De suger blod om natten...

För ett tag sedan kom vännerna hem från semestern… långweekend  i New York… på riktigt  fint hotell. 

Fyra stjärnor.

Inte värstingen bland hotell men ändå helt okey & centralt på Manhattan.

 

 

  Vad de inte noterade var de  nästintill osynliga gästerna i deras rum… som kom fram om natten och sög deras blod…. och som  sedan for med dem hem i resväskan !! 

Just det… vägglöss !! 

Min kompis ringde mig och  bara vrålade om  jävla-helvetes-vägglöss-helvetes-skit… och jag förstår. 

 

 

Snabbt upptäckte både väninnan och hennes man att de fått konstiga kliande utslag men de tänkte ändå inte vägglöss… kanske för att de  applicerade ohyra på ruckliga gamla hotell och inte på deras dyra.. som kostade typ 3000 kronor natten.

 

 

Och inte nog med det.  De hade vägglössen med sig hem !!

Min kompis har en äckelfaktor som går igång bara  hon ser en loppa på TV  … och nu skriker hon  hysteriskt mest  hela tiden.  Hon vill flytta från huset och hon säger att hon aldrig kommer att  bo på hotell igen – hon ska minsann aldrig resa mer och hon ska inte gå nånstans utan en stor burk Radar.

 

 

Bostaden är sanerad två gånger och sonen på 13 år har fått nytt namn i skolan… Lusen…

Väninnan anklagar sin man…det var han som bjöd på och betalade resan och det var han som valde hotell… ett riktigt  fint ett, som han tänkte,  och det är ju varken rim eller reson att ge sig på honom.

”Men han  bryr sig inte” kvider min väninna och jag säger att jamen herregud, om han vore lika hysterisk som du, då hade ni triggat varann så pass att ni fått flytta in i madrasserad cell……. Och väninnan tittar på mig och ryser och säger att tänk så många vägglöss det kan finnas i en  cell som är klädd med tyg !!

 

 

Äktenskapet knakar i fogarna…. Sonen känner sig utsatt i skolan…. och lusen har alltså slagit till !!

 

Vilket får mig att tänka på när jag jobbade i krigets Kosovo.... och flera veckor efter hemkomsten öppnade jag  en necessär och  världens största kackerlacka  stack ut huvudet och stirrade på mig.

 

   Jag agerade  direkt  och skrek som en galning… slängde ner necessär med kackerlacka i byråldan igen… pang igen med lådan.. och sedan släpade jag ut hela byrån  med innehåll i trädgården.. skvätte hysteriskt en  flaska vodka över den… fortfarande skrikande och  påminde sedan mig själv att det  är tändvätska som gäller så de blev en sådan flaska också… pang på… och  sedan satte jag eld på alltsammans och det blev en brasa som man  fortfarande talar om. 

 

 

Kram & kärlek