Det som inte dödar.....

Psykiatriker Anders Hansson har skrivit en bok som heter ”Hjärnstark” och som  inspirerar till fysisk aktivitet.

Ända fram till 1990-talet trodde man att inga nya celler kunde bildas i hjärnan. 

Genom djurförsök, nya avbildningsmetoder av nervsystemet med bland annat magnetkamera och erfarenheter från patientfall vet vi nu att hjärnan förändras ständigt.

 

  Hjärnan är plastisk eller formbar. Hjärnceller dör och nybildas ständigt. En mängd olika forskningsresultat relateras som bevisar att fysisk aktivitet är det effektivaste sättet att omforma hjärnan.

 Han skriver om hur rörelse fungerar för att påverka t.ex. växande barn, stress, koncentrationsförmåga, minnet, intelligens, kreativitet, rumsuppfattning, depression, ADHD och åldrandet.

Alla som rör på sig ordentligt känner ju själva vilken positiv påverkan detta har på såväl kropp som psyke.

Det finns alltså inga ursäkter… sätt igång & träna… och på det sätt som du trivs med.

 

 

 

 

Sen räcker det såklart inte med enbart träning för att må bra… man måste också välja ett bra liv, leva socialt på ett sätt som man trivs med, utvecklas och upptäcka och aldrig låta inspiration och nyfikenhet tyna bort !

Kram & Kärlek💖

1 A:

skriven

Den sista bilden haha! Skulle kunna vara jag 😆 jag försöker träna hemma, egentligen skulle jag vilja träna på pass, hitta ett intresse liksom, men det finns ingen tid eller ork just nu. Och det gillar jag inte. Vet inte hur jag ska klura ut det.

Ny dag. Nya tag på jobbet. Får hjärtklappning när jag tänker på att gå dit.

Hoppas du får en fin tisdag!

Kram!

Svar: Du kommer reda ut det, kram :)
Esmaralda

2 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞

Det är ju just det här med träning som är så otroligt viktigt! Gymkortet är inskaffat så bara sätta igång meeen så svårt att komma dit!! Man mår ju skitbra efteråt och energi till max! Går det fortfarande lika bra för dej? Behöver gå ner 8kg efter jag slutade röka och målet ska vara nått i april! Så gymmet here I come🏋️‍♀️
Mattläggarn har snart gjort sitt jobb så det känns lite trist, tycker han det med? fick veta hans namn iaf…
Är det nån kärlek på ingång snart så man får dejta lite? Kanske nån nygammal kärlek som hörs av igen?
Ha en bra dag🥰

Svar: Nja, jag rasar inte i vikt som innan och nu under alla helger har det stått still.... har i alla fall inte lagt på mig och det får man vara nöjd över ! Ha fokus på ny kärlek, känns mer som något nytt och inte nygammalt, kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har följa P från youtube på länge nu för jag har alltid undrar vad händer i hans livet på riktigt med hans familjen. Jag vill bara förstår varför är det så inom hans familjen

Kommer den sätta på en punkten snart? Att han P kommer förstår allt och inser även ändrar på hans livet?

Men kommer det sätta på en punkten snart?

Ha det bra

4 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es!

Du har ett toppenliv efter allt du berättar om härinne och jag är innerligt glad för din skull!
Men detta som du skriver om idag känns inte för mig som en ”peppning” precis! För allt det du skriver är inte alla förunnat tyvärr även om önskan o viljan finns där. Önskar att det vore så lätt som du beskriver det…

Jag kämpar var dag med allt som har tagits ifrån mig pga av min cancermedicin- rörelseförmågan bl.a. efter min svåra covid har jag ingen ork att gå runt kvarteret längre. Har med hjälp av hemtjänsten cyklat lite på min fina motionscykel som mannen köpte då jag blev sjuk! Men svårt att göra det när jag är själv hemma för jag måste ha hjälp med att komma upp på sadeln o sätta fötterna på pedalerna…

Ja vem vill inte försöka ha ett bra Liv!! Men då cancern kom var det bara roligt för mina vänner att ses i början. Mina två syskon tar aldrig kontakt jag gör men de hör aldrig av sig själv!

Jag som är en social medmänniska har plötsligt blivit någon man har glömt bort! Man kommer med bortförklaringar om jag bjuder hem nån en del säger vi måste träffas snart, men när det är bara lösa ord!

Vem vill inte leva ett trevligt Liv?! Jättegärna tack 🙏 Sen är det ju så att det kostar på med hemtjänsten (som jag är så tacksam för att jag har), sjukresor, läkarbesök o alla dessa mediciner, jag som nästan aldrig har behövt det tidigare!

Jag är kreativ men den lyser just nu med sin frånvaro orkar bara inte liksom.

O hur ska man få 1 kr över till nåt kul????

Fråga
Ser du nåt positivt över huvudtaget för mig 2023?
Så tacksam för ett svar🙏💜🙅‍♀️

Kram o kärlek o trevlig tisdag♥️

Svar: Ibland kan man inte men att du cyklar emellanåt är positivt, likaså att du kanske kan göra en del rörelser sittande. Man får hitta de övningar man kan och som ekonomin tillåter, kram :)
Esmaralda

5 Louise:

skriven

God morgon. Sitter på tåget på väg till Lund. Idag jobbar jag bara till kl.11 då jag av ren ilska tackade ja till en visning 13.15. Där efter ska jag net till skatteverket och fixa personbevis till skilsmässopapperna som även de ska in idag. Kostar fortfarande skjortan.
Mannen tycker jag är helt dum i huvudet för detta kan "skada" oss om vi ska få vem dottern. Men tyvärr så tror jag att vi måste gå skilda vägar för att ens få hem henne.

Den 24 januari måste jag ta semester då jag ska ha muntlig förhandlig i förvaltningsrätten.
Så klart ha soc kommit med en överklagan också.

Hörde igår att Patrik Grimlund omkommit i en olycka. Så hemskt.
Han var programledare i Lyxfällan.

Kommer skilsmässoansökan att skada oss i kampen med att få hem dottern? Eller det kan de inte få reda på? Kommer förvaltningsrätten döma till vår fördel denna gång?

Ha en fortsatt fin tisdag och tacksam för svar. Kram.

Svar: Jag kan inte se att en skilsmässa kommer skada din sak.Dessutom är ju detta något som du velat göra länge, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur ser min och F kvinnas relation ut. Jag undrar om att vi kommer inte gör densamma som i förflutna utan gå vidare och gör våra jobbet i dessa yrkeroller? Hur kommer vi utvecklas våra relation?

Ha det bra

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, har J kommit hem och läst kortet från mig ? Tog ju mod till mig och skickade det. Ett julkort har varit på villovägar så hoppas att det inte var J utan P. Om J läst det vad tänkte han ?
Kram

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag väntar mig inte för alla ska var positiv om min samarbeta med F kvinna. Jag trodde mest att dom ska tänker "åh nu igen att hon vill har F kvinna" men det gör inte väl. För universum eller något har gav oss en nya chansen? För vi kunde bättre än vad alla trodde?

Ha det bra

Svar: Bry dig inte vad andra tycker, det är dina egna åsikter och tankar som väger tyngst, kram :)
Esmaralda

9 Vallmofrun:

skriven

Godmorgon i snökaoset ☕☕☕☕
Fysisk aktivitet tolkas olika, vissa ser gym- och konditionsträning flera dagar i veckan. Andra ser det som endast promenader. Vilket är helt korrekt. Man gör efter sin förmåga.
I mitt fall är det fråga om återhämtning. Det är sån sorg att promenader smärtar kroppen på mig. Så hur gör jag då?
När vädret kommer tillåta så ska jag ut i skogen och gå lugnt. Kanske t o m ta med mig kaffetermos och någon bulle. Våga gå ifrån stigen och upptäcka över stock och sten. Kliva försiktigt över liggande stockar och hålla koll på uppstickande rötter. Det är också fysisk aktivitet ❤️
Kram


Svar: Exakt, all rörelse är viktig och det måste inte vara på ett speciellt sätt.Härliga planer du har, kram :)
Esmaralda

10 Lupin :

skriven

Godmorgon ✨
Han är såå intressant och kunnig, den där Anders Hansson. Just nu följer jag faktiskt hans program på SVT play, om Hjärnan, rekommenderas!!
Det där med löpning för kropp och sinne, slår jag också ett klart slag för… man mår såå bra 💪

Es, ser du nåt bra på ingång närmsta tiden? Jobbar Manicken för mig? 🌱✨
Kram

Svar: Japp, Manicken jobbar för dig, kram :)
Esmaralda

11 Rädd:

skriven

Ska jag gå ut på linkedin och säga att jag letar nytt jobb idag eller kan de som jg ska på intervju till framöver ta illa upp?

Jag vill ju inte sabba något men också vill jag ju ta alla chanser att ”mitt jobb” hittar mig.

Kram och kärlek.

Svar: Jag tror inte man tar illa upp, kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Att röra sig är viktigt . Det ser jag på min äldre väninna som bara ligger och har tappat muskler och blir sämre hjärnmässigt oxå.
Jag föredrar ju naturen och det Japanska uttrycket
skogsbad är inte fel.
Naturen ger en frid i själen.

Igår skulle jag skjutsa grannen då var bilen helt död ...Laddat batteriet och den starta Gamla bilar alltså..suck .Hoppas den startar idag haha

Kram Anki med flock

Svar: Ja, naturen är stärkande och läkande och här finns krafter ! Så tradigt när bilar krånglar och gamla bilar har ju sina idéer, kram :)
Esmaralda

13 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Tror 100% på fysik aktivitet för allt men som du skriver så behövs så klart annat med.

Lurar han mej, eller de mej kanske jag ska skriva eller vill han ha familjelivet i stāllet.

Vill veta hur hon kānner, mår o hār för planer?
Ār han “rādd för henne?” O tror han verkligen ska stå utanför huset eller varfor sāger han att han inte kan köra oss till jobb o skola denna veckan? Han sāger sjālv att det ār på grund av det...

Kram
Maja

Svar: Jag ser inte exakt vad men något är inte som det ska vara, kram :)
Esmaralda

14 Misst57 :

skriven

Hejsan!

Är han avundsjuk för att jag skickar lite med hans vän? Eller påverkas han av det? Och varför skickar de bilder på han till mig? 😊

15 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Vad kan jag göra mer för att komma ur detta ”allt-står-helt-stilla-i-mitt-liv” tillstånd? Det är faktiskt ganska hemskt.

Som att universum stoppar upp allt. Varför?

Kram

16 Skorpan:

skriven

Shit o jag som ska på spinning idag ;). Månne jag överlever det ;)?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

17 Misst57 :

skriven

Hej!

Jag skriver igen då jag glömde en fråga som jag hade. Jag undrar om han påverkas av att jag skickar lite med hans vän, blir han avundsjuk av att det är andra killar? Hans vänner skickar även bilderbok han till mig ibland. Pratar de om mig, är det därför?

18 Naturvän :

skriven

Hej!

Tar mer än gärna del av vad Anders Hansen skriver. Har även sett hans program på svt play.

All rörelse är ju bra och var och en hittar sitt sätt.

Lycka till med Pilates skorpan och kul och få lite kontakt under kursen och uppskattade blickar.

Idag skall jag vila från träning. Återhämtning behövs också. Nytt för mig i år är styrketräning. Där hoppas jag på framsteg. Det är så trevlig stämning där jag tränar . Är lika glad varje varje gång jag kommer dit. Tror dock ej soulmate dyker upp där.. . Känns bara som jag går och väntar....

Datorkrangel hos oss och jag som skulle fixa så mkt... blir att vänta till fredag och göra annat under tiden.

Kram






19 Bjork:

skriven

Hej vad betyder nya rum i drömmar?

Kram

20 Lotta S:

skriven

Skogen som källa till välmående länge varit viktig för mig, ja för nästan hela min släkt på flera olika sätt! Rörelse och läkning, svamp och bär, jakt, och inte minst utkomst.
Ser du flera olika boenden i hus i min framtid?

21 Tintin:

skriven

Hej Ez!
Blir det snart positivt svar för sonen? Han söker jobb efter jobb.. Jag peppar och försöker hålla hans humör uppe.

Tack och kram!

22 M:

skriven

Ja herregud! Jag måste röra på mig varje dag en bra stund annars mår jag inte bra. Och frisk luft måste jag ha också. Vi skrev ofta ut "motion på recept" till patienter med ångest och depression och det blev fina resultat.

Något spontant om mig?

Kram från gråvädret som bara fortsätter. Var är solen?!

23 Rebban :

skriven

Till Louise: har sett dina inlägg om mannen och att lämna relationen. Jag vet ju inte mer än det du skriver men baserat på det tycker jag att du gör rätt i att lämna. Kommer säkert vara en jobbig period för alla inblandade men är också säker på att hela ditt liv kommer förbättras. Att vara i en relation som är dålig tar massor energi och denna kan du använda till något mycket bättre efter att du lämnat honom. Stor kram och lycka till

Ez: hade ytterligare en intervju på annat företag igår och vi bestämde att träffas igen. Jobbet verkar så intressant och utvecklande och dessutom superbra förmåner och lön. Ett jobb som jag lätt kan tänka mig om ett par år.

Helt oroligt att jag haft två intervjuer på en vecka som gått så bra! Tack till Palle min manick och universum.

Trots två bra intervjuer och två bra företag så finns mitt hjärta på det företag jag var på intervju hos förra veckan, trots mindre betalt och mindre förmåner. För om det är något jag lärt mig senaste året så är det vikten av att trivas, må väl, känna ett lugn och ha balans i tillvaron och att en större lön är mindre viktigt för mig än jag trott.

Stor kram

Svar: Det är så sant, att trivas på arbetsplatsen är A och O, och du ska lita till din egen inre känsla, kram :)
Esmaralda

24 Maria:

skriven

Hej!
Har det tufft ekonomiskt just nu. Pengarna räcker knappt o nu kommer snart en saftig elräkning som grädde på moset.. min son varken jobbar eller läser. Han har ingen inkomst.. försökt prata med honom. Han blir arg:( jag blir snart förtvivlad. Jag vart sjuk några gånger, pga jobbet o nu hemma idag med ryggont.. blir ytterligare mindre lön. Vad finns att hoppas på?
Kram 🤗

Svar: Ja, du kan inte försörja din son och får du ingen rätsida på det här på egen hand så ta hjälp av någon som sonen respekterar. Det är dags att peka med hela armen nu. kram :)
Esmaralda

25 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, har J kommit hem och läst kortet från mig ? Tog ju mod till mig och skickade det. Ett julkort har varit på villovägar så hoppas att det inte var J utan P min kompid.
Om J läst det vad tänkte han ? 🤔. Hoppas det kan bli något positivt av detta och flört 💕😉
Kram

26 M:

skriven

Menar du inte Anders Hansen Es? :) Kram

Svar: Jodå, absolut, ber om ursäkt... ibland är man lite för snabb :) Kram :)
Esmaralda

27 Mercan :

skriven

Esmaralda 😭 😭 😭 Esmaralda ser du om våra söta katter och söta kattungar har det bra Esmaralda hemma i Bulgarien i trädgården 😕 om våra söta tre kattungar går till Anshes trädgård med sin mamma Esmaralda 😖 ser du dem levande Esmaralda 😖😖😖

Svar: Jag ser några katter men kan inte placera vilka de är, kram :)
Esmaralda

28 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda, skulle det bli bra för mig om jag arbetstränade på min tidigare arbetsplats? Jag trivdes så bra där. Tack och kram

Svar: Ja, det ser positivt ut, kram :)
Esmaralda

29 Mika :

skriven

esmeraldra

Kan du se varför våra vänner som vi tog som nära vänner slutat att höra av sig till oss. Började redan strax innan vårt bröllop!?! Vi fattar inget och min man vill inte ta kontakten för han är så besviken på våran vän. Är det han tjej som satt stopp ( vi misstänker att det är så då hon alltid snackar skit om andra av hans vänner och gjort så han inte umgås med dom) vi har alltid funnits för dom när dom haft det kämpigt och varit glada för dom skull när dom fick barn osv men så fort vi skulle gifta oss så bara drog dom sig undan. Vad har hänt ? Nu väntar vi barn och jag undrar hur hon reagerar på det. Ser du något är sp
Besviken när man finns för folk och man tar folk som nära vänner men det inte tydligen är så dom känt för oss. Hur ser han det eller är det hon som bestämt att sluta med oss?


Kram

Svar: Verkar som om damen där styr och ställer lite väl mycket och jag tror att initiativet om minskat kontakt kommer från henne, kram :)
Esmaralda

30 SOL:

skriven

Hei og hå.

Jeg har ikke trent på år og dag, etter jeg byttet jobb fra å "pusle" litt med armene til reelt kroppsarbeid så orker jeg ikke trene.
Ellers sover jeg med vinduet åpent hele vinteren uansett temperatur,det er så deilig å sove i frisk luft, nå har jeg 2 dyner og 1 stort fåreskinn som dekker hele meg og er så tungt at det trykker meg ned i madrassen. Da sover jeg som en bjørn i hi.....når jeg ikke bråvåkner til en uimotståelig trang til å robbe kjøleskapet, hahaha.

Den syken som jeg trodde kunne være "syk av bekymring" var selvfølgelig cov, det har jeg aldri hatt så klarte ikke kjenne igjen slike merkelige syptomer. Har vært oppgående hele tiden,men redusert, og jeg har stoppet sokker og sett på youtube, dessuten endelig klart å åpne min gamle symaskin i alle bauer og kanter og smurt den fra topp til tå for første gang på 35 år, herlig.

Nå skal jeg sjekke ledige stillinger igjen. Trenger å arbeide med noe annet, syns jeg har mer å tilby enn å bare utføre ordre.

Får du noen fornemmelse av ny jobb for meg fremover?



Svar: Genom arbetet får du ju bra träning i alla fall !Precis som du så sover jag också alltid med öppet fönster, året om !
Covid kan ha märkliga symptom.. olika från person till person...
Nytt jobb kommer det att bli för dig, kram :)
Esmaralda

31 Monica:

skriven

Jag åker till Cap Verde den 18 januari och målar redan fan på väggen att det blir katastrof. Att jag t e x glömmer viktiga handlingar så det blir en boom vid incheckningsdisken. Att jag försover mig. Måste upp ca kl 03.00 på natten för att gå igenom väskorna och äta frukost i lugn och ro. Är rädd att jag inte kan sova på kvällen för att jag har en tid att passa.Jag och min vän skall bo på olika hotell. Jag har valt all inklusive medan han min polare har endast valt frukost. Men han kan vara oberäknelig. Tänk om han kommer till hotellet där jag bor och vill äta av det jag har fått allt inklusive. Man kan bli portad och fruktar att att råka i lojalitetskonflikt med honom. Han är som sagt snäll, godhjärtad och har härlig humor men kan vara knepig i sitt sätt. Har inte hunnit att vaccinera mig men jag besökte Bolivia och Argentina för 10 år sedan utan att vaccinera mig, men blev fruktansvärd myggbiten i Argentina och fick söka läkarvård. Hör och häpna det var helt gratis på deras allmänna sjukhus. Fick allergispruta och läkarkonsult utan kostnad. Endast betala motsvarande 20 svenska kronor för tabletter sedan på det lokala apoteket. Hade full försäkring denna gång men detta sjukhus besök hade ingenting med min försäkring att göra. Även denna gång har jag full försäkring men är fruktansvärd nervös. Med vänlig hälsning Monica

Svar: Nu ska du inte oroa dig... det blir knappt med sömnen under resdagen men det grejar duJag ser ingen anledning till oro alls. Ha positiv fokus.... jag var på Cap Verde för 15 år sedan och hade en underbar vistelse.. säkert är det mycket som förändrats sedan dess... var tydlig gentemot din kompis om vad som gäller... kram :)
Esmaralda

32 Ghostwriter:

skriven

Ett av dina års-spådomar har slagit in. En kändis avled igår i en tragisk bilolycka. Vem spekuleras men har inte sett ännu om det bekräftats.... så sorligt oavsett. så plötsligt.

Har jag stor chans att bli gravid detta året?



Kram

33 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Kära Es!

Min fråga var om du kunde se något positivt för mig 2023?
Vore tacksam för ett svar!

Kram o kärlek

34 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Kära Es!

Min fråga var om du kunde se något positivt för mig 2023?
Vore tacksam för ett svar!

Kram o kärlek

35 Mika :

skriven

esmeraldra

Kan du se varför våra vänner som vi tog som nära vänner slutat att höra av sig till oss. Började redan strax innan vårt bröllop!?! Vi fattar inget och min man vill inte ta kontakten för han är så besviken på våran vän. Är det han tjej som satt stopp ( vi misstänker att det är så då hon alltid snackar skit om andra av hans vänner och gjort så han inte umgås med dom) vi har alltid funnits för dom när dom haft det kämpigt och varit glada för dom skull när dom fick barn osv men så fort vi skulle gifta oss så bara drog dom sig undan. Vad har hänt ? Nu väntar vi barn och jag undrar hur hon reagerar på det. Ser du något är sp
Besviken när man finns för folk och man tar folk som nära vänner men det inte tydligen är så dom känt för oss. Hur ser han det eller är det hon som bestämt att sluta med oss?


Kram

36 Emilia:

skriven

Träning i alla dess former är jätte viktigt för kroppen och hälsan. Vi är gjorda för att röra på oss. Varför inget svar? 💖🤗

37 TILL MONICA 31 :

skriven

Ville bara ge lite peppning till dig! Nu är jag ingen van utomlandsresare men har rest en heeeeel del på andra ställen och är en sådan som 1. målar fan på väggen 2. är ofta nervös 3. ofta virrig och glömmer saker. Något jag lärt mig dock är ju att lita på mig själv, andas mer, fokusera på det som jag ser framemot, lösa det jag kan lösa och planera i god tid (planera i god tid är väl inte min starka sida, men t.ex att packa en vecka innan skadar ju inte och skriva en lista på allt du packar ner). Skulle något krångla GÅR det mesta att lösa sig.


Att jag t e x glömmer viktiga handlingar = Skriv lista nu! Packa ner direkt i väskan. Behöver du använda handlingarna innan avgång så se till att alltid lägga tillbaka. Du kan även ladda ner
FREJA ID gratis på telefonen om du har en smartphone, där kan man uppvisa ID. Kolla bara upp om det gäller även utomlands. Övriga pappren, packa ner direkt.



Att jag försover mig. Måste upp ca kl 03.00 = I värsta fall får du låta bli att sova, det är tufft men det kan gå. Kolla film/serier, underhåll dig med något hela tiden och vägra blunda så brukar det gå. Det är ingen idé att stressa upp sig 1v innan över sömnen, passa hellre på att sova ordentligt fram tills den natten du ska resa! Du kan även försöka sova några timmar på EF framåt kvällstid, så du inte kan sova på natten. Funkar också. Man får prioritera. Du kan sedan sova på resans gång.



Tänk om han kommer till hotellet där jag bor och vill äta av det jag har fått allt inklusiv = Då säger du till din vän att det skulle han tänkt på innan, det är hans egna ansvar att göda sig inte ditt. Du måste faktiskt säga till OM han mot förmodan skulle göra så. Å andra sidan, gör det något om han skulle äta frukosten där? om det inte nu är så att han är snål och du själv inte blir mätt förstås. Säg till, det är ju ingen idé att oroa dig för ett problem som du senare inte tänker göra något åt ändå om det skulle uppstå, ellerhur. Fokusera på vännens positiva sidor utöver.



Har inte hunnit att vaccinera mig = Antingen bokar du vaccin, finns ju många som erbjuder drop in (kanske inte nu för tiden? har dålig koll men kika). Eller så struntar du i det. Du har ju dina erfarenheter sedan tidigare att det är en risk att åka utan vaccin. Prioritera vad som är viktigt för dig och se till att det sker. Inget är liksom försent bara för det är ont om tid, det mesta går att lösa ändå. Det får bli ditt mind-set.


Jag tror din resa kommer bli toppen! Det du oroar dig för kommer troligtvis inte ens uppstå och du kommer se till att du får en fin och harmonisk resa, eller enligt det du söker där. Njut och ta bilder, skratta och våga göra något annorlunda. Jag ser dig sitta där med en stor vit solhatt (och jag ser förmodligen helt fel) men jag känner och ser harmoni :)




Ha det så himla gött och uppdatera oss!




/ Ghostwriter

38 AnnaK:

skriven

Måste ta tag i tränande igen känner jag. Min träningskompis känns inte så pepp längre men jag får väl försöka själv om inte annat. Något ska jag väl fixa att ta tag i iaf 😊

Kommer inte ur mitt "apatiska" läge riktigt dock. Lägger mig och sover när jag kommer hem, lagar lite mat och sen är det soffan igen. Tar inte hand om mig själv eller hemmet längre. Hur ska jag bryta det? Har helt stagnerat på alla plan och existerar bara.

Kram 🤗

39 Helena Ir:

skriven

Anders Hansen har mycket klokt att säga.
Jag är en av dem som behöver träningen för kropp och psyke. Det upptäckte jag redan som ung vuxen.
Att göra efter förmåga har jag lärt mig något sånär, vill mer än kroppen orkar numera. Men fortfarande är det bra för mig!
Jag har sett folk med reumatism och artros träna sig till ett något behagligare liv.. en del har kunnat vänta med operationer eftersom de kunnat stärka upp muskler och ledband, och efter operation har de kommit igång snabbare.

Det är sorgligt att inte alla kan, men att göra något litet räknas också! Och Rom byggdes inte på en dag, heter det visst. Så inte heller våra kroppar.
Jag har roligt när jag tränar, eftersom jag har turen att ha så fina vänner där också!

Ser du något inom det närmaste för mig?

Ha en fortsatt bra dag!

Kram

40 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar för alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏 Jag blev så glad när jag läste det som du har skrivit om våra söta katter och söta kattungar 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏 Du har ett stort hjärta som hjälper alla 🙂

41 Skorpan:

skriven

Tack Naturvän!
Tror nu inte blickarna var uppskattande dock, endast nån som såg på mig o undrade vad sjutton jag har för "mattproblem" ;D. Men blickar i alla fall, en får ju nöja sig med van en får...
Kram Skorpan

42 K :

skriven

Jag vill VERKLIGEN få extra inkomst nu på olika vis. Känns det som jag kan få ett sådant i jobbform i närheten? eller distansjobb.

Sedan undrar jag om du känner in om jag hittar en pendlar-inneboende här i Janu/februari? De flesta söker sig till stan förstås och inte så många som söker boende härom krokarna överlag.



KRAM

43 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Kan jobb på Åland vara en möjlighet för sonen?

Tack och kramiz!

44 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Jag gillar inte Anders Hansen! Hans försök att få bort stigmat kring Adhd genom att påstå att det en superkraft är ren bullshit! Jag har levt med Adhd i över 50 år och det har inte varit till någon fördel överhuvud taget.

I morgon ska min arbetsförmåga utredas av F-kassans försäkringsläkare trots att min psykiatriker på öppen psykiatrin i flera års tid har avrått F-kassan från att utsätta mig för detta. Önskar att jag hade kunnat ha Madicken med mig i fickan men han är ff försvunnen någonstans här hemma, känner du om det är något liv kvar i honom?

Kram 🐈‍⬛

45 Johanna:

skriven

Kära E!

Har han känslor för mig?

Kram

46 F:

skriven

Skulle behöva healing idag till mig och min syster och mamma , klimakterie besvär och pms fy fasen är helt slut!!

47 Mr Mr. :

skriven

Hej Es,
Tänker hen någonting kring oss och funderar kring det jag sa senast om mina känslor?
Kommer det något tillfälle längre fram då attraktion uppstår?
Kram

48 A:

skriven

Jag hann inte riktigt prata med chefen idag, däremot med en annan jag jobbat med och hon kommer bli min nya chef fick vi veta idag, och har redan tagit tag i saker. Hon ändrade på en arbetsuppgift jag haft till någon annan, då jag egentligen inte har tid. Så himla bra. Det kan väl bara bli bättre nu.

En bättre dag på jobbet helt enkelt.

Kram!

49 M:

skriven

Haha ha ibland går det fort :)

Efter cancergalan igår med alla hemska berättelser och Patrick Grimlunds död igår som är en barndomskompis till brosan ( gick i samma klass i högstadiet ) och allt annat som händer så står min tro fast om att vi inte har mycket att säga till om vad som händer oss utan jag tror att det enda vi kan göra är att ta en stund i taget och göra det bästa av den och någon sånär planering framöver men resten har vi ingen kontroll över. Bara att kolla på sitt eget liv. Inget har blivit som jag tänkt hur mycket jag än velat och trott. Och att Patrick som igår spelade en hockeymatch för att samla in pengar till ALS dör på hemvägen får jag inte in i mitt huvud. Livet är orättvist. Den saken är säker. Kram

50 Boudica:

skriven

Den där boken har funnits på min "böcker att köpa" lista länge, men jag har gett mig själv ett köpa böcker stopp. Jag är bra på att köpa hem böcker som jag tycker verkar intressanta, men har ju knappt tid till att läsa, våren är nog mest aktivast med att läsa ute på balkongen med kaffe. Men nog är det runt 80% av böckerna jag har hemma som är olästa än! Och flera påbörjade XD

Jag är riktig periodare när det gäller träning, brukar följa youtube videor hemma, för mig känns det lättare än att behöva åka iväg någonstans, och förlora så mycket tid på det, och men youtube kan man variera mer också, vilket jag behöver, lätt uttråkad som jag blir!
Men grupp-träning är inte något för mig.
Jag vet ju att jag mår bättre utav träning, men nu känns det som min tid är försvunnen, trött med.

Igår råkade jag hamna in på en video, som handlar om de mörka sidorna utav hsp, och jag nästan skrattgtät för att det stämde så in på mig, nästan som om det var en beskrivning utav mig, nästan som om jag ville visa det för en chef som jag tjafsat en del med, och har fortfarande lite tankar om att visa för förståelse.

Men till fråga, finns det anledning till att en på jobbet verkar inte vilja prata med mig? Knappt kunde kolla på mig när jag pratade med honom. Eller inbillar jag mig? Plockade även upp en starkare typ känsla av tyngd och sorg, m en om det värkligen är så vet jag inte även kanske en inbillning där med. Min högkänslighet känns rätt så okontrollerbar när jag är trött och tjurig, som idag ;)

Så vad ser du finns det anledning att undvika att prata med mig, blir ju ledsen och känner mig förbisedd?

51 Cecilia:

skriven

Vilket passande ämne i dagens blogg. Imorgon ska jag på första gruppträningen. Är lite nervös inför vad som väntas och att träffa nya människor. Kommer det att gå bra? Första steget mot att få in ny rutin hoppas jag. Kramar

52 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Nyfiken fråga, undrar han varför jag inte är där ikväll eller bryr han sig inte?? Han kanske inte är där själv?? Kram Zoey 💕

53 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Nyfiken fråga, undrar han varför jag inte är där ikväll eller bryr han sig inte?? Han kanske inte är där själv?? Kram Zoey 💕

54 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Nyfiken fråga, undrar han varför jag inte är där ikväll eller bryr han sig inte?? Han kanske inte är där själv?? Kram Zoey 💕

55 Skorpan:

skriven

Jösses, jag överlevde timmen o det gick över förväntan måste jag säga. Nu trött o hungrig o färdig för sängen känns det som ;). Vilken tur att en vänlig själ hade lagat mat...
Kram Skorpan

56 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att jag hinner shöpa mer något jag vill ha 😂😂😂hemtex stänger butiken, jag glömde säga till dig att jag är tvungen vänta på mina pengar tills nästa vecka onsdag 🤔 kommer jag lyckas shöpa linne påslakan et premium quality till min bror 😆 och täcken, överkast som jag gillade, lakan till min syster 😎 😎 😎 😂 😂 😂

57 Mercan :

skriven

Esmaralda kan jag vänta tills nästa vecka onsdag eller bör vi gå ditt med min mor till hemtex denna vecka 🙂 stänger den tills jag väntar 😂😂😂tack Esmaralda du såg mig att jag shöper det jag vill ha 😂 😂 😂

58 Mercan :

skriven

Esmaralda jag drömde att min sister kommer från jobbet hem och hon visar till oss Stockholm märket kavaj som hon har shöpt och jag såg hundar katter och jag önskade mig att jag kunde ge till dem mat köt, Esmaralda har min dröm någonting med kavajen att göra som jag har givit bort till min mors sister så att Gud ska hjälpa våra katter och kattungar och alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

59 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet lite om den historien som C kvinna berätta för mig längensen som mellan två personer som jag tycker om är F kvinna och C kvinna men dom båda ogillar varandra.

Jag ska försöka väl inte prata med den person om andra person eller tvärtom. Det är bättre att jag inte prata om dom och var neutrala?

Dom ska blir glad och tycker roligt att prata med mig om allt så det gäller bara om min fokus ligger på den person och prata med den person?

Det är något som jag tänker på och det är viktigt att jag skapa en bra fred mellan dom genom min fokus på den person när jag umgås med den person och tvärtom samma sak?

Ha det bra

60 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag gjorde en fina video till C kvinna för hennes födelsedag i februari. Som jag ska skicka i messenger och hoppas hon gillar det men kommer hon gillar det?

Ha det bra

61 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag träffa C kvinna för hon fyller 50 år. Kommer vi ses i här våren?

Ha det bra

62 Misstjejen:

skriven

Hej

Känns som om jag längtar efter något just nu... jag vet inte vad men kommer den nyhet dyker upp snart?

Ha det bra

63 Misstjejen:

skriven

Hej
Jag kunde inte somna så jag undrar något nyhet kommer imorgon till mig?

Jag känna av en energi som är längtan och någon tänker på mig att vill berätta något för mig.

Kommer jag få vet något imorgon?

Ha det bra


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: