Bryt ältande och oro....

 

Jag brukar ju tjata om hur viktigt det är att ta kontroll över sitt liv.  Men faktum är… om det är livet som kontrollerar dig & du känner dig missnöjd.. då är du på fel väg.

 

Man tappar ju inte kontrollen över sitt liv över en natt… utan det brukar ske successivt  även om man en dag plötsligt kan upptäcka det. Du känner att plikterna  & tristessen bara vuxit och i detta har förlorat dig själv.

Upptäcker du att dagarna rullar på men – att du  saknar själva livet… det som ger dagarna glädje och innehåll… då ska du inte skjuta bort tanken. Du ska stanna i den.  Du ska se den precis som det är. Kan du bara bli medvetet närvarande så kommer du också att hitta lösningar.

Den här gamla liknelsen med  duschkabinen är bra.

 

 

”Tänk dig att du står med kläderna på i en duschkabin – blind, utan att veta var du är. Vattnet är iskallt och du blir dyblöt. Eftersom du inte är medveten om var du befinner dig reagerar du instinktivt – kastar dig än mot den ena väggen, än mot den andra, för att undkomma obehaget. Men det forsande vattnet är överallt. Och du blir allt mer desperat. Det enda resultat du uppnår är sprickor i plexiglaset och att du gör dig illa.

Bli medvetet närvarande, precis här och nu. Då förstår du var du är och vad som behöver göras. Du kan lugnt fatta kranen, stänga av vattenflödet och kliva ut ur duschkabinen. ”

 

Medvetennärvaro eller mindfulness har blivit populärt och inte utan anledning. Detta är något som alla kan utöva.  Och kan man bara försöka ta till sig och förstå tekniken så kan den faktiskt förändra ditt liv !!

 Kram & kärlek