Lyckas i livet......

Ska man lyckas i livet så behöver man insikt, självinsikt.

Vilket alls inte så enkelt som man kan  förledas tro.

Ibland har man en falsk insikt och  känner att  ens egna tillkortakommanden beror på andra personer… det är andra som får mig att må dåligt, som gör att jag inte utvecklas och som har negativ påverkan på mig.

 
 

Att gå i försvar gör alla någon gång.. men ibland kan detta försvar bli så grundmurat och kompakt att man stoppar sig själv från glädje och utveckling.

Lever du i ett dåligt förhållande… då ska du inte skylla på din partner utan du ska själv ansvara för hur du mår i relationen.. åtgärda det du vill åtgärda.. ta ditt pick och pack och starta om på egen hand… osv…

 

Har du ett arbete som suger… då fattar du beslut kring detta, vad krävs för ett byte av arbete ? En utbildning kanske ? En flytt ?  Äg problemet och vidta åtgärder för att det ska bli mer som du vill.

Har du inga vänner eftersom du tycker folk är knasiga, då behöver du se över hur du själv agerar i vänskapsrelationer

Vill du bli vän med någon som du är ovän med.. gå igenom ditt eget beteende och försök se dig själv med andras ögon… inse vilka fel du gjort och därmed kan du bli den förste av er om ber om ursäkt

 

 

 

 

Utvärdera dig själv då och då, så ärligt du kan.

Reflektera  en stund.

Som Dalai Lama ade : ”Att ha en större självkännedom eller -förståelse innebär att ha ett bättre grepp om verkligheten”

💖

I går var vi bjuda hem till mamma  som tyckte synd om barnbarnet, dvs sonen, som inte fått gravad lax i jul... hans favorit nummer 1.

Så vi , tillsammans med sonen blev bjudna på laxmiddag.

Hur gott som helst.

 

 

 Mamma i full färd med förberedelser
 
 
Här har vi brandmanssonen vid det fint dukade bordet
 
Så småningom brann ljuset  ner och själva ljusstaken  stod i ljusan låga och då fick brandmannen rycka ut 😂
 
 Gravlax med goda tillbehör... det är bara den kokta potatisen och hemgjorda gravlaxsåsen som inte kom med på bild
 
 
Och så rundar vi av med kaffe & semlor......
En härlig eftermiddag & kväll !

 

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet att jag kan inte ihågkomna allt men jag undrar varför det har börja att en del ställa en fråga om jag minnas en vissa händelser även om jag har sagt att jag minnas inte något av det. "Jo, det ihågkomna du" men hur ska jag ihågkomna det om jag minnas inte något av det.

Det förvånar mig lite på en del som sagt så till mig på sistone tider.

Jag undrar vad dom väntar sig av mig att minnas allt? Jag minnas bara dessa händelser som intressant mig.

Varför ställa dom såna fråga "jo, det ihågkomna du" men jag minnas inte. Men hur kommer det sig?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker på en film som heter the prom på netflix. För längesen jag har vilja ser den med B kvinna men det blir aldrig av men jag undrar om hon har sett den filmen ändå?

Har hon några tankar om det och är det positiv?

Ha det bra

Svar: Tveksamt om hon sett filmen, kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar en sak att jag har sett alla olika individer. En del är lite konstigt.

Jag undrar över min rollen i arbetsplatsen för allmänheten. Är jag mer professionella än vad jag trodde att bemötas alla oavsett var och vilka i allmänheten är jag professionella än vad jag kan trodde själv?

Jag undrar om är jag professionella mot alla än vad jag trodde själv?

Ha det bra

4 A:

skriven

Ser väldigt gott ut, det din mamma lagat! Så pigg och fräsch hon är din mamma, efter hjärtoperation.

Jag har tre alternativ angående jobb... söka helt nya jobb, fortsätta plugga inom turism eller fortsätta på min nuvarande arbetsplats men försöka få till en ny tjänst - som behövs och som jag har gett förslag till. En liten röst inom mig säger dock att jag bör lämna denna arbetsplats helt och hållet. Varför fortsätta kämpa med något som inte fungerar? Ser du nåt vad jag borde göra?

Inte hört nåt från tjänsten jag sökte än.

Trevlig söndag!

Kram!

Svar: Du känner att du bör lämna nuvarande arbetsplats och din egen röst är viktigast och den ska du lyssna till men lämna inte förrän du har något nytt, kram :)
Esmaralda

5 Blomman:

skriven

Jag blir så taggad på att jobba med mig själv när jag läser ditt inlägg. Jag ska försöka vara mer positiv och tacksam, som jag var ”förr”.

Känns det som att ett husköp kan bli aktuellt i år?
Om inte händer det något speciellt i år?


Svar: Det närmar sig ett husköp men svårt att säga om det blir just i år, kram :)
Esmaralda

6 J:

skriven

Gomorgon!
Varför ljuger den nya arbetskollegan om mig till dem andra?
Kram

Svar: För att göra sig lite viktig, kram :)
Esmaralda

7 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Utvärdera mig själv det gör jag och försöker planera realistiskt inför framtiden, om jag sedan kan realisera mina planer det är en annan sak.

I dag skall jag vara hundvakt ett tag, min vän i byn har frågat och hunden verkar acceptera mig, en terrier som verkar väldigt lugn.

En fråga, ser du om det blir fortsatt fin kontakt med husse och hund för min del och att vi kan träffas oftare?

Vilken fest med lax och tillbehör, har aldrig provat göra gravlaxsås själv, det kanske inte är så svårt.

Kram


Svar: Ja, det kan bli lite mer umgänge med hund och husse! Gravlaxsås är enkelt att göra själv och väldigt gott... sen kan man fuska också och köpa en burk färdig och blanda med en burk creme fraiche, lika delar och det smakar nästan som hemgjort ! Kram :)
Esmaralda

8 Fröken hoppfull:

skriven

Godmorgon
Jag vill nog säga att jag både har självinsikt och självkännedom. Jag är både klok och gör oftast!!! bra val.. ändå kan saker gå fel..
Just idag skulle jag behöva ett uppmuntrande ord , har du något sådant till mig Es? 🙏✨
Kram :)

Svar: Jadå, ibland går det åt pipsvängen oavsett !Känn efter inom dig.. hitta den goda och bra känslan och luta dig mot den, kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Ja en utmaning är det ibland, att kunna sätta fingret på var det "dåliga" sitter. Är det min attityd till något o går den att ändra på, eller är det kanske dags att dra vidare inom detta "område"...

Vilken härlig överraskning ni blev bjudna på, jul igen :). Ser så gott ut o din mamma ser ut att må mycket bra Es, eller hur?

Här fortsätter mitt aktiva drömmande o däri ingick ett barn utan körkort som körde vår bil o min bil, som inte ens var min, blev stulen o då jag hittade den hade man börjat tömma den på säten o motor o allt möjligt. Sen väntade jag på att ett snöoväder skulle gå över o somnade i en stol utan att vakta min ryggsäck. Nånstans fanns många barn o ja det var verkligen mycket som pågick ;D. Ett hopkok av mitt liv kanake?

Har funderat på tidigare liv o kommit fram till att jag kanske har vaskat guld, mekat med maskiner, spelat harpa, fast det sistnämnda låter nog konstigt, vad tror du Es, har jag gjort något av detta i tidigare liv?

Så är det söndag igen...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja tack, mamma mår så mycket bättre nu !I tidigare liv har du absolut vaskat guld och du har även varit trapper...... maskiner du mekat en hel del med men osäker om det varit ett yrke, harpan däremot får jag inte in i något sammanhang just nu, kram :)
Esmaralda

10 ThereseC:

skriven

Hej Es !
Jag läste gårdagens inlägg och när jag läste det här:
"Och när något bra kommer din väg… då ska du ALDRIG se det som att det är FÖR LITE bra… utan varje bra detalj ska du välkomna i djupet av ditt hjärta, se och famna och låta det goda fylla dig med en tacksam känsla."

När jag läste det kom jag att tänka på igår när jag var i stallet. Jag svor över att E inte hade tid att köra in en ny höbal, IGEN, och att jag och Astrid skulle få göra det för hand. Det är skit-tungt!
Det enda braiga med att det bara var Astrid och jag var att jag kunde arrangera Björn till att hjälpa till. Jag har velat testa länge och nu fanns det ingen på plats som kunde hindra mig. Så vi spände för Björn och sedan fick han hjälpa oss att dra balen på plats. Han var jättestolt ❤. Sen skulle jag mocka och jag svor över E en gång till eftersom han fortfarande inte fixat rampen till gödselhögen. Det är inte för att E är lat som han inte gör sina uppgifter. Det är för att det är dyrt att ha hästgård och han jobbar utanför gården för att ha råd och tiden/orken räcker inte alltid till. Jag har själv alltid sen jag var liten tänkt att jag skulle vilja ha en egen gård. Precis när jag hade tänkt dom där griniga tankarna om att E borde ha gjort det ena och det andra och att det var hemskt att han inte gjort det så började jag tänka på ett nytt sätt. Det är ju min dröm att ha en gård. Skitsamma om den inte är min på pappret, det här är mitt drömliv. Och i drömmen "ha en egen gård" ingår det att se till att höbalarna är på plats och att rampen till gödselhögen behöver fixas.
När man drömmer om egen gård är det så lätt att se en fridfull vy framför sig med hästar stående i sommarens kvällsljus och beta och se romantiska ut och allt det där med leriga vinterhagar, vattenpump som går sönder, översvämning i ligghallen och ramper till gödselhögen som behöver fixas finns liksom inte.
Men varför ska Gud ge mig en egen gård om jag inte vill ha den jag faktiskt har (även om den inte är min på pappret).
Jag har faktiskt fått det jag bad om❤.
Kram ThereseC

Svar: Ja, vad bra att du tänkte till här... just nu har du faktiskt en gård som behöver ditt ansvar och engagemang, kram :)
Esmaralda

11 55:

skriven

Kommer min son träffa någon i livet att bo ihop med? Det är han värd

Svar: Det kommer han att göra, kan dröja lite men det kommer, kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Självinsikt är bra men precis som du skriver inte så enkelt att förstå att man saknar det. Alla är vi olika.
Men så roligt att se mamma din så pigg ! Härligt mddagsbord ,här är en till som inte fått gravad lax .
Förstår att ni stortrivdes .Men du skojar väl inte tog ljusstaken eld väl ...

Här duggregna det i morse och snön försvinner med ishalka som följd och så kom grannen hem suck man får aldrig vara nöjd haha Nädå grannen måste ju få komma hem men snön hade väl ändå kunnat få vara kvar.

Ha nu en ljuvlig Söndag

Kram Anki med flock

Svar: Jodå, ljusstaken tog faktiskt eld på riktigt och en redig låga slog upp ! Men släckes ju snabbt, det var vid bordet där vi satt.Regn och grått hos oss och idag ska jag ägna mig åt att städa undan julen !
Kram :)
Esmaralda

13 Bjork:

skriven

Hej får jag gå på någon fotbolls match i sommar?

Kram

Svar: Ja, det finns det stora möjligheter att du gör, kram :)
Esmaralda

14 JustMe:

skriven

Hej Ez!

2023, ett år som jag är helt övertygad om har massor att erbjuda 🙂

Jag sökte ett jobb nära hemmet för en dryg månad sen, inte hört något alls ännu. Finns det någon chans för att jag fortfarande är aktuell för tjänsten?

Kram!

Svar: Ju mer tiden gått och går, desto mer minskar den chansen, kram :)
Esmaralda

15 Cecilia:

skriven

Vad gullig din mamma är som tänkte på din son och bjöd er hem på en lyxig laxmiddag. Semlorna såg inte helt fel ut, gud så gott!

Nu är det drygt 2 månader kvar tills flytt, men vi har inte fått något exakt datum av hyresvärden. Stämmer det preliminära datumet någorlunda eller blir det betydligt senare än så? Hoppas mer info kommer snart så jag kan börja planera med flytt- och städfirma. Kramar

Svar: Det lät stämma på ett ungefär även om det kan dra ut en aning längre på tiden, kram :)
Esmaralda

16 Labolina:

skriven

När vi flyttade in i vårt hus och jag fixade i trädgården så hittade jag en gammal hästsko i jorden. Jag har tolkat det som ett tecken på att huset kommer föra tur och lycka med sig, gjorde jag rätt i att se det som ett tecken?
God fortsättning, kramar!

Svar: Ja, det var ett positivt tecken, kram :)
Esmaralda

17 Mercan :

skriven

Esmaralda konstigt fråga 😂😂😂för du svarade att min bror kommer träffa en annan tjej först och så småningom kommer den som är rätt 😞 kommer min bror träffa en tjej eller två innan den rätta kommer 🤔

Svar: Kan vara så att han först träffar en annan innan det blir rätt, men det är svårt att se. IBland kan det dyka upp en liten fling och då är det svårt att se om det bara är en fling eller något mer handfast, kram :)
Esmaralda

18 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kan du se vad jag ännu behöver göra för att få ett nytt jobb? Vad är det som jag ännu inte gjort?

Blir mitt nästa jobb på finska? Jag skulle älska att få jobba på mitt modersmål svenska, eller ens engelska.

Kram

Svar: Fortsätt sök och kanske utvidga dina gränser lite mer... kram :)
Esmaralda

19 Lotta S:

skriven

Es, ser du vad i pappas hus som kommer att behöva repareras innan vi får det sålt?

Svar: Känns som om det i så fall bara är något mindre, kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Godmorgon
Ja tänk vad olika ser kan vara! Hos mig finns det inga som är singlar och bland din sons vänner finns det flera singlar. Jag kanske bor i fel del av Skåne!
Men funderar på vad folk som läser här om min verkligen tänker om mig. Tror jag låter mer deppig än vad jag egentligen är. För jag är en glad och positiv människa som alltid skrattar typ.
Jag vill iallafall tro att folk har en bra uppfattning om mig när de träffar mig och att folk vill känna mig. Någon vän till grannen sa till mig att hon blir alltid glad när hon ser mig för jag sprider sån glädje och energi. Kan tillägga att jag var som värst i min depression då.

Längtan efter kärlek är oerhört sjuk men den speglar inte vem jag är för utåt är jag för det mesta glad. Jag är inte min längtan.
Jag hoppas iallafall att människor jag träffar vill känna mig. För jag är en rätt ödmjuk och snäll person som tänker på alla andra. Eller jag hoppas det iallafall för jag vill alla gott.
I kärlek ger jag hela mig själv och mer. Hoppas mina blivande svärföräldrar och jag har en superbra relation. Och om han har syskon att vi kommer varandra nära också.

Min bästa vän säger iallafall att hon aldrig hade velat vara utan mig och att vi ska bo tillsammans på hemmet när vi glömmer varandra ska vi bli bästa vänner om och om igen.

Så någon som hade velat ha mig som svärdotter? Nä skämtosido! Är så opepp på att jobba imorgon. De schemat chefen satt upp inför studiedagen hjälp! Kommer vara trött innan lunch.

Idag får vi se vad dagen tar mig! Ska lägga allt jag ska skriva ut i en mapp och så ska jag lägga beslag på kopieringsmaskinen imorgon!

Kram

Svar: Javisst sprider du glädje och god energi !Du kommer vara omtyckt av din tillkommandes familj, helt klart :) Kram :)
Esmaralda

21 Orolig :

skriven

Då var min favorit butik i blåsväder igen. Tror du att det finns en risk att jag blir steril om jag köper deras kläder? Borde vara samma med hm. Läste att vårt användande av plastpåsar kan göra oss sterila.
Ska börja tvätta alla mina nyinköpta kläder minst 2 gånger innan användning från och med nu. Kommer de sluta med de kemikalierna?

Svar: Kemikalier är inte kul och det är nog bra att göra som du och tvätta ett par gånger innan användning, kram :)
Esmaralda

22 Na:

skriven

Hej esmarslda.
Smarrigt det ser ut.
Lärorik läsning också.

Es, är nyfiken på det nya året för mig.
Ser du något speciellt som kommer ske det här året? I kärlek? Studie eller i vänskap?

Kram

Svar: Positivt kommer och rätt snart men ser inte exakt vad, kram :)
Esmaralda

23 Mimmi K:

skriven

Hej Es!

Lätt att säga, ibland svårare att göra. Att agera konstruktivt kan låta så enkelt, men vi är också komplexa varelser i komplexa sammanhang. Och destruktiva situationer och relationer bryter ofta ner oss psykiskt, ibland kanske utan att vi till en början märker det. Trauma bonding, Cassandra-syndrom, mobbning, utanförskap etc. gör det svårare att orka agera och tänka/se klart.
Menar inte att man ska stanna kvar i energikrävande sammanhang som ett offer, men ofta är det en längre process som kräver mycket kraft och energi. Även om omgivningen tycker att man inte gör något alls åt sin situation, kanske man själv kämpar på med sina myrsteg framåt, mot målet. Men det kan ta sin tid.
Som sagt är man stark och intakt psykiskt kan det låta enkelt att bara agera och ta sig ur en situation, men ofta är det mer komplicerat. Den som är i ett dåligt förhållande tex. har ofta hunnit bli nedbruten och då är det svårare att bara packa väskan och gå. Det kan ta sin lilla tid....
I början är det love bombing och annat som gör att det kan ta tid innan man ser med klara ögon, och när man vaknar upp kanske man redan hunnit brytas ner, eller känslomässigt fastnat.
Man kan också bli så manipulerad av människor att man till slut tror att det är man själv som är problemet.

Been there, done that.

Att hitta, värna om och lita på sin inre kompass och magkänsla måste vara bland det viktigaste man kan göra.

Kram :-)

Svar: Visst är det som du säger och alls inte enkelt alla gångerMen även om det är komplext så måste man nog ibland stannar upp och rannsaka sig själv och känna av så man går länga rätt väg. Att lita på sig själv är A och O ! Kram :)
Esmaralda

24 Skrållann :

skriven

Hej!
Det är så klokt och jag försöker verkligen leva så. Att se min del i saker och mitt ansvar att göra förändring om jag känner mig onöjd. För några år sedan hade vi det rätt jobbigt i relationen. Jag började se på mig själv och vad jag bidrog till för att göra det bättre. Jag var ju inte själv så rolig. Det har känts ganska bra under många år men nu börjar vi hamna där igen. Jag tar upp saker som gnager direkt och jag försöker hitta på saker som kan föra oss närmre. Denna gång känns det lite svårare. Hittar vi på något tillsammans så blir det sällan som jag tänkt och jag känner mig oftast besviken. Han är alltid fokuserad på det vi är på ex, fotboll så sällskap finns ju ingen jättebehov av från hans sida. Tänker att vi denna gång kanske växt ifrån varandra och mina försök till förbättring känns futtiga. Kan det vara så att vi så småningom väljer att bryta upp äktenskapet eller kommer fortsätta leva varsina livsspår sida vid sida?

Kram❤️

Svar: Ja det ser ut att komma till en punkt ganska snart där ni antingen spottar i nävarna och sliter för att få relationen på rätt köl eller bestämmer er för skilda vägar, kram .)
Esmaralda

25 Helena Ir:

skriven

Ja, det är allt en del att tänka på för en själv också! Det är mycket som kan ställa till det! Ingen lätt skola det här livet!

Lilla Vissla hade inte hittats igår heller. Fynd har hittats, kanske efter henne. Hål i isen också. Idag ska hålet göras större och dykare ska undersöka.
En del har jag själv fått bekräftat av fynden, som jag kan se efteråt. Sökningen fortsätter men stort hopp finns det nog inte. Det här har verkligen berört mig mycket..känslomässigt och bilder jag sett!

Var förkyld kring jul, känns som det är på gång igen!
Så tar det lugnt igen då!

Så fint hon gjort din mamma för Er, underbar mamma har du!

Idag börjar Farmen, ska titta om det är något att följa!

Ha en bra söndag!

Kram

Svar: Ja, jag ska nog också kasta ett getöga på Farmen för att se om det kan vara något !! Sorgligt med Vissla, förstår att det berör, kram
Esmaralda

26 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar för alla djur som lider på gatorna 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏 Jag har ingen tålamod tills vi åker till Bulgarien och få se våra söta katter och söta kattungar i trädgården hemma 🤗 Jag önskar mig att de har det bra Esmaralda och ungarna går till Anshes trädgård 😔 du såg de i Anshes trädgård söta Esmaralda men du kunde inte urskilja dem om alla var tre vår ungar där, för Anshe hade åckså egna kattungar 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

27 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es!
Så mysigt ni har det💜

Fråga
Behöver jag oroa mig för mitt barn som sällan svarar på sms ens o varför vill hen inte att vi ses? Har det hänt nåt eller vill hen bara vara för sig själv? Hen både pluggar o jobbar så jag är så stolt över hen!! Är bara orolig var dag ibland inbillar jag mig saker som att exet tagit sig in. Eller har hen en kär liten vän kanske. Det är hemskt att inget veta o inte få ses!

Snälla kan du fram nåt kära Du?

Kram o Kärlek

Svar: Försök ha lite is i magen och hör inte av dig alltför ofta med oro för det har bara motsatt effekt för ditt barn. Kram :)
Esmaralda

28 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för svar! Menar du utvidga sökandet rent geografiskt?

Nya jobbet måste vara hyfsat nära på grund av dotterns skola. Har inga planer på att låta henne byta skola.

Kommer jag att hitta ett sådant jobb?

Kram

Svar: Ja du kommer hitta men det kan dra ut lite mer på tiden... jag förstår att du inte kan söka inom ett större geografiskt område men hade du kunnat, då hade det det gått fortare, kram :)
Esmaralda

29 Helena Ir:

skriven

Lilla Vissla hittades avliden under isen nu på morgonen :( så ont det gör!

Kram

Svar: Ja, det gör ont, en del berör också mer än andra, men Vissla själv har det bra nu, kram :)
Esmaralda

30 Vallmofrun:

skriven

God söndagsmorgon ☕☕☕
Ooooo, detta är ett inlägg helt i min smak!
Jag har länge varit i en position i mitt arbetsliv att jag sitter fast. Enligt en seans från dig för ett par år sedan så år nuvarande jobbet under min nivå, och att jag har kapacitet för mer än idag. Släppa taget i att omgivningen (chefer) som inte tar tag i att satsa på sina medarbetare.
Så, under tiden som jag sökt jobb i fyra år så har jag kommit till insikten att bara jobba på nuvarande stället. Faktiskt, bara säga att "jag jobbar mina timmar, jobbar inte över längre" då inget gott har kommit ur det.
Skönt att släppa ansvaret helt och hållet. Jag rycker mer på axlarna nu om någon försöker komma åt mig. Inte mitt problem.
Just för att boosta min energi för det jag är menad för.
❤️

Svar: Du fattade ett beslut som var helt rätt för dig, grattis !Kram :)
Esmaralda

31 Mimmi K:

skriven

Kära Es!
Tack för ditt svar. Ja, jag har ju kommit fram till att detta nog inte var rätt spår. Men för mig är det en process att ta mig ur det. Och det har krävt många, långa tankegångar fram och tillbaka.
Jag är inte av den hastiga sorten :-)
Jag vill känna mig helt säker innan jag bestämmer mig. Plus att jag har så svårt att våga lita på min magkänsla tyvärr....men jag jobbar på det. Jag tror det är en skada efter alla år där min exman talade om för mig gång på gång att jag hade fel.
Men som sagt, jag jobbar på det och vill ta mig framåt!

Kram :-)

32 Solstjärnan:

skriven

Jamen det är väl klart att brandmannen bör få gravad lax!😊Din mamma vet nog vad som gäller när det handlar om er barn och barnbarn 😊Nu blev julen fullkomlig när även laxen är äten😊
Fint dukat bord med😊
Hos er händer det och sker..
Ljusstake i brand..iik tur expertis fanns att tillgå.Kunde ha gått illa.

Din mamma ser så pigg och kry ut, precis som alltid.Hon har återhämtat sig bra efter det hon gått igenom.

Ja,man måste vara aktiv i sitt liv för att det ska hända och ske.Men det är inte alltid så lätt.

Funderar mången gång varför jag möter motgång efter motgång fastän jag gör mitt bästa..men en dag måste det vända..
Ska på en arbetsinteevju på tisdag.Kan detta tänkas vara mitt kommande jobb eller ska jag söka vidare efter jobb?

Ha en bra dag!
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ja, jag är så glad att mamma återhämtat sig, ingenting är ju givet när man är 90 år.Beta av motgångarna, ta till dig vad du kan ha att lära av dem och jag vet att det kommer att vända.
Du har runt 60 % chans till just detta jobb... sök vidare och ge dig inte... kram :)
Esmaralda

33 Helle68:

skriven

Hej.. Livet är som ett batteri, med plus- och minussidor och vi är som ficklampor. Det vi låter oss påverkas av i livet, det belyser vi upp i vårt liv.. Haha, får så konstiga idéer ibland, men jag är som en kossa.. behöver få idissla saker ett tag på mitt sätt för att förstå dem.. hjälper inte med att ha saker i huvudet bara.. jag behöver känna saker i kroppen för att förstå dem.. Härligt att se din mamma så pigg, riktig krutgumma.. Lax är en av mina favoriter med.. Kram

Svar: Vilken bra liknelse och ja, nog är vi som en ficklampa !! Kram :)
Esmaralda

34 Helena Ir:

skriven

Det låter kanske lite konstigt men innan jag fick veta om Vissla hade jag känt ett sånt vemod och skrev det även här att något skulle ske! Och nu vet jag, det var det här! Nu har lilla Vissla kommit dit vi alla kommer! <3

Kram

Svar: Ja, ibland faller känslorna på plats och man vet !! Kram
Esmaralda

35 A:

skriven

Tack! Jag skrev det inte, men jag har många gånger tänkt att säga upp mig utan att ha ett nytt, för tänker att det nog ordnar sig. Men ska följa ditt råd och stanna tills jag hittar nytt. Allt på den arbetsplatsen känns fel, det är rörigt och ingen tydlig styrning. Klarar inte av sånt. Har ju försökt lämna förut men har alltid kommit tillbaka. Kanske inte var rätt tid då. Men nu är det de, jag är redo för nåt nytt.

Var min dotter med på Titanic i ett tidigare liv tro?

Kram!

36 Hanna:

skriven

Hej Ez!

Vilket vackert laxfat med godsaker och semlorna såg ut att vara pricken över i:et :)

Ja, jag ska försöka äga mina problem som du skriver. Men ibland gräver man ner sig i självömkan och det kan få vara så i någon dag, sen är det nya tag som gäller.

Kram och trevlig söndag!

Svar: Ja, ibland måste man bara få tycka synd om sig själv, huvudsaken man reser sig igen och tar steget vidare, kram :)
Esmaralda

37 Bola:

skriven

Prins Harry burde lese bloggen din i dag 😅

Klem 😊
Bolla

Svar: :) Klem :)
Esmaralda

38 Brittis:

skriven

Hej!
Det var många kloka tankar.
Ser du någon kärlek för mig.
Kram <3

39 Skorpan:

skriven

Tack för svar.
Var tvungen o googla trapper, attans att min engelska är dålig o tycks bara bli sämre. Brukar skämta om att jag ska skaffa mig en harpa, som är mycket omusikalisk alltså, o så ska jag sitta på balkongen o dra på dess strängar till alla grannars glädje ;D. Omg, jag kan så se bilden framför mig. Vad gör man inte för sina grannar, så säg ;).
Kram Skorpan

Svar: Ha ha ha, ja vad gör man inte ! :) Kram :)
Esmaralda

40 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda och tack för svar! Skulle en arbetsträning göra att jag kommer att må bättre och att det vänder? Jag funderar på det men vet inte om jag är redo för arbetsträning ännu. Känns som jag borde göra nån förändring för att ta mig ur det här…. Tack och kram

41 Snödroppen:

skriven

Hejsan💞
Jag tog tag i mitt liv för några år sen och lämnade den giftiga relationen jag levde i och efter det lever jag som JAG vill. Varje dag manifesterar jag in alla goda ting jag önskar. Jag har ett jobb som jag gillar och jag är ganska tillfreds med mitt liv även om jag saknar vissa bitar.
Så är man missnöjd, gör nåt åt det för det hjälper inte nån att bara gnälla över situationen!
Vilken mysig lördag ni hade hos din mor, hon ser så pigg och alert ut💞
Idag blir det lite plock och röjning i mitt hem! Laddar batterierna för en ny arbetsvecka. Jag undrar om den kommer med några positiva vibbar? Mattläggarn kommer ju och det kanske leder nånstans med honom?
Ha en go dag🥰

Svar: Här har det också plockats och alla spår av julen är borta ! YAY!Lite positivt bör vara på väg för din del, kram :)
Esmaralda

42 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att min bror kommer träffa tjejen som är först nu i skolan, och du såg möjlighet för tjejen som är rätt 2024 🤔 ser du Esmaralda att min bror kommer träffa tjejen som är rätt 2024 och gifter sig med henne 2025🤔

43 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Åh vad mysigt ni hade det igår! Vilken tur att sonen fanns där, vid såna tillfällen är de bra att ha en brandman vid sin sida även om jag tror ni hade fixat de galant oxå. 😁💕

När man inte mår så bra som jag gör så sitter man mycket och önskar att man är frisk och befann sig långt bort på öar där man kan sola och bada och bara njuta av de fina sandstränderna och de fina vattnet. Två öar jag gärna vill åka till är Trinidad och Tobago samt Turks och Caicos öarna. Ser du om jag kommer besöka dessa öar någon gång?? Kram Zoey 💕

Svar: I alla fall till någon av öarna bör du komma, kram :)
Esmaralda

44 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Åh vad mysigt ni hade det igår! Vilken tur att sonen fanns där, vid såna tillfällen är de bra att ha en brandman vid sin sida även om jag tror ni hade fixat de galant oxå. 😁💕

När man inte mår så bra som jag gör så sitter man mycket och önskar att man är frisk och befann sig långt bort på öar där man kan sola och bada och bara njuta av de fina sandstränderna och de fina vattnet. Två öar jag gärna vill åka till är Trinidad och Tobago samt Turks och Caicos öarna. Ser du om jag kommer besöka dessa öar någon gång?? Kram Zoey 💕

45 Ghostwriter:

skriven

Var detta en hälsning från universum eller något annat budskap du kan se?

Jag drömde om att jag befann mig kring massor av människor som är min släkt och det var alla vuxna och barn jag inte mött irl än. Det är en djup sorg för mig, att inte ha fått träffa alla mina ”barn” som jag kallar dem (som jag är faster till). En blond flicka i kanske 9 års åldern tydde sig till mig och lutade sig mot mig, och jag blev förvånad och tänkte att hon nog inte visste vem jag var men lät henne stanna kvar. Fick aldrig se hennes ansikte.

Den senaste månaden har jag drömt att jag befinner mig kring MASSA människor. Denna dröm var helt fantastisk så jag måste bara veta budskapet



Kram till dig!

Svar: Det handlar om att du befinner dig i en mental utvecklingsfas.. hämta energi ur denna typ av drömmar... kram :)
Esmaralda

46 Jen:

skriven

Har läst bloggen varje morgon i några år nu. Skriver inte så ofta för i samma stund som jag börjar formulera en fråga så inser jag att jag redan har svaret inom mig. Menar inte det på ett överlägset sätt. Och jag jag tror att alla besitter den förmågan, men många gånger vill man inte tro det man vet…eller så vågar man inte lita på sig själv.

För nåt år sedan hade jag en tuff period i livet. Då hände något som kah upplevde väldigt underligt. Jag skriver mycket för mig själv, om tankar och känslor. Och det var som du (Es) läste det jag skrev på natten och det kom bekräftelser på att jag tänkte rätt i bloggen nästa dag. Det varade någon vecka, den personliga känslan, sedan blev blogginläggen mer generella för mig igen.
Nu upplever jag lite samma sak de senaste dagarna. Kanske inte lika underligt, för det är säkert ämnen som många funderar över sphär när nya året precis startat. Men känns ändå som ett tecken på att jag är på rätt spår.

Din mamma utstrålar genuin snällhet! Sådär så det berör bara genom en bild. Precis som min egen.

Min ena katt, jag vet att han är något alldeles extra och att vi hör ihop. Kan du se något mer om honom?

Mannen jag träffar ett tag, är han rätt för mig? Jag får inte riktigt grepp om honom…
Kommer mitt hjärta få uppleva förälskelse under året? Alltså i en man 😂 (Djur och människor i form av personligheter förälskar jag ju mig i hela tiden).

Svar: Ja, man har kommit en bra bit på väg när man som du själv känner in svaret.. jättebra jobbat !Du ska ta din känsla av tecken på allvar !
Din katt är en gammal själ och som dessutom besitter starka healingförmågor
Ja, en förälskelse kan mycket väl komma din väg under året, kram :)
Esmaralda

47 Mickis:

skriven

Återigen så har du så rätt Es i det du skriver. Jag tycker att jag har bra självinsikt men har jobbat med mig själv också och nu vill jag ha nytt och fräscht i mitt liv på alla sätt. Usch vad hemskt det är att leva med smärta och det har varit hemskt i helgen då jag slog i armbågen i dörren precis där op - ärret sitter och jag höll på att svimma. Men dags för behandling nästa vecka igen. Tack och lov!

Men jösses var det ändå inte lite komiskt att det tog eld när sonen var där. Jag skrattade åt det iaf :) Och mamsen är så fin och glad som vanligt. Snart fyller hon 90 år. Maten ser ut som på restaurang. Ni är alla duktiga i familjen på detta.

Skall också som du mfl kolla på Farmen ikväll. Måste få se sommar i detta groteska grå/regn/slask/is väder. Folk ser ut som om dom skulle hoppa ifrån någon bro vilken sekund som helst. Pratade med kompisen som är projektledare för Farmen men hon säger som vanligt inget om vad som händer :) Men att det finns gott och orm och fästingar :) De börja casta för sommarens inspelning snart så vi ligger bra efter :)

Kram

Svar: Att leva med smärta är fruktansvärt... jag förstår dig så väl och har ju genom min cancermedicin också lyckats få rätt tuffa smärtor i alla leder ! Ja, vi skrattade också åt den brinnande ljusstaken.. medan sonen släckte :) Fy tusan för orm och fästingar.. detta plus flugor, är det värsta med sommaren. Kram :)
Esmaralda

48 K :

skriven

Hur funkar Turmynt? Kan man önska sig för mycket med dem eller bringar de allmän tur liksom? Skulle jag vinna något om jag köpte mig en vanlig lott?



Kram

Svar: De bringar bara tur av sig själva så länge man har dem i sin ägo, kram :)
Esmaralda

49 Beslutsfattande :

skriven

Jag har ju tyvärr betalningsanmärkning nu och trots det lyckades jag få en lägenhet. Jag är så rädd för framtiden att jag inte kan få flytta på egen hand. Är rädd att inte få stå på elen heller, vilket löste sig här då dem står för det själva. Just nu känns det som ett bra boende för mig, men jag hade önskat att jag kunde bo lite mer centralt, så jag känner mig mer självständig samt kan plugga eftersom det inte erbjuds här. Jag måste få känna mig självständig och det är svårt här! Även om jag gillar boendet.

Känns det som jag kan få första hands lägenhet i närmsta staden? Vet att du skrev att anmärkning kan ställa till med problem men att jag ska vara ärlig om dem. Känns bara som man får outa sig själv 100 gånger och får 100 nej och så har man ändå lagt ner onödig energi på sökandet. Känns bara mer rätt att flytta till centralt där jag också har möjlighet till jobb.


Eller ska jag försöka få jobb här i orten? Känns de som de kan gå?
Kram

Svar: Gör ett försök i orten först... boendet du har nu känns ok just under denna period i ditt liv men så småningom får du möjlihet att flytta mer centralt, kram :)
Esmaralda

50 Mimmie:

skriven

Så mysigt ni haft det❤️Så snygg son du har och brandman med😍

Undrar om du ser något spontant om mig?
Kram

Svar: En positiv händelse verkar vara på ingång för dig... kram :)
Esmaralda

51 Mercan :

skriven

Esmaralda vilket är mera troligtvis ☹️ att min bror träffar tjejen som är rätt 2024 eller dröjer det till 2025 🤔

52 Orolig :

skriven

Då var min favorit butik i blåsväder igen. Tror du att det finns en risk att jag blir steril om jag köper deras kläder? Borde vara samma med hm. Läste att vårt användande av plastpåsar kan göra oss sterila.
Ska börja tvätta alla mina nyinköpta kläder minst 2 gånger innan användning från och med nu. Kommer de sluta med de kemikalierna?

53 Mercan :

skriven

Esmaralda en kvinna spådde mig i türkisk tellwe att min bror kommer träffa tjejen i skolan February och hon gav datum April 2024 och datum February till Maj 2025,betyder det att han ska träffa tjejen som är rätt 2024 🤔 eller 2025 😞 jag undrar om det ska dröja till 2025hon menade kanske att April 2024 min bror ska sjiljas separeras från tjejen som är först från skolan 🤔

54 Socionomen :

skriven

Halloj bloggfamiljen efter litet uppehåll!

Så härligt med både lax och samlad familj :)

Es, skulle samtalsterapeut utbildningen i Helsingborg vara något? Man blir likaså regressionsterapeut.

Nä om man skulle köpa lite färdiggravat på Ica efter detta inlägg..

Kram 💕

Svar: Ja, jag tror det är en utbildning som skulle passa dig... kram :)
Esmaralda

55 Mercan :

skriven

Esmaralda 😭 😭 😭 ser du våra tre söta kattungar levande 😕 ser du om de går till Anshes trädgård med sin mamma Esmaralda i Bularien hemma trädgården 😕

56 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om tjejen som är rätt för min bror Esmaralda dröjer till 2025 😞

Svar: Jag ser inte när... det beror på hur aktiv din bror själv är på dejtingmarknaden... kram :)
Esmaralda

57 Orolig :

skriven

Märkligt att mitt inlägg om butiken kom igen.
Tror du man behöver vara orolig för deras kläder? Jag vill ju ha barn i framtiden.

58 Tiss :

skriven

Hej Es!
Konstig fråga men...
Tror du att andra sidan och universum tycker att jag förtjänar att må bra?

59 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 vad rart av din mamma att bjuda er hemma till lax Esmaralda 🤗 Esmaralda jag har godkänd vänförfrågan till tjejen som min bror har kontakt via mobilen, och hon gillade en bild till oss som family, hoppas min syster inte ska ha något emot 😞

60 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack kära Es för svar idag!

Ska verkligen ta det till mig, ibland är det inte lätt att älska nån så mycket o bry sig.

Mina vänner säger att jag ska låta hen smsa till mig så det ligger nog nåt i det.

Skärpning fr o m Nu!
Jag lovar!!

Kram o trevlig söndag
🤗♥️

61 Hon:

skriven

Hej,
Vad för jobb skulle passa mig?
Kram

62 Månskenet:

skriven

Oj va duktig hon är, din mamma, som fixar och grejar så fint och mycket gott för er! Min mamma är i samma ålder men inte alls lika "lagande" av sej, hon har fixat och fejat klart i sina dagar...men hon finns med oss och kan ännu bo hemma, det är också nåt att glädjas över.
Ha det gott!

63 Mercan :

skriven

Esmaralda jag har frågat dig om tjejen som är rätt tusen gånger, tack för tålamod Esmaralda 🤗 Esmaralda du såg att min bror kommer träffa tjejen som är först innan den rätta kommer 🤔 Esmaralda ser du om min bror kommer att lämna varann med tjejen i skolan under året, du såg att han kommer märka snabbt 🤔🤗♥️😊

64 Mickis:

skriven

Ja det är fruktansvärt och jag förstår även dig med din ledsmärta. Men vad gör man. Gråter några tårar ibland och kämpar vidare. Haha kan se framför mig hur ni sitter där med elden och sonen rycker in. Episkt :) Ja sommardjuren plus värmen är det hemska! Vår och höst är bäst för min del. Kram

65 Naturvän:

skriven

Hej!

Tackar för svar, känns bra. Gravlaxsås verkar vara enkelt att tillaga, ett recept innehöll honung, skall prova lite olika.

Mysigt och ha en hund hos sig igen, höra tassandet.

Kram

66 Mirre :

skriven

Mysigt :)
--

Tyckte kioskkillen såg ganska bra ut, vad tyckte han om mig?

Kram

67 Fröken hoppfull:

skriven

Tack för ditt svar och pepp 🙏 nog ska jag kunna plocka fram den rätta känslan igen. Man vill ju sända ut gott så samma kommer tillbaka till en.. 💫
Chans till bra händelser kan ju hoppas komma? Det är ju just det lilla, som lyfter en..
Kram :) 🌱

68 Ciera:

skriven

Vilken tur sonen har, ser gott ut det där!

Vad känner han för mig es? Kan det finnas lite djupare känslor där, som möjligen lite kärlek?

69 AnnaK:

skriven

Fint att se att mamma är pigg efter operation mm 🥰

Har du några tips för hur jag blir mer positiv? Är en väldigt negativ människa tyvärr. Har haft en fin helg och försöker verkligen uppskatta den! Vill ju verkligen ha fler såna i livet 😊 Är ju inte konstigt jag bara drar till mig ledsamheter egentligen...

Kram 🤗

Svar: Stanna i stunderna lite mer, i nuet och lägg märke till det som är positivt och bra runt dig, ha mer fokus på detta, kram :)
Esmaralda

70 <3:

skriven

Äntligen fått tag i klarnas kundtjänst kommer de lösa problemet med butiken så jag blir återbetald ?
Kram

71 Veronika:

skriven

Livet är verkligen upp och ner,och jag har själv ställt till det. Blir det bättre med mannen och kommer jag ta ett nytt jobb?

72 Beslutsfattande :

skriven

Jag har ju tyvärr betalningsanmärkning nu och trots det lyckades jag få en lägenhet. Jag är så rädd för framtiden att jag inte kan få flytta på egen hand. Är rädd att inte få stå på elen heller, vilket löste sig här då dem står för det själva. Just nu känns det som ett bra boende för mig, men jag hade önskat att jag kunde bo lite mer centralt, så jag känner mig mer självständig samt kan plugga eftersom det inte erbjuds här. Jag måste få känna mig självständig och det är svårt här! Även om jag gillar boendet.

Känns det som jag kan få första hands lägenhet i närmsta staden? Vet att du skrev att anmärkning kan ställa till med problem men att jag ska vara ärlig om dem. Känns bara som man får outa sig själv 100 gånger och får 100 nej och så har man ändå lagt ner onödig energi på sökandet. Känns bara mer rätt att flytta till centralt där jag också har möjlighet till jobb.


Eller ska jag försöka få jobb här i orten? Känns de som de kan gå?
Kram

73 Beslutsfattande :

skriven

Jag har ju tyvärr betalningsanmärkning nu och trots det lyckades jag få en lägenhet. Jag är så rädd för framtiden att jag inte kan få flytta på egen hand. Är rädd att inte få stå på elen heller, vilket löste sig här då dem står för det själva. Just nu känns det som ett bra boende för mig, men jag hade önskat att jag kunde bo lite mer centralt, så jag känner mig mer självständig samt kan plugga eftersom det inte erbjuds här. Jag måste få känna mig självständig och det är svårt här! Även om jag gillar boendet.

Känns det som jag kan få första hands lägenhet i närmsta staden? Vet att du skrev att anmärkning kan ställa till med problem men att jag ska vara ärlig om dem. Känns bara som man får outa sig själv 100 gånger och får 100 nej och så har man ändå lagt ner onödig energi på sökandet. Känns bara mer rätt att flytta till centralt där jag också har möjlighet till jobb.


Eller ska jag försöka få jobb här i orten? Känns de som de kan gå?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: