Kråkan....

Som alla nog förstått har jag blivit lite av en fågeltant med åren😱
 
Plötsligt har jag fått ett intresse av fåglarna i trädgården... jag döper dem och håller på och de får mat och vatten och badkar och jag pratar med dem   och så sitter jag och studerar dem, då och då.
 
Just nu är det Kråkan som är mest intressant  i fågelgänget.
 
Han är på väg att bli riktigt tam och smart är han.
 
 
Som regel sitter han i eken här utanför och har koll på allt som sker.
Varje morgon får han en näve havregryn och dom plockar han i sig utan rädsla varken för oss eller MG.
 
 
Han spatserar omkring helt orädd...
 
 
 
Grinden är en av hans favoritplatser.
 
I lördags morse visade han hur smart han är.
 
Vi hörde en duns utanför dörren... och en duns till.. och ett släpande ljud och maken gick ut för att se vad i hela friden som stod på.
 
 
Vi brukar bjuda Kråkan på havregryn och  första näven gryn får han alltid tidigt när maken går ut och hämtar tidningen.  Då sitter han på sin plats i eken och kraxar och sen kastar han sig över frukosten.  Havregrynen förvarar vi i en plasthink på vita hyllan vid ytterdörren.
 
Maken gick ut för att se vad i hela friden det var som åstadkom oljudet och då visade det sig att Kråkan  fått tag i hinken.. som är stor... och dragit ner den på golvet
 
 
Sen hade han försökt öppna hinken
 
 
Och han hackade liksom inte random på hinken... utan tog sig an precis där man SKA öppna och  slet med näbb och klor för att få av locket
 
Hade inte förvånat mig om han lyckats ifall han fått fortsätta !
 
Jag googlade sen och läste att  kråkfåglar  har högt IQ... de känner igen  folk och de utför en massa smarta handlingar !
 
Min Kråka  tyckte ju att vi var på tok för slöa med frukosten... om helgerna sover ju maken lite längre och väntan blev säkert för lång !
 
Kram & kärlek💖
 
1 Rädd:

skriven

Har strulet som kan komma upp i projektet med pengar att göra? Eller är det bara att det blir mer jobb? Oroar mig.

Kram och kärlek

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur blir det med jubileum. Det känns skönt att jag är inte en av dom på länge för har en uppdraget. Jag har bestämma att inte gör mig besviken mer och gör andra glad.


Kan du ser hur blir det på jubileum på den 17 juni? C kvinna dit? Undrar om den dag är värt för mig?


Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är lite som upprepa historia för tre år sedan med blindtarmen brusten och har jubileum i juni. Min blindtarmen brusten var två veckor före jubileum så den händer.

Jag undrar så vad kommer händer just nu före jubileum? Blir det en upprepa historia?

Är det något annat nytt problem dyker upp?

Ha det bra

4 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Fåglar är ganska fascinerande varelser, kråkor är häftiga, fiskmåsar är as och sen finns det ju småfåglarna. Jag har gråsparvar som byggt bo vid min balkong, lite mysigt. De flyger ut o in och det kvittrar som en orkester.
Ni kanske ska tejpa havreburken för en dag kommer han lyckas😅
Es, dyker det upp nån fling snart jag behöver nåt skoj! Min käre vän kom och hälsade på mej på jobbet igår, fick jag honom att tänka ännu mer efter vad jag sa till honom? Jag vill inte hålla inne med mina känslor utan visa min ärlighet, hoppas han uppskattar det.
Ha en härlig vårdag i solen, kram☀️💞

Svar: Visst uppskattar han, kram :)
Esmaralda

5 Jennifer H:

skriven

Godmorgon Esmaralda!
Det låter som om Kråkan har det gott hos er!
I måndags fick vi låta vår underbara 10 årige kanin Tintin somna in och vi saknar honom så... Kan du se om han har det bra nu i sin kaninhimmel och förstår hur älskad han var <3?
Kram

Svar: Han har det jättebra... skuttar och leker och blir ompysslad.. javisst vet han att han var högt älskad, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det finns en vissa försöka få mig tillbaka på dessa området som dom gillar att få ser mig. Exempel tidning. Kommer jag behöver stå på mig så varje gånger oavsett dom "fjäskar" mig. Bara var starkare och säga ifrån. Även gå min egen vän och hitta den nya världen i samhället?

Dom har aldrig gav mig som jag vill har utan gjorde mig besviken varje gånger

Ha det bra

7 Nornan:

skriven

Åh jag älskar kråkor, dem smartaste fågeln som finns.
Sen flera år tillbaka har jag ett gäng kråkor som följer mig på mina hundpromenader. Dom väntar utanför min port och går sen alldeles bakom mig och hunden som ett gäng ankor. Det ser så roligt ut och vi väcker en del uppmärksamhet. Jag matar dem med hundgodis och vanliga kulor hundfoder, det älskar dom! Det är verkligen ena riktiga personligheter.

Hela mitt liv har just fåglar dragits till mig konstigt nog. När jag var tonåring hade jag en tam skata som alltid satt på min axel, ingen annan fick komma nära då attackerade han. Samma med en ilsken gammal papegoja jag tog över från en familj, han tyckte om mig direkt och vi blev bästa vänner.

Djur är det bästa och finaste som finns!

Svar: Vad roligt !!! Ja, kråkor är himla fina ! Och djur är underbara... du har dessutom en trygg utstrålning för djur och det är inte konstigt att de dras till dig.. kram :)
Esmaralda

8 Lilla m:

skriven

Hej Es, vad beror hans elaka beteende på? Har han problem med mig? Eller egna personliga problem? Kram

9 Jossan:

skriven

Så konstig dröm jag hade inatt.. Jag drömde om att jag födde barn men visste inte om jag hade pratat med pappan om att jag ens var gravid.. Vad brukar drömmar om att man föder betyda. Jag låg i ett badkar och tog emot barnet själv och mamma var där. Konstiga var att jag var uppe och gick direkt men jag hade inga saker till barnet. Barnet skrek inte heller.. Fick ju ringa min chef att säga att jag skulle vara mammaledig också för hon visste inte att jag var gravid heller.. Ja märkligt..

I drömmen blev det en flicka.. Men har för mig att drömmar med barn inte betyder att man ska bli gravid..

Vad menas med sånna drömmar?

Svar: Här handlar det om att du mixar tankar och önskningar och detta leder till drömmen... kram :)
Esmaralda

10 Jossan:

skriven

I måndags kom min chef och berätta att hon ska vara tjänstledig. Det är så sorgligt.. Efter det skulle chefen iväg så det högsta chefen förklarade massa om att hon inte kanske kan få tillbaka sin tjänst och liknande. Detta säger då högsta chefen inför oss alla bakom mellanchefens rygg. Tydligen hade flera kollegor kommit fram och frågar massa och mellan chefen stod som ett fån.
Nu oroar jag mig om hon ens kommer tillbaka.. jag hoppas ju det för hon är en bra chef även om hon inte är en ledare på de sätter.. Vad ser du? Kommer min mellanchef tillbaka? Vill ha henne där…

Tror man ska vakta sin tunga för min högsta chef. Litar inte på henne…
Kram

Svar: 70 % chans att chefen kommer tillbaka, kram :)
Esmaralda

11 lilla m:

skriven

Hej Es, har han problem med mig? Jag fattar ingenting av hans beteende mot mig. Kram

Svar: Han verkar irriterad och snarstucken och det känns som om han vill känna sig fri, kram :)
Esmaralda

12 Drömhuset:

skriven

Kära Es!
Jag önskar vägledning kan du se hur vi kan lösa ekonomin för att kunna göra vårt drömhus, vi är ju så nära finns det något sätt?
Kramar till dig!

Svar: Gör en ekonomisk planering och du vet du om ni kan eller inte... oväntade större pengar ser jag inte på ingång... kram :)
Esmaralda

13 krokus:

skriven

Godmorgon !

Jag har så många blåmesar som förgyller min vardag.De spelar så fint.
På kvällen kommer det massor med korpar som bor i skogen ,lite mäktigt när de kommer, de är minst hundra till antal.

Nu väntar jag bara på göken...den är snart här!

Jag har en fråga som bekymrar mig.Kommer jag tillbaka till mitt gamla jobb till hösten ?
Eller något nytt arbete?
Känner mig ensam...

Svar: Jag ser dig på nytt arbete men kanske du jobbar kvar en tid först på ditt gamla jobb... kram :)
Esmaralda

14 Solen ☀️:

skriven

Godmorgon!
Ja djur är för roliga - och smarta! Just fåglar har man ju trott att de inte tänker så mycket men där har man uppenbarligen helt fel.

Här har jag känt mig låg över att det aldrig blir någon förändring…men samtidigt har jag varit trött och inte haft min gamla energi heller. Kan jag fortfarande lida av sviter/trötthet efter min sjukperiod?
Eller tappar jag energi utav att jag är så trött på att jag aldrig hittar nytt jobb eller nya egna vänner här i trakten. Det är tusan svårt när man är lite äldre…😕
Det börjar tyvärr kännas lite som om man har passerat bäst före datum på flera områden.

För att göra något helt annat ska jag i alla fall besöka ett katthem idag som behöver volontärer…så får vi se om det kan vara något för mig och om jag kan hjälp till några timmar i veckan där.

Ha en fin dag! ☀️
Kram Solen

Svar: Du är fortfarande lite låg efter din sjukdomsperiod och du behöver fatta tydliga beslut och ta en sak åt gången.... tror det kan ge dig lite god energi att arbeta volontärt, kram :)
Esmaralda

15 MIka:

skriven

Hej!

Sitter och tänker mycket och mamma hjärtat gör ont. Snälla ser du hur det går för min äldsta son i skolan ? Ibland kommer han hem ledsen för att endel killar är elaka mot honom…förstår inte varför bara dom är sån mot honom. Bör jag lägga mig i eller re dom ut det ? Hatar mobbning och utanförskap. Vill inte göra något värre bara. Ser du något ?

Kram

Svar: Prata med honom och bestäm tillsammans med honom hur ni ska göra... känner han sig mobbad så bör du absolut ta detta med skolan... kram :)
Esmaralda

16 Skrållann :

skriven

Hej!’
Smarta djur🤣
Jag har ett dilemma. Jag trivs på min nattjänst men har nu även sökt en utbildning jag länge velat gå. Dessutom så kom det ut en annons på ett arbete i en secondhandbutik där handledning av personer även ingick och jag är så sugen även på det. Hjälp mig, hur ska jag agera och vad kan du se mig göra i framtiden?

Kram❤️

Svar: Gör det som du helst av allt vill.. och tänk en bit in i framtiden vilken typ av arbete du vill ha... det ser ut som om du kommer pröva på lite av varje allt eftersom, kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det okej att jag smsar och fråga om jubileum till C kvinna om hon ska var där eller inte. För jag får typ återigen minne från tre år sedan. Som jag har dessa besviken känslan. Som jag mår dåligt av C kvinna var inte där. Så nu på juni 17 och det får mig påminns för tre år sedan.

Är det okej att jag smsat och fråga C kvinna oavsett vad?

Ha det bra

Svar: Ja, visst kan du skicka ett sms, kram :)
Esmaralda

18 Mercan :

skriven

Vilken söt berättelse om fåglarna Esmaralda 🤗 ♥️ 🙂

19 Skorpan:

skriven

Åh vilken tam kråka ni har, honom får ni säkert mycket glädje av. Du får väl skola honom Es o snart sitter han vid bordet o firar födelsedagskalas med er med en liten hatt på huvudet o allt ;D.

Ja inte så bra natt, men drömma hann jag iaf o i den drömmen körde jag bil som den värstä galning o höll på att köra över en liten flicka som dock förstod att stanna upp halvvägs på skyddsvägen då jag kom körande. Fy vilken dröm, ser du nåt budskap här Es? Jag vågar nog påstå att jag inte kör som en galning...

Mitt i veckan redan o inget speciellt har dykt upp, kanske blir en lugn vecka? Kanske det är bara lugn o ro som jag behöver ;).

Ha en bra dag!
Kram Skorpan


Svar: Ha ha ha, ja det hade ju varit kul med en kråkgäst vid kalasen :)Drömmen handlar mest om stress... kanske är det något som du känner dig lite stressa över... kram :)
Esmaralda

20 AnnaK:

skriven

Blir det bra detta liv?

Kram 🤗

21 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om det dröjer många år innan min bror kommer att träffa nogån med gott hjärta som du såg för honom 😊 Ser du hur många år det tar 😀

Svar: Nej jag ser inte tidsmässigt.. men det kan dröja och lär inte ske närmaste tiden, kram :)
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Haha ja nu är du hoked på fåglar ;-) Så klever er kråka är ! Jag har ju egentligen slutat mata...haha not ! Fick se en duva som var ensam och de andra paren är elak mot stackarn ..Prata med en granne som tala om att han sett en stor katt ta en duva ( hör nog till ovanligheter ) förmodligen partnern till min ensamma duva , så nu får duvan mat här <3

På tal om katter så har ett svårt beslut tagits .Maja min handikappade 16 åriga honkatt ska få somna in .Hon ser så pass dåligt nu så hennes övriga handikapp blir väldigt besvärligt för henne ...Inget djur får fara illa hos mig så när sonen kan skjutsa...

Kram Anki med flock

Svar: Ja, nåt liknande hände för vårt duvpar också... en försvann förra sommaren och först nu verkar den ensamma ha hittat en ny partner ! Det är svårt att låta sitt djur somna in.. men ibland måste man.. och det är ju för djurets eget bästa. Kram :)
Esmaralda

23 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg shans i år ♥️ ser du om det blir hus med trädgård eller lägenhet för min bror här i Sverige Esmaralda 😅😅😅

24 Me:

skriven

Hej!
Vilken underbar liten kråka.Jag har svalor som bor under taknocken,men tror inte att de kan bli tama,men vem vet.

Finns det något positivt på ingående?
Nått budskap,?

Kram

25 <3:

skriven

Hej kära Es, är A lite narcissist ?
Känns som att ngt aldrig kan vara hans fel och han agerar för att jag gjort så innan så det är mitt fel. Varför störde han sig på att jag var ut i lördags med vänninor ?
Han är ute med grabbarna varenda helg.
Kran

Svar: Lite åt det hållet kan han mycket väl vara... kram :)
Esmaralda

26 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Stress låter bekant o den borde jag bli kvitt, men hur,några tips Es? Skaffa boxningssäcken ;)?
Kram Skorpan

Svar: Boxningssäcken vore bra, på riktigt ! Kram :)
Esmaralda

27 Hp:

skriven

Hej:) Tänker H på höra av sig till mig,? Eller kommer vi stötas på i verklighet

28 Bella:

skriven

Godmorgon.
Försökte igår att stå upp för mig och min kollega, så att vi inte jobbar mer än vad vi ska och chefen menar på att vi ska ställa upp och va schyssta och så sa han "vadå vill du att ja ska anställa en till eller?" Ja, det kanske hade varit bra i högsäsong och en restaurang som det är full rulle på hela tiden.. När stammisarna tillomed säger att vi får slita. Försökte fixa till schemat men känns som jag bara krånglade till det ännu mer, han slutade samtalet med att "du får va ledig hur mycket du vill" men det är ju inte de de handlar om.. handlade ju om att jag och kollegan inte ska gå under av trötthet i sommar. Kommer det bli bra ändå tillslut?

Känns som att alla, inklusive gäster ser hur vi sliter förutom han. 😢

Kram

Svar: Det blir stressigt men kommer gå bra... tror din chef känner sig stressad pga oro för ekonomin, kram :)
Esmaralda

29 Skorpan:

skriven

En fråga Es, hur kan man vara säker på om nån är genuint intresserad av en o nu talar jag om relationer kvinna-man. Hur ska man veta det o kunna tolka tecknen rätt? Har på känn att jag inte kan det...
Kram Skorpan

Svar: När det känns avslappnat och lugnt, när man får bekräftelse, när motparten tar kontakt lika ofta som en själv och man mår väl och känner sig trygg i relationen... då har det klickat. Men innan dess, nr man möter någon så handlar det om intresset den personen visar och hur hen tar initiativ... kram :)
Esmaralda

30 Therese C :

skriven

Hej Es!
"Själv är bäste dräng" sa kråkan 😁.
Så företagsamt att Själv ta itu med frukostserveringen 😆
Djur är roliga.

Häromdagen gick aggregatet till strömmen I hästarnas hage sönder. Pingu tog tillfället i akt och passade på att äta frukost på gubbens gräsmatta. Som vanligt var gräset grönare på andra sidan.
E satte in ett nytt aggregat och jag och Bona testade strömstyrkan igår. Ibland känns det som om hon sitter fast i mig med ett resårband. Så fort jag försöker schasa iväg henne så att hon ska hålla avstånd så studsar hon tillbaka. Men att bli elektrisk var riktigt effektivt för att få henne att gå undan 😆.
Hon buffade mig med nosen så att jag tappade balansen och hamnade i staketet och vi fick en rejäl kyss båda två.
Så går det när man knuffar på folk. Hoppas att hon lärde sig av misstaget.

Sen efter lunch hade jag planerat en picknick för mig och Björn och när jag kom tillbaka till stallet så var Bonas ägare M där med sin lilla dotter. Dottern N ville gärna sitta på Björn. Så jag föreslog att dom fick följa med på våran picknick och fika de också.
Björn fick prova olika sorters godis. Han gillade selleri, jordgubbe, morot och hästgodis med nån lakritsaktig doft. Bladgrönsakerna var ingen hit. Brickan gick bra att stå på tyckte Björn och den ändrade form en del. Kakorna fick bara människorna äta och alla tyckte att saften var god (Björn provsmakade min utan att fråga om lov först, kakan däremot vaktade jag väl).
Björn gillade upplägget och ville inte gå hem.
Han sa att han gärna blir bjuden på picknick någon mer gång 🥰

Kram Therese C

Svar: Ja, djur är fantastiska !Ja, det där med ström är ingen kul...jag fick också mina stötar när jag hade häst !
Vilken fest det blev för Björn.. han drömde nog om detta i natt !! Kram :)
Esmaralda

31 <3:

skriven

Kommer epikris med post i vecka har väntat så länge på den ?
Kram

32 LottaS:

skriven

Är chefen kvar här under stora satsningens första år? Eller blir satsningen alls av nu om han är på väg bort redan under hösten?

Svar: Han verkar inte vara med under satsningens viktigaste del, kram :)
Esmaralda

33 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Gomorron kära Es o alla härinne♡♡♡

Idag fyller jag 70 år o man blir ju bara så glad när blomsterbudet ringer o frågar om man är hemma. 5 min efter kommer hon med den tjusigaste bukett jag nånsin sett med höga röda rosor på tjock kvist o lite gröna strån. Man blir ju bara så rörd♡♡♡

Fråga var det mina föräldrar som pussade mig på kinden vid 01.30?

Esmeralda jag skickade inga inbjudningskort som du tipsade om utan sa att de som ville var välkomna efter 16. Roligare när nån bara dyker upp...Vilket väder hoppas att det håller i sig!

Kram o kärlek ♡♡♡

Svar: Då får jag ha den äran att gratulera.... hurra hurra hurra :)Underbara blommor och visst fick du en grattispuss av dina föräldrar... de ville vara de första att gratulera !
Ha nu en fortsatt fin dag... du har ju perfekt födelsedagsväder ! Kram :)
Esmaralda

34 Kristin :

skriven

Jeg hadde også en kråke i mange år. Den ble så tam. Intelligente og flotte fugler. I dag har jeg vært hos fastlegen. Sjekk og blodprøve. Så er det bare å håpe at de ikke finner noe galt. Føler meg i alle fall frsk.
Ønsker er god dag. Kram!!!

Svar: Ja, det känns absolut som att du är frisk ! Ingenting annat kommer till migKram :)
Esmaralda

35 M:

skriven

Så söt den är och vilken härlig personlighet. Hur länge sover maken om helgerna? Alltså att gå upp kl 5.00 utan väckarklocka ... wow! :)

INFO TILL MAMSEN
Endast ett program av G i morgon pga grammisgalan. Som vanligt ännu nästa vecka men tror att det är sista veckan. Återkommer när jag vet säkert.

Tuff är jag sa du igår :) På vilket sätt? Minns snyggingen mitt mess?

På väg till VC med foten som inte blir bra. Blev bättre av fotvården ett tag men kom tillbaka. Jag hoppas inte att det är något knas nu för det räcker som det är!

Kram o hälsa kråkan, maken och MG!

Svar: Ja, han hr blivit sådär morgonpigg med åren....om helgerna kan han ligga o dra sig till kl 6.... och jag sover gott i flera timmar till :)Mamma ska få infon !
Tuff är du eftersom du vet vad du vill ha och du är tydlig i detta.... det skapar en bra och intressant aura... kram :)
Esmaralda

36 Igges matte:

skriven

Det är så skoj att läsa om dina vilda ”husdjur” :)

Jag berättade här om dagen att jag bröt kontakten med min familj på min brors födelsedag för många år sen, men jag har aldrig hindrat sonen från att träffa sin mormor och de andra släktingarna på ”min sida”.
Igår dök det upp ett foto på sociala medier från min brors födelsedags firande och till min förvåning så var sonen med bland gästerna på bilden. Han har inte nämnt för mig att han skulle åka och fira min bror. De bor långt ifrån varandra så de måste han ju ha planerat i förväg. Var det ett medvetet val från hans sida att inte säga något om det till mig? (Jag tänker inte ta upp det med honom utan han får själv berätta att han var med på kalaset)

Kram

Svar: Sonen vet ju din inställning och han vill inte skapa oro eller negativt och jag tror det var av omtanke som han ingenting sade.. klokt av dig att inte ta upp det hela... kram :)
Esmaralda

37 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Ah dessa faglar! Nu paminde du mej om en fagelholk som min son gjort i skolan som star i uterummet och som vi givetvis maste fylla ovh antligen hanga ut i tradgarden.

Jag ar lite dalig pa faglar...aven de vanligaste men antar att de dar svarta stor ar krakor. Vi har nagra stora svarta runt i omradet som folk har varnar for. De ar jattehogljudda o obehagliga nar de flyger runt. De holl pa att anfalla nagra pa gatan och de sa det var rena Hitchcok nastan. Jag hor och ser dem i tradgarden ibland och lagger marke till dem for de later sa hogt och aggresivt.

Ovissheten fortsatter...som mitt horoskop sager var jag an laser ar detta min tid pa aret och det ar sant! Det ar nu jag blommar upp och alskar livet. Mycket av det jobbiga slapper aven om inte alls borta.

Det kan bli bra i Sverige om jag far pengarna min partner sagt och han sager han ar villig att hjalpa till med mer pengar men som lan. Jag tror inte han ljuger for vill sin sons basta. Men om det kommer bli av ar en annan fraga...
Om jag hittar ett bra jobb...helst pa universitet och min son kommer in pa bra skola och far vanner och trivs och klarar svenskan bra sa inte hamnar efter i skolan.

Om allt detta sker sa tror jag kag maste flytta for att prova nagot annat. Ska vi flytta maste det ske snart for ju langre jag vantar med min son ju varre blir det for honom.

Kan du se om jag verkligen tar steget och om jag far detta? Eller blir det battre for honom har och jag soker jobb har. Det jobbiga ar val att det blir mycket svart att halla ihop med hans pappa och tror inte han vill.

Ser du vad jag kommer gora eller varning eller rad?

Kram

Maja


Svar: Jag har lärt mig att det är skillnad på kråkor och råkor... råkorna är helsvarta och kråkorna har lite grått bland de svartaDet är råkorna som brukar skräna högt och komma i flock !
Jag ser ingen varning kring dig.. bra att du ska vara om dig och kring dig och tänka efter.. och ha lite på fötterna innan du fattar stora beslut, kram :)
Esmaralda

38 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om N kommer hjälpa min pappa eller blir det någon annan?? Kram Zoey 💕

39 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 😔 💖 💝 💟

40 lilla m:

skriven

Hej Es, konstigt då vi har setts 2 gånger sedan februari och hörts av en handfull gånger. Då har det varit han som sagt tex att vi alltid kommer att vara tillsammans. Jag ger honom utrymme. Vill han avsluta vår vänskap? Kram

Svar: Jag är osäker.. men kan känna att han behöver utrymme, kram :)
Esmaralda

41 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet att det bruka hjälpa när jag fråga dig som vanligt. Så det ska fungerar nu också

När ska C kvinna svar på min sms? Hoppas hon förstår och har en positiv feedback...

Ha det bra

42 K :

skriven

Behöver ju ett jobb men jag tycker det blivit för mycket nu av negativt från båda håll. gör jag rätt som går vidare? För tror inte dom bryr sig vad jag kommer ha att säga kram

Svar: Jag tror du vill gå vidare och då är det helt rätt, kram :)
Esmaralda

43 Mercan :

skriven

Esmaralda ser det ut som hus med trädgård eller lägenhet för min bror 😔 du såg bostad, blir det under året det här året Esmaralda när vi har kommit från Bulgarien 😊

44 Solstrålen🌞:

skriven

😄😄😄🤣Vilket härligt husdjur ni har fått👍En envis kråka😁

Jag brukar med lyssna på alla sorters fåglar som flyger omkring här,när jag sitter på balkongen och solar. Jag undrar bara vad de säger till varandra? Det är olika fåglar,och nya som kommer in med. Det är så många olika röster,och ibland skriker de på varandra:)
En ny fågel jag la märke till är en svart vit fågel med orange näbb.
Sedan har vii ju de små söta fåglarna som sjunger så vackert:)
När jag kommer hem på kvällen så är det fortfarande ljus ute,och jag ser hur de flyger i olika grupper,nästan som de dansar i himmelen det är så häftigt att se på.
Några flyger två och två,andra jagar varandra,ja de är så fint att se på deras fina show:)

Undrar om du kanske ser något spontant om mig idag,eller på ingång?
Kram:)

Svar: Och i morse såg jag två råkor som slogs så fjädrarna rök... och en tredje kom och lade sig i och hade nog respekt med sig för bråkstakarna lugnade ner sig direkt.Känns som om någon spanar in dig lite extra... se dig omkring... kram :)
Esmaralda

45 Lisa:

skriven

Hej Ez

Min dotter M riskerar att bli av med sin lägenhet, hon är just nu desperat, kommer hon få hjälp från någon ?

Kram Lisa

Svar: Det ser ganska tungt ut men KAN lösa sig i det sista... kram :)
Esmaralda

46 Jennifer H:

skriven

Tack snälla du för ditt värmande svar!
Kram från Jennifer med familj <3

47 Rebecca:

skriven

Hej! Är det säkert för mig att åka på kryssning imorgon med jobbet? Jag får katastroftankar eftersom jag inte gillar att åka båt. Får du någon varning till dig?

Svar: Nejdå, det kommer inga varningar och du reser tryggt, kram :)
Esmaralda

48 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag märks nu något😂... varför C kvinna svar så snbbare till privat jag än den arbeta rollen.

Vad är skillnad på dom? Gillar hon bättre privat mig än den andra?

Jag får har tålmodigt. Hoppas hon svaret hoppas...

Är det något skillnad på dom två personer av mig?

Ha detbra

49 Naturvän:

skriven

Hej!

Kråkan verkar trivas hos er själv har jag flera fågelholkar i trädgården. Talgoxarna brukar hålla till där. De är så söta. Men om de kan bli tama vet jag ej.
Trött efter hemresan och känner bara att lugnet lägger sig när jag slipper stress och bara få göra allt i min egen takt. Lagat fiskgratäng till sonen och mig och lufsar runt i trädgården med ett leende på läpparna. Det var längesen....

Kram

Svar: Jodå, de kan bli tama.. en av mammas pojkvänner för länge sedan matade småfåglarna genom att öppna köksfönstret och höll ut båda händerna med mat och de kom flygande och satte sig på honom och pickade i sig... fortsätt ha fokus på det du mår bra av... kram :)
Esmaralda

50 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur länge behöver jag vänta på C kvinnas svaret för det?

Så långsamt... känner du något av är det snart?

Ha det bra

51 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Gulligt med fåglar, tyvärr tillhör jag dem som sällan noterar eller ens lägger märke till dem.

De senaste månaderna har det hänt en hel den tråkiga och trista händelser i mitt liv, och jag önskar att det snart skulle svänga och bli roligare.

Hur stor är chansen att jag får uppleva en sommarromans? Där känslorna är ömsesidiga, tack.

Kram

Svar: Förr tänkte jag aldrig heller på fåglar.. det har kommit med åren !Är du öppen och mottaglig så är chansen god till en sommarromans, kram :)
Esmaralda

52 K :

skriven

Kommer jag få bo kvar? Jag pratar med alla men känns inte så ljust ut.


Kram

53 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nu hoppas jag bara på att möta denna typ då o inga stolpskott innan dess tack ;). Eller ser du nån sån vara på kommande Es?
Kram Skorpan

54 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om N kommer hjälpa min pappa eller blir det någon annan?? Kram Zoey 💕

55 Solstrålen:

skriven

😆😄😄🤣 När jag promenerade så såg jag två kråkor som bråkade. Den ena flög på den andra som hamnade mitt i trafiken. Tur att ingen bil kom. Kråkan som hamnade mitt i vägen fortsatte att gå där och brydde sig inte om det kom någon bil, men tittade hela tiden bakom sig ifall den andra kråkan skulle dyka upp igen.🤣Dessa kråkor alltså,nästan värre än oss😁

Tack för svaret Es:) åh så spännande undrar vem det kan vara?
Måste bara säga att när jag satt och solade i morse på balkongen så,såg jag en riktig snygging lång ifrån som jag aldrig sett förut. Han bor typ i ett annat radhus som jag kan se ifrån min balkong. Jag spanade in honom lite för han var på väg ut. Men när han gick ut så mötte han en äldre granne som bar på sin tvätt. Han hjälpte henne upp med hennes tvätt(hon bor på andra våningen och han på tredje),och sedan gick han ner till källaren för att hämta en back med vatten,sedan hem till sig själv igen.
Men det tyckte jag var så fint att när han hjälpte henne,
sånt värmer mitt hjärta,omtänksamma gentlemän med gott
hjärta.😍
Men där han bor nu,bodde ju en äldre kvinna väldigt länge.
Hon måste ha flyttat ut då? Hmm...när jag satt där i balkongen så sa jag till universum....om han är singel,fixa ihop oss då💫
lång,brunett ,god fysik, snygg stil, gentleman,med ett gott hjärta☺️
Kram:)

56 Helena:

skriven

Vore så tacksam för svar. Har varit inne för ett lindrigare operativt ingrepp. Först gången jag hade tid blev jag inte kallad. I måndags gick allt som kan gå fel fel. Så jag har gjort ett ingrepp som inte löste något. Nu tycker de jag ska göra om det. Känner spontant hell no. Andra alternativ är en standard operation som görs på många men är ett större ingrepp. I måndags när jag kom hem ( för min inre syn) kom skatan till mig vilket jag läste betyder släpp oro allt löser sig (typ). Snälla vad känner du ❤️

Svar: Se till att få ett second opinion och besluta efter det... kram :)
Esmaralda

57 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg bostad för min bror under året 🙂 Esmaralda ser du om det blir lägenhet eller hus med trädgård 😃😃😃Esmaralda ser du om våra katter och kattungar har det bra ändå hemma i Bulgarien 😔 jag vet att de har det svårt 😞

58 M:

skriven

Haha, att ligga och dra sig till kl 6.00 är ju bara för underbart :) Han måste ju nästan lägga sig vid 21.00 snåret då.

Besöket hos VC resulterade i att jag ska röntgas för att se om jag har en stressfraktur och sen remiss till ortoped då jag har problem vid några av framfotens ben med nervpåverkan. Jag går ju upp mot 1 mil varje dag så hon trodde att det var orsaken till problemen och att det inte är något farligt och det är ju viktigast🙏 Jag har klippkort hos ortopeden snart. Först armbågen och nu foten :)

Du har helt rätt Es i att jag vet vad jag vill ha och det är väldigt tydligt. Men som jag sagt förut så lockar det inte män eller så håller de sig på avstånd för att de inte vet hur de skall hantera min aura? Annars hälsar folk på mig och kommer fram fastän vi inte känner varandra och det gör mig glad för då utrålar jag något bra :)

Kanske man skulle gå förbi montören nån gång i sommar om man känner sig sommarfräsch som lite "pay back" för hans sätt mot mig. Vad tror du, hade det retat honom? :) Han kommer närmare min port för varje månad tills de är klara i slutet på Sept så blir svårt att undvika möte. Jag tror i alla fall inte att han har glömt mig men du kanske känner annat :)

Kram igen!

59 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Tack rara Es! Ja vilket toppenväder!

Nu har jag dukat o gjort vid mig o färdig att bjuda de som tittar in på lite gott. Har redan blivit hyllad med skönsång underbara blommor o ptesenter brev sms o mejl så kul:)
Spännande att se vem som dyker upp eller kommer nåt mer blomsterbud♡♡♡

Åh så glad jag blev att du såg att det var mina älskade föräldrar♡♡

Kram o tack för svar kära Es

60 Misstjejen:

skriven

Hej

Snälla svar! Vad som blir fel just nu flr jag väntar typ 6 timmar för få svar från C kvinna... vad som händer?

Kan du förklarar för mig så snälla????

Bryr dig lite om det för jag blir oroligt. Ännu mer!

Ha det bra och snälla svar

Svar: Gör inte C eller någon annan så viktig för dig.. då blir det lätt fel, kram
Esmaralda

61 L:

skriven

Det är väldigt intressant med fåglar. Vad heter kråkan? Har ni namngett den?

Undrar…nu har jag kommit långt i processen på jobbet. Känner mig tveksam även om det gått bra. Ser du om jag får det?

Kram

Svar: Den heter Kråkan... efter Mamma Mu och Kråkan tror jag :)Du har en god chans till jobbet, kram :)
Esmaralda

62 Tiss :

skriven

Hej Es!

Ser du mig på en arbetsträningsplats till hösten? (Inte där jag är nu)

Svar: God chans att det kan bli så, kram :)
Esmaralda

63 Solstrålen🌞:

skriven

Men nu kom jag faktist på en sak angående kråkorna.
Det var när hade jobbat på en förskola,och jag var ute med alla barnen på gården.
Då plötsligt fylldes hela himmelen med kråkor så det blev svart.
Jag har aldrig sett så många på en gång,tusentals kråkor😳
Jag pratade med läraren bredvid mig om detta,och hon sa bara att de bodde i skogen där nere på gården. För henne var det vanligt. Men omg ,det var tusentals som fyllde hela himlen,jag blev riktig rädd.
Visst har jag sett fåglar som flyger i flock men inte på detta viset.
Efter det jobbet gick jag igenom en riktigt mörk tid. Jag tror att kråkorna kan ge en tecken på när något negativt skall hända.

Ville bara dela detta för det var en stark upplevelse,något ut över de vanliga jag någonsin sett angående kråkorna🧐
Kram

Svar: Ja, kanske att det var ett omen för dig med den stora flocken fåglar !!Kram :)
Esmaralda

64 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför C kvinna svar inte på min sms efteråt hon inlogga på facebook. Jag såg hennes online där.

Varför svar hon inte?

Ha det bra

Svar: Låt det inte sela så stor roll om hon svarar eller inte... kram :)
Esmaralda

65 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska jag skicka en till sms imorgon så eller? Varför hon har den attityd mot mig i sms?

Ha det bra

66 MollyD:

skriven

Hej
Nu blev det inget hus. Vi fortsätter och hoppas på att det går vår väg. Känner mig ledsen och tappar lite hoppet att vi kommer få ett gemensamt boende. Den där djävla Putte förstör allt. Har varit ensam i så väldigt många år, 10 år och träffade en man för snart 2 år sedan och lyckan/livet återvände. Putte grusar allt. HJÄLP??
Kram

Svar: Det kommer lösa sig, det blir ett hus så småningom, kram :)
Esmaralda

67 Misstjejen:

skriven

Hej

Känns som om jag gjorde något fel för jag fick radera fåtal inlägget och blir uppmärksamma av en ängel om C kvinna. Vad har jag gjorde för henne blir upprörd.

Nästa gång borde jag ber om ursäkta?

Är det så?

Ha det bra och tack för du lyssna på mig😊

Det är vad ängel talar för dig

Stämmer det?

68 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något om jag kommer att träffa mannen med gott hjärta som du såg för mig nu i Bularien 😖 du såg att det tar lite längre till 😖Esmaralda ser om det blir bostad under det här året för min bror Esmaralda 😩Esmaralda ser du våra katter och kattungar hemma i Bulgarien 😔 mår de bra Esmaralda 😫 😫 😫

69 Lilla jag :

skriven

Hej,

Jag känner mig så låg. Inget går som planerat. När vänder detta?
Blir tokig ang ekonomin. Jag och min man har helt missförstått varandra. Kommer vi få tillbaka några pengar av det vi blivit lurade på?

Kram

Svar: Tror tyvärr inte ni kan räkna med att få pengarna tillbaka... kanske något men det är osäkert, kram :)
Esmaralda

70 Afton:

skriven

De har varit förlovade i många år men inte gift sig. Varför? Kanske inte så kärvänligt i förhållandet?
Kram

Svar: Det är som om det inte känns viktigt för dem med just giftermål, kram :)
Esmaralda

71 Birgitta:

skriven

Hej Es!

På fredag har jag fått tid till en oralkirurg för att dra ut en visdomstand som det är problem med till och från. Saken är den att en nerv ligger väldigt nära och om den skadas så är läppen avdomnad resten av livet.

Har precis som du tandläkarskräck så det här känns allt annat än roligt. Måste sen köra 30mil enkelväg för att ta mig dit. Hur kommer allt att gå? I övrigt en hemsk vecka på jobbet, kaos varje dag.

Kram Birgitta

Svar: Det kommer gå bättre än du tror.. och så skönt sedan efteråt när det är avklarat ! Kram :)
Esmaralda

72 Jhs:

skriven

Lyssnade på en P1 eller p4 dokumentär om korpar och studier som görs på dem, väldigt intressant fast jag egentligen inte har intresse för just fåglar. Tycker bara att de är så skönt och viktigt att vi de senaste 15-20 åren accepterat alla djurs känsloliv 🙏

Svar: Ja, förståelsen och insikten har ökat och det tackar man för ! Kram :)
Esmaralda

73 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om N kommer hjälpa min pappa eller blir det någon annan?? Kram Zoey 💕

74 Aura:

skriven

Vem är det som lockas av min aura? :)

SWE - FIN i hockeyn nu. Episkt :)

Kram

75 ullie:

skriven

ha ha nej va rolig

vi har kråkor här som tar mina "koppar" från värmeljusen tar dem i munnen o flyger iväg


nä det va inget positivt svar nu heller så bölar vidare hemska ....

76 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Nu verkar det som att också Kroatien börjar strula om Finlands och Sveriges Nato-ansökningar... Kroatiens president vill säga nej, liksom Turkiet. Fy kan inte låta bli att tycka att det är så fegt och falskt då de nu i sista stunden säger nej, efter att först ha sagt ja i månader... Fy fan.

Ser du något strul?

Kram

Svar: Lite strul initialt kan det bli.. men det känns ändå som om medlemskapet går igenom, kram :)
Esmaralda

77 Birgitta:

skriven

Tack Es för svaret 🙏😊.

Kram
/Birgitta

78 Hedwig:

skriven

Så gulligt och bra av er att ni matar fåglarna!
Det gör jag med. När min hund Sven var omkring 8 månader gammal gick vi till parken en gång och där fanns en kråka som verkligen lekte med Sven. Han hoppade ner från ett träd och när Sven försökte få tag i honom hoppade han upp igen. De gjorde det flera gånger, som en lek. Då förstod jag att inte bara Sven utan även kråkar kan vara riktigt smarta..

Svar: Ja,de ÄR smarta, kram :)
Esmaralda

79 Frasse:

skriven

Hej Esmeralda.
Kan du fortfarande inte se vart exet kommer att flytta?
Tänker så mycket på Frasse :(
Ingen graviditet som du kan känna?
Längtar han tillbaka till allt det vi hade?

Svar: Känner tyvärr ingenting, kram :)
Esmaralda

80 Frasse:

skriven

Hej igen!
Har fått kontakt med en yngre man över nätet.
Han verkar mycket seriös när vi skriver till varandra.
Kommer det att hända nåt mellan oss?

Svar: Möjligen något tillfälligt men räkna inte med något på sikt, kram :)
Esmaralda

81 Frasse:

skriven

Märkte nyss Esmeralda att den mannen hade bara en sak i huvudet. Men då tänkte jag fråga en annan sak. Drömde inatt om min döda dotter att hon skulle gifta sig....jag och ett annat ex, mina två yngsta barns far gick över en åker med så tätt vuxet så man fick trycka på genom växtligheten för att ta sig fram. Vi såg då på håll att hon hade en vit klänning och det spelades bröllopsmusik...utomhus bland gamla byggnader. vad kan detta betyda?

Svar: Mest troligt är det här en hälsning till dig och det kan vara så att hon gifter sig på en en annan plays, i en annan dimension.. jag kan känna in att hon är väldigt glad och lycklig, kram :)
Esmaralda

82 Frasse:

skriven

Så skönt att höra Esmeralda att hon är glad och lycklig där hon befinner sig, hoppas hon sällskapar med sin mormor o morfar, farmor o farfar och sin pappa. Saknar henne så otroligt mycket, ibland är det jobbigt att hon inte fick stanna här bland oss.
Men vad händer för mig då...jag har liksom bara stannat upp och tror att jag är värdelös.
Känner du nåt hur det kommer att gå för mig?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: