Känslomässigt omogna......

” Vuxna barn till emotionellt omogna föräldrar ” av psykologen  Lindsay C Ginson är en riktigt bra bok. Tror du att du är ett av dessa barn, läs boken.

Här handlar det inte om barn som utsatts för en traumatisk händelse utan det handlar om att ha föräldrar som  har brist på emotionell omvårdnad.  

Till det yttre är dessa barn omhändertagna, de går inte hungriga, de är hela och rena.

 

Här handlar det om föräldrar som  inte har förmåga att stötta, trösta och  uppmuntra. Föräldrar som inte  förmår vara nyfikna på  vilken person deras barn är och som inte hjälper barnen att förstå deras känslor.

Dessa barn kan bli högfungerande utan psykiska diagnoser som vuxna MEN ofta blir de drabbade av psykisk ohälsa på ett eller anna sätt i vuxen ålder. De kan drabbas av  svåra känslor av ensamhet, ångest, nedstämdhet och  relationsproblem.

 

 

 Med sin bok vill Gibson hjälpa dessa vuxna barn att se sina föräldrar i ett klarare ljus och frigöra sig från de förhoppningar som aldrig inträffade.
 
Istället ska man försöka se sina föräldrar  i ett klart ljus, sådana som de verkligen är och med de brister som finns. Kan man det, då brukar man bli friare i sin relation till dem och själv må bättre.

Kram & kärlek💖

1 Skorpan:

skriven

Låter som en intressant bok, kanske ska läsa den nångång nu då jag kommit igång med mitt läsande igen vilket ju är uppiggande :).

Frulle med kompisen på stan igår o det var ju trevligt att äta gott o ha tid att prata i lugn o ro. Lite tid på stan med o utan kompis o sen hem efter en dag längre än en arbetsdag :D. Bra art komma hemifrån på helgen också, för mig ;).

Det blev ju vinter igen o halt o nu ska det snart bli närmare tio grader varmt, jösses så ombytligt. Det lackar mot vår förstås o jag är mycket nyfiken på om du Es kan se om mannen kanske pysslar med sin båt eller kanske är ute o kikar på flyttfåglar o har kanske fått vårkänslor o hoppas på att supersnart möta mig ;D? Kan det vara fallet månne?

Får se om jag lyckas vara aktiv på hemmaplan idag, borde det för att få framtida planer att gå i lås ;)...

Ha en bra dag o vila efter festen!
Kram Skorpan

Svar: I går hade vi 18 grader varmt men nu har våren kommit av sig igen och det är grått och dystertMannen gör nog en resa nu under våren...
Jag hoppas verkligen att ert möte ska ske snart, kram :)
Esmaralda

2 Maria:

skriven

Godmorgon 🌻
Har det lite rörigt i livet just nu (för mej iallafall)
Det pratas om omändringar på jobbet och jag är lite rädd att jag snart är arbetslös eller tvångs flyttad till annat arbete. Dessutom har det hänt lite ang min bror han har köpt hus och natten till igår hade någon pangat 6 fönster. Kan du se vem som har gjort det och hur det blir med mitt jobb?
Önskar dej en fin söndag🤗☀️

3 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Tack för boktipset!
Min narc. mamma var känslomässigt omogen så den boken vill jag läsa, finns den på Storytel?

Kramar 🐈‍⬛

Svar: Japp, boken finns på Storytel, kram :)
Esmaralda

4 Hon:

skriven

Hej,
Jag kände nog att jag blev sedd och stöttad emotionellt som barn, men har ändå dessa problem i vuxenlivet.. har du tips på vad jag kan göra för att börja komma ur denna svacka?
Kram

Svar: Ta till dig terapi, gör dina behov viktiga, fundera hur du kan tillgodose dig själv på bästa sätt, kram :)
Esmaralda

5 Liljan:

skriven

Godmorgon 🌄❤️☕
Vad skönt det kan vara att få sitta i tystnad och bara höra det som omvärlden ljuder. Vinden, bil från väg, enstaka fågel som kvittrar. Pga den tjocka dimman så är det nästintill knäpptyst just nu.
Sovit gott, njuter av att få ha denna stund för mig själv.
Småärenden efter jobbet. En sån där vecka när man ser fram emot att få landa i soffan eller till och med sängen igen.
Tänk, vad tystnaden kan göra mycket ❤️

6 Mimi:

skriven

Hej!

Kan du säga något om hur våren/sommaren blir om jag kommer att trivas med livet igen?? Har inte gjort det på flera år.

Kram

7 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om det finns parasiter hemma från andra hand butiken kläderna, Esmaralda jag tänker ge bort min Kari traa jacka till Isi, tror du att hon kommer använde den ofta 😌❤️😌

Svar: Tecken på parasiter ser jag inte, kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon Es, vet M om mig nu eller misstänker att J träffar mig ?
Kram

Svar: Kan vara så, kram :)
Esmaralda

9 Lucia :

skriven

God morgon,

Ska vi hyra ut istället eller försöka sälja? Hyr vi ut går vi lus varje månad men kanske mer ekonomiskt än att sälja till underpris till marknaden vänder?
Vad ser du?

Kram!

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Baktankar finns hela tiden om C kvinna samtidigt jag är med på allt ändå och gemonföra dagar. Jag vet att jag längtar efter den dag och jag är ändå duktigt att igenom alla dagar och är med.

Jag kommer ändå lyckas till sista då ses och det blir kul. Samtidigt jag har får en känslan är lugna just nu än tidigare. Det har pågår några dagar nu. Kommer jag var mer lugnt med tid tills vi ses?

Ha det bra

11 a88:

skriven

Hej!
Har lagt ut en annons på nätet, för att jag vill ha hjälp med mitt hobbyprojekt.

Några personer har svarat, men ingen som är intressant än så länge.
Tror du att jag kan hitta någon intressant person via den här annonsen - eller är det bättre att leta någon annanstans?

/Kram och tack för dina tidigare råd.

Svar: Kanske du ska leta på lite olika platser, kram :)
Esmaralda

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag borde väl belönas mig själv som jag har var duktigt i alla dagar när det är närmare då jag ses C kvinna?

Kommer alla var imponera över hur duktigt jag är att kämpa varje dagar?

Ha det bra

13 Mercan :

skriven

Kommer min bror välja tjejen som är rätt 😌 eller Lea 😌 i sitt liv Esmaralda 😊 💝 💖 ❤️ 🤗

Svar: Detta är ett beslut som ligger helt i hans händer, kram:)
Esmaralda

14 Lotta S:

skriven

Hoppas ni hade en bra dag hos dottern i skogen! Själv håller jag på och jobbar lite för mycket just nu. Som tur var hade jag fixat biljett för länge sen till två stand up-shower den här veckan så jag kom mig ut på lite kul, annars hade jag absolut stannat alla kvällar i soffan.
Jobbet, som sagt. De flesta jobbar redan så hårt, men med de nya besparingsåtgärderna nu blir det oro i leden hur det ska gå. Ser du om ledningen backar eller hur ska detta gå?

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja omogen mamma kan jag skriva under på men har inte drabbats av dess följder ..vad jag vet ;-).min pappa räckte väl till så det blev över...

Sessan 16 år har drabbats av en oro jag inte känner igen..han skriker och beter sig som det kommit in ngt genom kattluckan. Igår fick han mig att röja under min säng i sovrummet ,då han satt och stirra in i rummet som om det vore ngt där haha.
Är det grannkatterna som spökar eller är det riktiga kattspöken tro ?

Ta igen dig nu efter påskfestandet

Kram Anki med flock


Svar: Kan vara så att Sessan börjar bli lite dement, och det är ju ingenting konstigt med tanke på att hon är 16 år !Ja idag blir det en dag att vila.. kram :)
Esmaralda

16 Anonym i frågan :

skriven

Godmorgon
Låter som en intressant bok att läsa, tack för tips.
Våren har anlänt och det är helt underbart nu när alla buskar och knoppar exploderar.. 🌼🌱
Har en fråga om just honom jag tänker på, du har tidigare svarat mig att stor chans finns han kommer besöka mitt nya hem, finns chansen kvar där? Och för ett par veckor sedan skrev du att något med kärlek var på väg in i mitt liv.. hur ska jag tolka det, för just ordet kärlek står ju för mycket…
Njut av en skön Söndag! 🌷
Kram :)

Svar: Känns som om det kan bli någon annan som kommer in i ditt liv, kram :)
Esmaralda

17 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
En liten undran sticker upp om jag kanske är en sådan förälder.

Är jag en fuskare? I ditt svar skrev du att viktväktarnas metod passar mig men att jag inte får fuska?
Tack och kram!

Svar: Oavsett metod så är det ju enkelt att fuska... och detta säger jag inte för att du skulle vara mer fuskare än någon annan !Dessutom är du en riktigt bra mamma
Kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

Varför måste helgen gå så oerhört snabbt? Igår fixa jag mina naglar och gick runt på stan själv och bara var.

Efte denna veckan borde jag bara varit hemma och återhämtat mig. Det hände så mycket och i fredags somna jah när jag kom hem och vaknade gråtandes. Imorgon ska jag prata med min chef iallafall. Jag känner mig iallafall oerhört skör just nu iallafall. Jag ville gråta men kunde inte så lyssnade på musik som fick mig att gråta förr.

Aja idag ska jag träffa lite vänner och inviga deras trädäck. Sen får jag fortsätta att plocka undan till onsdag när de ska komma hit en massa folk som ska göra något i lägenheten.

Kram

Svar: Att bara vara, är bland det bästa som finns !Kram :)
Esmaralda

19 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har haft en känslan av lugna på sistone dagar och jag kan tänker på c kvinna men inte densamma som förut. Jag vet inte varför. Ibland kan jag tänker och ibland inte. Jag delta i alla dagar också och har bättre fokusera jag har märker. Jag vet inte om jag blir mer lugna när det närmare till maj?

Ha det bra

Svar: Ditt lugn är större och ju mer du sätter dig själv o fokus och lyssnar av dig själv, desto bättre blir det, kram :)
Esmaralda

20 Solstjärnan :

skriven

Tack för boktips 😊
Detta kanske är en bok man kan läsa fastän man inte skulle känna sej träffad eller..?
Missade igår att du ej svarade på frågor, ursäkta för det.
Nytt jobb,nya kolleger, funderar ju hur de känner spontant kring mej nu efter 4 gemensamma arbetsdagar.Känner de att jag passar in i teamet?
Ruggigt och regnigt med även blötsnö emellanåt är dagens väder..men värme utlovas till nästa vecka!!😊
Våren är så välkommen 😊

Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Du har snabbt blivit omtyckt och dina nya arbetskamrater känner positivt kring digKram :)
Esmaralda

21 Frida:

skriven

Låter som en bok min syster borde läsa? Vi har samma föräldrar men som storasyster tror jag hon fått möta denna typen av förälder på ett sätt som påverkat/påverkar henne fortfarande som vuxen även om hon är medveten om det. Det är lite läskigt att man som 50åring kan komma till insikt vad ens uppväxt gjort med en som person.... Kanske borde även jag läsa den?
Ha det fint hoppas festen blev lyckad.
Kramar 💜💛💜

22 Orolig vän:

skriven

Hej
Min kompis har träffat en kille i lite mer än en månad. Jag gillar verkligen inte honom, men det är inte jag som ska leva med honom.
Första gången vi träffades tyckte jag han hade en riktigt dryg attityd och var väldigt otrevlig. Samma gången efter. Han märker av det och i början var han rätt orolig och förstod inte varför jag inte tyckte om honom. Jag sa bara att jag känner inte honom men jag gillar inte den attityden som han har.

Han har varit väldigt så att om hon ska någon stans så har han hämtat för att hon ska slippa ta bussen. Så tidigt träffa han hennes pappa och farmor.
I ca 2,5 vecka har han mer eller mindre flyttat in till henne. Hans jakt på ny lägenhet ligger på is.

När jag träffa honom senast hälsa han inte ens på mig utan var uppe i sitt. Han sprang runt och leta efter saker. Jag och kompisen lagade mat och plocka undan efter. Han gjorde inget. Vilket är märkligt om man mer eller mindre flyttat in. När vi spela spel var han aggressiv och kasta sakerna omkring sig. Hon försökte krama honom och pussa på honom men han besvara inget.

Jag gillar verkligen inte hur han är. Sen kanske han är helt annorlunda när de är ensamma men jag har ingen bra känsla av honom. Hon kommer inte lyssna på det jag har att säga. Hon låter sig inte påverkas av andras åsikter. Detta var han väldigt orolig över också..
Vi har mycket planerat i sommar och då har han till och med sagt att hon kanske är gravid i sommar så vi inte kan göra de vi skulle. Hon hade svarat att jo för jag ska dricka gott när vi är iväg.

Hur kommer det bli med deras förhållande. Kommer det hålla?

Hälsning
Orolig vän

Svar: Jag tror inte att det kommer hålla på sikt... men just nu får du nog acceptera.. det är din vän som gör sina val, kram :)
Esmaralda

23 Bjork:

skriven

Hej lite roligt väder vi har just nu härom dagen snöade och i dag sägs det att det ska bli varmare.

Får jag åka på någon resa i sommar?

Kram

24 Grön:

skriven

Hej Ez,
Ser det ut att kunna bli en bra resa att åka ensam till en grekisk ö alternativt Spanien såsom jag tänker?
Kram

Svar: Absolut, det har alla förutsättningar att bli bra, kram :)
Esmaralda

25 Jullisw:

skriven

Hej Es,
Vi står i beslut om att köpa ny säng och hittade ett felbeställt exemplar på Mio som reades ut till extrapris. Dock fortfarande dyr! 38.000kr! Jag prutande lite och fick ner den till 35, men hade velat köpa den för 32. Det gick dem inte med på. Jag har nu marinerat över helgen och tänker att jag kanske ändå ska köpa den? Kommer vi bli nöjda tro? Ska man våga pruta lite igen? Det är ju lite speciella mått på den osv.

26 Dunegull:

skriven

Hej E,
Han är så viktig för mig. Vi klickar så bra på alla plan och jag vill inte förlora honom i mitt liv.

Ser du om vi kommer kunna boka en fin vänskap som blir bestående el det blir svårt när dar har varit attraktion i bilden?

Kram

27 Mts:

skriven

Hej!
Snälla kommer det ordna sig på någo sätt?
Kram!

28 L:

skriven

Nja, jag vet inte men man kan ju drabbas av ångest, ensamhet och relationsproblem även om man haft sk ”bra föräldrar”. Tror inte det har med föräldrarna att göra utan snarare om var och ens grundläggande personlighet.

En fråga. Jag har ju beställt en seans en gång per år och det har alltid varit samma beskrivning av en man som jag ska leva med. Jag tycker att allt stämmer med den mannen jag är kär i. Är det han?

Kram

Svar: Jag tror att det är en mix av uppväxt och känslighet :)Jag är osäker på om det är rätt man.. men det märker du själv snart, kram :)
Esmaralda

29 Bella:

skriven

Godmorgon, detta var ett bra inlägg👏

I fredags fick jag sjunga två låtar på open session och sen en låt på ett annat ställe med rutinerade musiker, hela puben va tyst och det var magisk stämning i just den stunden- något jag bär med mig ❤️ dyker de upp nån riktigt bra musiker snart som jag matchar med på riktigt? Mina antenner är ute mer än nånsin 😂❤️

Kram

Svar: Ja, det var en fantastisk upplevelse !Du kommer hitta en bra musiker som du funkar fint med så fortsätt ha antennerna ute, kram :)
Esmaralda

30 Bjork:

skriven

Hej får jag träffa mina 2 kompisar i sommar?

Bryr dom sig verkligen om mig?

Kram

Svar: De verkar gilla dig men hur djupa dessa känslor är kan jag inte seKanske du själv får ta initiativ till att träffas i sommar, kram :)
Esmaralda

31 AN:

skriven

Godmorgon fina Esmeralda! Jag känner delvis igen mig i detta som du tar upp.

Men ser också att mina föräldrar gjorde så gott de kunde utifrån att de var väldigt unga.

Jag undrar om du kan se om jag, trots känslomässiga bakslag,(fastnar i tankar på L) håller på att ta mig framåt i min personliga utveckling? Har du något tips till mig?

Kram ❤️

Svar: Många gånger är de problem som föräldrar ställer till med inte avsiktliga. Som regel kan de inte bättre än det blir och har ingen riktig insikt... jag tror absolut att du tar dig framåt i din personliga utveckling.. ha fokus på dig själv och gör bra val, kram :)
Esmaralda

32 Skrållann :

skriven

Hej!
”Brist på emotionell omvårdnad” har jag aldrig hört som begrepp men kom direkt att tänka på min syster och svåger och deras sätt att vara mot deras barn. Absolut ingen nöd på något vis har det gått på dom men jag har alltid tyckt att de behöver mera kramar, närhet, empati och känslomässig omsorg.

Jag är snart färdig med min utbildning och går ju då tillbaka till min nattjänst som jag trivs massor med. Ska dock söka en heltidstjänst som nu är ledig och är det yrket jag utbildat mig till. Jag har dock funderat mycket på om jag ska fixa heltid då jag har min sjukdom som spökar lite ibland. (Har dock aldrig varit sjukskriven för den)
Igår sa min man att ”du fixar inte att jobba fem dagar i veckan”. Det sårade mig egentligen lite, han sa det med glimten i ögat men brukar prata om ”latmasken” och så och tycker nog inte jag är supereffektiv. Självförtroendet sjönk. Jag har jobbat mer än heltid under perioder och gör allt jag kan för att räcka till för alla och framförallt familjen. Nu vet jag inte hur jag ska göra med jobben…jag kanske ska fortsätta jobba natt för att fixa och få ihop allt?

Kram❤️

Svar: Känner du att du vill pröva på något nytt så ska du göra det... ha ett prat med mannen om att ge positiv energi stället. Du kan det du vill och lat är du inte, kram :)
Esmaralda

33 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om jag spelar våran fyra regelbundna rader, något smått i morgon, för jag tänkte på att köpa min byxa i andra hand butiken i stället med pengarna, hittar jag den i dag 😅 😎 😂

34 .:

skriven

Hej Es!

Min katt har lite problem med magen. Går det över snart? I övrigt känner jag mig som en urusel kattmamma, suck.

Svar: Går det inte snart över så kontakta veterinär, kram :)
Esmaralda

35 Cecilia:

skriven

God morgon!
Hoppas ni hade ett bra påskfirande igår!

Igår hängde jag med syskonen och deras barn hela dagen och blev firad i efterskott.

Tog återigen en promenad i nya området och längtar tills vi flyttar till lilla "radhuset". Hur stor är chansen att vi får nycklarna senast i juli? Kramar

36 Bjork:

skriven

Hej tack för svaret om dom 2.
Hoppas dom vet att jag gillar dom oxså:)

Kram

37 T:

skriven

Hej es! Tack för boktips.
Idag känner jag mig lite nere. Haft stuga i släkten i många år, många minnen där. Min ena förälder gick bort för ett par år sedan så nu är det jag, mina syskon och mor som hanterar den. Men det dyker upp grejer med jämna mellanrum som ska hanteras. Jag har själv inte varit frisk och vet inte riktigt om jag orkar vara mer och driva runt detta längre samtidigt som jag är fäst vid platsen så inget lätt beslut. Kan du se något här es? Något som kan hjälpa mig framåt? Kommer de något annat boende??? Tack!!!!

38 Gunilla i oxd:

skriven

Vilket bra boktips! ♥️
Jag har erfarenhet av att vara ’min mammas förtrogna o stöd’ så jag vet känslan..
Jag har sen några år insett att mina föräldrar inte kunde ge och se oss barn som föräldrar ska göra..
Det satte sina spår på oss alla tre ungar..
Men nu lider jag inte av det på samma sätt längre.

Du har hjälpt mig att förstå så mycket genom alla mina seanser genom åren Esmaralda!♥️♥️♥️

Du är bäst!🌟
Kram Gunilla i Oxd

Svar: Vad glad jag blir att jag kunnat vara dig till hjälp, kram :)
Esmaralda

39 Mercan :

skriven

Ser du morgon från euro jackpot att jag missar vinst om jag inte spelar Esmaralda 😳🤔🙄

Svar: INga tecken på någon större vinst, kram :)
Esmaralda

40 Orolig vän:

skriven

Tack för ditt svar. Jag kommer inte försöka påverka henne till något. Hon väljer killen. Jag hoppas bara han är snäll mot henne för jag vill henne allt gott. Min magkänsla av honom är en röd flagga men jag hoppas jag har fel och att han verkligen är en bra kille.

Annars hoppas jag den rätte för henne kommer snart.

Svar: Ja, ibland är det så förbaskat svårt att stå utanför och inte lägga sig i när barnen gör val som vet inte är de bästa....jag vet, jag har varit där själv :) Kram :)
Esmaralda

41 Ghostwriter :

skriven

70 åriga farbrorn som bor några hus bort, han hjälpte mig flytta. Känns det som att han hade uppskattat lite promenad sällskap? Kanske vill gå ensam? För han har frågat mer. Sen undrar jag om han kan ställa upp att hjälpa min släkting att köra lite grejer mot fika/peng?
Min Psykstörda dna:are försöker sätta käppar för allt så att han själv kan träffa mig vilket jag inte kan tillåta



Kram

Svar: Känn av försiktigt så det inte blir för mycket... att han hjälpte dig är en sak men han ska inte kännas sig utnyttjad genom att hjälpa också en släkting till dig.. jag skulle nog säga att javisst kan du fråga honom men i så fall med ett erbjudande om normal betalning för tjänsten. Kram :)
Esmaralda

42 Anki:

skriven

Tack för svar Es <3
Ja demens kanske kan komma så tidigt . Hade en honkatt
Greta som var 19 år och vart dement mot slutet så jag har varit med om det innan..Mamman hennes Loppan vart 21 !

Kram Anki med (dement ?) flock ;-)

Svar: Härligt när man får behålla sina djur så länge !Och jag ser inga tecken på demens i din flock :)
Kram :)
Esmaralda

43 Lotta S:

skriven

Kan jag bli kompis med han lokale komikern som jag träffat tidigare om jag fortsätter prata med honom på olika tillställningar? Eller är det en dum onödig pinsam tanke? Blev ju två gånger samma vecka nu!

Svar: Mer ytlig kompis kan det bli, ingenting närmare, kram :)
Esmaralda

44 Lycke:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för boktipset. Skulle kanske vara något.
Efter det valet jag gjorde i somras, är chansen stängd för en ny chans på riktigt?
Kram

45 Till Julisw :

skriven


Jag köpte en säng för 30k för några år sen så det FINNS bra sängar för lägre (Sängjätten eller va den hette, eller 8k på en skitbra säng som höll i flera år och bästa sängen jag haft för ryggen. På Furniterbox. Finns flera där). Varför vill du ha dem knepiga måtten? Tänk om ni flyttar? Så blir den inte bra i nya boendet. Jag själv hade aldrig köpt en säng begagnat för flera tusen 😅 om ni skulle sälja den vidare i nödlösning sen isåfall
Mycket att tänka på. Men det ska ju kännas bra i magen iallafall 👋

Hoppas ni hittar något!

/ Ghostwriter en som jobbat i butik

46 AnnaK:

skriven

Kanhända jag är en sån förälder själv och kanske mina föräldrar även var såna. Svårt säga. Nå mina föräldrar har gjort det bästa dom kunnat, det vet jag. Min mor har lite samma svårigheter som jag. Tror vi har någon form av diagnos. Har ändå kommit långt med mig själv genom åren. Som ung var jag nästan paralyserande blyg. Nåväl....jag är som jag är.

Kommer sambon få jobbet han hoppas på? Less ha honom hemma liggandes i sängen. Svårt separera också när han inte har möjlighet till en bostad ens. Less på allt just nu

Kram 🤗

47 J:

skriven

Hej,
Ser du nått om sonen min? Tänker mycket på honom.
Kram

48 <3:

skriven

Vilken tröja tror du mamma blir gladast för Odd Molly koftan med 💙eller den ljus blåa som jag har med fina knapparna som hon ville ha lika mig.
Kram
💙🩵💙

Svar: Känns som om det ljusblå skulle glädja henne mer, kram :)
Esmaralda

49 Anonym i frågan:

skriven

Så du menar att han jag tänker på kommer alltså inte in på något sätt i mitt liv igen , inte ens som tillfällig fling/passion? Ser du om jag kommer få visa upp mitt nya boende?
Kram :)

Svar: Jo, det kan bli en kortare relation men jag tror inte det kommer bli något bestående, kram :)
Esmaralda

50 Tintin:

skriven

Hej Ez!
Får jag barnbarn snart?

Tack och kramiz!

Svar: Det kommer men kan dröja ännu en tid, kram :)
Esmaralda

51 Mercan:

skriven

Tack så hemskt mycket söta Esmaralda🤗💕🤭

52 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Hoppas också att vårt möte sker fortast möjligt, inte minst för att du ska slippa mina "kärleksfrågor" ;D. Stackars dig...
Kram Skorpan

Svar: Ha ha ha, jamen det är ingen fara :) Jag hoppas mötet sker väldigt snart men för din skull... kram :)
Esmaralda

53 Bjork:

skriven

Hej när jag och min blivande skaffar hund ska de vara en cavalier som heter isak:)

Kram

54 Jossan :

skriven

Jahapp!
Ännu en kompis som berättat att de ska ha barn. Hur ska man alltid vara glad för allas skull..
hur ska jag ens lita på universum.. jag orkar inte detta mer…

Svar: Det blir din tur, kram :)
Esmaralda

55 Mercan:

skriven

Esmaralda jag ångrar mig att jag köpte karitraa jackan i andra hand butiken ,tror du om jag går dit att jag får bytta den med in wear trenchcoaten om jag frågar en gång till kvinnan där som jag frågade i morse,finns det shans ,ska jag försöka Esmaralda😭😭😭🤔🥹

Svar: Frågan är fri, så visst kan du höra dig för, kram :)
Esmaralda

56 L:

skriven

Ja, en mix av känslighet och uppväxt. Det låter helt rimligt. Så är det nog.

Undrar om sonen får jobbet långt bort som egentligen inte fungerar praktiskt? Jättejobbigt det här. Jag hoppas det blir något som fungerar bättre praktiskt. Blir det så?

Kram

Svar: Möjligheten att det kommer finnas ett jobb närmare är runt 45-50 %... men kan han ge det tid så kommer det....men jag tror inte det sker inom det närmaste, kram :)
Esmaralda

57 Helena Ir :

skriven

Ska lägga på minnet! Orkar inte läsa just nu. Huvudet är för fullt..kommer nog lugnare tider där uppe. Hoppas!

Tränat lördag- söndag. Lite skillnad på folk..Men även de som tränar 7dagar i veckan..och jag känner ju dem.
Idag kom då den här mannen och pratade..jag vill ju gärna ha ett namn och fick det och en hederlig handskakning 😀 gillas! Jag tillhör den generationen. Tror den här mannen tror att jag är yngre än jag är! Såg lite förvånad ut när jag nämnde åldern på min yngsta. Jag kan ha fel men kände mig iakttagen av fler. Det roar mig.. Men inget mer än så..

Ha en fin söndag kväll 😀

Kram


Svar: Ja, låt det roa dig.. du är i ett skede just nu där du ger ut det lilla extra i din aura som får männen att tycka att du är attraktiv ! Och du ÄR ju en speciell och fin kvinna ! Kram :)
Esmaralda

58 SusanneAmalia :

skriven

God morgon☕☕☕☕

Jo det där med föräldrar🤔

Mina adoptivföräldrar var omogna båda två.
Jag känner att jag var där för dem.
Min mamma fick jsg ta hand om på heltid och får fortfarande.
Min pappa klarade sig bättre men hade gjort ett dåligt val i att hs min mamma som fru. Jag fick medla och förklara.
Nu är min mamma 98år och hennes karaktär blir starkare igen..
Tyrann narciss borderline.
Anorektsia..sjukligt snål.
Behöver lyssna på boken..
Själv tar jag tacksamt emot alla jobb som tar mig bort från henne. Till hösten ska jag flytta
vilken lycka.. Längtar❤️

Önskar alla en underbart fantastisk dag med glädje och kärlek❤️💯🙏

Svar: Det är tufft att ha haft en sådan uppväxt men jag har en känsla av att du tillhör dem som utvecklats väl i alla fall och du har din egen styrka.. kram :)
Esmaralda

59 ängeln:

skriven

Hej, den boken ska jag försöka läsa, försöker bearbeta min barndom och relationen med mina föräldrar. Det är oerhört tufft att gå omkring och känna att min mamma inte har haft förmågan att älska mig och att min pappa står på mammas sida. Jag känner mycket skuld och att allt är mitt fel. Pratade med pappa idag och han var helt känslokall. Det gör så ont. Terapin har hjälpt en del men inte helt. Tror tyvärr aldrig att jag kommer bli en hel människa. Ser du något kring detta Es? Är det bäst att bryta kontakten helt med dem? Kram

Svar: Nej, du behöver inte bryta med dina föräldrar... men fullt ut inse att de kunde inte bättre än det blev och det var ingenting riktat mot dig personligen. Jag tror att dina föräldrar älskar dig. Ingenting i detta är ditt fel. Kram :)
Esmaralda

60 Mercan:

skriven

Esmaralda🥹ser du om jag ger bort min grå karitraa jacka från andra hand butiken till Isi min mors lilla sister ,ser du Esmaralda om hon kommer tycka om den på sig om den klär henne om hon använder den ofta 😭😭😭jag ska ge bort till henne när vi reser till Bulgarien hemma🥹💕😭

61 Mercan:

skriven

Esmaralda jag är rökfri🤭🤗💕🙏

62 Seanskunden:

skriven

Hej kära ES!

Det var ett tag sen jag skrev.
Har börjat på nytt jobb och starten har varit lite motig, något jag inte upplevt tidigare i min karriär som sjuksköterska.

Kommer allt bli bra? Har lite oro i magen!

Hoppas du kan guida mig!

Kram 🤗

Svar: Ibland kan det bli sådär... men ju mer tiden går desto bättre kommer du att landaTjänsten kanske inte är 100% för dig och då sker du dig vidare... du är en tillgång på arbetsplatserna, kram :)
Esmaralda

63 Louise:

skriven

Söndag idag och imorgon är sista veckan i frihet. Min första VFU börjar veckan där på. Jag ser både fram emot det och inte då jag är rädd att jag inte ska klara av att nå målen. Jag vet att jag kommer ha en bra handledare och jag hoppas att vi kommer kunna jobba bra ihop och att hon vill att jag ska klara mina VFUperioder.
Min lärare sa något som jag funderar på. Jag har dåligt självförtroende det är därför jag inte vågar ta plats riktigt för att jag är rädd att göra fel. Hon har haft mig tre gånger så hon vet hur jag fungerar.
Kan hon ha rätt och bör jag ta upp min oro att misslyckas med min handledare? Jag kan detta men nu har jag många ögon på mig.
Kommer jag klara alla mina VFUperioder?

När vi gick igenom utredningen för en dryg vecka sedan såg vi en mening som oroade mig väldigt mycket.
Det stod att "socialtjänsten bedömer att det föreligger ett behov av flyttningsförbud om vården upphör". Detta gör mig helt förtvivlad. Att soc ska få motarbeta oss på det sättet som de gör. Att jag inte ska kunna få hem min dotter. De utövar makt. En gång i klorna på de jävlarna så kommer man inte bort från dem.

Måste ta itu och ringa CSN i veckan för att se om jag har någon chans att göra en avbetalningsplan. Jag har ingen chans att betala över 3300 i månaden om jag inte har inkomst eller vinner en massa pengar. Knappt 500 kr har jag råd med. Just nu känns det bara så hopplöst och jag känner mig som en loser som inte har ett jobb.
Kommer jag kunna få ett jobb efter VFUn?
Vet inte hur länge till jag kommer orka.

Ha en fortsatt fin söndag och tacksam för svar. Kram

Svar: Nu vet du ungefär vad som förväntas av dig på arbetsplatserna och när du vet, då blir det lite lättare.Jag tror också att din initiativförmåga har en god chans att utvecklas.
Känns det som om du kör fast i de jobb du vill ha, så sök annat så länge... kram :)
Esmaralda

64 A:

skriven

Jag försöker då gott jag kan med min dotter! Det har i alla fall lärt mig och lovat mig själv är att aldrig ta för givet att min dotter ska ställa upp på saker och ting. Hon ska leva sitt liv som vuxen, och resa och göra vad hon vill, utan att känna att hon måste stanna nära mig.

Blir det bra att boka boende via airbnb i England? Är det något jag ska se upp med? Snart säljer jag min bil och använder del av pengarna till resa dit senare i år! Med min dotter.

Kram!

Svar: Bra tänk !! Det bästa vi som föräldrar kan göra är att stötta våra barn i att bli självständiga vuxna människor !Ja, jag tror det blir bra med sådant boende, kram :)
Esmaralda

65 Bleona:

skriven

Hej Es. har träffat en ny man som är fin och tar hand lite om mig. Vi har dock haft ett lite konflikt. Men vi sågs igen .

Kan du se vad denna man känner för mig ?
Känns som allt är dött och detta inte kommer fortsätta mer

Kram ha en fin dag <3

Svar: Mycket talar för att ni går vidare var för sig, kram :)
Esmaralda

66 Mercan:

skriven

Ezmaralda de stängde nu 16:00 finns det samma shans om jag går imorgon resultat att bytta jackan hos kvinnan,jag vill göra det gärna ska jag försöka med resultat i morgon kl 10:00 tacksam för svar har inga frågor kvar😭🥹🤗

67 Ghostwriter :

skriven

Nä utnyttjad blir man då inte av mig. Gubben hjälpte mig flytta men jag betalade för mig. Har bara frågat om hjälp 2 gånger någonsin med honom. Men jag känner nog att vi inte har kontakt så känns lite fel att fråga. Hoppas vi löser det på annat vis


Kram :)

Svar: Jag tycker det är helt i sin ordning att fråga honom, om man erbjuder betalning...och inte tror jag att du utnyttjar någon, sådan är inte din personlighet alls !! Kram :)
Esmaralda

68 Lotta S:

skriven

Men om han tycker jag är en pinsam tant bara, ser det ut så?

69 Helena Ir :

skriven

Tack för dina rara ord!
Ja den där auran runt en som fångar uppmärksamhet är ett mysterium men förstår för det är inte första gången! Och bara sådär helt plötsligt. Kanske någon däruppe bland molnen som tycker jag borde roas lite 😂

Kram

70 Mimi:

skriven

Hej!

Kan du se om jag får jobb på min nya hemort?? Orolig.

Kram

71 AnnaK:

skriven

Får sambon sig nåt jobb? Var på intervju och dom skulle höra av sig på några dagar men har varit tyst i 2 veckor. Jobbigt ha honom hemma hela tiden.

Kram 🤗

72 SOL:

skriven

Hei Ez

Litt sånn var det nok i mitt barndomshjem "wild west",klare seg sjøl. Noen ganger leker jeg med tanken på hvem jeg ville vært om jeg vokste opp i en familie hvor de voksne så meg, snakket med meg, forklarte, utfordret, støttet, oppmuntret og bekreftet meg?

Nå sitter jeg i en hyresleilighet, har solgt mitt hjem og leter etter et nytt trivelig sted å bo, noe for fremtiden hvor jeg skal lage den vakreste hage og investere tid og krefter.
Et sted med mye himmel, frihet, privatliv, natur og som er på bakkeplan, men vet ikke om jeg får det for summen jeg har til disposisjon.
Tror du det dukker opp en passende enebolig til meg? eller bør jeg tenke nytt?

Ønsker deg en fortsatt god søndag Ez :-)


Svar: Ja jag tror absolut att rätt hem kommer, fortsätt ha antennerna ute och ge dig inte, kram :)
Esmaralda

73 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du, jag ska dit i morgon kl 10 :00 om samma kvinna är där och jag får bytta jackan mot annat, jag ska lemna där mina smycken som tacksamhet 😭ska jag försöka Esmaralda finns det shansen 😭

74 Rädd:

skriven

Hej!

Sådan ångest, hjärnan bara snurrar av jobbet, jag är så trött. Tvivlar på om det kommer bli bättre? Om jag gör rätt saker? Om jag kommer hamna i skiten? Om jag kommer orka fortsätta? Jag ser inget ljus.

Vet inte var jag ska söka mig vidare om jag ska söka nytt jobb? Vill inte bränna ut mig. Känns som jag försöker göra mitt bäst, men känns inte som det räcker, känner mig otillräcklig.

Vägled mig.

Kram och kärlek

Svar: Andas lugnt och ta en sak åt gången, prata med din chef om du känner att du behöver lite stöd, kram :)
Esmaralda

75 Mercan :

skriven

Jag hade frågat henne i morse Esmaralda hade jackan på mig 😒 ska jag försöka i morgon igen 😕 med mina smycken som tacksamhet 😭 hon vet att jag köpte jackan därifrån 😭eller är det hopplöst och jag får ge den bort till Isi😭jag vill gärna bytta den med något men känns hopplöst utan kvitot etiket jag hade lemnat tillbacka med etiket men man får inte göra det för det var halva priset 😭

76 Lisa:

skriven

Skulle hon bli glad om jag skulle ta komtakt och föreslå en träff? Eller är det kanske inte så viktigt för henne..
Kram

77 Mercan :

skriven

Esmaralda 😍😌😹du tyckte när jag frågade dig att karitraa jackan är jätte fin jacka och Esmaralda jag visade på mig till Isi i dag på video call Messenger och hon tyckte den är jätte fin åckså ha ha Esmaralda 😊 den blir hennes, och tiger jeansen, de är små på mig men på henne kommer de passa för hon är söt small än mig Esmaralda 🤗 Esmaralda min bror är hemma från resan till Lea 😌 och min bror har till oss talismaner elefanter, jag blev så glad för jag tror de bär med sig tur, och Lea har köpt till oss så snygga linne byxor mönstrade med elefanter t shirt till min far och shall till min mor så snyggt för alla 🤗 jag gjorde fel med att köpa sigg idag men ska inte upprepas Esmaralda 😊 Önskar dig hälsa lycka till med allt i livet och dina nära och kära hälsa glädje söta Esmaralda 😊 har inga frågor kvar söta Esmaralda 😊 💝 💖 ❤️ 🤗 🙂 😚 👍 😉

78 Anonym i frågan:

skriven

Så du menar att han jag tänker på kommer alltså inte in på något sätt i mitt liv igen , inte ens som tillfällig fling/passion? Ser du om jag kommer få visa upp mitt nya boende?
Kram :)

Svar: Som jag skrev, kan bli en tillfälligt fling men ser ingenting mer bestående, kram :)
Esmaralda

79 AN:

skriven

Tack fina för ditt svar!
Kram ❤️

80 Dani:

skriven

Hej!
Nästa vecka från jag reda på resultatet på min tenta jag gjorde för cirka 3 veckor sen. Ser det ut att bli bra?

Kram☘️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: