Naturvarelserna.....

Någon hade önskemål  om  väsen i skogarna och det är ju ett ämne som ligger mig varmt iom hjärtat.

Många av dem bor i skogarna men de finns på andra platser  också.

De rör sig mellan dimensionerna… sin egen dimension och vår och därför kan de vara svåra att upptäcka. Helt och hållet jordelevande är de alltså inte.

Naturväsen har alltid funnits och vi människor har använt  dem som förklaring på sådant som man annars inte kan förklara.   Vi har också använt dem för att skrämma särskilt barn från att hålla sig borta från farliga platser.

 

När mormor var liten fick hon höra att hon skulle akta sig för   djupa vatten för där bodde Bäckahästen som kunde komma och dra ner henne i djupet

Vi tenderade att göra naturväsen lite mer elaka för att de skulle tjäna våra syften.

Förr i tiden hade man rejält med respekt för dem och nyförtiden tror de flesta att de inte finns !

Makens farmor som jag aldrig träffat… hon bodde i ett torp i Småland och var lite ”egen” och hon stod i daglig kontakt med  alla sorters  knytt. Hon gav dem mat varje dag och hon litade på att de tog hand om henne och hjälpte henne.

En gång trillade hon omkull på  golvet och bröt lårbenshalsen men vaknade upp i sängen med kudde under huvudet och filt över sig och hävdade till sjukhuspersonalen att det var småtomtarna som hjälpt henne och personalen ansåg att de enda tomtar som fanns, var  tantens tomtar på loftet !

Man ska inte vara så snabb med att döma !

Min mormors mor stod också i kontakt med  knytten.

De hjälpte till i ladugården  när hn var barn och när något djur försvann från betet så hämtade knytten hem dem

Mormor såg dem då och då som barn, hur de ilade fram mellan kor och hästar och  hjälpte till och gjorde sitt.  Framförallt höll de djuren glada och på gott humör.

De står närmare djur än människor och så har det alltid varit.

Mormor brukade berätta sina historier för mig när jag var barn, om tomtar och troll och  stortrollen  som ingen tror på, eftersom de försvann som i dimma in i en annan värld för att undvika upptäckt.

Naturväsen förekommer  i alla kulturer och inte bara i vår.

Småfolk,vättar,vittrar,älvor,troll,knytt,rån, goblins och så  visare – det finns många sorter

Många hävdar idag att våra naturväsen mer eller mindre försvunnit eftersom människan tagit över deras revir, huggt ner skog osv… men den förklaringen tror jag inte riktigt på.

Jag tror mer att det är så att de fortfarande finns, i samma utsträckning som förut men allt eftersom har vi människor blivit allt mindre vidskepliga och börjat tro allt mer på vetenskapens teorier så har vi  förblindat oss själva från att se alla former av knytt.

Man behöver tro för att kunna se.

Och förr i tiden när allmänheten var mindre upplyst -  var det lättare att tro och trodde man, då såg man, och såg man , ja då visste man !

Jag har ofta glädjen att komma i kontakt med olika naturväsen och det är en stor händelse varje gång.

 

Jag har tex en räv ( en riktig räv) som ofta kommer på besök.. och i hans sällskap finns ett gäng glada  vättar.  De är inte alltid  i rävens sällskap men väldigt ofta

Djur har ju inget logiskt tänkande på samma sätt som vi och jag kan lova att dina djur ser, om det finns något att se !

När jag var barn och besökte mormor.. så gick vi ibland ut i hennes park… en enorm vildvuxen  tomt mitt i byn.. och hälsade på  Alrik och Gussa… två vättar som hade förtroende för mormor. 

  De var så små, kanske en decimeter höga om ens det och med ett ganska vilt utseende.. stora öron och håret som stod på ända.. ungefär som penntroll.

 

 

 

Mormor lärde mig att aldrig gå över gränsen – utan att alltid bemöta dem med största respekt och så var det bra om man gav dem lite gåvor ibland.

  En gång fick de nötter och sockerkaka och en annan gång minns jag att vi  gav dem  glitter till jul och en liten skål risgrynsgröt.

Vill man se dem måste man jobba på att göra sig av med sitt logiska tänk, just för stunden.  Då ökar chanserna. Men de är av naturen skygga och man får jobba hårt på kontakten.

Vilka erfarenheter har ni andra av naturvarelserna ?

Kram & Kärlek

1 Ghostwriter :

skriven

Vet inte om jag sett några, kanske känt av om inte annat isåfall. Jag tror vetenskap och teknologi och allt nytt är ”meningen” men det kanske aldrig var meningen att glömma bort verkligheten. Vi har skapat så mycket film och konst att vi kanske tror att det riktiga (övernaturliga) bara är påhitt. Sen föds nya genrerationer som kastas in i det ganska direkt

Någon hackade min mail inatt från annat land, behöver jag oroa mig? Har ju inget direkt att dölja men ändå.



Kram ha en jättefin dag!

2 Lisa:

skriven

Hej!
Är Emil med, skulle det kunna bli något? Han känns som en genuint snäll människa och som att vi verkligen skulle kunna gå ihop. Känns som att vi har lika bakgrund och är lika som personer.

3 Hej :

skriven

Känns de som jag och soulmate möts i en närliggande ort där det är troligt att jag ens kommer åka?




Kram! 😊

4 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Tyvärr har jag aödrig sett ngra naturväsen, men i ottan på sommaren, när dimman lättar känns det ofta magiskt på vissa platser. Bara sitta o njuta av morgonkoppen i de stunderna är högsta livskvalitet.

Önskar jag kunde se ngt av den här andliga världen, hoppas man kan utveckla den sidan., men då måste jag ha mer lugn och ro runtomkring mig.

Morgonträning och sedan bär det iväg till vaccinering nr 2, jag glädjer mig så!

Ser du om jag kommer bo i ett större hus, med större trädgård där jag kommer "få mer plats" snart? Det börjar kännas trångt här på alla dess sätt. Hoppas det blir med soulmaten! Detta trånande!

Hoppas du sovit gott Skorpan och hämtat kraft!

Kram och ha en underbar dag!


Svar: Bara att kunna känna magin är stort och inte alla förunnat ! Lycka till med vaccineringen ! Kram :)
Esmaralda

5 Helena Ir:

skriven

Jag har nog inte sett någon av dessa varelser själv. Men minns som barn den gamla finska farbror som pratade om "menninkäiset" som betyder små människor, han påstod att han såg de där "små" där ute på ön där vi tillbringade många sommarlov som barn. Skogen skiljde oss åt från den här gamla mannen, och det var där också han träffade "menninkäiset". Det var fascinerande och spännande att höra honom berätta. Jag visste inte riktgt om det var fantasier eller på riktigt.. men jag tror nog att han faktiskt såg och kanske levde de tillsammans där nära skogen.

Och oj vad trevligt det vore att träffa "menninkäiset" under mina promenader i skogen :)Anar att de är väldigt skygga, skogen i mitt närområde besöks ofta av både människor med sina hundar och andra djur.

Vad tror du Es, stämmer min tanke att något trevligt är på väg mot mig? Eller så mår jag bara bra :)

Ha det så bra!

Kram


Svar: Ja de är skygga och de håller sig undan och är väldigt noga med vem de visar sig för.. och den gamla finska farbrodern litade de på !! Ja, din tanke stämmer, något gott ser ut att vara på väg, kram :)
Esmaralda

6 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Spännande.

Undrar.... ingen utav han och mig har i dagsläget sparade pengar. Kommer han och jag att kunna köpa en bostad tillsammans?
Hittar vi ett bra boende för oss?
Kram

7 Jossan :

skriven

Usch lite ångest att det snart är dags att lämna mina stjärnor 😭 satt och planera upp det sista dagarna nu..

När kommer T av bandet om att träffa min familj? Om 2-3 veckor?

Kommer vi åka till hans hemstad i sommar?

Kram

8 Huldamaräng:

skriven

Gomorron!
Jag har ju inte haft förmånen att SE naturväsen. Men jag har känt deras närvaro många gånger. I skogen på vissa ställen blir det som ett elektriskt surr i kroppen och håret. Ett tag ville de inte att jag skulle gå där men sedan jag bett om lov och heligt lovat att inget förstöra så gick det bra. Allt lugnt. Jag har ett liljekonvaljställe på tomten. Det är FULLT!! Men jag måste be om lov varje gång jag plockar och också säga vad jag ämnar göra innan jag gör det.. En av pållarna har ett speciellt ställe i hagen där hon alltid står och stirrar. Särskilt kvällstid. Undrar om det månne kan vara något/några väsen hon ser?? För jag tror det finns många här..

Svar: Ja, de är noga med att man ska vara försiktig.. och visst finns det en hel del väsen runt dig. Jag tror nog att hästen kan se dem, att de ser varann och de känner sig trygga med djur. Kram :)
Esmaralda

9 <3:

skriven

Hoppas att det gick bra med vaccinet igår.
Kommer B och jag mötas? Skulle vilja det.
Tror inte att han vet om mig.
Hur är han som person ? Han lever nog lite lyxliv i Stockholm. E säger att han är singel igen skickade ett kort på honom. Min typ på man till det yttre.
Kram

Svar: Tack , allt gick bra :) På något sätt verkar det som att du kommer möta B men jag ser honom inte som din partner framöver, kram :)
Esmaralda

10 Mikael:

skriven

Snälla varelser vi har i Sverige och Norden :)

Vi i bloggen kunde be Es resa till ex. indianreservaten och berätta om hon upplever något speciellt, fast det är möjligt varelserna tycker Es är så speciell så de behåller henne och vi får aldrig höra något :)

Här är en checklista med saker att ha med sig ifall ni ska ut i naturen i USA för att minska risken att ni försvinner spårlöst där

https://youtu.be/dYvwf1vLyps


Själv har jag varit ofta på ett ställe som är omskrivet för besök av varelser men de verkar försvunnit, kanske fick de order om att bege sig någon annanstans för det är någon annan som kommer att leka där :)


Kram
Mikael

Svar: Ja, de flyttar ju på sig om människor kommer för nära.. de har inte full tillit till oss och det kan man förstå. Dock brukar de iaktta oss, även om vi inte ser dem, kram :)
Esmaralda

11 Bellagio:

skriven

Jag har tyvärr inte sett naturväsen med blotta ögat. Men när jag är i skogen så förnimmer jag de ofta, lixom bara vet att de är där. Känner det i kroppen, och de ger mig lugn. Under den senaste skogspromenaden så kände jag plötsligt, att där bor några. Jag försökte gå där ändå, för att överbevisa mig, men det gick inte. Jag bliv bortmotad och jag bad o ursäkt och gick runt istället.. haha

Svar: Härligt att du kan förnimma och det är mer än de flesta kan ! Ja, ofta blir man bortmotad och du var klok som kunde känna in och gå runt istället, kram :)
Esmaralda

12 Dahlia:

skriven

Skulle J bli glad om jag hörde av mig, eller är det bäst att låta bli?

Svar: Jag tror du behöver höra av dig och du får ganska snart veta hur landet ligger... kram :)
Esmaralda

13 Mc-brud:

skriven

Fasligt fint att vara uppväxt med en släng av sleven kring detta, avis 🥰

Visst tror även jag! Kanske en dag får möte något väsen med egna ögon.

Nästa skogsrunda får jag ta med extra termosmugg och kaka till "dem"!

Ezmaralda. Något hängandes på kärleksfronten? Får du till dig något kring året i detta?

Kramis!

14 Skorpan:

skriven

Ja vilka erfarenheter kan en kontrollfreak ha ;)? Inga erfarenheter, även om du sagt Es att det finns av dessa naturväsen här längre in i skogarna. Vore kul att kunna se dem, men det kanske sker i nästa liv ;).

Men vad är det som sker hos mamma? Hon har nu äntligen flyttat ut till landet o en dag då hon kom till köket var alla plattor påvridna, som tur är det en spis vars klocka måste vridas på för att plattorna ska funka. Hon var något skärrad över detta o nu undrar jag om du kan se något gällande detta Es? Hon är vid sina sinnens fulla bruk så det är nog inte där något gått snett ;).

Cyklingen fortsätter o nu har jag tillgång till dusch i källaren, det gäller att känna de rätta människorna så ordnar sig sånt ;). En mycket bra början på min morgon idag, efter en bättre natten som var hela sex timmar lång, hurra ;).

Hoppas du mår bra efter sprutan igår Es.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser inte vad som kan ha hänt med spisen.. jag ser att hon har sina hjälpare och gott runt sig. Lite öm i armen idag och inga problem alls.... kram :)
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Jag såg troll när jag va liten. Vi va på en skidresa och jag trillade i typ en grop och när jag tittade in i skogen såg jag troll som var inomhus. Så himla mysigt. Dem såg ut att ha det bra, hoppas det. Sedan dess har jag inte sett mer av den delen.

Får du in ngt kring mig annars E? Behöver jag vara orolig över ngt. Sovit dåligt sista tiden. Mkt inte stress över mkt. Ser slutet nu på uterummet. Hoppas jag blir nöjd när allt e klart.

Kram

Svar: Vad roligt att du kunde se dem... och när man är lite har man ett mer öppet sinne och lättare för att se ! Försök gör mer av sådant som innebär att du slappnar av, träna dig trött, kram :)
Esmaralda

16 AnnaK:

skriven

Visst var örhängena en hälsning från andra sidan?

Kram 🤗

Svar: Så kan det ha varit, kram :)
Esmaralda

17 Sunny:

skriven

Känner mig liten, ensam o rädd😥 är zanmi med mig?

Svar: Zanmi är 100% med dig, kram :)
Esmaralda

18 Sessan:

skriven

Tänk om vi har några små medhjälpare!

I min seans såg du en varning för den 6 juni.
Jag har fått tid för coronavaccin den 9:e. Har det något samband? Bör jag boka om tiden eller hör jag till dem som inte bör ta vaccinet?

Vi hittar inte en blå kyldyna jag köpte till vår hund. Ser du var den är?

Svar: Nej, varningen har ingenting med vaccinet att göra. Jag är inte bra på att hitta förlorade saker men det verkar som om dynan finns undanstoppad med en hel del annat, en finns i närheten, kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Då kan jag meddela mamma ditt svar :).

Tror minsann att jag äntligen, efter åratal, upplever vårkänslor ;). Pirrar i mig, nåt jag inte känt på länge det heller. Tack för detta till dem som möjliggjort dessa känslor!
Kram Skorpan

Svar: Vårkänslor är underbara känslor :) Kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Usch lite ångest att det snart är dags att lämna mina stjärnor 😭 satt och planera upp det sista dagarna nu..

När kommer T av bandet om att träffa min familj? Om 2-3 veckor?

Kommer vi åka till hans hemstad i sommar?

Kram

Svar: Får en känsla av att ni kommer planera upp lite extra i sommar, kram :)
Esmaralda

21 Skorpan:

skriven

Tack Naturvän, en bättre natt nu :).

Helena Ir, menninkäiset jo :).

Kram Skorpan

22 MH:

skriven

Hej!
Jag har aldrig sett naturväsen men känt av.Har fått höra att jag har ett litet troll under
diskbänken,och känt att det är nån som trampar runt nere vid sängänden när jag ska sova.
Det finns väldigt mycket naturväsen runt om där jag bor.
Här slänger man inte ut vatten hur som helst.

Undrar om du kan förnimma nått naturväsen runt mej?

Kram

Svar: Ja, jag kan se en manlig och en kvinnlig och ibland några småbarn och de tittar till och vakar över dig - en gång hjälpte de till när det hade kunnat börja brinna... kram :)
Esmaralda

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Har inte fått ynnesten att se dem i vuxen ålder men som barn säger mina föräldrar att jag lekte med de små och Helena Ir visst hette de menninkäiset ! Har dock inget minne alls från den tiden 3 års åldern..

Däremot har jag en vätte 15 cm hög som är gjord av en kvinna som såg dem som barn i Hälsingland Hon hade utställning på biblan med massor av vättar när jag jobbade där och jag vart såå förtjust i en av dem Så den blev kvar och när jag slutade fick jag med den hem . Vet inte om den någonstans i bakhuvudet påminner om mina barndomsupplevelser

Härlig Torsdag önskas !

Kram Anki med flock

Svar: Jo, nog tror jag att vätten påminner om barndomsupplevelserna....du var en fin lekkamrat för de små... kram :)
Esmaralda

24 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Har aldrig känt av nåt naturväsen men är ofta magiskt här upp i norr.

Kommer han ändra sig och visa och ge mig den kärlek jag önskar? eller vad ska jag göra för att må bra i detta förhållande? Kramar

Svar: Du kan inte räkna med att han ändrar sig särskilt mycket utan du får förhålla dig till hur det är och göra dina val, kram :)
Esmaralda

25 Tiss:

skriven

Är det ok att vara arg och besviken på alltet och mamma och pappa? Dom verkar inte lyssna på mig.

Jag får dåligt samvete, men jag är ju arg.

Svar: Visst får man lov att vara arg, kram :)
Esmaralda

26 ML:

skriven

Jag har tyvärr inga erfarenheter av detta men varelserna låter ju väldigt gulliga :)

Vilken dröm i natt Es! Befann mig i Italien på träningsläger där jag träffade en kille som dock var svensk. Jag höll hans bäbis i min famn och när jag skulle lämna över den till honom så vände den på sig och la sig mot mitt bröst. Jag tittade på killen som fick tårar i ögonen och så tog han min hand. Även hans andra barn tydde sig till mig. Hans vänner berättade att han inte såg någon annan än mig och att han längtade varje stund vi inte sågs. Varje gång vi sågs så gav han mig den där speciella blicken full av kärlek och värme. Jag var alldeles pirrig när jag vaknade. Oerhört stark dröm som jag nu såklart undrar om den betyder något? :)

Hoppas att du mår bra efter sprutan! Kram

Svar: Ja, en väldigt stark dröm som mest av allt talar för din längtan efter kärlek och familj ! Kram :)
Esmaralda

27 Lotta S:

skriven

Så spännande nu att jag knappt vågar formulera detta, men Zanmi jobbar hårt: det rör på sig med gamla huset, mest konkreta någonsin!
Faktum är att den pågående hoppfulla processen sattes igång samma dag som jag fick meddelande om att Zanmi valt mig. Tack vare det som hände den dagen har vi nu ett bättre utgångsläge gällande en intresserad som plötsligt uppenbarade sig.
Men tyvärr dröjer det ännu innan något kan beslutas, innan jag VET!

Svar: Ja, Zanmi ligger verkligen i ! Jag håller alla tummar, kram :)
Esmaralda

28 Mimi:

skriven

Hej!

Känner mig så uppgiven. Kan du se om något trevligt är på väg in i mitt liv?

Kram

29 Ghostwriter:

skriven

Kommer jag och Soulmate träffas i närliggande orter? Eller känns det som att jag kommer resa en bit?

Kram! 😊

Svar: Det kan vara så att ni möts alldeles i närheten eller under en resa... omöjligt att säga.. när tiden är rätt kan han faktiskt dyka upp precis var som helst...kram :)
Esmaralda

30 Mirre:

skriven

Hej Es,

Har sett en minitomte en gång och trodde jag inbillade mig men insåg sen att det måste varit på riktigt :)

Älskar ju naturen och ska snart ut och gå med min kära hund som jag passar. Älskar verkligen denna hunden, hoppas hon tycker om mig lika mycket🐶

Kära Es, jag vill så gärna börja leva det liv jag drömmer om men vet ej vart jag ska börja. Finns det någon vägledning för mig kring detta? Kram☀️

Svar: Ja, nog såg du den lille tomten på riktigt ! Hundar äskar dig lika mycket tillbaka !!! Satsa på en sak åt gången, inte mer. och gå in för det du satsar på och du kommer ta stora kliv framåt, kram :)
Esmaralda

31 Pamina:

skriven

Min kompis berättade att hon sett en liten tomte som barn, så otroligt fint! Önskar att jag själv sett något sådant, men annars har jag en väldigt stark koppling till naturen och känner mig alltid "besjälad" där.

En fråga: Jag har varit förälskad i J i över ett år och det släpper inte fast att inget händer. Men det känns som att vi är själsfränder. Är det rätt? Kommer vi kunna ta vår nu vänskapsrelation vidare till något mer?

Svar: Ni har nog varit själsfränder i ett annat liv... men denna gång ser det inte att bli ni två.. kram :)
Esmaralda

32 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Idag var tydligen min sista dag hos kuratorn. Själv fattade jag ingenting. Trodde jag skulle gå dit mer gånger än jag gjorde. Vet att hon sa att de var massa förändringar som var pågång men valde några av sina patienter att avsluta med dom, var av mig. Så mumma av kardemumma, sammanfattningsvis så tolkar jag de hela att hon anser att jag är så "frisk" som resten av världen? 😜😁🙈 Eller? Kram Zoey 💕

Svar: Ja, hon tror nog att du har verktyg så att du ska kunna klara dig fint nu, kram :)
Esmaralda

33 Helena Ir:

skriven

Tack!

Och vad roligt att läsa att några här på bloggen haft känslan, förnimmelser om naturvarelser :)

Kram

34 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Tack, vaccineringen gick bra och vilken lyckokänsla att vara "färdigvaccinerad".

Ja, tidigt på morgonen är magiskt, när allt ännu är stilla, vill så gärna kunna se naturväsen, vet bara inte hur man skall göra för att få kontakt?

Underbart med mer folk i byn, bytt ngra ord med folk och man blir genast på bättre humör!

Kram

Svar: Jag tror man ska ha frid i sitt sinne, att meditera kan hjälpa, att man öppnar sina inre kanaler och att man har god tid på sig... man får som regel försöka många gånger och kanske det lyckas till sist... kram :)
Esmaralda

35 <3:

skriven

Tycker konstnären John Bauers illustrationer till tomtar och troll är så vackra. Speciellt Tuvstarr.
Kan du se varför Linnea tagit bort mig som vän på fb ? Känns lite märkligt. Vad jag vet är vi inte osams eller något. Jag och E tycker hon är lite väl negativ och ältar om sit ex sen 20 år tillbaka. E har brytit sin vänskap med henne.
Kommer nog tycka det känns lite konstigt att se henne på stan.
Kram

36 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, intressant att läsa om väsen, jag vill tro att det finns små vättar och andra väsen 😊 Hur ser det ut för mig? Är jag fortfarande på rätt väg? Känner mig lite upp och ner... vissa stunder bra andra inte... Tack och kram!

37 S:

skriven

Jag ska söka lite komvux kurser och undrar om det ger mig mycket av att plugga i klassrum? Eller om det inte spelar större roll. Jag tänker om universum har något tips om det.


Kram

Svar: Får en positiv känsla, följ din plan, kram )
Esmaralda

38 GP:

skriven

Så spännande...


Es, jag har blivit kallad på en anställningsintervju för den tjänst som jag hade sökt. Är givetvis jätteglad, men samtidigt nervös. Ser du hur det kommer gå på intervjun?



Kram :)

Svar: Var avslappnad, så går det bra och du har god chans, kram :)
Esmaralda

39 T:

skriven

Hej es! Har jag känt Ove i tidigare liv?? Känns som att han är den enda på jobbet som jag känner nån Själslig connection till. Var det meningen att vi skulle jobba ihop. Tack!

40 Artisten:

skriven

Jag har vid flera tillfällen haft visuell och kommunikativ kontakt med små varelser som liknar små troll och det började när jag tältade i skogarna i Sibirien. Känslan kan inte beskrivas och energin man får är oerhörd. Bra ämne för dagen. Tack.

Svar: Ja eller hur... när man får en sådan upplevelse tar det andan ur en och den magiska känslan följer alltid med ... kram :)
Esmaralda

41 Annak:

skriven

Min gammelmormor hade småfolk kring sig och min svärmor och hennes väninna såg en liten grå figur med lykta när dom var ute och rastade hundarna. Gammelmormor var synsk och hade "spöken" hemma också. Kanhända jag fått en liten släng av det. Tror även svärmor var lite medial fast det inte var något hon pratade om. Tror det var hon som såg till att örhängena ramlade fram helt plötsligt igår när jag sorterade hennes grejer.

Är jag gammal och grå när jag går på date eller går det fortfarande att piffa upp sig en smula? Så gott det nu går för man är ju ingen skönhet nu heller 😂

Kram 🤗

Svar: Ja, det finns de som är synska runt dig och själv har du också en släng av synskhet även om du inte riktigt upptäckt det än... du kommer inte vara gammal grå.. och visst är du en skönhet... kram :)
Esmaralda

42 Helena Ir:

skriven

Javisst, Anki och Skorpan, vi finnar och våra menninkäiset :) Rätt vackert ord, tycker jag!

Kram

43 ML:

skriven

Förstår! Kärlek tar jag gärna emot även om jag trivs som singel men barn vill jag absolut inte ha!! :) Kanske något ögongodis tittat på mig igen. Verkar mer gå hem hos killar som inte är ifrån Sverige. Skumt :)

Kan det vara så att Zanmi som är hos dig vill komma till någon som redan har en Zanmi? Kanske där hon hör hemma. En tanke bara :)

Är min Zanmi med mig? Vet inte om det är dags för salt. Gått 5 veckor nu sen ankomst. Hon är så söt så :)

Kram från ett varmt Stockholm! Nu har vi öppnat för personer födda 81 och tidigare så min ålder att vaccinera :)


Svar: Din Zanmi jobbar för högtryck för dig...ge henne gärna några korn salt varannan vecka, det mår hon bra av :) Kram :)
Esmaralda

44 Fjäril:

skriven

Hej,
Var det lite onödigt att skicka detdär eller ok?
Kram

45 Browallia:

skriven

Jag har aldrig träffat på någon naturvarelse men jag tror helt och fullt på att de finns på riktigt. Jag har ju mina rötter i Hälsingland på pappas sida av släkten. Hälsingland är ju känt för sina blånande berg, djupa trollskogar var ifrån det finns många sägner om Jättar, troll, älvor etc.
Jag har aldrig bott i Hälsingland men har alltid känt en stark dragning dit och att det är där jag hör hemma. Det är så märkligt för den plats som jag har bott i hela mitt 50-åriga liv har jag inga djupa känslor alls för, många pratar ju om deras starka band till hembygden. Hur kan det vara så, kan det vara kopplat till något tidigare liv? Kommer jag någon gång i livet förverkliga drömmen om att flytta till Hälsingland? Sonen bor ju där sen några år. Många är tankarna som snurrar i mitt huvud, ibland känner jag mig nästan yr för det så många på samma gång. Kram B.

46 Carina F:

skriven

Hade en dröm för några år sedan. Min brors barndomskamrat gick bort hastigt för cirka 2 år sedan och ett halvår sedan fick jag en konstig dröm.
I min dröm kom han helt plötsligt fram och stod där med armarna kors och stirrade på mig, när jag försökte prata med honom så hörde jag en massa röster och det kändes som att de drog upp mig från drömmen.
Det var som att jag inte fick prata med honom.
Den här mannen känner jag också ganska bra från barndomen.
Tror du att han försökte kontakta mig något vis.

Kram

47 Fjärilen :

skriven

Hejsan 🌞Tänker ofta på pappa och tycker mig känna av honom både i bilen och hemma, men i bland känns det som det är fler, vilka då?? När jag var barn så skulle vi akta oss för Näcken det var en man som var naken och skrämde barnen om vi lekte bredvid bäcken, vi barn kikade alltid runt och undrade var han var. Tror på vättar o liknande , men har tyvärr aldrig sett något. Kram

Svar: Jag ser att det finns fler än pappa runt dig men kan inte se exakt vilka.. däremot ser jag stor kärlek och omtanke från deras sida... kram :)
Esmaralda

48 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Det var ett tag sen sens jag skrev på din blogg, jag har en nyfiken fråga och det är att jag har sett en tjej två gånger och hon tittade på mig många gånger, jag kunde typ känna idag hur värm jag blev i kroppen när jag såg henne idag på tåget och jag ville gå fram till henne men jag tog inte de modet, jag har sagt till mig själv att nästa gång jag ser henne så vill jag ta modet att gå fram till henne ☺️

Kan du se om det är så att hon har ett intresse tanke på att det är andra gången hon tittade på mig 😳

Kram

Mvh fitnesskillen

Svar: Hon är nyfiken på dig, den saken är klar, kram :)
Esmaralda

49 Mikael:

skriven

Det är en helt annan nivå på varelserna i skogen än i Sverige


https://youtu.be/YhPNy7hPcWU


Kram
Mikael

50 Therese C :

skriven

Hej Es!
Jag hörde talas om något som kallas tomte fläta. Gårdstomten flätar ihop en liten fläta i hästens man under natten det ser ut som en liten snurra eller Tova i manen eller svansen. Hästarna som får sådana flätor är gårdstomten favorit hästar. Häromdagen såg jag att Mira hade sådana i sin man. Jag kan förstå att hon är tomtens favorit. Det är bra att han sköter om henne på nätterna. Hon är sjuk i hovarna nämligen 3 av 4. Det är osäkert om hon går att behålla. Förhoppningsvis blir hon så bra att det inte gör ont längre och hon kan få ett föl. Men det är inte säkert att hon kommer att gå att rida mer. Det finns en liten risk att hon är så dålig att hon måste avlivas. Jag hoppas inte det för hon är verkligen en sympatisk häst som är lätt att tycka om.
Kram ThereseC

Svar: Hon mår inte så bra.. men det finns gott hopp om att hon ska bli, kanske inte helt bra.. men slippa ha ont.. kram :)
Esmaralda

51 Dunegull:

skriven

Så himla ledsen över uterummet E! Ingenting stämmer, glaspartierna passar inte och jag har snickare hos mig som kostar pengar. Kommer detta lösa sig? Det är något hela tiden, så himla trött på mitt liv. Vill bara kunna få vara glad och må bra med mina nära och kära.

Kram

52 Fjäril:

skriven

Jag känner mig så otroligt ful, trodde inte tro att det kunde bli såhär illa.. kan jag med kost och träning börja se lite mer "normal" ut?

Svar: Ful är du då inte, men visst kan du förändra ditt utseende om du skaffar dig ett bra förhållningssätt och inte slarvar, kram :)
Esmaralda

53 ML:

skriven

Oj! Är det så illa att hon måste jobba för högtryck? :) Stackars Zanmi! Nu har hon legat vid ett öppet fönster med lite salt och njutit av sommarkvällen och snart ska vi kolla på kvartsfinal i Hockey VM. Kanske din make gör detsamma :) Kramiz

54 Boudica:

skriven

Har inte i detta liv sett några varelser, men man hör ju att flera av de mer andligt öppna ser, alla dem kan väl inte ha fel? Även funderat på om de mer mytomspunna varelserna, som Big Foot kan vara flerdimensionella varelser. Kanske även Nessie.

Drömde inatt att jag var väldigt social utav mig. Minns inte riktigt drömmarna, minns att jag pratade med någon kille som jobbade i en affär, och innan dess något om att jag pratade med en annan kille någonstans, om det nu var samma dröm.
Vad kan det ha betytt? önskar ju däremot att jag var lite socialare i vakna livet!

På tal om det så känner jag lite skuld till att jag dissade en tiggerska idag på tåget, hon försökte vara vänskaplig, och när jag sa att jag inte hade några pengar på mig sa hon, inte pengar köp något med kort på pressbyrån att äta.
Började att prata med mig genom att säga något om att jag var fin, förstår inte vad, för jag hade arbetskläder, var trött, och plågad utav någon mindre allergikänsla.
Inte första gången en tiggerska säger att jag är fin XD kanske samma?
Var hon ärlig, eller försökte hon lura till sig pengar/kod på något sätt?

KRAM!

Svar: Hon var ärlig, kram :)
Esmaralda

55 G.H:

skriven

Åhhhh vad jag saknar de svenska skogarna!!!

Har en känsla av att naturen häromkring är mycket mer själlös ?

Kram:)

56 A:

skriven

Min farmor tyckte mycket om troll och tomtar. Kunde hon se? Visste hon att dem fanns på riktigt? 🙂

Hoppas du mår bra efter spruta 2!

Kram!

Svar: Ja, nog visste hon att de fanns på riktigt.... tack jag mår ok :) Kram
Esmaralda

57 Mimmi:

skriven

Kära Es. Är P min soulmate?

Kram Maria

58 K :

skriven

En kille som jag skrev hej till men inte fick svar (ville han inte skriva tillbaka? tänker om jag ska ta iniativ att följa honom om han skulle ha ”uppskattat” det om han nu bara inte var så social där jg skrev först?



Kram
Tack snälla.

Svar: Gör ett försök, han tar i alla fall inte illa upp, kram :)
Esmaralda

59 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Tack så jättemycket för svaren 🥰

Kommer det att finnas en möjlighet att jag lär träffa på henne igen och att jag får chansen att få lära känna henne?

Förlåt men jag känner i mig att jag blir värm kroppen för att hon var så vacker och hon hade jättefina ögon 😳 så det är därför jag ställde den frågan ☺️

Kram på dig

60 Hon:

skriven

Hej,
Ser det ut att gå bra att träffa honom?
Kram

61 Hedwig:

skriven

Min mamma kunde se tomtar när hon var ung. När hon var i tonårsåldern såg hon en i sin mormors trädgård. Hon var en ganska jordnära kvinna men hon insisterade på att hon hade sett tomtar med röd toppluva på huvudet! På något sätt liknade hon en tomte lite grann själv. En gång fick hon en tomte i julklapp av en kusin (som inte visste att min mamma hade sett tomtar). Tomten fanns på hennes nattduksbord under många, många år...

62 ullie:

skriven

alltså jo jag har alltid trott att de finns men aldrig sett någon
måste va en härlig känsla och se när man tror
tur du hade din mormor som såg me

63 Amanda :

skriven

Hej! Spännande inlägg!
Kan du se om jag och benyhamin kommer göra slut eller om vi tar oss igenom detta och när i så fall?

Kram! ❤️

64 Sofia :

skriven

Tack kära Es att du skrev om dem. Jag önskar sååååå att jag kunde se dem. Vad ska man göra för att se dem? Jag älskar att vara i skogen och jag inbillar mig att många bor där därför tittar jag alltid väldigt noga när jag befinner mig i en skog men jag har aldrig sett någon liten varelse. Jag undrar också: pratar de något språk? I så fall vilket? Kram 🥰
Sofia

65 Sofia :

skriven

Tack kära Es att du skrev om dem. Jag önskar sååååå att jag kunde se dem. Vad ska man göra för att se dem? Jag älskar att vara i skogen och jag inbillar mig att många bor där därför tittar jag alltid väldigt noga när jag befinner mig i en skog men jag har aldrig sett någon liten varelse. Jag undrar också: pratar de något språk? I så fall vilket? Kram 🥰
Sofia


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: