Dagens viktigaste.....

Frukost, sägs ju vara dagens viktigaste måltid… och själv är jag ingen frukostätare av rang.  Jo, hotellfrukostar älskar jag men det är allt. 

  Förr åt jag alltid två veteskorpor med smör till kaffet, that´s it.

Numera äter jag ingenting.

  Det blir en balja svart kaffe och dagens första General vit ! 

Framemot klockan 11- 12, när det är mer åt lunchtidshållet, då går det bra.

Och på kvällen har jag inga som helst problem att stoppa i mig både det ena och det andra, tyvärr, får jag tillägga !

 

 När jag och Nettan far iväg och bor och arbetar tillsammans har vi alltid maffiga frukostplaner…just för att det är så bra att äta frukost… och det brukar funka de första två mornarna med kokt ägg, nyttobröd och pålägg…. och sen rinner det ut i sanden !

Maken däremot är en hängiven frukostätare oavsett det är hemma eller på hotell… klockan 5 börjar han med fil och flingor och en eller två timmar senare blir det ägg och mackor eller gröt och vid den tiden är jag inte vaken och kan förvåna mig.

Förutom om helgerna, då brukar det bli sillfrukost , också för mig men inte före klockan 10 !

Sen finns det dom som alltid äter samma sak… som  kompisen i Göteborg… oavsett det är helg eller arbetsdag så blir det  macka med skivat ägg och ansjovis och en tallrik havregrynsgröt med mjölk och färsk frukt och som avslutning en croissant.

Man undrar hur människan får sig allt detta  vid pass klockan 7 !

Sonen drack Majsvälling i mugg med sugrör tills han var 13 år gammal då Findus ändrade receptet och tog bort en del av sockret.

Ryska syster brukar äta resterna från gårdagens middag… för så är hon van att man gör. Jag blev serverad kåldolmar till frukost när jag besökte henne  i  Sibirien, och artig som jag är så åt jag , fattas bara annat.

Hon äter med glädje rotmos och fläsklägg innan hon duschar, klär sig och sig redo för dagens arbete !

Vännerna i USA äter mest kakor till frukost !

 

 

 

Alla har vi våra vanor och ovanor….hur ser din frukost ut ?

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Tja, huvudsaken är väl att vi äter så att vi mår bra. O vid mogen ålder ska envar få bestämma hur den gör med sin frukost, äter eller låter bli ;).

Själv äter jag bröd i veckorna o på helgerna blir det ägg, o om barnen är hemma kan det bli lite better o vi dukar upp till brunch :). Utan frukost skulle jag orka lite dåligt då jag för tillfället cyklar till jobbet ;).

Klockan drygt åtta o 21 grader varmt. Svettas redan o tänker mig ändå en vända till stranden innan det bkir alltför hett. Ensam förstås ;).

Ser det ut att ske någit omvälvande inkommande måndag Es, nåt som jag gått o väntat på en längre tid? Det har omtalats men jag tror ju inte på det förrän jag ser det hända ;). Lite spänd är jag allt, kan jag nåt gällande detta "ärende" mer, vad tror du Es? Vill ju inte göra bort mig...

Frukostdags o sen iväg...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, du som cyklar behöver ordentlig mat ! Härligt med stranden idag ! Något särskilt verkar vara på väg mot dig.. kram :)
Esmaralda

2 Camilla:

skriven

Älskar frukosten, varje morgon ska jag ha kokt ägg, annars är det ingen riktig frukost! Och kaffe eller te, nån smörgås till, oftast är jag jättehungrig när jag vaknar så det är så gott då att få äta! KRAM!

Svar: Ja, en del är hungriga när de vaknar... och andra är mer som jag....ägg är ju dessutom bra kost ! Kram :)
Esmaralda

3 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Jag är precis som dej så svårt att äta på morgonen. Endast hotellfrukost som jag kan äta. Jobbar jag äter jag två mackor och kaffe kl 9 det går bra.

Han jag träffat har barn som han har varannan vecka och den vecka han inte har barn jobbar han borta. Sen kan jag tycka han är dålig på höra av sig. Har han rätta intresset och känslorna för mig? Ska jag tänka på nåt? Kramar

Svar: Du ska inte bli förvånad om det rinner ut i sanden... kram :)
Esmaralda

4 Dalkulla:

skriven

Är ingen vän av frukost oavsett vad den skulle serveras någonstans. Jag skulle inte äta det första jag stiger upp om det inte var för mediciner som måste ner den vägen.
Begriper inte hur en del får ner både det ena och det andra.
Minns när jag ännu bodde hemma hur jag steg upp 04:30 och åt det som blev kvar av föregående kväll- middag. På den tiden var dagarna långa och man var ung och åt därefter,
idag begriper jag inte hur jag fick ner allt det. En kaffe, en smörgås är vad jag trycker ner numera, det räcker att göra medicinen sällskap med.

Kram

Svar: Ja, somliga kan äta hur mycket som helst ! Kram :)
Esmaralda

5 Naturvän:

skriven

Hej!

Nix, ingen stor frukost för mig, lite frukt och mkt juice,kaffe sedan blir det oftast träning.

När jag varit igång ngra timmar smakar det bra med macka och kaffe, jag lyssnar på min kropp.

Middagen brukar smaka bäst på seneftermiddagen, då äter jag rejält.

Saknar det där att umgås över en god middag eller grilla så här på sommaren, sitta vid ett fint dukat bord. Blir inte förrän jag träffar ngn.

Fitness har öppnat i byn och idag skall jag cykla ner och se om där finns plats, hade varit underbart och träffa ngn där, men nu har jag snart gett upp hoppet.

Ha en fin sommardag!


Svar: En annan äter middag bortåt kl 19-20 och det är ju inte alls bra ! Bra att du satsar på Fitness... kram :)
Esmaralda

6 Ostomanen:

skriven

Ja jisses så individuellt detta är!

Det ska bli spännande att läsa allas svar :D

Här startas dagen allt som oftast med två ostmackor! Alltid med två ostskivor och två gurkskivor på varje.

Och på tal om att vara spontan ha ha: Ser juni ut att bjussa på något litet extra?

*Kramar om extra* 💕

Svar: Ja, något lite extra bör komma ganska snart.. kram :)
Esmaralda

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Här dricks det kaffe svart för jag försöker ha ett fastefönster på 16 tim som jag har svårt att få till då jag gärna äter på kvällen ;-)

Hoppas du njuter av havet och vågar ta ett dopp nu i värmen Här lyssnas det på böcker och jag har fått en ny favoritinläsare Katarina Ewerlöf Såå bra hon läser ! Visserligen är det en deckare av Sofia Sarenbrant men Katarinas röst och inlevelse gjorde inte lyssnandet sämre . Nu ut innan värsta hettan

och Grattis Sverige till poängen i fotboll !

Härlig Lördag !

Kram Anki med flock i skuggan helst

Svar: Ja, märkligt att det går så lätt att äta om kvällarna !!
Jag använder ju min nya Storytel flitigt och har försökt LYSSNA men inte riktigt kommit in i det... tycker det går för sakta ! Jag läser ju rätt fort själv ! Kram på dej och flocken.. :)
Esmaralda

8 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Jag brukar äta frukost på jobbet. Då är det gröt två dagar, fil och flingor två dagar och en dag med ägg. Dock försöker jag ta med mig en smoothie de dagarna ser inte är gröt. Är jag hos T så gör han någon frukost till mig.

T är inte på speciellt bra humör just nu.. ont överallt och mycket att göra.. så tråkigt han som annars är så gullig..

Idag åker jag till mina föräldrar. Det kommer bli varmt idag. Jag klagar inte för jag älskar värme. Kanske får ringa syrran och se om hon är
Hemma.

J skrev till mig igår efter typ 2 månader. Vad vill han?

Kram

9 Lilian:

skriven

Hej E,

Gillar M.N eller V.E mig på ett romantiskt plan?

Varma kramar,

L

10 Lets breath :

skriven

Hej!

Kommer vi bli vänner?

11 Alie:

skriven

Godmorgon ☀️
Frukost är min bästa måltid, framförallt till helgen, då blir det allt fr ägg o bacon till pannkakor. På vardagarna blir det gröt. Äter oftast inte något eft kl 19 på kvällen.
Kram :)

Svar: Ja helgfrukostar ska det göras lite extra av, tycker jag. Kram :)
Esmaralda

12 Helena Ir:

skriven

Förr åt jag inget till frukost, första måltiden åt jag någonstans mellan 12-13. Numera har jag ändrat det till att jag äter 1 ägg till mitt kaffe på morgonen, oftast stekt i lite smör. Jag mår bra, min kropp mår bra av det jag äter, eller inte äter.

Härlig dröm som fortsatte i omgångar under morgonsidan, jag vaknade somnade om och fortsatte drömma om denna påhittade människa, i drömmar kan vad som helst hända.. i drömmar förvrids huvudet på en :)

Tror jag inte gör så mycket idag, gårdagen tog musten ur mig..

En skön lördag, önskar jag..

Kram

Svar: Härligt med en slapp och vilsam dag, det behöver man emellanåt, kram :)
Esmaralda

13 Maria:

skriven

Hej!
Jag brukar äta en macka,gärna rostad med ost och lite grönt på. Ibland blir det löskokt ägg och några sillbitar. När jag äter med min pojkvän blir det lite stadigare mål som förstärks med fil och bär, ägg, kokta eller stekta, skinka och melon 😍 och kaffe såklart! Det är ett måste 👌
Jag har en fråga, min son är lite introvert av sig och har svårt öppna sig när vi träffar andra, kommer det gå bra med min nye pojkvän nu? Kommer dem att lära känna varann? Vill att min son ska trivas oxå. Nu är han snart 19 år och ju inte alltid med men ändå.
Kram 🥰

Svar: Härlig frukost !! Din son och pojkvännen närmar sig varann med tiden... det är ingenting som sker direkt och det behövs ju inte heller... kram :)
Esmaralda

14 A:

skriven

Frukost är mitt favoritmål på dagen. Jag är alltid hungrig när jag vaknar vid 7. Jag äter olika knäcke, har alltid typ 6 olika knäckesorter hemma, med olika pålägg, yoghurt, fil eller kvarg och har alltid typ 7 sorters musli och bär hemma. Jag dricker alltid te. På helger och när vi är lediga gör jag äggröra, färska scones eller färdigköpta minibaguetter man värmer i ugn, jag steker pannkakor och kokar egen sylt till, eller gör gröt. Min dotters favorit är mannagrynsgröt så blir oftast det.

Men håller med dig, hotellfrukost är det bästa! Ska nog boka in det på ett hotell här i stan på semestern för att lyxa till det 🙂

Min för-semester är nu snart slut, och vill inte tillbaka till jobbet. Letar och letar efter jobb. Har ett jag ska söka nu i helgen. Tveksam till det, då man troligen jobbar kvällar och helger. Står inget om det i annonsen dock. Men är i alla fall deltid (vill inte jobba heltid).

Trevlig lördag, hoppas du inte smälter bort! Jag höll mig inne igår med min AC. Bästa köpet ever!

Kram!

Svar: OMG vilka frukostar du arrangerar... jag blir lite avis !! Du kommer ganska snart ha nytt jobb... kram :)
Esmaralda

15 Mercan :

skriven

Jag dricker kaffe först på morgonen 😊sedan blir det frukost med familjen 🙂Esmaralda ser du om jag kommer att kuna hjälpa min family med någon stor summa 🙂 kommer mannen som jag ska träffa hjälpa med någonting stort stöd 😊

Svar: Stora summor i omlopp ser jag inte, kram :)
Esmaralda

16 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, jeg spiser mye. Frokost MÅ jeg ha.
Jeg spiser av og til havregryn, frø, nøtter og litt rosiner som jeg legger i vann (drikker ikke melk) og setter i kjøleskapet på kvelden, og tilsetter blåbær uten sukker som jeg har plukket selv når det skal spises, eller jeg spiser hjemmebakt brød med ost, økologisk peanøttsmør , egg, tomater, mm.
Ja, frokosten er viktig for meg, men jeg spiser også lunch, middag og kveldsmat, så matbudsjettet mitt er heftig.
Ønsker en herlig frokost og en fin dag.
KRAM!!!

Svar: Du gör precis som man ska... en rejäl och nyttig frukost !! Här blir det snart lördagsfrukost med ägg & sill och tillbehör.. det är ju lördag :) Kram :)
Esmaralda

17 Ia:

skriven

Hej
Blir det frukost så äter jag fil och macka 🥪

Nu är sommarens resa planerad 😎 frågan är om du ser hur den blir? Bra? Ska jag tänka på något?

Kram

Svar: Känns som att det blir en bra resa, kram :)
Esmaralda

18 J:

skriven

Hej Esmeralda!
Min frukost är inte samma varje dag och ibland hoppar jag över frukost. Knäckebröd med banan eller avokado på är gott. Idag blir det hotellfrukost.

Svar: Oh så härligt med hotellfrulle !! Kram :)
Esmaralda

19 Pia1:

skriven

Fyra koppar kaffe och nikotin. Om jag lyckas bli hungrig före lunch får det bli fil liksom 😬
Däremot kan jag lätt kliva upp och äta mitt i natten...
Undra på att man är lite fluffig i hullet!

Svar: En annan får vara tacksam att ätandet slutar när jag gått o lagt mig :) Kram :)
Esmaralda

20 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är en riktig frukostmänniska.
När jag vaknar kan jag känna mig trög och sur. Men efter kaffe och frukost piggnar jag till. Till frukost är det oftast yoghurt: müsli med juice smörgås och ibland ägg. Sen kaffe mee havre dryck i. Mums!!

En fråga. Min bil har pajat. Batteriet laddar inte. En bil kunnig antyder att det är generation det är fel på. En ny kostar några tusen. Men det finns en chans att det endast är någon mindre del man sätter på generation som inte kostar så mycket. Att det kan räcka med att byta ut den,

Ser du om det löser sig med bilen? Verkar det bra om jag chansar på att först köpa den mindre delen och kan de är räcka?
Kram

Svar: På något sätt löser det sig.... jag kan dock inte se kostnader eller hur det enklast kan åtgärdas, kram :)
Esmaralda

21 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar segt med att få tag i ett boende för oss.
Ser du om vi kommer att få tag i ett boende som kommer att passa oss och kännas bra med detsamma?
Blir det uteplats?
Kram

22 Fjärilen :

skriven

Älskar frukost . Flingor o fil 1-2 smörgåsar o kaffe . På varma sommardagar äter jag mindre. Hoppas finna kärleken i sommar 💞

Svar: Chansen finns... kram :)
Esmaralda

23 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Har fått resultat från högskoleprov.
Ja det är väll godkänt men det är på gränsen om man tittar på tidigare statistik.

Hur ser det ut nu till hösten. Kommer jag komma in och det blir annat till hösten? Eller kommer jag att få plugga upp mer?
Kram

Svar: Jag ser dig plugga men inte vad.. kram :)
Esmaralda

24 Artisten:

skriven

Här börjas dagen med ordentlig frukost. Ofta blir det stekt ägg, bacon och bröd.

Svar: Rejäl frukost med andra ord... kram :)
Esmaralda

25 KW:

skriven

Jag har ätit samma frukost i flera år. Två skivor mörkt bröd med leverpastej och gurka/tomat och ibland ett kokt och ibland ett stekt ägg. Kram

Svar: Ja, många gillar samma.. själv tröttnar jag ganska fort... kram :)
Esmaralda

26 Sima:

skriven

Jag kan inte heller äta precis när jag vaknar, Någon timma senare, vid 10 tiden så gör jag en mer matig frukost som typ omelett eller stekt potatis och bacon/korv eller vad jag har hemma. Arbetar jag så har vi alltid gemensam frukost med frallor. Kram

Svar: Jag minns frallefrukostarna på jobb... det brukade vara jag som handlade dem på väg till jobbet :) Kram :)
Esmaralda

27 Madelein:

skriven

Äter inte frukost faktiskt. Kör keto och fasta. Däremot blir det ofta ägg och bacon som dagens första mål.

Svar: Keto frunkar bra för många.... har en väninna som mår hur bra som helst av detta... kram :)
Esmaralda

28 Majvild:

skriven

Här blir det gröt av något slag, havre eller bovete eller råg och alltid färsk frukt till. Kramar

Svar: Bastant frukost med gröt och säkert hur bra som helst, kram :)
Esmaralda

29 Skorpan:

skriven

Inhandlat en bikini o där undgick det ju inte mig hur hemska spår det sista året lämnat på mon kropp. Är det faktiskt möjligt att karln ändå vill ha mig, eller är detta nåt som avskräcker karln, allt mitt fett? Går det ens att få bukt med det nå mera?
Kram Skorpan

Svar: Han blir absolut inte avskräckt... han tycker du är fin... kram :)
Esmaralda

30 CA:

skriven

Hej
Jag brukar äta samma på måndag till fredag, flingor med blåbär inget socker och mandelmjölk utan socker, helgen blir det macka, älskar mackor tyvärr. :o)
Trevlig helg
Kram

Svar: För mycket mackor är ju inte bra men det finns ju bröd som är mer eller mindre ok... kram :)
Esmaralda

31 Lotta S:

skriven

Ha ha, gör exakt som du, sitter här nu med frukostmacka kl 11 efter ett ordentligt arbetspass i trädgården. Dottern däremot har under hela högstadietiden och fortsatt nu i gymnasiet trots tidigare start alltid gjort sig en maffig frukost: mixat nyttig smoothie med avokado och bär, kokat gröt, gjort omelett.
En kompis har efter många år nu träffat en man, ser du om det är en bra kille?

Svar: Sonen gör detsamma, en nyttig smoothie på morgonen !! Kompisen har träffat en man som verkar okey.. må hända inte helt rätt men okey.. kram :)
Esmaralda

32 Lotta:

skriven

En kopp kaffe som start på dagen är ett måste för mig 😊☕️.

Ser du om jag kommer få bättre ekonomi dvs högre lön till hösten?

Ha en fin helg
Kram L

33 Bvbv:

skriven

Godmorgon!
Känns som M börjar bli lite bekväm!:) är han lite intresserad i mig eller?

34 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 🙂♥️🤗😊

35 Sus:

skriven

Hej
Ja, kaffe här….
Är orolig för hur min chef kommer vara mot mig…
Tror du hon är sur…
Love sus

Svar: Kanske lite småsur men jag tycker inte du ska bry dig.. övertolka inte.. kram :)
Esmaralda

36 Anni:

skriven

Hej E! :)
Jag klarar mig inte utan frukost. De ska va mackor, te, jucie å musli hahah... älskar frukost.

Har du möjlighet att svara på om ML kommer att bestämma sig för ett förhållande?

kramar

Svar: ML är tveksam och därmed bör man dra öronen åt sig.... kram :)
Esmaralda

37 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar segt med att få tag i ett boende för oss.
Ser du om vi kommer att få tag i ett boende som kommer att passa oss och kännas bra med detsamma?
Blir det uteplats?
Kram

38 Mikael:

skriven

Gröt till frukost varje dag:)

”frukost” kan vara allt från kl. 6 till typ kl. 15, man blir väldigt fit efter en tid med intermittent fasting, kroppen vet aldrig riktigt när det blir frukost och inte så viktigt, genom årtusenden har väl en aldrig riktigt vetat när man får mat nästa gång, människan ställer till det för kroppen med att äta hela tiden och socker, en kan börja tro kvinnan är en sån där fitnessfantast :)


Är du en sån där textilare? Gäller gå på rätt strand i Skåne, en lär sig något nytt varje dag haha


Naken eller påklädd? I Skåne skapar turistinvasionen konflikt om strandremsorna. Efter att en naken man slagit en så kallad ”textilare” på en naturiststrand utanför Ystad agerar kommunen. Samtidigt väljer fler att kasta kläderna.


Kram
Mikael

Svar: Nudistbad har aldrig varit min grej... och jag vill bespara människor från att se mig i bikini... så det blir vanlig hederlig baddräkt här:) .... nudistbaden för mig är överviktiga tyskar med strumpor i sandalerna och kamera på magen....ingenting mer... hua... kram :)
Esmaralda

39 Jossan :

skriven

Kommer han få jobbet som hans chef vill att han ska söka?

Kram

Svar: Chansen finns, kram :)
Esmaralda

40 Skorpan:

skriven

Tack för svsr Es!
Låter såå bra, svaren på bägge frågorna o spec det då att han inte blir avskräckt ;).
Han hörde t om av sig per telefon, nåt har gått hem ;) o det tackar jag för.. Är mycket glad för detta!
Kram Skorpan

Svar: Kram :)
Esmaralda

41 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Jag är en frukostälskare på mina lediga dagar, då kan jag baka frallebullar och duka upp med gott pålägg och godsaker. Hotellfrukostar säger man ju inte nej till heller😋😋
Ännu en varm och het dag och nånstans brinner det för det luktar brandrök men i alla fall blir det sol och bad idag☀️
Jag är orolig för min vän, ska hon tvingas flytta för hennes ex kommer hitta henne? Kommer han lugna sej och få sitt straff?
Kram💞

Svar: Ja, brandmanssonen har en hel del att göra i värmen... i går blev det rökdykning !! Din vän ska vara på sin vakt ett tag till.. han kommer lugna sig men det tar lite tid... kram :)
Esmaralda

42 Rika:

skriven

Hej Jag är en som gillar frukost det är för mig som starten på dagen. För var det alltid två smörgåsar med ost och te men nu vid högre ålder då blev det fiberhavre gryn med mjölk och en svart kopp kaffe. Det tog lite tid att vänja sig med detta byte men nu är smörgås suget bortta och gröt frukosten ett måste. ;) Fin start på dagen.

Svar: Ja, om man gör något tillräckligt länge blir det en vana och det här är ju en god vana.. kram :)
Esmaralda

43 Na:

skriven

Hej Esmaralda

Chefen hade satt upp mig på ganska mycket tid i sommar. Vet inte om det bara är tillfälligt pga dåligt med sommar vikarier?

Men jag vill jobba 75% eftersom jag har småbarn. Nu hade jag dock fått heltid.

Vågar jag prata med henne om det? Tror hon att jag vill jobba mer än 75% att det blivit missförstånd? Eller sk Ajax bara låta det vara så?
Kram

44 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han och jag att hitta ett bra gemensamt boende som passar oss får jag kan trivas direkt? Eller kommer vi få ta något tillfälligt först?
Kram

45 ML:

skriven

Jag är en glupsk jäkel och äter alltid stekt ägg och glutenfria flingor med mjölk. Men har svårt att äta om det är för tidigt.

Visst har du varit i London Es? Jag har altid velat åka men ej kommit iväg. Jag känner en dragning till England och engelsmän men jag förstår inte varför. Vet du? När jag har vaccinerat några från England så har vi klickat direkt och det känns "bekant" på något sätt. Hade häromdagen en kvinna som höll på att svimma efter sprutan så fick ta hand om henne lite extra. Supertrevlig. Sen är många engelska män snygga också och hade lätt kunnat falla för någon. Hoppas min SM har lite tatoos för är ju så hett :)

Lördag och jag jobbar till 18.30. Munskydd i denna värme är allt annat än kul. Önskar att något speciellt var på väg till mig :)

Min mormor i Alltet fyllde igår 100 år. Grattade henne såklart och hoppas att hon hörde mig :)

Kram och pussar till MG!

Svar: Ja, jag har varit i London på det glada 70 talet :) Faktum är att du nog levt mer än ett tidigare liv i England.. och Skottland... stort grattis till mormor i Alltet ! Visst hörde hon dig.. kram :)
Esmaralda

46 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, kaffet och en tallrik fil och en macka består min frukost av. Kaffet är ju det viktigaste 🙂
Är jag fortfarande på rätt väg gällande att må bättre? Kram och tack!

Svar: Ja, kaffet är viktigt !! Du går längs rätt väg, kram :)
Esmaralda

47 Fjäril:

skriven

Jag skulle gärna äta stora fruklstar med massa goda inslag men är så lat att det ofta bara blir en grötskål eller yoghurt med mmusli..
Ser dendär behandlingen ut att kunna ha nån positiv effekt på mej eller kan jag komma och ångra mig?
Kram

Svar: Det sker ju inga mirakel men något positivt effekt kan du nog förvänta dig, kram :)
Esmaralda

48 ÖlÄrGott:

skriven

Här blir det vad som finns i kylen... allt från fil till gårdagens middagsrester. En är inte så nogräknad.

49 Krystyna:

skriven

Jag förstår din ryska syster. Jag är av utländsk härkomst och våra frukostar liknar inte de svenska frukostarna. Vi steker små tunna bröd och de äter vi med en kall röra av grönsaker, vi dricker sött te till.

50 Mikaela:

skriven

Hej E!

Ser du något kring hur min far tänker jag blir snart inte klok.

Jag sträcker ut handen efter 1 år av tystnad. Jag valde bort att höra av mig pga att han ringde och skrek att jag minsann inte bry mig om mamma och inte ta hand om graven osv. Blev liksom ett nu räcker det.

Jag har skickat ut inbjudningar till bröllop men har har inte hört av sig över huvudtaget. Listan kan göras lång.

Grejen är att jag har sträck ut handen av anledningen att vi bestämt oss för att bjuda våra föräldrar nu när restriktionerna lättat. Och jag hade inte tänkt först att hör av mig då han själv inte anser att är viktigt. Men jag vet att jag hade fått skit om jag inte gjorde det. Så jag skrev hur jag kände och varför jag är så besviken på honom.

Men som jag redan visste så fick jag tillsvar att han ej ser det så. Han menar på att han gjort allt för sina barn osv och sen vänder det mot mig att jag ska vara tacksam. Talar om för mig att han minnan är min pappa och jag ska ha recept för honom. Vänder allt på ett sett så han inte vill ta det utan vänder det emot mig som ex att mina bröder aldrig säger något som jag tar upp ( jag vet att dom inte orka strida för det ger inte och jag Känner så jag också) sen att jag tycker att han ska be om ursäkt och om jag nu vill ha det så säger han det om jag nu känner så… åter igen vänder det mot mig. Han nämner inget om det jag bett om eller frågat varför.

Helt ärligt tro jag inte våran förhållande kommer bli bättre än så här. Hur ser du att han tänker ? Jag vet redan att han inte kan bättre blir bara så trött på hela situationen att allt som händer är alltid mitt fel oavsett så vänds detta emot mig. Alla mina slängarnas han syskon stor på min sida men vill inte lägga sig i. Hur ska jag handskas med situationen ? Det tar för mycket energi från mig och han förstår min stora dag.

Mikaela

Svar: Slutar du att hysa hopp om att hans ska förändras och förstå.. så kan det bli bättre.. för dig själv... förhåll dig honom precis sådan han är och låt honom inte ta av din energi.. kram :)
Esmaralda

51 Mikael :

skriven

Tyskar gillar det där med naket haha


Man lär sig ibland oväntat nya saker, så en inte bara har Höganäs hemma, ni som gillar inredning så är det kort från de som skapat Bolon, vid köksbordet i Torekov, kul när det är mer personligt, de var först i Sverige med att skapa trasmattor, Är kort om hur Bolon kan se ute vid 12 min men snyggt när det ger olika färger från olika håll

https://youtu.be/WzU_U8InaSg

Persbrandt och trasmattor har en sprungit på några gånger :)

Kram
Mikael

52 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Morning kära fina Es🤗

Ja på senare år har man insett att frukosten är det viktigaste målet på hela dan! Förr blev det en mugg kaffe på stående fot o frukost på jobbet vid 9-tiden.

Men idag sitter jag en stund o njuter av en nyttig o god frukost 😋👍 En skiva nyttigt bröd pålägg o rejält med grönsaker, ett kokt ägg, en Smoothie eller en liten skål med yoghurt o Paulins. Och så klart en stor mugg kaffe!

Fråga
Jag försöker med en fråga jag skrivit innan igen! Vem bankar i väggarna o går med tunga steg efter mig ofta o blinkar med fläkten?

Snälla hoppas du kan se nåt nu får ingen lugn o ro!

Kram o Kärlek o trevlig helg fina
🤗♥️♥️🌞🌷🦋🌷🙏

Svar: Jag ser inte vad detta kan vara tyvärr.. men får absolut ingen känsla av hot eller fara.. kram :)
Esmaralda

53 Naturvän:

skriven

hej!

Tack för svar, härligt vara på fitness igen och timmen på cross-trainern är det bästa i träningsväg för mig för tillfället, skickade healing till dig, det faller sig så naturligt att göra det när jag är där.

Nej, ngn flirt fanns inte i närheten, tyvärr, nu får det bli ett andra dopp och ikväll blir det att titta på matchen mellan Tyskland och Portugal, det blir spännande!

Trevlig lördagkväll!

54 Tiss:

skriven

Jag äter alltid yoghurt, müsli/flingor och två mjuka mackor med något pålägg.
Däremot har jag väldigt svårt för lunch istället.

Jag har funderat på en sak. Efter det att M:s make dog så har inte vi träffats som vi brukar mer än att springa på varandra. Nu har inte vi en vanlig vänskapsrelation utan ett annat typ av band, hon har typ varit som en extramamma (fast ändå inte... Svårt att förklara). Hon säger att hon inte känner sig redo att ses ännu. Helt klart respekterar jag det. Men jag funderar på, är jag krävande på något sätt?
Jag har dock aldrig fått höra av någon att jag är det och inte fått känslan. Men nu har jag har svårt att släppa tanken/känslan.

Svar: Nej jag tror det handlar om hennes egna känslor och inte om dig.. kram :)
Esmaralda

55 Isah :

skriven

Jag vill kontakta en betydligt äldre man som jag träffade på en fest och jag undrar om du ser någon varning i om jag skulle träffa han igen? Han gjorde något jag inte kan stå för och därför frågar jag dig om du känner av något, för vill inte hamna i knipa, utsatta situationer eller förstöra karriär framöver



Kram

Svar: Ärligt talat så får jag ingen bra känsla kring mannen - men du får själv känna dig för och fatta dina beslut, kram :)
Esmaralda

56 Eva :

skriven

Håller med dig, har själv svårt att äta på morgonen. Efter några timmar så går det dock bra🤗

Har precis sagt upp mig från mitt jobb, för jag trivdes inte alls. Funderar på att starta något eget, eller byta bransch helt.
Ser du något om min framtid?

Kram Eva

57 Smöla:

skriven

Jag känner ångest ibland.. men jag trodde att jag tog in min väns ångest. Vilket jag gör ibland. Men nu börjar jag tro att jag har ångest själv, fast jag har egentligen ingen anledning.. vad tror du, är det min eller nån annans jag får in?

Svar: Har man alltför öppna kanaler kan det bli för mycket... tar du in någon annans ångest kan det faktiskt bli till din egen.. så försök stäng av.. kram :)
Esmaralda

58 Drutten :

skriven

Ja frukost behöver jag på morgonen. I stan blir det oftast fil och flingor 🥣. Sen på jobbet fika macka och te.

Hemma på landet blir det te och mackor, gärna med ost på. Varierar ibland med kokt ägg 🥚.

Underbart nu då vi kan sitta ute i trädgården då vi äter. Vid lite sämre väder sitter vi i det enkla inredda växthuset 🌸😀.

Kram Drutten

59 Browallia:

skriven

Jag är ingen frukostmänniska som kan äta när jag har nyss vaknat. De senaste åren som sjukskriven med nattsudd långt in på nätterna så blir det oftast brunch vid 11-tiden vanligtvis ett par smörgåsar och juice.

Jag spelar ju ett musik quiz online med chatt så man kan skriva till den man spelar med om man vill. För ett par månader sen började jag spela mot en man som ser mycket trevlig ut på profilbilden och som enl. info bor i samma stad som mig. Idag när jag loggade in hade han helt oväntat skrivit till mig i chatten. Min sociala ångest slog till, får du till dig om det är det en vettig person?

Kram Browalliaå

60 Ostomanen:

skriven

Ja jisses så individuellt detta är!

Det ska bli spännande att läsa allas svar :D

Här startas dagen allt som oftast med två ostmackor! Alltid med två ostskivor och två gurkskivor på varje.

Och på tal om att vara spontan ha ha: Ser juni ut att bjussa på något litet extra?

*Kramar om extra* 💕

61 SusanneAmalia :

skriven

God mitt på dagen.
Frukost. Har jag tid äter jag superfrukost älskar långa frukostar där jag mailar med mina vänner och svarar på sms. Pannkaka frukt smothis kaffe.. Så gott.

Men till vardags blir det kaffe och en frukt.


Lunch däremot får passera..

Men middag älskar jag.. Tycker om paj.

Välagad mat.. Men på sommaren blir det mycket sallad. Så gott..

Har skickat mail till dig den i går hade hamnat i utkast. Förlåt.. ❤️🙏

Nu ska hästarna vattnas bullar bakas..

Hämta hö hos grannen och slita ut en heltäckande matta..

Kram i värmen..





Svar: Ditt mail har kommit... inga problem.. och du står i seanskö.. och din seans kommer så snart som möjligt :) Kram :)
Esmaralda

62 Mind:

skriven

Äter bara frukost på jobbet i regel. Då blir det havregrynsgröt (utan salt), skiva ned en banan i den och häll i lite mjölk.

Tråkigt men tydligen ska det vara bra med frukost, när alla andra på jobbet också äter så gör jag det. Käkar det inte när jag är själv.

Svar: Havregrynsgröt utan salt ??? !!! Tänk, saltet som jag tycker gör så mycket för smaken ! :) Kram :)
Esmaralda

63 Bellagio:

skriven

Frukost blir det På jobbet mellan 9-10. Innan dess går det inte ned något 😬. Min dotter bor nu mer hos sin pappa, förutom i sommar då är hon nästan mer hos mig. Kan det bli varannan vecka efter sommaren igen? 🙏

64 Carina ST:

skriven

Utan frukost har jag ingen ork och jag gillar verkligen långfrukostar :) Till vardags blir det inte så glamoröst: två knäckebrödmackor med philadelphiaost och gurka plus det viktiga kaffet som blir minst tre muggar.

Men på helgerna gör jag gärna annat och framför allt om barnen är hemma. Då kan det bli foul medamas, hummus, baba ganoush och äggröra med bröd. Ibland pannkakor med lite mer tillbehör än vanligt.

Älskar hotellvistelser just på grund av frukosten och den bästa hotellfrukost jag ätit var på Hilton hotel i Kairo. Vi bodde inte där men där åt vi frukost ett par gånger för att få lite lyx. Vi bodde väldigt enkelt annars och det föredrog jag nog trots allt. De upplevelserna under den sex veckor långa resan var ett minne för livet.

Jag insåg att Kiviks marknad kommer bli av i sommar, och på ett annat datum än vanligtvis vilket innebär att det infaller när vi är i Skåne. Dit har vi åkt varje sommar så länge jag kan minnas och det brukade bli träffar med halva släkten där :) Alla hade med sig egen mat och vi brukade timea det så att vi alla samlades ute där vi parkerat och åt ihop. Mormor och morfar som inte lever längre brukade alltid åka dit. De är saknade.

Men med tanke på att den spontana spådomen kanske gäller mig så måste jag ju åka på marknaden i år då också :) Bra att jag hinner bli fullvaccinerad innan.

Kram,
Carina ST

Svar: Här fick jag googla lite.. jag gillar ju lite annorlunda mat men bönor är inte riktigt min grej ! Jag bodde på ett japansk hotell på Manhattan och det var underbara frukostar.. både asiatiskt och amerikanskt. En gång bodde jag på annat hotell där.. där frukost inte ingick och en dag bestämde vi oss för att äta just frukost.. när notan kom var den på nästan 900 kronor/ per person ! Men gott och rikligt var det ! Jag gillar Kairo...den staden har verkligen puls ! Ja, vem vet... kanske spådomen gäller dig och då är det ju perfekt med Kiviks marknad ! Kram :)
Esmaralda

65 Ghostwriter :

skriven

Jag bjöd ut en kille jag inte kunnat släppa. Han sa Ja. Känner du någon varning om jag involverar mig? Då menar jag allvarliga varningar

Jag ska ta med mig insikt i att allt inte är som det verkar i första anblick (du påminde mig), därför vågade jag fråga ut personen för det kändes rätt



Kram

Svar: Du tar din insikt med dig och därmed är allt i sin ordning.. kram :)
Esmaralda

66 A:

skriven

Åh då ska jag söka allt jag kan i jobbväg så jag kommer ifrån sjukhuset, i alla fall den kliniken jag är på. Jag kan inte vara kvar längre. Det är dags!

Ja jag älskar mina Frukostar. Jag brukar inte gå all in på helger när jag inte har min dotter, men det slog mig nu att varför inte? Det ska jag göra i morgon...

Jag är sån som kan äta tårta till frukost också. Vet att många inte klarar det, men inga problem här!

Idag spenderade jag en tid hos dotterns pappa, med min dotter, jag hjälpte till lite. Han har börjat meditera och han mår mycket bättre psykiskt och det märks. Vi kan nu prata med varandra på ett normalt sätt även om vi inte är på samma nivå. Känner inget annat än nån slags vänskap. Känns bra.

Nu blir det Twin Peaks 🙂 gillar tjejen som har en trästubbe med sig som är synsk. Trästubben är synsk alltså 😁

Kram!

Svar: Ja, nu börjar det bli dags !! Så rätt.. man ska unna sig själv också det lilla extra ! Kram :)
Esmaralda

67 Jossan :

skriven

Blir det hus och barn 2022?

Kram

68 <3:

skriven

Kan bara äta frukost om det är sen frukost gärna på hotell. Men mitt morgon te kan jag inte vara utan. Brunch är mer min melodi och ett glas bubbel till 🍾
Kan du se Es vad jag lagt fjärrkontrollen till TV ? Blir galen på mig själv att jag ofta tappar bort den. Sån rolig kväll igår. Kände mig fin och vinst för Sverige 🇸🇪⚽️
Kram

Svar: Mimosa till brunchen är väl en klassiker - som man inte tackar nej till :) Kontrollen finns precis i närheten men ser ju inte exakt var... är inte bra på att hitta försvunna saker.. kram :)
Esmaralda

69 55:

skriven

Jag äter havregrynsgröt med sylt och havremjölk till. Ibland en smörgås till.

70 Hanna:

skriven

Hej!

Jag är en morgonmänniska och älskar frukost. Två frukostar om dagen blir det eftersom jag går upp så förbaskat tidigt. Först blir det havregrynsgröt med frön, nötter och egenplockade bär från skogen (har alltid hela frysen full av bär) samt ägg med kaviar. Äggen är bäst. Några timmar senare på jobbet blir det fil, musli, banan och KAFFE. Höjdpunkten på arbetsdagen är frukostrasten :)

Trevlig helg!

Svar: Ja, är man uppe tidigt så kan det nog bli två frukostar.. säger jag, sjusovaren som inte ens får i mig en.. kram :)
Esmaralda

71 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om i Augusti flyger vi hela familjen tillsammans till min far i Bulgarien 😓 min syster fick inte semester från shefen 😭kommer min syster senare eller med oss min bror och mor 😊 Esmaralda ser du om mannen som jag ska träffa bor i Bulgarien, har han sitt arbete där, du såg att han har arbete 🙂 ska jag träffa honom där och sen jag återvänder med min family till Sverige 😓Esmaralda jag har svort men jag tänker hur bara fint bra vi har det när jag inte röker och jag gjorde glad min bror och mor tack vare ditt stöd Esmaralda 😊Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂

72 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Blev inget idag heller med picknicken, men men de kanske sker en annan dag ... hoppas jag iaf. Hade varit roligt!

Tidigare idag bokade jag tid för första vaccinations sprutan och ska göra det på tisdag. Hoppas de kommer gå bra och inte blir några biverkningar. Mina föräldrar har tagit båda två sprutorna, pfizer, och fick bara ont i armen. Skönt att de nu är min tur. Den är mycket efterlängtad! 😍

En liten undran, ser du en flytt för mig nästa år eller lutar de mer åt året efter? Kram Zoey 💕

73 Celicata:

skriven

Så gott med frukost!

Ser du mig med en tjej i år, gärna i sommar/höst?
Längtar så!

74 ML:

skriven

Ahh då förstår jag varför det känns "bekant". Och även varför jag kände dragning när Skottland spelade mot England igår. Häftigt att det kan vara så och hoppas att jag kommer dit en dag igen i detta liv :)

Läste att du skall göra ultraljud av hjärtat och 24 tim mätning av blodtrycket. Vad ligger det på och äter du blodtrycksmedicin? Förvånas över hur många som jag vaccinerar som inte har koll på sina mediciner. Blandar ihop blodtrycksmedicin och blodförtunnande och det är STOR skillnad. 

Folk kramas och njuter av sommarmagi och jag är bara som Askungen. Jag som älskar kramar har inte fått kramas på två år och det tycker jag är snålt utdelat :) Och inget på ingång heller *suck* :)

Fick idag förtroendet att jobba ensam. Vi är ju i vanliga fall två st. Lite stolt är jag över mig själv och då borde de ju vara nöjda med mig :) En man drog undan armen när jag stack så jag tappade greppet om sprutan lite men allt borde vara okej ändå. Man får ju lite panik när sånt händer.

Hoppas att ni inte kroknar i värmen. Man är ju genomblöt. Kram


Svar: Jo sen ett tag tillbaka äter jag blodtrycksmedicin men ingenting blodförtunnande och det kan ju blir katastrof om man blandar samman sådant !! Visst är man nöjd med dig på jobb... du är duktig och du har rätt utstrålning så att du får förtroende förvånar mig inte det minsta ! Kram :)
Esmaralda

75 Jossan :

skriven

Blir det hus och barn 2022?

Kram

76 Carina ST:

skriven

Med 900 kr för frukost så måste den ha varit riktigt, riktigt bra!! :)

Jag tycker det är spännande att prova olika sorters mat. Vad fick du välja på i den asiatiska frukosten?

Ja jag hade förmånen att resa runt i Egypten och det finns så många fantastiska platser där. En oförglömlig resa. Vi åkte mellan orterna med tåg, taxi eller minibuss. Ut i en oas nära Lybiska gränsen där människor levde på helt annat sätt och utan elektricitet. En sväng till Israel där vi liftade med några palestinier från gränsstationen in till den stad vi skulle till för att möta upp en vän. Cyklade i Konungarnas dal och besökte Hatshepsuts tempel. Tältade på Sinaihalvön för att bada i Röda havet.

Nu blir jag så sugen på att resa. Det har jag inte gjort på väldigt många år.

Ja Ez, det ska bli spännande att se om det är mig spådomen gäller. Jag lovar att rapportera om det är så.

77 Mercan :

skriven

Esmaralda jag har hittat med min syster på väg hem en klöver med fyra blad 😊bär det tur med sig Esmaralda till oss 😊Esmaralda jag har svort men jag tänker hur fint vi har det min bror och mor är glada att jag inte röker längre Esmaralda 🙂 Tack vare dig ditt stöd Esmaralda 😊jag shöpte inte sigaretter och kommer inte shöpa 🙂

78 ML:

skriven

Vad fint sagt! Tack Es! Synd bara att de snygga männen inte nappar men jag tror i alla fall att de är nöjda med mitt bemötande :)

Hoppas att du får ner blodtrycket. VC verkar veta vad de gör :) Ja kan bli helt galet om man blandar ihop blodtrycksmrdicin och blodförtunnande. När vi upptäcker att de har blandat ihop detta blir några arga fastän de borde vara tacksamma så att inget blev fel. Slutar aldrig att förvånas över folk.

Kram igen!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: