Covidudda....

Dagens gästbloggare är: Lisa

Hej

Alla är så glada nu när vaccin är på väg och ser fram emot att man ska kunna leva igen som före Corona.

Alla förutom jag.

Jag har aldrig haft det så bra som under Covidåret. 

Jag har jobbat hemifrån och gjort riktigt bra ifrån mig.

Fått löneökning.

Jag har inte känt mig tvingad att umgås med folk. Jag har inte behövt gå och träna som jag hatar men som jag gör eftersom man ”ska”

 

Jag är inte det minsta social men har fått tvinga mig att vara det för jag vill inte bli en avfälling heller och leva i utanförskap.

Inga ”after work” , tack och lov.

 Jag brukar alltid bli bjuden på så mycket, födelsedagar och fester och resor och  kan bara tacka nej till en viss gräns men under året som gått har det varit helt lugnt på den fronten.

Nu tycker nog många ofrivilligt ensamma att jag är oskön. Beklagar.

Hatar att handla och att beställa hem mat via Mathem.se är perfekt för mig.

Jag kan planera mina måltider, äter gott och trivs i mitt eget sällskap. 

Skriver på min bok, tittar på serier och film, jobbar,  promenerar och så hjälper jag de äldre i huset med deras bankärenden, apoteksärenden   och annat som man sköter via nätet.

  Jag är så glad att jag kan ta lite egna initiativ utan  att jag måste bli mer delaktig än  jag vill. Jag bakar kakor och ger bort och frukostbullar och jag ringer på och pratar  lite ibland med de som jag vet är helt ensamma och inte trivs med det. Äldre perdoner.

Jag gjorde en smörgåstårta som jag överraskade min syster och hennes familj med, bara för att jag ville.

Jag kan göra saker och ting på mitt eget sätt och i min egen takt.

Och jag stormtrivs.

 

 

 

Nu tycker jag det är riktigt trist när allt ska bli som vanligt igen och man måste hoppa på ekorrhjulet . Jag har i alla fall haft mitt perfekta år.

Jag vet att jag är väldig udda.

Kram alla ni finaste bloggfamilj   från  Lisa

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Bara lät mig inte blir luras av B kvinna igen efter allt...

Stämmer det väl?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag få vaccinet i här månaden eller nästa månaden?

Kommer jag får biverkningar?

Finns det något som jag kan gör för när jag får vaccinet. Något borde jag tänker på?

Ha det bra

3 Läroliv:

skriven

Hej Lisa. Udda är bra och man måste få vara precis som man är.

Kram

4 Månskenet:

skriven

Godmorgon!
Ja du Lisa, här finns en till som inte saknar så mycket. Nu har jag inte kunnat jobba på distans, det funkar inte, men det har varit lugnare tempo trots mycket jobb.
Egentligen tror jag det dröjer länge än innan det blir som det var innan, om det alls ens blir. Vaccin tar inte bort viruset, det lindrar, alla kan ju inte heller ta vaccin. Dessutom kommer en massa mutationer...
Ha det gott, alla!

5 W:

skriven

Tack för det blogginlägget för jag känner så väl igen mig. Det är underbart att få sitta ensam hemma och jobba, laga riktig mat, ta en promenad när man vill under dagen. Slippa den påtvingade socialiseringen och få välja själv.

De enda nackdelarna är att jag inte kan umgås med mina närmast kära som jag önskar och att inte få resa är en ren plåga.

Es, kommer köpet av bostaden ske nu i april eller blir det ytterligare fördröjningar?

Kram

6 Katten:

skriven

God morgon!

Lisa, jag förstår dig helt och hållet. Jag är jättebra på, och stortrivs med, att roa och sysselsätta mig själv och så har det varit ända sedan barndomen. När man är på det viset innebär ensamhet inte att man sitter och glor in i väggen om dagarna. Istället innebär det för mig att tankar, idéer och kreativitet får fritt spelrum och det är mycket värdefullt för mig. Jag kan absolut vara social, men "när allt blir som vanligt igen" (om det någonsin blir det?) tänker jag låta kontakter som jag mest upplevt som dränerande, och som p g a pandemin runnit ut i sanden, förbli utrunna.

Kram

Katten

7 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Du är säkert inte ensam att känna så Lisa, inget fel i det,

Själv längtar jag efter att få vaccin och att livet återgår till det mer "normala".

I veckan skall jag köra ut och besöka nya ställen och promenera, försöker känna efter var jag möjligtvis kan hitta ngt nytt boende, vill gärna ha stor tomt, gärna mer lantligt. Är väl inte möjligt på ett tag, men man kan ju börja i god tid!

Funderar mkt på soulmaten som skall komma, hoppet gör att jag håller humöret uppe, ser du ngt om han gillar sport, cykelsemester?

Jössta petter, känner mig ibland som en tonåring som längtar efter den stora kärleken....men en härlig känsla!

Idag öppnar frisörerna hos oss, inte mycket att klippa hos mig, dessutom har mitt hår blivit lockigt? Innan var det spikrakt, vet inte vad som händer..ngt efter hormonrubbningen antagligen, men jämna till det skall jag unna mig!


Kram o ha en bra start på veckan!




Svar: Jadå, han är sportig och rörlig och ni kommer vara aktiva tillsammans !! Vad glad jag blivit om jag plötsligt blivit lockig !! Har jag alltid önskat att jag vore... men det blir jag ju inte... kram :)
Esmaralda

8 Lilla m:

skriven

Hej Es! Kan det dyka upp någon annan snart? Något bättre alternativ?

9 Juni ☀️:

skriven

Så underbart du har det ☀️! Fortsätt i samma spår så mycket som du bara kan när pandemin passerat! Du avgör ju själv hur du ska leva ditt liv! Jag tycker också att pandemin har gjort att många sociala "måsten" har försvunnit i mitt liv. Jag kommer att behålla kvar allt jag kan och har trivts med under denna tid 🥰! Jag kommer rätt och slätt att uttrycka mig som så att: Tack vare pandemin har jag börjat uppskatta mitt eget sällskap och tänkte i kväll läsa en bok...osv. Detta elände har verkligen också fört goda saker med sig 🙏!

10 blaebaer:

skriven

Vilket härligt inlägg! Heja dig Lisa, blev varm å go av att läsa vad du skrivit och tycker du gott å väl kan fortsätta göra detsamma även efter denna pandemi är över, speciellt med tanke att du verkar leva det liv du gillar och trivs bäst med :) ..inget är väl ett måste och kanske du även skulle kunna inspirera andra att tänka bortom ekorrhjulet, leda med gott exempel samt göra klart för andra i din närhet vad du själv vill eller inte :)

Es.. Hur ska jag egentligen tänka kring mina funderingar som jag har just nu? Kring mitt förhållande, ev.avslut samt kanske hitta eget boende istället? Fick oväntat en förfrågan kring det sista igår som gör mig helt rådvill. Hade det varit givande för mig att överväga ett sådant beslut eller är det meningen jag ska fortsätta med H? ..Är det långa kötider för personlig spådom annars? Om min fråga inte passar detta forum dvs..

Tack och ha en bra dag idag :)

Svar: Du ska vara sann mot dig själv i detta ... känna in vad du vill.. och välja den väg som du i hjärtat känner är rätt.... detta val kan ingen annan göra åt dig.. kram :)
Esmaralda

11 Helena Ir:

skriven

Lisa, jag tycker du får till riktigt bra dagar, njut av det! Många behöver nog stanna upp..dessutom är vi människor inte skapta i samma form. Det bästa är att få vara sig själv så mycket det går! Hoppas även en del av det du trivs med kan följa med dig sedan när den här Pandemin har slocknat mer och mer. Det som pratas om hur det normala åter ska komma, kanske inte alls är så normalt för alla! Tack för att du delade med dig!

För egen del ska jag till min frisör, med munskydd för oss båda och jag som enda kund.. och som blodgivare så blir det nog snart att bege mig dit också, vilken dag som helst! Men det gäller att vara försiktig och frisk givetvis!

Ha det så bra!

Kram

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet att det sker många gånger med Magnus Carlsson på Instagram. Någon låtsas att var honom och börja följera en del fans. Idag blir jag förvånar av den meddelande som jag fick av en fejkar konto. Har talar om för honom.

Jag vet inte bara hur tar det för honom av såna meddelande.

Men varför det händer ofta honom. Även om viss tillfällen ofta jag fick såna.

Betyder det att person visste om mig ocksä?

Men varför person gör så?

Ha det bra

13 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Jag kan faktiskt förstå dig till viss del. För det känns som många måsten har försvunnit och är man inte sugen på något just då så kan man säga att man inte är helt okej. Men ja jag saknar mitt normala liv och mina vänner. Men jag gillar också att vara ensam.
Jag har fått jobba på plats med mina elever hela tiden. Underbemannade, fulla klasser och arga föräldrar.

Vill kunna umgås med mamma o pappa utan att vara rädd att smitta dem.

Alla har rätt att känna vad de vill!

Idag är det måndag och cheferna ska sätta sig med alla önskemål inför kommande höst. Min ena chef kan ge mig en tillsvidareanställning som fritidspedagog och semestertjänst. Men det vill jag inte. Jag har inte pluggat sen 2012 och hamnat i depression för att jobba med något jag inte vill arbeta med. Väntar fortfarande svar på min ena tenta som läraren inte lyckas öppna. Får hoppas han lyckas.. sen har jag bara en liten del kvar innan jag är färdig. Kunde de inte bara låtit mig göra den delen så jag kan ansöka om min lärarlegitimation? Är så trött på kämpandet...

Men som sagt är nervös inför idag.. förra året blev jag så ledsen så jag funderade på att byta jobb. Får hoppas de lyssnar på mig denna gången.... Tycker jag förtjänar att ha den klassen....

Upp och hoppa.. 5h sömn.. är
Inte mycket...

Kram

Svar: Oavsett vad som sker inom det närmaste så ser jag dig framöver i en roll dr du trivs och mår bra.... kram :)
Esmaralda

14 Lotta:

skriven

Det är ju superhärligt Lisa och ovanligt som tusan. Fast jag tycker du verkar ganska social ändå men på dina villkor :).

Jag tycker pandemin har varit jättejobbig. Det värsta året i livet utan tvekan. Att inte vara fri att göra det man vill är hemskt, tycker jag. En fruktansvärd tid.

En resa är planerad i sommar men kommer vi kunna åka dit?

Kram L

Svar: Chansen är god, kram :)
Esmaralda

15 21:

skriven

Hej
Kommer dem fråga mig om ny tjänst nästa år om jag avvaktar denna gången?
Blir jag utan jobb om jag tackar nej?

Svar: Det kan ta tid innan nytt jobb kommer... men det kommer... kram :)
Esmaralda

16 Nika:

skriven

Hej!
Det är ju helt underbart att du känner så inför restriktioner och Covid.
Det är så lustigt. Jag beskrev samma känsla i min fula blogg så sent som igår.

Jag älskar Covid och alla restriktioner! Jag skulle kunna leva så här resten av mitt liv, slippa människor och deras krav, idéer, förslag och funderingar...

Kram på dig
//N

17 HS:

skriven

God morgon Es.

Jag har sagt upp mig från jobbet. Min älskade katt har somnat in. Det är sorgligt men innebär också att jag har mer frihet framöver. Jag överväger just nu tre alternativ till sommaren/hösten:
1) läsa fristående kurser i Uppsala+Stockholm och försöka bygga upp ett jobbsamarbete med en kille i Uppsala
2) läsa ett tvåårigt masterprogram i Örebro
3) flytta till Tanzania och hoppa på trainee-tjänst där

Vad ser du kring detta? Hur ser mina chanser ut att bli antagen till kurserna respektive masterprogrammet?

Kram

Svar: Du har god chans till alla tre alternativ och du ska välja det som du i hjärtat allra helst vill.... men att ta dig ut lite i världen under en period hade alls inte varit fel, kram :)
Esmaralda

18 Browallia:

skriven

Tack Lisa för din positiva syn på den sociala distanseringen. Jag ser också fördelar och mår inte alls dåligt trots att jag knappt har lämnat min lägenhet på ett helt år. Jag tycker inte att du är udda utan klok som lever i ett tempo som passar dig och som du mår bra av. Jag är övertygad om att det finns många fler som tycker som dig och mig men att det är tabu att säga att man uppskattar lugnet och att bara vara Kram Browallia

19 HS:

skriven

Lisa, det låter som ett skönt och bra liv. Du kanske kan hålla fast vid en del av detta framöver?

En sak är jag ganska så säker på och det är att livet inte kommer att bli som det har varit före pandemin. Med eller utan vaccin. Det är en illusion som många klamrar sig fast vid fortfarande. Jag hoppas och tror att vi går mot ljusare tider vartefter men den som lever får se.

Svar: Ja jag är övertygad om att vi går mot ljusare tider... kram :)
Esmaralda

20 smulan:

skriven

vad fint att du haft ett bra år, men fortsätt att lev så om du trivs med det gör det du mår bra av även efter att pandemin är över.

21 EPM :

skriven

Så skönt det låter Lisa!

Jag tänker att du kan fortsätta som du vill ändå. I kriser förändras vi och du är nog inte den enda som ändrar sätt att leva. Du kanske inte kan jobba hemifrån hela tiden men påtala för cheferna hur mer effektiv du är och hur bra du mår av det så kan du ha 50% hemifrån?
Du styr själv hur livet blir efter vaccin ❤️
Jag tyckte det var skönt vid jul-opretentiöst och slapp tvångsumgås med släkten vilket alltid ger mig ångest.

Es, när mamman får reda på anmälan kommer A prata med dottern och berätta om hur de hade det (innan och efter hon föddes) och varför de delade på sig och varför han är orolig varje gång hon är hos sin mamma.
Kommer detta innebära att hon tar avstånd från sin far eller att deras relation blir mer trygg?

Kram

22 susanne:

skriven

Hej Esmaralda och Lisa! Men Lisa vilken bra läsning och du är säkert inte ensam att tycka så om detta år. Men många vill nog inte erkänna detta. Man ser där bara man är positiv, har intressen och trivs med sig själv så går allt.

Jag undrar om killen jag träffade i fredags ska jag träffa honom igen? Blir så osäker och han vill ses igen. Men kände absolut inget då vi träffades. Men det behöver ju inte betyda nåt. Kram till er

Svar: Jag tror helt enkelt inte han är rätt för dig och det tror jag ni känner båda... ha ögonen öppna efter någon annan, kram :)
Esmaralda

23 HS:

skriven

Har fått uppgifter från säker källa att Galicien i Spanien har infört obligatorisk Covid-vaccination. Detta har spanska massmedia totalt ignorerat och inte skrivit om i förväg så spanjorerna är tagna på sängen.

I Danmark avser man att införa Covid-test på alla två gånger per vecka. Även barn ska ta två tester innan de får gå tillbaka till skolan. Detta på helt friska barn.

Detta är totalt vansinne och strider emot all form av vetenskap och beprövad erfarenhet.

Europarådet har fastställt att man inte får diskriminera människor som väljer att inte vaccinera sig. Ändå överväger även Sverige att införa ett vaccinationspass som kan villkoras mot utlandsresor, konsertbesök osv.

Svensk massmedia klarar inte längre av att göra de mest grundläggande delarna i ett journalistjobb såsom en jävskontroll på forskare som får uttala sig i våra stora morgontidningar.

Det vi pratar om är alltså en sjukdom som har samma, eller lägre, dödlighet som säsongsinfluensa. Och då ska man ta med i beräkningen att PCR-testerna ger falskt positiva svar i ganska hög utsträckning och dödstalen i Covid baseras på fel register i Sverige vilket innebär att man får ett falskt för högt dödstal.

24 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, tror du jag kan komma iväg till Grekland i maj ?
Kram

Svar: Tveksamt, kanske du får skjuta lite på resan... kram :)
Esmaralda

25 Mossan:

skriven

Hej Lisa. Jag är också eremit, men jag vill att det ska bli som vanligt. Min bästa vän är min man, vi umgås. Vi har en manlig vän som brukar komma hit och spela Yatzy. Men varje lördag förut tog vi en sväng på stan. Gick på våra tre second hand-butiker. Vi åt på det matställe som var vår favorit och sen åkte vi på Maxi och handlade. Ibland åkte vi på secondhand i grannbyarna också, eller till närmsta större stad och gick på Ikea eller nån annan större affär. Sen corona har vi stannat hemma. Jag är pensionär sen några år, min man blev pensionär förra året och det blev en himla omställning. Förr hade jag hela dan för mig själv. Det har jag inte längre. Så nya rutiner för både min man och mig. Tack och lov så kan vi hantera det. Vi har inge vänner vi umgås med. Vi är som sagt eremiter. Och vi trivs med det. Men att inte kunna fara på lördagar eller åka och handla när man vill, det känns. Men so be it. Jag vill att allt ska blir som det alltid har varit förut.

Svar: Och snart kan ni åka ut och göra det ni trivs med igen :) kram :)
Esmaralda

26 <3:

skriven

Jag klickar inte riktigt med min kollega A. Tycker hon är så förbaskat tråkig. Har hon nån svartsjuka gentemot mig? Tycker hon gärna får mig att se dum ut ibland.
Är hon att lita på?

Svar: Hon har bara sitt sätt att vara och jag tror faktiskt inte hon har något emot dig, kram :)
Esmaralda

27 Alie:

skriven

Godmorgon,
Jag kan förstå dig Lisa, verkligen. Bara för att man väljer bort att träffa andra människor och umgås främst enbart med sig själv är man inte konstig. ”Alla andra” tycker så mycket bara för att ”det är så man ska vara” för att vara ”normal”. När covid är över, fortsätt kör din grej och det som känns bra för dig, vi föddes inte för att vara tillags för att andra ska må bra och följa normen att alltid vara sociala.
Gör det du mår bra av och stå för det oavsett vad andra tycker.

Es: tror du det kommer klicka lite mellan oss, när vi ses?
Kram :)

Svar: Ja, lite, kanske inte fullt ut, kram :)
Esmaralda

28 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. God morgon. Och till Lisa - jag ser inte riktigt problemet här? Om du hittat ett sätt att leva på som du trivs med så är det väl bara att fortsätta med det även efter covid...? Ingen annan hindrar dig än du själv.

Finaste Esmaralda, häromveckan skrev du i en kommentar att jag måste över en tröskel och därefter ser det ljusare ut för mig. Är bakslaget med sjukskrivning tröskeln? Kan det vara så?

Jag tycker ärligt talat att det börjar räcka med motgångar nu. Dags för lite positiva händelser och en skjuts framåt i livet.
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, det kan handla om sjukskrivningen... jag ser inte exakt men ser ett hinder och tar du dig över detta så ljusnar det...håller med att det är dags att positivt kommer till dig nu, kram :)
Esmaralda

29 💕 Zoey 💕:

skriven

God förmiddag Es!
Du har ju sagt att jag inte ska sitta och vänta på N och de tänker jag absolut inte göra. Däremot så undrar jag om jag kommer träffa någon annan att inleda något med även om de inte är den stora kärleken? Jag menar efter vaccinet och allt de här med Covid19 är så gott som över, kan du se något på kärleksfronten med någon som jag inte känner? Kram Zoey 💕

Svar: Du kommer träffa någon annan även om det dröjer lite, kram :)
Esmaralda

30 💕 Zoey 💕:

skriven

God förmiddag Es!
Du har ju sagt att jag inte ska sitta och vänta på N och de tänker jag absolut inte göra. Däremot så undrar jag om jag kommer träffa någon annan att inleda något med även om de inte är den stora kärleken? Jag menar efter vaccinet och allt de här med Covid19 är så gott som över, kan du se något på kärleksfronten med någon som jag inte känner? Kram Zoey 💕

31 Louise:

skriven

Och så var det gång igen hemma med hans jäkla krav. Krav på intimitet. Jag vill inte och då blir han sur eller frustrerad och då blir det bråk som vanligt. Gah...soc kan jag inte gå till eftersom vi ju är gifta och då är han försörjningsskyldig. Det står i lagen.
Hade jag tagit saken vidare att faktiskt skilja mig då hade den saken varit enklare. Skilsmässa är faktiskt ganska dyrt att genomgå.
Jag sitter liksom fast. Vk har det bra i perioder men jag är inte nöjd över detta alls. Jag vill ha det bra hela tiden med eller utan man. Så tack för drt rådet någon gav sist jag spydde galla. Jag vet att jag skulle klara mig som ensamstående mamma men soc hjälper inte när man är gift. Deras egna ord.
Så jag sitter liksom fast. Och loss kommer jag den dagen jag får inkomst för då kan jag börja betala av mina skulder hos kf,inkasso och CSN.

På torsdag har jag telefonmöte med arbetsförmedlingen. Ska gå på aktivitetsgrej igen. Denna gången har jag sett ut bra företag där man faktiskt får jobb efter avslutad aktivitet. Hittade tre men vet inte vilken jag ska välja.
Kanske de kan hjälpa mig med ett jobb. Hjälpa mig med personligt brev och CV. Och då får jag stöd från fk. Inte så mycket men med CSN om jag får det så blir det en liten slant.

Idag sitter jag och är mentalt stöd för dottern i skolan. Ska vara här hela veckan. Sedan får vi se om de tar till sig att hon får en elevassistent också.
Hon har lovat att gå på varje lektion annars kommer jag inte vara här.
Och det är okej för alla lärare att jag är här. De flesta vet att det är lite strul med dottern.

Kommer jag att få chans till jobb efter stöd och matchning?

Ha en fin dag nu ska snart gå hem till surkarten och tacksam för svar. Kram.

Svar: Jag ser ju att jobb kommer för dig.. men de ÄR segt.. kan dröja ännu en tid... sök precis allt....du behöver leva ditt eget liv, efter egna villkor där du mår bra ! Kram :)
Esmaralda

32 Dunegull:

skriven

Intressant och förståligt. Alla är vi olika. Jag saknar mannen i mitt liv. År väldigt självgående och gör mkt på egen hand tillsammans med min hund men vissa av dem sakerna jag vill göra underlättar ifall man är två. Men han lyser med sin frånvaro och på allvar har jag gett upp det där.

Ser du om det finns någon chans att bygglovet går snabbare eller det är bara att vänta i 10 v nu? Lite störigt när både grävare och byggarna oxå väntar om man skulle typ kunnat sätta igång igår.

Kram

33 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Visst har det kommit mycket positivt med pandemin som i ditt fall Lisa, gläds åt att det passar dej så bra. Jag är också lite orolig över hur det blir när det blir normalt igen, OM det nånsin blir normalt igen, detta är nog tyvärr bara början på nya virusvarianter som dyker upp...
Så blev det måndag och ny månad dessutom, solen strålar och fåglarna kvittrar. Måste nog handla, frukostosten hade börjat mögla och mjölken delade sej i kaffet🙄 inga planer mer än att ta det lugnt och dricka kaffe i solen. Mannen jag dejtar, vill han fortsätta träffas och utveckla det vi påbörjat?
Ha en skön måndag och en bra start på en helt ny månad💐🌞

Svar: Ja, nog kommer nya virusvarianter och så har det alltid varit.. ! När det gäller mannen känner jag en tveksamhet och det kommer nog ställas på sin spets ganska snart...känn in själv... kram :)
Esmaralda

34 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du någonting Esmaralda 😅kommer min bror med min syster shöpa ny bil innan vi åker till Bulgarien 😊 😊 😊 ♥️ ♥️ ♥️

Svar: Bil kommer men jag ser inte när, kram :)
Esmaralda

35 Skrållann:

skriven

Hej!
Tycker gott att du kan få känna så Lisa. Jag och min familj drabbades hårt av covid och jag vill inget hellre än att eländet ska ta slut. Dock tror jag inte det någonsin blir som det varit tidigare utan det blir en ny vardag och ett nytt samhälle blandat med det som var innan covid och det som formats under covid året. Du har ju verkligen format ett liv som du verkar trivas med och det finns ju inget som säger att du inte kan fortsätta leva så?!

Själv var jag ju inte helt nöjd med den jobbansökan jag skickade förra veckan. Ska jag skicka en komplettering eller gör det mig varken mer eller mindre intressant för de som ska tillsätta tjänsterna?

Kram❤️

Svar: Skickar du en komplettering så vet du att du gjort vad du kunnat.... kram :)
Esmaralda

36 Skorpan:

skriven

Tja, vi är ju alla olika o det är ju bra att du har kunnat njuta av covidtiden Lisa. O kanske du får fortsätta med distansarbete sen när läget blivit normalt igen?

Natten mellan söndag o måndag var ju usel o nu är en lite på randen där, orka eller inte orka. Drömde om att jag o föräldrarna hade en husbåt o att vi hade gått o sova i varandras sängar, pappa o jag sov i samma säng o mamma fick ligga på en liten rottingsoffa :D. Det kändes så verkligt med pappa där i drömmen, var han o hälsade på i natt Es? Tänkte på hur en person som jag såg på tv liknade honom...

Ensam på kontoret idag, lugntet före stormen?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, nog tror jag allt att du faktiskt fick besök !!! Kram :)
Esmaralda

37 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Lisa jag tycker inte du är udda Du är unik och det betyder inte något negativt utan tvärt om .Våga vara annorlunda Våga vara dig själv.

Själv brottas jag oxå med att jag mår så bra när jag bor själv nu...Allt ligger där jag lagt det ,inget hår i avloppet i badrummet Bäst av allt jag städar när jag vill och äter middan hur sent som helst . Men att fara ut bland folk och så simpelt som att handla det fattas mig något enormt nu !

Ny vecka Ny månad !!!

Kram Anki med flock

Svar: Nu vecka, ny månad och nya planer ! För planer måste man ju ha.. även om de inte är så omfattande.. kram :)
Esmaralda

38 lilla m:

skriven


Hej Es! Kan det dyka upp någon annan snart? Något bättre alternativ?

39 C:

skriven

Godmorgon!
Är det helt rätt för dig så njut så länge det går. Och ffa, bara för att framtiden kanske kommer återgå till det normala så behöver man ju inte tvinga sig själv att lotsas in igen i ett liv som absolut inte passar en.
Njut, njut, NJUT!
Kram 💕🍀☕☕

40 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂

41 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja det kändes så verkligt, besöket :).
Kram Skorpan

42 Tuss:

skriven

Hej,
Tror du det kunde vara bra för mig att gå och prata med nån slags jobbcoach om vad för slags jobb som kunde passa mig att satsa på? För mig brukar tiden gå fort och så står jag där utan att veta varken ut eller in vad jag vill göra..
Kram

43 Tuss:

skriven

Hej,
Var det speciellt att jag fick detdär eller hör det till normaliteterna?
Kram

44 Na:

skriven

Hej.
Jo visst de har sina fördelar och tror folk går in i sig själva och får lugn.
Men jag personligen tycker det är lite trist.

Es, Ser du att en förändring kan vara att vi flyttar ihop?sker det?
Kram

45 Pia1:

skriven

Min situation är inte frivillig men jag tycker nog det blev lite mer utjämnat såhär att min eviga isolering som sjuk är det nya normala 😏
Men ja det börjar riva i själen att få lämna den här sängen, kryper ständigt i benen!

Och vad jag gör på nätterna, det är för mig ett mysterium 😒
Först kiss över hela köksgolvet.
Så inatt hade jag ställt alarm för att byta plåster och medans jag gick mot toa hade jag en persons ansikte för ögonen hela vägen, som ett hologram (undrar vad jag drömde) och när jag kom till toa upptäckte jag att jag redan måste ha varit på vandring eftersom locket på cisternen av toan var avdraget - en katt skulle aldrig orka få av det ens genom en olycka.
Herregud undra på man är trött 😳

46 T:

skriven

Till viss del håller jag med dagens skribent. Jag tycker också om att vara hemma och dona. Och mår mycket bra av hemarbete. Hoppas kunna fortsätta med det framöver också. Har känt mig konstig några dagar es. Rättar jag till mig ?

47 Luna:

skriven

Tycker att det är härligt att man är "udda" och glädjs med dig att du mår väl i denna situation. Kör hårt. Kram!

Själv tycker jag att det är en smärre mardröm att inte få leva som vanligt då jag är en aktiv och social person. Så jag längtar som fan tills det blir återställt.

Hur mår din mamma efter vaccinet Es? Har hon sluppit reaktion? Vet du när du ska få?

Ger den här sömnsvackan med sig snart? Trött o grinig o det vill man ju inte va nu när det är vååår😁

Ha en bra dag!
Kram

48 Jennifer:

skriven

Finaste Esmaralda, tack för svar! Men. Vad händer om jag INTE lyckas ta mig över hindret?
Kram,
Jennifer

49 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar! ❤️
Så jag kommer möta någon annan innan jag ev skulle inleda något med N eller efter att jag har inlett något med N? Kram Zoey 💕

50 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar! ❤️
Så jag kommer möta någon annan innan jag ev skulle inleda något med N eller efter att jag har inlett något med N? Kram Zoey 💕

51 Jenny Sandström:

skriven

Ställer frågan igen eftersom du kanske missade den i ditt förra blogginlägg.
Jag skulle bli tacksam om du kan svara på min fråga.
Jag har 4 barn med tänker ständigt på en till. Kan du se om jag fått de barn jag ska ha eller om det kommer en till? Flicka eller pojke isf?
Mvh Jenny

Svar: God chans att det blir ett barn till, om du planerar och går in för det, kram :)
Esmaralda

52 Rebban :

skriven

Finns helt klart fördelar med alla restriktioner men överlag vill jag att allt ska övergå till det mer normala. Jag saknar mina restauranger, pubar, fotbollen och resor. Däremot är det skönt att arbeta hemma. Jag får mer gjort samtidigt som man kan ta sin promenad på lunchen och sätta igång en tvätt.

Har haft förkylning på förkylning och känner mig rätt mör. Är ju ingen fara på taket men nu vill jag bli frisk och pigg. Har ju massor vin i vinkylen och dessa är mycket roligare att dricka om man känner smaken.

Kram och fin vecka till alla! :)

Svar: Du kommer bli pigg och må väl.. du är på rätt väg nu... kram :)
Esmaralda

53 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du vilken månad ska ta min bror med min syster kredit från arbetsplatsen för att shöpa lägenhet 😳 😌 😌 😌 ♥️ ♥️ ♥️

54 21:

skriven

Hej.
fick svar av dig att ett Nytt jobb kommer. Menar du jag inte kommer vara kvar i tågbranschen om jag tackar nej nu. Eller än NY erbjudande om tjänst.

55 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för svar, vad glad jag blir!
Ja visst är det kul få lite lockar, men det växer oerhört sakta, använder faktiskt fortfarande gamla hederliga papiljotter för att få mer volym, funkar bra för mig.

Kram

56 <3:

skriven

Hjälp asså, min syster sitter i en jätte svår sits.
Vinner hon ekonomiskt på att fortsätta vara timmis istället för att tacka ja till 75% tjänsten som är mindre lön.

Om hon tackat nej, kommer hon få en bra och hög lön som timmis.? Vilket hon får nu.

57 Catlove:

skriven

Hej Esmaralda,
Jag har sån oerhörd ångest för att det inte ska bli bättre, att livet inte går ihop och allt kraschar. Snälla, kan du se om det blir bättre och i så fall hur? Vad kan jag göra?

58 Cecilia:

skriven

Jag känner igen mig i det du skriver Lisa. Har fått så mycket mer frihet i vardagen och jag som är mer introvert tycker det är rätt skönt. Försöker dock jobba bort min sociala spärr och situationen gör det absolut inte lättare. Just nu vill jag inget hellre än att resa till min hemstad över helgen och hälsa på familjen. Saknar dem enormt.

Tenta om två veckor... Kan jag klara båda? Kramar


Svar: Chansen är mycket god... 80 % att du lyckas så ha fokus, kram :)
Esmaralda

59 stjärnfall :

skriven

Är min syster ens glad över vår relation och vill att jag ska finnas för dom? Får ingen respons på att ses



Kram

Svar: De vill hon och du är viktig för henne men kanske hon tar det lite självklart, såsom man lätt gör med närmaste familjen, kram :)
Esmaralda

60 Till Lisa -Gästinlägg :

skriven

Nja, du får ju vara hur glad som helst du vill över året så länge du inte rycker någon annans glädje som kanske haft ett hemskt år och vill att det ska ljusna.
Du bör ju fortsätta så som du själv vill och inte hoppa på ekorrhjulet bara för att man ska och måste och för att det inte finns andra vägar. Du hittar säkert dina egna vägar i ekorrhjulet också! Det måste iallafall jag göra, annars blir jag helt galen. Samtidigt som du skriver är ekorrhjulet bra med vissa saker, att man socialiserar sig och får nya band, men är man nöjd med de man redan har så behöver man ju inte överdriva den sociala biten.

Bara för att andra vill stenhårt vara i ekorrhjulet utan att tänka på sitt sanna jag, behöver inte alla göra så, det är en viktig lärdom jag lärt mig...(och en del trivs ju med ekorrhjulet och det är inget fel).




Kram Ghostwriter

61 Lilla jag :

skriven

Hej Es,

Intressant inlägg, jag håller delvis med. Corona har gjort livet mer kravlöst och en tid för återhämtning. Jag har stormtrivs med distansarbete.

Idag mår jag äntligen bättre av corona. Så fruktansvärt sjuk jag varit, men nu är det min tur och ska bli pigg.

Även idag fick vi veta att vi får det efterlängtade beskedet på torsdag. Hoppas det blir som vi önskar och att det medför att jag kan byta arbete och slippa paniken att återgå till kontoret igen.

Vad ser du?

Kram!

Svar: Det ser ut att bli en förändring för dig, kram :)
Esmaralda

62 TILL LOUISE (nmr 31) :

skriven

Har varit i samma sits. Förutom att jag inte varit gift, men jag har varit ekonomiskt fast.

1. Försök få en samtalsterapeut eller skriv via appar där man kan prata ut. Det behöver du.
2. Lägg upp en plan för hur du ska få inkomst och hjälp.
3. Hjälp är prio, inte ekonomin eftersom det kommer lösa sig när du väl är ute. Att ha ekonomi räddar dig inte i en sådan situation, man tror det jag vet.
4. Ta hjälp av soc och förklara att du är i en allvarlig situation, jag har förstått att det inte är en "vanlig relation med bråk"?
5. Ta hjälp av kvinnojouren. Kan de erbjuda hjälp så lär du få fler tips och hänvisningar genom dom.
6. Flytta till en vän om du har någon som kan hjälpa. Eller familj. Jag vet, det är inte optimalt men viktigast är vägen ut först.

7. Arbetsförmedlingen kan (beroende på om du uppfyller kraven) erbjuda aktivitetsersättning etc. Har du svårigheter inom något, t.ex sjukdom eller social fobi så kan du få högre ersättning genom det. Men då behöver du intyg som styrker.

8. Sök in till Komvux, folkhögskola, sommarkurser och kanske du därmed är berättigad CSN.
9. Det finns distans jobb som telefonsäljare och liknande, det är inte det roligaste i livet men har du ingenting så är det väldigt lätt att få. Dåligt betalt men typ samma som CSN.

10. Är du i en allvarlig situation med misshandel och hot, ja då ska soc visst hjälpa dig. Det spelar ingen roll om du är Gud, rik, fattig, singel, gift. Stå på dig och säg att du verkligen behöver hjälp.

Ps: det finns som sagt flera appar som du kan ladda ner. Angelchat, mindler är några exempel där du kan få stöd.

63 Lilla m:

skriven

Hej Es, har börjat få kalla fötter... kommer det något bättre alternativ snart?

64 CA :

skriven

Hej
Jo, det kan kännas som ett krav, att man måste, tycker inte heller om måsten men jag har så liten umgängeskrets, så det kan bli lite för lite socialt för mig på fritiden men det ändras kanske, hoppas jag.
Fick ändrade flygtider, som inte passar så bra men det får gå. Flygbolaget är allt ute i väldigt god tid, kan jag tycka. Kram

65 blaebaer:

skriven

Oh ..jag försöker verkligen lyssna inåt men blir inte direkt klokare för det så det är som svårt :/ men.. Det här oväntade bostadserbjudande jag nu fått och som jag funderar mest på, ser du några varningar/tveksamheter eller så kring det? Skulle det vara ett ställe som passat mig? Om jag gjort det valet det vill säga..

Tack <3

66 Khaleesi:

skriven

Hej kära Es! Nu har jag tagit ett steg närmare en bättre framtid genom att söka lite olika gymnasiekurser. Ser det ut som att det kommer lösa sig med ekonomin så jag en gång för alla kan studera? Vore så skönt att åtminstone ha lite behörighet. 😊☀️

67 Anneli:

skriven

Jag är social, men gillar också att vara ensam. Skulle bli galen om jag hade folk omkring mig hela tiden. Är inte så mycket för AW heller. Kan ju bero på att jag har småbarn också! Fokus ligger där. Jag tycker om mitt eget sällskap utan måsten!

Jag har fått erbjudande om en tjänst som skulle vara en utmaning, och det gillar jag. Är mycket ansvar och är enbart jag som skulle kunna det. Den som har den nu går ju in på sin semester för ingen annan kan det. Är ett jobb som "aldrig bli färdigt". Och man måste kunna samarbeta och kunna ta människor på rätt sätt. Tror jag skulle klara det.

Ändå tvekar jag, för jag vill ju ut i världen. Och tänker exempel förskola. Vet inte hur jag ska göra.

Ser du något?

Kan inte fatta att jag fick detta erbjudande dock, eftersom jag inte ville tillbaka till min ordinarie tjänst. Någon är på min sida, verkligen.

Kram!

68 Camilla:

skriven

Vad fint att det fungerat för dig Lisa. Alla är vi olika.

Sonen ringde nyss och var i upplösningstillstånd då Försäkringskassan begär tillbaka 100.000 kr då de har betalat ut för mycket ersättning då läkaren skrivit fel på läkarintyget. Inte klokt att detta får ske och hur ska han orka nu. Gör ont i mammahjärtat. Kram

Svar: Usch så hemskt, men han kommer reda ut det.. kram :)
Esmaralda

69 <3:

skriven

Fick ringa service idag när min ytterdörr krånglade. Ena mannen var så snäll och sa att vi tänker bort fakturan den här gången.
Tyckte han synd om mig idag med allt strul ?
Tacksam blev jag.
Kram
<3

Svar: Ja, det gjorde han.. ett gott hjärta hos den mannen, kram :)
Esmaralda

70 F:

skriven

Maken o jag har känt oss att vanligt trötta idag ?? Vad kan det bero på?

71 Kvinnan :

skriven

Killen som kommer till oss imorgon och kanske ska börja jobba hos oss, kan du se om det är en bra kille som man kan lita på ??

72 Tiss:

skriven

Hej, Es!

Jag är trött på alla "friluftsdagar" vi har nu då jag inte kan vara med. Dels p.g.a. Corona (måste åka buss) men även mitt fysiska problem med rygg och höft. Jag tog modet och sa det till en idag, att man väl kanske kan lägga upp det på ett annat sätt... Exempelvis att dom som vill stanna kvar på atbetsträningsplatsen kan få göra det. Det är fler än jag som inte brukar följa med, vi får vara hemma istället vilket gör mig lite ledsen. Påverkar mitt förslag någonting?

Svar: Ja jag tror man tar det i beaktande, kram :)
Esmaralda

73 Mercan :

skriven

Tack Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 🙂

74 Kvinnan :

skriven


Killen som kommer till oss imorgon och kanske ska börja jobba hos oss, kan du se om det är en bra kille som man kan lita på ??

75 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
Så jag kommer möta någon annan innan jag ev skulle inleda något med N eller efter att jag har inlett något med N? Kram Zoey 💕

76 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
Så jag kommer möta någon annan innan jag ev skulle inleda något med N eller efter att jag har inlett något med N? Kram Zoey 💕

77 F.u:

skriven

Hur stor är chansen att vi får fler barn kram

78 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att möjligheten finns för lägenhet för min bror iår, att tillfälle ser ut att komma Esmaralda 😊 Tack så mycket söta Esmaralda 😊jag är så glad för min brors skull 😊 Tack Esmaralda 🙂

79 F.u:

skriven

Hur stor är chansen att vi får fler barn kram

80 Luna:

skriven

Starkt möte idag. Sprang på en bekant som berättade att hennes man ( 67 år ) dog knall och fall den 20/1 hemma i trappan i deras hus. Hjärtstopp. När hon berättade detta så brast det för henne och tur att jag är van vid människor i kris i mitt jobb för många vet ofta inte hur de ska reagera vid sån hemsk information. Hon bad om ursäkt för att hon grät medan jag sa att det ska hon absolut inte göra utan gråt så mycket du vill. Så hon stod där och grät och jag bara fanns där. Fick själv tårar i ögonen. Hoppas att man kunde hjälpa henne något där i då i det tuffa hon går igenom. Livet är inte lätt.

Går det över Es?

Kram och önskar en bra afton!

81 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda för ditt stöd, jag kan nu övervinna allt 🙂för det som du ser 🙂 allt som du gör för oss 😊

82 Bjork:

skriven

Hej får jag träffa Jerry snart?

Kommer jag flytta till norra missonen?

Kram

83 Rädd:

skriven

Hej E!

Är det något fel på T eller behöver hon bara mer stimulans för att bli piggare?

Kram och kärlek

84 TILL LOUISE:

skriven

Jag håller alla tummar att du lyckas ta dig ur ditt förhållande för så där ska ingen behöva ha det! Styrkekramar!

85 Bjork:

skriven

Visst är de så att när Görel är normal kommer hon och jag aldrig kommer va utan varann?

Kram

86 Hedwig:

skriven

Bra att du trivs bra med att vara mer isolerad, Lisa. Jag känner fler som gör det. De flesta tycker dock att ´Lockdown´ som vi har här i Nederländerna är en katastrof.
Tyvärr ser de flesta massvaccinering fortfarande som en lösning vilket det nog inte kommer att bli på grund av biverkningarna (alla Covidvaccin är experimentella) och på grund av att faran inte ligger i själva Covid pandemin som egentligen inte är mycket mer än vanlig influensa utan i Covidpolitiken som har lett till nya diktaturer världen över och masshysteri även här.
För mig känns det alltså snarare som ´lugnet före stormen´. Jag är rädd för en stor ekonomisk kris (redan nu lär det finnas hundratals miljoner människor som svälter på grund av alla ´lockdowns´) och en permanent polisstat/världsdiktatur.
Jag är också rädd att jag blir tvungen att ta ett vaccin som jag inte vill ha. Vaccinet blir obligatoriskt här på alltfler ställen som daghem och behandlingshem för mentalhandikappade barn. Senar följer sannolikt alla offentliga byggnader, kollektivtrafiken osv. Att resa till utlandet blir antagligen även helt omöjligt utan vaccinpass med alla sina Covidvaccin i (sannolikt blir det ett nytt obligatoriskt vaccin mot varje mutation).
Jag tror att jag föredrar vardagsstressen som vi hade upp till mars 2020, en tid som nog aldrig kommer tillbaka.

87 Gitt:

skriven

SÅ gott för dig! Jag tycker också det är helt okej, nu jobbar jag som vanlig men att komma hem och bara vara. Utan att någon tycker på, få läsa och pilla sig i naveln är helt fantastiskt. :) Svåraste är för mig att inte kunna vara spontan och åka och hälsa på någon, gå och fika. Men.....vad gör det i det långa loppet!
Har en liten fråga till dig Ezmeralda, jag drömmer just nu och mycket. Jag kan dock kontrollera drömmarna på så sätt att jag kan byta inriktning om det är en otrevlig dröm. Vad är det? jag är så trött och hör detta ihop?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: