Den dyra elen.....

Nu står vi inför advent och jul och somliga har bestämt sig för att det ska vara nedsläckt på grund av kostnaden för alla juleljus.
 
Men man får tänka till och ta reda på fakta.
 
 
 
En adventsljusstake med led lampor kostar ungefär 2 kr i månaden att ha tänd medan en ljusstake med glödlampor kostar ca 20 kronor. Räknat på 12 timmar om dagen i 31 dagar.
 
En traditionell julstjärna med en 40 watts lampa igång dygnet runt kostar dig drygt 2,50 i veckan. Med en motsvarande ledlampa är du nere på närmare en tiondel av priset.
 
 
En traditionell julgransbelysning utan LED-lampor, med totalt 16 lampor och 3W per lampa, kostar i snitt 54 kronor att ha tänd 12 timmar per dag, i 31 dagar. Att investera i en ny modernare variant av julgransbelysning är en investering väl värd att göra
 
 
 
Byter du ut dina gamla glödlampor till LED-lampor kommer du att spara in på elförbrukningen i jul.
 
 
Visste du att en LED-lampa drar en tiondel så mycket energi som en vanlig glödlampa, och håller 15 gånger längre än en vanlig lampa?
 
I stort sett alla har bytt ut vanliga lampor i taket, på sängen och i köksfläkten till LED-belysning, men ofta hänger den gamla julbelysningen med år från år... så det kan vara dags att byta ut.
 
 // Trådlösa led julgransljus, 30 stk  som styrs med fjärrkontroll//
 
 
Ett ljusnät med 160 LED-ljusdioder drar ca 3,12 Watt och kostar 98 öre/vecka, 11,76 kr/mån om den är tänd 15 timmar per dygn.
 
En LED-ljusslinga utomhus på 7,4W med 240 lampor kostar 8,06 kronor. Detta med 12 timmars brinntid per dag i hela 31 dagar. 
 
Med rätt lampor så  rusar inte elkostnaden i taket och du behöver inte  tillbringa julen i mörker !
 
Kram & Kärlek💖
1 A:

skriven

Har bara led lampor just nu. Men mina ljusstakar är gamla.. och tror de hade behövt bytas ut ändå. Så ska nog göra det i år. Tack för påminnelsen. Är ju snart första advent och då julpyntar jag! Har för mig du gör likadant? Dock är dottern hos sin pappa den helgen så får nog julpynta redan nästa helg... för att vänta till andra advent går inte! 😄

Idag ska dottern och jag ha lite "spa-dag". Fixa naglarna, ha ansiktsmask, hårinpackning och yoga.

Men först ska jag lägga mig på spikmattan innan jag går upp och gör gröt.

Dyker det upp nytt jobb snart? Letar utbildningar också men hittar inget jag fastnat för. Kanske ska kolla interna utbildningar på jobbet.

Trevlig söndag!

Kram!

Svar: Japp, till försa advent ordnar jag allt julpynt från pynt till gran !Härligt med spadag, bara njut !
Kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Hoppas nu jag förvirrar C kvinna om den serie nattryttarna på cmore som jag ska titta på just nu och publicera i facebook för den inlägget.

Hon som förvirrar mig första om den serie grund av jag blir förvånar över vad är hennes tanke och minnas hur hon protestar om min relation till den person.

Gör jag rätt i att titta på den serie ändå. Jag ska kanske inte hoppas om hon ska förstår.

Kommer C kvinna undrar varför jag titta på det? Kommer hon fråga om det?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Tror du att jag kommer var mer medvetenhet om c kvinna och har mindre kontakt med henne? Genom min känslan från min perspektiv om henne. Kommer jag fattar såna besluta något gång när den tid kommer då jag förstår bättre?

Som om jag visste själv redan men något sätta?

Ha det bra

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tycker väl C kvinna har redan börja prata lite konstigt mot mig. Speciellt känsligt området att jag vill inte hörs om.

Jag vet inte varför hon gör så mot mig. Vad har hon för dolda tankar framför mig?

Ha det bra

Svar: Jag tror inte hon tänker att det ska bli fel och jag ser inga dolda tankar, men ibland spårar det ur i alla fall, kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

En intressant fråga men kanske svårt att få svaret men C kvinna var såna som ogillar min relationer för dom som jag kära i.

Just den serie nattryttarna vill hon att jag ska ser men jag titta på det ändå. Jag blir lite förvirrad.

Har hon något dolda tanke om mig?

Ha det bra

6 Skorpan:

skriven

Med ledlampor har man råd att lysa upp julen :).

O på tisdag kväll efter styrelsemötet o mottagningen hoppas jag på att jag ännu lever ;)? Stressen över allt som ska hinnas med före detta väcker mig om nätterna, kommer allt att gå bra Es? Dotra o jag kommer att sköta om servering o uppläggning själva, cateringen är ordnad, hoppas jag? Förstår inte hur jag fortsättningsvis hamnar i dessa "ordna fester o tillställningar" -situationer som jag så ogillar ;)?

Tur att jag har en extra ledig dag nästa fredag, det kan minsann behövas. Som tur är det väl snart fredag ;)?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nästa gång något liknande blir aktuellt så tacka nej till att ordna.... du behöver en paus från allt sådant där, kram :)
Esmaralda

7 SusanneAmalia :

skriven

God morgon☕🌞

Nu är jag hemma igen. Vad mycket man hinner på en vecka. Sista dagen körde jag yet ski. Vågorna var höga och det kändes som man var på rodeo. När man drog på farten hoppade skotern över 3 vågor. Helt slut i hela kroppen. På kvällen var jag tvugen att sitta för det gjorde så ont i hela kroppen.

Leddljus ska införskaffas tack för info och tips.

Nu blir jag hemma ett tag.
På måndag fyller sonen år. Han har önskat sig hotellnätter i Linköping. En ny display i kameran. Sedan harjag målat en tshirt åt honom. Pannkstårta blir det som vanligt.

Stor kram till alla.. ❣️🐕🐈🐈EllaBella Sirius och Sapfo hälsar alla bmoggdjur.

Svar: Ja, ibland kan en vecka kännas som en månad !Och pannkakstårta för sonen, han kommer bli nöjd med sitt firande, kram på dej och din flock :)
Esmaralda

8 Naturvän:

skriven


Godmorgon!

Har ngra få ljusslingor, de flesta på batteri, julen är inte riktigt min grej, men belysning vill jag ha,kransar och mkt grönt vid ingången.

Helst vill jag jobba hela julen eller resa bort, blir ändå att fira ensam i år, såvida inte ngt mirakel sker och man får lite sällskap.

En fråga, ser du varför det är så energilöst runtomkring mig? Det känns så tomt och lite ledsamt,färdigt liksom. Beror kanske bara på tröttheten efter operationen?

Papas Arrugadas blev verkligen lyckat och idag blir det en vegetarisk variant med kokta rödbetor till. Man tager vad man haver.

Några rejäla koppar med kaffe och nu ta tag i online kurs när det gäller datakunskaper. Ser att det finns mkt på youtube, jag nästan skäms så dålig jag är på det som är mest basic....

Kram och ha en fin Söndag!






Svar: Ja, jag tror det är en bieffekt av operationen men snart kan du leva som vanligt igen så gör upp bra planer så du är redo... och du kommer få din energi tillbaka... kram :)
Esmaralda

9 Lupin:

skriven

Godmorgon
Jag hoppas inte elpriset kommer att behöva styra allt för mkt till folk, att kunna tända adventsljus o dyl, bra tips att byta ut till led lampor. Själv har jag även köpt massor med stearin o värmeljus.

Såå roligt vi hade igår o söndagen fortsätter här.. mycket skratt, tjo o tjim, det behövde jag.
Hur går hens tankar? Kommer det bli konstig stämning om vi möts i veckan el glad att se mig?
Kram o skön Söndag! :) 🍁💫

10 <3:

skriven

Kommer ögat bli bra snart kära Es ?
Är det bäst att jag ringer HC på måndag ? Så otäckt när det är ögat. Hoppas att det bara är en vagel men det känns inte så 😔
Kram

Svar: Ja ring i morgon och bli kollad, för som du säger att det är lite otäckt när det är ögat, kram :)
Esmaralda

11 MollyD :

skriven

Hej
Min finaste dag slutade i katastrof. Jag menade inget men det gick helt överstyr
Kommer vi gifta oss ändå eller kommer vår relation braka?
Jag får såklart ta konsekvenserna av mitt agerande. Barndomen kom i kapp och tiltade totalt. Galen på att min sambos barnbarn hela tiden lyfts till skyarna och livrädd att min barnbarn kommer tro att dom är mindre värda. Jag hade en sådan uppväxt där jag alltid fick höra hur bra min kusin var och duktig. Kunde jag inte vara som hon. Aldrig ngn som sade ett gott ord om mig. Ett sår som tydligen är djupare än jag någonsin förstått
Hjälp!

Svar: Gamla sår kan ställa till med problem , försök gör upp med det gamla, kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Helt rätt ! Fram för ledbelysning !
!
Jag har ngr gamla belysningar som inte kommer upp i år
Bla en ren som brukar hänga på väggen och såna gamla ljusslangar som nog gjort sitt ändå.
Däremot har jag en stoor tomte som får stå från Lucia till julafton Vet dock inte hur energisnål han är dock..Sen går ledbelysning på i en bil som står på parkeringen (projekt) och ledbelysning i häcken .
Kommer det snö så blir det så fint.
Däremot har jag sagt ifrån gällande julgran inne i år. Ont om plats och inga småbarn .

Min gamla skolklass hade träff i stan Jag lämna ju redan i 8an Tänker dom alls på mig mer ?

Idag fars dag och jag tänder ljus för far och Björn
Kram Anki med flock

Svar: Jag har ju fejkgran och köpte en ny förra året så den ska upp !Ja, det finns de i din gamla klass som pratar om dig så visst tänker de på dig.
Här ska också tändas ljus idag ! Kram :)
Esmaralda

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har sett hela säsong av nattryttarna. Den gör mig väldigt ledsen för jag fick ihågkomna om min första kärlek men inte som på den serie utan på något sätta.

Jag undrar varför C kvinna förslag den serie om hon vet att jag mår inte bra av det.

Har du några tankar om min relation till C kvinna för det blir bara konstigt mer och mer av hennes sida.

Så nu titta jag på den serie som får mig tänker på förflutna och gör mig ledsen.

Har du några tankar om det?

Ha det bra

Svar: Umgås med de som du trivs att umgås med och som ger positiva ting, kram :)
Esmaralda

14 LottaS:

skriven

Es, några goda råd angående gårdagens bostadsvisningar? Första härlig men aningen liten (snarare opraktisk med mycket hallutrymme som helllre hade varit större förvaring), den andra otroligt fin, stor men också avsevärt dyrare. Dyrare än jag vill, å andra sidan på ett ställe som borde gå att sälja vid behov (nog den första också, även om inte lika exklusiv). Vi tycker lite olika, men båda skulle vara bra på sitt sätt.

Svar: Ja båda känns ok men en opraktisk bostad tror jag att du på sikt stört dig lite på, kram :)
Esmaralda

15 Helena Ir:

skriven

Japp, så är det.. dessa ledlampor är bra! Elen håller jag koll på..bäst så :)

Igår var det dagen då E lämnade jordelivet, för 2 år sedan. Tände ljus! Och tänk att A gjorde det också på just denna dag i månaden november. Men för många år sedan! Så ljuset var för båda mina väninnor.

Fick en otrolig energi igår, städade, tvättade fönster och satte upp nya gardiner. Och en massa förberedelser med maten inför kommande vecka! Så nöjd, så idag blir det lugnare tempo!

Jag frågade om äldsta dottern härom dagen, och du nog inget såg! Men kan du se om min yngsta börjar närma sig kärleken eller fler människor i sitt liv?

Ha en skön söndag :)

Kram

Svar: Kärleken kommer för din dotter man kan inte säga exakt när, kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Jag minns inte vad jag har för lampor i julgranen eller i mina ljusstakar. Min pappa är ju elektriker och han har sen led-lamporna kom förespråkat dem. Får fråga vad jag har i min julbelysning.

Så svårt jag hade att somna inatt. Jag tror jag somnade runt halv 2-2..
Jag var faktiskt lite effektiv och la i ordning i min garderob. Och fick i ordning lite i sovrummet. Ska bli skönt när det är helt klart med hela lägenheten.

Funderar på att köpa ett nytt träningspass av min gamla coach. Tänker att det kan få mig att få upp glädjen i att träna igen.

Idag blir det babyshower för min kollega. Vi ska på brunch och där kommer det gå åt pengar.. Jag och min andra kollega sa det att det kostar på tok för mycket men bara att bita ihop. Dumt såhär innan jul kan jag tycka… men men. Jag har iallafall sytt ett babynest. Man kanske skulle börja sy sånna och sälja..

Hitta att min avokado planta har fått två skott i samma kärna. Jag tolkar det som att kärleken är påväg in!

Får väl gå upp så jag kan vara lite effektiv innan jag ska åka. Min kollega ska hämta mig. Skönt!

Kram

Svar: Du gör jättefina babynests !! Kram :)
Esmaralda

17 Maria:

skriven

Hej!
Idag kommer H hem till mig på middag. Hur blir denna dagen? Han kommer även träffa min son, blir det stelt eller flyter det på , lättsamt sätt?
Kram 🥰

Svar: Det kommer nog flyta på, kram :)
Esmaralda

18 Sofia:

skriven

Hej Esme!
Min lilla mariposa (fjäril på spanska) är hos mig och sedan hon kom in i mitt liv, känns allting mycket lättare. Jag kanske inbillar mig men positiva saker har börjat hända och jag vet inte om det är tillfälligheter eller om min söta talisman hjälper till ☺️🥰. Ha en skön söndag! Kram 🌸

Svar: Vist hjälper Mariposa dig, det är jag helt säker på, kram :)
Esmaralda

19 Dani:

skriven

Hej!
Har C känslor för mig?
☺️☺️

Svar: Känslor finns men ser inte vilken typ, kram :)
Esmaralda

20 Liljan:

skriven

Godmorgon ☕
Det mesta går attlösa vad gäller elen. Jag har skrattat lite när reportage har följt med att man kommer gå i kolsvarta hus utan att kunna få ha golvvärme på. Och vad gäller uppvärmda utejacuzzis.... Snälla rara....

Ut till skogs på lite jakt. På ditfärden fick jag en klump i magen "Nej, jag har glömt Manicken". Men kände plötsligt en värme att Han är nöjd med att vara hemma 💗 Han utstrålar sådan trygghet på långt avstånd också 😊😊💗

Kram till er.

Svar: Ja, han har en fantastisk förmåga, kram :)
Esmaralda

21 Eliea:

skriven

Låt julen stråla! Mer led-lampor till folket ;D

Undrar.. Har manicken en lugnade effekt? Vissa tillfällen som tidigare kunnat stressa upp mig och så reagerar jag knappt på, det är som det är och mest tillfälligt.. Skönt oavsett och jag är så glad han är med mig, tror vi kommer bli goda vänner och knyta an väl, min förhoppning iaf :)

Ha en fin söndag alla som läser, må väl och ta hand om er <3

Svar: Ja, Manicken har en lugnande effekt, absolut ! Kram :)
Esmaralda

22 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Tack för all denna info! Visst har man funderat på julbelysningen och allt extra som kommer nu till jul men jag har nog inte så mycket mer belysning till jul som jag har nu… har iaf laddat upp med massor av mysljus. Tänk att det är advent snart…
Kommer jag få ha lite adventsmys med mannen som jag har lite kontakt med? Tänker han nåt på oss?
Önskar dej en skön söndag💞

Svar: Han är intresserad men jag ser inte hur pass seriöst, kram :)
Esmaralda

23 Mercan :

skriven

Esmaralda jag frågade min bror och resultatet kommer nästa månad 😊 han ansökte till två skolor till att plugga men min bror önskar sig den ena platsen mera han sa att den är mycket bättre, Esmaralda kommer han bli antagen på den platsen som han önskar sig, och du sa att det finns god shans att han ska träffa tjejen med gott hjärta i skolan 😉 kommer de träffas där 🙂

Svar: Han har en chans att bli antagen på skolan, runt 65-70 % chans, kram :)
Esmaralda

24 Doris:

skriven

Hej!
Led lampor är självklart. Man vill ju gärna ha julbelysning,mysigaste tiden på hela året.

En gammal kärlek har börjat höra av sej.Saknar han mej eller är det nått tillfälligt?

Kram

Svar: Jag tror inte han går omkring och saknar dig, men han kom att tänka på dig nu, kram :)
Esmaralda

25 Skrållann :

skriven

Hej!
Nä det gäller att inte bli dumsnål och jag tror det är klokt att ta reda på vad det är man kan dra ner kostnaderna på.
Var och hämtade dottern hos sin vän i natt med så nu har jag haft en välbehövlig sovmorgon. Imorgon börjar en ny kurs i studierna och det ska bli så roligt och spännande. Att få höra det negativa som jag fick till mig i fredag har gett mig energi och jävlar anamma och jag är fast bestämd att jag ska lyckas bli framgångsrik och nå mina yrkesmässiga mål i jag har.

Kram❤️

Svar: Lycka till med nya kursen, det kommer gå bra, kram :)
Esmaralda

26 Skorpan:

skriven

Ser du Es varför det tog hus i helvete hos den fd kollegan? Tror ju att aloholen hade med detta att göra, har jag rätt? Synd att kontakten bröts, jag gillade ju kollegan o tror ju att det var ömsesidigt?

Så fint väder idag också :).
Kram Skorpan

Svar: Ja alkoholen spelade in .. och visst var gillandet ömsesidigt, kram :)
Esmaralda

27 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja fy sjuton för alkoholen då det blir för mycket av den. Har ju lite dåliga erfarenheter i bagaget från tidigare också :(.
Kram Skorpan

28 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för svar, hoppingivande att energin kommer tillbaka, blir en rivstart om ca 2 veckor, då har jag klartecken att köra på för fullt igen med träning. Väskan är redan packad till simhall och jobbväskan skall förberedas för jag räknar med att få ngt jobb inom kort. Ligger alltid lite före och är ute i god tid......

kram

29 Bella:

skriven

Godmorgon!
Såg att usa har förlängt sin inträdanderegel till at least 8 januari, tror du dom öppnar upp 8:e efter det så jag kan resa ovaccinerad? ❤️ Jag längtar så nu efter att få vara där!! Även om det bara blir en vecka😁🇺🇲

30 Juleljus:

skriven

Bra tips och tack för detta! Jag slutade med ljusstakar för typ två år sen så kör på min gulliga tygtomte även denna jul. Ska jag ha gran så måste den vara äkta men skippar den även i år. Du kommer gå all in när du får sätta igång :)

Lite från igår .... kanske jag nån gång framöver i mitt jobb kommer ha lite av en ledarroll eller liknande.

Nej denna helg blev allt annat än bra så nu hoppas att det vänder och att veckan som kommer blir bättre?

Njut av söndagen. Äntligen liiite kallare ute!
Kram

31 Boudica:

skriven

Funderade precis på elen, precis innan jag gick in hit och läste.
Jag har klarat mig relativt bra under "el-krisen" Men nu efter årskiftet så höjer bostadsföreningen elpriset med 250%! Och samtidigt en höjning i avgift.
Och det i just de kallaste månaderna.
Blir några hundringar extra i månaden.

Es, jag har haft en ide som legat och grott ett tag, Om jag får igenom den så kan det resultera i lite extra pengar om jag har tur. Men då måste jag få mig själv att börja agera på iden också.
Tror du att det är en bra idé, hur skulle det gå för mig?

KRAM!

32 Jen. :

skriven

Jag har en problematisk relation till min mamma. Hon väljer andra släktingar före mig och min syster och det känns som ett stort svek. Hon har aldrig riktigt funnits där för mig eller min syster och jag har inget förtroende för henne mera. Varför gör hon så här?

Svar: Han tänker inte att hon ska välja bort er... utan har helt enkelt lite dålig insikt, kram :)
Esmaralda

33 Skorpan:

skriven

Ja jösses så jag vill slippa allt ordnande, men tyvärr går det inte alltid att undvika.

Drömmer själv om en all inclusive jul nånstans, oj så det skulle passa mig ;). Kanske nån dag... Drömma kan en ju alltid.
Tack Es!
Kram Skorpan

34 AnnaK:

skriven

Här i norr har vi ju billigare el men försöker såklart spara jag också, för mig är hundralappar mer mycket pengar. Maten och bensinen är ju också dyr och avstånden är långa. Men lite julbelysning är ett måste 😊

Tror du jag är deprimerad? Eller är det bara det nya normaltillståndet för mig..

Kram 🤗

35 <3:

skriven

Det är lite deppigt att släcka ner för mycket.Tänder lite mindre lampor än vanligt hemma och led har jag bytt ut det mesta till för flera år sedan.
Kommer A släppa det med S ? Förstår inte att han börjar bråka om det en småsak jag aldrig för mitt liv trodde han skulle bli irriterad över? Tror det är svartsjuka och något sjukligt kontrollbehov. Just nu känner jag att jag vill strunta i den där karln för alltid och bryta helt. Vi får aldrig en enda bra kväll ihop. A surar månad efter månad och ger noll i en relation. Han verkar inte ha någon självinsikt hur han är. Skrev till honom igår att det måste bli en förändring och att jag ger detta året ut. Har svårt att gå vidare som du vet Es.
Kran

36 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Det gäller att prioritera vad man vill ha tänt nu till jul kanske :)

Es, känner en oro i kroppen.

Vet inte om min relation kommer att bli bättre? Kan den det?

Eller tror du jag möter en ny man ?
Och verkar det ligga år bort i tiden?
Kram

Svar: Känns som att du möter en annan, kram :)
Esmaralda

37 Lydia💕:

skriven

Go söndag
Är min nya talisman manick aktiverad efter ordning tro är lite orolig för att jag har gjort fel .
Hade hoppats på lite romans igår kväll men det blev inget hoppas på bättre tur med det lite längre fram
Kram
Lydia💕

Svar: Du har gjort rätt och din talisman är aktiverad och jobba för dig, kram :)
Esmaralda

38 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.

Du har ju sett att det kan dröja innan en man som är rätt kommer in i mitt liv.

Verkar det vara flera år bort i tiden?

Verkar jag vara gift och stadgat mig innan jag är 40 år?
Kram

39 Vitlilja :

skriven

Tror du att jag kan hitta vänner online på nån app eller ser du några andra möjligheter? Vill ha vänner att bara vara med. Avslappnat.

Svar: Du kommer hitta vänner, pröva olika alternativ, kram :)
Esmaralda

40 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar för alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏 Söta Esmaralda ser du om allt är bra med våra söta katter och söta kattungar i Bulgarien i trädgården 😕 😭 😭 😭

41 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om boendet för min bror Esmaralda som du såg att det kommer är en våning lägenhet eller Ser du Esmaralda om det är flera våningar med trädgård hus🙂🤔😎

42 Mercan :

skriven

Esmaralda blir det något jag ska shöpa en lott sveriges lotteri 😎😅😅😅

Svar: Finns inga tecken på större vinst, kram :)
Esmaralda

43 Snökristall:

skriven

LED är bra grejjer.
Väntar det en bra jul & nyår för min del? 🤶

Svar: Ja, var själv på hugget och ha en bra planering så har det positiv påverkan, kram :)
Esmaralda

44 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, när kommer jag att bli frisk och må bra igen? Vad är det som gör att det vänder till det bättre som du sa? Kram och tack

45 F:

skriven

Hej esmeralda nu har vi kommit hem efter en semester resa , och är helt slut verkligen 😟 mentalt . Mannen vill så gärna ha en lägenhet utomlands, men vilka priser , det är löjligt högt !! Ser du hur det kommer att gå?

Svar: Ja, det kan komma men inte riktigt än, kram :)
Esmaralda

46 F.u:

skriven

Behöver jag vara orolig för min mamma ? Önskar du kunde känna in något här . Kram

47 <3:

skriven

Det är lite deppigt att släcka ner för mycket.Tänder lite mindre lampor än vanligt hemma och led har jag bytt ut det mesta till för flera år sedan.
Kommer A släppa det med S ? Förstår inte att han börjar bråka om det en småsak jag aldrig för mitt liv trodde han skulle bli irriterad över? Tror det är svartsjuka och något sjukligt kontrollbehov. Just nu känner jag att jag vill strunta i den där karln för alltid och bryta helt. Vi får aldrig en enda bra kväll ihop. A surar månad efter månad och ger noll i en relation. Han verkar inte ha någon självinsikt hur han är. Skrev till honom igår att det måste bli en förändring och att jag ger detta året ut. Har svårt att gå vidare som du vet Es.
Kran

48 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 😎Esmaralda ser du våra katter och kattungar om allt är bra med dem hemma i Bulgarien i trädgården 😕 om ungarna går till Anshes trädgård med sin mamma Esmaralda 😖 Esmaralda ser du något Esmaralda ser det ut som hus med flera våningar för min bror Esmaralda eller en våning lägenhet för min bror 😔 du såg att det kommer 🙂

49 EPM :

skriven

Tack för att du belyser detta 😜

Jag sökte ett jobb häromdagen, är lite nervös över det faktiskt.

Forskningen har landat nu och nu ser jag vägen igen, tid var det jag behövde för att inse.

Igår hörde bonusdottern mor av sig till mig och var riktigt otrevlig. Hon har svårt att uttrycka sig men vissa saker lät lite hotfulla. Bör jag oroa mig? Vad är det hon har problem med egentligen?
Jag vet att länsstyrelsen är inblandad i att hon inte riktigt tar hand om sin hund. Ser du hur det kommer sluta? Kommer min bonusdotter kunna komma ur det destruktiva grepp hennes mor har över henne ang skuldbeläggning och otrygghet pga plötsliga ilskeutbrott?

Kram

50 Skorpan:

skriven

För första gången på flera år har jag fått min lilla trädgårdstäppa fixad :D. Det var ju också nåt som jag måste tvinga mig till, f*n det är ju märkligt att jag måste tvinga mig till allt, hur sjukt är inte det? Ja sånt är livet mitt o har varit i åratal ;).
Kram Skorpan

51 Hanna:

skriven

Hej!

Ja LED är grejer det. Det blir nog en lika mysig jul i år med julbelysning som vanligt tror jag.

Jag är lite småstressad. Det är många val som ska göras just nu och många lösa trådar som hänger i luften. Jag gillar det inte. Skulle behöva din hjälp och lite insikt. Kommer jag och min kille att flytta långt bort från familj och vänner när den dagen kommer att vi ska flytta ihop?

Soliga söndagskramar :)

52 Mickis:

skriven

Jag minns såväl en jul när ni höll på och tjoa och tjimmade och någon ramlade in i granen och den rasade. Fy fan vad kul :)

Ljuvligt väder idag! 5 plus och sol. Jag förstår att jag varit inuit i tidigare liv för min kärlek till kyla är enorm. Men jag bor helt fel och skulle behöva ta mig norröver för att få mer att den varan. Då jag känner mig "hemma".

Min Willys kille som jag har sådan fin kontakt med, hans blick och leende ljuger inte när han ser mig. Blir nästan lite generad och stirrig och går in i saker mm :) Han noterar även när jag inte varit där. Undra vad det är som han gillar med mig :)
Kram


Svar: Ha ha ha, ja när julbocken kommer så händer det att granen far all världens väg :)En annan gång hade jag noga valt min plats vid långbordet med granen bakom.. så att ingen annan skulle sitta där och råka skjuta stolen bakåt och hamna i granen... och såklart glömmer jag granen, far in i den och vi välter båda i en enda röra !
Killen tycker att du är attraktiv och han blir glad av att se dig, kram :)
Esmaralda

53 Svante:

skriven

Hej Es. vilken bra information du kommer med idag om spara på elen, själv så sparar jag på elen med led lampor och strömbrytare med knapp stänga av den med till tvn, tv spel och dvd spelaren när man inte är hemma och ska köpa några adventsljusstakar med led ljus får det bli och snart är det jul igen och ännu ett år har gått och kan du nu se något om hur och kanske när jag kommer träffa den rätta kvinnan som du flera gånger spått mig om vi kommer träffas och gifta oss med varandra till och med, jag är aktiv och ute bland folk så någonstans bör hon väl dyka upp med tiden, ha en trevlig söndag och tack för du finns och för dina fina spådomar till mig. Kram:)

Svar: Kvinnan finns fortfarande i din framtid och ingenting har förändrats i detta så nu bör absolut mötas.. tyvärr kan jag inte säga exakt när ! Fortsätt lev så aktivt du kan, kram :)
Esmaralda

54 Helena Ir:

skriven

Tack :)
Kram

55 Alie:

skriven

Hemma efter en underbar helg 🙏 Energin är påfylld!
Blir kommande vecka bra, något speciellt att ta sikte på?
Kram :)

56 Ghostwriter :

skriven

I seans sa du att jag möter en god och ärlig vän innan sommaren är slut. Jag mötte en grupp vänner strax innan sommaren tog slut men ingen kontakt hann blossa då jag flyttade strax efter. Då skrev du att mötet kan ha skjutits upp lite.

det hade varit SÅ skönt med en väninna här där jag bor… liksom någon man kan träffa flera gånger i veckan inte någon gång per år som de blir med mina närmsta vänner. Pga avstånd osv.

Har varit nykter över 2 mån vilket varit de längsta månaderna i mitt liv tror jag för att jag varit med om så mycket som jag motstått. Är stolt över mig själv. Därför de hade varit så bra med en vän i vardagen där man kan känna annat än att man måste ringa upp gamla personer för fest.



Kram

Svar: Heja dej som varit nykter i 2 månader !! Du ska verkligen vara stolt !En god och bra vän kommer, ha ögonen öppna, kram :)
Esmaralda

57 Januari:

skriven

Satan vilken nackspärr jag har och orkar inte med ännu en dålig natt😔 Behöver få tillbax min skönhetsömn☺

Svar: Ja det är skit med nackspärr, men det är övergående som tur är, kram :)
Esmaralda

58 Mimmi K:

skriven

Hej Es!

Träffade min partner igår. Det går bra när vi gör praktiska saker. Men jag saknar det känslomässiga, djupet. Vi ses ju bara en gång i veckan, ibland mer sällan. Finns det möjlighet att min soulmate dyker upp även fast jag träffar min partner ibland? Eller måste jag leva ensam emellan. Det är ju mer som vänskap i den här relationen. Vill inte missa min soulmate..

Kram :-)

Svar: Ja, någon annan kan dyka upp under tiden.. kram :)
Esmaralda

59 Skorpan:

skriven

Shit, shit, shit. Chefen meddelade att han har covid o vi var länge i ett relativt litet utrymme igår i flera timmar. På torsdagkväll ska jag iväg på resa med min kompis, kommer resan att bli av Es eller blir jag sjuk o måste stanna hemma? Procentuell risk att jag blir sjuk?
Kram Skorpan

Svar: Risken för att du blivit smittad är runt 40 %.. jag håller alla tummar nu... kram:)
Esmaralda

60 Mercan :

skriven

Söta Esmaralda ser du om allt är bra med våra söta katter och söta kattungar 😔 Esmaralda ser du våra tre söta kattungar att de går till Anshes trädgård med sin mamma Esmaralda 😖 😖 😖

61 Mickis:

skriven

Hahaha! Jag älskar't :) Ni borde filma festerna. Säkert fler än jag som hade velat se :) Men att välta granen ... det är humor på hög nivå :)
Kraaam

62 Skorpan:

skriven

Oj nej, rätt stor risk... Mera vitaminer ;). O sen är det ju så att om man hör att nån är sjuk eller har löss t ex ja då känns det ju som att man har det själv också. Har förresten maken o sonen fått sina biljetter nu?
Kram Skorpan

63 F.u:

skriven

behöver jag vara orolig för min mamma ? Önskar du kunde känna in något här . Kram

64 Hedwig:

skriven

Här har priserna också dubblats/tredubblats. Mina julljus går på batterier, det är alltså ett enkelt sätt att hålla koll på kostnaderna. Inflationen i Nederländerna är nästan högst i Europa (efter de Baltiska länderna) och jag tror att maten numera är dyrare här än i Sverige. Förr var det tvärtom.. Vad ser du kring inflationen inför år 2023? Jag är nyfiken på dina spådomar..

65 Anna E:

skriven

Hej

Asså på riktigt. Var sjutton har vi gjort av den färgade ljusslingan, vi har letar och är jättekonstigt att vi inte hittar den nu?

66 Anna E:

skriven

Ser du var den färgade ljusslingan ligger?

67 Tiss:

skriven

Tack Es, för att du skriver detta! Nu kommer även jag att våga ha julfint i fönstren.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: