Våga nytt.....

Man behöver våga att pröva  nytt !

Att bara gå i samma gamla spår skapar tristess, minskar självkänslan och skapar en falsk trygghet.

Utmaningar är utvecklande och att ta sig en aning utanför sin komfortzon  ibland, är viktigt för din personliga utveckling.

Gör upp en plan  som går ut på lite nytänk.. och pressa dig själv en aning om det hela inte kommer naturligt.

Vad det nya ska bestå av – det väljer man själv.

 

Det som är en utmaning för en person, är vardagsmat för en annan så något färdigt koncept finns inte utan man får helt enkelt ta ett snack med sig själv och göra upp sin egen plan. 

Idag tex, ska jag gå på gym för första gången och jag är riktigt nervös.  

Hur  i hela friden ska detta gå ? 😲

Tack och lov så har jag en PT… annars hade jag väl bara stått där och  glott på maskinerna och inte haft en aning om hur jag skulle använda dom ! 

Hur tradigt jag än tycker det är.. så ska jag  ge det i alla fall tre månader innan jag beslutar om jag ska fortsätta eller inte.  Två gånger i veckan är  tanken !

Håll tummarna att jag  överlever första passet😅

När jag inte tränar ska jag gå med stavar.. och det har jag blivit en fena på… kuperad terräng.. upp och ner för backar och det går som tåget numera.

 

 

Från att ha varit 100 % soffpotatis.. har det bättrat sig  och vikten börjar krypa  neråt ! YAY !

 

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tycker det är jätteroligt med vad vi tänker om det. Jag och A kvinna prata om att vi borde ses med våra mammor igen men kommer vi gör det med fika igen?

Kommer det var positiv?😊

Ha det bra

2 A:

skriven

Heja dig! Du måste berätta hur det gick sen 🙂

Jag ska också börja träna, jsg ska börja smått annars tappar jag det har jag märkt förut. Så jag har nu börjat med att hoppa hopprep varje morgon, 50 hopp. Jag simmar ibland och går på Friskis ibland, men tänker nu öka till en gång i veckan.

Äta nyttigare ska jag också. Läste nånstans att dem som storhandlar slänger mest mat på grund av att man köper för mycket så det hinner bli gammalt eller så är man inte sugen på maträtten man tänkte på för fyra dagar sen. Jag handlar mycket mer varannan dag (färskvaror) och äter allt jag köper = inga onödiga pengar förloras.

Jag försöker förändra små steg i taget.

Lycka till idag!

Kram!

Svar: Bra träningsplan !Och nyttig mat försöker jag också med !
Lycka till
Kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Härlig känsla att komma igång med träning 💪
Finns det ngt jag kan göra så jag kommer komma lite närmare B ? Och han får upp ögonen för mig ? Det är en bra kille tror jag. Finns det ngn speciell anledning att han är singel ? Och inte haft någon seriös/ officiell flickvän på flera år.
Kram

Svar: Han har inte varit redo att binda sig..... var bara dig själv för det är din personlighet som attraherar honom, kram :)
Esmaralda

4 Helena Ir:

skriven

Det är klart du överlever :) och jag gillar din plan att ge det 3 månader. Jag har varit i din situation och tyckte själv de där maskinerna var konstiga. Dessutom finns det alltid hjälpsamma människor. Några av de människor jag trivs bäst med finns där idag!

Det händer ju lite för mig själv just nu också.. och förhoppningsvis ger det mer energi till nytt också. Våga nytt är nog så bra! En ny man kanske :) det flirtas just nu.. så börjar kanske bli mogen för hitta rätt!

Avslutar med att säga att jag är så glad för din skull :) för visst är det skönt när det man gör ger resultat! YAY :)

Svar: Ja, du bör ju närma dig att hitta rätt !!Kram :)
Esmaralda

5 ängeln:

skriven

hej Es

du är så duktig Esmeralda 👏!!!

drömmde inatt jag hade en dröm att jag hittade en annant öga på min hand nånstans verkade som och inne i ögat kunde jag se allt jag varit med om som barn ögonblicket visade även mina föräldrar konstig nog så vill dom inte acceptera att se mig vara barn. vad menas altså denna jag vet att jag har medial ådra men hur kunde denna ögat som var precis lik som min öga är som melerade gröna ögon gå tillbaka i tiden. vad ser du kring detta. ? såg även en stor barnvagn kan de tyda att man ska ha barn igen :)

kram

Svar: På något sätt behövde du se tillbaka i tiden... kanske det finns en knut där som ska lösas... kram :)
Esmaralda

6 Helena Ir:

skriven

Missade : Kram :)

7 Jossan :

skriven

Godmorgon
Även dag var det segt att komma upp. Jag sover ju så dåligt men vet inte vad det beror på. Jag vaknar aldrig upp pigg.

Jag tycker jag tar steg ut då och då. I sommar valde jag att åka till stranden själv. Något jag aldrig trodde jag skulle göra. 2017 valde jag att åka till usa själv till släkten som jag aldrig träffat.
Jag har även tagit steget att träna ute i gymmet. Har känt mig så obekväm med det men det är inte så obekvämt längre.

Dagarna är så långa och jag vet knappt vad jag behöver göra. Kunde inte vara i mitt klassrum för de behövde städa.. det var inte en bra städning så jag fick typ städa om..
Idag ska vi börja med något möte och sen hoppas jag vi får fortsätta med städningen.

Åter igen grät jag över T usch hatar att sakna.. Känns som jag inte ens var viktig för han försökte inte ens rädda något.
Sen inatt drömde jag om J. Min första kärlek.. han var ett svin men gullig när vi var tillsammans.
Nä hoppas på en mysig och kärleksfull kille. Jag försöker attrahera kärleken med en specifik tanke.

Nä dags att försöka slita sig från sängen..

Kram

Svar: Jättebra att du utmanar dig !Gråt inte över T, han var ju ändå inte rätt för dig och du hade inte kunnat bli lycklig med honom
Bra att du attraherar kärleken på det sätt som du vill ha den, kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag funderar på om jag ska gör en repris på 5 oktober för lärarnas dag för en inlägget med video i facebook.

Kommer det var positiv? Borde jag gör en video allmänhet eller för individ som jag välja vilka?

Ha det bra

9 leo:

skriven

Hej! Brukar min gamla vän h tänka på mig? och kommer vi att återuppta kontakten någon dag?

Svar: Ja ibland tänker din gamla vän på dig, kram :)
Esmaralda

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag är lite förvånar över A kvinna och hennes mamma från en period som jag fråga dig förut om dom var inte intressant. Nu undrar jag att vad har dom sett hos mig som gör dom vilja har kontakta och umgås med mig och min mamma.

Vad såg dom hos mig? Har jag uttrycka något bra?

Ha det bra

Svar: Jag tror att de helt enkelt gillar dig som person... kram :)
Esmaralda

11 Helena Ir :

skriven

Glömde min fråga..det känns som Ögat laddar för något. Den har avgett så mycket energi när jag haft den i handen. Mer än någonsin tror jag..än är inte energin slut! Vad känner du av?

Kram

Svar: Ja absolut så laddar Ögat för något speciellt.... så spännande.... kram :)
Esmaralda

12 Shenzi :

skriven

God förmiddag Es!
Heja dig som våga ta de steget! 🙌💪 Hade jag oxå haft en PT hade jag nog oxå vågat gå till gymmet, men tyvärr så säger min ekonomi något helt annat. 😞

Jag undrar om någon tänker på mig? Kram Shenzi 🌹

Svar: Ja, någon tänker på dig men ser inte vem, kram :)
Esmaralda

13 Angeli:

skriven

<3

14 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag tycker du är jätteduktig som vågat ta det steget! Heja dig, Es! Bra jobbat! 💪❤️

Varför lägger hon ut vissa bilder offentliga och andra inte? 🤔 Vill hon att någon hon inte är vän med ska se eller hur kommer detta sig? Kram Zoey 💕

Svar: Hon lägger nog ut de bilder hon tycker är bra.... tror inte det ligger mer än så i det hela, kram :)
Esmaralda

15 Rebecca:

skriven

Bra jobbat!
Jag har faktiskt själv tänkt att jag borde utmana mig själ genom att gå på gym. Går på gymmet på jobbet redan men finns ett i närheten av mig. Dock är det VÄLDIGT mycket utanför min comfort zone då jag har social fobi och bara att gå dit och anmäla mig som medlem känns nervöst. Skjutit på det i två veckor nu :P

Svar: Du kan... och det blir nyttigt och bra för dig.. så ta steget, kram :)
Esmaralda

16 Naturvän:

skriven

Hej!

Ja att gå utanför komfortzonen ska jag göra framöver och då får det bli prova på olika konsttekniker och kurser. Tycker inte jag är speciellt duktig, men ngt drar åt konstnärshållet och det är dags ta steget... självförtroendet är inte i topp där inte!

Hoppas du gillar din första dag med träning på jymmet och duktig är du med stavgång! Visst är det en härlig känsla när man märker vikten går åt rätt håll! Styrkekram!!!

Tyvärr inräffade ngt hemskt igår nere på stranden hos oss. En tumlare, unge, blev bragd om livet pga Speed båt aktivitet. Det är så tråkigt då ett politiskt beslut är taget det skall upphöra pga av att djurlivet störs.

Min fråga, ser du om det blir rättsliga påföljder pga den här incidenten? Maken har i alla fall skrivit om händelsen till lokaltidningen....
Vi är flera som är upprörda i byn! Djurplågeri!

Kram


Svar: Klart du ska pröva nya tekniker !Fruktansvärt med tumlarungen.... men någon form av rättsliga påföljder känns det inte som att det blir... kram :)
Esmaralda

17 Linda:

skriven

Har testat på gym ett antal gånger, och precis så gör jag också :) stirrar på maskinerna. Sätter mig ner och lite på måfå kanske gör någon rörelse utan att varken veta om det är rätt eller om vikterna är tillräckliga eller alldeles för lätta. Så känner jag mig dum som inte vet då det känns som att alla andra vet exakt hur och var man ska göra. En PT vore susen!
Lycka till!


Svar: Ja, utan PT hade jag nog bara kommit i chock :) Kram :)
Esmaralda

18 Kristin :

skriven

Så flink du er, kjære Esmaralda.
Ja, med en PT, vil det hele gå veldig bra. Alt nytt må læres, så du kommer til å klare dette veldig bra. Det er noe som heter øving gjør mester. Skal bli spennende å høre om din første treningstime. Jeg ønsker deg en god trening. Kram!!!!

Svar: Tack ska du ha :) Kram :)
Esmaralda

19 Milla :

skriven

Yey så bra att du kommit igång med regelbundna promenader!! Vet det kan vara tufft med träningen och tycker du tänker rätt där att iallafall ge det 3 månader. Det kan vara motigt i början och känner man sig trött ngn dag är det alltid mer svårmotiverat.

Kämpar på jag också med motivationen. För min del måste jag göra något åt kosten. Har tyvärr ökat i vikt. Men det är svårt på sommaren.
Tror du jag fixar det?

Kram

Svar: Visst fixar du det... bara du bestämmer dig ordentligt... kram :)
Esmaralda

20 Anette :

skriven

Vad duktig du är!
Jag har gym hemma men tränar jag?
Nej 😁
Igår var min dotter och röntgade sig och smärtorna hade gett sig lite mot dagen före när hon hade så fruktansvärt ont.
Imorgon ska det plockas ägg - förhoppningsvis om allt går bra.
Tack för allt du gjort ❤
Ska hålla dig uppdaterad ❤
Ha en fin dag!
Kram!

Svar: Jag hade ett gåband en gång som skickade mig rakt in i väggen och sen tappade jag intresset för den saken :)Din dotter finns med i mina tankar.... kram :)
Esmaralda

21 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag har ofta varit en förespråkare för att gå utanför sin sk ”comfort zone”. Dock tycker jag att jag varit lite dålig på just det de senaste åren. T ex så borde jag vågat mer vad gäller jobb. Jag är ganska förvånad i hur jag har stannat i detta alldeles för enkla jobb så länge men har haft sina skäl.

Jag trodde ju jag mer eller mindre bestämt mej för Sverige. Blir nu osäker igen för hade hoppats att min partner o sonens pappa ev skulle bo med oss. Men nej han pratar om att han ska vara där halva tiden på grund av jobb o ekonomi.
Kan du se om han ändrar sig? Eller bäst det som sker. Eller om jag inte flyttar trots alltt?

Han säger han jobbar på pengarna till ett hus i Sverige. Kommer vi verkligen kunna bo i ett sånt hus vi tittar på?
Allt känns komplicerar o jag är rädd för att vara ensam.

Kram
MajaSvar: Ni får fortsätta att prata er samman och gå halva vägen var... och försöka enas kring det hela !Kram :)
Esmaralda

22 J:

skriven

Gomorgon🌞
Ja att våga nytt är stort steg i livet. Själv så vill jag byta jobb och stad. Jag har sökt jobb i andra städer.Så min fråga kommer jag byta jobb och flytta?
Det kommer gå jätte bra för dig på gymmet.
Kram🌸

Svar: Ja, det ser absolut ut som om du både kommer byta jobb och bostadsort..... spännande ! Kram :)
Esmaralda

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Yay go girl go ! All träning är + och du gör rätt som ger det lite tid Jag hoppas du blir fast ;-)
Att bara gå är ochså bra och med stavar ännubättre !

Själv kan jag inte nyttja stavar då mina händer domnar när jag greppar dom...och sen har jag ju hundarna ...

Min personliga prövning är att ta mig kommunalt...
Vilket jag ska göra imorgon . Nervös var jag då biljetten på mobilen inte skulle räcka ända fram Nu löste syrran det med att vi äter på söder då måste jag ladda ner en ny :-)

Ha nu en rolig gymstund

Kram Anki med flock

Svar: Ja att ta allmänna kommunikationer är minsann inte enkelt nuförtiden..... man ska ha appar och elände !Mamma åkte till dottern i Lund häromdagen på ett två-dagars- besök...... både tåg och buss krävdes men hon har "sommarkortet" och det täcker in allt..... kram :)
Esmaralda

24 Solstjärnan:

skriven

Så sant.Man bör ta sig i kragen och våga ,komma sig för med att höra planer och fullfölja dom.Små planer kanske till en början eller varför inte hoppa rakt ut ur Comfort zonen som du säger.Låter lätt men kräver mod och "en spark i baken"😊
I Comfort zonen går det som på räls ,av ren vana,dag ut och dag in..
Men det är ju förändringen som både kräver energi,mod och att komma igång som inte är så lätt.

Det kommer att gå jättebra på gymmet Es!😊Du är i goda händer med att ha en PT! Mycket bra beslut att ha en tidsgräns på när du "får" sluta,att ge det tid och en chans och på samma gång se resultaten😊. Tror nog att detta kommer att bli din grej!😊

Själv ska jag på en Akilles operation nästa vecka som sätter stopp för mig.
Hoppas den lyckas och jag får en fot som inte längre blir sjuk av att användas.

Tycker detta är jätte jobbigt för vill ju vara aktiv nu för att komma framåt i livet.
Vill ju träffa min SM!!
Es,ser du något kring min SM i kärlek?är han nära?

Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ja, det ska bli spännande minsann !Känns som om operationen kommer hjälpa.
Din SM kommer men ser ju inte när, kram :)
Esmaralda

25 Erika:

skriven

Hej! Ska jag göra nytt försök att söka utbildningen jag inte kom in på? Finns chans att jag kommer in nästa år istället?

Svar: Kanske du kan behöva höja dina poäng en aning, kram :)
Esmaralda

26 LottaS:

skriven

Es,jag lutar åt att välja det mindre krävande alternativet för att klara mina bettproblem, ett beslut jag själv måste ta eftersom inga garantier finns hur jag än väljer. Ser du om jag kommer att få ångra detta?

Svar: Nja, det kanske inte blir perfekt men bättre, kram :)
Esmaralda

27 Mercan :

skriven

Esmaralda söta Esmaralda ser du hur många år det tar innan min bror kommer att träffa tjejen med gott hjärta, Esmaralda ser du hur kommer jag att träffa mannen med gott hjärta 😊

Svar: Jag ser inte när dessa möten kommer att ske, det beror på egna val också, kram :)
Esmaralda

28 SusanneAmalia :

skriven

God Solglad morgon☕🌞

I dag är det båt som gäller. EllaBella och jag har jobbat i natt och nu väntsr båten för vi sla ut på sjön.

Jag hsr lovat att göra Amalias sommarmackor på Bo brygga. Man tar ett tunbröd (mina är runda polarbröd) sedan brer jag Rysk yohgurt (som jag har rivit citronskal i) på brödet tunskivar färsk potatis och lägger på ovan på potatisen har man kräftstjärtar stenbitsrom finhackad lök och en till klick av yoghurten med citronskal i. Garnera med en dillkbist och en cirtronklyfta. Denna smörgås bjöd restaurangchefen på och bu vill alla anstälda ha den.

Sedan ska jag göra italiensk ratatouille men inte fören i kväll. Den ska med till skogen i helgen då vi ska laga en antenn i en mast.
Om någon bor i Linköping så kan jag medela att ni får full sändning efter hälgen. MIX megapool Disney och NRG ska funka för fullt.
Samt lite andra kanaler.

Nästa vecka är laddade med prov.

Fullt ös medvetslös.
I går byggde jag ihop ett kattträd för stora katter och vad glad Sirius blev när han fick plats. Han låg i trädet och spann hela kvällen.

Stor kram till alla ❤️🤗🐈🐕🧚‍♀️🌺🍀

Svar: Så härligt med båt !Amalias sommarmackor ska minsann göras här också... låter alldeles underbart gott ju !
Får en positiv känsla fylld av energi från dig, kram :)
Esmaralda

29 Skorpan:

skriven

Heja dig Es!
Du har väl knappast haft svårt att gå utanför din comfort zone nånsin? O gymmandet kommer att gå hur bra som helst :)!! Lycka till...

Ja vad göra om man inte vet inom vilken "gren" man ska utmana sig själv då? Jag borde börja med nåt fysiskt, jo jag cyklar, men är ju en som tröttnar fort o vet inte vad jag vill, hur gör jag då? Tips? Ser du mig hitta min genre inom motionen Es eller kommer jag alltid att vara en soffpotatis, mer eller mindre ;).

Äldsta fyller år idag o firar på sin studieort. Hade han varit hemma hade jag lindat o lagt honom i en krubba ;D, stackarn. Nä, bra att han har hittat sitt...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Tänk utanför det vanliga när du tänker på motion... kanske dans ? Rodd ? .. spelar ju ingen roll VAD bara du rör dig ordentligt.. och det ska vara något som du tycker är roligt annars kroknar du snabbt. Grattis till din äldsta! Kram :)
Esmaralda

30 CA:

skriven

Hej
Jag tänkte börja bowla igen. Hade tänkt prova padel men de får inte tummen ur, ingen info ännu om kurser.
Har fortfarande en önskan om en annan typ av bridge partner, det går ju bra för oss. Men lyckas ju alltid hitta någon som inte det stämmer 100 med, men det kanske inte finns.
Kram

Svar: Kanske inte det kan stämma 100 med.. men i alla fall 80.... kram :)
Esmaralda

31 Jeanette :

skriven

Vad roligt!
Du är superduktig som bokat pt!

Att träning är jobbigt och man får oftast träningsvärk, svetten rinner i mängder! Men Jisses vad bra det är för kropp och knopp 😊

Ha det fint 😘


Svar: tack och ja, spännande ska det bli :) Kram :)
Esmaralda

32 SarA:

skriven

Förändring ja... har sedan 2 år tillbaka velat byta jobb. Inte för att jag inte trivs på mitt nuvarande utan mest för att jag efter 10 år är trött på arbetsuppgifterna och vill göra nåt helt nytt och annat. Sökte aktivt jobb hela förra året och var nära en ny tjänst men just på grund av feghet och oro för en stor förändring i mitt liv så fick jag inte tjänsten. Ångrar mig djupt och hade gjort helt annorlunda idag. Jobbat en vecka efter semestern nu och känner starkt att jag är så trött på mina arbetsuppgifter. Min fråga är; ser du om det blir någon förändring kring arbete för mig inom närmsta tiden? Byte av arbetsplats och arbetsuppgifter och viktigaste frågan; blir det bra?! Hälsningar en som är väldigt rädd för förändringar!
Kram

Svar: En förändring kommer och det blir bra, men ta själv de initiativ som krävs, kram :)
Esmaralda

33 barrqvist:

skriven

Javisst, lite nya utmaningar kan man behöva och må gott av emellanåt :)
Själv hade jag velat hitta nya bekanta så funderar på att gå någon rolig kurs eller så och kanske slå två flugor i en smäll.. Fast det får bli efter jag flyttat..

Ser du kanske i något sammanhang jag har god chans att hitta någon ny att lära känna som förhoppningsvis är av kompismaterial? :)

Svar: Ja, något nytt kommer du att börja på ! Och det blir riktigt bra.Mer än en ny kompis kommer också så var själv öppen och ta initiativ, kram :)
Esmaralda

34 Dunegull:

skriven

Du klarar det, första två veckorna kommer vara utmanande men sen brukar det vända, lycka till 👊

Håller på att köra ett löpar program jag hittade. Är inne på 7e veckan nu av 8. Känns faktiskt skoj trots en del hjärnspöken.

Får jag något nytt jobberbjudande inom kort? Vill verkligen göra annat nu och har även gått i tankarna att starta eget. Får du in ngt? Lite guidning…

Kram

Svar: Så duktigt av dig med löpningen !
Jag ser att det kommer förändring för dig men du behöver själv ta initiativ, kram :)
Esmaralda

35 Agnes:

skriven

Stort "Lycka Till" till dig!

Jättekul att läsa att du väljer att börja på gym! Håller tummarna för dig!

Härligaste dagen oavsett, både till dig o resten av Bloggfamiljen! ;0}

Svar: Tack ska du ha... lite nervöst... men samtidigt är jag pepp på att börja :) Kram :)
Esmaralda

36 Heja dig :

skriven

Du är så duktig med stavarna och nu också gymmet. Det kommer att bli lättare med tiden och vem vet du kanske längtar dit sen :) Berätta hur det gått idag.

Nytt ja det vill jag verkligen ha i mitt liv. Jag vill ha det rätta jobbet, den rätta kärleken, jag vill bo i mitt hus med hundar och kärleken på landet, jag vill ut och resa mm. Du fick iaf en positiv känsla om min höst så kanske ngt faller på plats :)

Kram och lycka till idag!

Svar: Ja, fortfarande en positiv känsla så jag hoppas verkligen att något faller på sin rätta plats snart, kram :)
Esmaralda

37 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

38 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Första skoldagen på höstterminen idag för min flicka, spännande! Börjar på fjärde klassen i ny skolbyggnad. Jag hoppas allt går bra.

Blev kontaktad av en kille - man - igår, vi hade chattat på tinder för nåt år sedan och nu tog han kontakt. Han verkar vara en bra man men han bor i England, så jag sa att jag därför inte är intresserad. Vill inte ha ett långdistansförhållande och har inga planer på att flytta dit. Men blev lite fundersam. Ser du något om denna man? Var det rätt beslut att dissa honom?

Kram

Svar: Tror det kommer gå bra för dotternJa jag tror du fattade rätt beslut kring mannen... kan inte se att det på sikt blivit någonting, kram :)
Esmaralda

39 leo:

skriven

Hej igen, tack för svar och lycka till med träningen! kommer jag och h att återuppta kontakten?

40 AnnaK:

skriven

Det blir toppen på gymmet....jättekul när man börjar se resultat 😊 Ska ta tag i mitt gymmande igen när jag börjar jobba igen.

Ser hösten ut att bjuda på något bra eller är det samma skit som alltid. Jobb, mat, disk mm.

Kram 🤗

Svar: Lite extra kan hösten bjuda på... gör bra planer... kram :)
Esmaralda

41 Bella:

skriven

Äntligen känns det typ som att jag har släppts ut på prärien och blivit mig själv, eller på himla stor väg att bli, från ingenstans blev det en konflikt med min dåvarande ja spelade musik med och från ingenstans hittade jag han jag spelar med nu, som lyfter fram allt det bra jag kan med musiken. Nu har jag roligt på scenen och behöver inte kämpa och börjar framförallt inte gråta under en spelkväll. Har haft 5 riktigt bra spelningar det senaste, bättre än vad jag kunnat tro och jag är så glad för det. Känns som att jag blivit min egen, att folk fått mer respekt.. Om två veckor är det dags igen, och jag längtar efter att få leva igen!! :-D

Skulle vilja få ut lite reklam i tidningen om det, eller om oss, tror du det skulle funka? 😊

Kram

Svar: Du är verkligen på rätt spår !!!Ja, tag kontakt med tidningar och gör vad du kan för att ni ska nå ut, kram :)
Esmaralda

42 Carin F:

skriven

Den här sommaren har jag verkligen utmanat mig själv.

Gick en kajakpaddelkurs och gav mig sen ut ensam på en tur, det var det roligaste jag gjort på länge.

Bestämde mig en timme innan Lars Winnerbäck skulle uppträda att gå själv, det blev en fantastisk kväll.

Tror att den talisman jag fick av dig har givit mig så mycket energi denna sommar.

Ska göra flera utmaningar i höst, kanske nätdetja!

Kram

Svar: Härligt att din energi ökat... och ju mer man utmanar sig själv, desto mer växer man.... kram :)
Esmaralda

43 Blomman:

skriven

Hej Es

Är J intresserad av mig fortfarande?
Kram

44 Maria:

skriven

Hej!
Så kul att du vågar börja gymma och går ner i vikt! Härligt, jag ska själv börja o är lite nybörjare med.
Inatt drömde jag om en katt som skulle till att lägga sina ungar och jag började bädda och göra det mjukt för henne. Vad kan det betyda tror du?
Kram 🥰

Svar: Att du förbereder för något positivt överraskande, kram :)
Esmaralda

45 Louise:

skriven

Okej. Jag är alldeles stum nu mer än vad jag brukar vara haha. I veckan sökte jag ett jobb som förskollärare. Jag ska på intervju för det på torsdag. På eftermiddagen igår hörde en annan förskolechef på ett föräldrakooperativ i Lund av sig och beklagade att mina referenser inte var bra...MEN hon kunde ge mig en månad att provjobba där hos dem vilket kan få mig att få ihop referenser om det inte fungerar. Du vet ju vad en av mina önskningar var med occhi. Och jag har bett med honom och så jar jag tackat honom. Igår tackade jag honom flera gånger för att han hjälpte mig att få i alla fall provjobba. Och den förskolan har öppet 07.30-16-30 vilket är perfekt för mig. Inga långa dagar och man kommer hem i rimlig tid.
Trodde att Occhi inte jobbade för mig utan var på semester eller något men igår visade han hur kraftfull han egentligen är och faktiskt jobbar för mig.
Jag kommer ju göra mitt bästa så att de faktiskt ska anställa mig som vikarie.

Är detta "min" förskola som jag ska jobba på i framtiden? Hur stor är chansen att jag får jobba där längre än en månad?
Det är en liten förskola och jag hör mer hemma där än på stora förskolor med många avdelningar. Det jag är orolig över dock är att jag inte kommer få nystartsjobb om jag provjobbar. Får höra med min handläggare imorgon på Rusta & matcha innan seminariet imorgon.
Kanske blir så att jag gör om det till en praktik och använder dem som referenser men vi får se. Får bolla med min handläggare.

Nu ska jag se klart avsnittet av The good wife. Jag gillar advokatserier och det är två duktiga skådespelare(den ena dock skandalserade i början av året på grund av sexuella övergrepp men det gör inte honom till en sämre skådis för det).

ha en fin dag och tacksam för svar (och heja dig som går till gymmet). kram

Svar: Vilket roligt besked.Det är ett steg i rätt riktning
Ha koll så du är aktiv och tar initiativ.. och det kommer gå bra !
Kram :)
Esmaralda

46 <3:

skriven

Förstår J B att jag är lite intresserad av honom ?
Kram

47 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Det var ju det, att komma utanför sin enorma box ;). Men jo något nytt behöver det vara o jag kan ju bara undra varför jag kroknar så snabbt ;)?

Något utanför min comfort zone ska jag göra på jobbet iaf o det är att delta i ett seminarium som går på engelska. Av det som presenteras där ska jag då skriva en artikel till vår tidning på bägge inhemska språken. Shit, det kan jag nog undra om det blir till nåt ;D.

Hur var gymmet o PT:n? Kul, eller hur?
Kram Skorpan

Svar: Ska strax åka till gymmet....:) Kram
Esmaralda

48 .:

skriven

Hej Es!

Jag har precis upptäckt att jag fått feber. Gjorde covid-test igår och det var negativt. Tror du detta går över fort?

Svar: Ja, så känns det, kram :)
Esmaralda

49 Skorpan:

skriven

Får vänta på rapport då ;).
Ja sonen tackade för gratulatuinerna.

Ögat mitt, nåt på gång??
Kram Skorpan

50 Vitlilja :

skriven

Vad kan jag göra för att stärka mig inför rättegången?

51 Kärleksfronten💕:

skriven

Hej Es

Kan du se om det finns någon på kärleksfronten för mig?
Tacksam för svar:((((

52 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Hejsan bra Es o friskt vågat stort Lycka till kära du!

Det finns ju faktiskt de som är optimist o har varit aktiv i långa cykelturer, simmat 1000 m innan jobbedags(6 på morgonen), långa promenader med stavgång och tränat på gym så himla kul, men har dock aldrig haft råd med en PT!!
Så vad är man då om plötsligt allt tas ifrån en av Cancern all rörelseförmåga!!!
Jag går promenader 2 ggr i veckan med min rollator o hemtjänst när jag kommer in går det varken stå, gå eller sitta så sängen blir enda alternativet hur kul är det?!

Nä jag är optimist trots sorg o sjukdom, men har inte förmågan längre att röra på mig som tidigare och det gör ont

Är man då
" värdelös"?
Det handlar inte bara om att våga, går det inte så går det inte that's it!

Stor kram o lycka till med träning och viktminskning...

Jag får endast drömma om att det vore möjligt!
☆♡♡☆


Svar: Man ska inte jämföra sig med någon annan.... utan ha fokus på det man KAN och om det gäller att träna så finns det rörelser för alla... lite är bättre än ingenting alls....kanske en fysioterapeut kan hjälpa till med bra rörelser ? Kram :)
Esmaralda

53 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du hur ska jag träffa honom eller min bror henne med gott hjärta 😌

54 AnnaK:

skriven

Ser du nån liten chans att jag tar tag i den stora frågan snart? Vet att det är upp till mig men törs ju för fasen aldrig. Inser ju att min höst säkert skulle bli lite roligare då. Kunna bjuda hem folk, göra om hemma mm.

Kram 🤗

55 Smultronstället:

skriven

Hej!
Att göra nya saker... Idag är första dagen som jag gått hemma i trädgården i bikini. Varför inte tidigare? Har ingen aning. Har absolut inte att göra med kroppsaktivism etc... Det har bara inte fallit sig in förrän idag. Rädd för att bränna mig har varit ett av nyckelorden. Idag får det vara en viss risk.
Har kontaktat osteopat idag. Nu har jag en riktig låsning så det känns som att under- och överkroppen har förlorat kontakte med varandra.
Humöret är inte på topp när man har ont, alltid nära rill svordomsvisan då 😩😆

56 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag måste bara fråga 😅 så kommer C kvinna störa mig igen och ställa en massa frågor. Efter jag träffa min mamma, den vän A kvinna även hennes mamma på en lördag.

Min fråga är kommer C kvinna efter mig igen? Jag vill få vet om kommer hon gör det som förut tid?

Eller är hon lugnt efteråt?

Ha det bra

57 Sanna :

skriven

Hej, man måste absolut ur comfortzone. Promenader varje kväll nu.

Ska få en ny manlig kollega? Kommer det bli bra för klassen? Har en dålig magkänsla.

Svar: Försök ha ett öppet sinne, det kanske blir betydligt bättre än du känner... kram :)
Esmaralda

58 Hönan:

skriven

Ja, våga mera! Våga utvecklas och växa! :)

Det kan väl inte vara en tillfällighet att detta sammanföll?

Kram

Svar: Nej, jag tror inte de bara var en tillfällighet, kram :)
Esmaralda

59 J:

skriven

Jag skulle behöva göra något sådant själv...

Min särbo/sambo tycker att jag åker bort för mycket och ägnar mig åt egna saker för mycket. Jag tycker att man kan ha olika intressen samt vara ifrån varandra ibland. Vi kan inte komma överens. Det blir gräl. Har jag fel inställning? Jag tycker inte jag varit borta mycket alls.

Mer och mer gräl tycker jag. Är förhållande inget för mig? Orkar inte med tjafset jämt. Eller grälar vi inte mycket? Jag vet ingenting längre.

Svar: Ni behöver prata seriöst och lugnt om er situation, om era olikheter och om ni vill skapa förändring, kram :)
Esmaralda

60 Mercan :

skriven

Esmaralda våra söta kattungar är så söta Esmaralda 😍 jag filmar dem och skickar till min bror och syster 😊 Tack så mycket söta Esmaralda du såg att de blir stora 😊 jag hoppas av all mitt hjärta att min bror och syster kommer att få glädjas åt dem nästa år och åt mamman åt katten med söta gröna ögonen åt katten hjälparen 🤗♥️♥️♥️🙏🙏🙏🙂💖♥️❤️

Svar: Jag hoppas att allt ska gå bra... som sagt, blir de omhändertagna så ökar chansen att de blir stora och mår bra, kram :)
Esmaralda

61 Mercan :

skriven

Min älskade mor gjorde plats för mamman och bebysarna i balkongen Esmaralda 🤗

Svar: Det var jättebra gjort av henne, kram :)
Esmaralda

62 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur kan alla gillar mig som person så plötsligt? Jag har funderar på det idag och något gång. Har jag något mirakel? För få alla gillar mig utan anledningen?

Något som du vet om jag har en hemlighet sätta att få folk gillar mig?

Ha det bra

Svar: Jag tror att din egen förmåga ökat att inse att du lätt blir omtyckt, kram :)
Esmaralda

63 Solstrålen :

skriven

Hej Es

Vad duktig du är som tränar👍

Ser du något spontant om mig?
Kram

64 Ghostwriter :

skriven

Hade en dröm inatt som var väldigt märklig > liksom otillåtet deluxe men ändå kändes det så rätt. Jag och en man ville vara med varandra och det var otillåtet. Det känns som jag drömde om samma dröm förr i livet fast andra händelser. Vad betyder det?

Kanske att jag ska leva mera nu och inte sätta gränser för mig själv om det känns rätt. Är väldigt hård mot mig själv. Jag får inte träffa män om jag har det kaos i livet, jag får inte lära känna nya människor förens jag mår bättre och jag får inte göra si och så förens jag har det och detta.


Eller så betyder drömmen något annatKram
Hoppas gymmet gick bra!!

65 GhortWriter :

skriven

Måste bara fråga…
Det är inte över förens det är över men jag försöker förbereda mig för det värsta också.

Om jag får flytta, kommer mötet med min soulmate dröja på tiden ytterligare då? Du har sagt att vi troligast möts när jag bor här (vilket inte kan bli fallet om jag flyttar), och att de troligen dröjer till år 2023. Men bor jag ute i ingenstans, inte har ett liv osv så är de svårt att möta någon på måfå. Även om jag lär resa bort mycket isåfall. Sedan, blir jag själv oattraherad av någon som bor hemma. Framförallt om dem aldrig bott utifrån med den erfarenheten. Så hur ska jag kunna attrahera en man när jag själv inte ens attraheras av sånna. Nu har jag dock varit självständig hela livet och så, men ändå. Min soulmate lär ju inte dras till mig i första tag.Kram

66 BRÖLLOP:

skriven

Hittade riktigt fina skor, som är lite lite dyrare än budget men ändå inte eftersom frakt ingår.

Kommer dem passa och kommer jag bli nöjd om jag slår till?Kram

67 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Kära Es

Jag jämför mig aldrig med nån annan det trodde jag du visste

Jag är glad för din skull som jag skrev o alla andra som kan göra allt detta som jag med så gärna. O nej jag har gått o fått laserbehandling hos fysioterapeut har provat allt tro mig. Jag har testat allt tro mig.
Så dumt av mig att skriva detta här jag är ingen person som jämför mig med andra jag månar om allt o alla. Tack för ditt sorgsna svar i alla fall det kändes.
Kram

68 L:

skriven

Hej E

Jag har ett nytt mål, men undrar om jag når det inom närmsta halvåret?

Kramar

69 ullie:

skriven

hur i alla sina dagar kommer detta sluta ??
Es ser du något ?
Allt blir för mycket . jag är så orolig över mitt och nu med maken .. =( Rädd . kan du säga något om oss kanske? Jag lite bara på dej <3 som jag "känner igen"

min våg behöver ju oxå minska men ja lite senare
må så gott kramar


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: