När man tänker tillbaka...

70- talet säger jag bara.... vad ni missat, ni som är yngre !
 
Det var  en kamp för kvinnans lika rättigheter.... för lika lön.. för lika rätt att ragga på krogen... en självklarhet med utbildning för kvinnor !
 
Man gick där i leden och skanderade:  " Ropen skalla, dagis åt alla"
 
Man brände  sina BH på stora bål... kvinnor gick samman och tog död på myten att det bara är män som kan umgås i större antal tillsammans.
 
Det var kvinnoläger.. men hjälpte verkligen varann... det var  kollektivt boende och helst på landet.
 
 
 
Jag körde omkring i en gammal duett när jag inte liftade och man kände  med glädje i hjärtat att man kunde precis allt man ville.
Nåja, så var det ju inte men själva känslan var stärkande.
 
Man lyssnade på progg
 
Man tog för sig av allt sex man ville ha och ord som skuld och skam förlorade sitt värde.
 
 
 
 
 
Man gick på festivaler och den stora favoriten man aldrig missade var ju
Roskildefestivalen som i alla fall på 70 talet var som ett litet Woodstock
 
Man campade i lervällingen,  drack Tuborg, rökte på, blev vän med alla, sjöng och dansade så gyttjan skvätte och man ville aldrig att det skulle ta slut
 
Gasolin fanns  där, Gnags, Bob Marley, Elvis Costello, Björn Afzelius, Lou Reed,  Iggy Pop Van Morsison, Iron Maden, Sting, Bob Dylan och många många  fler !
 
 
 
 
Hittade tyvärr ingen klipp från Roskilde gamla tider... men det är kanske  lite crazy än idag :)
 
Man pluggade sånt som var helt meningeslöst... jag läste  Socialantropologi och hade ingen aning vad det skulle leda till.
 
Man  jobbade lite här o där och man skulle  liksom vara intellektuell arbetarklass.. och jag blev frilansjournalist ...och kände mig fri...men fattig 😂
 
Jag jobbade också på det stora mentalsjukhuset Sankta Maria, som inte längre finns och detta ville man förändra i grunden.. höja patienternas värde... och jag vet inte hur många knasiga utflykter jag arrangerade... till och med en tripp till Mallorca !
 
70 talet var lite av wilda western !!
 
Men nu var ju inte alla som jag eller omgicks i mina kretsar - det fanns  old school skötsamma pojkar och flickor som gick sin väg rakt fram enligt föräldrarnas önskemål.. men nog tror jag att de missade massa skoj !!
 
Är det en tid jag kan sakna i mitt liv - så är det 70 talet !!
Kram & Kärlek 💖
 
 
 
1 Jenny:

skriven

Gomorgon🌺
Kommer det bli en bra eftermiddag imorgon när vi kommer umgås?
Kram

2 Willa:

skriven

God morgon!
Planerar du och Nettan för någon resa snart? Är intresserad av regression av Nettan. Du tipsade mig tidigare om det för att ”öppna upp”.Jag hade ingen möjlighet vid förra tillfallet. I dag ska jag på healingkurs, spännande men jag brukar ha svårt , roligt att testa på ändå.

Svar: Ja vi planerar att resa i september... dvs jag reser och sen kommer Nettan och hälsar på och kommer då att erbjuda regressioner via Skype eller Facetime. Kram :)
Esmaralda

3 A:

skriven

Jag levde inte på 70-talet. Men har nog hört talas om det! Visst är det så att idag är allt mer uppstyrt och inte så mycket spontant. Inte ens när dottern ska leka med kompisar. Är inte som förr när jag var liten, man sprang över till varandra och man va ute i skogen och lekte hela dagen utan att någon visste var man va (Eller så visste nog föräldrarna ändå... på ett ungefär..🙂)

Idag skulle jag tvättat, men så tänkte jag om för ska bli 15 grader och sol. Så istället åker vi till ett café precis vid havet och fikar. Och en sväng till kyrkogården.

Kram!

Svar: Ja man får en känsla av att allt blir svårare för varje årtionde som går... och att man måste greja med playdates åt barnen känns bara för mycket ! Nog var det bättre när ungarna bara var ute och hittade varann och lekte ! Vilken härlig dag du planerat idag ! Kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, ser det ut att bli en fin lördag ? Någon som kommer titta lite extra på mig ? Solen tittar fram idag 🌞 härligt.
Har företaget P helt struntat i min retur 🤔kommer det lösa sig bra för mig med den ?
Kram

5 Skorpan:

skriven

Ja trots att jag inte är purung var jag bara ett barn på 70-talet så jag missade allt det där ;). Tror dessutom inte att jag ens skulle ha deltagit i allt det där, dock inte heller att jag skulle ha gått längs den väg föräldrarna stakat ut åt mig för en sådan fanns inte... Tror absolut att jag har missat massor, men finns inte så mycket att göra åt den saken mera, shit happens liksom ;).

Ditt liv har nog varit fantastiskt innehållsrikt o jag undrar om de flesta av dina tidigare liv också varit det Es, alltid på språng? Har svårt att tänka mig att mina liv skulle ha varit såna, men nångång kanske nåt har hänt ;D. Undrar vad som är det bästa jag gjort under mina tidigare liv? Det hemskaste vill jag kanske inte veta vad det är...

Lördag o hela dagen är ett oskrivet blad, vad göra om ens något, ser vår spåtant nåt om dagens program för min del, nåt som jag "absolut borde göra" ;)? Annat än vila, igen...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Dina liv har varierat mycket och i somliga av dem har du varit en riktig doer som sett till saker och ting hänt och som haft påverkan på dina medmänniskor i större skala, troligen som politiker... kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Igår kväll så jag meditera och kontakt med B kvinna. Fick fåtal svaret och hoppas hon förstår. Hoppas att det kan blir något gång i sommar att vi pratar eller hösten...

Jag försöka ger fullt av energi och jag var darrig. Efter den så försöka två gånger igen så jag falla ihop. Och senare när jag ska sova medan jag meditera. Då det blir lite reaktion i min kropp.

Jag försöka var starkaste så jag kan.

Hon hörs mig i hennes tankar? Jag känner mig att hon har sagt några saker till mig.

En viktigt ord som hon sagt "något borde har blir fel" och hon berätta hur hon uppskattar om mig.

Hon vilja att prata med mig något gång

Det borde var stämmer?

Ha det bra

7 A:

skriven

Ska jag jobba i arkiv kanske? Tror det kommer dyka upp jobb inom det snart har jag hintats om. Jag har gått en liten kurs tidigare inom det men du har sett i seans att Jag kommer gå en liten utbildning inom jobbet för en tjänst. Kanske detta? Skulle kunna tänka mig det. Kontakt med människor, men också vara själv, ordning och reda. Lite fyrkantig och gillar tydliga rutiner. Skulle kanske passa.

Kram!

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Så det betyder B kvinna har inte gjorde något fel och inte jag hellre utan någon annan som vilja förstöra oss?

När jag meditera igår kväll så jag känner mig att hon vill inte att jag går och jag försöka var där. Jag var i hennes tankar. Jag prata med henne och hon uppskattar om hur jag är som person. Jag känner känslor och allt... jag känner när hon tar på min hand så det är kallt.. och allt som jag reagera och falla ihop. Allt som blir helt annat

Du sagt förut att vi kommer pratar så betyder att jag tala om det för henne. Så vi ska gör det när det finns...

Jag tror väl jag har kontakt med henne igår kväll...

Så hon tänker tankar om mig under dag eller något?

Ha det bra

9 naturvän:

skriven

Hej!

Var i tonåren på 70-talet, tillbringade mesta tiden bland hästar och i stallet. Det var en fin period.

I slutet på 70-talet började vi gå på disco, och där hade man ju kul! Lyssnar fortfarande på musiken ifrån de åren.

Nu är hantverkare på plats och skall korrigera vattenavrinning på min Friggebod . Nu ber jag till hela Universum att bonden blir nöjd och att byggkrånglet blir till historia.

Kram o ha en fin Lördag


Svar: Ja nu känns det som att det ska kunna lösa sig med friggeboden ! Kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Mitt emellan vaket o sovande tillstånd såg jag en bild på en "båtdel", nån slags "livbåtskapsel" som vecklar ut sig då den öppnas, tror jag att det var. Betyder denna dröm att jag snart kommer att åka båt eller att det är nåt jag kommer att behöva då jag åker båt nångång, ser du Es vad det kan betyda? Så tydlig bild var det...
Kram Skorpan

Svar: Jag tror mer det handlar om att du ska känna dig trygg för oavsett vad så har din egen livbåt inom dig, kram :)
Esmaralda

11 Dejsan:

skriven

Vill bara påpeka att det finns alltid en gyllene medelväg, även om den inte var så gyllene ibland. Men 70-talet var allt och lite till. Rymma hemmifrån 100 mil. Raggarbilar, babyraggare, första besöket på systemet, första kärleken, första ligget. Och så till sist, träffa sina barns far och bilda familj.

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad har E kvinna för problem att försöka drabba min relation till B kvinna även förra gång av C kvinna.

Jag märks ju hon lämna mig i sticker när det är förstöra min relation till någon men när jag har någon så hon försöka få information.

Hon är inte väl äkta som jag tror...

Bara syfta på min gunst

Ha det bra

Svar: Känns inte som om E gör in för att förstöra något, inte medvetet i alla fall, kram :)
Esmaralda

13 Mt:

skriven

Hej!
Kommer Marcus höra av sig igen?
Kram!

14 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad har E kvinna för problem att försöka drabba min relation till B kvinna även förra gång av C kvinna.

Jag märks ju hon lämna mig i sticker när det är förstöra min relation till någon men när jag har någon så hon försöka få information.

Hon är inte väl äkta som jag tror...

Bara syfta på min gunst




Ha det bra

15 Misstjejen:

skriven

Hej

Idag är min dag med B kvinna. Det blir inte av. Hur kunde väder är så fint och allt. Så vi kunde tar chansen att spela minigolf idag.

Det känns bara förstöra. Vad ska jag gör för idag...


Ha det bra

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker väl berätta för C kvinna om hur jag mående när det handlar om B kvinna då vi ses. Så kommer hon förstår mig?


Ha det bra

17 Lotta:

skriven

Härlig läsning 😊. Jag har inte heller gått den spikraka vägen. Raka motsatsen, men har med det fått mängder med olika både bra och dåliga erfarenheter. Vill inte vara utan dom, men rörigt och lite vilset i sina perioder. Just nu är det ett vacum. Livet alltså...😅

Trevlig helg
/L

Svar: Och vacumet kommer släppa och du hittar din väg, kram :)
Esmaralda

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja det var tider det !! Jämställdhet och kvinnors rättigheter är ngt jag tycker falnat i dagens samhälle . Men visst saknar jag 70-talet ,Lite ..allt har sin tid...Jag var aldrig till Roskilde hade inte råd helt enkelt När Deep Purpel spelade här stog jag och bästa kompisen utanför . Vi trodde i vår enfald att vi skulle hitta billiga biljetter...Men konserten hörde vi ;-) Det var tryck kan jag lova :-)

Däremot gemenskapen och fajtarglöden saknar jag . Vi skulle aldrig accepterat att en kompis måste ha hucklen för att skyla sig .Vi hade ifrågasatt och pinpointat det patriarkata förtrycket de flickor utsätts för . Det hoppas jag ijallafall att vi skulle gjort..

Idag är mina kamper de försvarslösa hemlösa och djuren...herregud jag har blivit gammal...:-)

Ha en go´Lörda !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det var nog en hel del som inte accepterats back in the days !! Men att kämpa för djuren är också jätteviktigt.. och du gammal? Du är rena ungdomen !! Kram :)
Esmaralda

19 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag kan tänka mig att -70 talet var banbrytande, omvälvande och spännande tid att uppleva. Min bästa tid i livet hittills var åren 2003-2012, blir livet någonsin lika bra som då?

Känns Portugal som ett bra resmål (slutet av juli/augusti)?

Kram

Svar: Ja, det känns som ett bra resmål, men inte för tidigt med tanke på restriktioner/covid.. kram :)
Esmaralda

20 Jossan:

skriven

Jag hade nog kunnat tänka mig att leva på 50-talet. Alla de häftiga klänningarna, allt retro.

Härligt med helg igen! Nästan hela klassen var tillbaka igen. De är så underbara min klass. Vet inte hur de ska gå när jag kommer släppa dem. Jag kommer nog gråta.

Tror du T kommer följa med mig till mamma och pappa nu när vi ska fira honom?

Nä upp och hoppa! Ska hämta två dockhus idag till jobbet. Tänk att det finns så snälla människor så de ger bort saker till skolor.

Kram

Svar: Klassen kommer sakna dig också !! Kram :)
Esmaralda

21 Jossan :

skriven

Kommer jag och T åka till hans föräldrar i sommar?

Kram

22 <3:

skriven

Hejhej esmeralda, jag tänker skicka in ett intyg till min chef angående min syster. Kommer hon misstänka intyget och tänka eller kommer hon bara acceptera det och be mig vara hemma?

23 Kristin:

skriven

Ja, du, "kjære syster i ånden" :)
Dette var tider det, kjære Esmaralda.
Jeg var hippie på slutten av 60 tallet, og det var make love not war.
Du verden hvor glad jeg er for at jeg fikk oppleve denne tiden, og sto på barrikaden.
Jeg haiket til Sverige, Danmark og Tyskland. København var det store. Der var det mange herlige steder man kunne tilbringe tid og møte likesinnede.
Det var ikke så mange av mine venner som tok den såpass ut som meg, men takk og lov for at jeg fikk med meg det jeg gjorde.
Jeg sydde mine klær selv, røkte pipe, hadde stor sort hatt og panneluggen hang nedenfor nesetippen. Jeg følte meg supercool.
Jeg flyttet etter hvert til Oslo, og der hadde vi Club7. Her var det herlig musikk og miljø, og var vel det nærmeste man kom hippietiden i Norge.
Denne tiden har for alltid festet seg i meg, og har gjort at man ikke helt orker dette A4 skjemaet man skal leve under i dag. Rabulisten er der for godt. Ja, man savner denne frigjorte herlige løssluppenheten, som var basert på frigjøring og kjærlighet.
Var man på haiketur, var det aldri noe problem med å få et sted å være. Jeg tror at de som ikke levde ut denne tiden, ikke helt fatter hva dette var.
Det var selvfølgelig en del som ikke var helt bra, men tenk om dagens mennesker hadde hatt litt mer forståelse for ting som ikke er A4.
Ikke merkelig at at man får spenninger i kropp og sjel når man "lever" i dagens samfunn, og bærer hippien med seg.

Jeg er så enig i Kardemommeloven: "Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil."
Jeg ønsker en fin helg. KRAM!!!

Svar: Visst rökte man pipa och hade kul hattar :) Och Köpenhamn, det var liksom där det hände !! Jag håller med, man måste nog ha levt den här tiden för att förstå vad man kan längta tillbaka till... det var ju själva känslan och samhörigheten ! Hippien kommer vi alltid bära med oss och det ska vi vara stolta över ! Kram :)
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

Kommer T följa med mig till mina när pappa fyller år?

Kram

25 Dalkulla:

skriven

Nog minns jag det glada fina 70-talet. Precis i början fick jag äntligen en lgh och, kunde flytta hemifrån. Jag var lycklig, ett eget hem utan föräldrar, syskon. Inne i staden fanns den. Hade kasat de två milen enkel resa under några år, ville därför inte fortsätta med det för att tar mig till jobbet.

Pengar tjänade jag som gräs, livet lekte verkligen för min del under rätt många år. Det var fester och allt annat som man tog sig för. Killar fanns det, inte alltid de var så seriösa, det var också något man lärde sig med tiden. Generellt var 70-talet år som jag aldrig glömmer.

Cat Stevens, Bob Dylan var nog det jag mest lyssnade på just då men, det fanns mer i musikväg som fastnade och finns där än idag. Musiken som kom fram under 60-talet står sig väl än idag. Jag är lite äldre än du Esmaralda så 60-talet fanns också med i bilden. Det var iallafall en lycklig tid under många år. Idag som idag är undrar jag varför den tiden försvann iväg som den gjorde?

Kram.

Svar: Och så enkelt det var att få både jobb och lägenhet, båda delar fanns i överflöd ! Och jag håller med, herregud vad tiden runnit iväg !! Kram :)
Esmaralda

26 Jossan :

skriven

Kommer T följa med mig till mina föräldrar när pappa fyller år?

Kram

27 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Så tänkte jag ju inte, tack för den tanken :).

Läste om hur en gammal paviljong kommer att restaureras o att man får komma dit o titta den 16 maj, satte t om in datumet i min kalender, kanske ska åka dit då? Där var det fint, gamla kakelugnar o "kändisar" från förr som besökt stället med hemlig dörr till köket för att kunna ta sig ut, så fint det såg ut. Gillar historia om än inte att behöva pränta in årtal o sånt, nej. Om jag kunde skulle jag resa bakåt i tiden o se hur allt såg ut då, men det kan jag ju inte...
Kram Skorpan

Svar: Jo, du kan resa i tiden via regression...en aning i alla fall... kram :)
Esmaralda

28 Shenzi:

skriven

Hejsan Es!
En nyfiken fråga: När de handlar om att du inte kan se svar på frågor som alla ställer till dig beror det på att universum inte tillåter det eller ligger för nära i tiden eller hur funkar det? Kram Shenzi 🌹

Svar: Här på bloggen ögnar jag bara snabbt igenom frågorna och stannar vid dem som jag spontant och direkt ser ett svar på.. jag skulle aldrig hinna besvara alla. Vill man ha svårt på alla frågor.. då är man välkommen att kontakta mig för personlig spådom.. och då ger jag mig tid att tränga in djupare i alla frågor.. kram :)
Esmaralda

29 Skorpan:

skriven

Tack Es, men jag o regression är väl lika kompetibla som jag o exet så ;D... Nån dag kanske, då jag väl ska känna av healing också ;). Väntar på den dagen, också...
Politiker, inte undra pånatt det inte intresserar mig ett skvatt, kan inte förstå hur de inte klarar av sin "sandlåda" o "leker" rättvist, eller hur jag nu ska uttrycka mig. Kanske borde jag ge mig in i politiken ;D?
Kram Skorpan

30 Seanskunden Emma :

skriven

Hej es!

I min spådom för nåt år sen att vi skulle flytta till hus i utkanten av Sthlm. Är det detta hus tror du? Ror vi hem det?


& nu har äntligen vår lilla dotter kommit och varit här i hela 5 veckor.

Kramar till dig!

Svar: Grattis till dina lilltjejen :) Ja, det kan vara detta hus och visar det sig att det inte blir så, då kommer ett annat ganska snart.. kram :)
Esmaralda

31 Brittis:

skriven

Hej!
Har jag träffat min kärlek ännu och hur träffas vi?
Kram ha det gott

32 Tiss:

skriven

Åh Es!
Du vet ju att jag medicinerar min katt och spritar hit och dit i lägenheten, lådor och ja mycket. Detta tar på krafterna, vilket kanske låter knäppt. Något sånt är väl inte så farligt liksom, så jobbigt kan det inte vara.
Hursomhelst, han min katt betyder såå mycket för mig och han är verkligen värd detta. Jag tycker att det har blivit bättre och då började jag i tisdags. Fast jag är rädd att det inte skulle vara tillräckligt, att jag städar för dåligt, spritar för lite, byter kläder fel. Jag vet att du har skrivit att det finns bra förutsättningar, men är jag för dålig?

Svar: Försök bara andas och använd ditt logiska tänkande så du inte mentalt sliter för mycket.. visst finns det bra förutsättningar.. kram :)
Esmaralda

33 Browallia:

skriven

Tack för pepp igår som gjorde mig så varm i hjärtat, bara att få höra att jag hör hemma någonstans och att jag är en viktig del där. Stor KRAM
Jag missade inte 70-talet men var för färsk för att minnas så mycket av den tiden. 70-talist, ja visst! ;D
Jag har kämpat så mycket i motvind att jag inte har någon tid i livet som jag längtar tillbaka till. Lika när alla pratar om att de vill att pandemin ska ta slut så de kan leva som vanligt igen. Mitt vanliga liv är ju som att leva i karantän. Kanske är jag naiv som vid 50 år hoppas att min bästa tid i livet fortfarande ligger framför mig. Jag är övertygad om att man kan ha ett rikt liv även på ålderns höst. Jag såg en så härlig intervju med en av mina favoritförfattare, Elise Johansson, tidigare i veckan inför hennes 90-årsdag. Hon riktigt strålade och var nykär och nybliven sambo. Så underbart!
Har du läst någon av hennes böcker? Kram B.

Svar: Ja, jag ser ju på min mamma som är 88 och som mötte sin nya kärlek häromåret !! Vist det ligger det väldigt mycket gott för dig i framtiden... kram :)
Esmaralda

34 Lenafena:

skriven

Härliga 70 tal! Gick omkring med kläder från blommor och bin, och velour....inte så bra för vikten men bekvämt! Fantastiskt att få uppleva Marrakech med en stor kärlek. Och Kristiania i Köpenhamn.... det var inte bara droger där utan en massa udda typer. Och vi var unga Ez! Läste också onödiga grejor på universitetet/ typ estetik..... såg några uppsatser när jag rensade och tänkte att jag var nog inte så dum i alla fall... bodde ju i Umeå och näbbstövlar och palestinasjal var utstyrsel...ville åka till Osho i Indien men det blev aldrig och det är jag tacksam för idag. Sekter är inte min grej! Vi trodde på framtiden och alla möjligheter. En fantastisk tid!

Svar: Jojo, jag hade planer på att flytta till Kristiania, hade ju vänner där.. man sysslade mycket med konst och kreativa aktiviteter på den tiden.... men någon flytt blev det aldrig dit:) Näbbstövlarna minns man och palestinasjalarna satt på plats... och Afghanjackan som luktade gammal get :) Kram :)
Esmaralda

35 SOL:

skriven

Hei
At du skriver om 70-tallet akkurat i dag når jeg sitter å ser filmer av meg og familien på repeat og studerer folk og detaljer.
Vi(mine søsken og mor)nettopp har fått tilbake 3 filmer min far tok 1969-70-71. Vi har ikke sett dem siden 1980 kanskje og da i dårlig forfatning, nå har vi digitalisert dem og det er en fantastisk opplevelse, helt fantastisk å sitte å se mitt barndomshjem og kjære familie og venner og dyr og klær på pc. Jeg ser med andre øyne nå, jeg ser min lillebror stryker varmt min lillesøster på hånden,at min mor er lykkelig, at mine storesøstre passer på oss, at vi leker godt sammen og alle øyne skinner,vi ler mye, alle ler mye, og herregud! så mange fine jakker og gensere min mor strikket til oss. Det virker som et heidundrende liv hele tiden,fysisk aktivitet med voksne og barn i store dunger, skihopping, fisking, koke kaffe i naturen, besøke bestemor og bestefar,søskenbarn på overnatting,på tu,på tur,på tur, vi er aldri med på organiserte aktiviteter og nesten aldri inne, bare en dag i året tror jeg ,julaften hehe:-))))) Min far vant en stor tippegevinst i 1969,det hjalp godt på økonomien til en gruvearbeider med hustru, 6 unger og 4 hunder i en tømmerstue uten wc og varmt vann. Da kjøpte han flunkende ny bil,men det ble ikke plass til alle ungene, så han solgte den. Men så lykkelige vi var! Jeg ser det på oss, grenda vi bodde i var full av folk og vi var supersosiale. Min mor sier også nå at det var hennes lykkeligste tid, alle kvinnene i grenda var hjemmeværende så de hadde felles kaffepause kl 12, vi ungene sprang over alt uten noe særlig tilsyn. Jeg vet ikke hvor opptatt de var av kvinnefrigjøring. Det fantes visst tid til å være sammen den gangen, mindre krav, friere liv, plass til individualisme i ei grend i ei lita fjellbygd i Trøndelag.

Svar: Oh så roligt med gamla familjefilmer !! Och visst var man mer tillsammans så minns jag det också... barnen var aldrig i vägen och deltog i allt de ville delta i... ibland är underbart att tänka tillbaka :) Kram :)
Esmaralda

36 Ghostwriter :

skriven

Har mannen på jobbet intressse?

Kram

37 M:

skriven

Jag är ju född på 80 talet så missade detta men låter hur skoj som helt. Och bra musik finns det gott om från den tiden.

Vad säger du om den här Es? En i familjen kommer för vaccination. Den pensionerade och förvirrade sköterskan säger "Hej Pontus" = namnet är inte Pontus utan Thomas. Säger fel personnummer med början 1974= ska vara 1972 osv. Sen vill hon att man fyller i hälsodeklarationen EFTER sprutan!! Hade du velat få spruta av någon sådan personal?? :) OMG säger jag bara! Vi dubbelkollar persnr och hälsodeklarationen TVÅ gånger innan vi sticker. Livsfarligt att göra som henne. Togs upp med övrig personal som ska ta det med chefen.

Det tog 1.5 år men nu är jag 100% klar med människan. Tror att Zanmi har hjälp mig för det skedde efter att hon kom. En enorm lättnad och frihet och detta borde ju leda till att nya bra dörrar öppnas? :)

Ha en go lördag!
Kram

Svar: Herregud ja, det låter riktigt illa ! Ja, jag tror faktiskt Zanmi hjälpte dig och grep in i det område där hon ansåg du skulle få som bäst hjälp... kram :)
Esmaralda

38 Ghostwriter :

skriven

Har mannen på jobbet intressse?

Kram

Svar: Inget djupare intresse såvitt jag kan se, kram :)
Esmaralda

39 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du i månad Juni om det kommer pengar in i familjen väntade eller oväntade 🤔

40 Moms:

skriven

Hej e
Vad kan du se om den nya killen på A? Vi klickar rätt bra . Kommer detta bli något framöver eller bara liten vänskap? Kram :)

41 Yvonne :

skriven

Hej.
Jag älskade 70 talet, är född 1952 och jag kanske inte var lika tuff som du men visst även jag själv liftade runt och for fram. Discon hade börjat dyka upp och det var bara så kul. En helt ny värld och så spännande.
Jag vet att jag bl a sökte ett jobb och jag bodde några mil från orten men jag liftade in till anställningsintervjun, tänk om jag inte fått lift och bussen redan gått men jag kom fram och fick jobbet. Det var dessutom väldigt lätt att få jobb på den tiden även utan någon akademisk examen.
Jag kan fortfarande gilla mycket som 70 talet stod för. Idag är det alldeles för stor skillnad och klassklyftorna växer.

Svar: Ja, livet var lite lättare på något vis.. enklare...det är i alla fall så man minns det :) Kram :)
Esmaralda

42 Till Browallia:

skriven

Jag läste gårdens kommentar å förstod att du syftade på mig. Förlåt om jag skrev att du skällde ut någon, de var inte meningen. Men inte måste du väl sluta följa bloggen för det? Klart du ska vara kvar! 😁

Jag e ny här å tyckte väl bara att de var lite synd att som ny komma in å läsa osämjan mellan personer som följer bloggen även om de tydligen bara var ett missförstånd. Alla har vi ju rätt att säga våra åsikter, de har du jäklar i mig rätt i. Så förlåt! Klart du ska vara kvar! 😊❤️ Hoppas du får en fortsatt trevlig helg! Kram Shenzi 🌹

43 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att det känns bra i Augusti 😊 men ser du Esmaralda om min bror och jag flyger till Bulgarien i Juli 🤔 min bror har semester i Juli, ska han byta dem dagarna till Augusti och ska vi resa alla i Augusti Esmaralda 😊

44 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, ser det ut att bli en fin lördag ? Någon som kommer titta lite extra på mig ? Solen tittar fram idag 🌞 härligt.
Har företaget P helt struntat i min retur 🤔kommer det lösa sig bra för mig med den ?
Kram

45 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, ser du något positivt för mig? Är jag fortfarande på rätt väg? Svårt att se framsteg själv.... Jag vill så gärna kunna få njuta av kommande vår och sommar. Skönt om du kan se och svara, du brukar ju ha rätt <3 tack och kram

Svar: Ja, du är på rätt väg...visst kommer framsteg, kram :)
Esmaralda

46 Skorpan:

skriven

Ja löpträningen blev till drygt två timmar i maklig takt på cykel med små pauser emellanåt. Besökte ett par golfbanor, spelar mannen månne golf Es? Nu pastasallad som skulle räcka åt fem personer, svårt att laga lite mat ;).
Kram Skorpan

Svar: Låter som en härlig dag.... men om mannen spelar golf ser jag inte... ha en bra fortsättning på dagen nu.. kram :)
Esmaralda

47 Millan:

skriven

Eftersom jag är född 1950 så levde jag på 70 talet😃 Bodde då i södra Finland och jobbade på något som hette "Torgbaren". Där träffade jag även min ex make som jag flyttade till Sverige med 1976 och 1995 skiljde vi oss och sedan dess har jag levt ensam. Tråkigt om det fortsätter livet ut för vem vill inte uppleva kärlek💓

4 dagar och inget svar. Förstår du det här Es för jag gör det inte? Han frågar hur allt är och jag visar respekt och svarar och ställer samma fråga tillbaka men som sagt inget svar. Respektlöst. Önskar dock att jag fick ett svar. Inte för att jag någonsin kommer att svara utan för att han ska få smaka på sin egen medicin för det behöver han. Hoppas att den möjligheten kommer.

Hoppas att solen skiner även på er i Skåne och allt är bra. Sonen fick inte vaccinet utan måste prata med sin hjärtläkare först. Må så gott. Kram

48 CA :

skriven

Hej

Jo, jag som är lite yngre fick ändå med mig 70-talets vibbar. Men hamnade väl lite emellan det gamla, som ina föräldrar anammat och det nya som mer kom från media och skola. Idag tycker jag att det är skönt att vissa saker som fanns i varenda hem förr intelängre är tillgängligt för barn, t.ex Fib aktuellt. Vet inte om an tog skada av dessa tidningar men gav en bild av sex som kanske borde kommit i högre ålder.
Är fortsatt orolig för mitt avlopp eller avsaknad av avloppsbrunn, vilket jag inte vet om det är. Kan du se om det löser sig eller om jag snart får reda på vad jag skagöra åt saken?

Svar: Jojo, en annan skrev "svenska folkets sexvanor" i Fibban och Lektyr.. för att tjäna lite extra när jag pluggade och allt var ju bara hittepå fast man gick ut med att det var sant !! Det ser ut som om någon kommer förklara för dig hur du ska göra vad de gäller avloppet, kram :)
Esmaralda

49 Fjäril :

skriven

Varför känns det som att personer runt mig och som jag ibland möter uppfattar mig som en slampa? Är det pga mitt utseende, beteende och ålder? Det är sårande varje gång, då till och med egna släkten verkar påpeka det.. Varför uppfattar folk det i min "energi" då det såklart är inget jag är?
Kram

Svar: Det är folk som har en kärv och korkad bild av hur " man ska vara"Skit du i det.. och fortsätta vara dig själv.. du är hur bra som helst precis som du är.. kram :)
Esmaralda

50 AnnaK:

skriven

Förtjänar jag verkligen något bättre? Eller ska jag helt enkelt bita ihop?

Gjorde något kul igår och var faktiskt glad resten av kvällen. Så vill jag alltid ha det men så kan det aldrig bli om jag inte lämnar mitt förhållande.

Kram 🤗

51 <3:

skriven

Kommer dom hitta boende? annars blir dom hemlösa.. och var det någon som tjallade angående vart dom bodde?

52 Mikael:

skriven

Kanske var det dimmorna från 70-talet som påverkade den generationen och deras barn och därför det ser ut som det gör idag, danskarna verkar ha kommit ut från 70 taletsdimmor lite fortare :) och använder Sverige som skräckexempel, på högsta politiska nivå, till och med journalisterna verkar börja komma inse, de är lite svettiga :) trodde inte man skulle våga visa detta på svensk tv


https://youtu.be/-6xLKQvX3bU


70-talet var tiden när det inte behövde oroa sig för att bli nedhuggen på shoppinggatan eller hade bekanta som får gå åratal i terapi, för att råkat tittat ut mot något oväsen på shoppinggatan.

Det finns lite hopp folk kommer ur 70-talets dimmor, när en av världens främsta terrorexperter råkar kunna det svenska språket

På Järvafältet i Stockholm blir studieförbunden lurade på miljonbelopp genom påhittade studiecirklar med deltagare som inte finns, rapporterade TV4 i augusti. Bara Studiefrämjandet tvingades stryka nära 300 000 fejkade studietimmar efter en intern genomlysning.

https://www.expressen.se/ledare/studieforbund-snarare-bedrageri-bankomater/


Kram
Mikael

53 Singel :

skriven

Hej Es

När möter jag kärleken och finns den omkring mig?
Kram

54 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att vi ska åka till Bulgarien i Augusti 😊 ska vi åka alla tillsammans, eller kommer min bror att åka med mig tidigare i Juli 🤔 han har tagit semester dagarna i Juli 🤔

55 Mercan :

skriven

Min bror kanske ska byta semestern till Augusti och vi ska åka till Bulgarien Esmaralda 🤗 Esmaralda ser du den här månaden och nästa om det kommer pengar in i familjen på något sätt 😣

56 M:

skriven

Ja verkligen illa! Fint att Zanmi kunde se vart hjälpen behövdes. Betyder det att hon inte jobbar för mig längre och är klar?

Får jag chans till diss? Kram

Svar: Hon är fortfarande med dig och jobbar... dissen kan bli, kram :)
Esmaralda

57 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jo det har varit en bra dag o skallebanket gick om också :). I morgon är det morsdag här o jag undrar vad jag ska hitta på ensam som jag är? Nej der gör mig inget att vara ensam, får göra vad jag vill...
Kram Skorpan

Svar: Unna dig något gott... fira dagen precis hur du vill fira... kram :)
Esmaralda

58 Rädd:

skriven

Hej E!

Jobbannonsen jag såg i em som delvis är på distans och i närliggande stad, ska jag söka? Skulle jag trivas?

Kram och kärlek.

59 Tiss:

skriven

Tack för ditt svar Es! <3 just nu betyder det mycket!

60 Ghostwriter :

skriven

Är han seriös som person eller big No?

Kram

61 Ghostwriter :

skriven

Är han seriös som person eller big No?

Kram

62 M:

skriven

Tack för förklaring Es! Det känns verkligen som att Zanmi hör mig och härligt att hon fortfarande är med mig! Vi har pysslat med lite varierat idag och nu spionerar vi på grannen och hans senaste fling som lämnat sängen för att köpa godsaker. Det pippas med jämna mellanrum :) Jag är åter som Askungen. Nåja vad är en bal på slottet :) Nej jag saknar faktiskt inte pippande utan kärlek men vem vet. Om jag träffar den där fina och kärleksfulla mannen som ska älska mig så kanske även jag förvandlas till en kanin HAHA.

Ha det så mysigt framför Let's Dance. Jag tar bort ljudet när Herr Lindgren gapar och sjunger om varannat. Huva så usel han är som programledare! Kramiz

63 Alice:

skriven

Hej Es

Ser du något kul som kommer för mig?
Kram

64 Pot Pat:

skriven

Saknar 70-talet gör jag med och jag är bitter att jag inte ens var född då och att jag därför fått ägna hela livet åt att försöka återskapa 70-talet medan de flesta vuxna som vuxit ur det i och med all jävla välfärd, försöker låtsats som om det vore omöjligt och obekvämt. Jag blir glad när jag läser om fler som hade velat ha det tillbaka! Jag kommer kämpa!

65 Vitlilja :

skriven

Jag känner inte riktigt att jag mår bra just nu, senaste veckan, och jag vet inte riktigt vad det handlar om så jag vet inte vad jag ska göra åt det.

66 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att vi ska åka till Bulgarien i Augusti 😊 Esmaralda ser du Esmaralda om vi ska åka alla tillsammans med min bror syster och mor 😊❤️🙂

67 J:

skriven

Jag inser att jag nog kommer behöva byta yrke i framtiden om kroppen och knoppen ska orka med. Du har skrivit om detta i mina seanser och nu känner jag att så är fallet, men har ju verkligen ingen aning om vad jag skulle kunna göra istället? Kan du se vad som skulle kunna passa eller hur ska jag tänka?

Önskar en fin lördagskväll 😃

68 TILL SHENZI 🌹:

skriven

Tack för dina fina ord som värmer i hjärtat. Jag ber om ursäkt för att du inte fick nåt vidare bra första intryck av kommentarerna. Vilken tur att jag inte skrämde bort en nykomling.
Jag är sån som är rak och ärlig, ibland kan jag inte hålla tyst när jag tycker nåt är fel och då kan det låta värre än vad som är menat Jag blir kvar och hoppas att du känner dig varmt välkommen till Bloggfamiljen. Kram Browallia. 🌸


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: