Ofrivillig ensamhet....

Ofrivillig ensamhet är ett gissel och det vet alla som drabbats.

Man blir ofrivilligt ensam av olika orsaker.

Somliga kan bli det när de flyttar till en ny ort, andra har kanske inte haft så många vänner och de få man haft har skingrats för vinden. Eller så är man helt enkelt inte särskilt bra vänskapsmaterial själv.

 

Man kan fundera lite över VARFÖR man är ensam och svaret sitter man inne med själv.

Jag hade en gång en klient som var väldigt ensam  och led av den situationen.

Det visade sig att hennes personlighet var av det slaget att människor backade och drog sig undan.. hon var helt enkelt för mycket av allting…

Initialt hade hon lätt att knyta kontakt men  kontakterna fördjupades inte och  ingen vänskap utvecklades.

Hon tenderade att prata och utan att  lyssna av, hon hade inte särskilt mycket hämningar vilket kunde bli besvärande för folk, hon  kastade sig huvudstupa in i saker och ting utan att tänka efter och hon har ingen social broms utan kunde säga lite som  hon tyckte till folk och detta hade ju en distanserande effekt  från omgivningen

Efter en längre tid i terapi och en diagnos  hade vi lyckats vända på steken så pass att  hon fått ett inlärt beteende i att  ta och upprätthålla kontakter ( fake it til you make it ) — och att vara ärlig i och berätta för dessa  kontakter om sina problem.

Om människor VET så brukar de bättre kunna hantera det mesta 

Lider man av ofrivillig ensamhet så kan man tänka på att rutiner kan underlätta.

Om man tex går till gymmet vissa dagar och tider… eller till biblioteket.. eller parken eller vart man nu vill gå. 

 Rutiner gör att man har en chans att träffa  på samma  människor.. och därmed ökar chansen till samtal.

Man kan engagera sig i frivilligorganisationer eller föreningar

Man kan skaffa sig en vänskapsapp

 

 

Oavsett hur man gör så är det viktigt att inte söka den ultimata och perfekta vänskapen. 

En fin vänskap är något som kan växa fram och den chansen ska man försöka ge varann.

 

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker på M killen kommer finns i hösten runt mig men jag minnas som han har intresse för mig förut men jag vet inte om det finns fortfarande kvar.

Då undrar jag att kommer vi uppbyggnad en relation och vad blir det av i framtiden?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför den texter får mig tänker på en person från instagram som hon bruka prata om att är ensam och har inget vänner. Inte familjen för hon valt brutit kontakt med dom grund av en långt historia. Världen är mot henne. Som om hon gör allt fel som andra tycker. Hon vill så mycket och har höga krav på allt. Hon bete sig som en oskyldigt ängel. Sällan kommer det finns en vän runt henne. Senare med bilder och såna som hon visar och pratar om.

Den inlägget påminnas om jag bruka följa henne. Jag är väl försiktigt men vad är hon för något?

Ibland undrar jag att det är bra att jag fortfarande följa henne men jag undrar ibland att varför hon bete såhär men omvända hela tiden och såna?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Om jag kommer inne som föreläsare i hösten så kommer min livet förändras? Kan du berätta för mig hur är min känslan? Kommer jag var jättenöjd som om allt har blir bättre än vad jag trodde och gå vidare från gamla händelser och människor som har varit viktigt för mig? Kan du berätta för mig om hur jag upplevelse det?

Ha det bra

Svar: Det är alltid så att när du gör saker och ting som du vill och trivs med, så känner du dig nöjd med dig själv men räkna inte med att du förändras automatiskt om du föreläser... inuti är man alltid samma person och man kan förändras via sitt eget tänk... kram :)
Esmaralda

4 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du våra tre söta katter och två kattungar att de överlever tills nästa gång vi kommer hit 🙁 när kommer vi hit igen Esmaralda 😭 finns det möjlighet Esmaralda grannen Sılvia bakom oss sa att hon ger mat till katterna och våra söta katter går till hennes trädgård att de har funnits i hennes trädgård när vi var i Sverige 🙏🙏🙏

5 Naturvän:

skriven

Hej!

Ofrivillig ensamhet är inte kul, tillhör de som flyttat och haft en lång sjukdomsperiod bakom mig, vilket klart har påverkat min ensamhet.

Har fått ngra nya vänner och och en del bekanta. Själv behöver jag inte ha många vänner, men saknar faktiskt en väninna att dela upplevelser med och hitta på lite kul och ha lite djupare samtal med.

På jymmet har jag inte fått ngra vänner, men funderar på ngn kurs av ngt slag , kan ju vara ett sett att träffa på ngn eller under en resa.

Inte alltid så lätt, men det kommer nog en väninna så småningom, eller vad tror du Esmaralda?

KramSvar: En kurs med något som intresserar dig tror jag kan bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon Es, vad är det som gör att A festar så mycket nu ?
Fick han sig någon tankeställare igår att nu får det liksom vara bra för mig med hans sura miner.
Hur stor är chansen att vi ses på lördag och har en trevlig stund med 🐶 ?
Något låser honom. Han kom ju hit i förrgår och pussade på 🐶
Kram

7 A:

skriven

Sen kan man ha vänner för olika syften. Alla måste inte vara bästisar med alla, och fungera ihop och man måste inte vara ett gäng. Jag har alltid varit sån som haft få men nära vänner och det har jag trivts med. Jag gillar även mitt eget sällskap och tycker om att vara ensam en lördagkväll. En vän för promenader och fika. En vän för att vi har gemensamt jobb. En vän då vi har barn i samma åldrar och så vidare. Det är inget jag valt, det har bara blivit så.

Det jag saknar är en vän att resa med. Och som är spontan som kan åka någonstans lite närsom. Jag hoppas min framtida man vill och tycker om det!

Kram!

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Förlåt men känna en efterlängtad för föreläsare men måste fråga att kommer jag inne den världen så om jag börja föreläsare just nu i hösten. Då min livet kommer var förändras och kommer aldrig var lika som just nu och tidigt?

Kan det var hösten har jag en stort besluta för kommer inne den världen?

Kan du bara skriva något av det?

Ha det bra😊

9 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag känner mig ofrivilligt ensam då jag inte har en partner. Vänner och bekanta har jag men det är inte samma sak. Dessutom är de flesta upptagna med sina partners och familjer, så det är inte så ofta jag träffar dem.

Ofta kan jag känna mig som den ensammaste i världen fast jag kan stå i ett rum fullt med folk. Festen som hålls ikväll... Jag vill verkligen inte träffa på den där italienaren. Tror du att jag missar något väsentligt om jag skippar festen?

Kram

Svar: Nej, jag tror inte du missar något av vikt.. känn dig inte tvingad.. och går du på festen så strunta i italienaren...han är inte viktig för dig på något sätt, kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Ja ensam är man ju ofta skulle jag säga, men om det är ofrivillig ensamhet vet jag inte. Tänk vad mycket terapi är bra till :) o lycko dom som har fått ha dig som terapeut Es!

Gårdagens middag var lite av en pärs då jag som ensamresande fick plats där det var barnfamiljer. Speciellt bordet bakom var en "pärs", nej gör inte si o gör inte så, sitt i still... Där hade nog sonen på 5-6 år herraväldet, som jag hörde det. Vad är det som gör att vissa barn kan uppföra sig o andra inte? Har jag begåvats med extremt lydiga barn? Tack i så fall till någon för detta. Det var nog fem ifrån att jag inte sa åt familjen att ta tag i "problemet" innan det är för sent, men å andra sidan varför skulle jag lägga mig i? Onödigt reagerande av mig Es?

Tur att jag fick inta min frukost i lugnare tecken o fick mig en trevlig pratstund med hon vid "mottagningsdisken". Igår kväll blev det rn pratstund med damen i "lyxshopen", nice. Snart hemma o får släpapå allt igen ;).

Den här helgen ska vara min turhelg, enligt dig Es. Vad kan turen gälla tror du? Pengar, kärlek ;)? Eller är det ingen turhelg längre?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, det där med stökiga barn kan ha många orsaker.. men man kan vara överens om att man inte vill bli placerad i sådana familjers sällskap när man är på semester och ska njuta av en god middag ! Kram :)
Esmaralda

11 Lkt:

skriven

Hej!
Min arbetsgivare ska säga upp över 200st. Känns så jäkla sorligt. Risken är väldigt stor att Jag får kicken!
Men kan du se hur det kommer gå för mig..
Uppsagd lr får jag stanna??
Kram!

12 Ingela:

skriven

Godmorgon!

Jag känner mig så i valet och kvalet inför mitt framtida boende. Har haft planen att sälja min lgh för att köpa ngt mindre men nu när det ekonomiska läget svajar och räntorna sticker iväg så har jag kommit av mig. Får hela tiden höra att jag ju har så fin lgh och det har jag, dock behöver det mesta rustas och bytas ut och det blir dyrt! Har i seanser fått veta att jag kommer att flytta men nu känns allt så jäkla oklart.

Es, har ju frågat förr men nu när läget ändrats så frågar jag igen, ser du en kommande flytt inom en inte allt för lång framtid?

Känner mig, trots familj och kompisar, så ensam i detta beslut och det är jag ju faktiskt också, singel och vuxen, då måsta man fatta besluten på egen hand...;)

Kram Ingela

Svar: Jag ser en flytt för dig, en bra flytt men inte förrän du är redo och det känns rätt... så stressa inte dig själv... kram :)
Esmaralda

13 AnnaK:

skriven

Trivs ensam men några vänner är fint att ha. För mig är det mest kollegorna numer jag räknar som vänner men har gamla vänskaper jag skulle kunna återuppta tror jag. Min allra bästa vän genom livet tvingade min sambo mig bryta kontakten med då han trodde det var hon som övertalat mig att separera för flera år sen. Se, jag var på väg då men han lyckades lura tillbaka mig och var en helt annan person ett tag. Önskar jag fullföljt det då! Fast då hade jag inte fått min yngsta dotter...

Oändligt trött så nu ska jag sova vidare ett tag. Får se vad det blir för kaosdröm nu. Drömde faktiskt om min gamla vän inatt men det var kaos i den drömmen..

Kram 🤗

Svar: IBland gör man fel val men ska inte låta detta definiera sig.... man kan göra nya val och hitta en ny väg.. huvudsaken man lyssnar till sitt hjärta, kram :)
Esmaralda

14 Morrn:

skriven

Tufft med ensamhet men denna människa var lite too much för omgivningen. Trevligt umgänge med någon under augusti såg du. Är det med det motsatta könet?
Kram

Svar: Det ser jag faktiskt inte.. kan vara vilket som, kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ensamhet är inte lätt och ju äldre man blir ju ensammare kan man bli då vänner faller ifrån .
Nu har jag inget emot ensamhet men gud så jag kan sakna min bästa vän Carin .
Visst saknar jag Björn men med Carin kunde jag prata med om precis allt sådana vänner är sällsynta.

Sen han jag olika vänner ..vissa tar man en fika med och pratar väder ,vissa har man minnen med som en gemensam nämnare men inte mycket mer Andra har man ngt intresse gemensamt och de är trevliga umgängen .
Nu känner jag mig så pass gammal o trött i kroppen att jag föredrar ensamheten framför "jakten" på en soulmate ...även om han ska komma enligt dig Es så vete f-n om jag orkar leta.

Din blogg känns oxå som en vän Du har så bra inlägg och hjälper oss bloggläsare och ställer upp för oss.

Tack Esmaralda för att du är vår vän <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja, somliga vänner kan inte riktigt ersättas, så är det !Du behöver inte leta efter din soulmate, ni möts när det är dags.
Jag håller med.. vi i bloggfamiljen har också en speciell och fin vänskap... kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

Godmorgon
Idag känns det som någon kört över mig med en bil. Är helt slut!
Men det var trevligt igår men jag fick knappt prata för min ena kompis prata stup i kvarten.
Det blev en massa bebismys och jag längtar tills jag får en egen..
velat mellan att åka till gymmet nu eller till gymmet i eftermiddag eller på kvällen… det är ju skönt att få det gjort men det hade varit skönt att bara ligga kvar i sängen också…
I eftermiddag ska jag iallafall till optikern min syn är ju inte den bästa längre..
om det är fint väder kanske jag åker till mamma och pappa imorgon.
Hoppas jag iallafall får en varm och fin sista vecka. Ska spendera den på stranden isåfall.

Jag oroar mig så över hösten.. och särskilt nu när min biträdande slutar../ hur blir hösten? Kommer jag kunna förhandla min lön mer?

Sitter det någon och väntar på att bli återfödd som mitt barn?

Kram

17 MCL:

skriven

Har du något tips hur jag skall tänka när det är jobbigt?
Kram

18 Fråga:

skriven

Kommer jag ha pojkvän med mig när jag åker utomlands nästa sommar?

19 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda i bland lider man av den ofrivilliga ensamheten. Släkt i vänner bor så långt bort fast vi ringer till varandra rätt ofta. Ochså kan man hålla kontakt med syskon genom att ha en grupp på FB . Det känns bra.
Kommer kärlek som ja ska träffa vara rik ? 🤩🌺

Svar: Nej, inte rik men helt ok ekonomi, kram :)
Esmaralda

20 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om L.N och N.C kommer bli ihop igen samt om N.C känner likadant som L.N eller om han har gått vidare?? Kram Zoey 💕

21 barrqvist:

skriven

På tal om ämnet..
Finns det en chans för nya bekanta/vänner för min del här framför? Kanske i samband med när jag flyttar till ny stad? I något särskilt sammanhang eller mest slumpen i så fall? :)

Trevlig fredag och ha en skön helg <3

22 Fältan:

skriven

Hjärtskärande med ofrivillig ensamhet.
Går det åt rätt håll?
Ha en bra helg.
Kram

23 Konvalj:

skriven

Hej! Tankeväckande inlägg. Jag tycker att jag har en hyfsad balans bland vänskap och tid i mitt eget sällskap. Hör till en förening och nu ordnar vi ett stort evenemang. Många kompisar. Skönt att då och då
vara för mig själv med dator, tidningar, böcker, tv, hemmafix.
Tidigare har jag, efter separationen, åkt till danskvällar och dansat mycket. Sedan avbröt jag då föräldrarna blev mycket gamla och sjuka, de avled med tre års mellanrum. Dessutom pandemin och inga danser. Nu undrar jag om jag ska återuppta sällskapsdansen eller lämna den för gott. Har tappat intresset pga. det långa uppehållet, men kanske det ändå skulle vara trevligt? Hälsningar från Svenskfinland! Konvalj

Svar: Jag tycker absolut att du ska gå ut och dansa några gånger så du på riktigt får känna in om du vill eller inte... Svenskfinland är jag väldigt förtjust i :) Kram :)
Esmaralda

24 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du hur många år det tar innan min bror kommer att träffa tjejen med gott hjärta som du såg för honom 😊

Svar: Det beror en hel del på honom själv hur pass utåtriktat han lever.. kram :)
Esmaralda

25 Tiss :

skriven

Hej Es!

Jag har ett litet dilemma. Jag har ett visst antal minuter som jag "får" gå denna vecka (och förra) p.g.a. min ätstörning. Dom minuterna kommer eventuellt inte hållas riktigt imorgon. Jag och några barndomsvänner ska först äta middag på stan och sen gå och spela biljard eller liknande. Biljadet ligger lite längre bort, med ett gångavstånd på kanske tio minuter. Åker jag buss dit blir det en endaste busshållplats och totalt 78 kr fattigare och jag har redan ont om pengar (om jag åker till stan, sen en busshållplats + hem sen). Jag har lovat att inte överstiga gränsen, men det hela är väldigt luddigt. Jag vet ändå inte riktigt vad som gäller. Den här kvällen glömde jag att ta upp och eftersom att det är semestertider så är det inget jag kan fråga om. Men jag vill ju så gärna! Men jag har ju lovat. Jag vågar heller inte berätta för någon om detta och har fått hitta på saker för att det är så luddigt. Jag vet inte ens hur jag ska göra idag gällande en annan vän.
Hursomhelst, tror du att hon skulle ha överseende för den här kvällen eller borde jag helt enkelt åka hem, medan dom har kul?

Svar: Kanske kan du kompensera genom att gå mindre de andra dagarna.... du vet vad det handlar om och vad som är syftet så försök förhåll dig till detta...förstår att det inte är enkelt alla gånger.. kram :)
Esmaralda

26 Ghostwriter :

skriven

Mycket bra ämne!
Först och främst, tack för svar igår. Som alltid ger det hopp, pepp eller ett avslut inom än.

Jag bodde i min hemstad med MASSA vänner. Kände mig alltid ensam. Antingen bara fest och sen visade de sig att det fanns en orm som pratade illa, som splittrade allt. För jag tog ingen skit.

Flyttade till en helt ny stad långt bort. Träffade vänner. Inga bra vänner. Så man kände sig ensam fast det tog ett tag för mig att inse det.

Nu är jag ”självvald” ensam fast verkligen inte ändå. Det är viktigt att ha människor omkring sig - men det måste vara dem bra sorterna som lyssnar, är ärliga, inte snackar skit, som vill ses och inte bara göra saker för sin egna vinnings skull. Då är det bästa att vara ensam fram till nya kommer och våga ha mod att göra något nytt, lära känna någon ny och att prata med folk allmänt.

Många blir galna när någon sätter sig bredvid i bussen, men tack vare så många som frågar om just min hjälp eller bara allmänt får mig sedd har gjort många dystra dagar lite bättre. Eller när ett gäng tränger sig i kupén på tåget, tack vare det fick jag trevligt bemötande av en familj som fick mig att lysa upp. Eller killen som satt mittemot mig, när han kunde sätta sig någon annanstans - det slutade med att vi garvade sönder åt något roligt som hände. Jag kunde inte hålla mig för skratt och så skratta vi ihop. Jag gjorde också hans dag tack vare det!

eller som nu när jag startade en grupp, så var det nästan 30 pers som var intresserade vilket innebär att vi ändå blir några stycken som möts upp och kanske man får en ny vän eller bekantskaps gäng.

Ps: jag gillar att bestämma och leda men inte anordna fester och grupper på det viset. Hållt i ett enda fest/kalas i mitt liv.

Och som när jag vågade ringa helt random som 10 åring till granntjejen, det ledde till ett systerskap i 16 år.


Mod!Kram

Svar: Du har en speciell förmåga att se individen du möter... en väldigt fin gåva.... kram :)
Esmaralda

27 IB:

skriven

Blir jeg og min samboer å få barn?

Svar: Chansen är god, kram :)
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Instämmer, tror också att svaret sitter hos en själv. Mycket av det stämmer in på mig själv, eftersom jag är både extrovert och introvert i mitt sätt att vara. Har således inget behov av sällskap hela tiden.

Önskar dig och familjen en fortsatt skön dag!

Kran

29 Helena Ir:

skriven

Byter ut kran mot kram :)

Svar: Ha ha ha, kram tillbaks :)
Esmaralda

30 Vändejterska :

skriven

👍 på inlägget idag.

Att gå kurser har gett mig nya sammanhang, å likaså appar med samma syfte.

Våga! :)

Ez, något kring min höst som du får till dig, skulle uppskatta ditt synska öga här. Kram!

Svar: Ja, kurser är bra.. appar också ! Något nytt kan ske i höst.. och det verkar börja i lite skala, kram :)
Esmaralda

31 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om L.N och N.C kommer bli ihop igen samt om N.C känner likadant som L.N eller om han har gått vidare?? Kram Zoey 💕

32 <3:

skriven

Godmorgon Es, vad är det som gör att A festar så mycket nu ?
Fick han sig någon tankeställare igår att nu får det liksom vara bra för mig med hans sura miner.
Hur stor är chansen att vi ses på lördag och har en trevlig stund med 🐶 ?
Något låser honom. Han kom ju hit i förrgår och pussade på 🐶
Kram

33 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nej ingen jobbdag för mig i morgon, de andra får representera o får extra för det.. Nåja, inget nytt, tyvärr.

Hemma igen o genomsvettig efter allt släpande. Blev lite nervös då jag inte kom ihåg var jag hade lagt nycklarna, men som tur var hittade jag dom. Ja det blir väl o tömma kappsäckarna o byka o se om nån glömt nå mat i skåpen o sen slappa ;). I morgon är en ny dag...
Kram Skorpan

34 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om våra katter och kattungar överlever tills nästa år vi kommer hit hemma i Bulgarien ser du dem Esmaralda 😫 Sılvia grannen bakom oss sa att de går till hennes trädgård och hon ger mat till dem när vi är i Sverige 🤔 finns det shans Esmaralda 🙁 Esmaralda ser du om min bror kommer att träffa tjejen med gott hjärta nästa år eller tar det flera år 🤔

35 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, du sa nyligen att mitt mående går åt rätt håll och att jag sakta men säkert kommer att må bättre. Men jag mår så dåligt nu och har svårt att se att det går åt rätt håll…. Undrar om du ser att det vänder snart och om jag kommer att må bättre? Tack på förhand och kram

Svar: Sök hjälp om du inte kommer vidare.... det är viktigt... ibland kan en process till bättre mående kräva detta... kram :)
Esmaralda

36 Matilda:

skriven

Också en stark påminnelse om att faktiskt möta blick, le, vara hjälpsam och utbyta ord om sammanhanget inbjuder!
Hur mycket det kan betyda.
Även för ens egen värld som blir lite större och rikare!

Ok på detta då och då, men långt ifrån alltid :)

Vad ser de kalla månaderna ut att komma med, Es? Något särskilt du snappar upp? Kram ✨✨

37 AnnaK:

skriven

Funderar ibland om min sambo har nån personlighetsstörning eller är han bara präglad efter sin far? Kör ofta med typ härskartekniker för att få som han vill här hemma och blev nästan manisk när vi skulle separera förra gången. Först var han galen men sen svängde det och han blev så omtänksam. Nu är han som vanligt igen och tänker främst på sig själv och vad han vill...

Kram 🤗

Svar: Människor klarar ju bara att förändra sin personlighet under en kortare period och sedan blir de som regel sig själva igen. kram :)
Esmaralda

38 Fredagsmys:

skriven

Hej Es

Ser du något spontant om mig idag:)?
Kram:)

39 Skorpan:

skriven

Ja idag fick jag veta att vi ska få en ny kollega. Ser det ut att bli bra Es? Vi är ju en rätt liten grupp så därför undrar jag. Han kommer att sitta i min ända av korridoren, stackarn vet nog inte vad han råkat ut för ;D...

En ilandsgrej, hittade min favoritserie i pocket som jag köpte några delar av o nu då jag kom hem såg jag att jag inte lyckats få med mig del ett o jag som så noga kollade in vilken del som var vilken :D. Så kan det gå fastän man tror sig ha koll...
Kram Skorpan

40 Cam:

skriven

Infinner sig den bra sömnen snart så jag får vara mitt vanliga jag igen?

Trevlig helg🤗

Svar: Jadå, det kommer rätta till sig snart, kram :)
Esmaralda

41 Matilda:

skriven

Också en stark påminnelse om att faktiskt möta blick, le, vara hjälpsam och utbyta ord om sammanhanget inbjuder!
Hur mycket det kan betyda.
Även för ens egen värld som blir lite större och rikare!

Ok på detta då och då, men långt ifrån alltid :)

Vad ser de kalla månaderna ut att komma med, Es? Något särskilt du snappar upp? Kram ✨✨

42 Tvillingar :

skriven

Precis läst ditt inlägg. Ät själv väldigt ensam och senast idag kände jag hur ensamheten började äta mig innefrån. Jag gick då ut på en promenad och gjorde ett ärenden. När jag kom hem kändes det lite bättre. Men ensamheten är verkligen inte rolig. Jag har några få vänner. Men träffas inte så ofta då de är väldigt upptagna av sin familj och andra vänner. Ibland tänker jag att det är tur att jag har min son. Han lyser upp mina dagar även om man Ibland är helt slutkörd på sin energi då det varit mycket konflikter mellan oss. För hade jag inte haft min son hade jag känt mig ännu mer ensam. Som denna helgen är han hos sin pappa då känner jag av ensamheten väldigt mycket 🥺.

43 Lydia💕:

skriven

Ensamhet är inget jag tycker att jag har valt förut när jag levde ihop med en så hade vi vänner hela tiden dom försvann bara och hör aldrig av sig utan det får jag göra
Svårt att få tag i vänner i min ålder speciellt singlar
Blir det något möte ikväll måntro
Kram
Lydia 💕

44 O:

skriven

Är mannen på R som har litet barn otrogen? eller var han ärlig om att han är singel?
Jag är inte intresserad men tänkte om jag skulle berätta för tjejen som iallafall är fortsatt skriven på samma adress (: men bara om de är ihop såklart

Kram

45 Ghostwriter:

skriven

Tack vilket fint svar!! Det gjorde min dag :)
Och du kan också se människor! verkligen


46 Klackisar:

skriven

Tråkig fråga men ser dem svarta klackarna ut att passa bäst om det är 36 eller 38? KRAM

47 Beundrare:

skriven

Hej Es

Har jag någon beundrare som du kan se?
Kram

Svar: Jag ser någon som är yngre än du, kort hår och lite blyg och tillbakadragen, kram :)
Esmaralda

48 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om våra katter och kattungar håller sig vid liv tills vi kommer hit igen när kommer vi hit igen Esmaralda 😭 Sılvia grannen bakom oss sa att hon ger mat till dem när vi är borta 🙂 Esmaralda dröjer det många år Esmaralda innan min bror kommer att träffa tjejen hur många år 🤔

49 Cara:

skriven

Ja, det där med ensamhet är intressant. Jag är extremt introvert men "spelar" extrovert ganska bra. Det tar dock ofta mer energi än jag får. Nu under semestern har jag mest bara varit hemma och för mig själv. I valet mellan att umgås eller vara själv blir det ofta det senare. Därför har jag inte heller så många att umgås med.

Jag läser just nu boken "Tyst" som handlar om introverta och extroverta. Författaren tar bland annat upp hur man kan känna det som att umgås när man läser en bra bok. Precis så känner jag. Där får jag mycket mer energi.

Jag säger som Anki. Det är svårt att föreställa sig att det skulle bli en relation till med en soulmate. Men jag tänker att han kanske är undantaget, och kan ge mer energi än ta.

50 Riktigt arg :

skriven

En man som försöker svindla min förälder på pengar vägrar betala en elskuld som ingår i hyran.
Jag vill prata vett med idioten men jag undrar om han ljugit om sin inkomst eller tjänar så mycket och bara vill komma undan?


Svar: Han lurar sig nog fram lite överallt... svårt att säga vad som är sant eller osant.. kram :)
Esmaralda

51 Mandarin :

skriven

Hej och tack för svar! Jag har redan sökt hjälp för detta både hos läkare och går hos terapeut sedan länge. Ska jag byta terapeut? Kram

Svar: Prata med din terapeut om det hela och fråga om hen kanske anser att du behöver annan hjälp också... kram :)
Esmaralda

52 Beundrare:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:)

53 Jossan:

skriven

Jag vet inte om jag är en bra vän eller inte. Faktiskt. Jag kan vara sååå dålig på att höra av mig till folk men det har varit mycket med mitt mående förr. Men jag skriver till mina vänner i våra chattar och pratar typ dagligen med min bästa kompis.
Antar att de anser att jag är en bra vän annars hade de ju inte umgåtts med mig. Tror vi är lika kassa alla när det kommer till att kontakta varandra. De har ju sina ”perfekta” liv med sina sambos. Men vi älskar att umgås med varandra och har alltid kul.
Men jag kan vara en riktigt kass vän också. Så det ska jag inte ljuga om haha. Tror man har sina perioder. Har ju ändå de vänner som lyssnat på skitsnack och vänt mig ryggen och vänner som jag förlorat.

Jag somnade om efter frukosten så får bli träning ikväll eller imorgon. Kan vara skönt med en dag mellan också. Får se hur jag känner ikväll.

Synen var lika kass som för ett år sedan vilket betyder att det inte har blivit ändringar =)

Jag oroar mig så över hösten.. och särskilt nu när min biträdande slutar../ hur blir hösten? Kommer jag kunna förhandla min lön mer? 

Sitter det någon och väntar på att bli återfödd som mitt barn? Eller hur fungerar det?

Kram

54 Mandarin :

skriven

Hej igen Esmaralda, ser du fortfarande att jag kommer att må bättre och att jag är på rätt väg? Behöver lite pepp idag. Tack och kram

55 Louise:

skriven

Ensamhet är nog vanligare än man tror speciellt i vuxen ålder. Jag känner mig väldigt ensam trots att jag har barnen och en man, men just nu vill jag faktiskt bara vara ifred. Snäser tyvärr av mannen då jag känner att han inte längre hör hemma i mitt liv. Vi är inte på samma våglängd och ibland känns det som han skrämmer mig med en massa för att hålla mig kvar och tyvärr så kan jag känna att alla andra får separera och skilja sig men jag måste vara tillsammans med honom.
Igår diskuterade vi om inte hemtagningsutredningen gick hem så skulle vi se till att fortsätta kämpa tillsammans och så klart blev det tjafs.
Allt det här med dottern har fått mig ur balans och det gör ju inte det mycket bättre med att priserna går upp och allt annat hot som vardagen för med sig.

Igår lämnade vi som sagt in hemtagningsbegäran och idag fick vi samtal från samma utredare som tagit hand om vårt "fall" att det är hon och en ny barnsekreterare som kommer att hålla i utredningen. De ska utreda hur det är hemma just nu. Och det är ju bättre så...men mannen ville inte ha henne så han ska ringa chefen på måndag och begära en annan. Jag vill ju ha fräscha ögon och hon har tyvärr stämplat oss till dåliga föräldrar.
Så vi får väl se men en ny utredning är i alla fall igång.
Denna veckan har dottern varit på Öland och de har varit på Borgholm, i djurparken och på High chaparall. Hon har ju gjort mer denna sommaren än många andra somrar. men med tanke på hennes enorma hemlängtan så är det bra att hon är sysselsatt.
Vi önskade även att få offentliga biträden direkt denna gången. Får se vad som händer.

Kommer denna hemtagningsutredningen se till att vi får hem dottern innan skolan börjar eller innan året är slut?
Kan du se en förnimmelse om hon är närmre hemgång?
Hoppas i alla fall att hon får gå kvar på sin nuvarande skola. Ser det ut som det eller de hinner byta skola?

Ha en fortsatt fin fredag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Kanske du inte ska räkna med att det sker innan skolan börjar.... jag ser ATT det sker, det har jag sagt tidigare också men det är svårt att säga när i tiden det blir. Skicka styrka och energi och du är en fantastisk fighter ! Kram :)
Esmaralda

56 Skorpan:

skriven

I morgon behöver jag inte vara ensam för då ska jag åka iväg o träffa min kusin :). Har aldrig besökt honom o trakten där han bor är också främmande för mig. Ska bli himla kul att få vara på tuman hand med honom :)! Vem vet kanske det här är vad turhelgen syftade på? Fast jag hade nog tänkt mig att det var nåt annat...
Kram Skorpan

Svar: Ja, men vem vet... kanske något lite extra kommer inträffa... kram :)
Esmaralda

57 Bellagio:

skriven

I helgen väntas bröllop. Brorsan so gifter sig. Det ska bli så roligt, och det är tal, sång och spex planerat. Vi är tre systrar som ska sjunga en egenskriven test till "Jag vill vara din Margareta". Ingen av oss xkan sjunga, kommer låta hemskt och bli såå kul!

Tänker på kommentaren längre upp, om olydiga barn. Min son på 10 år klassas nog dit. Han kan inte sitta still, myror i byxan etc. Dottern är tvärt om. Jag tror och hoppas det inte ligger i uppfostran utan i personlighet. Men, klart det är jobbigt när vi är ute och äter, och jag ser hur det kryper i honom...

Är det något speciellt jag ska tänka på under helgen?

Svar: Kommer bli ett jättefint bröllop, ett minne för livet och er sång kommer göra succé, heja er :) Kram :)
Esmaralda

58 Jum-jum:

skriven

nu tycker jag att det får räcka med motgångar! varför verkar universum inte fatta det?

Svar: Ja, jag håller med... absolut ! Kram :)
Esmaralda

59 Selma:

skriven

Hej Ezmeralda känner mej så nedstämd o less, kan du se om jag möter nån att dela min vardag med i en nära framtid. Ha en bra helg o tack på förhand😍

60 Selma:

skriven

Hej Ezmeralda har känt mej ledsen o nedstämd o längtar efter någon att dela vardagen med, kan du se om jag möter någon inom en snar framtid? Tack på förhand o ha en trevlig helg 😍

Svar: Du möter någon speciell men först kan det bli en tillfällig fling, kram :)
Esmaralda

61 Coolkid27:

skriven

Hej Esmeralda!

Kan du se varför min mamma inte mår bra? Hon har inte gjort det på flera dagar men vi vet inte varför. Ha det bra 😊.

62 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om L.N och N.C kommer bli ihop igen samt om N.C känner likadant som L.N eller om han har gått vidare?? Kram Zoey 💕

63 Blomman:

skriven

Idag har det varit mycket mysiga patienter. Har fått kramar och härliga möten. En av dem jobbade som reporter på SVT och han tyckte att jag skulle berätta om min misshandel och hur arbetsgivaren inte brytt sig alls. Han fick mitt nr. Får se om jag vågar. Annars är jag så trött så trött nu Es🙄 Har mitt andliga gäng någon hälsning till mig? Hoppas att ni får en fin kväll. Kram

Svar: Ditt gäng på andra sidan skickar så mycket god energi som de bara förmår... och en skickar skojfriskt både godis och healing... kram :)
Esmaralda

64 Selma:

skriven

Hej Ezmeralda har känt mej ledsen o nedstämd o längtar efter någon att dela vardagen med, kan du se om jag möter någon inom en snar framtid? Tack på förhand o ha en trevlig helg 😍

65 Mercan :

skriven

Esmaralda 😫ammar kattmamman sina bebysar och därför kommer inte ut från hållet som finns i fönstret från min farmors rum, rummet är låst, ser du henne och bebysarna Esmaralda är det bra med dem 😑

66 Jossan:

skriven

Attans verkar som snygga grannen har förhållande! Fast han är ju lite väl gammal för mig dock..

Hoppas på att springa på min drömprins snart!

Kram

67 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om allt är bra med kattmamman och bebysarna Esmaralda hon kommer inte när jag ropar till säg någonting Esmaralda ser du dem jag är så rädd 🙁

Svar: Ingen information kommer till mig, kram .
Esmaralda

68 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om våra katter och kattungar håller sig vid liv tills nästa år vi kommer hit 🙁

69 Love :

skriven

Hej! Kommer jag och C att träffas igen?

Kram

70 Skorpan:

skriven

Ja jösses så jag hoppas på en massa happenings i mitt liv o då har jag just varit på resa ;). Ajja mig, aldrig nöjd?
Tack Es!
Kram Skorpan

71 Blomman:

skriven

Tack för att du framförde denna hälsning Es! Dom är ju för goa alltså och tar alltid hand om mig :) Och det är bästisen som skickar godis! Jag log brett när jag läste detta :) Du sa en gång att hon alltid kommer skydda mig och antar att hon håller sitt ord. Bästa bästis :)
Kram

72 Cecilia:

skriven

Bra att du gav henne verktyg att jobba med. Jag har aldrig varit ensam, men en period saknade jag vänner och det var inte heller kul. Det var på grund av min blyghet, men jag jobbar aktivt på detta och det har öppnat många dörrar.

Blev lite chockad när jag insåg att jag var den som behövde larma idag. Har försökt undvika det men nu är det så lite folk så det blev visst jag. Det är var ett nervöst moment och helt ärligt så har jag inte fullt koll på rutinen. Skulle ha ringt och frågat min chef, men han fick tråkiga besked idag så jag ville inte störa honom och försökte lösa det själv. Ser du om det blev rätt? Kan ha missat ett moment, men fick med det viktigaste skulle jag tro. Kramar

73 Sessan:

skriven

Ja jag vet ju att när barnet flyttar så kommer jag inte orka mer. Då är mitt liv slut. Då har jag gjort mitt liksom.

74 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 😔 kattmamman och bebysarna mår bra 😍

75 Rebecca :

skriven

Jag är ofrivilligt ensam. Jag har dock social ångest vilket bidrar. Men har aldrig haft nära vän eller ens ytliga vänner. Saknar att ha någon/några att hitta på saker med ibland. T.ex ta ett glas vin, promenera, dela med mig av mitt liv till. Känns som jag missar så mycket av vad livet har att erbjuda. Jag är dock 33 och det känns som de flesta i min ålder redan har sina vänner.
Känner mig ensam nästan varje dag. Har en sambo men han har ju sina vänner.

76 Min soulmate?:

skriven

Hej Es
Jag undrar om Josef är någon jag kommer bli tillsammans med? Ser du mig och han tillsammans framöver passar vi ihop Es?
Kram

77 Selma:

skriven

Tack för ditt svar men jag lämna lite förbryllad med va du skrev ett Men....


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: