Jordens resurser är slut....

Jaha, då kan man läsa att jordens resurser tagit slut. I alla fall för i år.

Det känns ungefär som att ” kom och skjut oss”  - allt är ändå försent ! Och herregud som vi misskött oss. Är vi ens värda att ta del av syret på jorden ?

Det heter ” Earth Overshoot Day och som vi i Sverige så påpassligt  döpt till   EKOLOGISKA SKULDENS DAG ! Japp.  Det är väl typiskt oss… skuld och skam ska det vara. Så mycket som möjligt.  Det är värre än på Luthers tid.

Nu ska vi rodna och skämmas över våra matvanor och över hur vi reser och så ska vi tänka efter och snarast   bli veganer, handla kläder på Myrorna och  ska vi resa så ska det ske med tåg eller segelbåt.

 

Vi  i Sverige har varit duktiga som minskat våra inhemska utsläpp men ska de riktiga förändringarna ske så måste strukturen som styr våra beslut i vardagen förändras säger Lovisa Hagberg WWF i ett pressmeddelande.

Jaha. 

KlimatGreta ska ta segelbåt till USA. Hon har blivit erbjuden skjuts ombord  på  en tävlingssegelbåt.  Kan vi alla som vill till USA fördas på det sättet ? Finns det tillräckligt med segelbåtar och villiga  kaptener ?  Eller ska resten av oss aldrig få uppleva Amerika ?

Kanske ska det bara vara en liten elit som en dag får komma ut och uppleva världen ?

Vojne vojne, hur ska det sluta ?

Fast jag tror jag vet. 

Masspsykosen kommer blåsa över och våra eminenta forskare  världen över kommer att lösa problemen.. så att vi både kan resa och äta  hamburgare utan att ansvaret  för jordens överlevnad  vilar på våra axlar.

Vi kommer inte att behöva bo i grottor, göra upp eld och leva på nötter och bär.

Men just nu är det sådant fokus på KlimatGretas rörelse och det är trendigt att vara vegan & klä sig i  fula kläder från Myrorna…  det är en hip folkrörelse … och därför hör vi inte så mycket om forskningen som pågår för fullt.. som  kommer att trygga vår  framtid, vår miljö och som innebär att vi kommer  kunna fortsätta  leva i princip som vi gör.

Insikt är en annan sak och att dra sitt strå till stacken… jag menar, jag plockar alltid skit efter andra på stranden och kastar…jag försöker sopsortera så gott det går… men jag vägrar  låta mig tyngas av den ekologiska skulden.. leva på spenat  och sluta resa.

Jag har mer tilltro till forskning än jag har till whistleblowers.

Ett kontroversiellt ämne… men jag är van att vara kärringen mot strömmen !

Sist jag skrev om detta ämne så fick jag en hel del hatmail från  miljöfaschister  och jag blev lite överraskad över att de läser min blogg !!

 

 

För att förtydliga att nej, jag skiter inte i djur och natur ! 

Jag har vattenskålar och tallrikar ute om sommaren så alla djur kan dricka och under kalla vintrar  matar jag smådjuren i naturen.. vilda djur ska varken vara på zoo eller cirkus… jag plockar skräp och inte bara mitt eget… jag skäller på folk som kastar glasspapper och fimpar omkring sig… om det kniper kan jag tänka mig att äta en Vegoburgare men absolut inte att avstå från resor. Så är det. 

Kram & kärlek

P.s. Idag far jag till Lund och checkar in på hotellet.. så jag kan inte besvara frågor.

Men i morgon är det som vanligt igen ! 

Jag vill också påpeka att under de här tre veckrona i Lund kommer jag att blogga och hålla seanser som vanligt !