Kurdiska
För många år sedan mötte jag en kurdisk kvinna genom arbetet.
Hon bjöd på middag och på någonting som hon skämtsamt kallade Kurdiska köttbullar.
Så himla gott !
Jag fick receptet och har ofta lagat dessa Kurdiska Köttbullar genom åren och senast i går.
Nu vill jag dela med mig:

Oxfärs som du blandar med massa finhackad vitlök, riven ost, persilja, salt och peppar och ägg.
Skär skalad potatis i tunna skivor
Skär zucchini i skivor
Skär rejäla bitar av paprika i alla färger

Lägg den skivade potatisen i prydliga rader
Gör tunna små köttfärsbiffar och tryck ner mellan potatisen
Samma sak med grönsakerna
Blir det köttfärs över kan man göra biffar bredvid så här som jag gjort.
Pensla olja över alltsammans... salt och grovmalen peppar
180 graders ugn i 45 minuter eller tills potatisen blivit riktigt mjuka

Servera med krispig sallad och vitlökssås
Så praktiskt att ha allt på samma braspanna !
Kram & kärlek 💖