Sektlivet.....

 

Det finns sekter… stora och små.. mer eller mindre kända.

Och mer eller mindre farliga

Somliga är livsfarliga.

Familjen som tidigare kallades Guds barn är en nyandlig rörelse, ofta betraktad som en sekt. Rörelsen grundades i Kalifornien 1968 av David Brandt Berg

 

 

Heavens Gate startades av paret Marshall Applewhite och Bonnie Nettles som trodde sig vara utvalda, nedstigna från det himmelska kungadömet för att ge människorna på jorden en sista chans att följa dem dit. Medlemmar av Heaven’s Gate trodde att de skulle bli hämtade från denna värld till en högre tillvaro av ett rymdskepp.

1997 begick alla 39 medlemmar kollektivt självmord på sektens egna gård i San Diego genom att dricka vodka tillsammans med ett mycket starkt sömnmedel.

 

 

 

Det finns Scientologerna…..där mycket handlar om pengar.

Knutbysekten

 

Davidianerna var en sekt bildad 1986 av David Koresh. Han betraktades inom rörelsen som profet och hans uppenbarelser sågs som en ledning för medlemmarnas sätt att leva.

 Koresh uppmuntrade även sektens kvinnor att inte begränsa sig till en partner och var biologisk pappa till många av sektens barn.

Davidiarnerna blev världskänd i och med belägringen i Waco som inleddes den 28 februari 1993 och slutade våldsamt 50 dagar senare.  När man skulle verkställa husrannsakan så uppstod en brand och 76 personer omkom, inkl  20 barn. Ledaren Koresh tog sitt liv.

 

Villa  Baviera  grundades av  Schäfer  som efter att ha blivit anklagad för pedofili i hemlandet Tyskland flydde till Chile med en grupp tyska familjer 1961 och bildade Colonia Dignidad (Koloni Värdighet), där sektmedlemmarna levde isolerade under Shäfers religiösa tukt och förmaning, skyddade från omvärlden av taggtråd och vakttorn. I dag bor  närmare 300 personer kvar här.

 

Mansonfamiljen utgjordes av ett antal personer, mestadels unga kvinnor, som utförde brott och mord på ledaren Charles Mansons order. Gruppen bodde på en ranch vid Topanga Canyon i Santa Susana-bergen i Los Angeles-området under slutet av 60-talet.

Mansonfamiljens mest beryktade våldsdåd är morden på Sharon Tate, skådespelerska gift med filmregissören Roman Polański, och fyra andra personer.

Aum Shinrikyo är en japansk domedagssekt känd för saringasattacken mot Tokyos tunnelbana 1995 där 12 personer dog och mer än 5 000 människor skadades.

Sekten grundades 1984 av Shoko Asahara. Hans trossystem byggde bland annat på buddismen och ockultismen. Enligt Asahara skulle världen gå under 1996 och det enda sättet att klara sig var att gå med i hans sekt.

Den 20 mars 1995 genomförde sekten en attack med nervgasen sarin i tunnelbanan i centrala Tokyo. Asahara dömdes 2004 till döden för sammanlagt 27 mord.

Folkets tempel var en socialistisk orienterad kristen organisation, grundad 1955 av pastorn Jim Jones, som vid mitten av 1970-talet hade ett dussintal verksamheter i Kalifornien, inklusive högkvarteret i San Francisco med över 2 000 medlemmar.

Jones startade Folkets tempel för att hjälpa hemlösa, arbetslösa och sjuka. Före detta medlemmar har dock vittnat om både utbredd hjärntvätt och misshandel. Folkets tempel har främst gjort sig känt för vad som kommit att kallas Jonestownmassakern, vilken inträffade den 18 november 1978 då över 900 människor miste livet.

 

 

 

 

 🤚

Jag har aldrig varit med i en sekt av ovanstående kaliber men under tidiga 70 taket hände det att man levde lite ”sektlikt”

Man hade sin storfamilj, på landet.. man odlade och fixade och  barnen tillhörde alla och sprang omkring  nakna och barfota hela sommaren.

Det viktiga var att man arbetade mot onödig konsumtion och  ekonomiska vinstintressen.  

Man skulle dela med sig av det man hade.

Hippiekulturen kunde bli lite sektlik ibland !  

Tittade man tex på  Mellon -  och köpte märkeskläder så kunde man bli utfrusen.

Jag stod inte ut särskilt länge men minns det ändå  som en positiv och roligt epok i mitt liv.

Likaså Christiania  i Köpenhamn kunde bli lite sektlikt ibland på den tiden det begav sig... nu är det skillnad...

Jehovas vittnen, Plymouthbröderna,  Eastern lightning, Hare Krishna osv.. är exempel på  sekter som finns i Sverige idag.

Vad är din erfarenhet av sekter ?

Kram & kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

I hotell så jag prova med spegel. jag leende så störst och titta in mig själv då jag såg någon person inom mig själv. Jag vet inte vem är person. Det lät rädsla så jag borde inte gör det igen?

Ha det bra

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, hur stor är chansen att det blir avbokning tisdagen så vi kan boka Kryssning till Gotland?
Kram

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Diskmaskin så tydligt dom har fixar det och jag vet inte hur många har var här men jag undrar ju hur är det med alla min änglar katter och personer var i min lägenhet. Blir dom inte störa?

Ha det bra

4 J:

skriven

Godmorgon! Jag har mailat dig för seans. Undrar bara om det är samma adress som förr? Bloggen funkar inte optimalt i min telefon så har svårt att söka upp info här 😃

Svar: Jadå, det är samma adress som förut !!! Kram :)
Esmaralda

5 Bjork:

skriven

Hej ses Görel och jag snart?

Kram

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad ska jag gör att jag saknar B kvinna hela tiden? Det är ingenting som hjälpa mig att gå vidare och såna. Ingen som förstår mig.

Kan våra relation blir bättre i framtiden? Jag saknar henne så mycket...

Ha det bra

Svar: Saknad förstår man nog bara själv och man kan inte räkna med att någon annan ska förstå. Kram :)
Esmaralda

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag drömmar inatt om mig, c kvinna, b kvinna och k kvinna att vi fly med en bil till en annan land från sverige. Vad kan det betyder?

Ha det bra

8 Smöla:

skriven

Funderar fortfarande på ”sheriffen”. Va tycker han om mig? Är han någon jag ska dejta mer och dela mitt liv med?

Svar: Han tänker positivt om dig... kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Har inga erfarenheter av sekter o det är jag glad för. Detta gäller i nuvarande liv, men i nåt tidigare liv har jag varit sektledera, vilket ju låter hemskt i mina öron, o dp kan jag ju bara fundera på hurudan sekt det var... Upplever sekter som mera negatova än positiva, men kan ju ha fel jag med, nångång ;).

Fredag o semestern fortsätter. Kan bli lite shopping o andra vaccinationsdosen ska också injekteras i mig idag. Hoppas jag hålls frisk o kan hålla mina semesterplaner. Kom över en festival som ordnas om en vecka o dit söker dom funktionärer. Det vore något nytt för mig, en ny upplevelse, o nu undrar jag om det finns nån chans att bli vald o om det skulle passa mig Es? Har ju mn "egen" semester då så jag har ju tid...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja det är god chans att du blir vald och alltid skoj att få en ny erfarenhet, kram :)
Esmaralda

10 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Flyttar min dotter hit till sina hemtrakter i sommar/höst?

Tack och kramiz!

11 GP:

skriven

På något sätt så har Jehovas vittne hittat mitt namn, så nu har jag fått handskrivna brev vid två tillfällen….



Es, uttryckte jag mig klumpigt när jag pratade med min chef igår?

Kram :)

Svar: Nej, det tycker jag inte, kram :)
Esmaralda

12 Dunegull:

skriven

E!
Dricker min mamma förmkt? Vet hon mår dåligt men det känns som det är ett glas vin varje kväll nu. Är det bara över semestern eller behöver jag oroa mig?
Kram

Svar: Ser ut att vara under semestern.. men ha ett öga med dig.. kram :)
Esmaralda

13 Jossan:

skriven

Godmorgon!

Jag har hört om alla dessa sekterna på min favoritpodd Spöktimmen. De är sjukt att de finns sekter. Tror det vara Jonestown som började som något bra. Men som slutade i kaos..

Första vägningen idag. -1,5 kg! hoppas det går lika smidigt varje vecka. Kanske lyckas gå ner mina 16 kg som jag vill.

Jag har haft så sjuka kramper vid magen. sov mer eller mindre hela dagen igår för jag hade så ont.

Den längtan att skaffa hus blir större och större... Tänk liksom att blida familj och ha sitt hus. Men det kostar ju sjukt mycket. Kommer det bli en minskning i priserna?

Igår fick jag se Ts föräldrar. Han visar mycket av sina föräldrar. Det hade varit kul att få träffa dem.

Kram

Svar: OM du går in för det så lyckas du !!!! Kram :)
Esmaralda

14 Lenafena:

skriven

Tack för svaret igår! Vackra män med tydlig narcissism har jag attraherat. Och trots att jag förstått det har jag ändå blivit indragen i spindelnätet. Bra att du skriver om sekter, den ”vi mot dom” mentaliteten är gräslig! Saknar Christiania dock! Det var ett trevligt ställe när det begav sig. Fast även solen har en baksida….jag vet också att många-barn och vuxna for illa där.

Svar: Ja, allt var inte frid och fröjd.... jag hade vänner som bodde där så jag var ju där en hel del..... kram :)
Esmaralda

15 Anna E:

skriven

Kommer algeriern någonsin höra av sig igen? Vad gör han nu? Träffar han någon?

16 Jossan:

skriven

Den längtan att skaffa hus blir större och större... Tänk liksom att blida familj och ha sitt hus. Men det kostar ju sjukt mycket. Kommer det bli en minskning i priserna?

17 Pia1:

skriven

Tycker bara att sekter är så läskiga, men liknande förhållanden finns ju som sagt här och där.
Ett stort välkänt sjukhus till exempel 🙄
Yttre världens kunskaper ska hållas utanför fram tills man klurat i flera år hur man ska lägga fram dem som sina egna forskningar.
Ingen får säga emot sektens inkompetens och lögner. Blä.


Svar: Ja, sekter kan vara på många olika sätt minsann, kram :)
Esmaralda

18 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, du skrev att jag har god chans att komma tillbaka till mitt gamla jobb men att det inte kommer bli lika bra som jag minns det…. Vad kan det bero på? Ny chef? Arbetskamraterna? Tack och kram!

Svar: Jag ser inte vad det beror på, kram :)
Esmaralda

19 Lotta S:

skriven

Trump-kulten i USA börjar också likna en sekt!

Fortsatta bryderier med mina besparingar, om och när det kunde vara läge att sälja för att sen köpa igen vid nedgång? Går ok nu även om varierar mycket, men blev köpta onödigt dyrt.

Svar: Kanske dags att ligga lite lågt nu och vara en aning försiktig, kram :)
Esmaralda

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det närmaste sektliknande jag varit var pingsvännerna som min mormor var en stor anhängare av...Försöker förtränga de hårda regler som gällde när man var o hälsade på som liten . Allt mormor ägde gick till pingstvännerna och det var inte lite Stora ägor och inventarier. Mamma var adopterad .
Ser två gemensamma faktorer för sekter ...MÄN och Religion !
Tycker det är lite missvisande att kalla kollektiv för sekt . Hade en kompis som bodde i ett kollektiv och där hängde man gärna som barn . Upplevde det barnvänligt.Men mina föräldrar fnös åt dom där ...

Fredag igen veckorna rasar iväg fortare än kvicksilver. Behalig temperatur ute och medecinen jag beställde igår lades i min postlåda i natt !!
Måste slå ett slag för Apotea . se billigare produkter och väldigt snabb leverans !

Trevlig Fredag !
Kram Anki med flock

Svar: En sekt ser jag som en grupp som avviker från huvudlinjerna som finns i samhället. Man gör på sitt sätt och man tycker det är rätt och man isolerar sig gärna från övriga i samhället som man tycker är"fel"..... alla kollektiv var/är långt ifrån sekter... och jag håller med Apotea är hur bra som helst :) Kram :)
Esmaralda

21 ML:

skriven

Raggen reser sig av dagens bloggämne. Horribelt med sekter och haft några patienter som varit Jehovas och vissa som lyckats ta sig ur men då har de blivit uteslutna från familjen. Galet!

Vaccinerade en äldre man igår som var från Vilhelmina men jobbade i Sthlm. Älskar norrlänningar! Önskar att jag en dag får min stuga med öppen brasa så jag kan mysa :) Drömde inatt om norrländsk vacker natur och att jag träffade en kille som blev så kär i mig att hans äktenskap sprack. En härig dröm med andra ord :) Och MG var med och badade i en sjö :)

Med tanke på det du skrev igår Es så frågade jag Zanmi innan jag somnade om min soulmate är nära och det började spraka i handen med små stötar. Antingen så är det hon som förmedlar något eller så är det fel på min hand och falsk alarm som så många gånger tidigare :)

Ha en bra dag! Bamsekram

Svar: Zanmi försöker tala om att han är nära och att du ska vara uppmärksam.... är du inte det kan han "backa" och det kan dröja men oavsett så kommer han... kram :)
Esmaralda

22 Je:

skriven

Hej Esmeralda!
Hur kommer helgen bli för sonen och mig?
Kram

23 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Då ska jag anmäla mig :).

Andra vaccinationen i armen o på väntstället tror jag bestämmt att det var en karl som flirtade med mig :D, helt öppet o tror minsann att han blinkade åt mig också då han gick ;). Va var det, kände han mig eller? Tycker inte att jag kände honom iaf... Men om han nu gillade det han såg ,D inte mig emot, tackar o tar emot...
Kram Skorpan

Svar: Nej han kände dig inte utan gillade bara vad han såg :) kram :)
Esmaralda

24 <3:

skriven

Är L seriös nu och verklighen vill ses ?
Mycket med honom låter guld och gröna skogar. Han gör mycket som jag gillar reser och äter på de restauranger jag gillar. Han säger att han vuxit upp nu och ångrar att han släppte mig.
Kram

25 Mind:

skriven

I min gamla hemby har det flyttat in nåt som en del kallar sekt, verklighetens center. Ingen aning om hur farliga de är, de verkar iaf harmlösa, men det var visserligen sen jag lämnat byn som de kom dit.

Kram

Svar: En sekt behöver egentligen inte vara farlig allmänt.. men kan ändå bli isolerande för de som lever i den.. kram :)
Esmaralda

26 Lydia💕:

skriven

Kommer han att höra av sig till mig när han kommer hem ifrån sin semester på något vis?
Lydia💕

27 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,

Har nu mailat jobbet. Väntar fortfarande på besked, vill ärligt talat bara få ett ja eller nej, bryr mig inte så mycket om beskedet längre. Hoppas ju såklart på det bästa men det är så himla jobbigt att gå runt och vänta.. inget tålamod har jag. Kändes ju väldigt bra så förstår inte varför det dröjer.. Ser du om jag snart får besked, min nuvarande chans i skrivande stund eller om jag faktiskt får jobbet? Vad som du kan se uppskattas, kram☀️

28 Brittis:

skriven

Hej!
Kommer jag att hitta ett litet hus och
är det isåfall långt borta från där jag bor nu?
Kram

Svar: Du kommer hitta ditt hus så ge dig inte... jag ser dock inte var.. kram :)
Esmaralda

29 Ghostwriter :

skriven

Näe vilken mardröm jag hade. Ännu ett liv jag levt innan eller något annat?

Var barnvakt men det kändes som jag stod barnet riktigt nära. En liten kille på 2-3 år, blont hår. Han gick alltid med sin röda väska till skolan. Jag kände stark kärlek. En dag lät jag honom stå lite länge ensam i en hiss för jag hade hissen precis bredvid min dörr och skulle fixa med saker.

Han var spårlöst försvunnen. Sen försvann mina djur också. Min biologiska pappa hjälpte mig att leta efter alla och jag var så förkrossad. Trodde barnet hade sprungit iväg och trillat ur balkongen. Det kändes som vi letade i flera år men det var nog kortare tid.

Min pappa ropar ”han är här”. Pojken mådde bra men han var äldre och hade istället en vit ryggsäck. Då förstod vi att han blivit. Kidnappad.

Jag tog hand om pojken. Försökte nå hans mamma eftersom jag hde varit barnvakt och hon var helt i chock över att han var tillbaka. När de träffades så var det lite stelt.


Kram
Ha en toppen fredag!

30 Moms:

skriven

Hej E
Försöker han att inte visa sitt intresse för mig mycket? Kändes lite som jag höjde han igår och han sänkte mig :)

31 Lisa:

skriven

Hej Ez

Åkte runt i USA i mina senare tonår, på LA flygplatsen kom ett trevligt par fram till mig och min kompis, de var enträgna att vi skulle följa med dem upp till bergen, det visade senare att de var från MOON- rörelsen. Vi följde naturligtvis inte med, har nog alltid haft tentaklerna ute...

Går en kurs i det mediala nu i sommar, känns lite trögt, kommer jag klara det ?

Kram Lisa

Svar: Ja om du försöker lyssna mer inåt och inte bara till kursledare så kommer det gå fint.. kram :)
Esmaralda

32 Yvonne:

skriven

Hej.
Kommer ihåg mycket av detta på 70 talet. Tänk vad människor kan dras med i.
Jag var för ett par år sedan på rundvandring i Christiania med guidad tur och tyckte det verkade så mysigt. Har sedan sett de nu vuxna barnen på tv och många av dem uppskattade inte alls sin barndom.
Hur tror du det kommer att gå med min planerade renovering i huset?
Kram

Svar: Jag tror att tanken med Christiania från början var bra - men sedan spårade det ur en hel del.Känns som om du kommer igång med viss renovering snart, kram :)
Esmaralda

33 Browallia:

skriven

Jag har inga egna erfarenheter men jag beundrar de som vågar och orkar att bryta sig loss från en sekt, jag vet ju själv hur svårt det är att bryta sig loss från en narcissistisk persons grepp.

Jag vill tipsa Bloggfamiljen om ett nytt relationsprogram som går på Svt och SvtPlay. I programmet får man följa flera par i 25-35 års åldern som har olika problem i sina relationer. Paren får genom olika övningar och samtalsterapi hjälp med att synliggöra problemen. Terapeuterna ställer obekväma frågor som bl.a gör att deltagarna tvingas rannsaka sig själva för att komma till insikt med att det inte bara är partnerns fel att relationen inte fungerar utan att deras eget beteende har en stor del i det. De problem som hittills har tagits är de vanliga som du ofta får frågor om här i bloggen så min tanke är att genom att se programmet så kan man kanske få ” mer kött på benen” än det lilla du har möjlighet att ge i ett svar här i bloggen.

Fredag igen, halva sommaren har passerat och den värsta tiden då jag mår som sämst på året är förbi. Älskar att tända ljus i mörkret och njuta av den svala natten. Det enda som saknas är stjärnhimlen som man inte ser för all gatubelysning när man bor inne i stan.

Kramar till dig och din mamma, hälsa ifrån mig! :)

Svar: Tack för tipset !!! Och mamma hälsar tillbaka :) kram
Esmaralda

34 Tiss:

skriven

Hej Es!

En liten undran.

Det fanns en dikt - hemsida där man kunde skriva sina egna dikter och få kommentarer från andra liksom tvärtom (Det gick att skriva dagbok också). Den hemsidan lades tråkigt nog ner för några år sedan. Jag skrev oftast från djupet.
Jag är nästan 100% säker på att jag kopierade allting och sparade det på datorn. Men alltså, jag har letat och letat men jag hittar ingenting. Har jag letat på fel ställe eller är det helt enkelt så att jag aldrig kopierade?
Det känns så ledsamt.

35 Laila:

skriven

Jag har levt i en sekt som jag inte vill namnge.
Först här i Sverige och sedan 14 år i USA.

Jag gifte mig inom sekten och fick tre barn.

Min äldsta son är kvar i sekten och mina två yngre är med mig i Sverige.

Det var tack vare hur barnen behandlades som jag fick upp ögonen för hur fel det var men därefter tog det tid att fly.

Det fanns många olika känslor inom mig och de enda vänner jag hade var mina vänner i sekten.

Nu har jag levt utanför sekten i 6 år och inte ens med terapi och avprogrammering har jag riktigt hittat mitt fotfäste.
Jag kanske aldrig gör det och det får jag leva med.

Sekter är livsfarliga på flera olika sätt. Tack för att du tog upp detta ämne.

36 K :

skriven

Är det stor chans att jag o E gör något ikväll? Kram

37 AnnaK:

skriven

Jaha, snart dags för hemfärd från Stockholm som jag kände mig tvingad av sambon att följa med till. Har varit rätt trevligt iofs. Men nu börjar tjatet och skuldbeläggningen att jag ska med till stugan och ångesten och stressen är tillbaka.

Hur ska jag förhålla mig till sånt. Så jobbigt att jag ska behöva få dåligt samvete hela tiden. Hela tiden här har han skitit i mig och dottern. Inte ens väckt oss till frukost med resten av gänget som jag bett om.

Kram 🤗

Svar: Dags att du står upp för dig själv och sätter ner foten rejält, kram :)
Esmaralda

38 Skorpan:

skriven

Tack Es, trevligt att jag faller nån på läpp ;D. Nu är det bara soulmaten fattas...

Blir mat hos kompisarna ikväll, ska bli kul med nå annat folk ;). O klarar jag mig utan "men" från vaccinationen så blir det skärgårdskryssning med en kompis i morgon. Lite mer aktiviteter alltså. O satte in ansökan om att vara funktionär också, får se hur det går...
Kram Skorpan

Svar: Spännande, du har en hel del på gång :) kram
Esmaralda

39 Gubernati:

skriven

Hej kära esmeralda.
Tack så mycket för svaret. Jag ska göra som du säger trevligt helg

❤️❤️🙏🙏

40 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Hoppas allt är bra med dig?

För snart 1 år sen köpte vi vår lilla tax som heter LasseMaja. LasseMaja och min dotter valde varandra och det var så vackert att se.

Nu undrar jag ( kanske konstigt) men vad känner vår hund för oss? Älskar hon oss som vi älskar henne?

Ha en bra dag!

Svar: Ja er hund älskar er villkorslöst, kram :)
Esmaralda

41 Mandarin:

skriven

Hej igen Esmaralda och tack för ditt svar. Jag har blivit sämre, mår så dåligt varje dag, när blir jag bättre? 🙏💖 Kram och tack

Svar: Sök hjälp, det är bästa sättet... kram :)
Esmaralda

42 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
När arbetstränade i en djuraffär för flera år sedan var de en jag kände som jobbade där. Ända sedan jag slutade där då jag inte tyckte det passade mig har den jag kände varit väldigt kort. Igår följde jag med syrran in i affären och så fort jag började prata så avbröt hon mig och hon lyssnade bara på vad min syster hade att säga. Jag har sagt att de inte berodde på henne utan att stället inte var något för mig. När vi skulle gå sa hon bara hejdå till min syster men inte till mig. Jag bara undrar, är S fortfarande sur eller varför är hon så kort mot mig? Kram Zoey 💕

Svar: Ja, lite sur är hon nog allt, kram :)
Esmaralda

43 ML:

skriven

Ojoj! Jag kollar hela tiden! På vilket sätt menar du att han kan "backa"? Det får INTE ske! :)

Nyss hettade det till med en ursnygg och trevlig kille från Bjärred. Svårt att slita blicken och tror att han "kände" samma. När han gick så blinkande han med ena ögat och försvann med två av mina unga och snygga arbetledare .. suck :)

Kram

Svar: OM ni missar varann nu så förvinner han inte... men han kan skjutas lite på framtiden... sådant händer då och då... kram :)
Esmaralda

44 lilla m:

skriven

Hej Es, måste ta nytt covidtest för varje ny incheckning på hotell! KÄNNS det som att det går okej? Kram

Svar: Ja, lite besvärligt men du fixar det.. kram :)
Esmaralda

45 Celinda:

skriven

Hej,
borde jag berätta för honom att jag inte känner nåt romantiskt för honom? Det känns så svårt i stunden att dra sig ur och känns inte rätt i kroppen, fastän han säkert är fin och har goda intentioner..
Kram

Svar: Bättre du är rak och ärlig från början, kram :)
Esmaralda

46 💕 Zoey 💕:

skriven

Tusen tack för ditt svar, Es!

Kommer inte ihåg om jag har frågat detta förut isf ber jag om ursäkt! Kommer det ordna upp sig gällande bandyn i höst? Jag menar ser du mig på bandy överhuvudtaget i höst eller lutar de mer åt nästa år? Kram Zoey 💕

47 A:

skriven

När jag var yngre hade jag kompisar som var Jehovas. Den ena tog sig ur sen men den andra blev mer och mer djupare in i det och har ingen kontakt med sin familj alls, bara dem som är Jehovas.

Visst var det ett tecken från andra sidan? Som en sista hälsning. Kan inte fatta att den låg där på golvet, kan omöjligen kommit in nånstans ifrån.. saknaden är så stor just nu. Min dotter säger hon vill vara med på begravningen, men jag vet inte riktigt... Vad är lämplig ålder? Kan man få men för livet sen på nåt sätt...?

Kram!

Svar: Ja, det var en hälsning... kram :)
Esmaralda

48 Mobbe:

skriven

Hej Es

Ser du något roligt för mig?
Kram

49 ML:

skriven

Då lär det väl hända mig för har ju inte tur men kan inte göra mer än att ha ögonen med mig :) Vad tyckte snyggingen om mig?

Vaccinerat Kajsa Bergqvist och Erik Saade var där häromdagen också. Fullsmockat på tåget då någon har hoppat. Händer ju tyvärr nästan varje dag här.

Känns som att A tänker lite på mig men kan ha fel :)

Hälsa mamsen! Kram

Svar: Du får ju lite hudkontakt med kändisar... kram :)
Esmaralda

50 Pot pat:

skriven

Jag är livrädd för dem. Liksom jag är livrädd för staten och frimurarna. The free Masons.

51 ML:

skriven

Vad är det för utseende som jag ska kolla efter?? Kram

Svar: Önskar jag visste.... kram :)
Esmaralda

52 Jossan :

skriven

Åter igen ringde han på videosamtal. Han visa mig runt där han har stuga. Jag vill också dit och se hur det är där på riktigt…

Längtar efter honom så mycket nu så det gör ont… tycker det är dags att komma hem nu…..

Svar: Han saknar dig också, kram :)
Esmaralda

53 Bjork:

skriven

Hej kommer denna hemska smärta gå över snart?

Kram

Svar: Ja, det gör den, se till så du får rätt hjälp, kram :)
Esmaralda

54 💕 Zoey 💕:

skriven

Go kväll Es!
Kommer inte ihåg om jag har frågat detta förut isf ber jag om ursäkt! Kommer det ordna upp sig gällande bandyn i höst? Jag menar ser du mig på bandy överhuvudtaget i höst eller lutar de mer åt nästa år? Kram Zoey 💕

Svar: Något ser det ut att bli men kanske inte som det brukar vanligtvis, kram :)
Esmaralda

55 ML:

skriven

Tack Es! Jag kommer hålla ögonen vidöppna :) Och ja ... jag får hudkontakt med kändisar. De är lågmälda och vill inte synas märker man. Kram

Svar: Och det förstår man ju !! Kram :)
Esmaralda

56 A:

skriven

Jag skrev visst "en sista hälsning", men det hoppas jag inte det var. Fler hälsningar välkomnar jag. 🙂

Tack för svar. Min första tanke var en hälsning, men bra att få bekräftat.

Kram!

Svar: Nejdå, det kommer fler hälsningar :) kram :)
Esmaralda

57 Hedwig:

skriven

Jag blev nästan indragen i en sekt för några år sedan av en gammal faster som då var 90 år och hade redan varit med i sekten ganska länge. Man fick bara äta vitbröd, fick hålla allting överdrivet rent, bodde ihop med varandra i samma by och sektledaren var en kvinna som ansågs ha stora andliga förmågor. Jag gillade min gammalfaster men blev misstänksam på gruppen som hon tillhörde och som hon ofta talade om. Lite misstänksamhet har faktiskt aldrig skadat mig och när jag var på biblioteket hittade jag, av en slump (?), en bok med sällsynta historier. I den där boken stod en historia om just den grupp som min faster tillhörde. Efter att ha läst historien visste jag säkert att det handlade om en sekt. Jag har hållit kontakt med min gammalfaster men har aldrig följt med henne till en av hennes gruppträffar!

Svar: Klokt val av dig ! Kram :)
Esmaralda

58 Sus:

skriven

Hej
Vad fan händer nu?
Hur ska jag förhålla mig?
Love sus

59 Man & barn?:

skriven

Hej Es

Ser du mig bilda familj?
Kram

60 LilaSyren:

skriven

Hej E,
Ser du någon förändring i mitt liv
.

Svar: Ja, du kommer fatta ett beslut som innebär att du tar dig ett rejält kliv vidare.. kram :)
Esmaralda

61 Anna E:

skriven

Kommer algeriern någonsin höra av sig igen? Vad gör han nu? Träffar han någon?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: