet syndabockar är fel tycker jag ... vi har gäng i vårt land som dödar varann och andra... och majoriteten av dessa gäng är nysvenskar. Så är det.. varför får man inte säga som det är ?

Och vad då slå split mellan människor ?  Genom disussioner har politikerna lyckats så bra med detta själva... genom sin PK politik.

Jag tycker uppriktigt om mångfald och bryr mig inte om ras/färg eller ursprungsland.. jag har vänner som kommer från andra länder och andra kulturer..  och ibland händer det att vi diskuterar hur det går till i Sverige och de tycker att vi är mesproppar och får skylla oss själva att det spårat ur.

Så är det nog också lite.

Man måste ju se saker och ting för vad de är... och handgripligen och tydligt ta tag i det som är problemet.  Annars går det ju inte att hantera.

Lagen ska vara lika för alla.

Snart är det nästan en skam att vara vit och medelålders och ha åsikter som inte  alltid stämmer helt överrens  med  PK folkets 

Respekt inför sina medmänniskor... respekt inför det land och dess lagar som man vistas i... oavsett vilket land det gäller.... hur jävla svårt kan det vara ???

 

Det blev mycket och seriöst idag.....

Här har jag  dottern från skogen på besök, barnbarnet Ozzy och tre av hans  kompisar.... full rulle kan man säga :)  Men så roligt :)

 

Kram & kärlek 💝

 

1 <3:

skriven

Vad mysigt med fullt hus av sina nära och kära.
Drömde om mitt ex F inatt. Inte tänkt på honom på länge.
I drömmen var han svartsjuk och jag kände att det var rätt att göra slut och efter jag testade en andra chans med honom och jag ville hem till A. Betyder drömmen ngt speciellt?
Kram

2 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om siffrorna 40 och 42 har någon betydelse för mig eller varför känner jag mig lite dragen till just dom siffrorna? Känns som om jag har svårt att släppa taget om dom. Kan du se något om det? 🤔 Kram Zoey 💕

3 Syster Natt:

skriven

Hej,
Jag skulle behöva hjälp!
Jag letar desperat efter ett externt dataminne med bilder på min dotters fyra första år - Jag kan inte hitta det :(
Har letat som en galning och just nu har jag slut på idéer.
Kan någon se något om detta?
Desperat mamma

4 Ingela:

skriven

Så jävla bra skrivet av Ranelid, sanning rakt igenom, hur kan någon ifrågasätta det!?
Är så less på alla PK-tomtar som lallar omkring men om något hände dem eller deras närstående, hur PK skulle de vara då...?

Es, kan du se vem av mina ungar som hittar lgh först, sonen eller dottern?

Kram Ingela

Svar: Båda hittar men ser inte vem av dem som blir först, kram :)
Esmaralda

5 Läroliv:

skriven

AMEN.

KRAM.

6 Natuvän:

skriven

Hej!

Seriöst och viktigt inlägg!

Håller med Björn Ranelid och det är vi många som gör.

Varför går inte den här fruktansvärda utvecklingen med skjutningar och kriminalitet att stoppa!

För mycket snack o för lite verkstad? Tycker jag i alla fall, hårdare tag och straff som är kännbara.

För att inte tala om alla som jobbat och slitit hela sitt liv och får en pension som det knappt går att leva på! Det är en stor skam.

Undrar om politikerna kommer till skott och gör ngt?? Hur länge ska våldet få lov att eskalera? Knappt man tror det är Sverige längre.

Låter härligt med besök och liv och rörelse från barnbarn. Fart och fläkt minsann.

Åskvavt hos oss och det hade gjort gott om det dundrade loss och kom regn.

En "vanlig" dag hos mig....

Kram







7 Pia1:

skriven

Klockrent skrivet... Och jag håller verkligen med.
Jag bryr mig inte ett skit om nationaliteter eller hudfärger men jävligt mycket om hur folk beter sig och vad konsekvemserna blir.
Sverige har lyckats göra det mesta snett och bakvänt de senaste åren... Och inte minst i sjukvård och socialförsäkringar, på grund av att man lägger pengar på annat hellre.

Nu närmar sig ett avsked som jag har så ont i magen inför att jag inte kan sova, jag är så INTE redo. Min mage tycker att det inte finns andra alternativ än att berätta det men hjärnan säger att jag är sjuk i huvudet om jag gör det 😒
Det beror ju på hur hen skulle reagera och jag vet faktiskt inte alls.
Vad tror du ES...
Gör jag bort mig helt om jag säger något eller är det vad jag faktiskt borde göra?
❤️

Svar: Det finns något som du behöver säga... och det bör du också säga... kram :)
Esmaralda

8 Jeanette:

skriven

Kan du se om en person är försvunnen och vart han är?

En arbetskamrat pojkvän har försvunnit har varit borta i 2 år. Ingen vet om han lever.

God natt (har jobbst natt)

9 Jennifer:

skriven

Godmorgon kära Esmaralda. Håller helt med dig i detta!

Fina Esmaralda, snart är det meningen att jag ska resa iväg men känner ingen glädje eller iver som jag annars brukar göra. Tvärtom känner jag mig orolig och stressad på grund av rådande coronasituation i Portugal. Känner mig orolig om eventuell karantän - tänk om någon på hotellet får corona och hela hotellet försätts i karantän i två veckor? Eller om coronasituationen förvärras så att flygen ställs in och jag inte vet hur jag ska ta mig hem. All glädje inför resan är som bortblåst. Ligger vaken om natten och grubblar.

Funderar till och med om jag borde ställa in hela resan, avboka allt och bara stanna hemma? Inte heller kul att gå omkring och oroa sig.

Ser du fina Esmaralda vad som vore bäst att göra i detta fallet?

Svar: Jag kan inte råda varken eller... du ska göra det du själv känner är rätt i situationen... kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Så är det ju, lagar o människor ska respekteras o kan man inte det ja då är det nog skäl att deporteras för. Vi har det kanske inte ännu så våldsamt i vårt land, men risken finns nog att vi följer ert land i spåren, så brukar det tyvärr gå. Än så länge verkar vi ha "inhemska förmågor" som tar lagen i egna händer o tar livet av folk, tonåringar har det varit många av i år, så hemskt att de tar till såna ytterligheter... Vart är världen på väg?

Igår kväll hade vi det kul med kompisen som jag inte sett irl sen ett år tillbaka, mat o prat o många goda skratt. Underbart sommarväder o en ljus sommarnatt tog mig ner till stranden för ett sent sommardopp. Hade det inte varit för karlarna som jobbade där på andra sidan paviljongen ja då hade jag säkert badat näck, men det vågade jag inte pga dem ;). Skönt var det trots att värmen redan fallit en hel del. Min hemliga "kvällshobby" ;).

Tystnaden är total o jag vet att jag bör tuffa vidare på relationsfronten ;). Du sa Es att det ju inte står mig tusenmåter men en speciell som står o väntar på sin tur o som inte ännu vet om det. Min tolkning är att det kommer att dröja många år innan min soulmate träder in i mitt liv, typ åtta år, men kommer det ännu att komma nån fling innan dess? Orkar nog inte med nån sån om det ska vara såhär jobbigt :(. Önskar att min soulmate hade kommit redan för några år sedan. Undrar vad jag ännu ska "uträtta" innan han kommer i mitt liv?

ML, i de trakterna är jag jo :).

Sol o värme idag också, undrar vad dagen för med sig?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Sena kvällsdopp lär vara vanebildande :) Typ alla sommargäster tar sig ner till stranden här vid 21-22 tiden för sina kvällsdopp:)Jag tror inte det dröjer många år innan du möter den som är rätt.. men lite kan det dröja..... kram :)
Esmaralda

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Kan bara hålla med dig ! Hörde en Engelsman berätta att vi i Sverige har väldigt mycket regler och lagar som ingen följer medans de i England har färre lagar men ser till att följa dom ,Vet ärligt inte hur det är, men när kriminella inte utvisas direkt och asylsökande med arbete utvisas då är ngt fel...Sen kan jag verkligen skriva under Ranelids missnöje över snabbtåget som kommer sluka miljoners miljoner och skadar naturen som inget gjort tidigare ...Naturkatastrof är bara förnamnet !
Vem behöver höghastighetståg i Sverige ! ?

Igår fick yngsta sonen vaccin ! Moderna .Så skönt

Jag låg i poolen och njöt sent igårkväll och fick se en fladdermus pila hastigt förbi över natthimlen. Tacksamt konstaterade jag att jag har det väldigt bra ändå ...

Smält inte bort i värmen

Kram Anki med flock

Svar: Ja, ibland får man stanna upp lite och landa i det positiva som finns runt en.. och fladdermöss är fina :) kram :)
Esmaralda

12 Ghostwriter :

skriven

Håller med väldigt mycket i det han skrev förutom
1. Han är inte den den förste eller enda som tagit upp eller tar upp sanningen, väldigt konstig formulering
2. Ja Sverige ska erbjuda hjälp, ingen svält och tak över huvudet men det ser inte ut så för alla svenskar. Jag blev nekad stöd fast att jag gjorde allt och fick svälta i 2 månader på mat. Nu riskerar jag allt igen för jag vågar inte be om hjälp för jag är så ärrad av alla andra gånger. Ska man lägga fram en sanning så ska man inte bara utgå från sig själv gällande en helhetsbild av samhället, då är det inte en helhetsbild


Sverige har krig hela tiden och antingen blir man en del av myndigheterna eller en god medborgare generellt och lever på inom lag och mår väl. Politikerna är helt vanliga människor som lärt sig vara, delvis, formella och enligt mig i helhet borde man få bli politiker om man har rätt verktyg i bagaget.


Kram

13 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ser du någon varning kring mig och min dotter?

Kram

Svar: ingenting som kommer till mig, kram :)
Esmaralda

14 Eko :

skriven

Inatt drömde jag om att jag var på skolan jag evt ska börja på i höst. Några lärare (män) kom fram och det kändes lite flirtigt och roligt och allmänt bra känslor med skolan.
Betydde de något eller bara en vanlig dröm?


Ha en fin Onsdag
Kram

Svar: Mest att det handlar om en positiv framtida känsla.. kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven


Jahopp där försvann friden...suck
grannen kom hem från minisemestern Upp och ropa in Moses och stänga ytterdörren . Faan vad jag avskyr detta och så står han med monsterhunden utanför min grind och tränar !! Moses upprört skällande ser hur hans attackerande grannhund står på hans infart..
Att hoppas att de flyttar är nog hopplöst ..jag får flytta själv grrr

Nu drar jag ner rullgardinen så det så !

Kram Anki med orolig flock

Svar: Så himla trist !!! Kram
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Himla skönt o mysigt vsr det att simma i den ljumma sommarnstten. Här kan man ännu simma i havet vilket inte går hemma pga alger o annat.

Min förra arbetsgivsre har betalst lön åt mig, hur kan man rådda till det så? Extra arbete att återbetala, jäklar.

Suck att det ska behöva dröja med mannen o nuvarande har antingen blockerat mig på sin mobil, kan du se om så är fallet Es, eller så har han stängt av den o har semester?!
Kram Skorpan

17 Sus:

skriven

Hej
Bra skrivet….
Här är de limboland….
Tips?
Love sus

18 Jossan :

skriven

Så svårt jag hade att somna inatt… Hitta en ny serie som jag börja kolla på men jag var ju dum som lyckades somna i 1,5 timme igår…

Jag pratade med T på video igår och fick se hans mamma! Det är ett steg i rätt riktning :)

Idag ska jag sola och njuta av värmen. Imorgon ska jag kolla synen och träffa en kompis. Vi har inte setts på evigheter..

Kram

19 MH:

skriven

Hej!
Håller med,hur jävla svårt ska det va.
Med alla dessa tomtar vi har som ska styra landet så kommer det inte bli bättre.

Nått budskap från universum i dag?

Kram

20 <3:

skriven

Kommer Sandro klänning komma in igen och jag går tag i den ?
Kram

21 Bella:

skriven

Godmorgon 😊 kommer jag få en ny tjänst om jag hittar något? Tänker att jobba extra kanske kan vara bra för mig.. Kram och ha en fin dag ☺

22 TILL ML OCH BROWALLIA:

skriven

Att jag undrar om man kan gå upp i vikt när man använder dem är för jag typ vill hitta en anledning till varför jag inte lyckas gå ner 🙈

Det var inte jag som valde att jag skulle sluta på dem utan en ny läkare bestämde att jag skulle sluta på dem. ”Du har gått på dem så länge så du ska börja trappa ner” (hade inte gått på dem 1 år ens då)

Jag vet inte om jag har kvar min depression då jag mår bättre. Dock har jag fortfarande dagar då jag inte orkar något typ… men jag har fått tillbaka mycket glädje iallafall.

Vad menas med en tyst depression?

Kram

23 <3:

skriven

Vad mysigt med fullt hus av sina nära och kära.
Drömde om mitt ex F inatt. Inte tänkt på honom på länge.
I drömmen var han svartsjuk och jag kände att det var rätt att göra slut och efter jag testade en andra chans med honom och jag ville hem till A. Betyder drömmen ngt speciellt?
Kram

24 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Det var en spindel på toapappret imorse och jag tänkte genast på dig. "Esmaralda hade sprungit härifrån utan att torka sig" tänkte jag och skrattade för mig själv. Sen viftade jag bort spindeln, den hade ett lustigt sätt att ta sig fram, som en krabba.
Jag tänkte på din text om din spindelrädsla och hur jag läste fel när det stod "jag dödar dem aldrig", jag läste "jag döper dem aldrig", jag blev lite häpen. "Är det så vanligt att döpa dem så att det utgör ett undantag att låta bli ?" tänkte jag. "Jag har ju själv namngivit spindlarna i J-Os badrum, men jag trodde att sådant tillhörde ovanligheterna" reflekterade jag vidare innan jag såg vad det egentligen stod.
Jag kanske får döpa den här lille rackaren också. Får se om den trivs inne på toaletten och bosätter sig 😀.
Kram Therese C

Svar: Kanske man skulle döpa dom ? Då blir de ju genast mer personliga och psykologen i mig säger att de därmed utgör mindre het.. men det vete tusan !! Kram :)
Esmaralda

25 Jennifer:

skriven

Tack för svar fina Esmaralda. Blir nog tvungen att avboka hela resan. Ser du hur min sommar blir då? Här hemma?

Känner mig så fruktansvärt nere och utmattad, ingenting verkar lösa sig eller gå min väg.
Kram
Jennifer

26 ML:

skriven

Gillade honom förut men inte längre. Too much. Härligt med gänget där hemma! Vem blir nästa gäst?

Här fortsätter det att inte gå som planerat. Flera har sjukskrivit sig så dubbelpass för mig i 32 gradig värme. Horribelt är bara förnamnet men får vara ledig i morgon och det är tur för då lovas det 34 grader. MEN det är mörkt från 22.00 nu och det är underbart :) Hur ser sista delen av sommaren ut för min del?

Pussa Mg massor och stora kramen till dig!

27 Körsbär 🍒 :

skriven

Är det en bra idé att satsa dom pengarna, ser du någon vinst om vi satsar 30k? Eller bör man skippa det helt.

28 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,

Intervjun gick väldigt bra! På måndag nästa vecka träffar jag chefen. Ser du mina chanser att få jobbet?☺️ Känns väldigt bra detta..

Kram💜

Svar: Visst har du chans, kram :)
Esmaralda

29 AnnaK:

skriven

Så sant så!

Kommer jag nån gång må bra igen?

Kram 🤗

Svar: Ja det gör du.. och ju fortare du för de val du behöver, desto fortare kommer du också att må bra. kam :)
Esmaralda

30 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om siffrorna 40 och 42 har någon betydelse för mig eller varför känner jag mig lite dragen till just dom siffrorna? Känns som om jag har svårt att släppa taget om dom. Kan du se något om det? 🤔 Kram Zoey 💕

31 Skytten 1:

skriven

Bra inlägg,håller med om att det behöver göras nåt snart med alla dessa skjutningar. Man är inte rasist för att man ser vad som händer i samhället.Respekten för människor har försvunnit.Kan du se om jag kommer att få en stabil relation med mannen jag träffar snart?

32 Jennifer:

skriven

Fina Esmaralda, kan du se något om hur min sommar blir då jag blir här hemma och inte reser någonstans? Är orolig för mitt mentala mående om jag bara går hemma hela semestern.

Ser du något om hur hösten blir för mig?
Kram,
Jennifer

Svar: Försök planera in en resa lite senare i höst istället om det är möjligt... kram :)
Esmaralda

33 Rädd:

skriven

Hej E!

Gör jag rätt om jag tackar ja till jobberbjudandet på DC?

Kram och kärlek.

34 Tiss:

skriven

M har tagit upp mitt funktionshinder i olika sammanhang... senast i förrgår, inför en annan person också. Jag har svarat på varför det är som det är och trodde att det skulle räcka. Jag är inte alls bekväm i att prata om det. Hur säger jag det på ett trevligt sätt, blir hon arg på mig om jag säger ifrån? Jag vet att jag kanske är löjlig, men det känns inom mig.

35 A:

skriven

Jag vill ha snabbtåg jag.... vill ha tåg som tar en ut i Europa fort utan 50 byten. Det tycker jag är bra om jag får tänka själviskt för är smidigt! Tåg stannar ofta nästan mitt i stan istället för flygplatser som brukar ligga utanför. Nästa gång jag är i London tänker jag åka snabbtåget till Paris över dagen. Tror att det är framtidens resande....

Nehe då ska man försöka fortsätta överleva denna varma dag.

Kram!

36 W:

skriven

Jag håller med Ranelid och tycker faktiskt att det är ett riktigt landsförräderi av våra politiker, som jag mer än gärna vill se avsatta. Ett inbördeskrig tycks pågå mellan kriminellt drägg och tyvärr har jag en mörkare syn på vårt framtida samhälle.

Vad tror du Es, kommer våldet att eskalera än mer i vårt land ?

Kram

37 IB:

skriven

Da V tok kontakt med meg igjen, hva tenker han med det?

Svar: Han har ett intresse av dig.. kram :)
Esmaralda

38 ML:

skriven

JOSSAN: Om du inte går ner i vikt så kan det vara sköldkörteln dvs hypotyreos. Har man tagit TSH värde på dig (blodprov)?

Man kan behandla längre än 1 år för depression och risken finns att man börjar må sämre när de sätts ut.

39 TILL JOSSAN:

skriven

Bra att du försöker hitta vad som gör att du går upp i vikt. Ring 1177 eller till din vårdcentral så kan de säkert svara på frågor om depression. Tyst depression har jag aldrig hört talas om. / Browallia

40 Skorpan:

skriven

Jag är blockerad av mannen, vet det med säkerhet, men varför är han inte ärlig o säger att han inte vill ha med mig att göra isf, ser du nåt Es?
Kram Skorpan

Svar: Han är en riktig fegis när det kommer till ärlighet, kram :)
Esmaralda

41 Helena Ir:

skriven

Inte annat än att jag skäms över flatheten som får pågå. Alla bör straffas oavsett färg och ras. Ut med en del från Sverige, och svenska kriminella borde få längre straff, ut med dom också, för min del. Vet en del om den svenska kriminalvården, alldeles för få platser, som byggs ut just nu. Och Ranelid har rätt i mycket!!

Så varmt,men det är min dag idag 😀

Kram

42 Mikael:

skriven

Politiker verkar möjligen leva kvar på 80-talet, nazismen och ryssarna är det farliga i världen, med den motiveringen skall möjligen all invandring och allt annat ske, allt annat är rasism, oavsett hur mycket IS-krigare, kriminella och annat vi har i samhället, man kan undra vem som är en fara för demokratin, statistik visar att inom något årtionde kan Sverige införa lagar som stärker familjestrukturer, likt Turkiet.

Turkiet lämnade på nyligen formellt Istanbulkonventionen om våld mot kvinnor. Ett beslut som väckt omfattande kritik från omvärlden.

Konventionen skrevs under 2011 av EU och 45 länder.

Det var den första i sitt slag som kräver att lagstiftning införs mot bland annat våld i hemmet och könsstympning.

Men konservativa krafter i Turkiet hävdar att konventionen underminerar familjestrukturerna.

Medans salafister och andra får ekonomiskt stöd för att driva skolor i Sverige och verkar lära barnen att kvinnor är typ lägre stående

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Salafism

så oroar sig svenskar för hur det ska gå för kvinnorna i Afghanistan.

Alla afghaner som fått utvisning från Sverige men är kvar i landet behövs väl på ett eller annat sätt i just Afghanistan, kanske mer än någonsin när det är Allah Akbar i stora mått i deras land nu, och inte bara i Vetlanda

https://youtu.be/APiRZ9xjMmg


Här kan en få en framtida inblick i hur gängen kan utvecklas i Sverige

https://youtu.be/aaWIiAFvZy8


Kvinnor i Sverige behöver kanske inte oroa sig för hur det kommer se ut i Sverige, för deras del.


Kram
Mikael

43 Dalkulla:

skriven

Länge sedan jag läste hans inlägg på FB. Finns ingen som kan formulerar sig och trycka på rätt tangentknappar vid rätt tid mer än Ranelid själv. klockren i varenda ord, mening han skriver och, inte att förglömma det verbala. Mer klockrent och mitt i prick finns det ingen som kan mäta sig med det han återger här i inlägget. Många stör sig på honom när han öppnar munnen, en del tycker han är märkvärdig, en del tycker han kan lugna ner sig i sina uttalande, varför då, han säger det andra tänker men, inte våga.

Själv är jag en stor fan av Ranelid. När man läser om honom och en del av hans barndom, har han också gått igenom en hel del. Blivit retad och annat som nog inte var så trevligt, sedan växer han upp och har ett ordförråd som de flesta saknar, då blir han retad men på ett annat sätt som vuxen, skillnaden är väl inte så stor egentligen, från då till vuxen.
Avundsjukan är stor ibland de människor som inte kan bättre än så.


Stå på dig Ranelid, du är förbli det allra bästa i vårt svenska språk!

44 Lotta:

skriven

Ranelid är verkligen en speciell kille. Han är sin egen och det är bra. Jag förstår mig inte alls på honom, men det är helt okej med det. Jag tycker det är fantastiskt med människor som vågar gå sin alldeles egna väg och stå för det oavsett vad andra tycker om det.

En fråga har jag också…jag undrar över en av mina vänner som jag känt i stort sett hela mitt liv. Har vi levt och träffats i flera liv tidigare. Följs vi åt om man säger så. Jag har en enorm kärlek till denna person på ett djupare plan om man säger så…

Kram L

Svar: Spelar egentligen ingen roll om det var skrivet av Ranelid eller vem som helst.. kloka ord oavsett :) Ja, du har en vän som är riktigt gammal... kram :)
Esmaralda

45 Till ML :

skriven

Jag har varit och kollat min sköldkörtel pga trötthet. Och det är inget fel. Men mamma har problem med sin sköldkörtel och övervikt…

Kram
Jossan

46 Hon:

skriven

Hej,
Vad tyckte han om mej? Kände mig så blyg men gillade han tror jag..
Kram

47 Rädd:

skriven

Kommer jag bli nöjd med erbjudandet lönemässigt? Att tacka ja till DC är väl det bästa jag kan göra? Är så skraj att jag väljer fel väg.

Kram och kärlek.

48 Browallia:

skriven

En nära vän till mig träffar en man som på riktigt vill skilja sig från sin fru, av det jag har fått berättat för mig så uppfattar jag det som att hon har ett narcissistiskt beteende som hindrar honom att ta det sista klivet ut genom dörren. I nästa vecka ska han träffa en advokat ang. att han vill skiljas. Blir det skilsmässa? Kan du se något om detta, eller har du nåt råd till min väninna?

Kram Browallia

49 Cecilia:

skriven

Hej Ez.

Jag gjorde ett misstag på jobbet. Kommer det misstaget att få stora konsekvenser eller förblir det obemärkt? Kramar

Svar: Jag ser inga tecken på stora konsekvenser, kram :)
Esmaralda

50 Vitlilja :

skriven

Kan du skicka en liten healingdust till min vovve, han hostar så :)

Brukar du göra individuella turhealingar?

Svar: Healing kommer på direkten, kram :)
Esmaralda

51 Mercan :

skriven

Esmaralda när vi reser nu i Augusti till Bulgarien hemma hos min far, du såg lite längre vistelse för min mor och mig 😊min bror och syster tror jag ska återvända tillbaka efter semestern till jobbet 🤔 Esmaralda ser du Esmaralda när vi återväntder med min mor till Sverige om min far kommer reser med oss tillsammans 🤔😣♥️

52 💕 Zoey 💕:

skriven

Go kväll Es!
Äntligen drog de in lite regn och åska och man hoppades luften skulle bli lättare, men icke sa nicke. Hoppas de kommer mera och rensar upp lite till.

Nyfiken fråga:
Ser du om siffrorna 40 och 42 har någon betydelse för mig eller varför känner jag mig lite dragen till just dom siffrorna? Känns som om jag har svårt att släppa taget om dom. Kan du se något om det? 🤔 Kram Zoey 💕

Svar: Kan inte känna in något specifikt kring siffrorna.. kram :)
Esmaralda

53 ML:

skriven

Vilken dag! En kollega började må jätte dåligt och svullnade upp i sina underben samt smärta och känselbortfall från ljumskarna. Misstänkt propp. Grät av panik men ingen brydde sig förrän jag hittade henne på en stol. Unga oerfarna arbetsledare som kan noll sjukvård. Jag ordnade och betalade taxi till akuten och pratade med hennes sambo i tele. Hoppas att allt gått bra!

Sen tagit hand om ungdomar med panikångest orsakat av sprutan och de är så gulliga och tacksamma. Idag klappar jag mig själv på axeln för tycker att jag är bra. Om man nu får säga så :)

34 grader och det är VIDRIGT!! Kram

54 Beck:

skriven

Hej Esmaralda.

Behöver vara hemma från jobbet och det är inte uppskattat ifrån chefen.
Är orolig. Ser min framtid osäker ut där? Ser du mig stå arbetslös och ha det tufft ekonomiskt? Eller kommer jag att ha arbete och inkomst eller sysselsättning nu framöver?
Kram

55 Hjölp:

skriven

Hej Esmaralda ..
Ser du mig trampa på i samma fotspår som nu ett tag till eller ser du förändringar påväg in nu? Positiva eller negativa?
Kram

56 Hjölp:

skriven

Hej Esmaralda ..
Ser du mig trampa på i samma fotspår som nu ett tag till eller ser du förändringar påväg in nu? Positiva eller negativa?
Kram

57 Hon:

skriven

Hej,
vad tänker han om mig?
Kram

58 TILL JOSSAN:

skriven

Om det inte finns en förklaring där prover är avvikande så har det nog med depressionen att göra. Man kan byta antidepp. Kram från ML

59 Boudica:

skriven

Håller fullt med Ranelid och dig i denna text!
Har inget emot nysvenskar, jobbar ju med många, som har kämpat för att få ett nytt liv här. Men sen finns det det andra (som jag inte känner) som väljer våldet framför ett jobb.

La mig tidigt igår så trött, sov natten innan dåligt, PMS varm... Trodde jag klarar en mens utan värk, men vaknade inatt av mensvärk, men sen det kanske var en dröm, min sömnspårning visade inget uppvaknande, och jag inte känt av annars... Konstigt!

Min föredetta kollega och vän har nu varit utan kontakt i två månader, förutom när han kom kort på besök till jobbet, då sa du att jag inte skulle döma han så hårt. Börjar sakna allt mer nu, är det värt att ta upp kontakten igen? Eller kommer jag ångra mig? Hur tänker han om det?

KRAM!

60 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Flyttar min dotter hit till sina hemtrakter i höst?
Tack och kramiz! <3

61 Mercan :

skriven

Esmaralda har du högt blodtryck, jag läste i kommentarerna 😣min bror och mor har också hög blodtryck 😔Önskar dig hälsa Esmaralda 😔 💖 💝

62 Mercan :

skriven

Min bror fick näsblödning det har gått ett eller två år Esmaralda av hög blodtryck, när han hade födelsedag och allt var packad och vi skulle till flygplatsen till Bulgarien, vi ringde det kom ambulansen 😔vi reste senare och ner vi var i Bulgarien hemma presis vi öppnade fönstrarna han fick näsblödning igen det rann från ögonen åckså och fick ligga i sjukhuset😔jag hade drömt min bror innan det hände Esmaralda 😔

63 TILL JOSSAN:

skriven

Tyst depression brukar vi säga att den är när omgivningen inte märker något. Kram ML

64 AnnaK:

skriven

Borde jag följa med söderut? Har trasslat till det och nån kommer bli besviken hur jag än gör. Kan säkert bli trevligt men känns fel när jag egentligen är på väg att lämna sambon i tanken iaf.

Vill inte vara jag längre....

Förlåt för tjatet.

Kram 🤗

65 AnnaK:

skriven

Borde jag följa med söderut? Har trasslat till det och nån kommer bli besviken hur jag än gör. Kan säkert bli trevligt men känns fel när jag egentligen är på väg att lämna sambon i tanken iaf.

Vill inte vara jag längre....

Förlåt för tjatet.

Kram 🤗

66 A:

skriven

Nu längtar jag efter att få komma bort härifrån. Bo mer utanför stan. Skulle jag trivas? Mycket har jag blivit kvar här pga min familj för ingen skulle komma och bara hälsa på mig om jag flyttade. Men har nu insett att det kanske dags att göra det jag vill och skita i resten? Min pappa till exempel har inte varit hos mig på två år. Han stod utanför härom dagen och jag bjöd med honom in. Han sa nej. Alla har sina egna liv. Varför stannar jag här för att vara tillgänglig "ifall att". Medberoende för pappa? Eller är jag rädd att jag inte skulle klarar mig själv?

Kram!

67 Denise :

skriven

Hej!

Bra inlägg!❤️👏
Håller med dig (och Ranelid).

68 ullie:

skriven

så himla bra med ranelid faktiskt o jag förstår inte alltid hans saker jag heller
nä du får inget säga då är du rasist och ansvar för gärningarna tar de inte heller .
de borde sätta högre straff så kanske det blir lite något bättre med allt

69 Drutten :

skriven

Håller verkligen med både dig och Björn Ranelid. Vi ska alla stå lika inför lagen.
Jag har kamrater och arbetskamrater med utländsk bakgrund och har aldrig haft problem med dessa.
Vi ska alla respektera våra medmänniskor.

Det är då det gått för långt med de som inte sköter sig. Vi har svåra problem med kriminalitet i vårat land. Känns som om politikerna blundar för detta.

Kram Drutten

70 mamma:

skriven

rädsla är den lägsta frekvensen .

Vi får inte hamna där..

bidrar inte till någon god stämning då..

jobba med er själva istället för att försöka hitta skit i andra/annat. det är inom oss själva den mesta skiten finns, i synnerhet i en massa främlingsfientliga åsikter..


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: