Jordänglar...

Finns jordänglar ?  Jag  sticker ut hakan och säger att jag är  ytterst tveksam.

En jordängel beskrivs bland annat som  personer som  är  smått förvirrade, lever i sin egen värld, är känsliga,  de tar på sig skuld även när de inte behöver, vill att alla ska vara glada och lyckliga, de är hjälpsamma, de förlåter typ allt, de är medgörliga och älskvärda och sprider glädje, med mera…

För mig låter det som typ Kulla Gulla ..som ett duktighetssyndrom där det duktiga styrs lite av Jantelagen, att man inte ska sticka ut eller ta för sig, att man inte ska sätta ner foten och att man gud förbjude inte får bli fularg.

 

Jag tror att det bara är vi människor som snickrat ihop begreppet jordänglar – för att det passar oss att ha människor runt oss som säger ja och amen och förlåter och är ödmjuka och som aldrig blir förbannade , skickar sms på fyllan eller svär och lever rövare.

 Det finns människor som är rädda och osäkra och därför aldrig säger nej utan tar på sig allting. Och det finns människor som  är känsliga för energier – och det handlar framförallt om ett personlighetsdrag. Det finns människor som tror de måste vara tillmötesgående och ”snälla” för att bli accepterande.

Det är ju något helt  annat än jordänglar

De som jag skulle kalla jordänglar är de som är ärliga, som är osjälviska, de är inte småsnåla varken med känslor eller pengar, de gör fel ibland men kan be om ursäkt, de är omhändertagande och  glada och spontana till sin personlighet.  De överraskar positivt. De  är empatiska och inkännande. Och de är kul, har humor och självidistans.

Och ibland gör de fel. De kan säga elaka ting, de kan svära och gorma och de kan  se om sitt eget hus först och främst.  Vi har alla två sidor.

Och handen på hjärtat så har ju  detta ingenting med himlens härskaror och änglar att göra.   Det är bara vanliga människor vars personlighet gör  att man trivs i deras sällskap.

Och i andras sällskap trivs man lite sämre.

 

 

På nätet finns massor av tester som man kan göra för att se om man är en jordängel. Ta det med en nypa salt. E rejäl nypa.

Jag tror ingen av oss människor är förmer än någon annan… vi har blivit olika genom vår genetiska uppsättning, genom vår uppväxt och genom annat som vi är med om och som påverkar oss.

Kram & kärlek

P.s. Idag  är jag hos vännerna i Göteborg och besvarar inga frågor. I morgon är det vanligt  igen