De fattiga.....

Det finns fattigdom i dagens Sverige  och barn som växer upp fattigt.

När klassen ska hitta på aktiviteter får man alternativ och att gå skogspromenad brukar vara gratisalternatiet  och det är vad de fattiga barnen väljer. De vet ju att man inte har råd.

De blir utanför i skolan… har fel kläder, de har inga kalas och brukar inte heller själva gå på kalas, de har inga tider som de måste vara hemma när middag serveras, det brukar inte förekomma fredagsmys med tacco, godis och familjen framför TV:n,  de brukar inte ta hem kompisar,  de åker inte på semester,  de väljer praktiska linjer på gymnsiet,  och är de yngre så har de som regel otvättat hår, ovårdade naglar och skitiga öron.

 

Det finns arbetarklass och det finns intellektuell arbetarklass.. och  vidare uppåt…. Och de som är långtidssjukskrivna eller arbetslösa, de  är klasslösa  och det är framförallt de klasslösa barnen som far illa när det gäller den praktiska omvårdnaden.

Inte alltid – det finns  undantag.

Ofta är det hos de klasslösa  som  alkoholism  och grav  psykisk sjukdom råder.

På den tiden jag växte upp, på 60 talet  så var det en annan sorts fattigdom än idag… man såg ju direkt om någon var fattig och det gör man kanske inte på samma sätt idag. 

På den tiden tog arbetarklassens ungar avstånd till de klasslösa barnen  och det var väldigt strikt på den tiden i byarna.

Man fick inte leka med avkomman till alkoholister och  psykiskt sjuka… man fick inte leka med de som hade socialhjälp ( som det hette).. man skulle hålla sig till sin egen klass. Basta.

Nu var inte mina föräldrar noga med sånt.. vi tillhörde nog ingen riktig klass utan rörde oss upp och ner på skalan på ett sätt som säkert var förvirrande för många.

Men känslan av att vara fattig och utsatt som barn… att inte få göra det alla andra gör.. att inte få vara delaktig och inte få vara med… är ju något som gör lika ont i ett barnahjärta nu som då.

Det är så lätt att man blir den man lärt sig vara - och inte den man är.

 

Klyftorna  är stora och ökar  mellan barnen som har det sämst och de barn som hör till snittet när det kommer till hälsa, skolgång, ekonomi och välbefinnande och det är konstaterat.

Jag minns ett samtal mellan vuxna en brittsommardag 1964.

De  diskuterade just detta problem och det blev sagt att ” Bara för att man är fattig behöver man inte ha det skitigt hemma”   ” Bara för att Finskans gubbe super behöver inte barnen gå till skolan i trasor”   ” Socialhjälpen skulle inte betalas ut till dom som super upp den och skiter i  sina ungar”  ” Börjar vi ge ungarna  Åkesson mat så tar de hela handen, sånt får man se upp med för man vet ju hur sådana är ”  

 

 

Och så vidare… det var ju långt innan PK kom in i bilden

Skillnaden mellan dom och de mer utsatta  markerades tydligt – och det tror jag man gör än idag.

Kanske på ett annat sätt men man gör det.

Same same but different, som det alltid varit.

Och de som far mest illa är alltid barnen.

Så har det också alltid varit.

 

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag ska till Stockholm pride i augusti. Jag hoppas bara den ska genomföra. Så jag fick en känslan av mig själv att jag kommer träffa en kvinna där i året? Leda det till en period i relation?

Kan det var stämmer?

Ha det bra

Svar: Det KAN vara så,,,, jag ser inte säkert men möjligheten kommer att finnas... kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har fasta vid en månaden är september under några månader i börja av året. Jag undrar vad kommer att sker i september? Något speciellt?

Ha det bra

3 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Fattigdomen är hemsk… jag hade en klasskamrat vars föräldrar var alkolister och bråkstakar. Barnen fick klara sej själva i stort sett men när det var födelsedag så bjöds hela klassen in på kalas och det bjöds på köpepizza och det var stort. Glädjen man såg i tjejens ögon var enorm, föräldrarna skötte sej och var trevliga. Man lider med barnen för det är ju som som råkar illa ut och det gör så ont…
Du hade rätt igår att fikadejten gick bra, det var trevligt men lite jobbigt för oss båda när vi vet hur vi känner för varann. Kommer det leda till nåt mer?
Ha en skön dag☀️💞

4 Sessan:

skriven

Är så glad att vi kunnat ge våra och även andras barn en bra uppväxt!
Sen finns det föräldrar som har pengar men som väljer att lägga dem på sig själva istället för på sina barn. Har sett allt från skönhetsoperationer, nya bilar, utlandssemestrar där barnen inte får åka med, lyxkonsumtion etc.


Har alltid blivit så förvånad över att vi kan ha öppnat vårt hem i evigheter för barn och när våra barn någon gång skulle vara hos kompisen så fick de ingen middag, fredagsmyset "räckte inte" etc. Eller de som krävde att vi skulle köpa speciella tillbehör till deras barn på tacofredagen (som vi andra inte ville ha) men som inte köpte laktosfri mjölk till vårt barn till pannkakor/dryck för det var för dyrt. Och det föräldrar som haft bättre ekonomi än vi.

Svar: Ja, det finns alla sorters människor.Somliga beter sig knasigt.. och irriterande... kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,
Finns det ngn chans att den speciella gula klänningen kommer komma in som retur till butiken?
Den måste ha sålts bara för ngn dag sedan.
Kram

6 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda 
På onsdag kommer en mäklare från en annan mäklarbyrå för att värdera lgh, mest för att kanske kunna få ner räntan osv via banken, en annan byrå va hos oss innan påsk.. mannen som fixar o donar mkt med detta.. jag blir lite små stressad typ hehe, men vad får du för känsla rent allmänt kring allt detta? 
Kram ❤️

Svar: Känns som att det kommer landa väl och bra, kram :)
Esmaralda

7 A:

skriven

När jag växte upp var min mamma fattig till och från. Vi hade ingen telefon ibland för att hon inte kunde betala räkningen. Men vi bodde i ett område där alla hade det likadant. Min pappa hade det bättre ställt. Men mycket kärlek var det. Det påverkar mig idag, jag bunkrar ju gärna saker till exempel. Har haft det väldigt svårt i perioder men nu har jag hög lön och lever bra och kan ge min dotter allt hon behöver, och vill ha.

Vad tänkte han på? Han påmitt jobb? Han gjorde det inför alla, och jag kunde inte avgöra om han gjorde det på impuls och bara var vänlig eller om det var nåt test eller om han bara är gränslös. Eller så överdriver jag. Men konstigt var det.

Trevlig tisdag!

Kram!

Svar: Ja, man hantera saker och ting på olika sätt !Han på jobb, han verkar ha gjort det på impuls, kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill börja med berätta att jag skrattar åt några personer. Som jag sett B kvinna igår av bild så jag undrar om hon kopiera mig för jag har var och fota mig i kungsträdgård i söndag och publicera i facebook. Jag undrar varifrån som hon visste.

Sen med rosemarie som tydligt skapa nya facebook och instagram😂.

Min fråga och fokusera på den som jag skriva är. Min fråga är:

Har några blir lite olyckligt, förlora sina vinsten, önskar att har mig som dom har ångrar, kämpa för bevisa... så tydligt jag har vann i den match.

Jag har sett nu redan att många kommer till mig än tidigare. Det finns ju anledningen och alla behöver mig exakt just nu.

Min riktigt fråga och svar på det😊
⬇️

Min fråga tydligt är: hur kommer det sig att andra blir olyckligt och förlora i match medan jag har vann i match och nu andra söka och kommer till mig? Hur kommer det blir så?

Ha det bra

Svar: Det går upp och ner... man vinner ibland och förlorar ibland... och bäst är att ha fokus på det man själv gör.. göra det man mår bra av och kanske tolka andra lite mindre.... kram :)
Esmaralda

9 Rebecca :

skriven

Finns det någon som har ett gott öga till mig eller tycker jag är intressant (romantiskt)?

Svar: Ja, de finns en kille med kort hår och glasögon som tittar lite extra på dig, kram :)
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag kan bara hålla med dig Es . Det är barnen som far illa .. Jag var 4 år när vi kom till Sverige från Finland. Mina föräldrar bestämde sig för att bara tala svenska så finskan glömdes bort .Det skulle va bäst för oss barn..Redan i 1 an vart jag kallad fram till katedern med en finsk pojke vi skulle sjunga Broder Jacob på finska inför klassen för fröken visste minsann att jag kom från Finland Inte kunde jag det inte och mådde naturligtvis dåligt o hatade mig själv för första gången I vuxen ålder kunde jag sakna att kunna finska språket men har upptäckt via släktforskning att min farfarsfar kom från Sverige och i byn fanns det så många Andersson att han böt namn !
Så numer har jag lagt det med var jag är född osv bakom mig Jag är människa som alla andra

Tisdag och handlingsdag

Kram Anki med flock

Svar: Att behärska flera språk är ju alltid positivt men förr såg man ju lite annorlunda på det !I dag handlar jag också... fast via Mathem, som kommer med sin leverans i eftermiddag !
Kram :)
Esmaralda

11 Lilla m:

skriven

Hej Es, tror han på fullt allvar att vår vänskap ska bestå, så som han behandlar mig? Kram

Svar: Han tänker nog inte så mycket på det, kram :)
Esmaralda

12 Alie:

skriven

Godmorgon,
Alltid barnen som blir lidande. Det blir ju ofta även efterföljder i vuxen ålder som satt sina spår sedan barndomen.
Har ofta funderat på varför man väljer att skaffa barn när man inte kan ta hand om dem och ge dem trygghet och kärlek..

Es, ser du något bra på gång eller upplyftande budskap till mig?
Kram och fin dag :)

Svar: Tyvärr tror jag att många saknar insikt....Bra ting kommer och en positiv överraskning verkar vara på väg, kram :)
Esmaralda

13 Helena Ir:

skriven

Idag är jag riktigt orolig för det jag fått höra!
Och jag vädjar till de här som kan och vill skicka healing till mitt barnbarn på 11 år!

Han har i många år besväras av problem med öronen, hörselgångseksem! Nu får några dagar sedan fick han riktigt ont i örat, de tog sig till det lilla sjukhuset, fick droppar och håll koll!

MEN besvären igår blev så svåra att de fick ta sig till ett större sjukhus, CRP är för högt! Inflammation innanför trumhinnan.Läkaren orolig att det spridits sig till skallen eller håligheter i skallen, typ som bihåleinflammation men i skallbenet.
Han fick en spritdränkt tråd infört och penicillin, idag ska han tillbaka till stora sjukhuset och hoppas CRP gått ner! Jag är orolig, som mormor, föräldrarna är givetvis oroliga.. och så har vi den här läkaren som också är det!

Kan ni som orkar och vill skicka till mitt barnbarn Emil?

Kram

Svar: Absolut att det kommer healing..... direkt, kram :)
Esmaralda

14 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du hur många år det dröjer Esmaralda innan min bror kommer att träffa nogån med gott hjärta som du såg för honom 😊 Esmaralda jag har tid hos psikologen idag, kommer hon nämna något om syssla som du såg för mig 50 %Esmaralda 🤗 Ser du Esmaralda om sysslan kommer att vara inom konst, för jag berättade till psikologen att jag har ritat portret och vas 🙂♥️♥️♥️

Svar: Du får själv ta upp det med psykologen och prata om någon form av aktivering, om du vill.. kram :)
Esmaralda

15 Mts:

skriven

Hej!

När jag blir fastanställd på mitt jobb, kommer jag få jobba med min gamla tjänst?
Kram!

16 Skorpan:

skriven

Så sant så. Fattigdomen har kanske skiftat utseende, men den kommer alltid att finnas i någon form, kanske mera osynlig, men ändock.

I min barndom kommer jag inte ihåg att det skulle ha funnits stora skillnader mellan barnen i skolan, kanske vi utgjorde en mera homogen grupp på lågstadiet? Iom byte till större skola i högstadiet började man kanske se skillnaderna mera tydligt o då var dom ändå inte stora, vad jag kommer ihåg...

Inte fattig o inte rik, nåt däremellan. Skulle förstås önska mig mera pengar för att kunna uppfylla mina drömmar i större utsträckning, men för tillfället ser det inte ut att gå i uppfyllelse ;). En rejäl löneförhöjning skulle ju sitta fint, vilket jag ju inte tror på, det heller ;). Eller ser du nåt kring pengar o mig Es?

Så vad tror jag på, just ingenting för tillfället... Är mera mörkt runt mig just nu. O det är kanske nån mening med det som sker, vet inte. En Dysterkvist här idag ;). Såg åtminstone en Mannis idag då jag hastade mot stationen på cykeln...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser ju inga stora ch oväntade pengar på väg.. men lite smått extra kan det bli... kram :)
Esmaralda

17 En tjej:

skriven

Idag är jag ledsen, fick höra att det var en förälder som verkligen hatar mig och är så missnöjda med mig. Vilket gör mig ledsen för jag har försökt göra allt utan att de blir nöjda.
SÅ nu ska jag börja ha möte med chefen hur jag ska bemöta den typen av föräldrar..

Tänk vad sånt kan förstöra ens dag..
Kan du se hur det blir för mig och de föräldrarna? Börjar tvivla om jag är bra lärare..

Svar: Den typen av föräldrar är inte kul att ha att göra med... men de kommer alltid finnas, tyvärr... tvivla inte på dig själv, du är en jättebra lärare... kram :)
Esmaralda

18 AnnaK:

skriven

Ångest igen! Löser det sig med dottern och skolan? Hon trivs inte och jag vet inte vad jag ska göra. Sen min egen jävla skit. Känns som att jag måste stanna kvar i mitt förhållande bara för att inte få någon annan att må sämre. Men hur givande är det att leva med nån man knappt pratar med och som bara ligger i sängen. Ryter och gormar om jag råkas vara på "fel" humör mm mm. Orkar inte mer.

Kram 🤗

Svar: Du måste inte stanna i ditt förhållande.... och besluten fattar du själv.... kram :)
Esmaralda

19 Ivy :

skriven

Hej Es,
Har läkaren rätt gällande misstanke om den sjukdom hon tror att jag kan ha?
Ser du något?
Kram

Svar: Jag ser tyvärr inget svar på din fråga, kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Allt känns så jäkla jobbigt idag. Såg en bild på T och jag vill bara gråta. Vet att det inte är rätt men det gör så jäkla ont ändå…. Orkar inte ha det såhär…

Kram

Svar: Det får lov att göra ont ett tag... det är viktigt att sörja det som inte blev... sen tar man sig vidare... kram :)
Esmaralda

21 Dagen efter:

skriven

Sånt här gör ont i hjärtat på mig. Usch!

Igår fick jag äntligen rätt rehab! Som jag har väntat! :)

Förbannad på den pissiga rekryteringen och att de höll mig på halster i flera månader. Åkte ur men de ångrade sig och sen åkte jag ur igen fastän inget nytt skett i processen. Mycket fult gjort och det är tydligen samma skit som när jag lämnade 2015. Nu hoppas jag att annat dyker upp snart!

Jaha! Några tankar efter mina bravader igår? :) Konstigt att man inte svarar och tackar när man får en komplimang. Verkar ha svårt med känslor. Mamma kläckte ur sig att han kanske är blyg och behöver lite alkohol i sig men vet inte :) Grämer mig iaf att han inte kände attraktion för vill att han skall minnas mig som en fining :)

Ha en bra dag!
Kram

Svar: Underbart med rätt rehab ! Dålig stil att inte besvara en komplimang... en sådan behöver du inte i ditt liv !
Kram :)
Esmaralda

22 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kommer jag att träffa en flirt/ romans fast jag inte går på fester och sociala evenemang? Jag är visserligen bjuden på flera tillställningar nu i april och maj, men känner absolut ingen lust att gå. Tvärtom känns det som att jag inte mera kommer att gå på fester, är så innerligt trött och less på att göra det.

Kommer jag ändå att kunna träffa en romans eller minskar mina chanser att träffa någon då avsevärt?

Kram

Svar: Känns som om du i första hand måste vara mentalt öppen för att träffa någon..... att du först bearbetar det som varit... kram :)
Esmaralda

23 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Visst finns det fattigdom i vårt land och det är svårt se när barnen lider.

Känner mig energilös men skall ge mig ut i trädgården och se om jag blir lite piggare , markisen behöver skrubbas etc.Middagen är förberedd, färsk sparris, hollaindaise och rökt skinka står på dagens meny.


Ser du om ngn date eller träff ligger inom snar framtid, det hade piggat upp. Tänk om soulmaten börjar närma sig....men det är väl för bra för att vara sant.

kram

Svar: Åh vilken underbar middag du ska ha !!En dejt kan det bli ganska snart, kram :)
Esmaralda

24 Tiss :

skriven

Hej Es!

Min katt har lite problem med magen. Blir det bättre?

25 Dunegull:

skriven

Är det troligt att jag hittat kärleken till sommaren?

Kram

Svar: Det kan ske i sommar men jag ser ingenting säkert, kram :)
Esmaralda

26 Sheri:

skriven

Hej Es, får du till dig något kring mitt kärleksliv närmaste tiden? Finns det något jag kan se framemot eller hålla utkik för? ❤️❤️❤️

Kramar

27 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Vet ju det egentligen men så orolig att dottern ska må sämre.

Kram 🤗

28 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda hur många år det tar innan vi får första våningen hemma i Bulgarien 😔 💖 💝 💟

29 hm:

skriven

Hej esmaralda.

Ser du varför min vän och hennes man verkar kunna umgås med andra par, planera, hitta på saker? Efter att jag har varit singel under flera år men nu har partner men känner kanske inte riktigt den respons att hon vill umgås med mig och min partner på det sättet tillsammans med hon och hennes man.

Finns det något som tar emot för henne?
Vill hon inte att vi umgås alla så?
Kram

Svar: Jag tycker du ska prata med henne om hur du känner... kram :)
Esmaralda

30 n:

skriven

Hej esmaralda.

Har sökt in samma utbildning jag går nu fast till annan ort. Tror du jag har chans att komma in nu? blir det flytt och byte av ort?
Eller får jag söka ytterligare om ett år?

ser du mig klara utbildningen och bli klar?
Kram

Svar: Chansen finns.. runt 80 %, kram :)
Esmaralda

31 Charlie:

skriven

Jag växte upp klasslös med alkoholiserade föräldrar och känner igen allt det du beskriver. Fick ett underbart familjehem när jag var 11 år och bestämde mig för att ta efter dem istället för mina föräldrar och det har jag gjort. I dag har jag utbildning och mår bra men min bror som fick ett sämre familjehem gick det inte bra för. Kram

Svar: Vad roligt att du kunde vända skutan... och tråkigt för din bror men jag får en känsla av att en utbildning kommer för hans del och att han styr rätt... kram :)
Esmaralda

32 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 😔 💖 💝 💟

33 barrqvist:

skriven

Vill inte R ha någon kontakt med mig? För jag upplever att hon drar sig undan och förstår inte riktigt varför.. Har jag gjort något galet eller så?? :/

Svar: Nej det verkar inte ligga hos digPrata med henne, fråga rent ut, kram :)
Esmaralda

34 Osten:

skriven

Hej Esmaralda.

Är tillsammans med barnens pappa igen. Ibland känner jag att jag och barnen hade en gladare stämmning när det bara var vi. Men visst var det kämpigare på många andra sätt, med handling, matlagning, läggningar själv. När jag på den tiden var själv så kunde jag bli väldigt trött emellanåt och då var tålamodet på botten. Då blev jag inte den bästa mamman. Men mannen som finns i vårt liv nu. Tycker han kan dra ner stämmningen ibland. allt är jobbigt, krångligt och ibland har han en nedlåtande stämmning både gentemot mig och barnen. Jag och barnen pratade inte så till varandra innan. Jag vill heller inte att barnen far illa av den stämmingen eller att det blir negativt av det.

Ser du om vi kommer att ha det bra tillsammans? Vad ska jag själv göra i situationen åt tt det blir så bra och positivt som möjligt?
Kram

Svar: Det som inte funkade bra innan - det funkar inte nu heller.Möjligen om ni går en period i familjeterapi... men det ser dåligt ut att hålla mellan er på sikt.. kram :)
Esmaralda

35 Vonsan:

skriven

Det är så tråkigt och hemskt med barn som far illa. Jag tror att klyftorna kommer att öka ännu mer nu när allt har blivit så mycket dyrare men det finns så många bra föräldrar trots att de inte har så mycket att röra sig med.
Sedan finns det ju föräldrar med massor av egna problem som inte får ihop livet riktigt. Jag har en granne som är lärare och som tyckte det var så jobbigt att när barnen tex skulle betala 50 kr till en klassresa så hade föräldrarna inte råd trots att de var storrökare. Jag kan inte heller ta till mig att det är ok att lägga så mycket pengar på något till sig själv och inte se till barnens behov först. Kan inte låta bli att jag tänker så.
Bara lite funderingar.

Svar: Cigaretter prioriteras som regel av rökarna... precis som alkohol för alkoholister... och sådant kan göra att man blir frustrerad, kram :)
Esmaralda

36 Sheri:

skriven

Kära Es, får du till dig något kring mitt kärleksliv närmaste tiden? Finns det något jag kan se framemot eller hålla utkik för? ❤️❤️❤️
Ännu ett misslyckat dejting-försök.

Kramar

37 Sanna:

skriven

Min mamma var utvecklingsstöd och pappa missbrukare och min barndom var fel rakt igenom. Jag var avvikande, underviktig, smutsig och alltid hungrig. Ingen slog larm och jag flyttade hemifrån när jag var 16 år . Har bott med flera olika män, har fem barn och alltid dåligt samvete för jag sköter inte barn och hem som man ska. När livet blir fel vet man inte vad man ska göra. Tack för jättebra blogg som tar upp sådant här Kramar

Svar: Sök hjälp och ta emot stöd !Jag får en känsla av att dina barn mår väl och att du tenderar att döma dig själv för hårt, kram :)
Esmaralda

38 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nej inga rikedomar i detta liv ;). Självvalt antar jag, innan jag kom ner hit till jorden.

Helena Ir, håller tummarna för barnbarnet!
Kram Skorpan

39 Dagen efter:

skriven

Ja! Varför gör man liksom inte det?? Då gjorde inte orden intryck utan han verkar helt oberörd. Vad pinsamt! Och nej behöver verkligen inte en sådan person i mitt liv! Kram

40 Anonym idag:

skriven

Är det Ann Marie som är lite missunnam nästan sur att jag är sjuk fast vi har samma sjukdom. Min read är att hon inte förstår att jag är sämre i min sjukdom än hon förstår.
Och att hon ogillar min kille.
Hon svarade inget att hon ville ses i vår gruppchatt 🥺 är det något annat hon är arg för ? Hon är osams med sin dotter och vi alla tycker det är lite konstigt.
Är lite upp och ner med hennes vänskap. Hon vill ses mera när hon och mannen har det dåligt.

41 Cecilia:

skriven

Mitt hjärta värker lite extra för de fattiga. Såg en pojke som rotade efter pant bland soporna och det gjorde mig väldigt ledsen.

Blev precis klar med min intervju och den kändes bra. Är fortfarande besviken över testet jag gjorde, men hoppas dem inte väger in det alltför mycket. Kändes som att jag gav ett bra intryck, men det är mig och 3 andra som förmodligen har mer erfarenhet som det står mellan. Hur stor är chansen att jag får det här? Vet inte vad jag ska ta mig till om det inte blir detta.. Kramar

42 Jossan:

skriven

Smsade och fråga om jag kunde hämta mina saker. Fick svar att jag kan komma i nästa vecka. Saknar han mig? Älskade han mig eller kanske gör det fortfarande?

Kram

Svar: Var beredd på att det inte blir något mer mellan er.... bra att du hämtar dina saker eftersom det är svårt att avsluta helt innan dess.. kram :)
Esmaralda

43 Adad:

skriven

Hej Es,

Det tog tyvärr slut med honom så han var visste inte den rätta trots allt. Vi dejtade bara så det hann inte bli något seriöst men det tar på en ändå för man blir besviken återigen.

Går du till dig något om mitt kärleksliv den närmaste tiden? Finns det något att hålla utkik för eller vad som helst?

Kramar

44 Rebban:

skriven

Känner så mycket för barn som lever i fattigdom eller har det dåligt på grund av annan problematik hemmavid. En dag ska jag ta emot en eller flera barn, det känner jag starkt.

En annan sak jag känner stark är att jag gjort rätt val. Jag sa upp mig och har sökt in på utbildningar inom ett någorlunda nytt område. Känns så kul men samtidigt lite skrämmande. Det finns ändå en ekonomisk risk med det hela men i långa loppet kommer det vara värt det flera gånger om.

Vad tror du Esmeralda, blir det studier, jobb eller till och med både och under hösten?

Stor kram och tack för tidigare vägledning i mitt val gällande jobbet.

Svar: Ja, du har rätt inställning för att ta emot barn !Det ser ut som om du gör rätt i att studera... och det blir varvat med jobb, till och från... kram :)
Esmaralda

45 Frasse:

skriven

Hej Esmeralda...det var längesen jag fick nåt svar från dig trots många frågor som jag ställt.
Jag tänkte ställa ett par frågor idag få se om du kan känna in nåt.
* Hur är det mellan mitt ex och hans nya?
* Jag vet att han inte gillar att umgås konstant?
* Jag undrar också...finns det nåt intresse från nån
man till mig?
kramar

Svar: Jag svarar inte eftersom jag inte spontant ser de detaljer du önskar kring ditt ex. Hemskt ledsen, men det enda som kommer till mig är att han mår bra på det stora hela.Det kommer en annan kärlek till dig.. än finns han inte i ditt liv, men det kommer... kram :)
Esmaralda

46 Bella:

skriven

Hej, fick svar på frågan igår om han kommer vilja stanna kvar här i stan förevigt och du skrev att det verkar oundvikligt att vi går skilda vägar då.. vi som har pratat om en framtid tillsammans, men som det ser ut nu kommer den framtiden ta lång tid.. med missbruksproblem i bakgrunden och sånt kanske de blir svårt och en lång väg..
Kommer det bli bra för mig/oss ändå? Han är ju den närmsta jag kommit någonsin, och som har fått komma mig närmst också.. vi hade ju ett prat för några månader sen om det här, kanske dags att prata igen eller bara låta det vara?

❤️ Är så nedstämd just nu över livet.


Kram

Svar: Visst kan det bli bra i alla fall !! Kram :)
Esmaralda

47 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda <3
Kram

48 Helena Ir:

skriven

Anki, min finska släkt, på min pappas sida kom i slutet på 1800 talet till Finland från Sverige.
Mina föräldrar har jag pratat 2 språk med, pappa kunde svenska som finskt krigsbarn. Jag behärskar inte finska språket själv fullt ut.. men stolt över mitt finska blod är jag :) Sisu och temperament ingår nog i det där blodet :)

Kram

49 lilla m:

skriven

Hej Es, förstår han inte att han inte respekterar och värdesätter vår vänskap? Han påstår att han gör det, men hans beteende visar allt annat.... Kram

Svar: Ja han beter sig inte ok... men det är ju faktiskt sådan han är... han visar inte respekt på samma sätt som du gör.. kram :)
Esmaralda

50 L:

skriven

Fattig eller inte. Livets lotteri liksom. Tyvärr är det ju så. Nuförtiden syns det ju inte lika mycket utåt iallafall vad man har för ekonomi.

Jag undrar för jag förstår inte varför jag inte fick fortsätta på det fina, braiga jobbet jag hade som passade mig så bra. Jag gjorde ju bort mig lite, men förstår inte varför de inte kunde varit lite mer toleranta. Kommer de höra av sig igen och jag får fortsätta där jag slutade så att säga?

Kram

Svar: Känns inte riktigt som att de kommer höra av sig utan det lär bli något annat för dig istället... kram :)
Esmaralda

51 Adad:

skriven

Testar en gång till och hoppas på svar ❤️
Det tog tyvärr slut med honom så han var visste inte den rätta trots allt. Vi dejtade bara så det hann inte bli något seriöst men det tar på en ändå för man blir besviken återigen.

Går du till dig något om mitt kärleksliv den närmaste tiden? Finns det något att hålla utkik för eller vad som helst?

Kramar

Svar: Något annat och mycket bättre kommer... ha lite extra koll i vår och i sommar.. kram :)
Esmaralda

52 Vetekudden:

skriven

Har varit och hämtat min vetekudde som sjukgymnasten sa att jag måste ha. Är som att ligga med armen i en kängurupung :) Har du testat Es mot dina smärtor?

Hade någon sagt att jag var snygg så hade jag blivit superglad och tycker att det är en självklarhet att man tackar när man får komplimang! Aldrig varit med om liknande beteende förut och tycker det är minst sagt oförskämt. Känner mig bortgjord men nu vet jag till 100% att han finner mig både ointressant och oattraktiv. Jag får gå omvägar nu för han skall slippa se min nuna igen! Låg och ledsen är jag för det är inte mycket som känns kul och ser ingen lösning på det mesta. Jobbigt!

Kram

Svar: Var stolt över att du gjort vad inte många vågar göra !Låter mysigt med vetekudden.. skulle behöva en STOR sådan att helt och hållet krypa in i :)
Kram :)
Esmaralda

53 Vägledningen :

skriven

Hej Es

Finns det något universum vill säga mig?
Kram

54 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, ser du om jag kommer att må bättre nu fram över? Jag har provat det mesta och börjar tappa tron och tålamodet… När ska jag återfå min goda hälsa? Och kan börja jobba igen? Behöver lite hopp! Tack och kram

Svar: Jag förstår att det är tungt men jag ser ju att du kommer må betydligt bättre, de bra tiderna kommer, kram :)
Esmaralda

55 Mandarin :

skriven

Tack för svar Esmaralda! Kommer jag att må bättre snart? Det har tagit så lång tid… Finns det något jag kan göra för att må bättre? Jag ska påbörja en ny kontakt med samtalsstöd, kan det vara en hjälp på vägen? Tack och kram

56 Mumin:

skriven

Hemskt att barn skall behöva fara illa, och det är hjärtskärande under sommarlovet när vissa inte har något att göra. Jag har tillhört medelklassen och får vara glad för det. Vad är det som är problematiskt i deras relation? Varm kram,

57 Adad :

skriven

Tusen tack för svar Es! Det får mig att känna hoppa att något mycket lättare är påväg. Finns det något som utmärker honom? Var ska jag hålla extra utkik?

Kram❤️

58 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Gick och funderade lite..:

Tror du det blir bättre mellan mig och min nuvarande och att vi kan hitta varandra igen och hålla i varandra?

Eller ser du om jag kommer att vara själv framöver?

Verkar en annan kärlek finnas i mitt liv framöver än den jag har nu?
Man ska ju trots allt vara rädd om det man har? Har inte sett det som att jag skulle vara gammal när jag gifter mig men nu börjar jag ju ändå bli 30+ Några år till. när jag gifter mig ser jag gammal ut? Ser det ut att vara med min nuvarande partner? Eller ser det ut att vara med någon annan och kommer det bli inom de närmaste åren innan 40?
Kram

59 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Kära Es ni verkar haft det trevligt du o ryska syster😀😀
Idag skulle jag vilja kommentera på det intressanta du skriver men har ont ända ut i fingertopparna!!

Fråga
Jag är o passar dotterns hund o jag undrar om du kan se vad han ser? Han vägrar lämna min sida o har legat nedanför mig ända tills nu! Då for han mot dörren men kom in igen nu o kikar runt om oss Jag får inte till mig vem det är kan du hjälpa mig kära du? Hoppas kram o kärlek♡♡♡♡♡

Svar: Tyvärr, ingenting kommer till mig... kram :)
Esmaralda

60 Depp:

skriven

Hej Es

Kommer mitt liv alltid se ut som det gör idag?
Kram

Svar: Nej, en hel del bra och positivt kommer, den saken är klar och du börjar se på livet på ett nytt sätt och blomstra... ta för dig lite mer av livet bara... kram :)
Esmaralda

61 Anonym idag:

skriven

Är det Ann Marie som är lite missunnam nästan sur att jag är sjuk fast vi har samma sjukdom. Min read är att hon inte förstår att jag är sämre i min sjukdom än hon förstår.
Och att hon ogillar min kille.
Hon svarade inget att hon ville ses i vår gruppchatt 🥺 är det något annat hon är arg för ? Hon är osams med sin dotter och vi alla tycker det är lite konstigt.
Är lite upp och ner med hennes vänskap. Hon vill ses mera när hon och mannen har det dåligt.

62 Fjäril:

skriven

Hej kära Es!

Ser du om vi kommer iväg, blir det någon konsert för oss på lördag? :)

Kram

Svar: Chansen är god, kram :)
Esmaralda

63 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för svar. Jag tycker nog att jag är redo att möta en ny man, men tror att det är fel på min attityd. Eller, den har förändrats. Efter att ha varit singel så länge och dejtat en massa grodor, så känner jag hur jag bara tappat lusten. Verkligen. Orkar liksom inte engagera mig i att dejta eller försöka träffa nån ny, det känns bara jobbigt. Samtidigt vill jag ju gärna träffa någon. Orkar bara inte bege mig ut i dejtingdjungeln igen, den är så hemsk.

Förlåt för negativ kommentar.

Jag känner mig trött och ledsen och ur balans. Går runt med känslan att jag egentligen bara vill gråta, men kan inte. För då kan jag aldrig sluta.

Vad är det för idé att försöka göra upp planer i livet eller försöka uppnå mål? Man lyckas ändå så gott som aldrig, livet går aldrig som jag vill eller önskar. Kanske bäst att skita i allt då.

Kram

64 Cissilisko:

skriven


Tack Ez för svaret häromdagen ang min energi och svärföräldrarna. Har nu varit tydlig med sambon och syskonen med vad jag orkar. De är så tacksamma för min/vår hjälp, men tror att föräldrarna klarar sig mer själva, tyvärr har de inte möjlighet att hjälpa till mer, säger dem. Fått en inbjudan av brorsans familj att ställa upp min husvagn i deras lantliga trädgård, de har fixat till en privat hörna. Funderar också allvarligt på att ta över min mors lägenhet, då hon just flyttat in på äldreboende. Om detta innebär att bo på två ställen, eller om det i fortsättningen blir enbart det senare vet jag inte. Är tom.. I utmattningen kommer många besvikelser och saknad upp när det gäller sambons och min relation. Han är hjälpsam, men undfallande, skojar bort det mesta.

Gör jag rätt? Framtiden? Många känslomässigt jobbiga
år

Kram!

65 Mercan :

skriven

Esmaralda min psikolog ska hitta åt mig aktivitet kurs inom konst tack vare dig Esmaralda 😊 jag har tid hos henne efter en månad 😊 Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 Esmaralda ser du hur många år det tar innan min bror kommer att träffa nogån med gott hjärta som du såg för honom 😊 ♥️ 🤗 😘 Esmaralda och jag ska kunna sälja mina teckningar, hon lovade inget men ska efterfråga i närheten i biblioteket söta Esmaralda 🤗 😘 ❤️

Svar: Ja, vad roligt och så glad jag blev ! Håller tummarna att det ska gå bra med aktivitetskursen... kram :)
Esmaralda

66 Mercan :

skriven

I biblioteket finns konsthal söta Esmaralda det är stor bygnad och finns mycket 😄😄😄min mor blev glad för min skull jag ska berätta till min bror och syster när de kommer från jobbet 😊 😆 😆 😆 ♥️ ♥️ ♥️

67 Skorpan:

skriven

Nyfiken gällande seans, om jag t ex är intresserad av vad en ev kompis kompis tycker om mig kan du då se det Es eller är den personen för "långtifrån" mig för att du ska kunna se det? Om du nu alls förstår min fråga ;D? Är lite trött o kanske dålig på att förklara mig...
Kram Skorpan

Svar: Det beror på... ibland kan jag se sådant tydligt och ibland inte alls... kan ingenting lova i förväg tyvärr... kram :)
Esmaralda

68 Ghostwriter :

skriven

Kan du se vad just jag skulle behöva för att varje morgon lyckas med att komma upp>iväg utan stress och förseningar? Jag vet hur jag är, mina issues men nu vill jag veta lösningen. Vad som kan få mig verkligen lyckas bättre för jag är trött på samma gamla mönster!




Kram och hoppas du mår bra!

Svar: Stenhårda rutiner... ställa klockan i extra god tid och kliva upp genast... in i duschen... bra frukost osv.... det kan verka trist med hårda rutiner och disciplin men efter en tid går det av sig själv och du slipper stressen... kram :)
Esmaralda

69 AnnaK:

skriven

Löser det sig för dottern? Vill att hon ska må bra och ha lite mer tonårsliv.

Kram 🤗

Svar: Ja, det kommer lösa sig, kram :)
Esmaralda

70 <3:

skriven

Hej kära Es, kan du hålla tummarna att det går bra med den lätta träningen idag.
Är lite nervös är inte van med träning och gym.
Kram

Svar: Tror det går fint :) Kram :)
Esmaralda

71 Louise:

skriven

Till AnnaK
Jag är den sista som egentligen ska ge råd men att leva i ett destruktivt förhållande för barnets skull är inte någon bra lösning för det kommer aldrig bli bra. Jag vet för jag försöker hela tiden komma ut från mitt destruktiva förhållande men då kommer han och börjar skrämma mig med olika saker och så är jag fast igen och plus att jag inte har inkomst eller så att kunna flytta. Tycker du ska flytta och skita i karlen du har barn med. Jag vet det är lätt att prata men är relationen infekterad så är det inte bra för barnet. Min dotter är placerad i familjehem bara för att jag och mannen bråkade men vi löste våra konflikter så gott som, visst vi ryker fortfarande ihop men oftast när barnen är borta. Och därför tog soc dottern.
har du pratat med skolan om din dotters studier? Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men jag önskar dig all lycka till och hoppas det löser sig för dig.
Ez har nog min emailadress om du vill prata via mejl.

På lördag ska jag träffa dottern i Trelleborg i hela två timmar. Verkar som soc ser vilken bra mamma jag är eftersom de inte kommer övervaka. Soc har inte alls sagt vad jag bör förbättra i mitt föräldraskap utan har bara anklagat mig att inte ta tillgodose hennes behov. Dotterns advokat kom med förslag att jag och dottern ska bo på utredningshem. Men hallå jag har en familj att ta hand om och har fortfarande ett omyndigt barn hemma en pappa som jobbar natt. Nej där tänkte hon inte till. Dessutom är prio 1 att hon ska komma hem innan det kommer till tals. Jag hoppas verkligen att Kammarrätten dömer till vår fördel. Jag ber till universum att de ska stå på min sida och låta dottern komma hem. Jag håller på med yttrande av dotterns överklagan och skrivit klart yttrandet av soc överklagan. Det ska jag be min advokat skicka in tillsammans med mitt yttrande som jag kommer överens med henne. Jag hoppas ni alla håller tummarna,ber till Gud eller vad ni nu tror på den 10 maj.

Igår hade jag gruppintervju men kommer förmodligen inte vidare men hoppas det. På torsdag är det dags för rusta och matcha genom arbetsförmedlingen.
Jag hoppas de kan hjälpa mig ut i jobb.

Kommer rusta och matcha ge mig någon hjälp med anställning överhuvudtaget?
Kommer vi få positiva nyheter någon vecka efter förhandlingarna? Dottern vill hem och säger detta var varannan dag när vi pratar. Jag anser att detta hjälper inte dottern, familjehemsplaceringen menar jag.

Ett filmtips vill jag också ge om ingen redan sett den(säkerligen då den kom 2018)Boheiman raphsody filmen om hur Queen skapades och blev legender. Älskar To much love will kill you och kind of magic. Låtar som sätter sig på hjärnan.

Ha en fortsatt fin tisdag och tacksam för svar. Kram

Svar: Något bra ser ut att vara på väg mot dig.. och det känns som om det är verkligen är på tiden !! Jag ser inte riktigt vad.. men det verkar ligga på lut och jag hoppas det sker snart !! Tack för filmtips ! Kram :)
Esmaralda

72 Jeanette:

skriven

Vilken fin utemöbel du har! Bordet var verkligen annorlunda.

Chefen jag pratade med i telefon angående en tjänst som jag fått nys om som ska bli ledig har haft semester har jag fått veta, men jag har ännu inte fått något besked. Känner du av något mer angående tjänsten?

Ha det fint!

Svar: Tack, ja den möbeln köpte vi förra sommaren och jag trivs så bra med den, skön att sitta i är den också !God chans att det kan bli din tjänst, kram :)
Esmaralda

73 Khaleesi :

skriven

Jag var en av dom där fattiga barnen! Och alkoholen flödade i vårt hem. En sak jag ofta tänker på är att jag aldrig förstod att många av mina kompisars föräldrar var oroliga för mig. Men nu i vuxen ålder med eget barn (som tack och lov får en helt annan barndom) så förstår jag alla fina gester dessa vuxna gjorde. När jag alltid fick sova över och äta hemma hos dom, när jag fick kläder ibland eller följa med på olika familjeaktiviteter. Visst fanns det dom som dömde, det har jag också förstått i efterhand men de som såg mig har gjort sån enorm skillnad för mig. Så himla tacksam över det och försöker göra samma sak, att hjälpa till när jag kan, även om personen kanske inte förstår det 🤗💕

Svar: Ja, det finns så många fina och bra människor... och de ska vi minnas ! Mamma och pappa gjorde på samma sätt och vi hade alltid plats vid matbordet och en tjej som aldrig varit på semester fick följa med oss på husvagnssemester ...och jag har försökt göra på samma sätt när jag själv fick barn.... kram :)
Esmaralda

74 Hon:

skriven

Hej,
Ser jag ut att kunna bli gravid nångång?
Kram

75 Jossan:

skriven

Nej.. Jag vet att det är över.. Men känner mig så jäkla tom.. Blir bara ledsen över tanken att det är över.. Men samtidigt hade det varit skönt att han saknar mig.. Känner mig så jäkla halv.. Förstår inte var de gick snett..
Jag vet ju att det var något som inte stämde mellan oss men ändå.. Trodde han var rätt.. Blir så ledsen usch hatar detta..

Något ställe jag ska öppna upp ögonen mer?

Kram

76 EPM :

skriven

God eftermiddag!

Japp det finns fattiga barn. Många... tyvärr.

Nu stökar A:s familj som bara den kring vaccinsituationen och jag känner mig som den "nya arga frun". Ser de på mig som en uppviglare?
Jag är också orolig över vår gemensamma framtid. A har troligen en ADHD, han har lidigt väldigt av sin oförmåga att minnas och prioritera och nu lider vår relation av samma... ser du om detta blir bättre när han får hjälp? Han står på kö för utredning nu och går i samtalsbehandling för att få lite stöd just nu...

Kram

Svar: Bra att han får hjälp och ja, det finns chans att det blir bättre.. kram :)
Esmaralda

77 Fanny2:

skriven

Kan det vara så att det idag är lättare att dölja att man har det dåligt ställt? Det finns alltid människor som ser ner på folk som får hjälp av soc. Mycket är fördomar om vad det är för typ av folk och så har det väl alltid varit. När jag var barn fanns det diverse förolämpningar som andra barn använde, som att kläderna måste vara från UFF för då var man en loser. Jag tror att det satte sig i stackarna som fick höra det. I högstadiet skulle alla som var något ha dyra märkeskläder. Det är nog inte bättre idag.

Min mamma har en ny partner som gav henne silent treatment hela helgen för ett dumt missförstånd. Jag tycker verkligen inte om beteendet. Verkar M ok som person och kommer hon att inse att han inte är rätt?

Kram 💜

Svar: Silent treatment är omoget och synnerligen elakt !Han står sig själv närmast och är svår att leva med. Kram :)
Esmaralda

78 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Egentligen tänkte jag på nån annan gällande min fråga, vem, ja de får vara osagt ;). Varm o kall omvartannat, corona? Nee..
Kram Skorpan

79 lilla m:

skriven

Hej Es, samtidigt som han inte respekterar mig så säger han att han älskar mig och att jag är en av de viktigaste personerna i hans liv. Att jag är speciell. Menar han det? Blir så förvirrande? Kram

80 Dreasmes :

skriven

Hej!

Vad tycker han om mig? Har han tänkt på mig under senaste tiden?

81 Vetekudden:

skriven

Haha! Ja du skulle ha en stor vetekudde att krypa in i. Den är varm och go och kan användas över leder så kanske kan hjälpa lite. Finns iaf på apotea.se :)

Jo visst är jag någonstans stolt över det jag gjorde men inte trodde jag att det skulle bli sånt här platt fall utan jag trodde att han åtminstone tyckte jag var lite läcker så som han stirrade och han har ju tänkt på mig förut så jag är lite i "chock" över helomvändningen och hade jag vetat detta så hade jag helt klart varit tyst. Han kanske blev arg för att jag messade .... hur man nu skulle kunna bli arg för det ... och kanske han redan raderat allt? Jag gav mig ut i skogen i lugn och ro på en träningsrunda och vad händer .. jo jag träffar på en man som såg nästan precis ut som honom! Jag stannade och backade och tänkte att vad fan gör han här ute tills jag såg att det var en kopia. Vad fan är oddsen för detta liksom :)

( PS: Chefen från Beroendemottagn. ringde och var intresserad. Det enda som kan hindra sa hon är om min arm klarar de praktiska momenten för har 18 års erfarenhet av detta. Skadan sabbar mkt för mig men rehaben skall lyckas bestämde vi igår även om det tar tid. Och hoppas att chefen ger mig en chans. Hon skulle återkomma snart )

82 AnnaK:

skriven

Tack Louise! Nä, det är ju inte så lätt alltid. Brukar ofta tänka om andra att det är väl bara lämna och nu sitter man själv där och får inte tummen ur 😄 Men nån dag så löser vi båda den biten!

Hoppas allt löser sig med dotter, jobb mm för dig och ni får lite ro i livet 🥰

Tack för din inbjudan att maila! Kanske hörs nån gång 😊

Kram på dig 🤗

83 Depp:

skriven

🙏Tack snälla Es för svaret,du är en gåva för oss alla kramar💛

84 Mirre:

skriven

Hej Es,

Vill så gärna köpa en egen lägenhet men har inte tillräckligt mycket i kontantinsats ännu för det område och stad jag vill bo i. Dessutom vet jag ej om jag kommer få bolån då jag studerar och bara har extrajobb. Samtidigt så känner jag mig på gränsen till kvävd i den staden jag bor i nu. Känns verkligen som det är tid att lämna.. så sjukt trött på att pendla till skolan också. Cirka 2,5h-3h totalt går åt pendlingen varje dag.

Ser du något Es? Hur framtiden kring detta ser ut? Försöker hålla ut.

Kram💜

85 Anki:

skriven

Till Helena Ir <3
Samma hos mig det är på fars sida som svenskemigranten finns . Jag fick lida såå som barn retad för finne osv aldrig råd med ngt Jag önskade vi bodde i hyreshusen men mina föräldrar kände mannen vi hyrde hus av som vi egentligen inte hade råd med och jag passade aldrig in i villaförorten som finnungen som gick barfota. Jag kände mig rotlös länge

Försöker sända lite till barnbarnet
Håller tummarna att det går bra för grabben

Kram Anki med flock

86 Mirre:

skriven

Hej Es,

Vill så gärna köpa en egen lägenhet men har inte tillräckligt mycket i kontantinsats ännu för det område och stad jag vill bo i. Dessutom vet jag ej om jag kommer få bolån då jag studerar och bara har extrajobb. Samtidigt så känner jag mig på gränsen till kvävd i den staden jag bor i nu. Känns verkligen som det är tid att lämna.. så sjukt trött på att pendla till skolan också. Cirka 2,5h-3h totalt går åt pendlingen varje dag.

Ser du något Es? Hur framtiden kring detta ser ut? Försöker hålla ut.

Kram💜

87 Jossan :

skriven

Nej.. Jag vet att det är över.. Men känner mig så jäkla tom.. Blir bara ledsen över tanken att det är över.. Men samtidigt hade det varit skönt att han saknar mig.. Känner mig så jäkla halv.. Förstår inte var de gick snett..
Jag vet ju att det var något som inte stämde mellan oss men ändå.. Trodde han var rätt.. Blir så ledsen usch hatar detta..

Något ställe jag ska öppna upp ögonen mer?

Kram

88 Jf:

skriven

Hej Esmaralda! Finns det något litet intesse från C som jag träffade på festen i lördags? Lite osäker men fick ändå några vibbar.

89 Frasse:

skriven

Hej igen...nu hoppas jag du kan känna in nåt angående mitt ex....han har betalat adressändring
VARFÖR?

90 Ghostwriter:

skriven

Tack tack snälla för ditt svar om rutiner. Känns ju bra och veta att det KAN bli bättre än det är och att jag inte bara är ett stort föralltid problem i sig självt.




Stor kram

91 L:

skriven

Hej E!

Hur ser min höst ut på jobbet?

Kramar

92 N:

skriven

Hej min kill vill göra slut efter tre och hälft år
Han säger att han älskar mig men men våran olikheter är stort därför hsn vill göra slut
Men jag vill inte jag
Älskar honom vill leva med honom resten av livet
Det gör så ont i hjärtat och mår så dåligt
Jag frågade om han träffat någon annan men han säger nej
Tror du det han säger är sant?
Vad ska jag göra? Hjälp mig snälla tack

93 N:

skriven

Hej min kill vill göra slut efter tre och hälft år
Han säger att han älskar mig men men våran olikheter är stort därför hsn vill göra slut
Men jag vill inte jag
Älskar honom vill leva med honom resten av livet
Det gör så ont i hjärtat och mår så dåligt
Jag frågade om han träffat någon annan men han säger nej
Tror du det han säger är sant?
Vad ska jag göra? Hjälp mig snälla tack

94 L:

skriven

Hej E!

Hur ser min höst ut på jobbet?

Kramar

95 Jeanette :

skriven

Tack det låter spännande 😊 Tack!
Kram

96 L:

skriven

Hej E!

Hur ser min höst ut på jobbet?

Kramar

97 Vonsan:

skriven

Det är så tråkigt och hemskt med barn som far illa. Jag tror att klyftorna kommer att öka ännu mer nu när allt har blivit så mycket dyrare men det finns så många bra föräldrar trots att de inte har så mycket att röra sig med.
Sedan finns det ju föräldrar med massor av egna problem som inte får ihop livet riktigt. Jag har en granne som är lärare och som tyckte det var så jobbigt att när barnen tex skulle betala 50 kr till en klassresa så hade föräldrarna inte råd trots att de var storrökare. Jag kan inte heller ta till mig att det är ok att lägga så mycket pengar på något till sig själv och inte se till barnens behov först. Kan inte låta bli att jag tänker så.
Bara lite funderingar.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: