Irriterad......

Dagens gästbloggare är : En irriterad mamma
 
 
 
Hej alla kloka på bloggen
 
Jag har en dotter på 15 år och hon ger mig grå hår i förtid.
 
Hon tror hon kan bestämma allt själv, struntar i skolan, passar inga tider, har en betydligt  äldre pojkvän som jag inte kan acceptera, hon är uppkäftig och dryg.
 
VAD GÖR  MAN ?
 
 
 
Jag tycker jag försökt allt från lugna samtal till sanktioner och ingenting hjälper
Hon har verkligen läshuvud men nu struntar hon i läxorna och betygen sjunker rejält.
 
Jag försöker att vi ska hitta på skojigt tillsammans men det blir bara bra för stunden. 
 
Nyligen var vi på resa runt de grekiska öarna i tre veckor och det var  jättebra eftersom det inte fanns tider att passa och läxor att läsa men så snart livet är tillbaka i det normala igen så spårar det ut.
 
Pappan finns inte med i bilden och har aldrig funnits här.
 
Jag kan väl inte vara den ende med en jobbig tonåring ?
Hur gör ni andra ?
 
Tar tacksamt emot tips.
 
Kram på er alla
 
1 Dani:

skriven

Hej!
Tänker C på mig nu när han är i Cuba?
Kram☺️

2 Misstjejen:

skriven

Hej

För andra gånger att jag drömmar om F kvinna som har gör med bilsituationen att jag försöka förlåt henne. Men kommer jag gör det?

Jag väntar på det medan jag gör annat

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag funderar över E kvinna som samtalskontakt så tycker jag väl det har blir bra på sistone tider men hur är det med våra relation? Kommer det utvecklas eller inte?

Ha det bra

Svar: Kanske du ska vara nöjd med relationen sådan den är och inte vilja ha mer ? Kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Igår var jag på invigningen och något som jag komma på att R kvinna som chef och hon har en största leende mot mig och hon söka min uppmärksamhet. Jag tänker efteråt.

Har hon något tankar om mig? Önskar väl jag fråga men något speciellt?

Ha det bra

5 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞

När tonåringar sätter den sidan till så är det kämpigt! Du har ju försökt prata med henne men du måste kanske gå den hårda vägen. Kanske nån psykolog kan hjälpa er och ta ett snack med pojkvännen. Klena råd kanske men hoppas ni löser problemet, lycka till!!
Es, jag har aktiverat min manick och jag trivs med den…
Nu önskar jag bara att det händer lite positivt, kommer den nån fling i min väg snart? Vill ha lite kul som händer😅
Ha en bra dag, kram💞

Svar: En fling bör närma sig, ha antennerna ute, kram :)
Esmaralda

6 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har fortfarande ångest över en situation med en annan förälder. Ser du om det blir bra eller om det nu för alltid kommer att vara konstigt att korsa den här förälderns väg? Kan det bli normalt igen? Velar fram och tillbaka mellan vem av oss som ”gjort fel”

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Till irriterad mamma . Det blir bättre . Nu har inte jag haft flickor så jag är inte rätt person att ge råd,. men kommer ihåg mig själv som odräglig tonåring .Hamnar man inte för snett så rätar det upp sig . Finns säkert fler i bloggfamiljen som kan ge bra råd
<3

Tisdag och handlingsdag Vaknade 04.30 av min blixtradar app suck kunde inte somna om. Ryggen klagar högljutt av det myckna skottandet men vi har bara fått ngr cm påspädning så det ser görligt ut idag.
Sonen satte upp rullgardinerna igår och banne mig vart det inte varmare inne !

Trevlig Tisdag önskas !
Kram Anki med flock

Svar: Härligt med rullgardiner och att få hjälp av snälla sonen !I dag ska jag skotta ut bilen och jag fasar för detta digra arbete !
Ha en bra shoppingdag, kram :)
Esmaralda

8 Jossan :

skriven

Godmorgon..

Mitt hjärta är så halvt och gör så ont. Jag hann inte sätta mig i bilen efter jobbet förens jag bröt ihop. Mina ögon är så svullna och kinderna svider.
Han hörde inte av sig igår. Dum som jag var trodde jag att han skulle.. ”jag vågade inte höra av mig” det sa han i lördags. Och jag tänker om han inte brytt sig de senaste månaderna så borde han inte ha kollat in min facebook..
Denna sorgen blev hemsk och jag orkar inte.
Inatt somnade jag med igelkotten som jag fick av honom..
vilken jäkla ångest…

Nä får försöka ta mig upp… men jag orkar inte.. jag vill ligga kvar u sängen..


Ber om ursäkt för mina deprimerade inlägg men jag mår skit..

Kommer vi ses igen?

Kram

Svar: Du får helt enkelt kämpa på... och du kommer över den värsta fasen snart... ha tankar på annat så gott det går... allt blir bra så småningom, kram :)
Esmaralda

9 Naturvän:

skriven

Hej!

En jobbig period kan man förstå, men samtal med en psykolog och kanske ngt hon måste ta ansvar för, ngn idrott hon är intresserad av.

En man i grannskapet har kommit in på äldreboende, han tycker det är lite långtråkigt och familjen har frågat mig om jag kan tänka mig göra lite utflykter med honom, sk social träning, promenader , fika.
Bara en gång i veckan och jag tackade ja meddetsamma.

En fråga, Ser du om det faller väl ut, känner honom lite sedan tidigare och jag gör det med glädje, Betalningen tror jag vi kommer överrens om

Kram

Svar: Känns som om detta är en syssla som kan passa dig hur bra som helst, kram :)
Esmaralda

10 <3:

skriven

Godmorgon Es, sura bröder kan man också ha. Varför är min vuxna bror små dum och kallar mig bortskämd och förstår inte vanliga skämt. Känns som han aldrig skulle kunna ha en egen familj och barn.
Är han inte medveten om att min mamma är så snäll mot honom. Passar hans hund så han kan åka på jobb runt om i världen. Hon orkar inte alltid men säger ja ändå. Min bror verkar ha noll familjekänsla. Firar aldrig jul med oss eller födelsedagar.Och det verkar inte röra honom i ryggen att han missar sånt med flit. Det är inte viktigt för honom. Det sårar mig mycket och mamma med tror jag men hon säger aldrig något.
Ibland känner jag att jag lämnar mamma en jul och åker utomlands och firar med A så hon ska förstå att jag offrar mycket för hennes skull och att hon borde uppskatta mig lite mera.
Kram

Svar: Nja, det är nog snarare din bror som själv är bortskämd.Mamma gör så gott hon kan, ibland blir det fel men det är mänskligt.
Försök prata med henne om hur du känner, kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Lite dålig på att ge råd, men en granne i tiderna som hade det besvärligt med sitt vilda barn tog barnet på blodprov till nån "naturläkare" o på basen av brister i vitaminer o mineraler åtgärdades dessa o barnet blev mycket lugnare. Har också hört om en som hade problem med sköldkörteln o när detta uppdagades o medicin sattes in blev personen som en helt annan. Värt att pröva, kanske eller inte. Lycka till :).

Så trött o ur gängorna, irriterad på jobbet. Vad felar jag, kan du se nåt Es? Ett sabbatsår nån helt annanstans vore väl nåt ;)... Eller nåt annat...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Du behöver hitta ett sätt att koppla av ordentligt, något som ger absolut vila från alla tankar, kram :)
Esmaralda

12 Anonymius:

skriven

Till gästbloggaren:
Jag har en son som precis kommit in i tonåren. Puh!
Han är ointresserad av skolan och har flera F. Inget läshuvud och noll motivation. Tjatar DAGLIGEN om skoluppgifter som han missat. Så less på att tjata att jag snart på allvar skiter i att påminna och säga till. Kan ta att man får sägas till 3 ggr men inget mer. Sjukt less!! Han är slapp, lat och bekväm.
Det gör åt så otroligt mycket energi och ork till tjat.
Dock har han varit utsatt för saker i skolan och nu när han börjat ny skola så har han åter igen en elev i klassen som beter sig som ett svin. Denna pushar till att min son ska ta självmord och säger sådant sker som "du bordet dö", "du borde ta självmord" etc. Tack och lov är inte sonen den enda utsatta.
Glad att sonen tar upp sådana med mig. Vi ha redan tagit tag i detta. Hoppas det andra barnens utsatta gör detsamma

Väljer att vara anonym i detta svar pga känsliga innehåll.

❤️❤️❤️❤️❤️

Vad tror du Es?
Kan den lille mannen få propparna ur öronen och börja läggas tid på skolan?
Ska jag ta spel (dator /mobil etc) ifrån honom?




Svar: Försök komma överens med honom istället om hur det ska fungera med läxor och annat...låt honom själv vara med och bestämma. Sanktioner kan bara förvärra det. Kram :)
Esmaralda

13 Lupin:

skriven

Godmorgon,
Tyvärr inga kloka förslag då jag inte har egna barn. Kan väl ändå säga att jag tror på regler och sätta endel krav är viktigt, och hålla fast vid dessa även om explosioner kommer.
Som tonåring har man säker massor med spretande tankar och ständigt känner man krav från alla runt om en, som familj, vänner, pojkvän, skola etc. Som mamma är det säker du som får ta all sk skit för du är ju hennes närmsta och som är hennes trygghet.
All kraft till dig!

Es: Ser du om min tidigare talisman (ögat) forts har kraft och om han synkat bra med Manicken?
Kram :)

Svar: Ja, en del kraft finns fortfarande i ögat och Ögat har synkat fint med Manicken ! Kram :)
Esmaralda

14 Maya maya :

skriven

Jag är så arg och försöker tänka objektivt och inte så känslostyrt på min och mammas relation. Jag tycker vi fått en 1000 gånger bättre relation. Men att hon tagit återfall trodde jag aldrig. Det känns som mannen hon möter är viktigare än att fortsätta kämpa för allting bra, tex att hennes barn är tillräckligt bevis på att livet är tillräckligt bra för att inte göra oss illa genom att göra sig själv illa.

Vi planerade jul ihop. Jag har inte träffat henne på 1 år minst. Min bror har jag inte träffat på 3 år. Så ska hon ta detta ifrån oss alla?

Jag vill inte fira jul ensam igen. Jag vill inte att allting ska bli förstört. Jag saknar dem. Kan jag bjuda hem dem ändå? Det jobbiga är att hon sviker dem som faktiskt tror på henne och jag har aldrig haft en förälder biologiskt så det känns hemskt att hon är så här jävla egoistisk. Hon får mig att tappa tron på att jag själv någonsin kan bli mamma, dem har skrämt mig. Sen att jag bara tror allt mindre på att det finns bra män med tanke på att 99,9% av dem drar ner alla andra omkring sig. Alla bra män har sitt egna o är alldeles för få av.



Försöker prata med någon men alla chattar är fan hopplösa, aldrig öppna eller upptagna. Ringa går inte, dem är upptagna av tidigare erfarenhet.

Att tänka på sig själv visst i all ära, men hur ska jag MÅ bra när alla jag behöver & älskar mår skit. Det är frukansvärt



Vill stötta mamma på annat sätt nu, inte ta avstånd. Samtidigt vill jag inte få panik när hon inte svarar och jag fattar att något hänt, eller att någon gör henne illa.

Kram






Svar: Har mamma tagit återfall så känns det inte bra om du engagerar dig... det kommer slita på dig väldigt mycket och du vet att det är bara upp till henne att bli nykter igen, du kan inte påverka. Fortsätt sök någon att prata med. Förstår hur slitigt detta är för dig, stor styrkekram och jag sänder healing :)
Esmaralda

15 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om det blir hus med trädgård flera våningar eller som lägenhet en våning till min bror 😊♥️🤔

16 Lilla m:

skriven

Hej Es, han kan väl inte vara farlig? Ett hot? Kram

17 Fråga:

skriven

Tänker mycket på mitt ex. Kommer vi ses igen? Kommer vi vara intima igen?

Svar: Kan vara så att ni ses men något seriöst ser jag inte att det blir, kram :)
Esmaralda

18 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Vad är chansen, procentuellt, att jag ännu möter en romans under 2022?

Kram

Svar: Det är ju inte så långt tid kvar av 2022 så chansen är inte jättestor men den finns, kram :)
Esmaralda

19 TILL GÄSTBLOGGARE:

skriven

från en fd. jobbig tonåring. För det första, ta en ordentlig titt på dig själv. Jag menar inte på ett taskigt vis, utan gå in och rannsaka dig själv som mamma. Finns det något som du själv behöver träna på? kommunikation? hur du hanterar 15åringens känslor, eventuella utbrott. Det är ett jättebra första steg.
Sedan låter det som att 15åringen har mycket känslor och tankar som hon inte får utlopp för. Har ni provat terapi? Helst att hon får en egen samtalsperson. Det kan också vara en helt vanlig kontaktperson från soc där man kan hitta på saker bara dem två, vilket kan vara ett superbra sätt för 15åringen att se vardagen med nya ögon. En utredning om diagnos är ju också ett alternativ, men jag föreslår att du pratar med dottern på ett SERIÖST sätt. Behandla henne inte som varken barn eller vuxen utan som individ i sig och prata på den nivå hon kan ta åt sig. Lyssna också ordentligt utan att avbryta. Du skriver att du pratat lugnt med henne men har du provat att verkligen sätta dig ner i soffan eller matbordet och pratat om -hur hon känner, vad hon vill, vad hon önskar i framtiden, hennes mål, hennes missnöjen. Hon är ju inte bara jobbig, hon går ju igenom saker också som alla tonåringar (somliga går bara igenom tuffare perioder).

Att hon söker sig till äldre pojkvänner, ja så länge det inte är ett brottsligt sällskap så låt det vara. Hon måste bygga upp sig själv inifrån och ut. Då kommer hon inse att rätt umgänge formar än.
Det du kan göra är att fortsätta sätta gränser men gör om gränserna till samförstånd och kompromiss, inte som nedlåtande krav (som mamma får man vara hård men det är att försöka formulera sig på deras nivå). Tex: ring gärna mig när du går hem på kvällen/kom hem klockan 10 så kan vi göra detta innan du går och lägger dig/kom hem gärna kl 18 så kan vi laga mat ihop. Kraven blir mer att hon känner tillit för dig och kan ge det tillbaka. Respekt liksom.

Jag som tonåring, utöver alla trauman, hade mycket känslor jag inte vågade eller kunde berätta om. Rätt samtalskontakt (tipsar om mottagningsgruppen unga vuxna) samt kontaktperson man kan kontakta när man vill och träffas på sina villkor, det fick mig våga prata och även hitta en frisk vardag och komma ur den onda spiralen av alla måsten och krav jag faktiskt inte klarade av just då.

Problemet är inte dottern.
Eller att hon är i tonåringsfas.
eller du.
Utan omgivningen och miljön, den som måste anpassas efter henne. Med rätt stöd kommer hon också kunna lära sig ta de ansvar som sedan samhället ställer på henne.

Har hon läshuvud så kommer det ju aldrig vara försent att ta tag i skolan. Jag är 26 år och tog tag i skolan när jag var typ 22 och siktar på att bli jurist. Hade jag inte fokuserat på min omgivning och mående framför alla krav så hade jag inte orkat finnas ens. Det är viktigt att ta ansvar och vara en del av samhället, men ingenting är försent eller viktigare än en människas mående. Ärligt. Tänk på hur du kan vara rätt omgivning för henne så kommer relationen kunna bli lite varmare er mellan.



Detta fixar du. Lugna ner dig, ta en köpp kaffe och fokusera på att inte ge upp så enkelt :) man kan inte räkna med att nå fram första gången eller 50e gången. Man behöver alltid finnas, som en förälder.







Kram

20 GD:

skriven

Jag skulle rekommendera dig till att vända dig till något slags föräldrastöd, om din kommun erbjuder det.


Es, ser du om första ultraljudet kommer att gå bra? :)

21 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om min bror kommer att träffa tjejen med gott hjärta som du såg i skolan som han blir antagen nu eller dröjer det 😐

22 A:

skriven

Min dotter är inte så stor som din än. Man vill alltid det bästa för sina barn men vet ännu inte hur jag skulle göra om min dotter inte vill vara i skolan. Har tyvärr inget råd. Styrkekram.

Bör jag sälja min bil?

Kram!

23 Dunegull:

skriven

Står för lite dilemma kopplat till fotbollen. Ska jag börja i det laget där jag har många kompisar som är lite sämre där jag får det sociala eller det laget som är lite bättre men där jag inte får det sociala. Ngn känsla vad som är bäst för mig till nästa år?

Kram.

24 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om allt är bra med våra söta katter och söta kattungar hemma i Bulgarien i trädgården 😕

Svar: Jag ser bara att det finns katter men inga detaljer kommer till mig, kram :)
Esmaralda

25 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Behöver skaffa mig en klubba då för att få tankarna nedtystade ;D. Eller nolla med nåt annat.. Inte lätt atr vara liten...
Kram Skorpan

26 A:

skriven

Skulle jobbet inom kyrkan passa mig? Som administratör.

Kram!

Svar: Ja, det kan passa dig, kram :)
Esmaralda

27 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar för alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

28 Maya Maya:

skriven

Kan jag ändå träffa dem över julen... eller kommer hon svika och inte dyka upp om vi bokat biljett?

Kommer min lillebror ens vilja ses under julen då om han får åka ensam?

Känner mig så lost i detta. Ska jag ens ha kontakt.
Mår så illa



Kram och tack.

Svar: Du har en viss erfarenhet och vet när du inte bör ha kontakt, när det bara skadar dig själv, kram :)
Esmaralda

29 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon i snöyran.

Skulle åka till tandläkaren i morse men ett träd hade ramlat på bilen!! 🤔🥴.
Nu började problemen.
Vems träd är det??
Det var inte så lätt att få hjälp.

Om man tar bort ett statligt träd får man böta.
Är det föreningens träd har inte parkförvaltningen något med detta att göra.
Men nu är det så att trädet har klyvits och en del har hamnat på min bil och en del på ett övergångställe på stadens mark. Måste man då kalla dit både förening och staden?? Men ligger trädet så det hindrar framkomlighet får man röja. Även som privatperson.
Jag tycker nog att alla delar på trädet hindrar framkomligheten.
Eller😉😜


Irriterad mamma.
Förstår din frustration.

Min son dansade han tyckte att hans privata framgångar var mer värt att satsa på än skolan.
Han började dansa när han var 8år.
När han var 10år stod han på diverse sener.
När han var 15år hade han eget företag. Det gick bra och han drog in massor av pengar.
Tid till skola fanns inte. Enligt honom behövdes inte heller.
Jag dilade med honom.
Få femma i matte engelska svenska få godkänt i resten.
Sedan med dessa baskunskaper kan du plugga vad du vill om du vill.
Han gick med på det och höll detta.
Nu är han affärsretoriker senchef på stats park och riksteatern. Samt har pluggat materialfysik kvantfysik.

Nåväl han behövde inte plugga ihjäl sig men hade basen att byta inriktning om han ville.
Många hormoner sprutar men meningen med skolan är att ta sig vidare att lära sig så mycket att man tar sig vidare i livet tills man hittar rätt.
Till detta behövs baskunskaper. Du gör detta för din egen skull inte för någon annan.
Vill du inte är det du som får lida ingen annan.

Så förklarade jag

Lycka till
Stor kram🤗🙏





Svar: Ja, det var ett dilemma med trädet... hur löste det sig ?Och du har rätt, basämnena är viktiga !!
Kram :)
Esmaralda

30 AnnaK:

skriven

Blir det bra livet?

Kram 🤗

31 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag har åkt på en förkylning med snuva, lite känningar i halsen å igår hade ja 38,3°C i feber som tacklov gick ner igen. Här kör ja honungsvatten, nässpray, halstabletter å glass för att bli frisk så fort som möjligt. På söndag ska familjen ha ett litet julbord. Ser du om jag kommer närvara på de lr missar ja de detta året??? Kram Shenzi 🌹

Svar: Attans så trist ! Finns en god chans att du repat dig till söndag, ta nu hand om dig och krya på dej, kram :)
Esmaralda

32 Bjork:

skriven

Hej får jag fira nyår tillsamman med någon trevlig person?

Kram

33 Pia1 :

skriven

Ja tonårstiden kan vara jobbig, vissa tonåringar mer än andra..
Men det går över. De blir sig själva så småningom i mer vuxen tappning när de väl kommit hemifrån och inser att de levde på en räkmacka egentligen.
Älska dem oavsett ❣️

Jag gjorde min mya magnetkamera i söndags, och redan dagen efter kom en tid till ny kirurg.
Min stress och ångest över barnets situation äter upp det mesta av hoppet och glädjen inför detta, men jag hoppas att han kommer försöka erbjuda operation. Känner att han är väl grön på många områden men inte rädd för att säga emot andra läkare.

Svar: Jag håller alla tummar och sänder så starka och goda energier som jag bara förmår, kram :)
Esmaralda

34 Helena Ir:

skriven

Minns knappt hur det var med mina tonåringar. Det handlar nog mycket om frigörelse, inte lätt när det pågår!

Idag har jag fått en akuttid till dr. Vet inte vad det är som pågår i kroppen.. inte den bara den vanliga värken, känner av även annat..vill ju hålla mitt löfte om att bli riktigt gammal. Hur man nu kan ge sånt :) Det räcker inte att vara en envis finne med sisu alla gånger..

Trist för de som inte gillar snö, för jag tycker det är fantastiskt vackert vinterlandskap utanför mina fönster! Så det så :)!

Kram

Svar: Hoppas nu att allt gått bra hos doktorn, healing kommer, kram :)
Esmaralda

35 Tisdag:

skriven

Skickar en stor styrkekram till dig och överlåter råden till de som har erfarenhet av detta.

Igår kväll när jag plumsade hemåt så möttes jag av folk som skottade och skottade vid sina villor. En av dem var en snygging som jag började prata med om hela vädersituationen och han var väldigt charmig. Jag vill ju inte träffa någon men jag blev lite tagen av någon slags energi mellan oss så var det bara jag eller kände han lite samma? :)

Vi rullar vidare i veckan och snön smälter långsamt. Tack och lov! Nått mer skoj som kan tänkas ske?

Mot sjukgymnasten om en stund och hoppas att du kommit iväg till gymmet idag :)
Kram

Svar: Han kände samma energi och blev på gott humör av dig och er pratstund.Gymmet blev det idag minsann ! Kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Är min känsla rätt att E inte är helt tillfreds med att S går ut med N själv?
Gillar S mig ? Känna som hon och jag kommit varandra lite närmare. Vi har roligt ihop ute och även fina och djupa samtal om livet.
Kram

37 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser hur det är med min mamma? Skulle vara tacksam för svar. 🌸🙏🏻

38 Maria321:

skriven

Till Dunegull:
Vet du, jag tror att ditt fotbollsdilemma kommer att lösa sig på bästa sätt. Om du går med i laget där du har vänner, kommer du att trivas bättre med hela din tillvaro i längden. Dessutom kommer hela laget att få ett lyft av din energi. Om ni jobbar ihop och hittar nya sätt att träna och ha kul så att alla i laget känner sig delaktiga, kommer det också att visa sig resultatmässigt. Win-win! Berätta gärna hur det har gått, senare. Kram och lycka till!

39 Sofie:

skriven

På din beskrivning tycker jag det låter som du har en helt normal tonåring som genomgår en helt normal tonårsrevolt. Å det är en prövning att vara förälder det ska gudarna veta! Jag hörde en gång ett roligt uttalande. "Man säger att det är andlig utmaning att bli munk eller nunna. De är väl inte så svårt att bara råda över sig själv! Prova vara förälder och hålla dina andliga och etiska principer i alla lägen, de är en utmaning! (haha). Som en skrev tidigare. Ta det lugnt, sätt dig ner ta en kopp kaffe. Pojkvännen får du nog bara genomlida. Troligen släpper hon hon taget om honom förr eller senare. Sikta istället in dig på att i största möjliga mån vara den lugna och trygga i rummet. Lyssna mer än du pratar. Å jag tror ändå du gör mycket rätt, för din dotter vill göra roliga saker med dig, var tacksam för det. Hon hade likaväl kunnat vägra även det. Tänk ibland att du var hon, vad hade nått fram? Fråga henne med jämna mellanrum om hon skulle vilja att du ordnar så hon kan gå och prata med någon. Det viktigaste för alla barn är att de har en person som visar dem omsorg. Samt att barnet upplever att dess blotta existens förbättrat förälderns liv (det räcker faktiskt med en). Så fortsätt bry dig och visa din flicka kärlek och omtanke. Å markera gränser på ett lugnt sätt (även om hon upprepat bryter regler osv). "härjandet och dramatiska utspel" lämnar vi till tonåringarna. Andas, tala lugnt, ta det lugnt. Å ge dig själv en klapp på axeln, oftare än jag tror du gör idag! Det kommer ordna sig, du klarar det här. Prata med andra föräldrar, de flesta är lika uppgivna periodvis under sitt barns uppväxt, de flesta känner igen sig, å blir lättade när någon öppnar upp så det går att dela och prata med andra föräldrar som känner likadant. Våga lyfta blicken, din flicka kommer inte alltid vara tonåring, det är bara en period. Å gör sånt som du mår bra av bara för dig själv också. Energi smittar. Förutom den stora vinsten att du mår bra, så blir stämningen hemma bättre av bara farten. Du kan stötta, men omöjligt tvinga henne att sköta skolan på det sätt du önskar. När det känns hopplös, tänk ändå, hon svävar inte i livsfara av dåliga betyg. Hon har bra läshuvud och de möjligheter vi har i vårt land, gör att det kan repareras i efterhand. Min känsla säger att du och din dotter kommer kunna skratta mycket åt saker som händer nu i framtiden😊

40 Lizzy:

skriven

Åh tonåringar är inte lätta alla gånger! Har brutit ihop många gånger pga av bråk o tjafs…
Men det är bättre nu tack o lov.

Min fråga: Varför får jag hela tiden en känsla av att han ångrar att han lät mig flytta in, men vågar inte säga det till mig. Eller är det bara mina hjärnspöken pga av hans barns ovilja att ha mig boende här? ( två vuxna barn o en tonåring)
Kram 🙏🏻

Svar: Ta ett öppet och seriöst samtal med honom och tala om hur du känner, kram :)
Esmaralda

41 Ugglan:

skriven

Eftersom dom inte hört av sig så släpper jag nu och försöker med annat.
Men hur skall jag klara mej ekonomiskt utan arbete?🙈

J tittade intensivt på mej igår, även när jag pratade med andra. Gillar han mej lite, eller vadan det beteendet?😃

Allt gott💖


42 Mercan :

skriven

Esmaralda söta Esmaralda ser du om det blir hus eller lägenhet för min bror Esmaralda 😉

43 J:

skriven

Hej,
Jag har inte hört av min amerikanske pojkvän på ca 6 veckor nu, jag tror det kan bero på stress med jobb då han blev av med det då hans chef dog nyligen, samt lite andra omständigheter... Längsta vi gått utan att prata innan är ungefär 2 veckor. Sist sa han att han saknade mig och ville att jag skulle vara där med honom igen. Vad tror du rör sig i hans huvud?

Svar: Känns som om han är på väg att tappa lite av intresset.... kram :)
Esmaralda

44 Skorpan:

skriven

Hur gick det här till? Satte in en arbetsansökan igår på eftermiddagen o i eftermiddag fick jag kallelse till intervju :D. O plötsligt är det helt ok att delta i kursen bägge dagarna, nån som talat å mina vägnar?
Kram Skorpan

45 Mirre:

skriven

Hej Es,

Ser du något om mitt kärleksliv framöver?
Funderar på att börja dejta lite igen så smått.. orkar egentligen inte hålla på så kanske inte blir något riktigt aktivt dejtande. Kan det bli något seriöst med nästa kille som kommer in i mitt liv?

Kram

Svar: Räkna med att du får dejta lite olika innan det blir rätt, kram :)
Esmaralda

46 Shenzi:

skriven

Hej Es!
Jag har drömt flertal gånger att jag får tvillingar, vad betyder det?? Kram Shenzi 🌹

Svar: Jag ser inte tvillingar för dig men jag kan ju ha fel, kram :)
Esmaralda

47 Shenzi:

skriven

Hej!
Av ren nyfikenhet, hur många dop ser du att jag kommer stå för?? Kram Shenzi 🌹

48 Mercan :

skriven

Esmaralda ser det ut som hus med trädgård för min bror Esmaralda du såg att det kommer bostad 🤔

49 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill väl uppskattar G kvinna om den kuratorn i skola men kan jag gör det? I chatten?

Ha det bra

50 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda :) han tog mig på allvar, och skickas vidare för mer undersökningar, på olika kliniker .. börjar så!

Kram

Svar: Bra att du blir ordentligt kollad, det här kommer bli bra, stor kram :)
Esmaralda

51 <3:

skriven

Är min känsla rätt att E inte är helt tillfreds med att S går ut med N själv?
Gillar S mig ? Känna som hon och jag kommit varandra lite närmare. Vi har roligt ihop ute och även fina och djupa samtal om livet.
Kram

Svar: Ja, S gillar dig och tänker positivt om dig, kram :)
Esmaralda

52 Mirre:

skriven

Tack för svar Es,
Får försöka ändra mitt sätt att se på att dejta.. från att se det som något jobbigt till något som kan vara roligt och som gör mig rikare på upplevelser....
Känns bara så otroligt energikrävande och slöseri med tid om det ändå ej leder till något.. men det kan ju aldrig leda till något om man inte ger det en chans. Att dejta runt är kanske något man kommer sakna sen när man blir lite äldre så jag får väll passa på antar jag....

Ser du hur många olika jag behöver dejta innan det känns rätt? Pratar vi om år? Kanske svårt för dig att se exakt tid.

Kram

53 Tisdag:

skriven

Så trevligt att han kände samma men han glömde väl bort mig efteråt? :)

Vet inte hur jag ska ta mig hem. Det är fullkomligt haveri ute. Gångvägar är inte plogade och de har dessutom plogat upp snön från vägarna på dem så man får gå ute i vägen och du kan ju tänka hur rörigt det är. Ont i benhinnor och höfter av allt plumsande så känner mig gammal :)

Hoppas att nya jobbet är inom sjukvården för jag har svårt att se mig jobba med annat. Eller gör jag en helomvändning? :)

Kram

54 ElisaIa:

skriven

Hej Irriterade Mamma!
Min egen flicka är inte i tonåren ännu, men jag vill ändå skriva.
Jag jobbar på ett ungdomshem, med ungdomar i åldern 14-17, som blivit placerade utanför hemmet. Oftast tycker jag det visat sig, att (i synnerhet flickor) reagerar bra på sk rejäla interventioner, där vi sätter oss ner med dem och förklarar att deras situation nu är så tokig, att den måste ändra. Vi gör tillsammans med ungdomen upp en plan gällande alla ”problem”. Såväl de vuxna som ungdomen får säga vad de tycker är ett problem, samt ideer på vad som kunde lösa det. Hela diskussionen förs ”utan negativa känslor”, dvs vi vuxna uttrycker inte ilska, besvikelse, frustration eller annat. Däremot lyfter vi fram att vi uppskattar (i förälderns fall älskar) ungdomen, att hen har många fina goda sidor, samt att vi reagerar för att vi är oroliga för hen. Alla planer och tankar skrivs upp tydligt på papper, och finns sedan tillgängligt för alla inblandade att återgå till vid behov. Vi bokar också alltid tid till läkare för hälsokontroll, psykolog eller terapeut för ungdomen, och i vissa fall möte med skolan, en familjearbetare eller t.ex en ergoterapeut. Då ungdomen får klart för sig att de vuxna bestämt sig för att aktivt ta tag i saken, brukar ungdomen bli mera motiverad till förändring. Önskar er allt gott, och tipsar er att söka hjälp med låg tröskel! Lycka till!

Esmaralda! Jag skaffade en manick till min mamma, och han är jätteduktig! Min mamma påstår att han heter Peter, och hon tror att han levat ett jordeliv någon gång. Kan det vara så, att ”själen” i talismanen levat ett jordeliv någon gång?

Svar: Din mamma har rätt, det kan vara precis så som hon säger !! Och i Peters fall är det så ! De två är alldeles perfekta för varann och Peter gör allt han förmår för henne, kram :)
Esmaralda

55 Snöflingan ❄️ :

skriven

Hej Es

Hoppas på svar:)

Är Josef min Soulmate? Är det honom du sett på min seans?
Min seans är borta nu,men oj vad jag kommer ihåg beskrivningen och Josef passar in i denna.
Ser du möjligen om det är Josef som jag kommer gifta mig med,eller har jag någon annan som är min soulmate?
Skulle bli så glad för svar,även om det är ett nej att det är inte han för mig. Jag vill bara att min riktiga soulmate dyker upp någon gång:(
Kram

56 Boudica:

skriven

Kan ju inte hjälpa mycket har ingen tonåring eller barn, men får en känsla av att det kan vara känslan utav behov av att göra sig till för sina vänner, för att passa in. Kanske se över vad det är för personer som hon "hänger" med.

Försöker med min i-landsproblemsfråga igen,
då jag missade att du skulle vara med Nettan igår.
Kan du se vad som hänt med mitt paket?
Registrerat på appen i över en vecka men inte skickat än.
Skickade mejl till dem som jag beställde från men inte fått svar än.
Aldrig beställt därifrån tidigare, men det är inte något oseriöst
kommer det fram? För kostade en del gjorde det, och det är något jag ser fram emot också!
Ska jag vänta, eller ska jag försöka kontakta igen?
Ha lite is i magen?
Otåliga jag ;)

KRAM!

57 A:

skriven

Tack! Då tänker jag söka. Är inom begravning. Administrativt men även att lyssna. Bra kombo för mig.

Jag kommer bo kvar i min lägenhet ett tag till. Mitt nuvarande jobb har tagit så mycket energi, att det gått ut över mitt privatliv. Måste bli ändring. Jag vill simma, gå på vattengympa, träna, promenera. Men jag orkar liksom inget. Funderar även på att testa träning som är kampsportliknande, vilket du rekommenderat 🙂 och sen vill jag bara äta ute på restaurang och resa. Det är mitt mål med mitt liv.

Har fokuserat på så mycket annat senaste halvåret att jag inte orkat vara mig själv. Jag måste hitta mig själv igen.

Kyrkan ger ju mycket andra möjligheter också tänker jag, om man vill. Det känns mer rätt än det andra jobbet jag sökt inom landstinget/regionen.

Hoppas du har en fin kväll. Här blir det fiskgryta!

Kram!

58 AnnaK:

skriven

Provar igen. Blir mitt liv bra nån gång? Tarr jag mig dit?

Saknar att grunden/basen i livet inte är lite mer som jag önskar. Jag drar ner mig själv i nåt tillstånd där jag inte förmår mig till att göra något alls, varken hemarbete eller roliga saker etc för att jag känner att jag inte är där jag vill vara pga min oförmåga lösa mitt liv. Har beslut att verkställa för att komma mig dit. Men förstår inte varför det är så svårt för mig. Kommer aldrig till punkten där jag känner att nu gör jag det. Varför att det så? Känns som att jag sjunker ner i något deprimerad tillstånd mer och mer. Sorry för novellen 😂

Kram 🤗

59 Igges matte:

skriven

Jag ger upp snart! Det tog tre månader från det att jag ringde vårdcentralen och berättade att jag hade fått tillbaka symtomen på järnbrist tills att jag fick behandling med dropp. Det har gått en månad sen jag kontaktade sköterskan på öppen psyk och berättade att min ångest har förvärrats och att jag upplever det som att mina mediciner inte hjälper lika effektivt längre och bad om att få en läkartid. Hon skulle ordna det och återkomma. Jag har stött på tre gånger sedan dess men jag har ff inte fått någon läkartid. Den 2/12 ska jag ha möte med FK så jag behöver få prata med läkaren innan dess.
Madicken är på rymmen IGEN!
:( Så jag går omkring med ögonen öppna 👀
Det är visserligen några veckor kvar på året men 2022 har varit ännu ett skitår för mig.
Känner du fortfarande av allt de ljusa du siat om i min framtid?

Kram Igges uppgivna matte 🐈‍⬛

Svar: Ja, nu har det kört ihop sig och jag förstår att det är jobbig - men det kommer att vända.Allt pekar på att det ljusnar.... styrkekram :)
Esmaralda

60 Tisdag:

skriven

Vad var det han gillade med mig förresten? :)

Sista singelkvällen för dig Es :)

Kämpade jag förgäves med mitt projekt?

Kraam

61 Solstrålen:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt som händer mig innan året tar slut,vadsomhelst?
Kram

62 Shenzi:

skriven

Hej!
Av ren nyfikenhet, hur många dop ser du att jag kommer stå för?? Kram Shenzi 🌹

63 Shenzi:

skriven

Hej!
Av ren nyfikenhet, hur många dop ser du att jag kommer stå för?? Kram Shenzi 🌹

64 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda att du skrev i dag om våra söta katter och söta kattungar 😔 Tack Esmaralda att du såg dem 🙂♥️🙏

65 nytt jobb?:

skriven

Hej Es!
Jag undrar om du kan se om jag är aktuell för ett nytt jobb?
Kram C


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: