Syndromen....

Bror Duktig syndromet… och Bullerbysyndromet… och Pippi Långstrumpsyndromet… och säkert finns det massa fler lite kul syndrom…..

Bror Duktig syndromet är ju precis som det låter… den där  Disneygrisen är ju en ganska dryg rackare som alltid vet bäst själv !! En präktig besserwisser.

 

Bullerbysyndromet… är egentligen en översättning från det tyska uttrycket ” Das Bullerbu-Syndrom”  Ordet beskriver  den idylliska och idealiserade bild som i Tyskland finns av Sverige och som  mycket riktigt symboliseras av Barnen i Bullerbyn.

 

När man försöker få till allting så perfekt som möjligt och ger ut en övermysig bild av hur man har det.. då kan det vara så att man är drabbad av Bullerbysyndromet

Sen har vi Pippi Långstrumpsyndromet…   som förknippas med att vara överspontan, inte acceptera rådande samhälle och att inte växa upp…. lite halvt hysteriska drömmare helt enkelt….

 

 

I dag är jag alltså i Ullared & shoppar…  främst letar jag efter lite inredningsdetaljer till mitt nya rum…. och skolavslutningspresenter till de fyra barnbarnen…. kläder ska jag inte köpa för nu håller jag diet igen… skam den som ger sig !  Och så har jag en  shoppinglista från mamma också som ska betas av !

 

 Enligt informationen hemifrån så är Mannabonne Glenn fortfarande pigg och glad… och på tal om MG ska jag köpa massa rullar med bajspåsar.. de kostar under femman.. 

I dag kan jag alltså inte besvara några frågor men i morgon är allt som vanligt igen…

Kram & kärlek