Gästbloggare....

Dagens gästbloggare är:  Farida
 
Hej
 
Jag kommer inte på någon bra lösning själv och vill gärna höra vad ni tycker.
 
Saken är den att jag har  två allra bästa vänner
 
En av  dom vännerna har jag haft sedan gymnasietiden och nu är vi 55 år gamla.
 
Den andre vännen kom in i mitt liv för tre år sedan.
 
Vi klickade snabbt och jättebra.
 
Nu är saken den att dessa två vännerna inte alls kommer överens.
 
Väninnan som jag haft längst hittar fel hela tiden på min nya väninna och nya väninnan försöker försvara sig.  Det funkar inte alls mellan dom.
 
Då så bestämde jag mig för att bara umgås med dem på tu man hand.
 
Dock frågar äldsta väninnan ofta om jag träffat nya väninnan och berättar jag att jag har det
 
då säger hon tex att  jag föredrar nya väninnan, att jag förändrats, att vår relation inte är
 
densamma längre.  Bara negativiteter.
 
 
 
Jag har förklarat för henne att hon är min äldsta vän och betyder jättemycket för mig och detta har inte förändrats - men att jag bli lite ledsen när hon hackar på mig för att jag fått ytterligare en nära väninna
 
Jag tolkar det som att hon är avundsjuk och helst skulle vilja ha mig för sig själv
 
Medan jag tycker att jag har rätt att ha två nära väninnor.
 
 
 
Spelar ingen roll vad jag försöker säga, hon blir arg och sur fast hon i grunden är en väldigt fin vän.
 
Någon som har förslag på hur jag ska lösa detta ?
 
Jag vill ju helst ha båda i mitt liv.
 
Kram alla
 
 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är tråkig att jag har inte ens få uppfyllas en viss situationen med j henne. Men kommer vi ses igen något gång i här livet. Finns öde för det?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Men jag har inte sett en serie som heter orange is the new black och hon påminnas om skådespelare lauran prepon.

Jag drömmar om den vackra kvinna från badhuset. vi är i fängelse och pratar om en viss.

Hur kan det blir? Har vi telepati? Har hon tänker på mig?

Vill du berätta något om det?

Ha det bra

3 Skorpan:

skriven

Ja det var ju ingen kul sits du hamnat i Farida. Visst är du berättigad till två väninnor, det är klart, o har den "första väninnan" svårt att acceptera det ja då ska inte du ta det på dina axlar även om jag förstår att du inte vill göra henne ledsen. Har hon månne byggt sitt liv för mycket kring er två, låter lite så o då är det kanske dags att ändra lite på detta? Lätt, nej absolut inte o det kan ju finnas en viss risk för uppbrott också, men hoppas inte det... Lycka till :).

Pigg o utvilad efter en natts sömn, icke ;), o det är väl konstigt. Rör på mig om dagarna o får frisk luft o ändå är sömnen inte bra, märkligt. Drömde att min kusin hade fått barn o jag visste inte ens att hon hade väntat barn. Babyn somnade fridfullt i min famn då jag lindade in den i filten, tyckte dock att den hade lite märkliga fötter... Märklig o utopistisk dröm, min kusin närmar sig de sextio o förstår inte varifrån jag fick in henne på min drömradar ;D? Allt är möjligt i drömmarnas värld.

Söndag, igen. Tror att jag skulle behöva ha lite ledigt igen ;). Nåt nytt på inkommande snser för mig Es?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, allt kan ske i drömmarnas värld ! En gång födde jag en gnagare, som visserligen var väldigt söt och gullig men dock en gnagare ! PLanera din ledighet och se till så du ger dig både vila och mental påfyllning, kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag måste bara fråga dig. Jag tänker på för fåtal personer som visste att jag gillar tjocka kvinnor.

Jag kommer på att C kvinna vet inte väl om det?

Men jag vill inte väl berätta för henne men vet hon inte ens fortfarande? Det hoppas jag på men gör det?

Ha det bra

5 L:

skriven

Det är ju inte upp till dig att lösa, Fadima, utan det ligger ju hos din väninna som är svartsjuk. Något som hon själv får jobba med.

En fråga. Är orolig över att jag inte ska hitta nytt jobb nu i vår. Har sökt några nya och lagt ut lite krokar, men det känns hopplöst. Hur ser det ut?

Kram L

Svar: Ja, det kan dröja men ge dig inte, nytt jobb kommer, kram :)
Esmaralda

6 Linda N:

skriven

Hej Farida,

Jag tycker du resonerar väldigt klokt och att du gjort helt rätt.
Låter som du behöver ta ett snack ytterligare m den äldre väninnan för att se om du kan nå fram till henne.

Annars kanske ni kan trycka på paus tills hon kommit till insikt, för negativitet och kontrollbehov hör inte hemma i en sån fin och långvarig vänskap.💖

7 Till gästbloggare :

skriven

Du väljer båda. Det är ditt beslut, din rättighet. Det är okej av gamla vännen att känna att saker förändrats (om så är fallet att ni pratar och ses mindre) men mindre okej att tjata om fel hos andra människor du väljer att ha i ditt liv. Har man varit vänner så pass länge då ska man veta att man kan vara glad och trygg med att sin bästavän funnit andra vänner och lita på att de är en bra person du valt in i ditt liv.

Jag har en väninna jag känt i snart 14 år, vi kan ses efter flera års mellanrum ibland. Hon har många bekanta, vänner imed hobbys. Ibland kan jag tycka det är tråkigt när alla hobbys tar över men jag fokuserar snarare på vår vänskap i sig. Vi finns alltid där. Vi lyssnar alltid. Hon är den ända som firade min examen, min födelsedag etc och åkte flera timmar för detta.

Jag har känt en annan väninna i minst 12 år. Vi ses aldrig numera och pratar nästan aldrig. Men vi finns där om det skulle behövas och vi kommer alltid vara familj och älska varandra. Hon umgås mer med sin egna lilla familj och vänner därtill. Jag fokuserar på det bandet vi har.

Min allra bästavän som jag känt i 17 år har det aldrig varit större problem med att vi har andra vänner. Jag har alltid peppat henne att skaffa fler. För jag är trygg nog i att veta att vårt band är lika starkt och lika speciellt, det finns ingen annan som kan ta den platsen. Varken min eller hennes. Hon och jag har alltid tyckt samma sak genom åren att våra enskilda vänner är något vi aldrig själva skulle välja att vara vänner med. Vi kan inte förstå hur den andra kan klicka så bra med dem. Och de har aldrig varit en negativ konversation i det fallet, ingen avundsjuka och inget hat utan acceptans att vi klickar med olika människor även om den nya människan kanske inte alls är lik ens bästavän. Och varför är det så viktigt isåfall, att den nya människan du klickar med måste klicka och likna dina andra människor omkring dig?

Då kan man inte utvecklas eller lägga till de behov man har ur en relation. Det är som att man aldrig får hitta någon annan typ än sina ex partners. Du växer som peson var dag och somliga hänger inte med i din utveckling och istället för att acceptera att folk utvecklas, blir man avundsjuk och vill förhindra andras personliga väg. Medvetet/omedvetet men lika medveten påverkan.

Jag tycker du ska lyssna på dina egna råd och känslor i hur du ska gå tillväga kring din äldsta vän - för även om du får många god råd här på bloggen kommer ingen av oss att veta just erat band och det är bättre ni löser detta. Dock är det skönt med bekräftelse eller utåt perspektiv på det man känner när man inte nått fram till vännen själv.

Det jag brukar göra som vän, när jag inte är nöjd eller tänker att något förändrat - ta upp känslorna, försöka att se situationer ur bådas perspektiv men också stå fast vid att jag har för behov. Mina vänskaper har förändrats absolut och jag känner att dem inte på samma vis kan bemöta mig i ALLT vad jag söker i en vänskap, tex att träffas flera gånger i veckan eller minst en gång i månaden. De är dels för vi är så utspridda också. Då får jag antingen vara missnöjd eller acceptera och finna andra vänner som kan
uppfylla just det behovet. Precis som dem fyllt andra vänner i sin omkrets!

Om det är sig likt i er kontakt och umgänge så hade jag som vän bara accepterat att du umgås med andra på din tid och bara tacksam för att du behandlar mig precis lika dant som innan. Ni måste inte umgås ihop, det är säkert bättre ni fortsätter umgås enskilt. Du kan alltid säga åt din äldsta vän att om ni inte kan prata om ett ämne/person är det bättre ni låter bli. Ni ska veta vart ni har varandra. Försök bara va bestämd och gå inte emot din egna känsla. Offra inte andra du mår bra av pga 1 person. Jag förstår att åratal är svårt att släppa, men är de det som krävs eller en paus så får de så bli ibland. Jag bröt kontakten med min bästavän och vi hittade tillbaka 1-2 år senare. Man kan inte ta vad som helst för att man är vänner partners eller familj. Men det mesta går att lösa om man är öppen mot andra och lyssnar på andra

Ly

8 Valmofrun:

skriven

Åh kära Farida

Fasen vad jag känner med dig. Man vill göra alla till lags och du vill ju bara att alla ska komma överens och gilla varandra, så som du gillar dem.

Tyvärr funkar inte livet så. Har din bästa väninna sen många år bestämt sig för att ogilla din nya vän så får hon göra det. Och det är upp till dig att sätta din egna gräns gentemot henne. Det spelar ingen roll hur länge ni har känt varandra. Alla förändras (förhoppningsvis) till det bättre. Och om hon upplever att hon är på väg att förlora dig när du börjar känna dig starkare och mer tillfreds, samt även glad för att du har en ny väninna i ditt liv, så kanske hon är skrämd av detta? Ni har ju haft varandra så länge och nu kommer någon in och "tar dig ifrån henne". Men det är inte ditt fel.

Om skulle uppstå pajkastning mellan dina två vänner så vänd dig om och gå ifrån dem båda.

Massa kärlek i en knivig situation.

9 Bjork:

skriven

Hej vill bara tacka för svaret om glasögoen och linserna.

Dom är nu beställda och kommer få dom rätt snart?

Kram

10 Naturvän:

skriven

Hej!

Du skall ju känna att du umgås med vem du vill, inget som din väninna skall påverka. Är det verkligen en vän som uppträder så? Här hade jag klart och tydligt satt ner foten, riktiga vänner kan man vara uppriktig med.

Har äntligen fått Netflix och ikväll skall jag se om Better Call Saul har kommit med nya avsnitt. (Amerikanske advokaten)

Ännu ett musiktips, kan ju pigga upp i vintermörkret, sångerskan heter Gabi Hartmann och låten Buzzing Bee. Ja vad vore livet utan musik???

Kram


Svar: Jag älskar Better call Saul !Tack för musiktips, kram :)
Esmaralda

11 Alie:

skriven

Godmorgon,
Tack för ditt blogginlägg Farida. Jag tänker så här.. Problemet ligger ju inte hos dig, egentligen. När man är vuxen och 55 år ska man inte behöva förklara sig för sina väninnor vem man umgås med eller behöva välja för att den ena inte tycker det passar. Det kan säkert stämma att din äldsta väninna är avundsjuk för att hon inte har bara dig, jag har själv stött på just detta själv, men det är hennes problem, inte ditt. Kan hon inte unna dig att lära känna nya vänner och få nya väninnor i ditt liv då kanske du ska fundera på om du har kvar din väninna för hennes skull eller för din.
Mitt förslag är att bjuda in båda två och säga som detta är och få dem lösa problemmet sins emellan. Det viktiga är att du själv umgås med dem du vill.
Lycka till! :)

Es: Ser du något om jobbuppdrag för mig.. kan det bli lite fortsatt nattpass i Februari, eller kommer annat?
Kram och fin dag! :)

Svar: Det kan bli lite mer pass på natten men något annat kommer så småningom, kram :)
Esmaralda

12 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Jag förstår dej i din situation och det är inte lätt när man står i mitten. Du har ju försökt men du måste nog försöka prata med båda. Hoppas det löser sej för vänner ska man vara rädd om🌸
Äntligen söndag och ikväll tar jag lite helg efter några dagars jobb o slit. Massage står på schemat och det ska bli underbart. Sen är jag ju lite efter i teknik o så men nu äntligen har jag skaffat bredband och då också givetvis Netflix och jag är frälst allaredan. Nu ska det glos på tv minsann😅 igår blev det lite 50 shades of Grey🙈 ligger det nån dejt o väntar runt hörnet för min del tro?
Kram🥰

Svar: Härligt med massage, det kommer göra dig gott.Härligt med Netflix !
En dejt kan närma sig, kram :)
Esmaralda

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Först tack Farida för att du gästbloggar <3
Har du varit tydlig med hur du upplever och känner så ligger bollen hos henne. Sen är inte jag den som kan ge bästa väninnaråd då jag inte direkt har ngr .
Lycka till !

Idag kommer söner med flickvänner på lunch .Jag har gjort jordgubbstårta till namnsdagsbarnet. Ska bli roligt att ha dom här en stund allihop.

Ha en fantastisk Söndag ! Det tänker jag ha ;-)
Kram Anki med flock

Svar: Vilken härlig dag du har framför dig ! Mina gäster har åkt hem... så idag ska jag skriva seanser, ta en promenad och tvätta!Kram på dej och flocken :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tror också att A saknade mig. Han ältar på igår med samma saker. Det börjar bli lite tjatigt. Han får se till att ändra på sig själv lite med. Kommer han ta upp själv och föreslå en dejt ? För egentligen så tror jag att han vill ses. Jag är trött på att fråga och lirka med honom.
Kram

15 Helena Ir :

skriven

Svårt läge! Jag har erfarenhet själv av en väninna som jag känt sedan 80 talet, hon började i stort sätt alltid med gliringar om att jag umgicks mer med andra väninnor när jag även träffade nya. Hon började hitta fel på min klädsel som hon tyckte påverkades av någon ny människa i mitt liv. Jag gillar inte när någon människa talar om hur jag ska leva mitt liv, vem jag ska träffa eller göra saker med. Jag gör inte sånt själv..tjat och tråkigheter förstör vänskap. Trist kanske men min vänskap med den äldre väninnan blev för påfrestande och vi hörs inte längre idag. Istället har jag en annan väninna från skoltiden kvar och vi skulle aldrig bete oss så mot varandra. Man äger ingen annan människa.
Så vi tillåter oss att vara fria att även umgås med andra väninnor. Hoppas det löser sig för dig..att du/ni hittar något som känns bra för er båda! Lycka till!

Kram

16 Misst57 :

skriven

Hej!

Vad är det han gillar om mig? Kram :)

Svar: Din utstrålning, kram :)
Esmaralda

17 EE:

skriven

Har tyvärr inget förslag på lösning, men håller med dig att du har rätt till två nära vänner och tror med din äldsta vännina är avundsjuk och rädd att förlora dig helt.

Es, nu har det kommit upp en möjlighet på mitt jobb. Högre lön och mer ansvar skulle det innebära. Men ändå samma uppgifter som nu på stora hela. De lovade 4 platserna har såklart blivit 2… vilket innebär att vi är tre killar och jag som är intresserade och ev aktuella.

Jag är ju ganska säker på att min närmaste kollega och en annan kille som har en nära relation till sin arbetsledare kommer få dessa tjänster. Min nära kollega och vår arbetsledare har sedan dag ett visst att de är nära och har en agenda för att utveckla honom. Det är oerhört tydligt för mig och trots att jag sagt till så förstår dom inte, eller ja de förstår men bryr sig inte tror jag.

Men hur som har jag sagt till chefen att jag är intresserad av tjänsten/rollen. Mer kan jag inte göra tänker jag.

Känner att jag står stilla i utveckling på jobbet och något behöver hända för snart tappar jag helt känslan för mitt arbete. Trots att jag trivs på företaget, avdelningen och med mina kollegor. Är en tråkig känsla att behöva söka nytt jobb pga bristen på utveckling när man trivs.

Nu ska jag försöka njuta av denna kyliga söndag. Hoppas alla har det så bra de kan. Kram

Svar: Det ser ut som om du har runt 60 % chans att få tjänsten, kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Jag tror din ”gamla” vän är svartsjuk på er relation. Från att vara den enda till att behöva dela dig. Jag har folk i mitt umgänge som jag inte tycker om men jag biter ihop och väljer att sitta långt ifrån eller att inte ens prata med dem. Hoppas det löser sig för dig!

Gårdagen var rätt så bra men de flesta arbetar med på skolor med den pedagogiken redan. Men det kommer vara så mycket att göra i kursen så jag är ju glad att jag har förberett allt inför våren redan. Har 2 saker att kopiera upp annars är allt klart och påväg att sättas in k pärmar. Måste bara få tag på alla böckerna. Hoppas min kompis har tid att gå ner och hämta idag.
Märker att hon inte har tid med något längre vilket konstant irriterar ”jag hinner inte” ”jag har inte tid”. Aja kanske blir bättre när hennes barn är 5 eller något..
jag hoppas inte jag blir den som inte kan lämna bort mitt barn i framtiden iallafall..

Idag blir det städa och läsa inför lite saker på onsdag..

Kram

Svar: Jättebra att du har ordning och framförhållning, det är viktigt !Kram :)
Esmaralda

19 Klara:

skriven

Hej Frida, förstår att det är svårt när din äldsta väninna blir sådär avundsjuk. Låter mest som att hon är rädd att du ska prioritera den nya väninnan istället.

Kanske att du säger till din äldsta väninna att du inte riktigt har lust att prata om din nya väninna när ni umgås och att det är okej att de inte kommer överens men att du gör det. Tror att du borde typ ”låsas som att det regnar” så att din äldre väninna taggar ner lite och förstår att du verken har lust att prata om din nya vän men också så att hon kanske ändrar inställning och inte blir lika triggad fram över.

Kram Klara

20 Solstjärnan:

skriven

Klart att båda dessa vänner ska finnas i ditt liv.
Kanske lättast att träffa dom enskilt.
Din väninna sedan långt tillbaka är nog orolig att du glömmer henne och att du kanske tom väljer bort henne helt när du umgås med den nya väninnan.
Du har berättat åt henne att hon är viktigt för dig.Men hon har svårt att höra om vad du gjort med din "nya"väninna.Endera undviker ni att prata om den nya väninnan o det ni gjort eller så pratar ni och den gamla väninnan får smälta en bit i taget.Inte lätt.Men jag skulle nog välja att prata om den nya väninnan o sedan påminna den "gamla" om att du inte blir direkt glad över hur hon reagerar.
Du nämner inte något om din gamla väninna har själv andra vänner förutom dig.En väninna utesluter ju inte den andra😊
Vänner är en rikedom.😊Dom är olika,vilket är en rikedom.Vissa förblir eviga,vissa kortvarigare.

Oj detta blev råddigt skrivet..

Es, jag har en väninna på mitt nuvarande jobb.Upphör vår vänskap när jag sen byter jobb eller fortgår den?
Har även goda hundägare vänner här jag bor,upphör dessa vänskapen sen när jag flyttar eller kvarstår någon av dem?

Ha det så bra!
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Det känns som om du och väninnan på jobb kommer fortsätta hålla kontakt och även i alla fall en av hundägarna, är du själv aktiv i att behålla vänskapen så kommer det att påverka positivt, kram :)
Esmaralda

21 Mats:

skriven

Hej igen
hoppas du har det bra.
har inte så mycket kontakt med mina barn dom bor för långt bort har ju inte råd att köra dit.
ser du nått om vår kontakt blir bättre blir min ekonomi bättre så jag kan hälsa på dem
får jag ihop mitt stora projekt nångång, känns lite motigt just nu.
Kram Mats

Svar: Ha regelbundet kontakt med barnen via telefon och sociala medier...planera i tid att besöka dem så du hinner så ihop vad det kostar. De behöver känna att du prioriterar dem. Kram :)
Esmaralda

22 Mth:

skriven

Hej!
Kommer hon svara på mitt mess?
Kram!

23 Misst57 :

skriven

Hej! Tack för ditt svar på förra frågan. Vad gillar han om mig i utseendet? Kram! :)

24 Skrållann:

skriven

Hej!
Det var ingen rolig situation du hamnat i men det låter som ren avundsjuka. Jag har en absolut allra bästa vän som har funnits vid min sida sedan förskolan men under åren har det dykt upp nya goda vänner för oss båda. Det unnar vi båda varandra och någon avundsjuka har aldrig uppstått. Vi vet var vi har varandra och det kan gå långa stunder innan vi hörs men vänskapen består oavsett. Vänner ger varandra energi inte tvärtom.

Igår hade vi en bra dag och jag och dottern. Valet till gymnasiet klarnade för henne, vi åt god lunch och gick i affärer och avslutade dagen med att hela familjen samlades till middag.
Sedan hade hon lite kontakt med sin gamla vän och de redde ut ett par saker. Hon verkade nöjd med det också och jag hoppas att hon snart kan gå vidare. Dock sänder han lite signaler som att känslor fortfarande finns och innerst inne hoppas hon nog det finns en chans att de blir tillsammans igen men den chansen är nog körd?!

Kram❤️

25 Söndag:

skriven

Jag skulle bara vara tydlig och säga att inget skitsnack om någon och accepteras inte det så blir det ingen kontakt. Inte lätt med människor och önskar dig allt gott och hoppas att det löser sig på bästa sätt! Kram

Kärleksdröm i natt och en fin man valde mig framför några snyggingar :) Bara en dröm eller närmar jag och soulmaten varandra? Jag fyller 42 år i morgon och nu börjar det faktiskt bli dags för annars hinner vi inte få någon tid tillsammans innan vi far till Alltet :) Inget firande för barnbarnet idag eller åker ni dit i morgon?

Ha en gosig dag!
Kram

26 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det igen med änglar/andarna? Jag känner igen det när du kunde inte svar på dessa frågor. Jag vill inte få höra om vad är deras ord. Det är lite skrämmande för mig. Det har blir så nu mer och mer med tid. Jag undvika det. Det är kanske påminnas lite om C kvinna i mig själv.

Jag hoppas bara änglar kunde förstår och respekt min besluta. Kommer dom gör det?

Ha det bra

27 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill bara säger att jag har märker mer att det finns likhet mellan mig och C kvinna. Det handlar om våra själar som ihopsatt på något sätta.

Jag tror att jag börja blir lite som c kvinna på något sätta. Grund av våra själar som jag har förstår på en taget

Det kan var stämmer på hur jag förändras på en sätta?

Ha det bra

28 Klara:

skriven

Hej es, flörtade R med Mikaela för två år sen på midsommaraftonen? Kan inte glömma det jag såg…
Mvh klara

29 Mig:

skriven

Hej esmarslda.

Tror du situationen med två jobb där jag blivit bokad på samma dagar kommer att lösa sig?
Eller kommer jag tvingas att göra någon sur?

Kram

30 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Min kusin Linda har ju haft de så jobbigt med sitt ex och jag ser verkligen hur kära hon och Mattias är. Funkar så bra med barnen också, alla håller sams. Att bröllopsklockorna kommer ringa för dom kan ja allt tänka mig. Jag undrar bara om det blir ett utomlands bröllop för henne (vet att hon har nämnt att hon vill ha de) eller om de blir i heliga Sverige?? Ser du om de blir ett stort eller litet bröllop?? Kommer dom få ett fint bröllop?? Ser du några detaljer?? Tycker hon förtjänar det bästa. Kram Zoey 💕

31 Bella:

skriven

Godmorgon☺️
Blev inte familjen ute på farmen i Irland, men pratade med en annan i onsdags och vi båda fick en bra känsla! Två barn som går i skolan, och väldigt mycket fritid precis som jag vill! 😊 Tror att jag kommer välja den familjen, och då blir det flytt i början av mars, ska ju redan dit för en konsert lite innan, så då hinner jag leva lite i Dublin och även träffa en som ja kanske ska spela musik med där, detta känns bra faktiskt! ☘️❤️ Blir det bra för mig?

Kramar

Svar: Ja, det känns som att det ska kunna bli bra, kram :)
Esmaralda

32 Lupin:

skriven

Hej Es,
Vad är oddsen att vi får till någonting mellan oss? Tänker han på mig någon gång och faktiskt vill..? Den där andra han har rinner väl ut i sanden snart? Kram :)🌱


Svar: Oddsen är fifty fifty just nu.. du får helt enkelt vänta och se och själv känna in hur du vill ha det, kram :)
Esmaralda

33 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Igge hälsar att han ser fram mot att få healing av Nettan från Färöarna. Healingen har bidragit till att han har återhämtat sig över förväntan från de trauman han har varit med om som hemlös katt. :)

Själv ser jag fram mot att få distanshealing av dig, har en känsla av att det kan bli lika mäktigt som när du sände från Klagomuren i Jerusalem.

Kramar från matte & Igge 🐈‍⬛

Svar: Ja, jag minns ju att Igge var med i Nettans djurhealing och han var i väldigt gott sällskap med andra husdjur av olika sort !Jag tror också att storhealingen kommer bli speciell den här gången från Färöarna, kram :)
Esmaralda

34 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tror också att A saknade mig. Han ältar på igår med samma saker. Det börjar bli lite tjatigt. Han får se till att ändra på sig själv lite med. Kommer han ta upp själv och föreslå en dejt ? För egentligen så tror jag att han vill ses. Jag är trött på att fråga och lirka med honom. Jag vet ju förmodligen själv svaret men det är så svårt och ge upp allt. Tror det kan bli bra och han har lugnat ner sig till parmiddagen i februari. Och att det kan bl mysigt. Vad tror du Es ?

35 A:

skriven

Du kanske ska ge förslag till din väninna att när ni ses då pratar ni inte om andra. Det vore det bästa, sådär kan du ju inte ha det. Lycka till.

Haft en bra helg, tagit det lungt och varit på badhuset. Nästa vecka ska jag på massage, till badhuset igen och för sista gången betalat min parkeringsplats som var på 550 kr. Blir pengar över. Har nu gått ner i tid så jag slutar tidigare varje dag, tid är värt mer än pengar.

Är väldigt bekvämt med bil, men egentligen MÅSTE jag inte ha nån. Sälja den och använda pengarna till en resa för mig och dottern vid nyår? Och kanske leasa en bil istället... funderar..

Min dotter kommer byta skola i höst och jag planerar att ha en lugn sommar med dottern i år, bara göra små utflykter och se vad kommunen har för gratis aktiviteter.

Detta år känns hoppfullt.

Hoppas ni hade en bra kväll igår i spabadet!

Kram!

36 J :

skriven

Har inte fått den känslan eller någon anledning att tro det men jag har sett att min dejt varit väldigt mer aktiv på Snapchat än han varit innan och undrar om jag behöver övertänka det? :) har så mycket crap i bagaget så man får ju alltid mongo tankar bara för att man är så van (ptsd) men är trygg inombords så försöker alltid va positiv ändå. Och ja, jag ska sluta ”stalka” de är inte en fin egenskap

Kram

Svar: Bara släpp det, och tänk att OM ni blir exklusiva då kommer han inte att ragga på sociala medier men fram tills dess så gör ni precis som ni vill... kram :)
Esmaralda

37 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja ledigheten är ju först på kommande, kanske om två månader om nu chefen förhåller sig positivt till det? Han har jäkla stort behov av att leka chef o det är störande i vårt lilla team... Nåja, vem vet kanske det nya jobbet kommer tidigare än väntat ;D. Hoppas kanman ju o med en månads uppsägningstid går ju tiden mellan två jobb rätt fort... O det inser nog inte vissa ;).
Kram Skorpan

38 Emma:

skriven

Hej

Jag och P planerar resa under sommaren, hur går det?

Svar: PLanera i god tid och resan blir av och blir bra :) Kram
Esmaralda

39 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag diskuterade med mitt ex om det skulle hända honom något, hur skulle jag få veta det? Han lever i ett farligt land och är särskilt utsatt i sitt arbete. Direkt måltavla för talibanerna. Han sa att jag skulle få veta om något hände honom.

Men jag undrar HUR. Då det inte finns någon som kunde meddela mig?

Skulle jag få veta om något händer honom?

Kram

Svar: Det känns som om han har en plan kring detta men jag kan inte se vilken, kram :)
Esmaralda

40 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du möjlighet för bostad för min bror Esmaralda i mitten av året 🙂 🤗❤️😊

41 Jossan :

skriven

Nu är julen ute ur hemmet äntligen! Skönt när det blir gjort. Nu är det bara mer städning att göra men det orkar jag inte göra just nu. Julen tog för mycket krafter på mig. Måste orka plugga och läsa texten från jobbet.
Hur tänkte jag med 100% jobb och 50% plugg 🫠

Aja får väl sätta igång.

Funderar på en ny coach och hoppas hon kan stötta mig på ett annat sätt en den jag hade..

Kram

Svar: Alltid skönt när man får undan julen !Ja, pröva gärna en ny coach och var tydlig med vad du förväntar dig och vill ha, kram :)
Esmaralda

42 Mercan :

skriven

Esmaralda 😎😎😎😂😂😂en kvinna spådde mig i türkisk tellwe att jag ska träffa mannen med gott hjärta under Maj, Esmaralda hon sa att min bror ska träffa ny tjej 23 February 2023 och 8 April 2024 och 10 February - 7Maj 2025,ser du Esmaralda att min bror kommer träffa tjejen som är rätt 8 April 2024 och gifter sig med henne 2025 🤔 du såg att min bror ska träffa en tjej först innan den rätta kommer 🤔 jag skickar grattis tarot eller Kaffe och ibland skriver verkliga spådamer 😎😎😎😂😂😂men alla ser inte riktigt väldig sällan 😎😎😎😂😂😂

Svar: Jag ser inte riktigt dessa datum, men så är jag inte heller så bra på att sia tidsmässigt när saker och ting ska ske, kram :)
Esmaralda

43 Mickis:

skriven

Träffade poliskompisen och hennes pojkvän idag och hon berättade bla att hennes kollegor går på knäna nu efter allt som sker i Sthlm. Hon har alltid varit någon som jag avundats lite :) Hon är trevlig, snygg, polis, har en fin pojkvän och jag känner mig alltid liiite misslyckad när vi träffats :) Det är fint att se hur mycket han älskar henne och kanske jag en dag ( har svårt att tro på det ) har någon som tycker att jag är den finaste och mest intressanta tjejen. Aldrig fått uppleva det utan alltid känt mig som nr 2,3,4 5 osv.
Kramis

Svar: Ja, det är fruktansvärt det som sker... hela världen håller ju på att bli smått galen !Du har ingen anledning att känna dig misslyckad. för att vara misslyckad är du ljusår ifrån ! Inget snack om den saken. Kram :)
Esmaralda

44 Ciera:

skriven

Har nu ett tag funderat på om kollegan lagt märke till att jag småflörtat med honom ibland, typ med liten blinkning eller leende.
Om så, hur uppfattar han det, hur tar han till sig det?

Svar: Jag tror faktiskt inte att han tagit det som flirt, kram :)
Esmaralda

45 Misstjejen:

skriven

Hej

Imorgon kommer C kvinna smsar mig om datum. Jag undrar att ser hon emot fram att ha skype med mig efter sina födelsedag. Har hon efterlängtade om att skype med mig och present?

Ha det bra

46 Cecilia:

skriven

Jag tycker att du har hanterat situation bra Farida. Det verkar som att din väninna behöver jobba på sin svartsjuka och det finns inget mer du kan göra än att förklara att hon fortfarande är din vän trots att du umgås med en annan också.

Fråga: Tror du att det blev missförstånd med datumet i mejlet då han svarade mig? Kramar

47 Farida:

skriven

Tack snälla alla för era kommentarer
Det är värdefullt och hjälper mig att bearbeta och inse vad som blir bäst att göra. Stora kramen på er alla.

48 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Min kusin Linda har ju haft de så jobbigt med sitt ex och jag ser verkligen hur kära hon och Mattias är. Funkar så bra med barnen också, alla håller sams. Att bröllopsklockorna kommer ringa för dom kan ja allt tänka mig. Jag undrar bara om det blir ett utomlands bröllop för henne (vet att hon har nämnt att hon vill ha de) eller om de blir i heliga Sverige?? Ser du om de blir ett stort eller litet bröllop?? Kommer dom få ett fint bröllop?? Ser du några detaljer?? Tycker hon förtjänar det bästa. Kram Zoey 💕

49 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Min kusin Linda har ju haft de så jobbigt med sitt ex och jag ser verkligen hur kära hon och Mattias är. Funkar så bra med barnen också, alla håller sams. Att bröllopsklockorna kommer ringa för dom kan ja allt tänka mig. Jag undrar bara om det blir ett utomlands bröllop för henne (vet att hon har nämnt att hon vill ha de) eller om de blir i heliga Sverige?? Ser du om de blir ett stort eller litet bröllop?? Kommer dom få ett fint bröllop?? Ser du några detaljer?? Tycker hon förtjänar det bästa. Kram Zoey 💕

50 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Min kusin Linda har ju haft de så jobbigt med sitt ex och jag ser verkligen hur kära hon och Mattias är. Funkar så bra med barnen också, alla håller sams. Att bröllopsklockorna kommer ringa för dom kan ja allt tänka mig. Jag undrar bara om det blir ett utomlands bröllop för henne (vet att hon har nämnt att hon vill ha de) eller om de blir i heliga Sverige?? Ser du om de blir ett stort eller litet bröllop?? Kommer dom få ett fint bröllop?? Ser du några detaljer?? Tycker hon förtjänar det bästa. Kram Zoey 💕

51 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 😘 ❤️

52 Maleficent:

skriven

Ser det ut som det kommer ske någon sorts pengatransaktion i detta ärende med denna kvinna?
Alltså kommer pengar på någotvis vara inblandade?

tack

53 Mercan :

skriven

Esmaralda 🙂Söta Esmaralda visst att du är bra på att sia tidsmässigt enligt mig, jag tycker det för du såg hur många år det tar för möjlighet något från euro jackpott och hur många år det tar så att första våningen permanent blir till oss och när du ser någonting det händer, du hjälpte mig så mycket med allt söta Esmaralda 🤗 och du såg att det kommer hus åckså 🤗 du hjälpte mig när jag begravde söta kattungen i Bulgarien hemma Esmaralda 🤗Jag är så tacksam söta Esmaralda 🤗 ♥️🙂

54 J :

skriven

Tack för svaret! Men vi har ju valt att bara dejta varandra och inte skriva med andra, så jag antar att han håller de även om vi inte är ihop 🙈 du sa att du trodde han tog bort dejting aporna som han sa och de har jag känt iaf, inget tecken på de och han verkar stå för vad han säger



Kram

55 J :

skriven

Tack för svaret! Men vi har ju valt att bara dejta varandra och inte skriva med andra, så jag antar att han håller de även om vi inte är ihop 🙈 du sa att du trodde han tog bort dejting aporna som han sa och de har jag känt iaf, inget tecken på de och han verkar stå för vad han säger



Kram

56 J :

skriven

Tack för svaret! Men vi har ju valt att bara dejta varandra och inte skriva med andra, så jag antar att han håller de även om vi inte är ihop 🙈 du sa att du trodde han tog bort dejting aporna som han sa och de har jag känt iaf, inget tecken på de och han verkar stå för vad han säger



Kram

57 Vb:

skriven

Jag har han och han mig! Går det att tro på honom i grabbutlands resor han gör ….och i framtiden? Eller egentligen älskar mig?

58 Sunshine :

skriven

Hej bästa ES!

Jag har en jobbrelaterad fråga. Kommer jag jobba kvar på mitt nuvarande jobb eller kommer jag gå vidare till nästa jobb? Tacksam för ett svar.

59 + och -:

skriven

Så mycket energi Minus forcerar tar så mycket allt rämnar blir så uttömd
Plus = skapar bättre mot jämnvikten
I övrigt tror jag polerna harmonierar (de behöver)varann

Blink*

Kläm!






-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: