Resan....

Livet är en resa.. från början till slut….och vi gör bäst i att följa med  aktivt på den resan… se och upptäcka sådant som är nytt för oss.. ta oss an utmaningar.. beta av problem….

Vi stannar vid olika stationer och blir kvar en tid.. innan vi far vidare.

 

En station kan handla om att vi behöver stärka vår självkänsla.. en annan station  kan handla om att göra sig själv fri från en destruktiv relation… en station kan handla om att  göra resan man längtat efter, lära sig spanka,  eller gå ner de 20 kilona man behöver.. eller  precis vad som helst.

 

Vår resa och våra stationer är individuella.. och så ska det vara

Vi ska se upp så vi inte går i någon annans fotspår för det mår vi inte bra av… vi ska vandra i våra egna mockasiner.

 

 

 

 

Ibland gör vi fel.. och får en extra lärdom på köpet.

Det är helt okey att det blir fel ibland – men inte okey om vi inte lär av våra misstag.

Vi ska välja glädjen så ofta vi kan och leva våra drömmar så mycket vi förmår.. annars finns risken att vi stannar vid bitterhetsstationen.. och det vill vi inte !

Var och en av oss är unik och vi är alla lika viktiga !!

 

Kram & kärlek💖

 

P:s. Idag funkar inte bloggen som den ska....hoppas det blir åtgärdat snabbt !

1 Läroliv:

skriven

Ja, så sant. Är nog lite i en livskris just nu. Fått upp ögonen mer på vad som borde ha ändrats på tidigare. Känns som jag "vaknat" upp lite väl sent. Känns som jag "nöjt" mig. Den dåliga självkänslan skyller jag helt och hållet på min mamma utan att skämmas, med tanke på min uppväxt. Vill göra det bästa av de år som är kvar. Vet nu mer vad som jag saknat och mina behov som jag själv behöver fylla. Har börjat ha vissa planer för mig själv. Behöver ett eget ställe, bara mitt och ändå på ett tryggt sätt. Får visualisera och överlämna till universum att bli på bästa sätt för mig och oss. Skriver oss, då det finns sjukdom och jag lämnar inte skeppet helt och hållet i en sån situation, det är jag inte kapabel till. Måste ändå till en förändring för min skull. Undrar om du ser något om detta?

Kram

2 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Hur länge till dröjer det innan det blir en flytt utomlands? Blir den senast då jag träffat min blivande man?

Kram

3 55:

skriven

Så sant Ez bra skrivet.

4 <3:

skriven

Godmorgon Es, gjorde jag rätt som höll honom på lite halster. Att han får känna av lite samma medicin. Med honom vet jag inte. Kan bli motsatt effekt.
Tyckte det var dåligt i fredags att han glömde bort den viktiga dagen och struntade i att svara. Gick det in ngt för honom igår att jag blev less och att han inte har mig som i en liten ask.
Kram

5 Lunora:

skriven

Hej!
Igår var jag med om en märklig upplevelse som var så tydlig och som rörde mig till tårar. Jag hörde en låt på radion, ”Du är allt” med Sonja Aldén och fick jag en så stark känsla och såg mig själv i vit klänning gifta mig med en man. När vi såg på varandra, där på vårt bröllop, så var det sån stark kärlek och lycka och vi slängde oss i varandras armar.

Var det en förnimmelse av min egen framtid? Vore ju underbart att få uppleva den känslan!

Ha en fin dag!☀️💕
Kramar

Svar: Jag tror snarare att det var en tillbakablick i ett gammalt liv... och känslan tror jag du får uppleva i detta livet också... kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

O vilken resa sen, det går uppför o nerför o ibland känns det som att bromsarna saknas ;). Gillar nog fartens tjusning, det måste medges...

Känns som att jag befinner mig på avsluta en relation - stationen just nu ;). Destruktiv har den väl inte varit men nog aningen utmattande, aldrig kommit till skott s a s ;). O därför undrar jag varför karln ringde två gånger i går, hade mycket bra räckt med en gång?! Saknade han mig, på riktigt, eller insåg han efter första samtalet att "relationen" inte är som den var ännu några dagar tidigare Es? Uppbrottet ska ske ansikte mot ansikte, inte per telefon för så mycket är nog den andra värd ändå, att få höra det irl...

Men undrar vad det ännu är jag ska hinna med, träna o gå ner i vikt, sticka en tröja ;) mm, innan mannen med stort m kommer in i mitt liv Es? Så nyfiken på detta eftersom det dröjer så...

Idag blir det vår årliga utflykt till ön med tillhörande glass där på plats. Vädret mycket svalare nu o det passar mig. En till bra semesterdag, gissar jag ;).

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, om jag bara visste varför somliga kärlekar dröjer !! Men den kommer till dig, den saken är klar och då blir det ingen kamp utan bara självklart från båda håll... kram :)
Esmaralda

7 Helena Ir:

skriven

Visst är livet en resa.. med olika stationer, där man är inne i olika perioder. Vem har inte gjort fel? Visst är det viktigt att lära sig men stanna inte i det som tär i ditt liv. Välj ett annat liv, ett liv som du mår bra av! Jag blir riktigt ledsen när jag märker att människor inte prioriterar sitt eget mående! Ingen spådam eller annan person kan förutsäga ditt liv, om du inte är villig att ändra det själv!!
Nej det är inte enkelt! Men man har ett val att få det bättre..

Härligt med lite svalare..

Ha en skön söndag!

Kram

Svar: Ja, äntligen lite svalare, kram :)
Esmaralda

8 Cecilia:

skriven

Tack för inlägget. Jag måste sluta vara så hård mot mig själv när jag gör misstag. Det är en del av livet och kommer oftast med lärdomar.

På tal om misstag. Kommer det här att lösa sig enkelt nu eller blir det krångligt? Blir någon irriterad? Kramar

9 Jossan :

skriven

Godmorgon

Varför ska jag typ få känna skämselkänslor så fort jag väljer att vara hos mina föräldrar. Det är ju inte precis som jag sitter fast hos dem. Min syster gillar inte att jag ska vara hos mina föräldrar och min moster tycker inte de heller. Är de något fel på mig? Min moster var inte så rolig igår..

Kram

Svar: Då får lov att vara precis var du vill vara... så bry dig inte om syster eller moster... kram :)
Esmaralda

10 En fråga :

skriven

En fråga. Ser det ut som jag kommer hitta hus i södra sandby?

11 SusanneAmalia :

skriven

God morgon..
Att resa genom livet är en lärdom en upplevelse i sig.
Personligen njuter jag av de jag kan. Ibland blir det fel och då får man vita de åtgärder om man kan och ibland förmår man inte ta hand om det som sker Då får man hitta andra vägar.
När min son var liten sa han

Om man går på en stig och så kommer man fram till ett hinder man inte kan ta sig över, då får man kanske krypa under eller så får man välja en annan stig. Det finns alltid andra stigar att välja men man ska se till att välja en med skratt kärlek och förståelse. En stig som är ganska lätt att gå utan stora hinder. Cornelis var 8år när han sa detta.
Bara att hålla med.

Nu har jag fått ut det gamla golvet. Även de 7år nedpissade plankorna. Nu blir det nya bottenplankor undelagsmatta och klickergolv. Tjoohoo..!!!

Livet innehåller olika moment varje dag.

I morgon ska jag åka båt i skärgården. Äta på fin restaurang samt njuta av sommarkyssar och mer..

På onsdag är det rättegång. Sonen ska få hem sin dotter. Är det tänkt mamma har åkt fast för drogratttonykterhet vilket styrker min sons vädjan om att inte hans dotter borde få åka bil med hennes mamma. Hon har åkt i diket 2gånger.

Detta är en total röra och advokaten har bett min son att skriva en bok. Advokaten har stämt Soc det är 0 personer som har gjort det i Sverige. Ja vi får se vad denna resa slutar.
Håll en tumme.

Kärlek är en gåva vårda den ömt. Min fantastiska vän har köpt en liten valp och jag ska få åka med och hämta den..

Hundkärlek valplycka ❣️🙏💕🥰🤗

Njut av dagen 🍒🍉🏖️💥❣️

Svar: Kloka ord från en 8 åring !! Lycka till på onsdag !!
Kram :)
Esmaralda

12 Lotta:

skriven

Ja, en resa är det och lätt är det inte. Jag tillhör de som gör om samma misstag. Blir arg och tycker att ”varför lär jag mig inte”. Det är jobbigt. Men nu äntligen har jag släppt allt gammalt på något sätt och försöker hitta den nya vägen, men det vill sig inte. Jag känner mig helt redo för jobb och kärlek. Förstår mig inte på den här resan som kostat så mycket 🙃.
Får jag ett bra och trevligt jobb inom kort?

Kram L

Svar: Ja, ett bra jobb kommer .. men kan dröja ännu en tid, kram :)
Esmaralda

13 Anna:

skriven

God morgon ES.

Så sant som det är sagt.
Jag och mannen träffas sedan början av sommaren. Har han starka känslor för mig? Han är inte direkt den personen som visar sådant med ord nämligen.
Det känns som att det är kärlek mellan oss, men blir ju osäker ibland då han verkar hålla mycket inom sig.

Stor kram!

Svar: Ja han är inte helt enkelt men det ser ut som om han har känslor för dig.... kram :)
Esmaralda

14 Rädd:

skriven

DC eller S, vilket jobb blir bäst för mig både på kort och lång sikt?

Kram och kärlek.

15 A:

skriven

Jag kan peka ut exakt mina "stationer" i livet. Ibland har jag gjort medvetna val men ibland har saker och ting bara dykt upp, en chans, och då får man tänka till om ja eller nej. Jag har i princip alltid sagt ja då. Ibland är det märkligt, när man väl behöver nåt så brukar det lösa sig, då kommer till slut en lösning.

Jag fick erbjudande om ett jobb, på min arbetsplats, den tjänsten ska snart börja. Jag tackade nej och sen ändrade chefen villkoren och då tackade jag ja. Nu verkar hon ändrat villkoren igen. Jag sa ja, men känner det är fel. Jag borde sagt nej. Borde nog berätta för henne efter semestern. Så dem kan leta efter nån annan?

Jag tänker att det kanske löser dig nu med... att ett jobb på annan arbetsplats kommer... och jag kan gå vidare. Eller så tar jag och pluggar.

Det brukar ordna sig... men känner mig stressad och pressad.

Kollar resor till Island. Kanske åka på sportlovet. Tror du vi skulle komma iväg?

Kram!

Svar: Börjar du nya jobbet så gör det med en positiv känsla.. då ger du det hela en ärlig chans.. och känns det inte ok efter en tid, ja då byter du till annat arbete... kram :)
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Kloka ord . Vi är unika inte lätt alla gånger att komma ihåg när vi översköljs av perfekta människor i såporna om livet som inte existerar. Med åldern kommer acceptansen och jag hoppas att jag alltid fortsätter drömma trots att jag nu känner mig bekväm i mitt liv...

Livet bjöd äntligen på vinkväll hos goa sommargästen som vi längtat ! Nu är vi bägge färdigvaccinerade och kan umgås "på riktigt" igen !
Tjejsnack ( Kärring;-) ) och GWs box i ljuva sommarnatten kan det bli bättre ..

Grattis till Artisten ! bättre sent än..;)

Underbar Söndag önskas alla !

Kram Anki med flock

Svar: Drömma måste man och en hel del av drömmarna kan man också leva ! En kväll med tjejsnack är hur uppfriskande som helst !
Kram :)
Esmaralda

17 Skrållann :

skriven

Hej!
Åå så fint och tänkvärt skrivet och tack vare alla år jag följt dig och bloggen så har jag förstått bättre att det just är så. Vi har ansvar för vårt eget liv och mående och det är helt upp till oss själva hur vi vill ha det och vilka val vi gör och hur vi hanterar dessa.
Nu njuter jag av semestern och lata dagar och på tisdag ska jag och dottern åka till Stockholm och bo på hotell, äta och fika gott, gärna shoppa en del och bara umgås hon och jag…det ska bli så mysigt;)
Till hösten börjar jag på nytt jobb inom äldrevården och det ser jag fram emot.
Helt enkelt älskar jag min resa väldigt mycket nu.

Kram❤️

Svar: Den insikten är viktig.. har man den då förstår man hur man kan påverka sitt liv till det bättre !! Vilken härlig lien semester du och dottern planerar !! Kram :)
Esmaralda

18 JJJ:

skriven

ska göra en längre resa… blir den tidsmässigt som planerat el ev kortare?

19 Tiss:

skriven

Är det mig hon är sur på eller orkar hon bara inte höra av sig?

20 Hon:

skriven

Tack för visa ord.
Är han en seriös typ eller är han en mer player typ?
Kram

Svar: Det beror på.. han kan vara vilket som.... känn in... kram :)
Esmaralda

21 Mikaela :

skriven

Tack för det du skrev E!

Jag är tyvärr en person som ältar mina misstag och livrädd att göra fel. Är rädd för stressen och på så sett livrädd att det ska hända något annat pga det! Känns som hjärnan inte alltid följer med. Jag önskar att jag visste hur jag ska hantera det och bemästra för det ta sån energi. Jag vill lära mig sen skaka av mig och bli bättre samtidigt vet jag att man bara är människa men jag är livrädd för att göra fel igen. Gillar absolut inte stressen jag bär inom
Mig och vet inte vad det grundar sig i. Dock vet jag att jag behandlar människor väl och är en god människa.

Har du goda tips att ge mig ❤️ Kramis och ha en fin dag

22 IB:

skriven

Hei 😊 blir jeg å ha en sommer romanse?

Svar: Ja, möjligheten finns i alla fall... kram :)
Esmaralda

23 MH:

skriven

Hej!
Jag brukar göra om samma misstag ett antal gånger innan jag fattar.
Livet blir vad man gör det till,man har alltid olika val.

Finns det nått budskap på vägen?

Kram


24 ML:

skriven

Jag har blivit mer självständig och starkare i mig själv efter traumat på jobbet. Ser allt bra ut kring mig? Händer nått spännande som syns på din radar Es?

Vad gulligt att mamsen tycker att det är roligt att få min Glamour info :) Berättade du igår?

Nu är det nästan mer psykiatri samt hålla hand och torka tårar på jobbet och jag är som en svamp för dessa människor jämfört mina killegor men de är ju så fina :) Igår  öppnade en ung tjej upp sig för mig och berättade om sina ätstörningar och ångest. Jobbigt hemma med en sträng pappa. Försökt ta livet av sig flera gånger genom överdos av tabletter och fortsatta suicidtankar. Ingen öppenvårdskontakt så jag ordnade fram telenr till mobila akutteam och till psykakuten. Hon frågade om inte jag kunde bli hennes samtalskontakt men det kunde jag ju inte. Så sött och tror inte att hon glömmer mig i första taget :) Älskar mitt jobb Es men min arm blir sämre för varje dag i och med att kortisonet släpper. Ska till ny ortoped i Augusti och hoppas att han är bra!

Ledig idag och massa att göra. Kanske vilodag för dig Es. Kramiz


.

25 blaebaer:

skriven

Ohja.. Tänk hur lätt&svårt detta kan vara på en och samma gång, härligt befriande/vilse i pannkakan/färd i motvind, men allt har sin tid och sin betydelse, av en eller flera orsaker, på gott och ont <3

..själv har jag mina funderingar och börjar landa i ett beslut även om det känns jobbigt och motigt. Vill inte men både måste och behöver, för min egen skull och välmående. Tacka för den tid som varit och gå vidare, försöka hitta till nästa station samt kanske gå lite vilsen på vägen ditåt oxå :P

Ha en härlig dag idag! =)

26 A:

skriven

Tack! Du har helt rätt. Ska försöka tänka positivt och se hur det går. Jag har nog också fastnat i att det är ett misslyckande att komma tillbaka till mitt jobb, då jag inte alls ville det. Ska försöka släppa. Och i höst söker jag utbildning och kollar jobb. Så ser vi hur tjänsten går.... Tack, du är så klok 🙂

Nu blir det en cykeltur till djuraffären

Kram!

27 Mercan :

skriven

Esmaralda är det jag som stannar lite längre med någon i Bularien 😖 kanske med min mor 😔min bror och syster kommer att återvända efter semestern till jobbet eller återväntder jag med de Esmaralda 😔du såg att någon stannar lite längre, blir det vintern Esmaralda 😔

28 <3:

skriven

Godmorgon Es, gjorde jag rätt som höll honom på lite halster. Att han får känna av lite samma medicin. Med honom vet jag inte. Kan bli motsatt effekt.
Tyckte det var dåligt i fredags att han glömde bort den viktiga dagen och struntade i att svara. Gick det in ngt för honom igår att jag blev less och att han inte har mig som i en liten ask.
Kram

29 Läroliv:

skriven

Ställer en fråga igen, är det bästa jag kan göra att bara "stilla" mig och leva så och acceptera.

Kram

30 Bbvb:

skriven

Hej
Är han lite svartsjuk av sig?? Kommer han vilja träffa mig när han är tillbaka från semestern

31 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Hur länge till dröjer det innan det blir en flytt utomlands? Blir den senast då jag träffat min blivande man?

Kram

Svar: Jag ser att det finns stor möjlighet för dig med utlandsflytt.. troligast blir det så... men jag ser inga detaljer kring flytten.. kram :)
Esmaralda

32 PiaS:

skriven

Hej Es,

Håller med om att livet är en resa i många avseenden, och erfarenheter och även lärdomar.
Det låter så enkelt och självklart att välja och leva efter glädjen och följa våra drömmar…försöker det gör jag men det är svårt ibland, ensamstående, heltidsarbetande, mamma till tvillingar. Jag vill så mycket och kämpar och försöker göra och ge mig och barnen ett så bra liv och ha roligt men utan pengar är det svårt…jag ÄR tacksam för det jag har, mina barn, vänner, bostad, vi är friska men jag känner att, och känt så i stort sett hela mitt liv ända sedan jag var liten, att jag inte är ”hemma” , jag vet bara inte var ”hemma” är…

Kanske livet som vill säga mig något eller om det är karma…kärleksmässigt blir jag dumpad och ratad gång på gång…igår brände jag mig på en brännmanet, och nu idag stungen av en geting 🐝 …🙄😩, Jaja det är bara att badda sticket, vila lite, sedan spotta i nävarna och stirra livet i vitögat …igen 🤪.

Kram PiaS

Svar: Det ÄR svårt och ibland omöjligt att leva sitt liv så som man vill leva det.. men ändå viktigt att ha en vision och att ha mål och att man i alla fall strävar åt rätt håll ! Kram :)
Esmaralda

33 Smöla:

skriven

Inatt fick jag besök, han körde hem mig, och jag va snäll så han fick sova över.. vi myste och höll om varann. Vi har haft kontakt i flera år men aldrig kommit längre. Han är min typ, men ändå inte!! Du har sagt att jag träffar nån som inte är min typ, så jag undrar om det är han?

34 Mikael:

skriven

Es ska till Tyskland tror jag, hon får nog ta med stövlarna, de har pratat om vatten på nyheterna men det var inte lite vatten :)

https://youtu.be/WBuqQuTfYPo


Es får ta det lugnt med musiken med, ifall hon kommer iväg till Grekland, hon har blivit en riktig äventyrare :)

Grekland inför nattligt utegångsförbud på den populära partyön Mykonos efter ett coronautbrott som regeringen beskriver som ”oroande”. Dessutom förbjuds butiker, kaféer och barer att spela musik – dygnet runt.

Tanken bakom att förbjuda musik är att det blir lättare att hålla avstånd när människor inte måste böja sig mot varandra för att överrösta volymen.

Grekland införde ett nationellt musikförbud i maj men det hävdes när smittonivåerna sjönk.

Det var en Mikael som skrev om en kvinna tror jag, trevligt, en annan Mikael för det går inte till sådär när jag träffar en kvinna :)

Kram
Mikael

Svar: Ja, det är inte självklart på de grekiska öarna just nu.... få se vad som sker. Och översvämningen i Tyskland är fruktansvärd !! Kram :)
Esmaralda

35 Brittis:

skriven

Hej!
Mycket tänkvärd text. Alltid lika intressant att läsa.

Tänker Kim på mig något?

Kram i sommarvärmen

36 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Något jag skulle vilja veta är varför jag har haft alla prövningar längst min väg från dagen jag föddes? 🤔 Men då blir jag nog tvungen att beställa en regression ur mitt tidigare liv, va? Än har jag inte fattat vad det är jag ska lära mig i detta liv som jag tydligen inte lärde mig i mitt förra liv. Det bara har känts som om Gud inte gav mig en chans i livet att visa hur stark jag är eller oxå kanske jag var svag och han ville få mig stark då man blir stark av motgångar. Jag vet inte, men hursomhelst så får en regression vänta.

Igår gav jag både Brianna och Zanmi salt och tyvärr fick de bli vanlig salt då mina föräldrar inte hade havssalt men tror det gick bra ändå. Tyvärr har Zanmi blivit lite mörk pga att jag har svettas så när de har varit så varmt och jag upptäckte det lite sent. Men hoppas hon fungerar bra ändå. Hoppas båda fortfarande har krafter i sig. Jag la dom på samma tallrik som underlägg när jag gav dom saltet, men hoppas dom inte hade något emot det. Två timmar låg dom i saltet då jag glömde av dom men jag tro inte dom hade något emot det heller. Tror dom behövde det.

Innan jag vaknade drömde jag om mormor som satt på en stol med några andra inkl. min yngsta kusin utanför mina föräldrars garage. När hon fick syn på mig sträckte hon armarna mot mig och ville jag skulle skynda mig att komma så jag gav henne en kram. Gud vad underbart det kändes! ❤️ Sedan ställde jag mig bakom henne och la mina händer på hennes axlar och då och då tittade hon på mig och jag på henne. Om det var ett besök eller om det bara var en längtan efter henne vet jag inte men de kändes underbart iaf.

Du nämnde att jag snart skulle märka om de var L som skulle vara den kusinen jag kommer nära. Jag har alltid trott att de skulle ske när vi båda hade stora barn. Oavsett vilken kusin de än är, kommer vi alltså komma så nära varandra när jag har små barn? Alltså om några år bara?
Ha en bra dag!
Kram Zoey 💕

Svar: Ja, en regression hade kunnat hjälpa dig med de svar du söker.Zanmi funkar precis lika bra oavsett hur hon förändras till det yttre.
Mormor kom på besök till dig i drömmen... och det var ett "riktigt" besök
Kram :)
Esmaralda

37 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, tack för svar! Fint inlägg idag! Min resa denna gång har varit väldigt lång och krävande och nu hoppas jag att jag snart är i mål! Tar till mig dina kloka ord och råd. Försöker hitta det som får mig att må bra.

Tror du att jag är på väg ut ur detta nu? Mår jag bättre inom en månad? Värst är morgnarna och förmiddagarna för mig då jag vaknar med mycket ångest och det vill jag bli fri ifrån nu. Kram och tack!

Svar: Ja, jag tror att det sakta men säkert går åt helt rätt håll... stanna upp och stäm av med dig själv då och då.. kram :)
Esmaralda

38 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Kommer min dotter att flytta hit till sina hemtrakter i höst?
Tack och kramiz!

39 Vitlilja :

skriven

Hur är chansen att få igenom ett kontaktförbud och lägga alla korten på borden? Eller bör jag bara släppa det?

40 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda, var det rätt beslut att avboka hela resan? Känner mig superledsen nu, som att hela semestern är förstörd.
Kram,
Jennifer

41 En fråga :

skriven

En fråga. Ser det ut som jag kommer hitta hus i södra sandby? Eller blir det någon annan stans jag hamnar när jag ska köpa hus?

42 💕 Zoey 💕:

skriven

Tusen tack för ditt svar! Åh vad glad jag blir 😍❤️ den kramen från mormor värmer mitt hjärta 💖

Du nämnde att jag snart skulle märka om de var L som skulle vara den kusinen jag kommer nära. Jag har alltid trott att de skulle ske när vi båda hade stora barn. Oavsett vilken kusin de än är, kommer vi alltså komma så nära varandra när jag har små barn? Alltså om några år bara?
Ha en bra dag!
Kram Zoey 💕

43 💕 Zoey 💕:

skriven

Tusen tack för ditt svar! Åh vad glad jag blir 😍❤️ den kramen från mormor värmer mitt hjärta 💖

Du nämnde att jag snart skulle märka om de var L som skulle vara den kusinen jag kommer nära. Jag har alltid trott att de skulle ske när vi båda hade stora barn. Oavsett vilken kusin de än är, kommer vi alltså komma så nära varandra när jag har små barn? Alltså om några år bara?
Ha en bra dag!
Kram Zoey 💕

44 💕 Zoey 💕:

skriven

Tusen tack för ditt svar! Åh vad glad jag blir 😍❤️ den kramen från mormor värmer mitt hjärta 💖

Du nämnde att jag snart skulle märka om de var L som skulle vara den kusinen jag kommer nära. Jag har alltid trott att de skulle ske när vi båda hade stora barn. Oavsett vilken kusin de än är, kommer vi alltså komma så nära varandra när jag har små barn? Alltså om några år bara?
Ha en bra dag!
Kram Zoey 💕

45 Camilla:

skriven

Jo lärdomar har man fått sig genom åren och nu när man är så gammal som 71 så är det ju ena foten i graven vilket inte känns speciellt roligt men hoppas att det dröjer😊

Sonen ringde nyss och bara grät och vill inte leva längre och jag vet inte vad jag ska göra längre för han vill inte ta emot hjälp utan klara allt själv och det går inte. Det här tar knäcken på en snart och allt känns hopplöst. Kram

46 Camilla:

skriven

Jo lärdomar har man fått sig genom åren och nu när man är så gammal som 71 så är det ju ena foten i graven vilket inte känns speciellt roligt men hoppas att det dröjer😊

Sonen ringde nyss och bara grät och vill inte leva längre och jag vet inte vad jag ska göra längre för han vill inte ta emot hjälp utan klara allt själv och det går inte. Det här tar knäcken på en snart och allt känns hopplöst. Kram

Svar: Enda alternativet är att söka hjälp... du kan ingenting göra mer än att försöka få honom till detta.... styrkekram... :)
Esmaralda

47 Louise:

skriven

Jag är så himla irriterad och ledsen samt har ångest för sonens födelsedag som han har på söndag nästa vecka. Han fyller 18 och går därmed in i vuxenvärlden. Det är inte det jag är ledsen för eller irriterad och har ångest för utan det är att min mellansyster vägrar träffa mannen efter vad han gjorde för 2 år sedan och det ligger säkert annat också bakom. Alla vill ju fira sonen samma dag men med tanke på att det är som det är så vet jag inte hur jag ska lösa det.
Hans farföräldrar vill ju också vara med på hans födelsedag och att fylla 18 är stort medan sonen i princip inte bryr sig. Enligt mannen så ska jag lösa denna konflikten men vill min syster eller familj inte träffa honom kan jag ju inte göra något åt det.I slutänden är det ju ändå sonen som har sista ordet. Men det är sjukt jobbigt för det går ju även ut över hans farföräldrar. Jag vet inte alls hur jag ska lösa det. Jag vill ju ha hela min familj där men vill även att hans pappa och farföräldrar ska kunna fira honom. Mannen tycker ju det är mitt fel och hans föräldrar vet inte varför han är bannad från min familj för han anser att det är inte deras ensak. det är ju ändå sonens beslut till slut.

Hade varit så trevligt om man för en gång skull någon gång få sitta på kolonin och grilla utan att det blir debatter mellan mannen och hans pappa och det sjuka är att båda är lika envisa så ingen av dem slutar. Sen så går det inte heller diskutera med mannen för han kommer med saker som han inte har rätt i även om han har rätt om en hel del. Jag fick ryta ifrån flera gånger.
Jag blir bara så irriterad på honom så arg men han förstår inte när det är nog.

I torsdags så gick vi igenom mitt personliga brev och cv. Han som jag pratade med skulle ändra i det. Och jag hoppas jag får tillbaka det imorgon för min svärfar frågade om jag kunde skicka mitt cv till honom då han jobbar på en privat förskola som vaktmästare. Fick reda på att mina profilbilder på mitt cv och personliga brev inte var speciellt bra så han tog ett nytt foto på mig.
Jag hoppas att det nya cv:t och personliga brevet med ny bild får mig att komma ut på jobb.

Du kanske kan se varför arbetsgivarna på de jobb jag söker inte vill gå vidare med mig? Är det på grund av personliga brevet, cv:t eller bilden kanske? det är ju ändå inte Malmö stad som anställer utan det är ju förskolorna.
Kommer det bli jobb med nya cv och personligt brev?
Kanske blir jag anställd på privata förskolan där svärfar jobbar?

Nej dags att fortsätta ta tag i tvätt och städ.
ha en fortsatt fin söndag och tacksam för svar. kramar

48 Skorpan:

skriven

Tack Es, den kärleken ser jag verkligen framemot :)! Hoppas han syns till snart!!

O nuvarande "relationen" skjuter jag ner sen då vi träffas. Don't mess med en skorpion, det är ju som att skjuta sig själv i benet... Stackarn vet inte vad som väntar honom ;).
Kram Skorpan

49 💕 Zoey 💕:

skriven

Gör ett nytt försök ... Kommer jag komma den kusinen nära under tiden jag har små barn? Dröjer det alltså inte länge till innan jag får en bra relation med en av mina kusiner? Kram Zoey 💕

50 Skorpan:

skriven

Tack Es, den kärleken ser jag verkligen framemot :)! Hoppas han syns till snart!!

O nuvarande "relationen" skjuter jag ner sen då vi träffas. Don't mess med en skorpion, det är ju som att skjuta sig själv i benet... Stackarn vet inte vad som väntar honom ;).
Kram Skorpan

51 Browallia:

skriven

Jag ser på livet som en resa och under färden är det menat att vi ska lära och utvecklas. :)
En rutin jag har när jag läser bloggen är att även läsa dina svar till de andra i Bloggfamilen, det är så många gånger jag har fått till mig sånt som även jag har haft nytta av. Flera av oss befinner ju sig i liknande livssituationer. Idag var ditt svar till PiaS klockrent även för mig. Jag har ju haft svårt att greppa uttrycket att ”leva livet fullt ut” Nu föll polletten äntligen hela vägen ner. Jag kämpar på och försöker härda ut när känslan av uppgivenhet kommer över mig i väntan på vändpunkten…

Kram

Ps. Jag har märkt att bloggen krånglar, tyvärr så är ju teknikerna lediga på söndagar så det lär inte bli fixat förrän i morgon Ds

Svar: Vad roligt att du kan dra nytta av andra svar också !! Typiskt att bloggen krånglar en söndag !! Kram :)
Esmaralda

52 Clara:

skriven

Hej! Har svårt att släppa tankarna på en kille från Finland som jag jobbade ihop med när jag var ung. Har hittar ett foto från den tiden och kan inte släppa tankarna på honom. Lever har och mår gott? Kommer vi träffas igen i jordelivet? Tacksam 🙏

Svar: Ja, det ser ut som om han lever och har det bra... tveksamt om ni träffas igen.. ha inte stora förhoppningar kring detta.. kram :)
Esmaralda

53 Mercan :

skriven

Esmaralda 😅♥️🤗du sa att du ser inte hur länge men någon stannar lite längre Esmaralda nu när vi reser till Bulgarien i Augusti 😊 Esmaralda ser du Esmaralda om jag med min mor kommer att stanna till vintern December jag kanske ska träffa mannen med gott hjärta där 😓😓😓elle blir det inte så lång vistelse Esmaralda 😅😅😅♥️♥️♥️om du ser någonting Esmaralda 🙂 Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂

54 ML:

skriven

Herregud! Folk tror att jag är 30 och inte 40! Men jag antar att jag får ta det som en komplimang och vara glad att de inte tror att jag är 40 om jag varit 30 :)

Träffade på en granne som jag vaccinerade för några veckor sedan med en 10 veckors valp. Gulp så sööööt! Vi pratade lite och hon bjöd dit mig någon gång när jag har tid. De har ju pool så kanske får låna nån gång :)

Vi har vaccinerat ca 300.000 nu och du förstår ju hur mycket människor som jag då träffat Es och ändå så uteblir romantiken. Då förstår nu nog att jag inte tror på kärlek längre med den usla statistiken. Det är en väldans tur att jag trivs i mitt eget sällskap. Och Zanmi sover bredvid mig på nätterna. Hoppas hon mår bra och är aktiv.

Kram & stora pussar till Herr Fralla!

Svar: Bra jobbat med vaccinationerna !! Zanmi mår väl och jobbar för dig och hon kommer hjälpa till när din presumtiva kärlek är i faggorna... kram :)
Esmaralda

55 Mirre:

skriven

Hej Es,

Imorgon är det dags för del 2 i intervjun. Jag tänker vara avslappnad, förberedd och mig själv :) Något annat jag kan tänka på eller göra för att maximera mina chanser till att få jobbet?

Massa kramar :)

Svar: Gör precis som du tänker och din chans är god, kram :)
Esmaralda

56 ML:

skriven

Tack Es! Vääldigt många sprutor som har blandats av våra duktiga läkare och apotekare. Själv så är det mycket hålla hand och torka tårar nu med ungdomarna och kollegorna har överlåtit det till mig då de tycker att jag kan det bäst :)

Men ååhh! Är de det som Zanmi laddar för i hemlighet :) Älskade Zanmi!

Undra om exet blev lite skitnödig när jag sa att jag vet att han tänker på mig ibland för han blev knäpptyst :)

PS: Glamour info till mamsen nästa vecka!!

KRAM

57 💕 Zoey 💕:

skriven

Gör ett nytt försök ... Kommer jag komma den kusinen nära under tiden jag har små barn? Dröjer det alltså inte länge till innan jag får en bra relation med en av mina kusiner? Kram Zoey 💕

58 💕 Zoey 💕:

skriven

Gör ett nytt försök ... Kommer jag komma den kusinen nära under tiden jag har små barn? Dröjer det alltså inte länge till innan jag får en bra relation med en av mina kusiner? Kram Zoey 💕

59 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om vi stannar med min mor till vintern i Bulgarien 😓 😓 😓 ♥️ ♥️ ♥️

60 <3:

skriven

Menar L att han vill att vi åker till Marbella ?
Borde jag ge honom en chans eller är det varning med honom ?
Tror han är lite osäker i grund och botten som person.
Kram

61 Mercan :

skriven

Esmaralda jag ska shöpa tio triss lottar från 30 kr från coop forum i morgon 😭 😭 😭 blir det någonting Esmaralda 😓 😓 😓

62 Mandarin:

skriven

Tack Esmaralda <3

63 Ghostwriter:

skriven

Gillade E vår stund?
Skulle vilja lära känna mig på ett annat sätt och gå på dejt?

kram

64 Rädd:

skriven

Skulle jag trivas bättre på S än jobbet jag tackat ja till? Vill verkligen att det ska bli så bra det kan.

Kram och kärlek.

65 Rädd:

skriven

Skulle jag trivas bättre på jobbet i grannstaden än jobbet jag tackat ja till?

Kram och kärlek.

Svar: Nej, det känns inte så, känn att ditt val var rätt, kram :)
Esmaralda

66 Den nya god Pot Pat:

skriven

https://www.youtube.com/watch?v=aKXa8cc96LU

67 ullie:

skriven

har varken kunnat skriva kommentarer ta emot kommentarer eller ens kolla mina inlägg

ja känner jag har gått upp i vikt men någon resa känns inte som jag orkar o att gå ner de 20 . hur ska det gå med sjukdom matlagning med familj o då jag inte kan röra mej massor utan värk
Känner du av något/någon väg för mej ?

68 Rädd:

skriven

Tusen tack för sitt svar. Uppskattar det verkligen. Nu ska jag försöka släppa, vara tacksam och nöjd och inte älta mer.

Kram och kärlek.

69 Rädd:

skriven

Tusen tack för sitt svar. Uppskattar det verkligen. Nu ska jag försöka släppa, vara tacksam och nöjd och inte älta mer.

Kram och kärlek.

70 Mercan :

skriven

Esmaralda ursäkta mig att jag frågade mycket idag 😞 du hjälpte mig så mycket Esmaralda 🙂 Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂

71 Sima:

skriven

Kom till Sverige med mamma och min bror som barn. 48 år. Arbetar inom socialtjänsten. Gift med en norsk man men bosatt i Sverige. Tre barn har jag. Bloggen älskar jag och läser varje dag. Kram och glad sommar alla.

72 Clara:

skriven

Hej! Hej Esmeralda 🙏🏼
Ser du om jag kommer att flytta igen inom 1-2 år? Blir det till mindre lägenhet i samma stad jag bor nu eller till ett hus en bit från mitt jobb.
Tack fina du 🙏🏼Ha en bra dag ☀️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: