Stulen lycka ?

Stulen lycka… finns det ?

Man kan ju bli lurad av personer på olika sätt och just när man sitter där och päser och mår som bäst så kan det ploppa ner en större eller mindre katastrof i knät på en.

Eller så kan man  lura sig själv och det är de flesta av oss riktigt bra på. Efter ett tag håller ju inte chimären  utan krackelerar och ingenting blir som man tänkt.

Om något verkar för bra för att vara sant… då är det precis så… det är INTE sant.

 

En gång i tiden hade vi fest i föräldrahemmet… och ju mer  det sjönk i buteljerna desto mer frispråkiga blev gästerna och särskilt en av damerna som började ylade mot sin man att han tagit de bästa åren av hennes liv och nu kastade han bort henne.

Men det är ju så att ingen kan ta av någon annans liv – man ger  ju ifrån sig frivilligt såvida det inte handlar om tvångsgifte.

Jag funderade mycket på detta när jag var barn – orden som blev sagda. Ett tag månade jag om mig själv så ingen skulle få för sig att ta av mitt liv. Gubevars !!

Så småningom kom ju insikten och jag förändrade mitt tänk till att aldrig ge någon av mitt liv på ett sätt som innebar att jag skulle känna mig lurad.

Därefter blev man vuxen och man blev utsatt för svek och man svek själv.

Suck😳

Igenom allt detta så tror jag ändå inte att jag känt mig bestulen… lurad, yes – och framstått om en idiot yes…. men som regel har man rannsakat  sig själv och kommit fram  till den intelligenta (😅)  insikten att herregud, hur fan kunde jag välja att leva med det stolpskottet!??

Ibland fattar man beslut som inte är så kloka.

Det gör vi alla.

Så är det att vara människa.

Genom allt detta måste man ändå försöka att ta ansvar för sina egna val.

Hade damen på föräldrafesten istället tjutit att hur kunde jag vara så dum att ge dig alla dessa år… jamen då hade jag redan som barn förstått.  Då äger hon ju ändå situationen med sin fria vilja

Yla om att manne   tagit hennes bästa år… betyder ju att hon är ett viljelöst stackars offer som man tar och ger  till efter eget tycke.. plus att hur kunde hon veta att det var hennes bästa år ?

Kan ju mycket väl vara så att hon hade dom framför sig

Och säkert hade hon  upplevt en hel del trevligheter också under åren med mannen.

Det är inte alltid så lätt att förstå sig på oss människor

 

 

Kram & kärlek

 

P.s.  Det måste sägas  eftersom någon påpekade annat – att gästbloggen igår var 100% äkta !

Jag HAR hållit seans för kvinnan i fråga och hon har skrivit sin egen gästblogg. 

Bara så ni vet !

1 Lilla jag :

skriven

God morgon Es,

Jag känner inte igen mig själv. Är det obalans i min kropp efter corona, förklimakteriet, tål inte kosttillskott? Jag har lite dåligt järnvärde som jag försöker få upp. Börjar spekulera i om jag inte tål kosttillskottet. Jag är så varm nästan hela tiden (har alltid frusit i mitt liv), fruktansvärt trött och går upp i vikt. Eller är det semester jag behöver efter ett jobbigt år?
Vad tror du?

Kram!

2 Ghostwriter:

skriven

Så sant!!! Jag blir ofta lurad i relationer eller flingar som lurar ang intentioner, dom lever på ett sätt man inte trodde kanske eller killar som visar sig vara förlovade.
Men, jag blir som du säger snarare lurad eller besviken men ingen kan stjäla något från mig som jag själv inte gett. Man kan utnyttja men aldrig sno.



Är A attraherad av mig? Jag vet att vi drogs till varann från första stunden vi sågs och att vi har någon connection men tycker han att jag är attraherande för honom?




Kram

3 <3:

skriven

Godmorgon Es, trodde nästan att gårdagens blogginlägg var ett skämt. Tror ej det kommer sluta bra.
Kommer skinnjackor bli sålda ?
Är det ngn idé att försöka ringa igen i långa kön för spatid i juli ?
Kram

Svar: Tveksamt kring skinnjackorna... kram :)
Esmaralda

4 2021:

skriven

Magkänslan säger att ställa in resan. Samtidigt som resan kan innebära något bra. Borde jag åka oavsett och försöka vända på min upplevelse?

5 TILL GÄSTBLOGGAREN IGÅR :

skriven

Vet inte vad du känt efter att ha läst våra kommentarer igår, kanske du känner än mer att du måste bevisa oss att vi har så fel. Du ska dock Vera att vi inte vill bli bevisade fel, vi skriver för att vi är genuint oroliga över ditt beslut för att vi vill kunna glädjas och önska dig lycka till, men i detta fall är vi utomstående och ser från ett annat perspektiv som du inte kan göra för att du är mitt i det hela. Vi är inte oroliga för att Esmeralda har gett dig en varning, för att vi förlitar oss enbart på hennes spådomar och otroliga kunskap i sin gåva - nej vi är oroliga för att detta är en risk som kan innebära riktiga hemskheter för dig! Åk inte dit permanent, gift dig inte permanent, lämna inte ifrån dig ditt liv permanent för någon du aldrig mött innan. Du fick jättebra tips igår om att åka dit på semester och känna efter. Det är så man borde göra för att få en blick i ”trivs jag med mannen? Hans familj jag kommer bo så nära? Trivs jag i samhället? Trivs jag ens utomlands? Trivs jag just här?”.

Åldersskillnaden är inte ditt största problem här, det är att du gett upp ALLT du byggt upp här i Sverige för en man som inte har hittat en kvinna redan i sitt land? Hallå, en ung och för dig snygg man - varför har inte han hittat sig en dam där nere? I ett helt land? Så väljer han att söka sig bort till Sverige.

Ja, det är troligen du som tog iniativet till att sälja bostaden och hämta ut kontanterna och flytta dit och absolut inga problem att gifta sig, det tillhör kärleken och tradition. Ju mer snabba och självklara beslut du tar och iniativ till dom hur ”enkelt som helst” ju MINDRE behöver ju killen ifråga ens fråga dig! Och be dig! Och visa sitt riktiga face! För du lägger upp allt på bordet för honom.




Så absolut, gör dina val men ta mogna sådana! Dvs hälsa på för guds skull, se vem du ska leva med och gifta dig med innan du faktiskt gör det. Om du hade en dotter, skulle du ge henne rådet att säga upp lyan och åka dit för att hon känner han så sjukt bra, och gifta sig med en man hon aldrig mött? Eller hade du gett henne rådet att hälsa på och se hur det känns?






/ Ghostwriter

6 Ke :

skriven

Tror A att jag är med den där andra killen eller kan jag visa mitt intresse för A om han hade velat ha chansen?







Kram

7 Läroliv:

skriven

Här vets det 100%.

Kram

8 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Min exman säger exakt så att jag tagit 20 år av hans liv då jag lämnade honom. Att han känner sig lurad. Hade inte lämnat honom om han var snäll och om vi hade haft det bra.

Kommer det in någon kärlek snart i mitt liv? Blir jag lycklig igen? Hur kommer vi träffas? Kram

Svar: Visst kommer det någon nu in i ditt liv, det kan dock dröja lite.. kram :)
Esmaralda

9 Naturvän:

skriven

Hej!

Lurad i förhållande kan jag inte känna att jag blivit, däremot en oerhört stark känlsa av att man är färdig med varandra. Att kärleken är slut och det är dags att gå vidare. Det är vi bägge överrens om i mitt äktenskap.

Det går ju att hanka sig fram i ett äktenskap på rent ekonomiska och praktiska grunder ett tag, men undrar hur länge det är hållbart ?

En fråga, ser du om jag kommer flytta själv eller blir det att jag flyttar ihop med en ny man "direkt"? Jag är definitivt redo för nytt förhållande, det är vi bägge i mitt äktenskap.

Hos oss skiner solen och blir att tillbringa ngra timmar på stranden under parasoll och bokläsning.

Hos oss grillas det tyvärr aldrig (hoppas det blir i kommande förhålande) blir att stoppa in grillspetten i ugnen, fixar allt nu på morgonen, gott ha det klart när man kommer hem på efm.

Kram och ha en fin start på veckan


Svar: Det KAN bli så att du flyttar själv innan mannen dyker upp... det är fiftyfifty... kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Vilket bra inlägg, så är det ju, viljelösa är vi flesta ju ändå inte o som du påpekade åt mig i min första seans Es, mitt liv, mitt ansvar, jag kan välja vad jag vill göra.

O fel val gör säkert de flesta nångång, men som tur kan vi ju välja på nytt o då kanske det blir rätt , eller iaf bättre ;).

Ja hur det nu gick till, så har jag ju fått uppleva mycket närhet o mycket nytt med mannen som tydligen ändå bestämt sig för att välja bort mig. Tystnaden är total o inte behöver jag väl vänta på att han ännu hör av sig under semestern Es? Via sms eller samtal eller genom att vilja träffa mig, totalt uteslutet, eller hur ;)?

Det hela var alltså för bra att vara sant o när jag nu tänker efter lite undrar jag om någon annan person/personer kan tänkas ligga bakom denna "ovilja" till att vara i kontakt med mig? Någon som inte unnar honom lite lycka, o sex ;), trots att han ju har sitt fria val att göra som han vill o väljer bort mig. Att jag orkar älta detta, trots att du också Es skrivit om det i en blogg för länge sen, väljer nån bort en ja då var det inte rätt människa för dig o ändå har jag svårt att ta det till mig. Tala om att vara idiot o i behov av sexet som aldrig blev av ;D. Himla synd det ;)...

Ny vecka, nya möjligheter o jag hoppas verkligen att de ramlar över mig, från alla håll o kanter :D. Semester o allt...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ta hans tystnad som ointresse.. och ta dig steget vidare ! Och känn dig förvissad om att han var trots allt inte den rätte för dig ! Kram :)
Esmaralda

11 SarA:

skriven

Ett litet kedjehus i tegel med fin trädgård som ligger i ett område vi gärna vill flytta till. Kan vi ha möjlighet till detta huset eller blir det något annat? Sambon är tveksam då vi vet att priserna är skyhöga där.

Svar: Känns som om det blir ett annat men det visar sig snart... kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Nog har man gjort sina misstag alltid ;-) Några kan jag ångra andra är livserfarenhet som behövdes då när det begav sig...Man gör sina misstag sa igelkotten ,och klev av rotborsten :-)

Varmt och soligt pust..ja solen har jag inget emot men 28-30 grader varmt är inte min melodi .blir till att hålla sig inne med ACn på...

Ny vecka nya möjligheter ! ?

Kram Anki med flock

Svar: Ha ha ha, ja nog lärde sig igelkotten :) Ny vecka nya möjligheter, så är det och själv ska jag nu åka och få en 24 timmars blodtrycksmätare påkopplad... lär inte bli någon sömn i natt inte !! Kram :)
Esmaralda

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Den stulen lycka har händer mig många gånger och det kan ju räknas bara. Det känns ju jobbigt. Det finns bra personer som ger positiv energi till mig och ger lycka senare andra ska bara förstöra min lycka. Som med B kvinna och C kvinna ger mycket lycka till mig. Det finns många personer som är negativ och stulen lycka av mig. Fåtal är bra

😊 ha det bra

14 Hur jobbar man? :

skriven

Hur hittar man ett BRA jobb? Ett ”vanligt jobb” som de flesta har? Det känns som att vad jag än gör eller har så får jag sämst lön eller sämsta timmarna.


Kan detta jobbet jag ska ha intervju för vara något tillsvidare eller ser du om det kommer ett annat? Jag brukar ju Tacka Ja för snabbt och ångrar mig alltid. Vill ha heltidsjobb med lön som ger NÅGOT över




Kram 😫

15 Helena Ir:

skriven

Så rätt du har Esmaralda, man är själv delaktig till det, man lät sig luras, skygglappar..otrevligt givetvis! Och med det vill jag säga att jag låtit mig luras själv.. tills jag fick nog av fanskapet, för mer än så var jag ju värd! Men tydligen, som jag skrev även igår så ska man göra sina misstag! En del tycks bara bli mer kostsamma.. se även sina egna misstag och hitta något bättre! Allt är inte guld som glimmar och det gäller även i den så kallade kärleken..Det gör dessutom jävligt ont att lura sig själv!

Hade en underbart härlig dag igår.. sådana dagar som man hämtar kraft ifrån.

Här skulle jag behöva rasta dammsugaren i rummen.. får väl bli lite av detta och annat som också hör till. I värmen har inte städningen varit av prio 1.

Hoppas dagen blir fin!

Kram

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill hara säger en sak att jag har lära mig mest just nu om sociala media. Det är ju viktigt att var försiktigt när jag lägga ut något även för allt och jag borde blir bättre på vad jag skriva och lägga ut bilder.

Kommer jag blir bättre på det? Det är en lärorikt för mig

Ha det bra😊

Svar: Ja, du kommer värna mer om dig själv och det är positivt och rätt, kram :)
Esmaralda

17 Ghostwriter :

skriven

Är A attraherad av mig? Jag vet att vi drogs till varann från första stunden vi sågs och att vi har någon connection men tycker han att jag är attraherande för honom?




Kram
Och ha en fin dag

18 Anki:

skriven

Hej igen
Blodtrycksmätning 24 tim... inte en favvosysselsättning i värmen direkt , har varit där....
Du får tänka att det visar det de behöver läkarna för att kunna förstå ...

Styrkekram från hela flocken

Svar: Exakt så !!! Får väl se fram emot en natt med serietittande istället för sömn :) Kram :)
Esmaralda

19 CA:

skriven

Hej
Jo, visst har man gjort misstag men behöver väl något att grunna på när man en dag sitter på hemmet :o).
Kvinna som bloggade igår, mycket modigt men läs på om kulturen där så du får med dig en bil dom hur kvinnorlever och blir behandlade, så du vet vad som väntar dig.
Visst tänker man på Es spådom om till exempel huset där Es säger att det så småningom kommer jag att sälja det, nu när jag nyss köpt det för att bo när jag blir pensionär. Så långt hade inte jag sett men det kommer att bli renoverat. Vilket är bra. Så då tänker jag beror det på att mannen som jag är spådd att träffa inte kommer att trivas där, men då är det nog inte troligt att jag väljer honom eller beror det på att ett barnbarn kommer att bo utomlands eller säljer jag det och köper en annan bostad i samma land?
Mycket spännande saker att sefram emot :o)
Trevlig dag
Kram

20 Barbro :

skriven

Hej Esmaralda!

Ja nog inser man ofta att man tog fel beslut och vissa saker borde man inte ha gjort. Men det är väl det som ger en livserfarenhet.

Jag har haft en lättsam flirt med en kille under 10 år. Vi har träffats några gånger men det har aldrig hänt något allvarligt. Utan vi är som flirtande kompisar som skrivit till varandra via nätet då o då.

Men nu har han plötsligt ändrat sig i sitt skrivande och fått en mer omtänksam och varm ton i sina meddelanden. Varför?

Kram
Barbro

Svar: Han har nog börjat tänka på dig på ett lite nytt sätt.. kram :)
Esmaralda

21 Skrållann:

skriven

Hej!
Har med åren börjat tycka det blir mer och mer osmakligt att skylla över saker på andra istället för att ta ansvar för sig själv och sitt eget liv och det är mycket tack vare dig och din klokskap;)

Idag blir det kloklippning på vår valp och jag har faktiskt bokat tid på en zoobutik för det och imorgon blir det 12-veckor vaccination för honom. Det är körigt med hund😅och ibland undrar jag vad vi gett oss in på men tror vi kommer fixa det om vi bara är uthålliga och tålmodiga?! Vi var ju lika novis när vi fick barn och de har ju väckt upp till fina och självständiga individer.

Kram❤️

Svar: Japp, det mycket att stå i när man har hund... på onsdag ska MG få sina klor ansade.. bulldoggar har väldigt hårda klor och det är svårt att klippa själv... kram :)
Esmaralda

22 Jossan :

skriven

Ja jag kan känna att jag har blivit så lurad i relationer.. med J, med L och av någon sjuk anledning så känner jag mig så lurad av S..

Inatt sov jag så hårt! Var helt däckad. Men kanske inte så konstigt när min ork inte är tillbaka helt… Jag fick iallafall rensat och inlagt i garderoben.

Vill mina ”svärföräldrar” träffa mig? Är de nyfikna på mig?

Kram

23 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Ja vad annat kan en annans tystnad var än ointresse? Inget annat... Ja det var väl flingen som jag hade väntat på några år, tack ändå för den ;).

O nu om någonsin är jag ju redo för min Mr Right, kan jag be universum.att skynda på honom på nåt sätt 🤔.
Kram Skorpan

24 Dunegull:

skriven

Har känt mig väldigt ledsen och deprimerad nu par veckor. Vad är det med mitt humör?
Vänder det snart? Vill oxå ha en bra sommar. Det du ngt positivt för mig E?
Kram

25 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag är en ensamstående mamma med två tonåringar. Arbetar heltid men det är ändå svårt att få pengarna att räcka till. Jag har nu fått ett nytt jobb där jag fick upp lönen lite till så har valt att tacka ja till det för att få en sak mindre att oroa mig för. Ett plånboksval helt enkelt. Kan du se hur det kommer att bli på det nya jobbet? Jag känner mig också mycket ensam nu när barnen blivit så stora att de hellre vill göra saker med kompisar eller på egen hand. Kommer jag att träffa någon man snart? Har varit separerad över tio år.
Kram Linda

Svar: Räkna med att det precis i början på nya jobbet kan kännas tveksamt.. men det är bara i början.. du kommer in i det och det kommer flyta på bra... kram :)
Esmaralda

26 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, vi er alle ansvarlige for vårt eget liv og våre beslutninger.
Av og til er det vi gjør ikke så smart, men forhåpentligvis er det lærdom i det meste - om man vil innse.
Jeg er fremdeles rystet over damen som skrev gårsdagens gjesteblogg. Å være ungdom å ikke forstå bedre er en ting, men å ha passert de 50 og bli lurt så innmari, er tragisk!!!
Å komme fra Sverige, flytte inn i 1 rom i familiens bolig og samtidig tro at hvis det ikke går, skal han kjøpe et annet hus. Med hvem sine penger, og hvem blir sittende med huset den dagen forholdet ikke er mer? Å tro at dette er et evigvarende forhold? Jeg var vill og gal i ungdommen, men å gå til dette skrittet hadde vært utopi!! Nei, damen, skjerp deg. Ta en ferietur og bli i Sverige.
Ja, man kunne faktisk tro at gårsdagens Blogg var fake.
Nå ønsker jeg en god dag. Kram!!!

Svar: Ja, jag önskar nästan att bloggen vore fejk.. men vet ju att så inte är fallet..... kram :)
Esmaralda

27 Anna:

skriven

God morgon ES!

Så har jag efter mycket kämpa de äntligen landat ett jobb. Jag är dock lite rädd att jag inte kommer att klara jobbet då jag i grunden kanske inte har alla kvalifikationer, och ingen erfarenhet. Kommer jag att fixa detta?

Stor kram!

28 Naturvän:

skriven

Hej igen!

Tack för svar, hade jag/vi bara haft råd hade jag flyttat för länge sedan, får nästan ångest när jag ser prisutvecklingen på bostäder, det bromsar mig, helt klart.

Skorpan, styrkekram, vet hur ont det gör vad du går igenom nu! När man bara längtar!! Jag är lite i samma sits...ingen tröst kanske, men ngn som förstår.

Hoppas ditt blodtryck inte rusat iväg kära Esmaralda, själv har jag lågt blodtryck och det är jag faktiskt glad för, tur att man är nöjd med ngt!

Kram



29 Monica:

skriven

Man kan faktiskt känna sig bortgift av tvång om mågon använder sig av känslomässig utpressning och man är väldigt ung och har dålig självkänsla- Det vet jag själv av egen erfarenhet. Därför anser jag att han har stulit år av mitt liv.

30 Läroliv:

skriven

Nej, nu blev det tokigt, skrev för lite och för fort.
Skulle vara att här vets till 100% att du inte skulle skriva något sånt som gästinlägget som påhitt. SÅ skulle det vara.

Kram

31 Sus:

skriven

Hej
Man har rätt till alla sina känslor…
Önskar att jag skulle komma vidare men det verkar inte gå …
Ser nu något nytt ?
Love sus

Svar: Jodå, du kommer vidare, analysera lite och ta nya tag, kram :)
Esmaralda

32 Agnes:

skriven

För egen del så har jag insett att enda sättet att slippa bli lurad är att vara singel, inte öda tid på nya bekanta o vara mig själv närmast.

Enkelt att vara singel, då jag nu är 60 och alltså helt passé som knullmadrass åt män. Eftersom jag varken blir kär, förälskad eller tror på kärlek så är det enkelt att leva mitt sketna liv på egen hand.
Intresse från yngre män tar jag som ett försök att sno mina pengar. De få jag har. De vill bli försörjda, helt enkelt.

Utländska killar/män är som tussilago...ligger o skräpar längst med vägrenen i väntan av att bli plockade av ngn stollig, svensk kärring så att de kan leva loppan på henne under tiden de väntar på att få stanna i Sverige. Isch.
Svenska män har i regel skulder o behöver därför en kassako.

Män är skit överlag, faktiskt.

Tycker lite synd om de som inbillar sig att de är den enda för en man. Speciellt yngre som tror att mannen de umgås med, bryr sig om just henne...bekvämt är det ju, med att ha ngt att hålla i när åskan går, men mäns verkliga natur är att de vill ha det bekvämt.
Och jag är ingen åskledare längre...alltså hellre singel med frihet att göra som jag vill, men visst har det ett pris.
Att vara utan hudkontakt o sex. Varför ska jag släppa till min muff för ngn random snubbe? Eftersom jag inte försörjer mig som escort, så tjänar jag ju inget på att vara tömningsstation för en man.

Inne på 8:året som både singel o oknullad. Som kräsen kvinna förblir jag singel o oknullad. Och då jag nu blivit 60 så är min tid som kvinna över...nu är jag att se som en blob.

Nä, män är skit o jag fattar inte att kvinnor orkar lägga ner tid på att tro att de är ngt attha. Visst förstår jag att de måste till för att bilda familj, men för övrigt?
Vad ska man med dylika till? Att ha ngn att tjafsa o strida med? Bli förminskad, hånad, lurad o i värsta fall, dödad?

Tvingar mig att verka glad o uppåt, rensar bland saker o håller mig vid liv då det inte är min stil att kasta in handduken utan tänker självdö när det är dax.
Tänker inte ge mina ovänner o en del kollegor den njutningen att jag avslutar i förtid....vet ju att det grämer dem att jag lullar vidare i livet, o det känns rätt bra att jag kan reta åtminstone ngr!

Ha det bäst o stora kramen, alla! ;0}


Svar: Hur som helst så tror jag du är på rätt väg... du förbereder för egen förändring av det positiva slaget, den kommer och det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

33 EE:

skriven

Ännu en kollega kommer sluta. Detta gör mig ledsen och jag känner inte alls någon energi till mitt jobb just nu. Vet att inom ett år är flera av mina kollegor borta av olika anledningar.

Hur ser det ut för mig?
Kommer jag gå vidare i yrkeslivet snart jag med?

Trivs med mitt arbete det gör jag. Men samtidigt mår jag inte bra av situationen som är. Jag vet med mig att jag kommer få bekymmer tids nog med mina händer, det känner jag redan nu och då kommer jag inte kunna utföra dessa uppgifter jag har idag.

Ska jag börja plugga? Eller hittar jag något som jag känner att detta kan jag söka. Just nu känns det som alla arbete är fel. Inget på marknaden som passar mig helt enkelt.

Känner mig så uppgiven idag. Så trött på allt som händer här och så trött på att ingen förstår varför så många väljer att lämna. Ingen kompetensväxling. Bara kaos.

En vecka kvar till semestern. Och det ska bli så välbehövt med ledigt.

34 Adad:

skriven

Bästa esmaralda! Får du till dig något om hur jag får första kontakt med min kommande kärlek? Blir det i verkliga livet första gången eller via nätet, tex dejtingapp?

Kramar

Svar: Det ser jag tyvärr inte.... var öppen för alla möjligheter... också i närområdet... kram :)
Esmaralda

35 ML:

skriven

Dejtade en kille för några år sen där allt verkade för bra för att vara sant och det var det inte heller. Från "Jag älskar dig" till dumpning. Han fick smaka på karman sen senare.

Italien vann igår på straffar. Attans attans! Känns som att England kommer ha någon betydelse på något sätt i min framtid och tycker att engelsmän är mer attraktiva än svenska :)

Ger det med sig snart?🤔

Hoppas att du har det fortsatt bra med gänget där hemma. Kram

Svar: Ja, man brukar kunna lita på karma ! Kram :)
Esmaralda

36 Maria:

skriven

Hej!
Finns det chans att vi flyttar ihop och förlovar oss jag o min pojkvän?
. Känner mig som jag lever mitt drömliv nu 🥰☀️❤️Kram

Svar: Jadå, chansen finns, kram :)
Esmaralda

37 Lilla m:

skriven

Hej Es, blir det nån liten romans på semestern för mej? 🥰kram

38 J:

skriven

Hej Esmeralda!
Blir veckan för sonen bra och för mig bra?❤️
Kram

Svar: Ja, det ser ut att bli bra.. kram :)
Esmaralda

39 2021:

skriven

Magkänslan säger att ställa in resan. Samtidigt som resan kan innebära något bra. Borde jag åka oavsett och försöka vända på min upplevelse?

40 MollyD:

skriven

Hej Ez
Älskar, älskar inte….. så mycket missförstånd. Min nye vill missförstå allt jag säger i vissa sammanhang. Hotar att om det inte blir som han vill så träffar han sina barn själv. Mina barn och deras känslor är inget att ta hänsyn till. Alla barnen är vuxna! Nyopererad och var rejält utslagen i lördags sov i princip ett dygn, hade rejält ont. Även på söndagen men hans barn skulle komma, om dom inte var välkomna så skulle han träffa dom på annan plats. Jag sade då jag men med förbehållet att jag kanske inte orkar vara med hela tiden. Det slutade med att dom gick iväg var borta i 4 timmar, kom tillbaka och beslutat att fotbollen inte skulle ses här. Jag var helt utestängd, blev inte tillfrågad om något av omtanke. När det gäller hans barn slår han Knut på sig själv. Omtanken om mig som inte kom ur sängen på ett dygn och hade ont togs ingen hänsyn till. Vanlig sjukskrivning vid den här operationen är 2-3 veckor. I söndags var det 6:e dagen efter operationen. I morse blev jag sedan jämförd med hand fd som inte behandlade hans barn lika som hennes eget. Då tänkte jag, nu räcker det! Där gå gränsen! Ska jag verkligen satsa på en framtid med denne man? Som dessutom slänger ur sig saker som är så sårande - att du ska alltid bestämma. Ok säger jag då absolut inte min mening och inte den uppfattningen jag haft. Kan du ge exempel så jag förstår vad du menar för att inte hamna där igen. Det besvaras bara med-förhanlingsteknik. Detta kan inte vara rätt. Ska träffa någon annan?? eller rent av vara själv?
Så besviken 😞
Kram

Svar: Du har svaret själv, en sådan man ska du inte fortsätta utsätta dig för ! Basta ! Kram :I
Esmaralda

41 Till Skorpan:

skriven

Han är ju inte intresserad så ta dig vidare som Es säger till den rätte :) Vart i Österbotten är du?

Kram från ML

42 Bellagio:

skriven

Efter min semester väntar jobbytet för mig och jag längtar efter nya utmaningar. Det är ett komplext chefsjobb och jag kommer vara ytterst ansvarig, chef över chefer och även läkare.. Dessutom i en organisation jag inte kan! Kommer detta bli bra, kommer jag stanna här eller leta nytt efter ett tag?

Svar: Kan bli lite mycket i början men ge dig inte... du kommer in i det och det kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

43 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill bara fråga att vad är det med J kille som vill har uppmärksamhet från mig när jag ska prata med M honom om min diskmaskin. Vad vill han om mig?

Ha det bra

44 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför är det ofta att jag känner någon har känna på min hud eller röra på min händerna eller fötterna och annat också. Är det katter eller någon annan som vill har min uppmärksamhet?

Vad vill dom att säger?

Ha det bra

45 Kila :

skriven

Känns de som det dröjer till nästa år innan jag har ett seriöst förhållande? Saknar det så mycket :( får ju aldrig ha något riktigt seriöst även fast man blir ihop

Kram

Svar: Det kan faktiskt dröja ännu en tid... med det kommer.... kram )
Esmaralda

46 AnnaK:

skriven

Men ser det ut som att jag någonsin lämnar sambon? Sorry för the tjat. Är ångesten som gnager.

Kram 🤗

47 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Är besviken på mitt ex som valde bort sitt barn helt och hållet. Kan aldrig någonsin förlåta honom för det. Inte verkar det heller som om han drabbats av karma, eftersom han har ny familj och ett eftertraktat arbete.

Bryr han sig på någon nivå om sitt barn fortfarande eller har han helt förträngt henne?

Kram

Svar: Karma kan slå till när man anar det som minst... det kan ligga och gro och vänta på rätt tillfälle och ofta kan man dölja detta elände för sin omgivning.. karma kan drabba någon utan att du är medveten om det.. kram :)
Esmaralda

48 Till Jossan:

skriven

Jag förstår i princip "Hej, Tack och Hej Då" på danska men det kanske är svårare för mig som är från Sthöm är er som är från Skåne :) Kram på dig // ML

49 Jossan :

skriven

Vill mina ”svärföräldrar” träffa mig? Är de nyfikna på mig?

Kram

50 Lotta:

skriven

Ja, det är svårt att inte fundera på gårdagen blogginlägg. Tänker att det finns unga män i Sverige också som gillar äldre kvinnor. Kolla Tinder skulle jag vilja föreslå denna kvinna som troligtvis aldrig kommer tillbaka om hon åker till Tunisien. Att bli någon annans ägodel och vara fängslad i ett mörkt rum är väl inget liv. Hoppas du tänker om.

En fråga…blir det någon mer fling för min del nu i sommar?

Kram L

Svar: Kan det mycket väl bli och i synnerhet i slutet av sommaren, kram :)
Esmaralda

51 Helena Ir:

skriven

Tänkte på det Anki skrev om hur fullpackad tåget var när hennes son skulle vidare hem. Precis det mötte mig,igår kväll, ett så fullt tåg, alla sittplatser upptagna av människor och packning, gångarna var fulla, ingen hade munskydd, jag drog snabbt på mig ett ur väskan. Helt upptagna av sitt och att flytta på sig när man skulle ut eller in på tåget, det fanns inte.. tänk vad fort pandemin har försvunnit ur folks huvud!

Kram

Svar: Skrämmande... själv ska jag ha munskydd och rejält med sprit ( handsprit alltså) när jag åker båt mellan Danmark/Tyskland och likaså när jag flyger... pandemin finns fortfarande här... kram :)
Esmaralda

52 Fjärilen :

skriven

Jag klandrar mest mig själv att jag lät åren gå att jag inte gick tidigare , man blir ju inte yngre , samtidigt är gjort gjort och försöker tänka framåt. Har en otrolig dålig sömn ,känns som jag snart inte orka någonting , vad ska jag göra? Tror du den rätta kan vara den jag skriver till nu / skall snart ses. Ha en fin sommar dag/ kram

53 Dahline:

skriven

Till Agnes: Varför drar alla män över samma kam, inte kan väl alla var en "piece of shit". Det är en ren skam och uttala sig på det viset som du gör, gång efter annan. Om du nu är så hatiskt till alla män orakade eller inte osv. varför då hela tiden upprepa denna avsky för det manliga släktet, släpp det och gå vidare i ditt singelliv.

Om kvinnor överlag väljer det du avstår ifrån, låt då dom välja en man att leva med, som sagt, allt är inte skit gällande män, isåfall är kvinnor samma skit, du kanske borde titta på dig själv, felet ligger kanske mer hos dig än hos de män du föraktar och avskyr. Vet att du kommer att hugga som en kobra när du väl läst, eller så avstår du att svara genom att få mig att tro du inte bryr dig om det som står här. Just a thought! Have a nice day!

54 G.H:

skriven

Är så emot att skylla på andra!!

Hade ett förhållande med en psykopat innan jag träffade min man. Men kände mest att jag var arg på mig själv för att jag investerat så otroligt mycket i det förhållandet. Och den ilskan satt kvar ett bra tag.

I detta förhållande är vi oense om vilket land vi vill bo. Jag vill flytta tillbaka till Sverige vilket han inte vill. Och visst, jag kan göra det och känna att jag gör något viktigt för mig själv … men jag älskar honom och vi har ett barn tillsammans och ett till på väg. Vill inte splittra familjen 😬 … så jobbar på att försöka hitta ett förhållningssätt till detta problem.

Kram:)

Svar: Du kommer fatta ett beslut och finna frid i detta.. kram :)
Esmaralda

55 TILL ML:

skriven

Haha! Undrar om du hade förstått mig 😂 min käraste säger att han inte fattar vad jag säger 😂. Ibland fattar jag inte vad han säger heller 😂

56 TILL ML:

skriven

Oj glömde skriva vem det var från 😂-/ Jossan

57 A:

skriven

Jag skyllde länge på mitt ex för att han lämnade mig, hur hade han mage att lämna mig när jag offrat så mycket för hans skull, som att flytta utomlands till exempel. Men insåg sen att det var ju mitt val att stanna. Kan inte förstå jag stannade i flera år, vi är SÅ olika. Men jag fick ju min fina dotter i alla fall.

Tänker söka ett jobb nu inom förskolan, som i en "vikariepool". Är tudelad, men får jag komma på intervju så får jag det därifrån hur det känns. Enda kruxet är att jag troligen kommer få gå ner betydligt i lön. Men å andra sidan vill jag inte vara kvar på mitt jobb, oavsett lön. Lönen kan inte kompensera för att stanna. Ekonomin ordnar sig ändå?

Nu ska jag söka jobbet medans jag har min lilla kisse bredvid mig som snarkar. Så gullig.

Trevlig måndag!

Kram!

58 Mikael:

skriven

Kobran Agnes :)

Det var en kul blogg, oavsett om det hade varit Es som skojade eller inte, får se hur det går då, någon blir en erfarenhet rikare och kanske delar erfarenheten med andra.

Äventyrsmormor ska snart ut och resa, barnbarnen kanske får oroa sig när mormor är ute och far, såg att USA har en flygbas på Kreta, som ryssarna kanske inte är så glada över, möjligen blir det stopp för civilflyg som de retas med ryssarna, du kanske får båtluffa hem, förr var det ungdomarna man fick oroa sig för när det skulle ut och resa, idag får ungdomarna oroa sig för de äldre när de ska åka så nära elden :)

Kram
Mikael



59 Jossan :

skriven

Jag har verkligen tröttnat på att gå till psykologen. Tycker inte riktigt att kbt passar mig. Trodde lite att man skulle prata om hur man mådde under en depression inte hur jag ska ändra mitt tankesätt. Iofs mår jag ju bra nu. Klart jag har svackor med total orkeslöshet men det kan ju också vara att man blir lat 😂

Vill mina ”svärföräldrar” träffa mig? Är de nyfikna på mig?

Kram

60 Silvertassen:

skriven

"Som sand genom timglaset, så passerar dagarna i våra liv"

Förlåt, men kunde inte låta bli 😂🙈 "Days of our lives" intro genom att dom säger så. Följde den när jag var yngre, som säkert flera andra.

Att de var du som hade skrivit gårdagens inlägg trodde jag aldrig. Fattar inte hur människor är funtade som inte tar dina varningar på allvar.

Jag önskar dig och din familj en underbar dag! Kram ❤️

Svar: Nå, somliga spådomar hoppas jag att jag har fel i... och detta var ju en sådan ! Kram :)
Esmaralda

61 Hönan:

skriven

Hej,

Numret 555 jag såg, fanns det något budskap i det?

Kram

62 Fjäril:

skriven

Hej,
Jag befinner mig på semester men har lämnat både Fjäril och Zanmi i lägenheten, i deras askar. Ser detta ut att ha en negativ effekt på dem, då jag inte tog dem med mej?
Kram

Svar: Nej, de kommer klara separationen bra.. kram :)
Esmaralda

63 Till Agnes :

skriven

Ja jag gillade väl att läsa ditt underhållande inlägg denna gång men du kanske skulle ha dig en kassako och så kallad "KK" själv? Lite när det faller in? (skämt). Jag har varken eller.

Varför man vill ha en partner kan nog ges tusen andra svar på, utifrån mig så undrar jag också det ibland. Varför ska jag sitta och vänta på den rätte? Det gör jag ibland och periodsvis tänker jag som dig. Periodsvis tänker jag inte alls.

Överlag vill jag gärna ha en likasinnad partner som vill dela livet med mig, på gott och ont. Hur han skulle palla stå ut med mig och hur jag ska kunna våga vara med en man tills jag dör är stora frågan men tydligen har jag en soulmate i det här livet som enbart kommer ha ögonen på mig, eller ja, vad fan ska man tro, någon som "bara vill ha mig och ingen annan" har jag hört iallafall och jag saknar "något" inom mig som helt enkelt är den där okända själen.

Jag tror du kanske tänker som du gör för att det helt enkelt har stämt hittills och jag håller tummarna att din känsla kan ändras, så som jag hoppas min känsla också kan göra det. Att det faktiskt finns någon som är likasinnad på plan en vän, bekant och familj inte kan fylla riktigt. Jag kan vara lycklig, gå på bio och resa jorden upp och ner helt ensam men det är något som gör att jag längtar efter att dela det med en speciell person som jag inte kan fylla det tomrummet på egen hand, till 1000%. 100% kan jag fylla själv, det är det extra jag vill ha.



Har du någonsin mött någon från motsatta könet som du faktiskt ser upp till? Gillar? etc etc. Hade varit kul och höra någon fin historia om du har lust att bjuda på det också :)



/ Ghostwriter

64 Agnes:

skriven

Dahline: Snälla du...varför så aggressiv? Tycker inte att det är din sak att bestämma vad jag ska tycka.
Mitt liv, mina val, likväl ditt liv, dina val. Eller har jag fel?

Om du nu anser att jag bär mig skamligt åt, i dina ögon, så får jag väl stå ut med det. Tror faktiskt att jag överlever den skammen.

Och visst ligger felet hos mig när jag nu väljer att vara singel. Självklart kan jag låta mig väljas av ngt skit till man, skäggig, överviktig, gammal, elak, psykopat med en enda uppgift...att göra mitt liv till ett helvete...men varför ska jag väälja ngt skit till karl för att göra en sådan kvinna som dig glad?

Så...kul att du vet vem jag är, hur jag tänker o hur jag kommer att agera. Men frågan kvarstår...varför så aggressiv och varför så mån om att bestämma vad jag ska tycka?

Jag anser att män är skit. Har ännu inte träffat ngn man som bevisat motsatsen. Jag har avskytt skägg sedan barnsben o kommer inte att sluta med det. Jag har mina bestämda åsikter om män, och kommer att fortsätta med det.

Och om kvinnor som dig, så kommer jag fortsätta att inse att de/ni är som ni är...lättkränkta o snara till att banka ner en annan kvinna i skoskaften med hjälp av lite hederlig härskarteknik!

Vad andra kvinnor väljer, är upp till dem. Det jag inte förstår är varför de ställer upp på att agera dörrmatta o mental spyhink åt de män de umgås/är tillsammans med. Men de kanske resonerar som du gör...huvudsaken att en man får vara en man? På sina villkor.

Ett tips från mig är att helt sonika hoppa över mina inlägg, när du nu blir så förbannat härsken på vad jag tycker om sånt som inte passar din agenda!

Det gör jag själv...hoppar över vissas inlägg då jag inte orkar läsa.

Nu får du spotta galla för dig själv, hjärtat, och med detta så önskar jag dig en fantastiskt, underbar dag!

Kram på er alla!

65 Agnes:

skriven

Hm..undrar om inte en del av Bloggbevaknings skribenter har hittat hit. Tycker mig känna igen jargongen hos de som skriver inlägg där de känner sig manade att plocka ner andra kvinnor på jorden. Lite som nu Dahline.

Kan ju vara ngn som inte vågar skriva under sitt vanliga alias? Eller ngn ny förmåga?

Skit samma...är du ny här så hjärtligt välkommen i vår udda o spretiga bloggfamilj där ordet är fritt o hjärtat stort!

Högt i tak, dessutom!

Kramen! ;0}

66 Makaon:

skriven

Till gästbloggaren: härligt att få lite kärlek, men tänk dig för ett varv till. Se ändå till att du har ditt pass och pengar själv. Hoppas att du ändå får det bra men jag hade tagit varningen på allvar.

67 Mirre:

skriven

Hej Es,

Vill boka stuga i skogen, vill gärna hitta en liten mysig vid en sjö.. tänkte höra med dig om du har något tips om hemsidor att boka via? Ska iallafall kolla på AirBnb nu. Du och Nettan hittar alltid så mysiga stugor tänkte om du hade något tips att dela med dig utav :)

Kram

Svar: Jag kollar alltid massa olika sajter... här i Sverige kan man hitta en del på stugnet och liknande... kram :)
Esmaralda

68 Tiss:

skriven

Hej Es!

Jag har så lätt för att börja oroa mig för saker (fast jag har jobbat mycket med det).
Frågan är;
Jag sa väl inte något fel?
Men jag har så svårt att släppa detta nu (för tänk om det ändå var så) och ingen att nämna det till. Det kommer att äta upp mig inifrån.

Svar: Nejdå du sade inget fel, kram :)
Esmaralda

69 Skorpan:

skriven

O nu hade han ringt då o jag missade samtalet :(. Va sjutton är meningen? Får väl höra vad han ansåg om mitt mess, rakt på sak utan krusiduller, lite hårda ord nog... Undrar om det kommer nåt fler samtal, får ju inte tag på honom så... Idiot, jag, verkligen, o hoppas ju ännu på nåt ;). Kär o galen?

Rörmoksarbete idag, underbart att se resultat av sina händers arbete ;). Borde jag byta bransch?
Kram Skorpan

70 Misstjejen:

skriven

Hej

Vet du varför det ska alltid händer mig med konstigt situationen. Så ofta jag tänker att "varför just jag"

Är jag intressant person som alla vill bara förstöra eller något annat?

Har jag något speciellt som dom önskar att jag var med dom än som jag vill har

Men varför?

Ha det bra

71 Dunegull:

skriven

Hej E,
Har en gammal kollega av manlig sort som jag tycker bra om. Men han skickar konstant till mig, alltså verkligen flera ggr om dagen. Jag har sagt till flera ggr men det verkar inte gå in. Jag har tackat nej till att gå ut ett gäng imorgon för jag pallar helt enkelt inte kennings heller det verkar accepteras. Varför håller han på såhär? Är det i välmening eftersom han har familj hemma eller är han besatt och trög? Börjar på riktigt bli irriterad men vill inte bli ovän heller eftersom han är bra på att dra ihop saker i normal dos. Kram på dig

72 Agnes:

skriven


Tack Es för ditt svar! Lever på hoppet o har ju en del planer inför framtiden. Men..livet är segt för tillfället. Gällande det mesta.


Och för att få till lite rulle bland folks hjärnvindlingar...tack gode gud att jag gillar mitt eget sällskap o uppskattar varje stund som singel...Hehe!


Kramen! ;0}

Svar: Just nu är det segt men håll dig till planen för den kommer att bära.... kram :)
Esmaralda

73 Boudica:

skriven

Oj det var inte min kommentar du menade? (har inte läst speciellt många andra från igår)
För då var det absolut ett missförstånd, menade inte att anklaga att det var påhittat, mer att jag önskade att det var påhittat, att någon lämnar allt hon har för något så osägbart och som skriker kaos! Men hennes val, hennes läxa.
En del i mina seanser har ju stämt, så tvivlar inte.

Förövrigt håller jag fullt med på dagens blogg.

Nej här är man trött.
Ska nog vila lite.

Es, ser det ut som jag får gå andra delen av min kurs i år?

KRAM!


Svar: Nej jag menar bara generellt, en hel del har mailat mig nämligen :) Ja, god chans för andra kursen, kram :)
Esmaralda

74 Zuzeee :

skriven

Hej ems

Kommer något hända mig eller min dotter? Var en granne som hade skrivit till hennes på Messenger o frågat ålder o jag berättade för en kompis som var o knackade på igår hos vederbörande jag e så nojig och rädd att något ska hända mig eller framför allt henne…

Kram

75 ML:

skriven

Ja Karman är underbar när den slår till :)

Oj vad jag fått trösta gråtande ungdomar idag som varit så rädda. Tur att jag har min bakgrund från psykiatrin så jag är van. De var väldigt tacksamma. Gullegrisar :)

Nu är det mycket turister i Stockholm och de snurrar runt och hittar inte bland alla tunnelbanelinjer. Förstår att det inte är lätt :)

Blir det bättre snart Es?

Kram o ha en bra kväll!






Svar: Ja i Stockholm hade jag säkert virrat bort mig ordentligt... och ja, det blir bättre, kram :)
Esmaralda

76 Lilla m:

skriven

Hej Es, hur stora chanser att möta någon fling under semestern?

77 Månskenet:

skriven

Hej!
Ja, hjälp ändå, en kille som jag hade ihop det med tog det jättelugnt då jag lämnade. MEN ett tag senare fick jag ett låååångt brev av honom. Fick veta att jag lurat honom. Att jag utnyttjat. Häh, vaddå? Att jag hade honom som nåt slags nöje under just den perioden av mitt liv. Sööta ööde. Vi valde väl att va tillsammans. Dessutom delade plats i hans hjärta med flaskan... klart jag kom i amdra hand. Men att bli lurad, då har väl den andra på ett utstuderat sätt sett till att få fördelar och vem vet vad. Eller hur? Man kan väl ändå inte lura någon till ett förhållande, själv har man ju en egen vilja att gå med eller inte.

78 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du Esmaralda om min bror kommer att shöpa bostaden härifrån Sverige 😊min mor och syster planerar för min mormor från Bulgarien en lägenhet, blir det det åckså Esmaralda 😊och jag vill nu när vi reser till Bulgarien och när återvänder till Sverige att min far kommer med oss 😊 kommer det att bli så Esmaralda 🤗 😘 ❤️

79 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om den manen med gott hjärta som jag ska träffa vet om mig, bor han i Bulgarien Esmaralda 🤔eller jobbar han i utlandet 😐Esmaralda jag blev så rädd när jag läste blogen från igår jag blev orolig för den kvinnan som ska flytta ensam Tunisien trots din varning 😩😕🙏♥️🙏

Svar: Mannen kan bo i Bulgarien eller i Sverige, jag ser inte vilket... men det verkar som om han är en bra bit bort i framtiden fortfarande.. kram :)
Esmaralda

80 Skorpan:

skriven

O for ut för ett kvällssdopp, himla skönt. Dags att bejaka mig själv o vara aktiv med sånt jag gillar, tror det kommer att bära frukt på sikt ;).

ML, Kvarkenområdet håller jag till på ;).
Kram Skorpan

Svar: Du tänker helt rätt... kram :)
Esmaralda

81 ML:

skriven

Tack Es! Jag hade fått vara din guide :)

JOSSAN: Skånska förstår jag men inte danska :)

KRAM

82 A:

skriven

Hej Es

Är kärleken på väg?
Kram

83 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😔

84 Skorpan:

skriven

Naturvän, jag är jätteglad för de uppmuntrande ord jag får av dig o andra här på bloggen, det värmer ska du veta. Stykekram till dig med då du också tycks befinna dig i samma sits...
Kram Skorpan

85 Unni:

skriven

Håper sommeren er god for deg Esmaralda og alle leserene. Yngste sønnen min (E) flytter for å studere til høsten. Hvordan vil han trives i hybelleiligheten, på studiet og sosialt? SÅ takknemlig om du tar deg tid til et lite svar :-)
God sommer alle !

Sommerklem

86 EE:

skriven

Ännu en kollega kommer sluta. Detta gör mig ledsen och jag känner inte alls någon energi till mitt jobb just nu. Vet att inom ett år är flera av mina kollegor borta av olika anledningar.

Hur ser det ut för mig?
Kommer jag gå vidare i yrkeslivet snart jag med?

Trivs med mitt arbete det gör jag. Men samtidigt mår jag inte bra av situationen som är. Jag vet med mig att jag kommer få bekymmer tids nog med mina händer, det känner jag redan nu och då kommer jag inte kunna utföra dessa uppgifter jag har idag.

Ska jag börja plugga? Eller hittar jag något som jag känner att detta kan jag söka. Just nu känns det som alla arbete är fel. Inget på marknaden som passar mig helt enkelt.

Känner mig så uppgiven idag. Så trött på allt som händer här och så trött på att ingen förstår varför så många väljer att lämna. Ingen kompetensväxling. Bara kaos.

En vecka kvar till semestern. Och det ska bli så välbehövt med ledigt.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: