Readhead !

Det fanns en tid för länge sedan när kvinnor med rött hår brändes på bål… de ansågs vara mer hexiga än andra… och rödhårig som jag är så kanske det  ligger något i det hela !

Som barn hade jag hysteriskt rött hår.. Pippi Långstrump rött ! Jag älskade mitt röda hår… som jag fått efter mamma och hon i sin tur fick det efter sin pappa och långt tillbaka på morfars sida  härstammar vi från Irland.

 Redhead days i Nederländerna

Det finns många myter om rött hår, men självklart också mycket fakta. Att ha rött hår är en genetisk mutation och flera forskare har försökt ta reda på hur detta påverkar kroppen.

Frank Skorpen, professor på Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU) berättar att det först och främst är kvinnor som studerats, och i några studier har man bland annat kunnat se att människor med rött hår är mer känsliga för smärta.

Det är lite komplext för vi  har högre tolerans mot stick och trycksmärta men sämre tolerans för annan smärta och  för köld.

Det är en liten gen som heter MC1R som bär ansvaret för de röda lockarna, men genen har även andra egenskaper. 2012 fann danska forskare att genen bland annat ger rödhåriga en högre tolerans för stark mat .

Det har också visats att lokalbedövning, som bedövning hos tandläkaren, kan ha dålig effekt på rödhåriga kvinnor. Detta är kanske orsaken till att folk med rött hår oftare har tandläkarskräck. Forskning visar också att rödhåriga kan behöva omkring 20 procent mer narkos, men det är inte alla studier som har visat detsamma.

Och tandläkarskräck, yes, det har jag ju

 

 

Det finns flera fördelar med att ha rött hår, som till exempel att håret inte blir grått. Håret mister bara sakta sin röda färg tills det blir silverfärgat vitt, alltså blont.

Men inte här inte…  numera färgar jag mitt hår rött och försöker efterlikna min ursprungsfärg för jag kan bara se mig själv som rödhårig och inte som blondin… herregud, hur skulle det se ut?

Rödhåriga människor utgör omkring två procent av världens befolkning och särskilt rödhåriga med blå ögon är sällsynta !  En tackar !

Dessutom är vi temperamentsfulla ! What... moi ??!!😁

Historiker har funnit att människor med rött hår,  i större grad har påverkat historien än de med andra hårfärger. Napoleon, Elisabet I, Oliver Cromwell, Winston Churchill, Nero och Vivaldi är några av de rödhåriga i historien.

Ett annat roligt faktum är att Ryssland faktiskt är uppkallat efter rött hår. Namnet Ryssland kommer nämligen från vikingen Rurik (på svenska Rörik), som betydde den rödhårige — och Ryssland var då den rödhåriges land. Det land som däremot har flest rödhåriga människor är Skottland. Där har 13 procent av befolkningen rött hår. Irland kommer på andra plats.

 Rurik

Det finns dessutom egna festivaler för rödhåriga. Den största sägs vara Irish Redhead Convention. Festivalen brukar gå av stapeln i slutet av augusti och lockar till sig folk från hela världen.

Det finns flera myter om människor med rött hår. I Rumänien trodde man bland annat att människor med rött hår var vampyrer, i Europa brändes kvinnor på bål enbart för att de hade rött hår. Och i det gamla Egypten offrades rödhåriga till gudarna eftersom de var så speciella.

Men en sak vi har svårt att få, är en vacker solbränna !

Vi blir som regel röda och räliga och när sommaren närmar sig sitt slut kan vi ha grundat för hyfsat fin färg.. men mer än så blir det inte för då är ju sommaren slut....

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag visste inte ju G kvinna och A kvinna vill att jag ska var med och dansa tillsammans med dom på den 28 september på den danskurs.

Ska jag tar chansen för det?

Har G kvinna något som vilja om mig? Är det positiv?😁

Ha det bra


2 Misstjejen:

skriven

Hej

Känns som om jag har blir så viktigt person igen att var föreläsare. Efter B kvinnas tid tillsammans med mig.

Jag behöver väl ta det lugnt också och lite balanserar i min livet. Kommer jag fixar det utan blir för mycket?

Kommer jag fixa det?

Ha det bra

Svar: Ja, ha bara koll på balansen och du kommer fixa det bra, kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill ju C kvinna ska inte tror att hon är glömma bort av mig. Jag vill att hon ska vet att jag minnas henne oavsett vad är läget just nu för mig.

Vet hon eller behöver hon blir påminnas om det? Jag bryr mig så mycket om henne också...

Ska jag behöver påminnas henne också? Med en meddelande?

Ha det bra

4 Ingela:

skriven

Vilken kul info så här på morgonen, trodde inte att det var så ”speciellt” att vara rödhårig men där ser man. Själv har jag gått från blond till en fruktansvärd råttfärgad ton, ser helt död ut om jag inte åtgärdar det hela med jämna mellanrum!! Det blir dyrt kan jag säga, att springa till frissan med jämna mellanrum men det är ingen färg som är lätt att åtgärda själv hemma, tyvärr...

Es, har ju under åren tjatat på dig om ev kommande kärlek men sen ett par år har jag släppt den tanken och inte funderat så mkt på det, tänkt mig ett fortsatt liv som singel helt enkelt.
Nu börjar jag ”vackla” lite, kanske jag ska ge det en chans? Är ju så självklart för de flesta men inte för mig. Vad tror du, efter 11 år som singel, finns det hopp?

Kram Ingela

Svar: Jag har tur som hittat en bra färg att fixa till härhemma.. och färgen köps på Ullared, massa förpackningar och funkar jättebra:)Javisst finns det hopp, det kommer kärlek, kram :)
Esmaralda

5 Pegasus:

skriven

Hej Esmeralda!
Kan du se om det är dags att släppa J?
Tack från pegasus

Svar: Ja, det känns som att det är dags nu, kram :)
Esmaralda

6 Mig:

skriven

Hej Esmarslda.

Det finns många uppfattningar om rödhåriga och kanske finns det sannng i en del. Det jag har ”hört” är ett högre temperament.

Usch känne enig stressad och tråkig just nu.

Verkar besked vara påväg? Så att jag vet hur det kommer att se ut?
Kommer min examen att bli framflyttad?
Kram

Svar: Besked kommer snart och du kommer att få veta, kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Godmorgon Es, träffade E igår.
Hon hade pratat med B. Och blev förvånad att han inte hört av sig. Har B blandat ihop mig med någon på Tinder ? Och tror att jag är någon annan.
Jag har aldrig haft någon dejtingsida.
Kram

Svar: Känns inte som om ha blandat samman dig med någon annan, kram :)
Esmaralda

8 Helena Ir:

skriven

Tänk Rita Hayworth..det är så vackert med det röda håret! Jag har flera rödhåriga på mammas sida,men inte jag inte! Fick färgerna från min mormor, blond och blåögd! Ingen av mina föräldrar har blå ögon heller. Temperament har de rödhåriga haft, det ärvde jag :) !!

Fick igår veta att mitt barnbarn Moa, 13 år som dragits med problem med sina knän,har fått veta att problemet är ett sällsynt fel på menisken på båda knäna! Så det blir operation! Stackarn! Hon har älskat handbollen, hoppas knäna blir så mycket bättre efter operation! Jag kommer från en släkt med dåliga knän också!
Får du någon känsla för Moa? Hennes mamma är jättenervös!

Och den dottern som jag har varit nervös för..nu har hon fått blanda in facket!

Inte undra på att jag börjar tappa vikt ..det blir aldrig lugnt!

Ursäkta morgongnäll!

Ska bli som en nåldyna idag igen, brukar pigga upp!

Kram och kärlek !

Svar: Det kan ta lite tid men ser ut att bli bra för Moa, absolut ! Kram :)
Esmaralda

9 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Rött hår är vackert

Jag försökte beställa ett smycke till min dotter från en nätbutik, men min bank stoppade köpet eftersom säljaren enligt dem eventuellt kan vara oseriös och opålitlig. Jag har själv kollat upp säljaren på nätet och litar 100% på dem - dessutom är det ju på MIN egna risk jag köper. Med mina pengar.

Banken skulle kolla upp saken och återkomma. Reder det upp sig? Får jag igenom mitt köp? Känns ju ganska vansinnigt att banken ska börja bestämma vad och varifrån man får köpa….

Kram

Svar: Ja, det ser ut som om det reder sig och du kan beställa smycket, kram :)
Esmaralda

10 Naturvän:

skriven

Hej!

Snyggt med rött hår, och vilken lycka det ej blir grått (fast en del gillar ju det )Själv var jag blond som liten och blev cendre, (tråkigt), men har fortfarande lite naturliga ljusa slingor i håret som tur är, blir lite mer liv i det hela. Brukar färga det själv, blont eller helst guldblont. Det lilla som är kvar, mitt hår växer dåligt och jag saknar mitt långa hår som jag brukade sätta upp. Äter nyttigt och vitaminer därtill men det vill ändå inte ta sig.....

Har fått mängder av äpple och idag skall jag koka mos och frysa in, smakar ändå bäst med hemlagat och blir billigast! MatjeSill och egenodlade potatis i kruka står på menyn idag. Visst är det gott!

Skall bli spännande se hur regeringsbildningen blir, en stabil Regering borde väl vara ett önskemål nu när Sverige skall bli ordförande i EU.

En fråga, apropå hår, ser du om jag kommer få tillbaka mitt långa hår, eller är det kört??

Kram och ha en fin höstdag!




Svar: Matjesill och potatis är en av mina favoriter.. lika enkelt som gott ! Här blir det långkok av gryta med lammlägg.. jag gör mig till lite extra när mamma är på besök :) Ja en stabil regering vill vi ha !! Det är inte kört med håret, kram :)
Esmaralda

11 Pia1 :

skriven

Wow, undrar om rödlätt/blond räknas in, jag går ibland inte att bedöva hur mycket de än försöker och jag vaknar för lätt ur narkos, satte mig upp tex när de höll på att paketera såret efter operation.
Men tydligen kan genen för slapp bindväv fungera på samma sätt - även ett gissel när man ska smärtlindras och en behöver dubbel dos, inte så enkelt att förklara att det ÄNDÅ gör ont efter bara en dos 😬

Och apropå dålig bindväv, min rygg har fått fnatt och benen kastat in handduken, men jag har liksom inte vågat eller orkat försöka få det undersökt, kan se suckarna och minerna framför mig, vad är det NU då...
Då kom det så lägligt att jag hade uppföljning på telefon med ortopeden, som jag har stort förtroende för, och jag vågade klämma fram det mellan mina nästan tårar av smärta.
Han tänkte det vore bäst att titta till cystorna i ryggmärgen och samtidigt uppdatera nacken.
En verklig lättnad, var själv lite orolig eftersom den nya smärtan sitter just där och ortopeden tyckte symtomen i övrigt tyder på ryggmärgen där.
Det är synd att han själv inte kan operera min nacke, typiskt när någon verkligen vill 😑
Antagligen kommer inget synas supertydligt mer än cystorna och när det gäller människor så är såna "inget problem" som man säger om det mesta som inte är behandlingsbart 🙄
Frågar man veterinären så nog gör de ont, konstigt va!

PS. Hade jag besök imorse ovanför sängen? Något härmade min puls med lätta typ nagel-knackningar i väggen?

Svar: Man lir så glad när man möter en läkare som bryr sig !Ja, du hade ett kärleksfullt besök, kram :)
Esmaralda

12 Min ängel:

skriven

God Morgon,
Sent igårkväll bad jag min skyddsängel komma till mig och lyssna till min önskan som jag haft så länge..
Strax efteråt lyste min mobil upp som att jag fick ett meddelade, men skärmen visade inga meddelande eller samtal.
Jag vill hoppas och tro att hon kom till mig, var det så och försöker hon hjälpa mig i denna specifika önskan?
Kram

Svar: Ja, du känner helt rätt och du fick bekräftelse genom mobilen som lyste upp. Hon gör allt hon kan för dig. Kram :)
Esmaralda

13 Fiskaren:

skriven

Ett fakta till är att rödhåriga kvinnor är väldig attraktiva och det har jag alltid tyckt.

14 Skrållann:

skriven

Hej!
Oj, vad det fanns mycket fakta om människor med rött hår som jag inte hade en aning om;)
Var på möte igår angående arbetsmiljön och förändringar som ska ske på mitt jobb. Spännande, och typiskt att det händer saker när jag snart ska börja läsa, men känner mig ändå bestämd över att det är det rätta?!
Sent igår var dottern och jag och hämtade min syster med man då de fått haveri med bilen. Då hör dotterns fling från i somras av sig. Var det ren artighet eller finns det ett intresse från hans sida?

Kram❤️



Svar: Bra, fortsätt vara bestämd och ha fokus framåt för nu är det fel tillfälle med negativ energi och tveksamhet, kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Ja allt kan ju inte fås i ett paket, rött hår o solbränna ;). Rött o temperamentsfull, tror mig veta nån jo ;D. Nog har det varit hårt att vara rödhårig förr i tden, kanske nu också?

Själv var jag blond i skallen som liten o sen övergick det till råttfärgat vid vuxen ålder o för att slippa den trista färgen blir det blonda slingor för mig. Blondin är jag ju innerst inne, men har dock inte testat Always vingar vid Kaknästornet ;).

Låsproblem på jobbet idag o jag blev tvungen att kalla på gårdskarln, tyvärr. Felet blev åtgärdat o nu är jag nyfiken på om han alls tänkte nåt då han kom så nära mig Es? Ja jösses så dåligt ställt det är med mig då jag frågar om stolpskott nu också ;D.

Min kabinväska är hemma o väntar på nästa veckas jungfruresa, hurra :).

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Gårdskarlen tycker ju att du är rätt hot men han håller sig på sin kant ! Härligt att det snart blir resa.. kabinväskan gläder sig :) Kram :)
Esmaralda

16 Fråga:

skriven

Hej Esmarslda.

Ser det ut som att min examen kommer att bli framflyttad iallafall? Mot vad tanken var från början?
Behöver det bli så mycket som ett år senare?
Kram

17 Helena Ir :

skriven

Tack!
Kram

18 Jossan :

skriven

Godmorgon
Blir ännu en kaosdag på jobb! Men det blir som det blir…

Skönt med helg snart men det kommer bli en lång helg…

Jag försöker manifestera hur jag har den rätte med mig på ett speciellt ställe…
Kommer det dröja länge?

Kram

19 Bjork:

skriven

Hej kommer jag ha par middagar när jag är i ett förhållande?

Kram

Svar: Japp, det kommer du att ha, kram :)
Esmaralda

20 LottaS:

skriven

Många intressanta fakta där, tack!
Lördagens fest, får vi avnjuta program i lugn och ro eller ser vi ut att bli inblandade i t.ex. lekar såsom är brukligt då yngre folk gifter sig?

Svar: Ja lite skojigheter tror jag att det blir, kram :)
Esmaralda

21 Kärlek:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser min relation ut att hålla de kommande åren? Och vara livet ut?
Kram

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tack för svar igår ,då är magkänslan rätt <3

Tack för rolig info om rödhåriga
Älskar rött hår och förknippar det med starka kvinnor
Pippi längstrump och Anne på grönkulla var två favoriter i bokvärlden när det begav sig starka viljor bägge två ;-)
Självklart blir det vampyrvarning då rödhåriga inte vistas i solen haha

Idag kommer skorstenskille på besök håll tummarna att han är villig att ta på sig spisinsättning

Trevlig Torsdag alla !

Kram Anki med flock

Svar: Håller tummarna för spisen nu.....och skulle själv behöva en alternativ värmekälla...spabadet har vi fått stänga av, räknade ut att nu med de dyra priserna skulle det gå loss på 21.000 kr för ett år... och jag sörjer redan att jag inte kan bada ! Men allt har en gräns... kram :)
Esmaralda

23 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda min bror ska ansöka till att plugga, ser du Esmaralda om han kommer att träffa tjejen med gott hjärta där 🙂Esmaralda du såg något från euro jackpott i February 2022 tre år fram du sa att det kan bli tidigare än 2025 Esmaralda ser du om det blir nästa år 🤔

Svar: Jag är inte säker men finns en god chans att han möter tjejen i samband med studier, kram :)
Esmaralda

24 Doris:

skriven

Hej!
Rött hår är det vackraste som finns.
Har nog varit hexig i nått tidigare liv,eller hur?

Kram

Svar: Absolut, kram :)
Esmaralda

25 SarA:

skriven

Nu har sambon varit "arbetslös" i snart 4 månader. Det börjar tära på honom märker jag. En dag var han så deprimerad och han har en inre stress att vi inte klarar oss ekonomiskt. Han har sökt så många jobb men ingen respons på något av dom. Han är en duktig och grym person med mycket erfarenhet inom säljbranschen. Rädd att han tappar självförtroendet helt. Ska han ändra taktik i sitt sökande eller kommer det snart en öppning?
Kram

Svar: Det ser ut som om det kommer en öppning, bra att han söker mycket och aktivt, det kommer ge resultat, kram :)
Esmaralda

26 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Det var många intressanta fakta om de rödhåriga. Jag tycker det är häftigt med rödhåriga men själv är jag brunette med inslag av kopparrött men nu även inslag av lite silver i underhåret😱 kanske dags att ta fram färgburken😂
Idag känns det verkligen som höst! Tänkte koka lite äppelkräm och lite mos, äppelträdet här ute svämmar över av goda äpplen.
Mitt ex skrev idag igen, vill han återuppta kontakten och ses över en fika igen?
Önskar er alla en höstlig dag🍁🍂

Svar: Jag ska också ge mig på äpplen idag.... tänkte överraska mamma ( som är här på besök) med äppelkompott och en klick vispad grädde, det gillar hon ! Ditt ex kan nog tänka sig att ses... men det känns inte som om det ska kunna klicka fullt ut mellan er igen, kram :)
Esmaralda

27 .:

skriven

Hej Es!

Jag sov på soffan i natt. Är det något djur i från andra sidan som har sovit på min ena fot, i så fall vad för djur? När jag vaknade (utan att titta ner) så kändes det precis som att det var någonting lite tungt som låg på min ena fot. Jag trodde att det var min katt, men han brukar dock aldrig ligga på mina fötter i soffan om jag sover. Jag drog långsamt bort foten. Det roliga är att jag såg att katten min låg i fåtöljen bredvid. Haha. Det låter märkligt om jag fått för mig en sån här grej. Fast det kanske man kan, vad vet jag...Haha.

Svar: Ja, et var absolut ett djur från andra sidan, troligen en katt, men vem och varför, det ser jag inte... hur som helst så myste besökaren och mådde så väl, kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Men kan en kabinväska glädja sig? Låter tokigt ;). Jag gläder mig...
Kram Skorpan

Svar: Nej en väska kan inte glädja sig, det var bara ett knasigt litet skämt :)Klart du gläder dig, kommer bli riktigt bra... kram :)
Esmaralda

29 Mamma C:

skriven

Hej! Länge sedan jag skrev till dig nu. Just nu är det jobbigt på jobbet o min fråga kommer det bli någon ändring? Kommer jag byta position? Kramar från ett födelsedagsbarn

Svar: Ja, något nytt ser det ut att bli, kram :)
Esmaralda

30 A:

skriven

Jag tycker det är fint med rött hår. Jag har lite rött hår i mig, har fräknar och blir sällan brun.

Du har helt rätt, att undervisa är inte mitt call, jag har det som en utväg från jobbet. Måste försöka tänka om, inte fly från något utan gå mot något. Vet bara inte vad.

Idag tog jag en längre promenad. Solen skiner och är lagom varmt ute. Härligt! Tänkte städa min balkong inför vintern, ta grejerna till förrådet osv.

Att vara hemma en vecka har verkligen gjort mig gott. Sovit massor och vilat.

Kram!

31 Red is hot:

skriven

Jag tycker naturligt rödhåriga är skitsnyggt! Och du Es är ju hur fin som helst i ditt röda hår :) Jag försökte uppnå detta själv med färgning i några år med det går ju inte :) Och ajaj med att bränna sig i solen med denna hudtyp. Jag har cendrefärgat hår men bränner mig galet lätt och hudläkare har sagt åt mig att undvika solen. Min soulmate antar jag kommer gilla mig utseende och jag hans och är de det som först drar oss till varann? Byter vi sen nummer och sen bara rullar det på? Varför kan jag nästan "känna" hans närvaro?

Jag kan inte minnas att jag drömt om min mormor som är i alltet men i natt gjorde jag det så vadan detta finbesök? :) Och att jag fick en dotter igen , jag vill ju inte ha barn så det måste stå för något annat.

Kram!


Svar: Ja, allra första steget är ju ömsesidig attraktion och det kommer ni att känna.Sen ser jag inte i vilken ordning det kommer men det sker helt naturligt.... kram :)
Esmaralda

32 Amanda:

skriven

Kan inte var tyst med tanke på ditt inlägg. Hur kan allt och alla säga att hårfärgen är RÖD. Vad finns det röda, ingenstans enligt mig. Färgen skiftar i ljusbrunt, lite mörkare brun färg osv. Det är vad det är och inget annat. Tomtens kläder är röda ifall någon inte vet vad röd färg är och, ser ut.

Svar: jamen så är det också, det beror på hur man ser det.... kram :)
Esmaralda

33 Sa:

skriven

Fint med rött o de har oftast humör så kan tänka mig att dina karlar fått det hett om öronen🔥😂
Kommer de att höra av sej? Kram till rödhåriga bönan💝

Svar: Ja, god chans att de hör av sig... och humör kan man nog säga att jag har men är rätt snäll i alla fall :) Kram :)
Esmaralda

34 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar för alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

35 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar de fortfarande tycka illa om mig efter de som hände?
Kram

36 Katti:

skriven

Hej Es

Ser du något bra som händer mig?
Kram

37 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Min systerdotter är den enda i min släkt som har rött hår, en kopparaktig vacker nyans. Hon själv avskydde det, när hon var 13-14 år tyckte hon att jag var korkad som gick till frissan och betalade för att färga mitt hår rött ;D

Är det nåt liv kvar i Rolf? 👁 Jag glömmer ofta bort att prata med honom eftersom jag inte har kunnat ha honom på mig pga av den höga halten Nickel. Jag har både lackat honom med nagellack och lindat in honom i en servett och haft honom i en ficka i kläderna men jag får i alla fall ilsket röda utslag som kliar nåt fruktansvärt så han har fått ligga öppet på en byrå istället.

Kram 🐈‍⬛

Svar: Han trivs på byrån och det är massa liv i honom men glöm inte att prata med honom då och då... kram :)
Esmaralda

38 Solstjärnan:

skriven

Rött hår är fint😊
Det tror jag att jag inte är ensam om att säga.Piggt och fräscht.😊
Lyckans du som inte får det gråa håret!
Tack för mycket nytt fakta kring rödhåriga 😊

Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

39 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer min examen bli framflyttad?
Kram

40 Red is hot:

skriven

Ja vi får se när vi träffas och gör vi inte det nu så falerar tesen om man möts när båda är redo som jag alltid fått höra :)

Spännande det här med att Ögat och kristallen förbubblar sin kraft tillsammans och det känner jag ju av. Varför klickade just dom så bra tillsammans? Kristallen är jättebra för mig :)

Kram och såååå trist med uteblivet bad men dessa priser är galna! Iaf en glädjens dag att det blir maktskifte :)
Kram

Svar: Ibland klickar det... och just Ögat och Kristallen har funnit varann i ett speciellt band men varför, det kan jag inte svara på.Kram :)
Esmaralda

41 Skorpan:

skriven

Aa det var så du menade, trög jag är ;D. Kanske Ögat o min ängel gläder sig ,). Ögat får nog stanna hemma tror jag, tappade ju bort honom två gånger förra veckan, på samma dag dessutom. Vad felas mig? Brukar inte tappa saker på det viset...

Gårdskarln får akta sig så han inte trillar över sin kant då ,D. Då skulle jag väl skratta, åtminstone i mina mustascher ;).


Cykeln ska på service idag, hoppas att den blir som ny efter behandlingen.
Kram Skorpan

Svar: Somliga av talismanerna är kvicka på att smita !Det beror mest på att de blir så ivriga och kan inte riktigt styra sig
Kram :)
Esmaralda

42 Hon:

skriven

Hej,
Tyckte det svajade för mej idag och kände mig stundvis så obekväm.. syntes det tydligt?
Kram

Svar: Nejdå, absolut inte, kram :)
Esmaralda

43 Anki:

skriven

Hej Es
Inte lätt med elpriserna ..förstår att du kommer sakna spabadet men man kan inget annat göra ..Här stängs golvvärmen av i hallen och hu vad kalla klinkersgolvet blev.

Japp Yes inga problem med vedspisinstallation !
Men det blir mer omkostnader nya steg på taket och brygga att stå på och så Tätning av skorsten ...får offert i morgon . Han fråga om jag tagit in fler offerter...fick mig att ringa en kille jag fick namnet på av sotarn Han hade naturligtvis inte tid men skickade mitt ärende vidare så nu rullar det på spännande att göra sådana stora beslut !

Kram Anki med förväntansfull flock

Svar: Väntar med spänning på att få höra resultatet... hoppas kostnaden blir rimlig.. hantverkare vet att ta betalt ) kram :)
Esmaralda

44 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet inte om idag är rätt dag att ger uppskattningen till C kvinna i facebook att skriva en meddelande till henne. Idag var jag motiverar mest uppskattar till flera

Ha det bra

45 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Strawberry blond🍓 så sāger man hār i Storbritannien.

Du skrev att en av mina önskningar skulleslå in snart. Kan du se något om det? Vad? Nār?

Var precis i kontakt med någon som hyr ut en lāgenhet i området jag vill köpa sen och ha sonen i skolan. Hon frågar nār jag tānker o jag svarade April eventuellt.
Kan du se om det blir så o om jag kan lita på henne?

Kram
Maja

46 A:

skriven

Gjorde ett test på arbetsförmedlingen om vilket yrke jag skulle passa som. Två stycken var i topp och det var kranförare och brevbärare. Aldrig funderat på dessa yrken över huvud taget 😆

Skulle min kisse önska en kattkompis? Eller trivs honsom ensamkatt?

Kram!

47 Shenzi :

skriven

Hej!
Jag undrar hur många platser jag kommer arbetsträna på mer innan jag får ett jobb?? Kram Shenzi 🌹

Svar: Kan bli lite mer "arrangerat" jobb innan det riktiga kommer, kram :)
Esmaralda

48 G.H:

skriven

Kul blogg!!

jag känner mig så jäkla slut 🙈… och allt jag tänker på är hur slut jag känner mig 😂😂😂 … jag orkar inte med mig själv längre!!!

Hur bryter jag detta mönster? 😆

Kram:)

Svar: Ät vitamintillskott, ta ut dig fysiskt flera gånger i veckan, och gör upp roliga planer...ha alltid en morot att se fram emot.. kram :)
Esmaralda

49 Misstjejen:

skriven

Hej

Måste bara få säger jag gillar ju människor med rödhåriga också. Jag vet inte om jag har det i min håret. För det är fåtal i min familjen har det. Jag tycket ju min hårfärg är svår att uppfattat att vilka färg jag har.

Jag höra (har hörapparat) ju nyss en av min katter som jamar och jag vet ju katten är ängel. Vill den katten något om mig?

Ha det bra

Svar: Katten vill nog bara mysa lite och tala om att " här är jag ", kram :)
Esmaralda

50 Ghostwriter :

skriven

Finns det något budskap och mantra för mig idag? Behöver all god energi inför flytten! Kram

Svar: Lyssna av dig själv med jämna mellanrum, lita på din inre känslan, tänk en gång extra innan du fattar beslut, kram :)
Esmaralda

51 Aura:

skriven

Vilka färger har min aura som skall vara så stark och lysa så klart?😊
Kram

Svar: Olika färger.. mot röd/orange/gult.... kram :)
Esmaralda

52 Min ängel:

skriven

Känner en tacksamhet att jag kunde känna in när hon kom igår.
Hur stor är chansen att min önskan slår igenom och hur skulle han ställa sig till om jag hörde av mig till honom nu, efter så lång tid, vågar jag ta chansen?
Ibland vill man bara få till ett mirakel.. 😇💫
Kram :)

Svar: Du behöver nog ta chansen, men ha inte för stora förhoppningar, kram :)
Esmaralda

53 Jossan:

skriven

Det känns som kollegan börjar mjukna. Vi är inte helt som vanligt men det är så mycket bättre. Tror inte hon är arg längre.. Men jag är på min vakt.. allt började bli bättre när hon hade min klass..

Jag försöker manifestera min kärlek till ett visst ställe.. kan det hjälpa? Eller kommer det hjälpa?

Kram

Svar: Ja, kollegan gillar ju dig egentligen så nu är det på rätt väg, kram :)
Esmaralda

54 New Jersey:

skriven

Hej Es!

Jag har varit rödhårig en gång i tiden för några år sen skit snyggt färg

frågan lyder : kommer jag förenas med familjen eller var de verkligen slutet för mig på riktigt.. gav dom ett andra försök men dom misslyckades totalt då avbröt jag kontaktat helt. de så himla mycket man kan rabbla upp som dom har gjort mot mig
är de så att de menat att jag inte ska ha kontakt me dom på hela livet ut..på de sättet de behandlade mig så illa så vet jag inte längre vad jag ska tro snälla
vad ser du??

tacksam för svar:
kram kram

Svar: Ta en paus... och sök sedan kontakt med den person som du känner mest för och litar mest på.... låt allt få ta sin tid.. kram :)
Esmaralda

55 Hm:

skriven

Hej Esmarslda.

Kommer jag att ta min examen? Eller blir det inte så nu i och med det här?
Kram

Svar: God möjlighet att du tar din examen, ha en bra plan, kram :)
Esmaralda

56 Tommy:

skriven

Tack och lov för ny regering.

57 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Men aldrig har mina talismaner varit ivriga motionärer ;)?
Kram Skorpan

58 Till Amanda!:

skriven

Amand, röd är ingen specifik färg utan består av många olika nyanser. I det standardiserade färghjulet så ligger rött mellan blått och gult som visar att de röda tonerna går från lila (blå + röd) till orange (röd + gul). Det finns ingen röd som är ”rätt” röd, det är alltså inte fel att säga att håret är rött.
Lär dig skilja på att ha en åsikt och fakta innan du dömer andra människor.

/ Igges matte 🐈‍⬛

59 Min ängel:

skriven

Skulle han bli något glad om jag hörde av mig el får jag kalla handen?
Kram

60 Red is hot:

skriven

Tack för förklaring!
Kram

61 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Det oroar mig lite…

Verkar de tycka illa om mig efter det som hände?

Kommer de frysa ut mig på något sätt? Och verkar de prata negativt om det och mig?
Kram

Svar: Nej generellt så ser jag inte att man pratar negativt om dig, kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: