Inte så normalt......

Det är inte alltid enkelt eller roligt att vara barn

När jag var barn på 50 och 60 talet så skulle man på sin höjd synas  bara en aning men inte  höras.  Man var ett väluppfostrad barn om man smälte in i tapeten.

Och då kan jag ju säga att jag inte var särskilt välartad.

Jag lät mycket och hade temperament och kunde bli rejält högljudd.

På den tiden var det viktigt att vara en ” fin flicka”

En fin flicka  var artig och förekommande, hon var blid till sitt väsen och ställde inte till med drama , hon skötte det hon skulle, var välartad i skolan och hjälpte till i hemmet.

 

Mina föräldrar brukade säga att de fick mig för sina synders skull och jäklar vad de måtte ha syndat !

Jag vägrade se ut som en liten docka, vägrade klänning. Vägrade  se välkammad ut och vägrade sitta och konversera med de vuxna.  Jag hade liksom fullt upp med mitt eget.

Kafferep och syjunta hade man ju på den tiden och man gillade att visa upp sina välanpassade döttrar som gärna fick delta… vilket jag konsekvent vägrade.

De flesta mammor i byn var hemmafruar

Dock inte min mamma – hon var i full gång med sin karriär och ett tag försökte mamma smälta in men det gick inget vidare.

Hon hade helt enkelt ingen riktig bymentaliet och hon  stack ut. Precis som jag. Och det gjorde ju pappa också.

Vi var den ”konstiga” familjen som ingen riktigt  begrep sig på även om mamma försökte få till ett välanpassat skal.

 

 

En jul tillexempel så  hade vi farbror Brynolf med sin stora  familj på besök. Han var  en slags upptäcktsresande på sin tid och han hade med sig de mest märkliga presenter till oss.

Hattar och trummor och stora smycken och iklädd detta, glatt hamrande på trummorna dansade vi långdans på julaftons eftermiddag .. inte bara runt granen utan ut på gården till grannarnas förskräckelse.

Jag hade en uppstoppad krokodil i famnen och en lång kniv i ett hölster på höften.

I  byn firade man jul som man alltid gjort, basta ! Men skämde inte ut sig !

Och grannarna kikade upphetsat bak gardinerna !!

 

 

Sen kom ju min bror från Afrika också – och det blev en riktig snackis.   En livs levande neger minsann.. och på  den tiden sa man neger, det var inget fult ord.

Massa människor kom hem till oss för att beskåda negern på nära håll och gärna känna lite på honom också.

 

 // Många år senare//

 

En av tanterna menade att varför kan vi inte uppföra oss som en normal familj och jag tänkte mycket på detta och tänkte att vilket jobb det måste vara att uppföra sig normalt och så tråkigt det skulle vara

 

 

Jag  var ju hemma hos normala kompisar i normala familjer … och det var tysta middagar, tysta kvällar framför TV:n, en pappa som skulle läsa tidningen i fred och ja.. tråkigt… väldigt tråkigt. Alla dagar verkade vara sig lika i de normala familjerna.

Så, tack till det normala men nejtack!

Hurdan såg din  barndom ut ?

 

Kram & kärlek💖

1 A:

skriven

På min mammas sida var det högt i tak, högljutt, spelade kort och spel och drack, vi barn sprang runt och lekte och fick vara med. Fick sitta vid ett barnbord och sköta oss själva. Man rökte inomhus. Vuxna kunde bli osams.

På min pappas sida var det mer städat. Där skulle barnen sitta stilla, satt vid vuxenbordet. Inte skrika. Vara väluppfostrad och inte härja. Var tvungen att hjälpa till.

Var verkligen två världar. Idag ändå tacksam över det. Jag är lite både och faktiskt idag. Vet hur jag ska bete mig men samtidigt kan jag härja och försöker inte tycka att allt måste vara perfekt och fint och korrekt hela tiden. Vem orkar leva så!

Ttevlig onsdag!

Kram!

Svar: Tänk så bra ändå att det fanns två världar för din del... kram :)
Esmaralda

2 Kolugn:

skriven

Jag var arg, bestämd, tog mycket plats, betedde mig ibland bortskämd. Det ät vad jag fått beskrivet för mig. Samtidigt snäll, ansvarstagande, var hellre själv och vid försök att passa in så kände jag mig onormal i en grupp.
Få minnen att vi gjorde saker i min familj tillsammans. Nu i efterhand sorgligt.

Fan, vad jag hatar mitt jobb samtidigt som jag älskar mitt yrke. Vaknar på nätterna och grubblar. Kommer det en förändring till det bättre på mitt befintliga eller blir det jobb-byte som jag får utvecklas på och ha mer inflytande? Tidsram?
Kram o fin lull-lördag ❤️😊

Svar: Känns som om du söker dig vidare mot annan arbetsplats, kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Den var inte bra.
Esmeralda, varför får hon all denna akne hela tiden?
Vad är det som är fel vad behöver hon göra?

4 Helena Ir:

skriven

Min barndom.. vill jag inte ha i repris. Hoppas jag får bättre ideer när jag ska ner till jorden nästa gång.Jag passade inte heller inte in på allt, som det "normala" som du räknar upp. Drog mig gärna bort från hemmet,som jag många gånger varit tvungen att vistas i..Såklart blev jag en besvärlig unge!!
Skulle nog titulera mig som ett maskrosbarn, och däri kan jag känna mig lite stolt!

Väntar besked så jag kan utgå efter detta.. kan du känna in om beskedet kommer snart?

Ha en bra dag:)

Kram

Svar: Ja, du är en maskrosunge som klarat din barndom fint och är en trygg vuxen person idag ! Beskedet kommer snart.. kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill väl prata med C kvinna. Så länge att ska jag väntar tills oktober eller november. Jag vill ju träffas henne i verkligheten också.

Ha det bra

6 Naturvän:

skriven

Hej!

Nej, jag var inte speciellt lycklig under min barndom, det fanns väl stunder som jag mådde bra, men kommer ihåg det här med att barn skulle vara tysta, man skulle liksom varken höras eller synas. Inte från alla i familjen men stämningen var ofta så.

Själv trivdes jag bäst när jag var ute och lekte och tillsammans med hunden, eller när jag läste. Det var en lycka att cykla till biblioteket och fylla en kasse med böcker. Kompisar fanns, men var ganska ytligt.

Senare kom hästintresset in och i stallet tillbringade jag mycket tid. Min dröm vara att komma på ridläger, men se det fick jag inte.

Nej, känns bara tomt när jag tänker på min barndom, var omtyckt och älskad, men på ngt sätt var jag aldrig riktigt glad.

Försöker ta igen en del och göra det jag tycker är kul nu i vuxen ålder, tänker sällan på min barndom .

Hoppas få en lugn dag och kväll. Långpromenad och få provresultat sköldkörtelvärden, går på täta kontroller och kan bara hoppas de ligger bra nu.

Packa det sista inför resan, sedan bär det snart iväg.

Kram




Svar: Härligt med din resa.... kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, hur tänker M om vår vänskap? Förstår hon att jag blev sårad sist. Hon verkar inte vilja beröra ämnet att hon drog iväg och inte betalade. Hade det varit jag hade jag swishat direkt och bett om ursäkt.
Hon chattade på om andra saker att bara hon och hag ska ses men inget om detta som gjorde mig ledsen.
Kram

8 I:

skriven

Hej!

Härligt inlägg som vanligt! Låter som en rolig uppväxt! :)

Vi är mitt uppe i flytt och snart får vi också en till familjemedlem! Är dock lite orolig att vi inte ska få vår lägenhet såld.

Ser du om den blir såld inom överskådlig framtid?

Kram

Svar: Ja, den ser ut att bli såld men kan dröja lite, kram :)
Esmaralda

9 M å :

skriven

Är killen som hade live singel verkligen? Om inte, när jag kontakta eventuella tjejen?
Eller låta det vara




Kram

10 LottaS:

skriven

Jaha, så skrämmer börsen igen... Får du till dig om jag vågar sitta stilla i båten vad gäller Kina eller är det riktig fara på färde nu?

11 lilla m:

skriven

Hej Es, tar han initiativ eller blir det jag som får göra det? Kram

12 Skrållann:

skriven

Hej!
Min barndom var kanske lite annorlunda mot andras. Det var nog alltid lite kaos hemma hos oss men alltid väldigt kärleksfullt. Min mamma gjorde karriär och arbetade väldigt mycket och det var pappa som skötte det mesta hemma och mamma satt ofta i telefon med jobbrelaterade saker eller var på språng mot annat. Vårt hem har alltid varit öppet för alla och det var hos oss kompisar och vänner gärna samlades. Mat och fika har alltid varit självklarheter till de som kommer över tröskeln och det var alltid mina föräldrar som ställde upp och skjutsade och engagerade sig trots att de hade bra mycket mera att göra än andra föräldrar.
Jag har lediga dagar innan jag jobbar helg. Tycker att jag börjar komma in i jobbet bra h jag trivs och tror att mina kollegor trivs med mig?! Tokigt nog slängde jag ändå in en ansökan till en tv-utbildning jag sökt till flera gånger tidigare och nu är jag vidare i processen. Den börjar redan i november och går på distans med viss praktik. Tänker att jag ev kunde kombinera jobb och studier eftersom jag är ledig ganska mycket. I ett par seanser tidigare från dig har jag fått till mig att jag bör fundera på studier av något slag. Kan det var denna hy-utbildning tror du eller är det något annat som dyker upp?

Kram❤️

Svar: Vilken härlig barndom du haft !! Ja jobbet går fint och dina kollegor tycker om dig och trivs med dig.
Tror du fixar studier och jobb, i alla fall en tid.. sedan kan det bli lite för mycket, kram :)
Esmaralda

13 Bjork:

skriven

Hej varför drömmer jag om tjocka okända människor?

Kram

14 Linda:

skriven

Båda mina föräldrar jobbade heltid när jag var barn, och både jag och min bror var nog ett såkallat nyckelbarn.

Min bästis var från liknande familj, och vi var tillsammans varje dag efter skolan, först hem till mig och sedan hem till henne. Oj vilken livlig fantasi vi hade, ordnade lotteri och cyklade runt i byn och sålde lotter, för att få in pengar till ridlektioner, cyklade runt överallt och i alla gårdar där de hade hästar, frågade ifall vi fick komma och sköta dem. Hittade nog på ett och annat hyss också, busringde, fyllde folks postlådor med ogräs, åkte moppe och tjuvrökte.

Kommer också väl ihåg att flera av mina kompisar hade hemmamammor, om man någon gång besökte dem efter skolan vankades det ofta nybakt bröd eller pannkakor, en stor kontrast till det vi själva fixade till efter skolan. Tror dock att både de barnen och vi som inte hade hemmavarande mammor är lika nöjda med vår uppväxt idag. Skulle inte byta bort en dag, det har gjort mig till den jag är, och är egentligen ganska stolt över att jag klarar mig i ur och skur.

Ha en fin dag Ez och alla bloggläsare!




Svar: Vilket kreativt barn du var !! Och nog klarar du dig i alla väder ! Kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Ja du hade minsann en annorlunda o härlig barndom som det verkar :). O lika färggrann är du fortfarande ;)...

Min barndom, två arbetande föräldrar o en pappa som tog mycket hand om mig då mamma endast var ledig var tredje helg o en tid var han arbetslös. O nu talar vi om slutet av 60- o början av 70-talet. Så lite före sin tid kanske pappa var ;D. Inga kafferep o syjuntor har jag behövt delta i, men tror väl kanske att jag hade klarat av dem galant, så blyg o tyst som jag var, som barn ;).

Mina barn har nog också växt upp i en normal o tråkig ;) familj. Får väl se hurudana deras familjer blir?

Drömde om yngsta som red iväg på en mycket stor häst o jag undrade hur hon inte höll i tömmarna som hon ska o hästen slenade iväg. Själv hade jag världens sår på mina ben av mina snygga skor ;). Vad betydde drömmen Es, om något?

Onsdag redan, hurraa.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Känns som att drömmen handlar om att den yngsta börjar stå helt på egna ben nu.... kram :)
Esmaralda

16 Pia1:

skriven

Min familj försökte se normala ut och föräldrarna var verkligen så trtista att klockorna stannade.
Min mor visade ingen kärlek och det mest spännande som kunde hända var att man åkte på stryk för att ha råkat välta en blomkruka eller någon annan misshandel.
Var man oskyldig var det bättre att låtsas skyldig och ändå erkänna, annars väntade dubbelt stryk!
Hade nog föredragit en lite mer avslappnad familj!
Men jag själv stack ut och gör fortfarande då jag orkar och min mor fortsätter skämmas över mig 😁

Svar: Ja, finns det mycket skam i en familj är det inte bra.... jag blev aldrig slagens om barn och det var nog ganska ovanligt på den tiden. Man tyckte att ett kok stryk hörde till uppfostran ju !! Kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har börja fattar vad är som bättre om jag publicera en inlägget i facebook. Jag kan ser vad som blir inte påverkar av.

Om jag publicera om själens röda rum i facebook då alla är ointresserad än om jag gör många kärlek och glädje inlägget då blir en missuppfattade även någon trodde på en fel sätta.

Då det är bättre att gör en inlägget som är ointressant för flera och det blir mer roligt för mig även får känna mig trygga så inte någon kunde försöka på något.

Jag märks ju det är bättre med gör andra ointresserad och funderar än gör det blir krånglar...

Då jag mår bra av visar om serie själens röda rum.

Så stämmer det väl...

Ha det bra

Svar: Ja publicera enkla och okomplicerade ting i FB... kram :)
Esmaralda

18 MalinS :

skriven

Vi var inte heller så normala. Vi kommer från mellanöstern, mamma och pappa valde bo i en stadsdel med bara svenskar. Våra landsmän förstod sig inte på dom, de kunde inte begripa varför vi inte ville bo bland dom. Deras barn umgicks med varandra osv.
Eftersom vi bodde i ett område med mestadels svenskar umgicks vi barn därmed också mest med svenska barn.

Våra landsmän tyckte vi var konstiga och försvenskade men de sket mina föräldrar i och det är jag så glad för. Jag har världens bästa vänner. Har sluppit växa upp i skvallerkulturen osv.

Jag har ingen brytning när jag pratar vilket jag är övertygad har hjälpt mig i arbetslivet.

Ezmaralda, ser du om det finns en chans att jag fortfarande kan vara aktuell för tjänsten? Har inte hört något än.

Kram från ett soligt Stockholm

Svar: Starka föräldrar du har som valde sin egen väg !!!! Ja chansen finns fortfarande men minskar för varje dag, kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Uppvuxen på 60-talet och invandrare togs jag fram till katedern när jag var 7 år tillsammans med en pojke som hette Timo och fröken ville att vi skulle sjunga Broder Jakob på finska inför hela klassen!
Där började min osäkerhet blomstra kan jag säga !. Mina föräldrar trodde det var bäst för mig att inte tala finska när vi kom hit Jag var 4 år och pratade finlandssvenska då mina 4 första år tillbringades i svensktalande Fiskars.
Så jag är finnen som inte kan ett ord finska !
Var en sk "pojkflicka" som liten och trivdes bättre med pojkarna i deras klätterlekar än flickornas kafferepslekar


Hösten har ryckt fram med stormsteg !
Ut och njut innan storm o regn i morgon

Kram Anki med flock

Svar: Ja, jag var som du, inga kafferep för dockorna utan lite vildare lekar :) Kram :)
Esmaralda

20 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,

Låter som en rolig barndom i mina öron :)
Jag funderar på en eventuell flytt, skulle få mer utgifter i månaden och kunna spara mindre men slipper pendla så ofta. Finns det något råd för mig här?

Kram

Svar: Ja, en flytt känns alls inte fel, kram :)
Esmaralda

21 55:

skriven

Hej Ez. Kommer min resa till Stockholm bli lyckad. Är lite nervös

Svar: Det kommer gå fint, kram :)
Esmaralda

22 2021:

skriven

Vad va det för tankeställare han fick? Har vi tillräckligt med vilja båda två att vi kan gå framåt och ta nästa steg?

Kram

23 Tekla:

skriven

Hemma hos oss så skulle allt vara lugnt och normalt, jag fick inte skratta för mycket eller vara för glad. Absolut inte.

Vad tror du Esmaralda om jag skulle passa att jobba med ungdomar som kanske har svårt att hitta sin plats. Även vuxna. Skulle jag passa som det och skulle jag klara av det?

Känns som att jag inte känner för att återgå till ett skrivbordsjobb.

Kramar

Svar: Visst skulle du passa för att arbeta med människor som har svårigheter, kram :)
Esmaralda

24 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Ganska normal barndom, men vuxenlivet mera spännande och intressant. Och svårt.

Fina Esmaralda, är mina känslor sanna? De är så väldigt starka och far åt alla håll och kanter. Kommer de att lugna ner sig? Nu känns det som att de bara växer i styrka och jag knappt själv vet ut eller in. Kommer känslorna att bestå? Lugna sig? Försvinna?
Kram,
Jennifer

Svar: Känslorna kommer att lugna sig.. kanske du ska vänta in detta innan du agerar... kram :)
Esmaralda

25 Dunegull:

skriven

Låter som en härlig uppväxt E! Annorlunda men fantastiskt, och det är väl skönt att allt inte är likadant. Hur kul skulle det vara?

Jag har haft en trygg uppväxt med föräldrar som kört och stöttat i mina idrotter. Annars skulle jag gissa på att den vara typiskt svensk.

Får du in några varningar kring mig nu eller jag är på rätt väg?
Äter bättre, tränar mer, försöka vila mkt. Men är rädd för ytterligare nederlag.

Kram

Svar: En bra barndom har du haft ! Det känns som om du är helt på rätt väg, kram :)
Esmaralda

26 Kristin:

skriven

Mine foreldre var vel ansette mennesker, med en virvelvind av en datter - meg.
Jeg ville ikke være med på alt av oppleste og vedtatte saker, så jeg protesterte høylytt og var nok et krevende barn.
Ja, man skulle ikke synes, ikke si noe når de voksne snakket mm. Men, jeg hadde behov for å synes, og fikk tidlig beskjed om at jeg var for ung til å ha noen meninger når de voksne diskuterte mm. Dette gjorde selvfølgelig sitt til at det bygget seg opp mye i meg, som jeg tok ut i tenårene.
Mye energi har jeg alltid hatt, så jeg var utholdende og sto i det jeg mente var riktig for meg. Trassig som fanden. Jeg har aldri ment å være slem, men, jeg ble ikke sett for den jeg var og mine behov, selv om mine foreldre var velmenende ut fra deres tid. Mente jeg noe som jeg kjente var riktig for meg, var jeg umulig å forandre. Men, jeg hadde en fin barndom, bare jeg fikk hoppe, sprette og leke, og det fikk jeg. Da var jeg lykkelig.
Ønsker en god dag. Kram!!!

Svar: Du var olik dina föräldrar och väldigt mycket din egen och de fick du också lov att vara :) Kram :)
Esmaralda

27 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, hur tänker M om vår vänskap? Förstår hon att jag blev sårad sist. Hon verkar inte vilja beröra ämnet att hon drog iväg och inte betalade. Hade det varit jag hade jag swishat direkt och bett om ursäkt.
Hon chattade på om andra saker att bara hon och hag ska ses men inget om detta som gjorde mig ledsen.
Kram

28 <3:

skriven

Förväntar sig J att han ska sova över idag ?
Vankas det lite älgkött i present?
Kram

29 Hanna:

skriven

Hej!

Ez, du ska vara glad att du inte smälte in i tapeten när du var liten. Det gjorde jag och det var inge kul alls. Jag hade en trygg uppväxt och har egentligen inget att klaga på, förutom att det liksom aldrig hände något. Jag kan tycka att jag hamnade lite efter i utvecklingen och jag kan bli lite ledsen ibland när jag tänker på det. Försöker ta igen det nu i vuxen ålder men åren går och kommer aldrig igen. Herregud, jag låter som en gammal mormor fast jag bara är 38…

Kram

Svar: Bara fortsätt ta igen och gör allt det du vill göra... det har du kapacitet till, kram :)
Esmaralda

30 Louise:

skriven

Jag hade en bra uppväxt. Tyvärr blev jag mobbad i flera år och jag har aldrig haft en riktig kompis. Jag tror att mobbingen har gjort mig till den jag är idag. Osäker och nedtryckt. Tror det är det som gör att jag inte klarar av att ta det där steget och bara lämna mannen. Jag skäms att jag låtit mina barn växa upp i ett sådant här förhållande och hoppas att de kommer återhämta sig och bli bra medborgare och lyckliga när jag väl kommer från mitt förhållande.

Jag är arg. Jag är arg på vårt såkallade rättsväsende våra äckliga lagar i detta landet. Inte nog att en treåring som bott här i hela sitt liv med svenska fosterföräldrar ska utvisas till afrika till ett barnhem. Till ett land där han aldrig varit. Jag är förbannad att vi som kvinnor måste gömma oss och gå ynder jorden för att slippa bli utsatta för våld medan männen får gå fria. En kompis till mig blev misshandlad av sin nye sambo och nu måste hon bo skyddat och han får gå fri. Och på allt detta så har hon en infekterad vårdnadstvist där hon kan glömma barnen efter denna händelse. Har hon tur får hon prara med dem i telefon.
Jag blir så ledsen över att två av mina kompisar blivit utsatta för detta.

Kommer jag få styrka att lämna honom snart?
Sonen tycker jag ska kontakta soc men jag vet inte. Har en kontakt där.
Mötet med skolan gick bra. Vi ska nu efter mötena med cereb ha ytterligare ett med skolan och se till så hon får anpassad skolgång och att de kommer rikta in sig på kärnämnena. Skolan gör allt för att hon ska trivas där.
Jag hoppas det går bra för henne.

Blir det jobb här föe mig snart? Inte vikariat utan fast så jag kommer väck från honom? Tror du soc hjälper mig om jag ber de om det med tanke på att jag är gift?

Ha en jättefin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Fortsätt jobba med dig själv och din egen styrka... du har den i dig och du har kapacitet att göra de val du vill göra.. det kommer ! Stor styrkekram
Esmaralda

31 ML:

skriven

Vi var en normal familj men mycket bråk mellan föräldrarna så jag fick medla och mådde inte alls bra. Tycker att det var skönt att bli äldre och leva mitt eget liv.

Burr. Varför påverkar fullmånen vissa så Es?

I morgon bär det av till kirurgen och hoppas att det går bra. För övrigt så hoppas jag att jag är på rätt väg :)

Hur mår Zanmi? Är hon med mig fortfarande?

Ha en go dag!
Kram

Svar: Ja, det känns som att du är på rätt väg o jag håller tummarna i morgon !!Zanmi är tröttare men hon är med dig och gör sitt bästa, kram :)
Esmaralda

32 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Hejsan kära Es!

Tack för svar på fråga häromdan fast du har nye kunde få nåt till dig. Jag har en undran till!

Vem är det sim visslar härhemma från o till en vissling åt gången. Är det nån jag känner? Sen har jag nån dom verkligen vill ha min uppmärksamhet!! När jag går in med frukosten på brickan på min rollator, så nog katten lyckas ”han” välta ut juicen eller kaffet. Jag har svårt att torka upp men måste ju! Jag kan riktigt känna att ”han” slår saker ur händerna på mig …
Jag har frågat vad ”han” vill men får absolut inget svar!

Kan du hjälpa mig bästa Es?

Kram🤗💜🙏☀️

33 Cecilia:

skriven

Det var nog en mix av båda hemma hos oss. En stor familj, med mycket liv och glädje samtidigt som mina föräldrar uppfostrade oss i vad som anses vara "väl". Hade nog inte velat ändra någonting. Minns min barndom med mycket kärlek, det är nog det viktigaste.

Kan du känna om det finns missnöje eller besvikelse över min prestation? Kände mig stolt och tyckte jag var bra, men börjar känna tvivel.. Kramar

34 Helena Ir:

skriven

Tack för svar.. minns att stryk det fick jag nog inte, kan ha varit att jag påpekat, att skulle det hända, så är det förbjudet med barnaga, och jag skulle kunna anmäla detta. Ett sätt för mig att överleva tyckte jag..Vi hade väl läst det där jag och syrran.. ja, jösses..

Kram

35 <3:

skriven

Den var inte bra.
Esmeralda, varför får hon all denna akne hela tiden?
Vad är det som är fel vad behöver hon göra?

36 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Låter bra o jag hoppas styrkan finns där...
Kram Skorpan

37 Moms:

skriven

Hej:)
Ser du mig och Ma.. få tillbaka vår kontakt? :) kram

38 Alie:

skriven

Jag vill nog komma ihåg att jag hade en bra uppväxt. Många kompisar, lekte mkt ute även om jag hade tider att passa. Pappa var mer strikt och man skulle anpassa sig efter honom och hur hans dag varit.
Efter mina föräldrar Skillt sig blev livet mer vind för våg. Inga direkta tider hade mer egenansvar vilket fungerade bra tycker jag. Jag sökte mig mycket till hästar och stallet där jag fann min trygghet.
Kram :)

39 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har en nyfiken fråga, det är om det finns en möjlighet att jag och min tjejkompis ska bygga om någonting mer, alltså om hon kanske vill ge ett försök lite längre fram? Finns det möjligheten?

Ha en fantastisk fin onsdag, stor kram ☺️🙏

Svar: Jag ser bara möjlighet till vänskap här och ingenting mer, kram :)
Esmaralda

40 Helena Ir:

skriven

Ja, hurra! Och beskedet kom.. :)

Kram

41 AnnaK:

skriven

Ganska vanlig skulle jag säga. Dock tyckte jag det var pinsamt när det kom folk eller kompisar hem då det alltid var stökigt och ostädat 😄

Nu ska jag inte tjata mer om saken men kommer allt lösa sig? Är ju som antingen "offra" mig själv eller ställa till det för andra? Nåt måste jag ju göra. Men så svårt.

Kram 🤗

Svar: Ibland måste man fatta beslut även om det har påverkan på andra... kram :)
Esmaralda

42 Lärarinnan :

skriven

Hej E!

Kan du vägleda mig i mitt arbetssökande. Jag känner mig uppgiven. Man får höra att man når dit man vill om man bara kämpar, men börjar tro att det är bättre att ge upp. Det kommer inte ut något jobb och hur aktivt jag än söker de få som varit ute så sållas jag bort.
När kan ett mirakel ske? När i tid kan jag lyckas hitta mitt drömjobb?

Varm kram!


Svar: Ge inte upp, allt pekar på att det kommer ett bra tillfälle för dig men kanske du behöver tänka lite mer utanför boxen när de gäller vilken typ av arbete du söker... kram :)
Esmaralda

43 Jennifer:

skriven

Tack snälla fina Esmaralda för svaret. Ja det är en riktig känslostorm jag befinner mig i, har nog aldrig upplevt så blandade och starka känslor samtidigt, mycket förvirrande. Men min psykolog sade att det är normalt. Hoppas det.

Fina Esmaralda, funderar dock på de känslor som jag hade innan allt detta, de finns väl kvar efter att känslostormen lagt sig? De känslorna är väl äkta och riktiga?
Det betyder att det egentligen inte ändrar så mycket hur jag känner i grunden. Hoppas bara att det håller.

Ser du något ljust och positivt för mig?
Kram,
Jennifer

44 Camilla:

skriven

Jag växte upp i Finland och hade det ändå relativt bra tycker jag. Tre st systrar och en pappa som var professionell fotbollspelare. Flyttade till Sverige 1976.

Hoppas att dina mardrömmar är bättre Ez? Äter själv betablockerare och hade problem med detta i början. Sovit sämre några dagar men får hoppas att det rättar till sig. Sömn är ju så viktigt.

Berör hennes frånvaro och tänks det något hos personen?

Må så gott🤗


Svar: Tack, jag har sluppit fler mardrömmar och det är jag så tacksam för !! Personen tänker lite till och från... kram :)
Esmaralda

45 Moms:

skriven

Hej:)
Ser du mig och Ma.. få tillbaka vår kontakt? :) kram

46 ML:

skriven

Tack så mycket Es! Jag ska ju inte opereras i morgon utan prat inför men ändå nervöst. Undra om det dröjer länge sedan innan det är dags. Jobbet har ändrat planerna lite så oklart hur mycket jobb det blir på nya men mitt fokus är OP och sen gå vidare. Hoppas att det där nya och bra som skulle ske innan årsskiftet kommer :)

Ha det så mysigt ikväll med två Idol avsnitt :) Kram

47 Fundersam:

skriven

Hej Esmeralda! Kommer han att höra av sig eller är det helt slut mellan oss? Kram

48 Camilla:

skriven

Toppen att höra. Har du fått den som heter Meteprolol? Kall om fötterna kan man också bli av betablockerare.

Får man fråga lite vad personen tänker och varför?

Tack igen.
Kram

49 Cika:

skriven

Nyfiken fråga bara, ser du om någon av chefs-sönerna S eller L är något intresserade? Skulle det finnas någon möjlighet där?

50 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Har en vän. Känns som att jag känner mig osäker på vår vänskap var den är. Hur känner hon? Tror du att vår vänskap är påväg att ta slut? Är det vad hon känner att hon vill eller är påväg mot?
Kram

51 lilla m:

skriven

Hej Es, förstår han hur jag känner för honom?? Kram

Svar: Han har nog lite på känn, kram :)
Esmaralda

52 Tiss:

skriven

Jag tycker att jag hade en ganska vanlig barndom. Inget utstickande direkt. Däremot ville jag vara den "fina, lydiga flickan". Ville göra allting rätt utan att egentligen ha krav på det. Visst det var ju klart att jag skulle vara artig och så, men nä inget utstickande direkt.

Es, kommer hon att vara lika bestämd nästa gång?

53 Boudica:

skriven

Ja vad har det tagit åt mig min hjärna känns så negativ och gnällig, men när den väl kommer igång så är det väldigt svårt att få tyst på den!

Lite ont i ryggen fortfarande, men sov bättre, var tillbaka på jobbet, borde nog tagit någon dag längre sjukledighet. men jag får ju dåligt samvete av att vara borta från jobbet!

Även tankar på Lagergrabben har dykt upp, ungefär nu har det gått 2 år sedan han bjöd ut mig. För att sedan kallt vända mig ryggen till.
Har knappt någon kontakt med honom i nuläget, och var bra tag nu sen vi hördes sist.
Men en viss saknad finns, velat ta kontakt, men är nog inte redo för att hoppa på den känslomässiga berg å dalbanan igen som kommer med honom.

Ska nog beställa en regressionsseans i helgen, som en present till mig själv nu när jag fyller år. Kanske blir ett liv som hjälper mig att förstå och tar mig fram i detta liv.

Ett sista försök es, ser du mig på denna kryssning?

KRAM!

Svar: Ja, jag kan se dig på kryssning, kram :)
Esmaralda

54 <3:

skriven

Godkväll kära Es, tror jag haft en ganska normal uppväxt. Lite Svensson liv med guldkant ibland 🌟
Kanske lite väl starka familjeband som hämtat mig med en del saker. Känt mig väldigt styrd och kontrollerad av både mor och far till och från. Ej mått bra av det. De båda spelat på mina skuldkänslor.
Är ändå tacksam att jag haft det bra och haft föräldrar som alltid brytt sig om mig.
Hur stor är chansen att underbara gråa paljett👗kommer in igen från Michael Kors i XS ? Nu blir det lill - lördag 🍷
Kram

Svar: Chansen finns, kram :)
Esmaralda

55 Hedwig:

skriven

Min barndom var fylld med mycket stress och oro. I allmänhet var livet dock lugnare på 1980/1990-talet, även i storstaden i Nederländerna.
Mitt hundbarn Sven har precis opererats: en svullnad i underkäken har tagits bort. Nu har veterinären skrivit att alla framtänder i underkäken ska dras ut. Jag är så ledsen och förstår inte hur det kan ha blivit så illa. Jag borstar ju hans tänder varje dag och han får många tuggben. Tror du att det verkligen är bra för Sven att tänderna dras ut? Visst går hans hälsa framför allt annat men hur kommer han att hantera det?

Svar: Stackars Sven, men faktum är att han snabbt kommer glömma hur det var när han hade tänder.. och det känns nog bäst att följa veterinärens råd... är du tveksam så sök ett second opinion, det är viktigt, kram :)
Esmaralda

56 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att vi kan ta den här lägenheten? Kommer vi att trivas och bli bra? Eller ska vi vänta lite till?
Kram

57 Bellagio:

skriven

Har hittat en resa till Lissabon över nyår. Via ett företag som anordnar resor i grupp, för ensamresenärer. Vet inte om jag får ihop det med jobb och mitt ex, barnens pappa. Men längtar bort. Tror du att det skulle bli en bra resa?

Svar: Ja, är du bara peppad och på rätt humör så kan det bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

58 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet att jag gör inget felet om facebook. Jag publicera vad jag vill som gör mig glad och våga att dela med. Men flest som inte gillar min inlägget🙄... jag vet redan vad dom förväntar sig av men jag vill inte ger det till dom...

Men varför är det så? Är det bättre att jag ignorera dom som vanligt. Det är inte fint av dom och inte väl bryr sig om min mående...

Men ska jag bara ignorera dom? Kommer det en dag så dom accapterar min förändras på facebook

Ha det bra

59 Misstjejen:

skriven

Hej

Borde jag skicka en sms till c kvinna imorgon för deras attityd i facebook gör mig så irriterar.

Kanske jag kan var trevligt och fråga hur är det med henne för var omtänksamhet sen kan ta en pratstund?

Ha det bra

60 Makaon:

skriven

Vi hade ett ”finrum” som man aldrig fick vara i, trots att vi såväl behövde det för oss barn. Vi var många och vi bodde trångt. Då tyckte man att det gick bra men har aldrig förstått varför man hade ett rum som stod oanvänt.

61 mamma:

skriven

Hej!

Har nu träffat en fantastiskt underbar man. Vi är lika men ändå olika. känns som om vi har känt varandra i hela våra liv men hatar bara umgåtts i ca 3 v.

jag har en känsla av att han är lika såld på mig som jag på honom.

Kan du se något i framtiden?
kommer det bli Vi?

kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: