Separata sovrum ?

Då och  då  åker man på olika konvent och evenemang  som terapeut.
 
En gång deltog jag i en slags workshop  och vi ventilerade det här med  sambos eller gifta par  som har olika sovrum.
 
Och på fullaste  allvar ansåg majorieten av terapeuter att skilda sovrum är tecken på att
kärleken gått i stå.
Man står med ena benen i skilsmässa.
Punkt.
 
 
 
Nu är det så att jag så gott som alltid haft mitt eget sovrum, så jag käftade förstås emot och kunde använda mig själv som gott exempel.
 
Sex, jatack  gärna,  men vem har sagt att det måste ske i äkta sängen och att man sen ska sova tillsammans ?
 
Herregud nej !
 
Mitt rum är min borg och så har det alltid varit.
 
Jag vill ha min egen säng...med fräscha fina  lakan... massa mjuka kuddar och i sängen vill jag glo på serier eller läsa böcker.. när jag vill och hur länge jag vill .. jag vill kunna ligga i sängen och käka en macka och dricka ett glas O boy..  och sprida mina grejor...utan att nån annan har en åsikt om den saken.
 
 
 
Och på natten vill jag kunna vända mig hur som helst, hit och dit och utan att riskera att köra näsan i en svettig och stinkande armhåla.. två vale !
 
Männen i mitt liv har inte haft samma behov - men de har funnit sig i saken... och fått lite vinst på det hela också eftersom de kunnat inreda sin  mancave efter egen smak !
 
 
 
Hur ser ni andra på saken ?
 
Måndag idag och  efter Spanska Evas hemfärd i går eftermiddag har jag tagit det lugnt och vilat...
...att festa två dagar i sträck kostar minsann på när man är 65 men skam den som ger sig 😂
 
Kram & kärlek 💖
 
 
 
1 2021:

skriven

Hade en dröm ett par dagar innan om en viss person, som senare befann sig i samma stad som mig. Tog ingen kontakt. Väldigt nyfiken på om vi kommer ses?
Kan drömmar förbereda en om olika händelser?

2 sus:

skriven

hej
man gör som man vill.....
om alla mår bra....
här händer inget...
ser du vad som händer?
love sus

3 Nornan:

skriven

Vilken härlig helg du haft. Skönt att tanka både energi och nån öl i gott sällskap.

Att ha varsitt sovrum är ett laddat ämne för många men jag tycker det är sunt se till sitt (och den andres) bästa. Värre är väl om man vill ha separata måltider eller varsitt vardagsrum och leva nån slags parallelliv under samma tak.

Mina föräldrar har haft skilda sovrum i flera år på grund av deras olikheter och vanor och istället för att på sikt förstöra sitt äktenskap är ju lösningen väldigt enkel och alla är glada. Man ska inte krångla till saker i onödan.

Kramar!

Svar: Exakt, man ska inte lägga större värde i saker och ting än det är ! Kram :)
Esmaralda

4 Birgitta:

skriven

Godmorgon😊

Finns väl inga rätt eller fel utan man ska gör det som känns bäst för en själv😊.

Jag har lämnat mannen A...tänkt mycket på det du skrev i seansen o kände då att nä det blir nog inge bra mellan oss. Det känns som att jag aldrig kommer att hitta en man där det funkar o där vi bor undet samma tak. Jag har ju bott själv i 13 år....hur länge ska man behöva vänta vill ju inte vara pensionär när i träffas😅.

Es ser du nått kring mannen hur vi träffas o när?

Kram Birgitta


Svar: Nej, jag ser inga detaljer men tecknen är tydliga i att han kommer, kram :)
Esmaralda

5 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Min mamma köpte ett par skor till en flyktingtjej, och kan nu inte hitta dem. Sökt överallt. Jag vet att du inte gillar att försöka se var försvunna ting är, men kan du vänligen förnimma om de fortfarande finns i huset och om de kommer att dyka upp?
Stort tack!

Kram

Svar: Jag ser dem inte men hopps att någon annan på bloggen kan hjälpa till, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad gör man om jag har en stort längtan? Det kan man inte att glömma bort. Det finns flera sätta att jag längtar efter i olika hållet.

När alla kommer igen? Jag väntar på alla...

Ha det bra

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag är fasta vid en serie i svtplay är en Turkiet serie heter "själens röda rummet"

Den får mig att saknar C kvinna som vi har samtal för längesen till mig.

Önskar ju att jag får träffas en såna kvinna som i serie...

Men C kvinna gömma sig typ från mig som vad jag känner...🙄 och jag har inte gjorde något än bara saknar henne...




Ha det bra

Svar: Ja, ibland blir det tungt, och man måste ju gå vidare, kram :)
Esmaralda

8 Naturvän:

skriven

Hej!

Tillhör de som har eget sovrum och har haft i säkert 20 år. Finns inte på tankekartan att vi skulle dela sovrum eftersom mitt äktenskap är som det är..mer kamratskap

Det kommer en ändring en dag och då vill jag gärna ha ett stort sovrum som jag delar med min soulmate, med manglade lakan och bäck o bölja som sänglinne!

Behöver ändå ett eget rum där jag målar och jobbar och där måste vara en säng också, hos mig är det en kombination som krävs. Ena utesluter inte det andra.

Apopå lakan igen, är det ngn här på bloggen eller du Esmaralda som vet var man kan köpa rejäla. lite tjockare lakan, sådana som man broderade på förr i tiden, de är mkt bättre och stadigare.

Veckan sätter fart, börjar dra i hop sig till min resa söderöver och jag börjar förbereda mig, vill alltid vara ute i god tid!

Kram !








Svar: Jag älskar också de lakanen... men har inte hittat dem... så jag hoppas någon ser din kommentar och meddelar var vi kan hitta dem !!! Kram :)
Esmaralda

9 Pia1:

skriven

Jag vill sova ensam, punkt!
Mysigt att då och då kanske somna efter film tillsammans eller så, men jag sover fruktansvärt dåligt med någon annan person bredvid.
Är det klart och tydligt från dag ett borde det inte vara något bekymmer.
Men jag behöver knappast oroa mig, bott ensam i 12 år snart förutom barn.
Ändå har jag dubbelsängen kvar som är gravt omysig, eftersom umgänge sker i sängen pga att jag mest är bunden till denna möbel.
Har önskat byta ut de till en mindre många gånger men inser mer och mer för varje år att vad jag än försöker för att få vård och komma ur sängen så ser universum det som en ond morbid lek och ger en smäll på käften så man åker tre steg tillbaka och ännu en dörr är stängd.
Bakslagen är så osannolika och många att man undrar, är det på riktigt eller en mörk komedi?
Halmstrået att få en liten chans att iallafall få visa mina följdskador, nu i september, verkar avblåst. Inte ett ljud.
Finns inget mer jag kan göra heller utan att flytta utomlands med ett par miljoner i fickan, antar att det osannolika inte händer åt det bra hållet 🤣

Svar: Ja, din situation är skrämmande och den nonchalans du stött på i vården.. man kan knappt fatta det !! Styrkekram
Esmaralda

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför är det så nu i min varjdagar när jag är i min lägenheten. Jag ser något i ögonvrån som är suddiga men den finns inte. När jag titta åt hållet då det finns inte. Oavsett vilka formen och storlek. Allt men ändå något som störa mig hela tiden.

Hur ska jag får dom sluta att störa mig?

Något konstigt ibland hänt i min lägenhet. Jag vet inte om det är änglarna eller någon annan som stirra på mig i närmare.

Jag vet inte hur normalt är det men varför hänt det nu?

Ha det bra

11 Mama:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det bli bra med allt som vi nu planerar?
Kommer barnens nya inskolning att gå bra?

Kommer jag att klara av skolan?
Kram

12 <3:

skriven

Två sovrum vore toppen det. Sover ofta en stund på soffan då mannen snarkar. Kommer jag bo i hop igen när jag hittar rätt man, kärlek och bli lycklig och det blir varaktigt?
Var lunchen på konserthuset ngt han föreslog för att han insåg att jag blev less på honom i lördags kväll/ natt ?
Tycker han själv inte att han betedde sig dumt ? Känns ibland som det är noll självinsikt och att han inte ens förstår att han sårade mig.
Kram

Svar: Snällt av dig att sova på soffan... när den tiden begav sig att jag delade sovrum så körde jag ut snarkande mannen till soffan ! Jag tror inte riktigt att han är medveten om sitt beteende, kram :)
Esmaralda

13 MalinS :

skriven

Vi har också separata sovrum. Jag klarar inte av hans snarkande och han klarar inte av att jag går upp 3-4 ggr per natt. Nu är jag så van att sova själv att det inte går sova ihop. Jag får liksom ingen sömn alls.

Klart du ska festa i dagarna två och så härligt att ni haft det så härligt.

Jag ska göra test nr två för tjänsten jag sökt. Många som kuggar tydligen. Hade jag vetat att det innebär dessa typer av tester skulle jag övat för länge sedan. Ser du hur det går för mig?

Kram

14 Lilla m:

skriven

Hej Es, finns det någon i min vänskapskrets som vore intresserad att ha sex med mig?
Kram

Svar: Ja, det ser ut att finns någon, kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Att få sovrummet för mig själv är inte ngn stor sak för mig Däremot måste man ha egna sängar ! Breda sådana ,vill inte ligga tätt då jag avskyr sova varmt ..

Är hyresgästen avundsjuk tro ? Kommer hon sätta käppar i hjulet för mig ?

Måndag och ny vecka nya möjligheter

Kram Anki med flock

Svar: Ja lite avundsjuka kan jag faktiskt känna men inte så troligt att hon sätter käppar i hjulet.. ha dock ett öga åt de hållet, kram :)
Esmaralda

16 Anna:

skriven

God morgon Es,

Underbart att du stått upp för ditt behov, själv sover jag nog bättre med någon brevid mig, man eller hund spelar ingen roll. 😂
En annan fundering. När
jag frågade mannen som jag träffat ett år nu vad han kände, så sa han att han ”håller av mig” alltså kom igen, är det inga kärlekskänslor alls från hans sida? Lite svårt att tro det då vi träffats rätt länge.
Vad säger du om saken?
Stor kram

Svar: Ja, att hålla av och älska är två skilda ting så detta behöver ni prata om... kram :)
Esmaralda

17 Kristin:

skriven

Når man flytter sammen, er det viktig å fortsette å være den man er. Siamesiske tvillinger er man ikke, uansett hvor forelsket man er og bra et forhold er.
Jeg tror at forholdet holder seg bedre av separate soverom. Det er fort å skape irritasjoner om man skal tilpasse seg et mønster som ikke er naturlig. Regner med at de fleste som møter sin partner har hatt eget soverom etter at man man som barn ble stor nok til det. Dessuten, noe så kjedelig som at all sex skal foregå i sengen. Det dreper i hvert fall på sikt, slik jeg ser det. Nei, skal man ha et bra forhold, må man bruke fantasi og ha variasjon i det meste.
Ønsker en god dag. KRAM!!!

Svar: Exakt så !!! Kram :)
Esmaralda

18 Solstjärnan:

skriven

Har ju nu som singel vant mig att sova ensam så kunde nog tänka mig det även framöver vid något skede.Först vill jag nog sova tillsammans då vi är som mest lära och sen visar ju tiden hur vi tycker det fungerar bäst.😊
Ifall endera parten snarkar,breder ut sig,knycker täcket,pratar i sömnen,ventilerar tarmen ja då kan det nog vara skönt att ha eget krypin.
Eget rum med egen personlig prägel är ju igentligen bra på sitt sätt.

Es, hösten är här och vintern smyger sig på...med mörker och kyla..
Ser du något kring min kommande man.Är han redo att möta mig nu? Vore underbart med mys och kärlek 😊😊❤️

Ha en bra måndag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ha kommer ju, och jag kan bara hoppas att det sker riktigt snart... känns absolut som att du ä redo !! Kram :)
Esmaralda

19 Mh:

skriven

Hej!
Kommer jag få jobba till veckan?
Kram!

20 Skorpan:

skriven

Tycker det är upp till alla o envar att ha gemensamt eller eget sovrum som par.

Själv önskar jag att jag hade haft ett eget sovrum i tiderna, fanns inte rum till det, o hade då kanske fått sova ordentligt utan en karl som snarkade bredvid. Han tyckte inte det var nåt problem,naturligtvis inte, men efter skilsmässan gick han på undersökningar o det visade sig att han har sömnapne' o har säkert haft det i åratal. Ja det var ju bara jag som uttryckte mitt missnöje i onödan, visst, visst...

O detta får ju mig att undra om jag nångång långt in i framtiden kommer att dela säng med mannen eller kör vi våra egna race med varsitt rum ;)? O kan det ligga nära i tiden att ens få dela säng med nån trevlig typ Es? Längtar efter nåt fysiskt ;)...

Förvånansvärt effektiv måndag o cyklande, gick lätt, måste nog ha ha haft en hel hög med änglar som sköt på ;D. Tack för det...

Vila o ta det lugnt tills nästa gathering går av stapeln Es :)!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Känns som du kommer dela sovrum med din kärlek... i alla fall ett bra tag... kram :)
Esmaralda

21 Tiss:

skriven

Hej och god morgon Es!

Jag har utslag som jag har kortison mot och nu är dom bruna och mindre. Kan du se om dom försvinner helt? (Har detta problem i perioder men aldrig behandlat tidigare)
Jag blir alltid så orolig kring sånt här.

Svar: Ja, det ser ut som om du blir kvitt problemet, kram :)
Esmaralda

22 Bara jag.:

skriven

Föredrar också eget sovrum.

Undrar om maken går och retar upp sig på att jag satt ner foten ang. hans "gluttande" på unga solande flickor på våra promenader. Han blev arg när jag vägrade gå till dessa solställen. Fick en pik här om dan att jag tittade på nakna män. Satt och såg på en serie och plötsligt blev det en intim stund mellan ett par och då kom piken. Usch, vilken otrevlig sida av honom som visar sig på gamla dar.

Kram


Svar: Ja, han surar nog lite och tar sin chans att pika, kram :)
Esmaralda

23 Bella:

skriven

Åh!! Härligt.. Har alltid tänkt att när jag väl kommer flytta ihop med någon, så ska jag ha mitt egna rum där jag kan ligga o kolla på serier hur ful som helst och drömma om livet all by myself. 😁 Det där med att sova ihop känns inte som min grej riktigt..


Blir det något resande snart igen för musiken? Min kropp o själ längtar efter att få sitta på en barstol, även om de va i fredags senast!! 🥰

Kram

Svar: Jadå, resandet och musiken kommer igång igen, kram :)
Esmaralda

24 Dalkulla:

skriven

Inte delat sovrum, endast om det är snarkning det mesta av natten, eller om någon är uppe och vandra runt om natten på grund av värk och därmed stör den som sover. Jag vill har mannen i samma sovrum annars känns det inte bra alls. Vi är alla olika i sådant, därmed gäller det att den andra partnern gilla läget med eget sovrum.

Kram från ett kallt Dalarna med lite vind och en stor gul sol. :)

Svar: Och hos mig är himlen grå, och regnar gör det också, kram :)
Esmaralda

25 Lotta:

skriven

Vad gäller sovrum tycker jag verkligen att man ska göra precis som man själv tycker är bra. Det är ju viktigt att kunna sova gott om natten.

Jag har ett dilemma. Har fått ett erbjudande om ett kortare heltidsvikariat utan chans till förlängning. Nu har jag precis börjat ett löpande jobb som jag inte alls vet hur mycket tid det blir. Vet inte vad jag ska göra och om jag kan välja????

Kram L

26 Helena Ir:

skriven

Som ung förstod jag inte det där med separata sovrum :),något för gamlingar, kanske! Jag är väl där nu.. äldre åtminstone :) Och skulle det någongång bli aktuellt med frågan om sovrum, så har jag ändrat uppfattning helt i den frågan! Självklart ska jag ha eget sovrum!! Kanske t o m egen lägenhet.. precis som idag!

Det är så segt just nu.. fortfarande inte fit for fight! Men det finns det hopp, finns det tro :))

Ha en fin måndag!

Kram

27 Jennifer:

skriven

Hej och godmorgon finaste Esmaralda. Superstress, snälla: får jag transport ordnat på något vis?
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, det ser ut att kunna lösa sig, kram :)
Esmaralda

28 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att det finns shans till lägenhet iår 😌 Esmaralda ser du Esmaralda om det blir bostad eller hus 🙂blir det December Esmaralda 😊🏠🙃

Svar: Ser bara att chansen finns.. men inte hur stor den är.. och det kan ju också dröja lite, även om det kommer, kram :)
Esmaralda

29 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Eget sovrum? Ja tack!! Jag är som du, vill röra mej hur jag vill och göra vad jag vill och det gör jag också trots att jag har sällskap men man behöver inte alltid sova ihop.
Va kul att helgen blev lyckad, förstår att du behöver vila. Jag känner mej själv trött och sliten även utan fest. Inatt blev det dåligt med sömn, tankar som kommer mitt i natten…kommer det lösa sej nu med det ekonomiska när det är högre instanser som tar vid? Blir det till min fördel?
Ha en härlig måndag och stor kram💞

Svar: Ja, det ser ut att bli till din fördel på lite sikt, kram :)
Esmaralda

30 Lilla m:

skriven

Tack! Är det A eller E eller någon annan? Kram

31 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer allt att lösa sig? Eller kommer vi att få planera om allt?
Kram

32 Louise:

skriven

Jag delar säng med dottern under vardagarna när mannen jobbar. På helgerna med mannen och då ska han alltid bara pilla på mig vilket jag tycker är skitjobbigt.
Och så kom förkylningen hit också. Sonen är förkyld och han smittade dottern och hon har redan varit borta för mycket. Har mejlat hennes lärare och bett om ett möte med rektorn. Dottern tycker inte hon lär sig något i skolan så jag frågade om anpassad skolgång och en elevassistent. Det är sjukt att barn måste ha en diagnos för att ens få rätt stöd och hjälp. Ja hon utreds ju för ADD och får hon det svart på vitt så får hon rätt hjälp.

Well mannen blev arbetslös men fick ett annat jobb 5 timmar senare så nu lär han upp en yngling och sen blir det betald semester för honom och andra förmåner han ska ha. Jag hoppas dock de behöver honom redan nästa vecka så jag slipper vara hemma med honom. Jag sa det till honom att han ser inte röken av mig om han ska ha semester. Då sa han att jag kan flytta.
Jag har ju planer på att kontakta soc nu i veckan och höra om de kan hjälpa mig.

I onsdags var jag på intervju. De behövde en förskollärare till montessoiavdelning grön. Jag kände bara att wow här vill jag vara. De grillade mig en hel del men tyckte att jag var en intressant kandidat då jag har en del språk i bagaget. Men frågan är om jag skulle klara av att leda en hel personalgrupp och ta de beslut som behövs tas.
Jag har även sökt jobb i vikariebanken Malmö inom förskola.

Hur stor är chansen att jag faktiskt får jobbet på den förskolan eller kommer vikariebanken ta emot mig?

Sjukstuga här idag. 2 barn av 3 har åkt på förkylning för jag antar att det finns fortfarande.

Ha en fin dag trots molnigt och tacksam för svar. Kram.

33 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂 😙 😙 😙

34 Bara jag.:

skriven


Tack för ditt svar.

Kram

35 Linda :

skriven

Jag håller med dej helt 😂🙈💕🙏

Vad tror du Ezmeralda, blir det en flytt nästa sommar till huset vi kollat på och verkligen vill ha? 💕

Svar: En flytt lär det bli, dock tveksamt till vilket hus, kram :)
Esmaralda

36 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag kan förstå skilda sovrum och jag och min man har haft det också och det är riktigt spännande;)
Jag var ute och slog runt med gamla arbetskamrater i fredags och det var så kul och gav mig så mycket energi. Nu är jag superladdad för en nattvecka…dock är det fyra nätter och det har jag aldrig arbetat i sträck tidigare så håll tummarna för att det ska gå bra.

Kram❤️

37 Maleficent:

skriven

Kvinnan som du sett mig möta är det större chans att vi träffas över internet eller IRL? Eller hurr träffas vi?

Svar: Det kan faktiskt bli vilket som, kram :)
Esmaralda

38 Jennifer:

skriven

Kommer den här tuffa situationen jag vart i länge nu att lägga sig, kommer det att bli helt bra?

Skulle vara intressant med ett blogginlägg hur du "stänger av" från andra sidan. Hur du gör för att koppla bort dig som medium, om det går:)

39 Rebban :

skriven

Innan min nuvarande relation så var jag faktiskt rätt avig till att dela sovrum och säng med någon igen. Men det funkar nästan alltid riktigt bra då vi båda är tysta och stilla när vi sover alternativt att vi är så pass trötta att vi sover oss igenom allt. 😆 Vi har dessutom sådan tur att vår dotter nästan alltid vill sova i sin egna säng och hon vaknar väldigt sällan. Tur för mig som behöver mina 7 timmar per natt för att fungera. Dock har vårt sovrum kommit lite på efterkälken när det gäller inredningen. Ny säng med fina sängkläder finns. I övrigt inte så mysigt men förhoppningsvis blir det ändring på det i höst när vi kommer renovera light i diverse rum, något vi dessutom ska göra själva trots att vi båda är rätt ohändiga. Kommer vi fixa den där light-renoveringen på ett bra sätt? Vill ju inte bli helt oense och slut på energi.

Kram

40 Mikael:

skriven

Skilda sovrum? Livet tillåter inte det då det ex. är svårt spontanälska mitt i natten eller på morgonen, skulle jag och en käraste ens komma på tanken på skilda sovrum så tycker livet att nu får nu göra något annat och säkert sett till att vi lekt färdigt långt innan dess :)


Ibland får en hjälp av tekniken på vägen när livet tycker att en lekt färdigt och det är dags göra något annat, Felix Herngren fick bra hjälp, man kan undra ifall frun fick ur sig något under deras samtal men det kom aldrig fram, typ

Felix! Din j-v #****##**#*!!!

Eller ifall hon bara var tyst hela tiden :)


– Ja, jag hade precis träffat Clara på jobbet och var väldigt förtjust i henne och hon i mig. Jag ville säga vad jag kände för henne så vi åkte iväg i min nya bil med inbyggd mobiltelefon, bilen hade alltså eget mobilnummer. Vi åker iväg och jag stänger av bilmotorn, men precis när jag stänger av bilen så ringer min fru och det blir något tekniskt fel så samtalet kopplas upp, men strömmen är avslagen så högtalaren går inte på, men mikrofonen är på så hon lyssnar på oss i ungefär en kvart. Jag förklarar hela situationen för Clara, hur mycket jag tycker om henne och att jag vill lämna min fru. Sedan när jag har lättat mitt hjärta så ringer det i Claras mobil. Det är då min fru som har förstått vem Clara är. Clara svarar och säger sen att min fru vill prata med mig.

– Det här var dagen innan julafton så jag frågade min fru hur vi skulle göra och det blev så att vi ringde runt till respektive släkt och berättade vad som hade hänt. Men det blev jättejobbigt för min exfru och Claras fästman, men med facit i hand har vi i dag en jättebra relation med både min exfru och Claras ex.


Kram
Mikael

41 21:

skriven

Hej,
Vet/förstår hon vad hon gjort för fel? För jag beter mig inte som vanligt mot henne mer

42 Ghostwriter :

skriven

Vad känner han för mig?
Fanns det någon annan i bilden eller varför ger han upp?
Ska jag ha is i magen eller släppa taget



Kram

Svar: Känns det inte ok så är det inte ok... kanske bättre och släppa och se vart det bär... kram :)
Esmaralda

43 Nornan:

skriven

Tips till dig Es och NATURVÄN kommentar nr.8

På loppisar, Röda Korset, Myrorna etc hittar man ofta gamla tjocka supersköna lakan av riktig kvalité, ni vet såna som tål att kokas. Det är både blligt och miljövänligt.

Kram kram

Svar: Tack för tipset:) Kram
Esmaralda

44 ML:

skriven

Jag har aldrig gillat att sova med någon. Vill precis som du ha space och ingen som bökar och har sig. Sover med min nalle som jag har haft sen jag var 3 år. Bästa sällskapet. Sex .. vad är det för något? :)

Ja vad har jag gjort under min första lediga helg på 5 månader. Tanken var att njuta bla i skogen men blev inte så. Fixat ärenden som jag inte hunnit med tidigare. Städat. Tvättat. Handlat. Tagit mig i panik till en annan frissa för att lösa det värsta av klippkatastrofen förra veckan men hela håret måste klippas om och det hann vi inte med då hon var fullbokad. Att dåliga frisörer får vara verksamma är bedrövligt! Så jag vill ha en svart sopsäck på huvudet :) Sen har jag försökt att heala brosans kompis som ligger svårt sjuk på sjukhuset i Malmö med lunginflammation och bukspottkörtelinflammation. 50 år. Vaccinerad och fullt frisk men ändå .... och tyvärr ser man detta som sjukvårdspersonal samt allvarliga biverkningar av vaccinet men det tar inte media upp. Jag kan ju inte heala som du Es men försöker så gott jag kan och andningen var LITE bättre igår i alla fall så håller alla tummar att han repar sig!

Två och en halva vecka kvar på jobbet och jag tror att jag följer med till nya lokalen i Oktober. Fick reda på att de handplockar få personal och jag är en av dem. De är tom beredda att anpassa vissa arbetsuppgifter pga min arm och det säger mycket. Jag vill/hinner inte heller börja på nytt innan OP och Zanmi verkar även vilja det så tror att jag tagit rätt beslut. Igår fick Zanmi salt igen som hon får varannan vecka. Hoppas att hon är nöjd med hur jag tar hand om henne och att hon mår bra :) Ingen kärlek blev det på jobbet och förstod att det skulle skita sig. Lyckas man inte träffa en enda när man träffat ca 400.000 människor då är man rökt. Sämsta resultatet man kan få :)

Ha en go start på veckan. Tiden rusar iväg. Snart är det jul. Tjohoo :) Kram och pussar till ostbågen :)





Svar: Då fick du gjort en hel del praktiskt under helgen i alla fall men det var ju attans med frisören ! Har hänt mig också någon gång att man insett att herregud, människan har förstört mitt hår !! Inte kul alls ! Klart att du blir handplockad att följa med till nya lokalerna, fattas bara annat, kram :)
Esmaralda

45 Anki:

skriven

Tack <3
Håller korpgluggarna öppna ;-)
Nu mot fotvården !

Kram Anki med flock

46 Lilla m:

skriven

Hej Es, är det A som är intresserad? Kram

47 <3:

skriven

Är medicin på villovägar som jag skickade förra veckan ändå till vännina?
Ser den ut att komma fram ? Var tveksam att skicka med posten men hon bor inte här i stan.
Kram

Svar: Det ser ut som om den ska komma fram, kram :)
Esmaralda

48 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ser framemot delad säng då ;). O han också ;)?!
Kram Skorpan

49 Mikael:

skriven

Inte ens katten som börjat följa efter mig gillar skilda sovrum, stiger jag upp när han sover så jamar den och gnäller, vaknar den inte just då så tar det bara någon minut så dyker den upp och jamar, den blir inte nöjd förrän den känner min närvaro så det är bara att finna sig.

Livet har sina vägar med mig och det är bara finna sig så gott det går :)

Kram
Mikael

Svar: Tänk, inte ens en katt hade jag stått ut med att ha i sängen :) Kram :)
Esmaralda

50 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan du hjälpa mig att förstå. Varför jag söka så mycket efter narcissist på nätet på sistone tider. Det är väl beror på att något som inom mig själv vill berätta att jag har träffa en såna eller flera. För jag ska lära mig för nästa gång och inte träffa en såna igen?

Grund av jag har uppleva såna och något sätta som några omkring mig och jag själv. Flera som vill gärna att jag söka såna.

Är det grund av jag har träffas en på riktigt?

Du sägs väl att jag tror så jag vet vem kan det var?

Ha det bra

51 21:

skriven

Hej,
Vet/förstår hon vad hon gjort för fel? För jag beter mig inte som vanligt mot henne mer

52 Browallia:

skriven

Du är ju vattuman precis som mig och vattumannens karaktärsdrag är ju att gå sin egen en väg och göra saker på sitt eget sätt. :) Själv vill jag sova nära i samma säng men har fått kramas med kudden eftersom jag varit ofrivillig singel större delen av mitt vuxna liv. De perioder jag har haft mycket ångest på nätterna har jag sovit bäst i soffan, ryggstödet fungerar som ett slags konstgjord närhet som ger mig ett lugn och känsla av trygghet.
Alla sätt är bra utom de dåliga ;D
Att katten vill sova intill mig är ju mysigt på sitt sätt det med och något jag inte skulle vilja vara utan.

Ny vecka, jag förbereda mig för kommande batalj med F-kassan i och med att min sjukskrivning snart tar slut. Idag är det två veckor sen jag var till sjukhuset och fick besked om att jag har blodbrist och diabetes 2 men jag har inte hört ett ljud ifrån vårdcentralen som är de som ska utreda och behandla mig. Vem vet vad som kan hända om de låter mig gå för länge med för lite blod i ådrorna, kanske börjar mina hörntänder börja växa snart och jag förvandlas till Dracula! ;D Bäst att ringa och stöta på om att de får skynda på med att kalla mig, eller vad tror du? (skämtar med glimten i ögat) Önskar dig och MG en fin måndag Kram

53 Ghostwriter :

skriven

Det kändes ok men det kom lite plötsligt och snabbt…
Känner han inte som mig?


Kram

Svar: Jag tror han är lite mer osäker på sina känslor, kram :)
Esmaralda

54 Dunegull:

skriven

Vad roligt att se att du haft en bra helg 💃

Min hunds kompis-skatan som alltid hälsar på fick ett trauma tidigare idag. Han flög in i uterummet som är i glas och fick panik. Jag hörde bara en jävla smäll samtidigt som jag satt i samtal med banken. Sprang ut och försökta öppna alla delar men han lyckades dundra in i rutorna flera ggr innan han till sist flög ut. Hur gick det för stackaren? Tror du han överlever? Han är inte kvar o trädgården vad jag kan se men är oroligt såklart! Kan du se eller känna något?
Saknar ju hans humor redan 🥰

55 Yvonne gammal kund :

skriven

Hej hej!

Ja jag skulle just säga att loppisar har tjocka fina lakan. Men nornan hann före mig😊.

Har själv köpt massa lakan där!

Kram

Yvonne

56 M:

skriven

Om jag hade haft sambo hade jag nog föredragit att vi sover i samma säng då jag tycker om att sova tillsammans, tycker också det är så mysigt att sova med hund/katt i sängen, mycket mysigare än med sambo nästan😂
Men förstår att det kan vara skönt att ha hela sängen för sig själv, så att man kan breda ut sig.
När ni sover på hotell bokar ni två enkelsängar då eller kör ni på dubbelsäng?💗

Es för ett ganska bra tag sedan såg du ett möte för mig med en militär.. jag undrar dock om det mötet fortfarande ligger kvar i min framtid så att säga? Hade nämligen redan träffat en militär några månader innan du skrev det.. tänkte så att det inte var det som du kanske snappade upp. Alltid trevligt om det finns ett till militär-möte att se fram emot, en snygg militär tackar man inte nej till😂☀️

57 ML:

skriven

Exakt Es! Man får ju panik och idag ringde jag faktiskt till dem och de beklagade så mycket och jag får pengarna tillbaka. Eftersom jag jobbar så är mamma på väg dit. De får sätta in på hennes kort först så för vi över till mitt sen. Minsta de kunde göra :)

Läste att en personal i Göteborg har livshotande skador efter att en patient skurit honom i buken. USCH! Den 15/9 och 28/9 är det 2 år sedan jag åkte på stryk. Var ju två smällar på två veckor. Såren tar lång tid att läka och jag hoppas bara att kirurgen kan göra min arm något bättre i alla fall🙏

Varför drömmer man om ormar? Det är ju inte direkt det gulligaste att drömma om och jag är ju inte ens rädd för dem men igår hade jag däremot en fight med en stor spindel i tvättstugan. Räliga kräk det där :) Kram

58 Till ML :

skriven

Grattis till framgången på jobbet :)
Det handlar inte om hur många män du möter, är inte tiden inne för dig och din sm att mötas så kommer han inte dyka upp. När det är dags för era vägar att korsas så kommer det ske där du minst anar det. Du behöver inte vara rädd för att ni ska missa varandra, ha tillit och tro på att det kommer att ske. Om du tvivlar sänder du signaler till universum som gör att ert möte kommer dröja ännu längre.

/ B

59 GP:

skriven

Jag delar gärna säng, men sen håller jag med dig om att det kan vara skönt att kunna vrida och vända sig hur man vill, samt göra vad man vill i sängen.


Es, ser du om jag kommer att hitta min plats på mitt nya jobb? Jag känner mig förvirrad och som att jag inte riktigt tillför något…


Kram :)

Svar: Du kommer hitta din plats.. ge dig själv lite tid bara... kram :)
Esmaralda

60 Lisa:

skriven

Hej Ez

Tycker att det verkar mycket vettigt med skilda sovrum. Så här i efterhand efter 23 års "sängdelande" och skilsmässa så hade det varit en klar fördel. Ska föreslå det till en ev. ny sambo :)

Oroar mig för en sak med hälsan, är det något jag behöver kolla upp ?

Kram Lisa

Svar: Kolla upp så att du sedan kan känna dig lugn.. annars kommer du nog alltid känna en viss oro, kram :)
Esmaralda

61 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Verkar som ni ändå har haft de kul tillsammans! ❤️ De är ju viktigt att träffa vänner och umgås då den sociala biten är något alla behöver och inte bara gamla.

Tyvärr fick mina föräldrar inte någon valp. De var fem stycken och eftersom det var fyra hanar och en tik skulle uppfödaren ha tiken till framtida avel och det var tik dom ville ha. Men får se hur det blir nästa år.

En sak jag undrar gällande min M2B, kommer han arbeta mycket eller normalt? Kram Zoey 💕

62 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Verkar som ni ändå har haft de kul tillsammans! ❤️ De är ju viktigt att träffa vänner och umgås då den sociala biten är något alla behöver och inte bara gamla.

Tyvärr fick mina föräldrar inte någon valp. De var fem stycken och eftersom det var fyra hanar och en tik skulle uppfödaren ha tiken till framtida avel och det var tik dom ville ha. Men får se hur det blir nästa år.

En sak jag undrar gällande min M2B, kommer han arbeta mycket eller normalt? Kram Zoey 💕

63 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan du ser om jag gör rätt för jag prata med T kvinna och det är bättre att inte tar riskera att träffas B kvinna även om jag vill för en del av jag medvetenhet att det kan blir värre för mig. Jag valt att inte gör det och fokusera på vad jag behöver just nu så mest.

Jag försöka ändå kämpa emot och för mig själv

Ha det bra

64 Lilla m:

skriven

Hej Es, ser du något om vem det kan vara som är intresserad? Kram

Svar: Nej inte tydligt, kan nog vara mer än en också, kram :)
Esmaralda

65 Månskenet:

skriven

Hej!
Nu vill jag be om HJÄLP! Kan någon snäll synsk varelse se var jag har min ena bilnyckel? Hade semester, var snabbt till jobbet en lördag, kom hem (med bil), körde inte på några dagar - och sen är nyckeln BORTA. Flarnet är av läder, fanns bara bilnyckeln och ett flarn till butikskärran och en kort kedja utan funktion. La jag den i skräpkorgen med munskyddet eller vart 17 har den hamnat. Tack på förhand! Kram!

66 GP:

skriven

Es, ser du om min nuvarande anställning kommer att gå över till en tillsvidareanställning eller om det blir förlängt vikariat?



Kram :)

67 EPM :

skriven

Jag gillar ju att sova ihop med A, delar tom täcke. MEN, vi är ju sambos på deltid och jag behöver verkligen de dagarna jag är själv med mina barn. Jag måste ha den tiden för mig själv.
Jag har alltid haft ett ensambehov men jag har nog varit mer lyhörd för mitt behov ju äldre jag blir.

Es eller nån annan här i bloggfamiljen hjälp mig! Jag hittar inte ett visst material som jag haft i min forskning.
Snälla snälla hjälp mig hitta det!!

Kram

68 Cecilia:

skriven

Jag föredrar att sova tillsammans då jag tycker det är så mysigt med närhet. Men förstår helt klart varför du vill ha en egen säng. Ingen som stör med snarkningar, ligger i vägen, tar täcken osv. Tycker inte andra ska lägga sig i eller analysera kring samsovandet. Uppenbarligen funkar det hur bra som helst och betyder inte alls att det är kris i förhållandet. Tvärtom så tror jag att det kan vara bra om man störs av varandra.

Har med små steg försökt integrera mig med några klasskamrater jag vill umgås mer med. Vill inte vara för på och ivägen. Känns svårt att komma i en grupp som är sammansvetsad. Vad tycker dem om mig och ska jag fortsätta med att ta kontakt med dem? Vill inte verka för desperat.. Kram

69 Naturvän:

skriven

hej!

Tack Norna för tipset ang lakanen, har googlat runt och inte hittat ngt på nätet ännu.

kram

70 Lizzie:

skriven

Jag och maken har skilda sovrum och haft i flera år. Om vi INTE hade haft det så hade vi varit skilda pga min brist på sömn. Maken snarkar något kopiöst - värre än tröskverk. Eftersom han vägrar söka hjälp för det så får han sova i eget rum. Fungerar utmärkt och jag uppskattar att kunna kolla på plattan eller läsa en bok utan att någon tjatar om att det ska vara släckt eller tyst.

71 ängeln:

skriven

Hej Esmaralda, min dotter blir illa behandlad i skolan av bästa kompisen. Är bästa sättet att prata med läraren? Dottern är så rädd att förlora vännen...detta är inte lätt...kram

Svar: Nej, det är inte lätt... de är annars bästa kompisar så jag tänker att de behöver reda ut detta och kanske ni föräldrar kanvara mer rätt för barnen i att hjälpa dem lösa sina problem... kram :)
Esmaralda

72 Mikael:

skriven

En nätt katt på 7 kg är lätt mot en tik på 27 kg som sover i sängen, hundar är inte så graciösa när de ska lägga sig ner de hamnar ungefär där de hamnar, är man i vägen så landar de på en haha en katt lägger sig mjukt och försiktigt :)

Kram
Mikael

Svar: Så sant :) Kram :)
Esmaralda

73 Viktigt för mig:

skriven

Hejsan Es!
Väljer annan sign idag av speciella skäl.

Vilkenmysig tjejkväll ni har haft håller med visst är det kul med människor som är glada 😉

Fråga:
Kan du se om min dotter kommer in på nån av de 3 utbildning har hon sökt? Hon är förstareserv på alla!
Undrar också om du kan se om får bättre eko omi snart en sån kämpe jag är så stolt över henne💞

Hoppas på att du får fram nåt tack på förhand ✊🍀✊❤️🌸🌺🌞❤️Kram

Svar: Hon har god chans att komma in på utbildning... kram :)
Esmaralda

74 💕 Zoey 💕:

skriven

Go kväll Es!
En sak jag undrar gällande min M2B, kommer han arbeta mycket eller normalt? Kram Zoey 💕

Svar: Hyfsat normalt tror jag, kram :)
Esmaralda

75 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Två sista frågor bara innan jag lägger allt på hyllan och går vidare,
1. Kommer killens ex sluta vara sur på mig med tiden eller kommer hon alltid vara sur på mig?
2. Är hon svartsjuk på mig?
Hoppas på svar! 🙏🙏🙏
Kram ❤️

76 Dunegull:

skriven

Vad roligt att se att du haft en bra helg 💃

Min hunds kompis-skatan som alltid hälsar på fick ett trauma tidigare idag. Han flög in i uterummet som är i glas och fick panik. Jag hörde bara en jävla smäll samtidigt som jag satt i samtal med banken. Sprang ut och försökta öppna alla delar men han lyckades dundra in i rutorna flera ggr innan han till sist flög ut. Hur gick det för stackaren? Tror du han överlever? Han är inte kvar o trädgården vad jag kan se men är oroligt såklart! Kan du se eller känna något?
Saknar ju hans humor redan 🥰

77 AnnaK:

skriven

Oj, vilket som funkar. Är väl mer brydd över att jag snarkade när jag sover. Sover rätt bra själv oavsett.

Har åkt på rejäl järnbrist och fått hjälp med det på hälsocentralen. Livet är tyvärr ändå miserabelt. Vill vara singel och göra och bo hur jag vill. Och vill jag dejta eller ha en kk så kan jag det. Varför är jag för feg att ta tag i det. Har väl ändå rätt att leva mitt liv jag med. Är snart för gammal för allt kul.

Kram 🤗

Svar: Ja, du kan leva ditt liv precis och exakt som du vill... ta vara på den möjligheten.... you go girl !! Kram :)
Esmaralda

78 Boudica:

skriven

Känner mig väldig tudelad i dagens fråga, både ja och nej här. Men sen är jag nog sån i det mesta ;)
Däremot hade jagh en hund som var väldig dålig på att dela säng, la alltid sig i mitten och resten av utrymmen fick man hålla sig till, försökte man putta lite för att få plats så puttade hon tillbaks typ "vad håller du på med människa!?"

Har sovit ensam länge nu, och vaknar oftast med täcken, kuddar, örngott och lakan på golvet, så jag börjar undra hur en man skulle klara sig där! XD

Es, försöker igen med en fråga från tidigare.
Sverige öppnar upp, och det innebär att jobbet bokat sin traditionella julkryssning, jag har sett fram emot det, och även sätt mig där innan de utannonserade det. Velat som ett typ avslut med vissa kollegor och förhoppningsvis mig själv snart. Men nu infaller det på en helg som jag är redan uppbokad på, typiskt nog den enda helgen i år som är bokad för mig.
jag har min kurs just den helgen, och den är inget jag vill missa heller, och den är dessutom dyrt betald.
Men ändå känns det inom mig som att jag kommer med på kryssningen.

Vad ser du, kryssning, kurs eller båda?

KRAM!

79 ML:

skriven

Ett speciellt arbetspass idag. Jobbade med en kvinna som frågade om jag kunde läsa någonting kring henne. Kände tydligt att hon har varit med om mycket och att hon bär på en stor sorg. Då började hon gråta och sa att det stämmer. Ej bearbetat ena dottern som dog i plötslig spädbarnsdöd för 30 år sen. En annan dotter är plågad av den svårare formen av PMS. Själv har hon varit deprimerad med panikångest. Och mår alltså inte bra idag så tårarna rann och jag blev själv förvånad över att jag kunde känna detta. Jag berättade om dig Es. Om seanser, healing och talismaner och hon fick din mailadress så hon kommer nog att kontakta dig. När vi skiljdes åt så tackade hon mig med tårar i ögonen och sa att hon var glad över att ha träffat mig idag. Jag hoppas att jag kunde hjälpa henne till ett bättre mående så småningom. Speciellt om hon får din hjälp Es :)

Vad är det nya som snart ska komma min väg förresten? :)

Ha en bra afton med Idol. Kram

80 Annis:

skriven

Jag drömmer så mycket om min farmor som gått över till Alltet för snart 20 år sedan. I drömmarna så är hon inte död utan har levt hela tiden och att hon snart kommer hem igen så vi kan ses. Vad betyder den drömmen?

Kram

Svar: Att hon faktiskt inte är död och borta... bra här i jordelivet.I Alltet lever hon i allra högsta grad och det vill hon meddela... kram :)
Esmaralda

81 Fanny2:

skriven

Det finns gott om goda skäl till att sova ensam medan de flesta som inte vill sova ensamma mest söker närhet. Andra gillar möjligheten till att kunna inleda annat... Sommarvärme? Skönare att sova ensam. Lägger man sig olika tider är det bättre för husfriden. Om den ena snarkar mer är det bättre för sinnesron att sova ensam. För min ibs-mage är det ibland skönt att sova ensam när det gör ont. Skulle kunna göra en lista med fördelar och den som fryser kan bara köpa ett skönare täcke. :) Ja, jag är för bekväm med att sova ensam och skulle helst sova ensam hela livet. Det är däremot inte lätt att hitta killar i min ålder som vill detsamma. Har man inte samma behov av närhet är man kanske inte rätt för varandra? Jag gillar att du kallar männens sovrum för mancave. Tycker ärligt talat att många inreder mörkt och fult. 😂


Tack för svar sist. Du har rätt i att A inte är min soulmate. Min soulmate är ute på vift någonstans. :)


Kram

Svar: Men han kommer, din soulmate, ni kommer hitta rätt och hitta varann... kram :)
Esmaralda

82 ullie:

skriven

va han lite ledsen när han tog sönder mina saker ? Va ju inte meningen ....
jag blev väldigt ledsen gillar ju vita pumpor så gick båda sönder

nä jag vill höra gubben snusa lugnt så får jag ro och somnar efter det i bland

83 Ghostwriter :

skriven

Varför visade han så mycket och lät mig komma in i hans liv + flera, om han var osäker på vad han ville? Är skit sårad (detta händer ju mig varje gång jag vågar öppna upp mig). Och det är okej, jag klarar mig faktiskt bättre än jag någonsin trodde. Tycker bara synd om killar som går miste om den fina kvinnan jag är. Förstår inte bara varför han tog in mig i allt om det inte kändes helt bra?


Min soulmate skulle aldrig ljuga och aldrig låta mig gå för den delen heller. Det vägrar jag tro..
Kram

84 Ghostwriter :

skriven

Varför visade han så mycket och lät mig komma in i hans liv + flera, om han var osäker på vad han ville?
Tänker släppa och gå vidare iallafall… hur sårad jag än är.



Kram

85 Dunegull:

skriven

Vad roligt att se att du haft en bra helg 💃

Min hunds kompis-skatan som alltid hälsar på fick ett trauma tidigare idag. Han flög in i uterummet som är i glas och fick panik. Jag hörde bara en jävla smäll samtidigt som jag satt i samtal med banken. Sprang ut och försökta öppna alla delar men han lyckades dundra in i rutorna flera ggr innan han till sist flög ut. Hur gick det för stackaren? Tror du han överlever? Han är inte kvar o trädgården vad jag kan se men är oroligt såklart! Kan du se eller känna något?
Saknar ju hans humor redan 🥰

Svar: Ja stackars liten.. han blev chockad men han överlever absolut, och han kommer tillbaka men är försiktig, kram :)
Esmaralda

86 Dunegull:

skriven

Vad roligt att se att du haft en bra helg 💃

Min hunds kompis-skatan som alltid hälsar på fick ett trauma tidigare idag. Han flög in i uterummet som är i glas och fick panik. Jag hörde bara en jävla smäll samtidigt som jag satt i samtal med banken. Sprang ut och försökta öppna alla delar men han lyckades dundra in i rutorna flera ggr innan han till sist flög ut. Hur gick det för stackaren? Tror du han överlever? Han är inte kvar o trädgården vad jag kan se men är oroligt såklart! Kan du se eller känna något?
Saknar ju hans humor redan 🥰

87 Dunegull:

skriven

Vad roligt att se att du haft en bra helg 💃

Min hunds kompis-skatan som alltid hälsar på fick ett trauma tidigare idag. Han flög in i uterummet som är i glas och fick panik. Jag hörde bara en jävla smäll samtidigt som jag satt i samtal med banken. Sprang ut och försökta öppna alla delar men han lyckades dundra in i rutorna flera ggr innan han till sist flög ut. Hur gick det för stackaren? Tror du han överlever? Han är inte kvar o trädgården vad jag kan se men är oroligt såklart! Kan du se eller känna något?
Saknar ju hans humor redan 🥰

88 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag kan förstå skilda sovrum och jag och min man har haft det också och det är riktigt spännande;)
Jag var ute och slog runt med gamla arbetskamrater i fredags och det var så kul och gav mig så mycket energi. Nu är jag superladdad för en nattvecka…dock är det fyra nätter och det har jag aldrig arbetat i sträck tidigare så håll tummarna för att det ska gå bra.

Kram❤️

89 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag kan förstå skilda sovrum och jag och min man har haft det också och det är riktigt spännande;)
Jag var ute och slog runt med gamla arbetskamrater i fredags och det var så kul och gav mig så mycket energi. Nu är jag superladdad för en nattvecka…dock är det fyra nätter och det har jag aldrig arbetat i sträck tidigare så håll tummarna för att det ska gå bra.

Kram❤️

90 Dear Friend:

skriven

Using the table, you can filter up to the street where you live

91 Dear Friend:

skriven

Hey, Tonight only the hottest girls are waiting for you. You can join here http://x-tube.one/


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: