När inga diagnoser fanns...

Dagens gästbloggare är:  Fransisca

När  du nu bloggar om barndom så vill jag gärna berätta lite om min egen

Jag har två diagnoser,  Asperger och ADHD men dessa diagnoser fanns inte när jag växte upp utan de fick jag först som vuxen.

Jag är uppväxt med mamma och pappa och en syster och en bror.

Vi var en vanlig familj och föräldrarna hade de värderingar man borde ha enligt tidens mått.

Mamma var hemmafru och pappa advokat.

Vi bodde i ett stort hus och hade hemhjälp, vilket var ovanligt på orten där vi bodde. Jag skämdes alltid över hemhjälpen och försökte mörka den.

 

Redan i första klass kom problemen och jag kunde inte sitta stilla. Och satt jag still så zoomade jag ut och tog inte till mig något som sades under lektionerna.

Rymden  blev mitt specialintresse och jag slog lärarna på fingrarna många gånger om med mina kunskaper där – men i övrigt hängde jag dåligt med.

Hade det inte varit för min familjs status så  hade jag hamnat i hjälpklass som det hette då.  Jag lärde mig inte läsa eller skriva förrän jag var 11 år och matten var helt obegriplig länge. Pappa ordnade  privat extra stöd åt mig i alla ämnen men inte hjälpte det.

 

 

Kompisar hade jag inga och jag kände mig som en främmande fågel bland jämnåriga. Jag kan inte minnas att jag var direkt mobbad, bara utanför och annorlunda. I tonåren var jag djupt deprimerad och insåg att jag inte passade in någonstans.

Fina flickor skulle spela piano men det redde jag inte ut.

Jag skickades på gymnastik men hade ingen kontroll alls över min kropp

I sociala sammanhang betedde jag mig absolut korkat och jag visste inte hur jag skulle hantera andra människor.

Jag trodde att jag var den ende i världen som var som jag.

Pappa kunde erinra sig  att det i hans släktled fanns de som var som jag men detta var  ingenting man talade högt om.

Jag misslyckades med fortsatta studier och fick avsluta dem och gick in i en djup depression. Så pass djup att jag behövde bli inlagd men mina föräldrar skickade mig till en ” pension” i Schweiz  istället på ett halvår.

De trodde att kom jag bara iväg  och fick luft under vingarna skulle jag lyfta

Och det gjorde jag också men av helt andra orsaker

Vi bodde 6 flickor på pensionen och läste tyska, samtidigt som vi lärde oss om vett och etikett och en av de andra tjejerna, Lykke från Danmark var lite som min tvilling. Vi fann varann direkt och var knasiga tillsammans.

Vi sträckläste böcker hela nätterna om ”våra” ämnen och specialintressen och vi stannade alltid hemma när flickorna på pensionen skulle på utflykt.

Vi drog oss undan och det fick vi lov att göra eftersom vi annars kunde förstöra för hela gruppen

När jag var hemma igen var jag lite gladare och det var ju tack vare vänskapen med Lykke men det var det ingen som förstod.

Jag blev skickad på en slags hushållsskola och det höll bara en månad sedan skickade man hem mig.  Samma sak med kurser som mina föräldrar försökte få mig att gå.  Jag straffade ut mig, det insåg jag men jag kunde inte påverka detta.

 

 

 

Pojkar och dejting var jag helt ointresserad av.

Därför talade jag om för mina föräldrar att jag var lesbisk för det trodde jag uppriktigt att jag var ett tag  och det blev ett ramaskri. Inte nog med att jag var konstig och udda, nu var jag dessutom lesbisk.

En präst anlitades som skulle plocka det lesbiska ur mig.

I 20 års åldern fick jag på nytt kontakt med Lykke och vi bestämde att vi skulle resa till Rom och bo tillsammans under ett år och studera sådant som vi tyckte om.  Hennes familj och min, tycket det var en bra ide och de bekostade direkt alltsammans, säkert bara för att få oss ur vägen.

Vi byggde vårt liv på ett bra sätt och dessutom började vi i terapi hos en klok terapeut som insåg att vi ” hade” någonting men osäker på vad.

Sedan flyttade vi till Köpenhamn till en stor bostad som Lykkes föräldrar ordnade och alla trodde att vi var ett par, men vi var bara vänner.

Inte förrän jag var 40 år började jag hitta mig själv en aning mer och följde min egen väg.   Jag fick mina diagnoser så småningom och det var skönt. Plus insikten att min intelligens är mycket god.

Jag lärde mig förhålla mig till världen omkring mig på ett bättre sätt och lärde mig knep om hur jag ska hantera andra människor utan att såra eller bete mig udda.

Jag läste astronomi och hittade min yrkesnisch

Så småningom började jag också undervisa inom detta så smått

Sakta men säkert hittade jag min väg.

Ingen kärlek och inga barn, det valde jag mycket medvetet bort.

 

 

 

 

Idag är jag pensionär men jobbar fortfarande lite.

Jag är udda men beter mig oftast som vanligt folk  även om jag kan snurra till emellanåt.

Jag inser att mina föräldrar gjorde så gott de kunde  under en tid när inga diagnoser inom området fanns.

Tack Esmaralda för underbar blogg

Vi har ju träffats irl flera gånger och  du  har genom alla år varit en stor kraft för mig och jag önskar alla terapeuter vore som du.

Kram

Nilla

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet vad min facebookvänner vill har för jag kan inte ger dom. Jag har slutat väl bryr mig om dom men kan dom inte stödjer mig hela vägen och uppskattar över vad jag gör.

Det är inte snällt av dom att gör så mot mig. Jag har satsa på att fokus på mig själv. Det vore trevligt att få stödjer på väg också...

Varför dom gör inte alls? Ger inte alls tillbaka efter jag gör allt för dom...

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet vad min facebookvänner vill har för jag kan inte ger dom. Jag har slutat väl bryr mig om dom men kan dom inte stödjer mig hela vägen och uppskattar över vad jag gör.

Det är inte snällt av dom att gör så mot mig. Jag har satsa på att fokus på mig själv. Det vore trevligt att få stödjer på väg också...

Varför dom gör inte alls? Ger inte alls tillbaka efter jag gör allt för dom...




Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar om ska jag smsar C kvinna? För jag känner ju att jag fick ingenting stödjer från henne och alla

Ha det bra

4 SHA:

skriven

Tack för inlägget och mycket intressant läsning.

Tackade ja till en tjänst igår och går vidare till nästa intervju. Allt tyder på att dom vill ha mig.
Känns så läskigt och nervöst men hoppas att detta kan bli riktigt bra. Efter 9 år på samma stol så blir nog detta min största utmaning någonsin.
Vad tror du? Klarar jag att bli en form av projektledare? Jag som egentligen inte alls har den egenskapen?
Kram

Svar: Visst klarar du det, och du klarar det mesta som du verkligen vill, kram :)
Esmaralda

5 Läroliv:

skriven

Underbart Nilla, du hittade till slut din egen nisch. Starkt gjort. Tack för att du delade med dig.

Kram

6 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Har en väninna.
Känns som vi kommit ifrån varandra lite sista tiden. Jag upplever att hon lätt kan bli så att det ska vara på hennes villkor, vad ser du, kommer vi fortsätta att vara vänner? Vill hon att vi ska vara vänner ?
Kram

7 <3:

skriven

Godmorgon
Kommer det att hjälpa hennes dotters besvär?
Kommer krämerna att var något gott folk pratar om?

8 Mma:

skriven

Hej Esmaralda.

Min kille, han är väldigt på mig ibland. Tex hur jag ska bete mig och göra. Tex om jag ställer disk på ”fel” ställe eller liknande saker. Även när det handlar om barnen. Även fast jag tagit mest ansvar under hela tiden.
Jag gillar inte riktigt det här. Har försökt att säga det men han säger att det handlar om att kunna ta konstruktiv kritik. Det jag känner är att jag måste få vara så som jag är. Eller ska jag tänka om? Man måste anpassa sig till varandra? Menar han så illa som det kan låta ibland? Kan vara jobbigt. Kommer det att bli bättre? Eller fortsätter han så här?
Kram

Svar: Du KAN ta konstruktiv kritik... men hans kritik är knappast konstruktiv... ! Sätt ner foten tydligt för så här kan du inte ha det, kram :)
Esmaralda

9 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Kan du se om min resa kommer att gå bra? Kram

Svar: Ja, det ser ut att gå fint, kram :)
Esmaralda

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har tydligt jobbar med mig själv och ha fokus på mig själv. Jag tar hjälp från serie. Försöka att var starkt. Jag har sluta att bryr mig om andra. Försöka bli självsäker. Jag gör allt som jag kan att kämpa dra mig upp. Jag har sluta att ge så mycket som jag gjorde tidigare. Jag ska bara bli starkt i mig själv. Lita bara på mig själv och känna trygga i mig själv

Jag tror inte väl någon som har lyckas lika mycket som jag gör det för mig själv.

Jag vet att du kan ser så jag har förändrar.

Det kommer tar sin tid.

Andra får vänta om jag ger tillbaka men kommer inte väl gör det mer.

Allt som är glömt och börja med nytt

Ha det bra

11 TILL NILLA :

skriven

Tack snälla för du delade med dig. Många kommer nog känna igen sig. Jag har inte någon av dessa diagnoser men kan ändå känna igen mig lite, dessutom få bättre förståelse för min lilla släkting som har båda diagnoserna som du har. Det låter som du fann din plats här i livet, den var ju alltid din.

Du borde skriva en novell eller bok. Det var en känsla jag fick bara. Du skriver väldigt bra och har mycket att säga. Jag fick huvudbilder direkt.




Stor kram och all kärlek!

Ghostwriter

12 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Vi har fått en lägenhet sådär en bit utanför stan. Så som jag vill bo.

Men det är att vi kommer stå med dubbla hyror under några månader om vi tar den.
Kommer vi att klara det?
Eller kommer det att lösa sig på något sätt?

Kommer vi att trivas där om vi tar den?
Vill helst ha radhus sen också
Kram

Svar: Gör en ekonomisk beräkning och fatta ditt beslut, kram :)
Esmaralda

13 Ghostwriter:

skriven

Har min ängel något att säga mig om min situation och mående? Jag känner att jag tagit mig upp ur djupaste depressionen men balanserar liksom på en lina och ja.



Kram och ha en fin dag!

Svar: Ja, du balanserar men du gör det riktigt bra !! Det kommer en ny stabilitet, och din ängel hjälper efter all förmåga, kram :)
Esmaralda

14 Misstjejen:

skriven

Hej

Inatt jag drömmar om italien och går till den resturangen att äta tiramisu och något mer.

Jag undrar vem är den kvinna som är med mig? Det är inte väl B kvinna. Men vem är hon?

Ha det bra

Svar: Jag tror hon är ett hopkok av tankar.. det är inte B.. utan någon som inte riktigt finns....bara i drömmen.... kram :)
Esmaralda

15 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, varför har mina föräldrar gjort att jag ofta känt mig tvingad till saker.
Pappa pikade mig ofta och var inte alls trevlig mot mig sista åren och fattade inte att jag har det tufft ekonomiskt. Fick aldrig ngn hjälp av honom. Satt min pappa många gånger på piedestal men båda mina föräldrar gick över gränsen flera gånger. Mamma vännina sa skulle jag varit din dotter hade jag inte pratat med er efter ert intrång i lgn. Det har satt spår och förstört min relation till min pojkvän idag.
Varför var pappa som han var mot mig ? Ångrar han sig ?
Blivit bättre gör mig nu med moder. Peppar peppar.
Kram

Svar: Pappa menade inte så illa som det blev och han vill att du ska veta att han älskar dig och alltid älskat dig... idag är han medveten om hur fel det blev och han är uppriktigt ledsen över detta.... kram :)
Esmaralda

16 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag undrar om mitt ex och mitt barns pappa vet att jag alltid kommer att bry mig om honom? Kommer jag någonsin att nå fram till honom?

Kram

Svar: Inte fullt ut, det kan du inte räkna med, kram :)
Esmaralda

17 Branne:

skriven

Hejsan.
Jag har en fråga som har med en seans du gjorde på mig som jag fick i januari i år.
Du skrev där att det fanns möjlighet till vinst i spel i oktober 2002. Detta gör mig lite förvirrad.
Är det oktober i år 2021 eller 2022 du menar/såg?
Hoppas du har möjlighet att svara på detta så jag inte spelar något nästa månad om det är 2022 det handlar om ;).
Kramisar :)

Svar: Det handlade om 2022, sorry för tokigheter !! Kram :)
Esmaralda

18 Lotta:

skriven

Mycket bra skrivet. Intressant. Livet liksom. Det är ett sökande oavsett och bra att det ordnade sig till sist med att du hittade din väg Nilla.

En fråga till Ezmaralda…
Tror du det kommer en kärlek ”mannen” in i mitt liv i det närmaste. Så tråkigt med singellivet.

Kram L

Svar: Han kommer, helt klart, men du får nog vänta ännu en tid, kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Strongt av dig att fixa ditt liv Nilla trots många bakslah. Det kan inte ha varit lätt att jämnt vara "udda". Vilken tur att du fick dina diagnoser till slut, lite happy end, kanske :).

De flesta som har en diagnos är knappast korkade, det brister väl inom den sociala delen av livet, eller? Saknar erfarenhet o kunskap inom ämnet därav frågan.

Trött igår kväll o efter att ha gått tidigt i säng vaknade jag mitt i natten också, suck. Kommer ihåg att jag drömde om att jag hade klätt på mig en tröja bakfram o att jag inte kunde vända den rätt för att det fanns så mycket folk runtom mig. O den tröjan tycktes strypa mig hur mycket jag än drog den framåt för att den inte skulla trycka på min hals. Vilken dröm, gissar på att den kan ha ett budskap, vad tror du Es?

Firar två år på jobbet idag, otroligt, vart har dessa två år gått? Antagligen till evigheten men glad är jag att jag blev vald :). O det finns nog någon annan också som inte ångrat valet, det vet jag ;)...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser ingen större mening med din dröm.. den får nog läggas i facket " konstiga o knasiga drömmar" :) Ja, två år bara försvinner iväg, visst är det märkligt !! Kram :)
Esmaralda

20 Lilla m:

skriven

Hej Es, norrmannen försvann utan någon förklaring… var det meningen att det inte sku bli nåt med honom? kram

Svar: Ja, så verkar det vara, kram :)
Esmaralda

21 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Inte lätt. Själv har jag blivit diagnostiserad med ADD, PTSD, Social ångest, depression, ångest med vissa drag mot autism och asbergers. Men endast drag. Även låg självkänsla och lågt självförtroende koms det fram till.
No wonder att man inte fungerar som man ska och bara vill "uppslukad av jorden" ☹️
Lägg till ett narcissistiskt ex, trauman och skit.

Just nu vill jag bara ha arbete men jag vet inte ens hur jag ska göra. Hoppades såååå på att vinna hjärttalismanen men det var någon som behövde den mer än jag 😊

Blä för livet!!!

Vill fråga en fråga men vet inte ens hur eller vad jag ska fråga. För jag ser inte ljuset i tunneln. Becksvart och hag har givit upp.

Tips och råd?

Kjam

Svar: Fortsätt kämpa, det kommer inte vara i onödan... du kommer nå hela vägen... kram :)
Esmaralda

22 Mh:

skriven

Hej Es!

Nu har jag fått 4 veckors vik, får jobba med min gamla tjänst, såå glad! Kan du se om det blir förlängt sen? Kram!

23 Skrållann :

skriven

Hej!
Hejja Nilla💪👍
Känner mig så trött på morgnarna och en bit in på förmiddagen ….antingen är det omställningen att jobba natt annars är det någon form av uttråkning.
Nu är jag lite besviken på min man av olika anledningar och det hjälper just inte att prata med honom, han kör liksom sitt race och det gör mig lite ledsen och jag tycker det är synd att det fortsätter hålla på så. Antar att jag måste hitta ett sätt att förhålla mig till det hela…jag tänker ju att vi ska åldras ihop?!

Kram❤️

24 lilla m:

skriven

Hej Es, vad är chansen att det sker något fysiskt mellan oss då vi ses på tumanhand? KRam

25 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tack fina Nilla för din berättelse . Tack för att du vågar dela med dig <3 Annorlunda är vackert tycker jag och berikar vårt inrättade samhälle.
Stor rymdkram till dig <3

Fick besked från granne ,han vill köpa Spanjorens hus ! Till spanjorens pris ! Allt blev mycket enklare helt plötsligt :-)

I´m singing in the rain .....

Kram Anki med flock

Svar: Hurra, det låter ju jättebra... här är en annan som också is singing in the rain... :) Kram :)
Esmaralda

26 Rebecca:

skriven

Kommer samboliv med familj ? Det är min högsta dröm :D Typ..att ha lite djur också. Hund..bo vid vattnet :)

Svar: Det kommer, kram :)
Esmaralda

27 Browallia:

skriven

I morse drömde jag om dig! :D Jag fick syn på dig när du satt vid ett bord på ett matställe så jag gick fram till dig för att hälsa. Du hade en djuptallrik framför dig full till brädden med kallt kaffe och en bit hårt bröd låg och flöt på ytan. Du skulle precis berätta varför det är så superbra att äta det till frukost när jag blev väckt av telefonen .Vad betyder det när man drömmer knasiga drömmar om dig? (frågar med glimten i ögat)

Det är mycket nu med hälsan som krånglar men jag har full tillit till dina ord om att det kommer bättre tider och det känns skönt att veta. Stor kram

Svar: Ha ha ha, ja det kanske betyder att man följt bloggen för länge :) Nej, skämt åsido, ibland drömmer man om de personer man vet finns ... utan större mening bakom !! Ja, bättre tider kommer definitivt, kram :)
Esmaralda

28 0e0e0e0:

skriven

Det slutade väl ändå, och tack för att du delade med dig av din livshistoria, fint skrivet <3

..Finns det något mer jag kan göra i mitt bostadsletande elelr är det mest att hoppas på lite tur och nån ger min ansökan en chans? Längtar så efter eget krypin..

29 MH:

skriven

Hej!
Tack för din berättelse Nilla.

Finns det nått budskap från universum i dag Es?

Kram

30 ML:

skriven

Tack för att du delade med dig Nilla och önskar dig all lycka i framtiden. Kram

Huva vilket busväder idag! Har du också det Es?

Får simma till kirurgen om en stund :)

Är jag månne saknad eller inte saknad?

Kram från mig!

Svar: Du är saknad.Ja, här hos mig är det höstväder & hur mysigt som helst :) Kram :)
Esmaralda

31 Anna:

skriven

God morgon Ez,

Alltid så trevligt att läsa när du har gästbloggare. Hade även velat veta mer om när du arbetade som familjeterapeut. Har en fundering som jag hoppas du kan ge råd på.
Jag ställde ju ett ultimatum till mannen. Kan du se varför det har blivit som det har blivit när det gäller att jag har fått vara någon slags draglok för vår relation?
Känns ofta som jag har fått vara mannen i vår relation när det gäller initiativ, visa känslor, föra saker framåt osv? Att han varit så passiv.
Tror inte han är sådan egentligen.

Stor kram


Svar: Ni triggar igång varandras sämre sidor och någon direkt förändring i detta tror jag inte att det blir, kram :)
Esmaralda

32 Lotta S:

skriven

Nilla, håller helt med Ghostwriter, det skulle blir en fantastiskt intressant bok, antingen biografi eller i skönlitterär form!
Es, fortsätter kolla om du får se något som kan hjälpa mig orientera mig i kinesiska fonde, riktig fara på färde eller rida ut stormen eftersom det är med tanke på pensionärstillvaron!

33 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,
Kommer det bli en dejt med JB ?
Vill han träffa någon. Tror inte att jag hör till de tjejer han brukar träffa. Tror han har sina demoner på ngt sätt. Hoppas extramamma drar sitt trumfkort och styr upp detta....Tror livet skulle bli lättare och roligt med honom om vi fann varandra och blev kära.Bra ålder med och inga barn.
Kram

34 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja det är märkligt o borde jag nu vara mera på tårna då jag inte vet vart dagarna försvinner o vad jag gör? Lite skrämmande ju, finns jag med i nuet?
Kram Skorpan

35 Helena Ir:

skriven

Tack för din berättelse, Nilla :) du skriver så intressant att man fångas med i det hela.
Udda tycker jag inte är fel, kan ibland också vara en tillgång i något, kanske i ditt intresse :)
Tror att det mer tillåtande att vara sin egen lite mer idag, åtminstone så hoppas jag det..

Vi har en farbror på gymmet, ja, det finns ju fler.. men just den här han har lite svårt för namn, en av kvinnorna som var där före pandemin , henne kallade han för "cykeltanten" så vi skulle förstå vem han pratade om, igår fick jag veta efter jag frågat vad jag har för namn: Jo, hon som går så mycket.. :) vilken ära, känns som ett indiannamn :)

Idag ska dotterns farmor försöka väckas om det går, kanske hon slutar sin livsresa och far iväg till sin man, hon har ju varit änka i ca 20 år. Har försökt förbereda min dotter.. livet är tungt ibland för en ung människa som möter det här för första gången i sitt liv.

Regn.. hela dagen..

Kram

36 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Och Nilla - så fint att du hittade din egna väg till slut! Stort lycka till med allting!

Fina Esmaralda, de som blev kvar i Kabul (menar dem jag känner), har det svårt. De skriver ofta till mig och ber om hjälp. De lever gömda för talibanerna för att de arbetat för internationella organisationer eller som journalister. De är livrädda, har ont om pengar och mat.

Jag har försökt göra allt jag kan men det är inte mycket jag kan göra. Jag brottas med skuldkänslor, och känslor av hjälplöshet. Jag känner mig maktlös, vill så gärna hjälpa dem ur sin svåra situation, men jag kan inte.

Ibland känner jag skuld för att jag är här och de är kvar där. Hur kan jag tänka kring detta för att inte bli helt fast i skuldkänslorna?
Kram
Jennifer

37 Tiss:

skriven

Hej Es!

Efter nästan 4 smärtfria månader efter byte av skor så börjar en förfärlig smärta i rygg och höft/höfter komma tillbaka. Vad är det som hänt, varför så plötsligt?

38 Lilla m:

skriven

Hej Es, kan det bli en långvarig relation med A? Mer än en kort fling?

39 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott den närmaste tiden 😣😣😣♥️♥️♥️

40 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, är jag på väg framåt? På väg att må bättre? Hur kommer arbetsträningen att bli? Kram och tack 💖

41 21:

skriven

Hej
Undrar verkligen om min katt trivs hos dem jag lämna över han till ellr borde jag ta tillbaka han??

42 Browallia:

skriven

Tack Nilla för en tänkvärd, gripande och känslosam gästblogg. Jag har själv grav ADD men fick min diagnos vid 48 års ålder när jag kraschade av utmattning och social ångesr
Stor kram Browallia

43 lilla m:

skriven

Hej Es, vad är chansen att det sker något fysiskt mellan oss då vi ses på tumanhand? KRam

44 B:

skriven

Heej Ez.. jag är i valet och kvalet om jag ska boka tid för vaccin eller inte.. ända sen det har börjat pratas om vaccinet, så har jag haft den där dåliga magkänslan man kan få av vissa saker, du vet när man bara känner att det kommer bli fel? Jag är inte emot vaccin, absolut inte, har vaccinerats förut och om jag tex skulle resa och behöva ta någon spruta eller så skulle jag inte stå emot det.. men det är något i min kropp som säger att det inte känns bra med just detta och det känns så hemskt att det är så.. Ska man lyssna på sin känsla eller gå emot det och lyssna på alla andra som säger att man måste? Detta gör mig så ledsen helt ärligt... 😭😔.

Kram

Svar: Man MÅSTE ingenting, tänk ett varv till och fatta ditt beslut, kram :)
Esmaralda

45 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
De har varit en del tokigheter i ÅKA projektet, kommer de redas upp och bli bättre nu eller kommer de inte bli någon skillnad? Kommer de bli trassligt för mig och mina vänner? Kram Zoey 💕

Svar: Lite trassel men det verkar som om det kan reda ut sig, kram :)
Esmaralda

46 Ma:

skriven

Hej Esmaralda
Utbildningen är tuff och det är mycket. Jag är lite utbränd.

Kommer jag att klara utbildning ända fram?
Kram

47 G.H:

skriven

Tack för du delade med dig Francisca!!
Måste vara jättetufft att känna dig så fel under hela uppväxten!
Vad skönt att det ordnade sig längst vägen och du kom rätt till slut:)!!

Och kan tänka mig att du är en fantastisk terapeut Esmaralda!!!

… du har i flera seanser sett att jag kommer vidareutbilda mig och funderade länge på en specialist utbildning inom psykiatri.
… men kändes inte riktigt rätt. Har funderat på om någon terapeutisk utbildning skulle passa bättre?

Kram:)

Svar: Terapeutiskt arbete tror jag passar dig riktigt bra... kram :)
Esmaralda

48 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ser spanska språket ut att ha betydelse i mitt liv snart? Ser du mig studera det? Eller leva i ett land där det talas?

Kram

Svar: Verkar ha betydelse, men ser inte hur... kram :)
Esmaralda

49 AnnaK:

skriven

Jag igen.. Om min dotter får någon av lägenheterna hon bokat kommer hon då att trivas där? Var en av dem hon hellre vill ha än den andra. Hon tappar ju all kötid om hon tar en och nojar att hon ska ångra sig.

Har försökt få henne att ta en som står utanför det stora kösystemet så hon får mer betänketid på sig men hon verkar inte så sugen på det.

Kram 🤗

50 Pia:

skriven

Jag känner att jag träffat värdens bästa kille men på sistone känns som allt har förändrats, har han tappat intresset och är det något på gång med den tjejen eller är det jag som drar förhastade slutsatser? Jag vet varken ut eller in för jag älskar honom men känns jag inte räcker till vad känner han för mig? Tack för på förhand Med vänlig hälsning, Pia

51 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du inget från euro jackpott den här veckan 😣 när blir det något Esmaralda 😞 Ser du någonting Esmaralda 😌 ♥️ ♥️ ♥️

Svar: Nej tyvärr, inga tecken på storvinst, kram :)
Esmaralda

52 ML:

skriven

Gick bra hos kirurgen.Supertrevlig men min skada är ruggig. Röntgen visar att senan är HELT av. Muskelskador och kraftig inflammation. Klarade inga av de tester han gjorde när han testade rörelseförmågan och han undrar hur sjutton jag kunnat vaccinera närmare 10.000 pers. Jag kämpar sa jag! Lång rehab och smärta men ber till högre makter att den blir hanterbar i alla fall!  Kommer få lättare narkos och det är jag livrädd inför. Att jag somnar för gott :) Min kirurg visade sig även vara en av de läkare som ingrep vid terrordådet i Stockholm. Han jobbade i närheten och tog sig dit när han fick veta vad som hänt. Jobbat sedan 1990 och är högsta chefen. Känns ändå som att jag är i trygga händer Es  :)

Märkligt! Hur kan jag vara saknad om det inte finns "intresse/känslor"?🤔

Höst är mysigt! Nu soool :) Kram



Svar: Ja, du är i riktigt trygga händer och har ingenting att oroa dig för ! Det finns ju ett visst intresse.. kanske inte så djupt, men något kan jag förnimma... kram :)
Esmaralda

53 Misstjejen:

skriven

Hej

Har en anfall migrän från lunchtid. Så jag sova genom det och jag drömmar om jag var hjälten. Med svarta kläder. Som springa snabbare även hoppar över galler som fasta oss runt sen jag springa till tåget som jag missar även hoppa på den sen trycka på knappen i dörren då går jag inne och ska följa med till en ställe. Sen dom ska kolla på oss alla.

Men vad är det för något dröm att jag blir hjälte genom migrän




Ha det bra

54 Rädd:

skriven

Hej E!

Kommer jag få något ok att göra på jobbet? Ska jag försöka få till något själv med kontakten på universitetet? Just nu känns allt tufft.

Kram och kärlek

Svar: Ja, ta lite initiativ, det kan hjälpa upp situationen, kram :)
Esmaralda

55 Fransisca/Nilla:

skriven

Tack för alla kommentarer som jag väldigt tacksamt tar emot och läser och begrundar. Vi är en underbar bloggfamilj. Kram alla.

56 Bellagio:

skriven

Alltså, jag har en medarbetare på nya jobbet, där jag funderar på om intresse finns 😬. Det finns absolut från min sida, men iom att det är en medarbetare ligger jag lågt. Väldigt lågt. Men det är något med hennes energi,såg henne på bild först och hajade till. Hon söker ofta upp mig, skrattar och pratar om privata saker, samtidigt så är hon en öppen person mot alla. Och nu när jag minns tillbaka på tidigare seanser om min framtida kärlek så kan jag bocka av allt... Vad känner du? Är hon intresserad? Kan det bli något?

Svar: Det finns en chans, den är inte stor men den finns.. ta det varligt och försiktigt så märker du snart, kram :)
Esmaralda

57 ML:

skriven

Hurra!! Då ska jag försöka att inte oroa mig men du vet hur svårt det är Es :)

Jo saknar man någon så måste det ju finnas något intresse i alla fall även om det inte leder till giftemål :) Men det tas inga initiativ i alla fall ....

Wow vilken pipa Annika Idol har!!

Bamsekram!

58 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😔🤗♥️😔

59 TILL B nr 44:

skriven

Jag är inte heller vaccinerad av samma anledning och då jobbar jag dessutom med vaccineringen. Följ din egen känsla och låt dig inte tvingas till någonting. Det är fritt val.

Kram / ML

60 Lilla m:

skriven

Hej Es, kan det bli en långvarig relation med A? Mer än en kort fling?

61 Boudica:

skriven

Ja egentligen är jag lite tveksam till olika diagnoser, ser mer det som olika sorters personligheter, i alla fall dem som är gränsfall.

Har själv lyckats plocka på mig en asperger diagnos, som jag egentligen inte har rätt till!
Hur jag än kollat på kriterierna så uppfyller jag inte dem, plus jag har inte gjort en speciell utredning som krävs för det.
På den tiden det begav sig, var jag nog mer nedstämd bara då min mamma var svårt sjuk, och att jag har min sjukdom med, inte svår, men påverkat mycket i yngre år.

Plus, jag är högkänslig och läser av omgivningen och personer bra. Och ibland för bra för mitt egna bästa. Som att undvika att säga ifrån, för att man är rädd för att såra andra, jag tror att det är själva sårad känslan jag inte vill känna.

Otroligt dåligt humör idag ifrån jobbet, jag hoppas det löser sig, jag mår inte bra, funderar på att att skriva ner hur jag känner, för som jag är så blir jag alltför snabbt upprörd, börjar skrika, och då bryr sig ingen och jag missar hälften av det jag vill få sagt. Bra ide eller inte?

Blev så förvånad att det finns gott folk, för när jag var på stationen på väg hem så var det en kvinna som plockade upp att jag var nedstämd och frågade hur det var med mig, om det var något hon kunde hjälpa mig med. jag har tydligen ett väldigt dåligt pokerface! Jag sa att det är lugnt jag bara haft en tung dag. Jag blev så förvånad, så jag tror jag glömde att tacka för omtanken! Typiskt! Möjligen att jag träffar henne igen? Och just hon fick mig bli påmind om min dröm, som jag frågar om nedan. Nån koppling möjligen?

Du sa att du såg mig på kryssning, men är det just kryssningen jag undrade över som är snart? eller såg du bara en kryssning som kommer någon gång i mitt liv? Vet inte riktigt hur det ska ske om inget ändras. Men det löser sig väl det också.

Mycket gnäll, förlåt! Men min fråga är helt annat slag. Brukar få till mig tolkningar av mina drömmar på morgonen men nu har jag ingen riktig tolkning på nattens dröm. Tror jag. Så jag frågar dig.

Jag hade träffat en kvinna, jag som också är kvinna.
minns inte riktigt detaljerat, men det var nytt förhållande, vi var hos henne, och hennes föräldrar som hon bodde med såg mig redan som hennes tjej. Hon hade tydligen kommit ut för länge sedan. Vi hängde i drömmen, men inget intimt vi lärde väl oss fortfarande att känna varandra. Minns även att jag i drömmen tänkte att hon stämmer in på det du skrivit
i seanser.
Vet inte riktigt hur jag ska tolka detta. Men känner att något budskap har den!

KRAM!

Svar: Ja, ett budskap finns... ta saker och ting som de kommer och överanalysera inte, kram :)
Esmaralda

62 Smulan :

skriven

Blir så ledsen och besviken på en person i min närhet. Som säger till andra att jag inte bryr mig, aldrig hör av mig. För att bjuda in eller hälsar på. När det är hen som aldrig ringer eller hör av sig till mig, dom senaste åren när vi har sets så är det för att jag föreslagit det. Hör inte jag av mig kan det ta lång tid utan kontakt sen känner jag ett stort tvång att höra av mig för fridens skull.
Varför gör hon så här..???
Varför har jag blivit utsedd till det svarta fåret.??

Svar: Hon kan inte bättre.. och du ska inte ta åt dig... kram :)
Esmaralda

63 LilaSyren:

skriven

Hej Ez,

Hade en första jobbintervju idag. Hur tror du det kommer gå? Är detta det jobb jag ska arbeta med?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: