Dejtingkulturen...

Vi har då en märklig dejtingkultur i vårt land ! 

Vi träffar någon för första gången och slår det väl ut..  då är det en unspoken roule att man  inte dejtar någon annan samtidigt. 

Nej, här ska det harvas på med  en och samma dejt tills det klarnar.. om man vill finnas i varandras framtid för alltid – eller inte. 

Och blir det inte – då  först är det okey att dejta någon ny.

  I USA funkar det inte riktigt på samma sätt.

 

När jag var singel var jag ju ofta over there – och en väninna  hjälpte mig att komma igång med dejtingen.  Rappt satte hon ihop en massa olika dejts och under några veckor kände jag mig som en prinsessa… de amerikanska män jag dejtade var riktiga gentlemen.

Klart att det finns slödder där också – men de slapp jag råka på. Man tackar.

Med somliga kände man att det inte alls klickade och då var det enkelt… tack och hej leverpastej.

Med andra var det tveksamt eller riktigt bra.. och det är då det gäller.. att inte gå all in för en enda person… utan att fortsätta ha ett öppet sinne & fortsätta dejta.

 

Jag hade tre kvar i sluttampen… och dejtade alla tre.. dock inte samtidigt. 

Däremot kunde jag öppet tala om för dem alla  att ingen av dem var den ende.

Och det var helt i sin ordning.  Det ansågs till och med naturligt.

Det fick mig att fundera över min svenska dejting… att dejtar man några gånger och vill träffas igen.. då  det nästan som en unspoken roule att man har ett förhållande…och att man blir sura på varann om någon dejtar andra. 

Så var går gränserna mellan dejting och förhållande ?

I min värld  bör det bli när man verbalt talar om för varann att nu är det bara dej jag dejtar.. för jag har valt det… för det känns mest rätt. Och då är det så också.  Känner båda samma… ja då kan det ju bli något mer av det

 

Jag har en kompis som dejtade via en internetsajt.. och  han blev riktigt upprörd när hans dejt vid första mötet berättade att  om några dagar skulle hon dejta en annan.  Det var ju ingenting som hon basunerade ut direkt hon presenterade sig.. hej jag heter Lisa och på torsdag ska jag dejta nån annan.

Nej, det var när de pratade  om internetdejting och vilka de träffat hittills.  I min värld är det bara ärligt att vara tydlig. Sånt ska man väl inte bli stött över. Tycker jag.

 

De flesta tröttnar på att dejta har jag förstått och det kanske jag också gjort om jag fortfarande hållit på men så länge det varade, så länge var det himla kul !!

 Bara man har ett vettigt fokus och inte lägger ner mer känslor än vad situationen är !!

 

Kram & kärlek