Döstädningen.....

För 40 år sedan bodde jag på landet och på gården bredvid bodde Maja med sin man. 

Hon var den sorten som alltid hade kaffehurran  på gång och man kunde slinka in och få en kopp och prata bort en liten stund. 

En gång berättar hon för mig att hon börjat döstäda.

Det var första gången jag hörde det begreppet.  Hon förklarade att hon röjde i skåp och lådor och kastade allt onödigt så inte barnen skulle behöva bli belastade med detta. Maja var i 75 års åldern.

 

Sedan gick det  ytterligare 20 år innan jag hörde begreppet igen och nu var det en av mina klienter som funderade över sin döstädning.  

Hon ville röja bort alla sexleksaker, snuskig litteratur, opassande brev och foton.. så inte barnen upptäckte detta efter hennes död.

Men, sa hon, tänk om jag nu röjer undan allt och lever i  tjugo år till och saknar mina grejor ?

Det var ett dilemma.

Man vet ju sällan när det är dags för döstädningen och kanske att man kan strunta i den helt och hållet.

Jag tänker att de värsta hemligheterna som man absolut inte vill att barnen ska upptäcka, dom får man kanske  göra sig av med på stående fot -  för vem som helst av oss kan bryta benen och hamna på sjukhus och barnen kommer till ditt hem och ska samla ihop kläder och hygienartiklar och böcker… och hur lätt är det inte då att de tittar lite extra  skåp och lådor ?

Jag hade en gång ett sexparty.. höll jag på att säga (😂)men jag menar ett party  som typ Tupperware men med sexleksaker istället. Det är gott och väl 30 år sedan.  Då shoppade jag den välkände ” Pink Rabbit” och det gjorde flera av mina väninnor också och närmaste tiden pratade vi inte om annat än magin med Rabbit !   Nu ligger den bortglömd längst in i en låda i garderoben och jag tror knappt ens att den funkar längre. 

 

 

Ska jag kasta Rabbit nu eller ska jag vänta ? Fast å andra sidan, vad är det för konstigt med en dildo? Den får nog ligga kvar och hittar ungarna den en gång så blir det nog med ett leende. Ingenting att oroa sig för, tycker jag.

Kram & kärlek💖

1 Skorpan:

skriven

Borde jag också göra, döstäda, o få bort ett o annat, kanske? Finns kanske nåt som batnen inte behöver veta jo ;D.

Får besök av en som ska ta mått på mina köksskåp o nångång i noveber kanske jag har ett till hälften förnyat kök? Får se va de har att erbjuda, nåt trist o vitt gissar jag ;).

En kabinväska reserverad för kommande resor så jag slipper släpa på den över tjugo år gamla tunga väskan mera ;). Får se om det blir många resor framöver med min nya kompanjon...

Så vad tror du Es om den nya kollegan, blir han långvarig i huset eller tröttnar han snart? På mig ;)?

Hurra, det regnar, äntligen.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Kollegan ser ut att stanna ett bra tag.... kabinväskan känns viktig för resa kommer du att göra... kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Något nyheter om C kvinna som har gör med mig? Kommer hon smsar något gång för få ses i hösten?

Ha det bra

3 Frida:

skriven

Ja man vet ju aldrig vad som händer. Jag har kommit till insikt att jag ska prioritera mig själv lite så nu ska jag unna mig en ny bil och ledig dag på min födelsedag.... och jag tänker att allt bara kommer lösa sig även om jag får lite ångest 😅. Man måste leva i nuet också.
Ha en fin dag.
Kram 💜💛💜

Svar: Exakt, nuet får inte glömmas bort, bra beslut, kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, nu fick du mig att undra vad min mamma kan ha i sina gömmor i barndomshemmet.
Har jag någon hemlig beundrare ?
L tycker att jag ska skriva till JB innan det är försent och han träffar någon annan. Jag känner fortfarande att jag bör vänta att han tar steget nu till kontakt. Tänker jag rätt med JB ?
Kram

Svar: Jag er att det finns en man, medelålders, som tänker lite extra på digDu känner inte honom men ni ses ibland i olika sammanhang, kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet väl på förmiddagen har jag möte med två personer eller en person om min föreläsning. Att det har börja igång på något sätta. Så ärligt att det är konstigt känslan att jag är inte så intressant av föreläsare som jag bruka var för några år sedan.

Jag har haft bara roligt med B kvinna och trodde ju det ska var evighet. Jag är redo för våra relation.

Jag tror bara att min hjärna hänga inte med på riktigt och har inte ens förbereda för det.

Något tipsar om min känslan inför idag? Jag vet inte var är dessa känsla på riktigt... något sätta jag har bara ser emot fram om B kvinna.

Helt plötsligt är man tillbaka till den normalliv som jag bruka har.

Några tipsar inför det?

Ha det bra


Svar: Ta det som det kommer för ibland ska man inte tänka för mycket, då blir det lätt att man övertänker.... kram :)
Esmaralda

6 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon. ☕❣️🧚‍♀️

Katterna har fått mat. EllaBella sover fortfarande.
Köket är halvstädat men blir klart idag.
I går hände det mycket och jag är mentalt slut.
Inte en svart sak tkml orkar jag så nu måste det hända något bra i mitt liv.

Det började med en påstådd katt som kissade i sängen.
Katten ägdes av barnets moster. Katteb kkssade i sängen hemma hos min son. Min son har aldrig ägt någon katt.

Sedan har det eskalerat.
Rätten i Norköping har domt hela vårdnaden till min son men han får inte hem sin dltter för att... Han jobbar flr mycket har umgåts för lite med sitt barn. Men Soc bestämmer hur nycket han ska umgås med sitt barn.
Innan Soc sa att han jobbar för mycket sa de att han inte jobbade alls.
Nu har kronofogden kommit på att sonen ska betala hans dotters mammas skulder på 250000kr.
De var och gjorde utmätning i huset.
Sedan har de sjrivit mamman på min sons adress. Mamman har besöksförbud.

Hjälp tar detta aldrig slut??
Jag orkar inte mer.

Ta hand om er alla.
Kramar ❣️🧚‍♀️

Svar: Det är är ju helt sjukt !Man undrar om det får gå till hur som helst !
Men det kommer reda ut sig till sist.. jag ser ju att slutet blir bra men blir att kämpa i motvind ett tag till¨
Se till att få påfyllning av energi, och du kommer att orka , kram :)
Esmaralda

7 Naturvän:

skriven

Hej!

Nej vem höjer ögonbrynen inför sexleksaker idag? Mina barn hade inte missunnat sin mamma njutning och hade också reagerat med ett leende och definitivt förståelse.

Ngn döstädning har jag inte gjort men storstädning och hittade en spikmatta i gömmorna, den funkar utmärkt och får bli ännu en rutin.

Uppskattar att lugnet börjar lägga sig i vårt kvarter, och jag tillhör de som verkligen behöver ha tyst för att kunna läsa, meditera och skapa. Det har varit alldeles för stökigt i sommar för min del.

kram












Svar: Ja ibland när man röjer hittar man ju sådant som man vill ha... allt måste inte kastas !Det brukar lugna ner sig när sommaren är slut och särskilt här hos mig som ju bor på en badort... kram :)
Esmaralda

8 Dunegull:

skriven

Hahah, detta gör jag ibland bara för att det är skönt att rensa ut. Tänker tanken att det är en dödsstädning trots att jag är under 40 och att du spått mig bli en gammal dam. Men det är så skönt när man är klar 🥳

Killen jag strula med för par veckor sedan dyker upp i tankarna ganska ofta. Inte för jag vill ngt mer men det va en mysig stund. Tänker han på mig ngt? Kommer vi få tillfälle i höst att ses igen och att det händer samma sak?

Kram

Svar: Han tänker ibland på mig men inte särskilt seriöst så det känns tveksamt om det kan bli mer.. men ni stöter säkert på varann igen... kram :)
Esmaralda

9 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du jag har chans att bli skådespelare på äldre dagar. Det har vart min stora dröm här i livet! Jag fick aldrig flytta och utbilda mig. För min pappa var så sträng
Det finns film utbildningar har jag sett. Tror du jag har någon chans ? Kan man ju hålla på med när man blir pensionär! 🤩😍🌺

Svar: Självklart, you go girl !! Kram :)
Esmaralda

10 Solstjärnan:

skriven

Dö städa bort saker man kommer att sakna ifall om man får leva länge framöver är ju Inte så lyckat.
Säkert fyndar barnen alltid något intressant bland den bortgångne förälderns saker.Ger det fyndet ett leende på läpparna så är det ju bra😊.

Men rensa borde man väl göra oftare.Det blir av når man flyttar men däremellan samlar man på sig allt möjligt. Impuls inköp eller något man tror sig behöva men man ändå inte använt på 15 år ...

Rensar nu,dock i långsam takt ,saker jag inte använder.Tror att rensningen tar fart när jag väl träffat mannen för då vet jag bättre vad jag inte kommer att behöva framöver.
För antar att även han har ett hem med en del saker...

Då blir det att se vad som sparas och används och vad som läggs bort.
Väntar så på detta!!
Att påbörja ett liv i tvåsamhet😊😊

Hoppas, hoppas på att mötet sker inom kort😊

Es undrar om du ser något kring vårt kommande hem😊 Färg? Är det tegel,trä eller betong?

Ha en bra dag 😃
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ja jag rensar också med jämna mellanrum.. enda kruxen är att var i helsefyr ska man gör av det man rensar bort... omständligt att åka till tippen är det ju ! Tvåsamheten kommer.. och ett nytt boende även om jag inte ser riktigt hur det ser ut, kram :)
Esmaralda

11 Kicki:

skriven

Jag har också en vän i byrålådan och har ibland tänkt att om något händer mig och barnen hittar den, det skulle vara såååå pinsamt men så tänker jag steget längre att egentligen är det ju inte konstigt alls och vi lever i moderna och upplysta tider. kram

Svar: Precis rätt tänk :) kram :)
Esmaralda

12 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Låter ju lite dramatiskt med döstädning men kan ju va klokt att röja fast man aldrig vet när man går o dör men å andra sidan så kan väl barnen få lite skoj OM de skulle hitta nåt…
Jag gjorde som du sa och skrev till mannen igår, fick svar idag! Vi har inte hörts av på tre mån, blev han förvånad? Kommer det in mer kommunikation mellan oss tror du?
Ha en finfin dag💞

Svar: Han blev positivt förvånad... men ha inte för stora förväntningar, kram :)
Esmaralda

13 Möte:

skriven

Godmorgon,
Sexleksaker ska man inte skämmas för och absolut inte för man blivit äldre. Jag hoppas jag kommer har ett aktivt sexliv även som äldre äldre.

Es, du svarade mig för ett par veckor sedan att det fanns chans till att vi kommer ha kontakt/träffas igen, ser det fortf ut att kunna bli så?
Kram

Svar: Ja, det kan bli så men det ser inte ut som om ni inleder någonting, kram :)
Esmaralda

14 Jossan :

skriven

Godmorgon
När dagen redan börjat i kaos! En personen är borta. Jag och en annan skulle täcka upp för det på vår planering. Jag tänker ja men då får vi ju offra den och samarbeta. Men nej kollegan går i taket och skriker hur hon inte ska missa sin planering för hon har så mycket att göra. Men tydligen ska jag missa min. Aja jag försökte men fick gå upp till chefen med det. Så sjukt löjligt att en vuxen människa inte kan bete sig…. Aja snart helg igen och hoppas på det blir en rolig helg 🙄 har ju fullt upp hela helgen…

Jag manifesterar att han jag ska leva med är på ett specifikt ställe..: Åh snälla låt det slå in…

Kram

15 Doris:

skriven

Hej!
Struntar nog i dödsstädning.Det som hittas kanske kan ge ett gott skratt.Minns också de där sexpartyn man va på förr o köpte på sej en del.

Finns det någon som har ett gott öga till mej Es?

Kram

16 Smöla:

skriven

Du har ju sett en man klart å tydligt på min väg. Är det P som är min själsfrände som jag kommer leva min framtid med? Eller ser du nån annan?

17 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Om jag skaffar kanin till dottern, betyder det att det inte blir någon utlandsflytt för oss?

Det är ju inte så att man kan ta med sig kaniner hur som helst utomlands…? Och att eventuellt ge bort den är inte ett alternativ.

Kram

18 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Låter ju lite dramatiskt med döstädning men kan ju va klokt att röja fast man aldrig vet när man går o dör men å andra sidan så kan väl barnen få lite skoj OM de skulle hitta nåt…
Jag gjorde som du sa och skrev till mannen igår, fick svar idag! Vi har inte hörts av på tre mån, blev han förvånad? Kommer det in mer kommunikation mellan oss tror du?
Ha en finfin dag💞

19 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att min farmor i Bulgarien blir inte bättre 😔 Esmaralda vi förlorade henne 😭😭😭💔💔💔Esmaralda ser du om hon blir begravd bredvid vår lilla systers grav, det var önskan till min farmor 😔😭💔

Svar: Jag beklagar sorgen efter din farmor. Men nu har hon det bra och är pigg och glad tillsammans med de sina i Alltet. Jag ser en grav som blir bra.. men inte exakt var, kram :)
Esmaralda

20 <3:

skriven

Min mamma har pippi på att döstäda.
Nu är det gammalt porslin som ryker.
Har JB ägnat mig någon tanke ? Och kollat in min fb sida ? Gör jag fortfarande rätt som avvaktar och inte hör av mig ?
L tycker jag ska göra det innan någon ammande tjej haffar honom.
Kram

Svar: Visst kan du höra av dig, kram :)
Esmaralda

21 N:

skriven

Hej Esmarslda.

Inte ska du behöva kasta den. Ha den kvar 😊

Es, kommer det här beslutet att bli bättre?
Kram

22 Oro:

skriven

Hej Esmarslda.

Väntar fortfarande… förstår inte vad som tar sådan tid.. verkar det dröja en tid till eller verkar ett beslut vara påväg?
Kram

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Städa undan mannen i byrålådan gjorde jag när pandemin började och första vännen dog i covid...Har inte skaffat en ny än kanske hoppas på en i kött och blod haha :-)
Röja och rensa finns på agendan jämt . Har man som jag bott i över 40 år på samma plats har det samlats mycket skräp..

Drömde konstigt om en person jag inte sett på över 20 år som fyllde år i drömmen och när jag ska ge blomkvasten har skaften halverats och buketten som såg prålig ut vart ett dystert fiasko att lämna över och jag lämnade genast partyt...Har han avlidit tro ?

Bilhämtningen skjuts upp till nästa vecka :-(...som jag längtar.

SusanneAmalia Styrkekram <3

Kram Anki med flock

Svar: Något har hänt med den person du drömde om... måste inte vara död... kan också vara något annat mot det allvarligare hållet.... kram :)
Esmaralda

24 A:

skriven

Jag gillar att rensa. Kallas kanske inte döstäda då jag inte ens är 40, men jag mår bra av att ha lagom med saker, inte ha saker liggandes i lådor eller liknande som jag inte använder. Jag kan ibland tänka istället för döstädning att om jag någon gång flyttar vad skulle jag då vilja ha med mig. 🙂

Fortsatt sjuk här, men tog en promenad nu på morgonen vid ån för att få lite luft. Bara 15 minuter men alltid nåt! Några av löven börjar bli orange. Så vackert när solen skiner också mot träden och vattnet.

Tänker inte på jobbet lika mycket nu, men drömde om jobbet istället 😐 nåja, i slutet på veckan kanske stressen lagt sig helt.

Trevlig onsdag!

Kram!

25 Dunegull:

skriven

Tack för svar, tänkte då inget seriöst själv mer än lite hångel 😅 men då tolkar jag det som ett nej på den frågan?

Jag är inne på att göra någon förändring, kanske klippa lugg. Hahah märklig fråga kanske. Men va fan, ska jag göra det nästa vecka? Blinkat nöjd i såfall?

Kram

26 Drömmar:

skriven

Haha, dina barn skulle nog skratta åt din underbara mamma som lämnat en dildo efter sig :) En kompis hade sin rosa dildo i diskstället en gång när jag kom förbi för några år sen. Bara sådär liksom :) Dock inget för mig dessa leksaker utan ska de va så får det vara äkta grejjer :)

Min SM vad är han för man? Kollar på att köpa stuga i Åre eller norröver och hoppas att han delar den drömmen. Såhär har jag aldrig betett mig förut :)

Hoppas att dom hör av sig ifrån elevhälsan!

Ha en fin dag.
Kram

27 Helena Ir :

skriven

Röjer ibland, och kan väl kalla det för döstädning :) allt behöver ju inte barnen gå igenom. Blir lite tokig på att jag av nostalgiska skäl har svårt att slänga. Mina brev med vännen som numera har sitt boende i Alltet. De breven har det varit oss emellan privata saker. För hon A älskade att skriva brev! Mina kärleksbrev från Felipe i Madrid. Kan ju få vara..ett tecken på att deras mamma levde livet..
Och vart slänger man alla prylar? Jag har inte den där viljan att börja sälja ..
Äsch hoppas jag blir som du sagt riktigt gammal och hinner hitta på många fler upptåg :)

Min stackars sonhustru är sjuk i Covid igen..inte som förra gången när hon nästan lämnade det här livet. Men en del konstigt har hon..naglar som lossnar..hugaligen!
Tycker så om henne! Och glad att vi har en fin kontakt igen!

Gymmet gick bra.. och vad roligt vi har där :)

Allt gott!

Kram

Svar: Nej, att sälja orkar inte jag heller riktigt med... på vår tipp finns ett speciellt ställe där man kan ställa ifrån sig användbara och hela grejor och folk kan komma och plocka, det passar mig bra... eller att leverera till byns loppis !Din sonhustru kryar på sig... och hon tycker om dig också ! Det ÄR kul med gym och visst blir man förvånad av den känslan... kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja resa vill jag o ofta. O det vill väl mannen också ;).
Kram Skorpan

29 Anette:

skriven

Jag har faktiskt också funderat på det där och har slängt det värsta :D
Minns när jag berättade att jag skulle på ett sånt party men sa att jag skulle på sexparty när jag berättade för mina kollegor på jobbet.
Jag var dessutom ny.
Förstod inte varför direkt men dom undrade vad jag skulle ha på mig.
Efter några dagar insåg jag att dom trodde jag skulle på någon sexorgie och därför undrade vad jag skulle ha på mig!
Pinsamt!
Min flicka som du gav healing och som du tidigare sagt att du kände att detta kommer att gå bra förundrar mig.
Hon är pigg och glad även om det självklart kommer svackor och själv säger hon att hon trodde hon skulle må dåligt och istället mår hon nästan bra!
Ville bara uppdatera dig <3

Svar: Ja, det kan lätt misstolkas det där med sexparty :)Vad glad jag blir att höra att din dottern mår så mycket bättre, kram :)
Esmaralda

30 T:

skriven

Döstädning ja varför inte. Jag tycker i alla fall det är skönt att röja bort gamla grejer och inte ha så mycket att sköta om. Min svärmor dock; hon borde städa och röja lite. Bor i ett stort hus sen 40 år tillbaka. Hon verkar inte ha några större planer på att röja. Blir hon kvar länge i huset eller tror du hon väljer att flytta snart till något mindre? Hon

Svar: Än tror jag inte hon har några direkta flyttplaner.. men det kommer... kram :)
Esmaralda

31 New jersey :

skriven

bästa Es

hur ser min framtid ut något nytt för mig som du ser?

kram

32 LottaS:

skriven

För det mesta handlar avsaknad av dödstädning säkert mer om att arvingarna får stort arbete med att genomföra tömning av hus och bohag, som vi håller på med just nu.
"Överraskningar" kan då komma också annat slag, som lite aktier på värdeandelskonto. Es, kunde det löna sig att behålla dessa ännu eftersom så låga säljpriser för tillfället och det ändå inte blir stora pengar som någon av oss absolut inte skulle klara sig utan?

Svar: Ja, har man tålamod kan det löna sig att vänta fast räkna inte med stora pengar, kram :)
Esmaralda

33 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag ska på möte i början av oktober gällande förskolan jag är på nu och jag trivs jättebra och vill inte sluta.
Ser du om jag kommer få vara kvar på förskolan eller sker några förändringar bortsett att öka tider?? Kram Zoey 💕

34 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag ska på möte i början av oktober gällande förskolan jag är på nu och jag trivs jättebra och vill inte sluta.
Ser du om jag kommer få vara kvar på förskolan eller sker några förändringar bortsett att öka tider?? Kram Zoey 💕

35 Ccl:

skriven

Bästa bloggen utan filter😂 Visst får dom smaka på karman??
💝 Kram

Svar: Ja, filter behöver vi inte här :)Karma kommer, kram :)
Esmaralda

36 Fråga:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som att min examen kommer att flyttas fram i och med det här? Handlar det om ett år? Eller kommer jag ha tur att det inte flyttas fram ett helt år?
Kram

37 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om det blir tidigare eller 2024,du såg något från euro jackpott i February 2022 tre år fram

38 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer besked den här veckan?
Kram

39 Bara andas:

skriven

Jag ska i dagarna kliva in i min mammas hus för första gången på flera år och rensa efter hennes bortgång. Hon var ung och inte förberedd på sin tidiga bortgång. Så till den grad att jag fick beställa sanering för att kunna gå in...så jag tycker nog absolut att man ska rensa ut lite då och då. Iaf på ålderns höst. Ser inte fram emot att rota och rensa bland hennes saker.

Svar: Nej, det är lite av en mardröm att rota runt i andra grejor.. även om det är ens förälder, kram :)
Esmaralda

40 B:

skriven

Heeej😊
Den där nya gästen som dykt upp på jobbet, känns nästan som att jag längtar tills han kommer imorgon igen (om han gör det) Sådan instant känsla, känns som att han kommer fråga om mitt nummer/dylikt snart?

Kram

Svar: Jag vet inte om han säger något.. men visst finns intresse... kram :)
Esmaralda

41 Vem:

skriven

Hej Es

Är någon kär i mig?
Kram

42 Skorpan:

skriven

Ja inte vet jag vad som hände o det är plötsligt lite brådis på jobbet o det gillar jag. Känner mig lite mera levande ;). O den nya kollegan kommer jag bra överens med o vi har samma sjuka humor, usch då ;D.
Kram Skorpan

43 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg något större från euro jackpott i February 2022 tre år fram, ser du Esmaralda om det blir 2024 eller nästa år 🤔

44 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 😔 💖 💝 💟 ser du Esmaralda det som du såg från euro jackpott något större nästa år eller blir det 2024, du såg att det kan bli tidigare än 2025

45 Misstjejen:

skriven

Hej

En del av uppdraget jag har över facebook också som jag ska tar bilder på en viss. Hur tror du att det ska går för mig?☺️. Nu får jag gör det som min bästa förebild C kvinna!

Men kommer det går bra?

Ha det bra

46 Ghostwriter :

skriven

Drömde om dig inatt
Du skrev att min soulmate bor i Skåne. Sen säger du
”Eskilstuna” de är ju verkligen inte Skåne 😂
Betyde det något eller bara jag som drömde lite?


Jag bad också min ängel att hjälpa mig tänka mindre på soulmate. Så jag la honom i en ask som min ängel har. Tanken på oss får mig verkligen leva, aldrig ge upp hoppet om varken kärlek mig själv eller livet … men det känns som jag måste ge upp oss lite för att tänka på mig. Eller så ville jag bara smyg-ge upp att han finns. Nåja




Kram och vilket roligt inlägg, vågar knappt läsa


Svar: Ha ha ha, ja Eskilstuna i Skåne, det finns ju bara inte :)Men visst kan din soulmate finnas på ena eller andra stället, kram :)
Esmaralda

47 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker på jag vill berätta för C kvinna hur tacksam jag är inför henne. Efter idag fick jag nyheter om uppdraget. Vill berätta men... jag har allt ord i min notera om C kvinna. Men jag vet inte när är dags?

Ha det bra

48 New jersey :

skriven

hej Es

hur långt tid kommer de ta innan min familj kontaktar mig ? eller är slutet

kram

49 Helena Ir:

skriven

Ja, man blir förvånad av känslan av att man får skratta på gymmet, och det välbefinnande som uppstår efteråt!

Något annat som förvånar mig är det som hände mig igår när jag skickade healing till min sonhustru,
Precis i början inne i mitt huvud så dyker som en bildruta upp till höger.. och där står en man men en cykel bredvid sig. Hmm, tänker jag.. vem är det där!?
-Känner du inte igen mig, får jag till mig. Det är pojken i porten bredvid som du lekte med ibland.
Till och med kysst under något lustigt tillfälle minns jag. Vi byggde kojor, uppe i skogen. En pojke som levde ensam med sin pappa. Så förstod jag ju bilden han visade mig, det var ju från cykelkällaren längst ner i huset.. där nere var det spännande att vara med gången mellan våra portar!
Konstigt man kan se.. minns tyvärr inte vad han heter, om han lever? Men det gör han kanske inte då?
Förvånar mig det jag såg, men intressant och roligt!

Tack för svar angående min sonhustru!

Kram

50 Dö städa :

skriven

Som någon annan skrev bör man kanske inte dö städa utan snarare rensa oftare.

Jag har bott länge i eget från många i min ålder men så tänker jag ”herregud för de som bott i eget i 35 år”. Då har man saker. Jag har ganska mycket saker och jag är varken en samlare eller en shoppare. I mina flyttar på senaste 2 åren har jag dock städat, rensat och slängt.

Det bästa jag gjorde var att göra mig av med alla stora möbler tex säng. Så det fick jag skaffa helt på nytt i nya lgh. Denna gång ska jag dock ta med mig allt.



Sälja gör jag gärna eftersom jag ”arbetar” med det som hobby. Det tuffa är ju lagret man har då, saker som jag haft sen jag var tonåring. Däremot är de ändå något som lönat sig för mig.

Nu däremot i flytten ska jag slänga eller skänka bort det inte fått sålt på så många år haha.
Skönt!






Vet inte om du ens ser frågan här men om du gör det: är det stor chans att jag hittar barnen/familjen jag träffat i tvättstugan då jag hade velat skänka en kasse till barnen?



Kram!

Svar: Ha ögonen med dig och det är god chans att du möter någon i familjen snart, kram :)
Esmaralda

51 Solsken:

skriven

Min lägenhet kommer att gå snabbt att städa ur och längtan efter hus är stor. Är jag och min kärlek lika i våra personligheter? Kramig som jag kanske :) Han och vårat liv känns för första gången verkligt och det måste ju betyda ngt tycker man.
Kramisar

Svar: Det finns likheter men också olikheter fast olikheterna ser ut att vara positiva, ni matchar varann så bra... kram :)
Esmaralda

52 A:

skriven

Har ju börjat träna, har klippkort på friskis och svettis som går ut vid nyår. Sen tänker jag köpa på badhuset istället. Har redan badkort där (dålig på att utnyttja det men ska) och tänker i januari köpa träningskort.

Nu är det dags för mig att göra åt saker och ting. Funderat även på att fråga min chef om jag kan få gå ner i tid. Bara 10 % skulle hjälpa. Att jobba heltid har tagit på krafterna där jag dessutom är ensamstående. Hemma 17 varje dag och ska då göra allt själv - diska, handla, hjälpa med läxor, skjutsa dottern till aktiviteter alt hämta från kompisar, laga mat och tvätta. Sen försöka vila vilket knappt existerar för somnar direkt. Plus min pappa som är sjuk som jag "måste" hjälpa med diverse saker och skjutsa och allt.

Jobbade ju tidigare 85 % men var tvungen att gå upp till 100 när jag bytte jobb, men det funkar liksom inte. Jag tar många genvägar för att orka som att köpa färdigmat, restaurangmat. Köpte bil för att hinna skjutsa dottern till sina aktiviteter (skulle aldrig hinna efter jobbet annars) fast jag egentligen skulle kunna vara utan bil då vi bor mitt i stan. Allt detta blir dyrt.

Att ta jobbet som utbildare, skulle jag få mer frihet på eftermiddagen, åtminstone vissa dagar veckan? Känns jobbet som en räddning? Känner att det skulle bli roligt samtidigt är jag rädd att stå och prata inför folk, det får mig att vilja kräkas eller svimma!

Kram!

Svar: Är du bara tillräckligt intresserad och känner dig manad så kommer du över dina rädslor för att prata inför folk... det tränar du bort... men känn in om det är ditt call, kram :)
Esmaralda

53 Grodan 🐸:

skriven

Hej Es

Får du in något speciellt om mig?
Kram

54 Mercan :

skriven

Esmaralda min farmor har sagt hela tiden min brors namn innan hon lemnar det här livet och satans idiot hennes dotter har inte begravt henne där min farmor ville vid min lilla sisters grav och har sagt att min mors sister får inte komma i begrvningen, hon är inte bra i huvudet hon har inte sagt till mäniskorna där vi bor och har begravt min farmor där hon bor och de har grevt med mashin sexs gravar och det har visat sig hela tiden att det går inte att det är stora stenar 😟hon är idiot Esmaralda hon har till och med inte besökt att hälsa på sin mamma i tre år 😟jag vet inte den idioten hur kommer att överföra permanent första våningen hemma till oss Esmaralda 😟 du såg att det blir tar tre år, jag tror det blir mot stor summa idiot hon är ingen mäniska och hon brukade samla min farmors pensions pengar allt m möjligt hon är idiot, min farmor i sina sista minuter har sagt hela tiden min brors namn 😔

Svar: Ja, det är så tråkigt när en nära anhörig beter sig illa, och jag förstår att du är besviken, kram :)
Esmaralda

55 N:

skriven

Hej Esmarslda.

Verkar det som att min examen kommer bli uppskjuten?
Kram

56 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag ska på möte i början av oktober gällande förskolan jag är på nu och jag trivs jättebra och vill inte sluta.
Ser du om jag kommer få vara kvar på förskolan eller sker några förändringar bortsett att öka tider?? Kram Zoey 💕

Svar: God chans att du får vara kvar, kram :)
Esmaralda

57 Hm:

skriven

Hej Esmarslda.

Verkar de fortfarande tycka negativa saker om mig sedan de hände?
Kram

58 Korren:

skriven

Man vet aldrig vad man hittar i gömmorna🙊😆 Tack för att du bjuder på dej själv.

Är dom intresserade av min ansökan?
Har A tänkt något på mej sedan avslutad kontakt?

Allt gott o trevlig kväll. Höst - kram

Svar: Ja han har tänkt lite i alla fall, men knappt så mycket mer, kram :)
Esmaralda

59 Louise:

skriven

Men vad störigt. Skrev en kommentar men jag fick bad gateway och fel på sidan. Försökte skicka 2 gånger men det gick inte.

Idag fick jag jobba över. Ett barns båda föräldrar jobbar i min hemstad och de fastnade i trafiken så runt fem kunde jag stänga och åka hem. Vi stänger annars halv fem.
Men det gör ju egentligen inte något. Jag får börja laga mat så det är till två dagar så man kan komma hem och värma bara. Jag är slutkörd men ja ölskar mitt jobb.
Idag hade jag sovvilan, det är skönt att bara sitta upp och ner och inte göra något i drygt 2 timmar. Har sovvilan på fredag också.
Man kan väl säga att jag fått en helt ny familj och eftersom jag har fått nytt schema och nyckel så antar jag att min anställning är fram till december så himla gött och då har jag färska referenser och efter denna anställningen i januari bör jag ju inte ha några problem med anställning...tycker man ju. Jag tycker jag har utvecklats massor dessa veckor jag varit där och jag kommer fortsätta med det.
Hoppas nu mina kollegor tycker jag jobbar på bra.

Idag var mannen hos soc och eftersom han inte buggade mig efter så måste det ha gått bra. Får se när han vaknar.
Igår pratade jag med dottern och jag frågade om hon fortfarande ville komma hem men hon visste inte hur hon kände. Det gjorde ont i mammahjärtat på riktigt.
Mannen tänker ju inte samarbte med dem alls. Tycker han är så tramsig. Jag förstår honom men om han vill ha en relation till sin dotter får han ju vara med på umgängena.
Snart blir det umgänge hemma.

Kommer dottern hem detta året eller det dröjer?
Om nu soc har pratat om umgänge hemma så måste det vara positivt att hon ska komma hem. Kommer vår hemtagningsutredning gå vår väg denna gång eller vi måste upp i rätten igen?

Nej snart dags att duka.
Ha en fortsatt fin onsdag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Det har varit lite strul med Blogg.se idag... under en period kom jag inte alls in.Det ger en sådan god utveckling när man känner att det går bra och att man är accepterad och omtyckt.
Ja, din man kan behöva tänka efter lite och göra en aning smartare val.
Kram :)
Esmaralda

60 Lotta:

skriven

Ja, vissa grejer kan ju vara bra att slänga direkt. Jag var tvungen att riva sönder och slänga mina gamla dagböcker från en vildare tid kan man säga 😂. Sååå pinsamt om någon skulle läsa dom sen 🙈.

En fråga. Jag hoppas på ett möte med min äldsta vän snart. Kommer det hända?

Kram L

Svar: Ja, det där med dagböcker kan vara känsligt minsann.Ja mötet kommer hända
kram :)
Esmaralda

61 Mimmi K:

skriven

Kära Es!
Varför klarar jag inte att ta mig ur detta förhållande som är så tomt känslomässigt? Tänker på detta varje dag. Du har ju sett min soulmate, han som jag passar så bra med. Har du något uppmuntrande att berätta om honom? Kan våra vägar korsas medan jag ännu är kvar i denna relation, vi ses ju inte så ofta.
Önskar så att du får in något uppmuntrande.

Kram!

Svar: Du kommer fatta beslut och det kommer en förändring och det blir riktigt bra... kram :)
Esmaralda

62 Jeanette :

skriven

Har sökt flera jobb jag väntar svar på. Ett av jobben operatör hoppas jag på.

Regn o rusk hos mig!

Ha det fint!

Svar: Håller tummarna, du har god chans, ... rusk här hos mig också.... kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: