Kontroll över kontrollbehovet

 Man kan inte kontrollera sig ur ett kontrollbehov utan man får helt enkelt bara släppa och åka med.

En hel del föräldrar kontrollerar sina barn så pass att det kan kränka ungarnas integritet.  Inte bra.

Som förälder ska du naturligtvis ha antennerna ute men på ett diskret sätt och framförallt ska du ha kommunikation med dina barn och TILLIT till dem !

Är du en kontrollerande partner, då är risken stor att din relation inte överlever särskilt länge.   Terrar du din partner på mobilen om hen är tio minuter sen eller ute med kompisarna…då är du en red flag !

 

Man kan gå i terapi för att komma över sitt kontrollerande men det finns också små övningar som man kan göra på egen hand.

Du måste träna dig på att släppa kontrollen.

Ska du på middag med en kompis så googla dig inte blå för att hitta bästa restaurangen utan låt kompisen bestämma eller chansa !

Plocka bort appar som du  använder i ditt kontrollerande.

Googla inte allt… är mobilen problemet så använd den bara bestämda tider

Köp en hudkräm utan att googla,  se en film utan att läs vad andra tycker osv

Bestäm dig för att städa EN dag i veckan, tvätta inte förrän du har en full maskin.. allt  som handlar om kontroll ska du skapa en förändring kring.

 

 

Du ska bryta dina egna mönster, testa sådant som är nytt och stanna i den känsla av obehag som du då kan känna.

De flesta människor mår bra av att uppleva att de har någon form av kontroll över sina liv. Ett överdrivet eller tvångsmässigt kontrollbehov kan vara ett sätt att hantera stress och oro. På kort sikt kan det fungera, men på längre sikt brukar det resultera i en ond spiral där stressen och oron istället ökar.

Kram & kärlek💖

1 Maria:

skriven

Hej!
Saknar han mig? Tänker han på mig som jag gör,,
Kram 🤗

2 Ghostwriter :

skriven

Vad säger universum om detta?
Ska jag säga upp lgh idag eller ska jag kämpa för denna staden?



Kram

3 Jossan:

skriven

Godmorgon
Idag är det 2 år sen jag träffade T för första gången. Sjukt att när jag satt där vid parken och väntade. Han kom och sa hej och satte sig bredvid mig. Vi gick en lång runda, satte oss och prata och träffa en märklig kvinna. En kväll där jag skrattade så jag nästan grät och var så jäkla lycklig.
Jag hade ca 40 olästa meddelande när jag tog upp telefonen från mina kollegor som var oroliga. Idag har jag varken T eller ena kollegan som fortfarande är sur på mig.
När jag skriver detta så rinner mina tårar.
Svårt att förstå att det 5 månader sen jag valde att lämna honom. Och vi har inte setts den februari. Ibland saknar jag honom eller den han var i början, inte den han blev..

När är det min tur? När ska jag få träffa min kärlek?
Jag vill också ha någon och spendera mina dagar med, gå ut på dejter, vara bli älskad igen…

Fredag igen. Blev ingen träning igår för jag hade känningar i halsen.. får nog vila denna veckan ut.. hoppas det inte blir något av det….

Kram

Svar: Ha mer fokus på dig själv och inte på dåvarande eller kommande kärlek... på så sätt landar du bättre och när du landat ordentligt är det mer rätt i tiden för ny kärlek, kram :)
Esmaralda

4 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Nix, inget jag är drabbad av, men säkert oerhört jobbigt för de se är drabbade, förstür det kan förstöra både vänskap och förhållande.

Hade en härlig dag i Hamburg igår, bla besökte vi Elbphilharmonie, bara utifrån, men en fantastisk byggnad med milsvid utsikt. Längtar till jag kan åka dit och lyssna på koncert.

Har en känsla av att min soulmate gillar klassisk music, eller är det bara önsketänkande????
Ser du ngt om min soulmates intressen där?

Dagen får en rivstart med pulsträning och kärt besök, det känns bra. Dessutom skall äppelmos kokas, här är så torrt att äpplen trillar ner utan att vara mogna

kram

Kram !



Svar: Vilken härlig utflykt !Din soulmate gillar klassisk musik och jazz, kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,
Vad är det som gör att A inte släpper mig? Vill han inte se mig gå vidare och träffa någon ny ?
Kommer han bli lite mera engagerad och vi får tillbaka " partner in crime " känslan.
Kram

Svar: Jag tror inte han är redo att gå vidare, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker på att jag borde kanske var själv i min lägenhet i kväll. För imorgon är såklart träffa dom som är viktigt för mig.

Jag vill inte blir påverkar av A man i kväll. Då får jag negativ energi inför imorgon.

Det är inte ju bra? Då behöver jag behålla min positiv energi inför imorgon. Undvika honom i kväll om jag gör rätt inför imorgon.

Jag vill ju att jag ska var glad och positiv utan behöver blir oro för det ska blir fel.

Gör jag rätt om jag ska var hos mig själv i kväll och behålla min positiv energi?

Ha det bra

7 Hmm:

skriven

Godmorgon vi hade en incident i förrgår natt som var väldigt tråkig , finns det möjlighet för dig att se vem som ligger bakom detta ? Är det något dom är ute efter ? Är det några vi känner som ligger bakom detta ?

Svar: Känns som att det här är ingen ni känner, kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar om imorgon kommer jag träffas dom efteråt kommer det fram till C kvinna? Och kommer hon få hörs om det? Så kommer hon var positiv om det?

Ha det bra

Svar: Ja jag ser inget negativt från henne, kram :)
Esmaralda

9 Orakel :

skriven

Drömde att jag befann mig mellan två höghus varav ena var mitt hem. En man jag var tillsammans med för 5 år sedan som misshandlade mig var ingen jag var tillsammans med i drömmen längre, men han kontrollerade fortf. Det hade bara blivit värre. Försökte rädda mig…får ett meddelande av dig eller någon annan där det står att ”En mamma kommer till insikt och då kan inte mannen skada dig mer”. Det var kalas hos hans mamma och jag gick dit, och berättade sanningen. Hon var tveksam först men kom till insikt och direkt valde att hjälpa mig. Hela den familjen hjälpte faktiskt. Efter det kände jag mig fri

Jag vaknade och känner mig fri
Men kanske inte så jätteglad



Betyder de något
Kram

Svar: Ta till dig känslan av att vara fri, det var så drömmen var menad, kram :)
Esmaralda

10 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda om någon gång kommer hem min farmor kanske under vintern eller längre fram 😟 eller kommer hon aldrig 😞

Svar: Hon mår inte bra och riktigt hur det blir kan jag inte se, kram :)
Esmaralda

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har känna på mig att det börja lite för mycket med C kvinna. Jag behöver noga en tag paus från henne. Men jag har henne som vän i facebook som vanligt. Känns som om jag behöver hitta min egen vägen med andra också. Utan dom också.

På något sätta som jag behöver hitta min plats att var mig själv och blir fred. Och umgås med andra också. Som jag mår bra av.

Kommer jag hitta det utan dom?

Ha det bra

12 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att hon är muslim och att hon bor i Sverige 🤔 ser du Esmaralda någonting annat om deras träff med tjejen med gott hjärta och min bror, något tidsmässigt eller var och hur sker möttet 🤔😉♥️😉

13 Mercan :

skriven

Esmaralda när vi var i går i trädgården min far sa till sonen till Anshe, ta kattungarna hos er, och han svarade vi har två kattungar 😔 och min mor sa, ge till våra katter mat, och han svarade min mor gör det 🙏 🙏 🙏

14 Lotta:

skriven

För mig handlar kontroll om oro och rädsla. Jag är så medveten om när det triggar igång i vissa situationer.
Jobbar på det och det blir små steg till förbättring. Det är svårt men det går att ändra 😊.

Ser du om jag framåt kommer trivas i bandet och vara kvar och allt blir som vanligt?

Kram L

Svar: Det kommer lite bekymmer då och då men ta tag i dem direkt innan de växer sig större och du kommer trivas, kram :)
Esmaralda

15 F:

skriven

Godmorgon undrar om du ser oss komma iväg på semester iår , hade verkligen behövt det efter denna sommaren på jobbet .

Svar: Semester ser det ut som om du snart planerar, kram :)
Esmaralda

16 Släppa taget:

skriven

Godmorgon,
Jag har egentligen aldrig sett mig själv ha ett kontrollbehov, men där emot ett stora problem att släppa saker.. kanske har jag då problem med kontrollbehovet?
Detta har jag veta under lång tid och försöker jobba på det. Men jag behöver gå till botten med det här med att släppa taget, mår inte bra av det..
Jag är även ganska svartsjuk av mig i realationer och behöver bekräftelse, även om detta också blivit bättre finns det kvar och det känns inte heller bra. Visst har ens partner betydelse i detta men grundens anledning sitter jag själv på.

Nu behöver jag kärlek in i mitt liv, har börjat läka färdigt från min förra relation. Även om jag saknar honom och hade önskat vi kunde vara vänner finns inte detta, tyvärr.
Glad fredag allesammans!
Kram :)

Svar: Insikt om sitt eget beteende är viktigt och bra... för då kan man skapa den förändring man vill haKram :)
Esmaralda

17 Jossan:

skriven

Jag har haft ett kontrollbehov som kostat mig relationer. Men med T lärde jag mig rätt mycket då han inte satt med sin telefon så mycket. Det gjorde att jag kunde vänta och bara låta det vara tills han svarade.
Mitt kontrollbehov handlade mer om att jag var rädd att de inte tyckte om mig. Rädd att de skulle lämna mig vilket de gjorde tillslut.

Sen måste jag ha kontroll över andra saker men det är ju för att saker kanske inte blir gjorda. Så bättre att jag tar de på mig tycker jag 🙄

Kram


Svar: Är man rädd att bli lämnad är det lätt att agera så att det hela blir en självuppfyllande profetia, kram :)
Esmaralda

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja tillit är väldigt viktigt ! Att låta sina barn upptäcka världen och göra sina egna misstag inom rimliga gränser naturligtvis är viktigt . Kontrollerande partners har jag klarat mig ifrån och det är jag tacksam för.

Igår kom årliga tömmningen av tank och bdt och då brukar jag ge chauffören en öl då det är lite krångligt hos mig med tömmning på olika ställen.
När han var klar gick jag ut med en starköl och frågade om han drack starköl . Ja svarade han och tittade på ölen Men inte den sorten ! Haha ett svar jag aldrig fått tidigare :-)

Här börjar det bli lite pirrigt för i morgon startar mitt "jobb" på förtidsröstningen :-)
Gubbarna vart godkända att komma in i "Amerka" ;-)

Trevlig Fredag !

Kram Anki med flock

Svar: Det var petigt att dricka starköl men att tacka nej till den sorten !En gång när jag bodde på landet gav jag alltid sopgubbarna en flaska av någonting till jul.. men jag minns inte varför !
Härligt att gubbarna är godkända för Amerika :)
Jobbet för dig kommer bli kul, kram :)
Esmaralda

19 lilla m:

skriven

Hej Es, varför använder han fortfarande kläder och prylar jag gett honom, då han bröt vår relation för 3 månader sedan… sjukt ju? Kram

Svar: Jag tror inte han väljer att se ett samband utan ser det mer som att sakerna är hans, kram :)
Esmaralda

20 Skorpan:

skriven

Kan inte säga att jag känner igen mig, men vet nog sådana som har detta behov, mer eller mindre. Enligt dig Es behöver jag släppa på kontrollen då det gäller healing, men jag vet nog inte vilken kontroll det då gäller ;).

Läkarbesöket avklarat o jag är nog så glad över vår läkare, hon är helt underbar ju. Domen var hård, för höga värden i allt det som kan leda till hjärtinfarkt o annat elände. Dessutom en övervikt på 20kg, visste ju att jag är överviktig men inte såå överviktig. Omg vilken fläskhög jag är ;). Nåja, nu ska jag testa ett läkemedel, det som du skrev om för ett tag sen här Es, o det ska förhoppningsvis hjälpa mig in på rätt spår så att jag inom snar framtid kan undgå tre olika mediciner, alltså om inget görs nu. Så vad ser du Es, kan denna medicin hjälpa mig en bit på vägen eller inte? Blir väl hjälp av en coach också, på distans, om remissen bara godkänns? Tala om att ha grävt en grop åt sig själv ;). Tur att besöket var så trevligt annars o läkaren tyckte att jag verkligen piggade upp hennes dag :). Det tackade jag för o sade pt henne att jag gillar henne. Månne hon förstod det rätt Es ;D.

Äntligen fredag, lite planer för helgen, om jag orkar leva dom förstås.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, medicinen kan hjälpa men inte enbart, du måste ha en plan med kost och träning samtidigt och har du det, då kommer det gå fint !! Lycka till nu, kram :)
Esmaralda

21 AnnaK:

skriven

Kommer jag nån gång vara gift eller förlovad?

Kram 🤗

Svar: Ja, den möjligheten finns, kram :)
Esmaralda

22 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du att jag ska träffa mannen med gott hjärta dem här dagarna Esmaralda 😊 Ser du Esmaralda någonting om träffen för min bror med tjejen med gott hjärta 😊

23 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Jag levde i ett extremt kontrollerat förhållande men tog mej ur och det har speglat mycket hur jag lever idag. Får tänka efter mycket innan jag gör saker och kommer på mej själv att tänka om jag kan och får göra vissa saker. Men jag har tagit kontroll över mej själv på ett sunt sätt och min samtalshjälp ger mej beröm och jag är påväg mot bättre tider.
Och bättre tider… kommer det in någon intressant person snart? Min magkänsla säger att mitt ex vill ha mer kontakt, stämmer det tror du? Han har visat att han finns omkring mej dom sista dagarna.
Ha en go dag💞

Svar: Ja, du är verkligen på rätt väg, och det måste vara en skön känsla.Känns som om det kommer någon så småningom som är helt ny för dig, kram :)
Esmaralda

24 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott i slutet av året 🙂

Svar: Nej, tyvärr, inget av betydelse, kram :)
Esmaralda

25 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg mer än en gång något smått från euro jackpott, ser du Esmaralda det under slutet av året, du såg inget av betydelse, men ser du Esmaralda det något smått kanske 😂

26 Doris:

skriven

Hej!
Jag är nog lite av en kontroll människa.Skulle nog behöva släppa lite på det.Men vet om det.

Något budskap från universum i dag Es?

Kram

27 Ghostwriter :

skriven

Vad säger universum om detta?
Ska jag säga upp lgh idag eller ska jag kämpa för denna staden?
Jag känner mer och mer att jag vill flytta men vill inte välja fel.


Kram

28 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nej det är klart att inte enbart medicinen hjälper o gör under,det måste ju annat till, absolut. Får bara hoppas att jag kommer till skott o lyckas ;).
Kram Skorpan

29 barrqvist:

skriven

Jag minns en klasskompis som hade väldig hönsiga och kontrollerande föräldrar, de ville säkert väl men blev ju lite fel när de konstant skulle ha uppsikt och veta allt.. Och stackars tjejen kunde sällan slappna av och föräldrarna visste såklart bäst oavsett vad så ingen att ide att försöka säga något annat.. Jag kan bara hoppas hon hittade frihet och stadiga egna ben som vuxen istället..

Jag har som funderat så länge på att resa.. Men vet inte riktigt var.. Kan du spontant få till dig något land eller plats som kunnat passa mig lite extra? :D

Tack och ha en alldeles underbar fredag❣️✨

30 Maja :

skriven

Hej Esmaralda,

Jag kānner just att jag tappar kontrollen över mitt liv i allt detta. Vet t ex inte hur sonen kommer reagera på allt nya om vi flyttar āven om det lutar åt det.

Nu ār det så att det blir vārre o mitt humör o beteende blir vārre for kānner ibland att spelar ingen roll.

Ser det ut som vi kommit fram till ett bra beslut att gå skilda vāgar?

Kommer detta bara bli en jobbig höst? Ser mest negativt.

Kram
Maja

Svar: Ja, det ser ut som om ni kommer fram till ett beslut, och det behövs, kram :)
Esmaralda

31 Me:

skriven

Hej Esmarslda.

Jag mår bra av när det är ordning och reda. Men inte kontroll på det sättet.

Es. Kommer jag att få hoppa in direkt i årskurs 3 här?
Kram

32 Hm:

skriven

Hej Esmarslda.

Han och jag säger olika saker om händelsen.
Jag vet att min är sann.

Ser du varför han ljuger? Tror han på det själv eller ljuger han medvetet? Vet han om att han ljuger och kommer sanningen komma fram?
Kram

Svar: Han vet nog att han ljuger men har svårt att säga som det är, kram :)
Esmaralda

33 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Trordu jag kommer få något klirr i kassan den närmaste veckan
Kram
🤩🌺

34 ml:

skriven

Jag har insett att inget blir som man planerat eller tänkt sig så det är bara att flyta med och göra det bästa av situatiionen :)

Två sista dagarna med värme nu och på söndag är det över hos mig och den kommer inte tillbaka. Tjohoo och fan vad jag ska njuta av hösten! Inget spabad hos dig ännu Es kan jag tänka mig för man brinner väl upp i baljan då :)

Vad är det för ngt som jag skall planera inom kort? Och vad är det som gör mig glad?
Kraan

Svar: Nej herregud nej, inga bad i baljan har det varit på hela sommaren !Jag ser inte vad det är för något positivt du ska planera... så tänk till... utmana dig själv lite... kram :)
Esmaralda

35 Ghostwriter :

skriven

Gör jag fel om jag säger upp bostaden? För att landa, få chans att lösa det som blivit och slippa denna frustration över vilket hemskt boende jag fått leva i. (Hemskt för mig). Jag finner ingen glädje i att fortsätta kämpa här, det kommer också dröja betydligt innan jag kan hitta nytt boende i samma stad. Den väntan känns inte längre värt det. I detta fall finns det ingen enkel väg, men jag behöver tänka mer logiskt och inte stanna för att det känns bättre utåt sätt.


Kram

Svar: Följ din egen känsla i detta, det behöver du, kram :)
Esmaralda

36 Lenafena :

skriven

Har varit vaken hela natten och grunnat….hade jag varit RIK hade jag sökt vård privat vid det här laget….. du jag kämpar VERKLIGEN med vårdkontakter men orkar inte längre och det är sant Du sa att du såg en hake med fransmannen/ kan du se något ytterligare med det ? Missbruk ? Oärlighet? Är han egentligen ett vrak som lurar sig själv- och mig???? Jag litar på dig så något fuffens måste det finnas, Behöver lite mer kött på benen för att släppa!!!!!! Det enda jag söker nu är kontroll i mitt eget liv!!! Och jag har aldrig varit någon som kontrollerar andra….Inte min stil alls….

Svar: Jag önskar jag kunde se VAD, men det kan jag inte... en varning kommer upp och allt är inte som den kan tyckas vid första ögonkastet, kram :)
Esmaralda

37 Mii:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer vår relation att bli till det bättre efter det här?
Kram

38 LottaS:

skriven

Känns ofta som du skriver direkt och påminner mig om just mina utmaningar, men vi människor är ju ofta så lika!
Alltid lika bra med dessa "påminnelser"! Angående dagens ämne: tycker alltid det är lika skönt att släppa kontrollen, jag brukar kalla det att "ge upp" då det helt enkelt blir för tungt och ohanterligt. Det viktiga skulle vara att inte vara för hård mot mig själv då jag missat saker, rycka på axlarna oftare eftersom jag ändå fixar så mycket...

Svar: Exakt, du tänker helt rätt....kram :)
Esmaralda

39 Yvonne gammal kund :

skriven

Hej Esmaralda!

Idag är jag på väg till Skåneland!
Perfekt väder att köra i.

Jag undrar om jag har rätt känsla. Eller är det ett önsketänkande.
Jag tror nämligen att min dotter låter mig ta över hennes hund.
Och det skulle bli perfekt för både hunden och mig.
Hon har nog upp med sin nyfödda dotter. Mitt lilla barnbarn. Vad tror du?

Ha en fin helg!

Kram.

Yvonne.

Svar: Ja, det kan ligga något i din känsla, kram :)
Esmaralda

40 Hmm:

skriven

Tack för svar , men ser du om dom planerar att komma tillbaka och förstöra för oss ?

41 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag är nog lite av ett kontrollfreak, men känner att jag delvis blivit det på grund att jag varit ensamstående förälder så länge. Måste liksom ha saker under kontroll då jag ensam bär ansvaret. Det är ofta så tungt.

Ser du någon positiv förändring för mig snart?

Kram

42 Johanna:

skriven

Kära E,

Har min kollega känslor för mig? Kommer jag träffa en inom samma yrkeskategori

43 EE:

skriven

Lyckades få biljetter intill varandra. Men nu har jag fyra biljetter över. Hoppas det löser sig så jag kan slippa den kostnaden. Men annars får jag se det som läro-peng.

Ska iaf bli kul att få på konsert med dottern.

Känns som jag vill lägga min tid och pengar på roligare saker nu. Njuta av konserter och nöjen :)

Resa och ha kul.

Hoppas helgen bli härlig. Kramar

Svar: Ja, nu är det dags för mer njutning, kram :)
Esmaralda

44 Tussen:

skriven

Blir min ekonomi starkare under hösten och vintern? Kram & trevlig helg💕🌸

45 Lupin:

skriven

Hej Es,
Kan du se om jag ev skulle kunna få den uppdragstjänsten jag nu flaggat för inom psykiatrin/mottagning?
Kan den passa mig?
Eller ser du annat jobb för mig här nu i höst?
Kram :)

46 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Man tackar för glädjande svar, då hoppas jag kunna besöka Elbphilharmonie i Hamburg med soulmaten ngn gång i framtiden....känns faktiskt så

Har faktiskt lite dåligt samvete för att jag inte gav ngra cent till uteliggare igår, det har blivit mer frekvent i Hamburg, men jag blir rädd så fort de kommer nära och frågar om pengar. Vid nästa besök skall jag ha lite lösmynt i fickan, så behöver man inte stå där och fumla med väska och plånbok. Alla kan man ju inte hjälpa och det går väl till droger, men som sagt ngra cent...

Åska i luften och jag som är väderkänslig får genast huvudvärk, hoppas det brakar loss snart!

Kram

47 Malou :

skriven

Hej Es

Ser du något spontant om mig idag?
Kram

48 Dumle:

skriven

Kommer a och e att separera?

49 Selenit:

skriven

I morse när jag mediterade lite och höll i min kristall så blev den varm och det tog en stund för den att svalna. Har inte hänt förut så vet inte om detta betyder något? Jag är ju oskuld när det kommer till kristaller men jag älskar min och hoppas att det finns mer ljus runt mig nu :)
Bamsekram!

Svar: Din kristall tog in och jobbade extra intensivt för dig, kram :)
Esmaralda

50 Fina:

skriven

Hej Es!
Vad är chansen att jag blir beviljad lånet?
Kram 💕

51 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om tjejen med gott hjärta som du såg för min bror Esmaralda bor i Sverige 🤔 kommer han träffa henne i Sverige 🤔

52 <3:

skriven

Härligt med fredag och det är hundens dag 🐶så det blir lite kalas för min lilla pälskling.
Det gäller att hitta ngt att fira så det blir extra mysigt.
Ser du ngt vad som stör JB ? Är det någon kvinna ? Hoppas att han hör av sig snart 🙏tror han är en sån fin och trygg man som lämnat Stureplans livet bakom sig.
Kram

53 Silvertassen :

skriven

Hej Es!
Jag undrar om han jag tänker på tränar mitt emot min lägenhet eller tränar han Någon annanstans eller kanske inte alls?? Kram ❤️

54 Jossan :

skriven

Ja just nu är min värld helt rörig.. kaos på jobbet, stressen på jobbet ja nä just nu hade jag velat ta in på hotell eller bara åka iväg bara för att va….

Kan allt med kollegan bara lägga sig? Visst börjar saker bli lite bättre men det är långt från bra.. men hoppas snart det blir bra..

Men det känns verkligen bra med kollegan J. Hon var ju rätt elak mot mig när jag började..
Kram

Svar: Det kommer ta sin tid innan det blir helt okey med kollegan, känn ingen stress själv i detta, låt det ta den tid det tar, kram :)
Esmaralda

55 En fråga:

skriven

Hej. Kan du se vart jag träffar han med stort H?

56 Misstjejen:

skriven

Hej

Hoppas du kunde läsa min tankar och känslor. Imorgon jag träffas dom. Jag börja att jag inser så jag var inte mig själv med henne när jag prata om C kvinna.

Jag hoppas att jag hitta min sann jag. Den riktigt jag.

Dåligt samvete inför det. Det berättas så mycket om vem jag är just nu som jag har glömma bort.

Tror du att jag kommer ändrar mig och förstår bättre?

Ha det bra

57 Erika:

skriven

Hej! Tror du jag skulle trivas i jobbet som RLC-operatör?

Svar: Ja, det känns som något som kan passa dig, kram :)
Esmaralda

58 Skorpan:

skriven

Trots att jag inte vill handla nå till min lekamen, fy f*n, så hittade jag äntligen nya cykelbyxor o kan kasta bort mina årgångsbyxor anno vem vet vad ;D. Kyrktornet syns ju genom dom gamla ;). Tänk om nå lite nytt i träningsklädväg kunde få igång mig...

Skulle göra nåt helt annat, men fastnade i stan o det var väl nån mening med det. Inga godbitar dock, undrar varför dom är så få nuförtiden? Det är ju synd...
Tror bestämt att jag slappar framför tv:en ikväll igen ;D.
Kram Skorpan

59 Kärleken:

skriven

Är min kommande kärlek ifrån något annat land i scandinavien eller europa?
Kram💚

60 Ghostwriter :

skriven

Tack för ditt svar… förstår att jag måste själv ta beslutet.. jag är rädd att jag gör fel val men det känns faktiskt mest rätt att flytta, för jag vet att det inte är föralltid. Det jag är rädd för är mest att bli helt isolerad men jag är en annan person idag så de kanske jag inte blir även om det är mitt ute i ingenstans




Kram

61 Ghostwriter :

skriven

Tack för ditt svar… förstår att jag måste själv ta beslutet.. jag är rädd att jag gör fel val men det känns faktiskt mest rätt att flytta, för jag vet att det inte är föralltid. Det jag är rädd för är mest att bli helt isolerad men jag är en annan person idag så de kanske jag inte blir även om det är mitt ute i ingenstans




Kram

62 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Vet dock inte om jag ids beblanda mig med män på nåt djupare plan om jag nu nån gång separerar. Allt blir så komplicerat då. Sen så snarkar jag också och tycker det är jättejobbigt att sova borta etc så bara den lilla detaljen är lite hämmande på många sätt..

Kram 🤗

63 Selenit:

skriven

Häftigt! :) Kan kristallen även jobba för kärleken för du trodde att jag är på väg in i ett nytt kapitel med tvåsamhet mm? Ha en gosig fredagsafton. Kram

64 Vet jag vem HAN är?:

skriven

Hej Es

Vet jag redan nu vem min livskamrat är,har jag sett honom?
Kram och tacksam för svar

65 Till LenaFena! :

skriven

Jag läste din kommentar om att du inte orkar kämpa med vårdkontakter längre, jag tror dig! Jag har själv stridit med vården i fem år utan att få den vård jag har rätt till. Det har gått så långt att jag känner en djup uppgivenhet för jag orkar verkligen inte slåss mer för något som egentligen ska vara en självklarhet. De som är fullt friska och inte har någon kontakt med vården kan nog inte ens fatta hur illa det är med den svenska sjukvården. Tyvärr har inte jag heller råd med privat vård, annars skulle jag ha sökt det för flera år sen.

Hoppas att det löser sig på bästa sätt för dig.

Kram Igges matte 🐈‍⬛

66 Oro:

skriven

Hej Esmaralda.

Har alla de , hans vänner gått emot mig nu?

Får de en negativ syn på mig efter detta?
Kram

67 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Den som har kontrollbehov har det nog väldigt jobbigt själv.
Ser de tur som att mina chanser med honom nu är körda? Verkar han ha stängt dörren för mig? Eller kommer att göra det?
Kram

68 Boudica:

skriven

Tack Es för detta ämne!
Nu är jag inte en kontrollerande partner, den enda partnern jag kontrollerar är mig själv!
Och det är ju inte bra, för där kan jag bli rejält självkritisk ibland, och då duger jag till ingenting!
När jag är för stressad kan det ju tyvärr gå ut över andra, främst arbetskamrater.
Med min högkänslighet känner jag på mig mycket, men jag vill veta mer! Jag vill helt enkelt veta! Och där bränner jag ut mig själv.
Så kom i underfund med att jag måste lära mig släppa taget, ta steg in i det okända och lita på universum att allt blir bra.
Vad hände med spontaniteten? Jag är en spontan person, och följer min magkänsla ofta, men jag vill ju fortfarande veta. Där kommer ju alla "tänk om.." tankar in, och många gånger kan jag tvärnita, eller dra ut på saker så att de aldrig händer!
Får öva upp mig...
Och börjar rätt snart, iochmed att jag anmält mig till en ny kurs. Följt magkänslan och intuitionen, spontaniteten. Slänga mig ut i det okända!

Och drömmen i natt, kanske går den in i dagens ämne,
det var julplanering på gång på jobbet, och vi var tvugna att ansöka om planer som när man gör med semester.
Jag hade fyllt i att jag planerade vara med 2 personer till och på jobbet.
Och sen när det väl kom till kritan, så började undra hur tänkte jag, och att jag bara tog för givet att det skulle vara så att jag chefen och en annan kollega skulle fira tillsammans.
men sen kom jag på att de kan ju ha egna planer, och inte tänkte i samma linje som jag.
Och detta blev ju även i fråga satt utav chefen.

Vad handlar detta om? Jag får till mig om att jag bygger för höga förväntningar och när jag inser att det bara är luftslott så blir jag besviken?
Eller känner du något annat?

Kram!

69 Tiss :

skriven

Hej Es!

Den här veckan har varit allt förutom bra. Jag har väl hittills gråtit 4 av 5 dagar. Har ångest upp över öronen. Vilket skapar ont i bröstet, nacke och mellan skulderbladen .Panikångestkänningar p.g.a. isoleringen vid covid. Ångesten vill inte försvinna, jag är extremt trött och allt som kan gå fel har gått fel. Jag har haft sån otur den här veckan. Bara idag har jag gått miste om billigare kattmat samt äggen var slut vid leverans. Det är så mycket förändringar nu och jag kan inte riktigt hantera det då allting har kommit som en kanon. Jag har svårt för förändringar. Jag önskar att jag kunde lägga mig och sova i tusen år. Jag orkar inte. Jag tål typ ingenting just nu.
Mina problem är väldigt små gentemot andras... Men det känns hursom rätt kämpigt. För det kan man väl få känna ändå trots allt.

Blir det bättre?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: