Övergiven.....

En liten brun hund stod bunden vid en stolpe och skrek så hjärtskärande högt och förtvivlat.  Jag är övergiven, skrek han,  jag fryser, jag dör, hjälp, hjälp, hjälp, hjälp.

Det var mitt i vintern, snön yrde och man fick en känsla av att hundstackarn stått där  riktigt länge och var kanske på väg att förfrysa.

Kanske han var övergiven ?

 

Om jag skulle ta och känna in lite extra kanske ?

Jag behövde inte ratta in mig på det mediala nätverket   för just då kom husse och förklarade att han bara rappat på inom butiken och köpt sig en kvällstidning. Allt inom loppet av  max tre minuter.

Här hade vi alltså en dramaqueen av MG:s mått !

Husse berättade att hunden, som heter Castro, smet emellanåt och då gick han in till grannarna och tiggde mat.

Precis som jag gjorde när jag var liten… jag kunde gå in till folk på gatan där jag bodde och fråga om de hade mat att ge mig för hemma fick jag ingen mat, sade jag !

 Och så klart var det en fet lögn. 

 

 

 

 

Ena dottern gjorde samma sak… så jag undrar om det kanske är ett förekommande beteende hos barn ?   Tveksamt ! Kanske genetiskt 😊

När jag tiggde mat brukade jag lägga till att det går väldigt bra med kakor eller glass.

MG brukade i första hand spana efter öl !

Nu har finska vännerna rest vidare, till släktingar i Belgien.

De är så saknade !

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Intressant att Caron valt går vidare och jag tycker hon har inte var tillräckligt med tid för mig. Jag hoppas att hon ska inte påverkar min fokus och stabil även jämna ut till maj. Kommer jag kan hanterar det?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag drömmar något om C kvinna men minnas inte riktigt vad. Något spännande säker. Kan det var att min hjärna förbereda sig just nu till ses i maj?

Ha det bra

Svar: Du drömmer om henne eftersom du tänker mycket på henne.. kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Förra vecka har jag migrän då jag blunda under många minuter då jag kunde ser vad händer under fem veckor. Den första vecka var ganska stämmer. Varför fick jag såna meddelande just nu till maj då jag ses C kvinna. Är det något speciellt?

Ha det bra

4 EP:

skriven

😅 Hungrig på kakor glass!
Jag och min vän skrev ett brev till Kungen och berättade om vårt "fattiga" liv. 😅
Fick ett dignerad foto på han och drottningen tillbaka. 😅

Saknar min f.d. mig? Tänker han på mig? Han var inte mig trogen och hade stora problem med att tala sanning och stå upp för saker.
//EP

Svar: Vad kul att du skrev till kungen och klagade.. jag skrev också till kungen och det var "gamla" kungen då på min tid och bjöd honom på mitt kalas. Han dök aldrig upp men foto fick jag också :)Ibland tänker ditt ex på dig men han verkar ha gått vidare, kram :)
Esmaralda

5 SarA:

skriven

Jobbat 3 veckor på nya jobbet och nu är jag bokad på en anställningsintervju på ett annat jobb. Här går det undan! Men lärt mig att känns det inte 100 rätt så gå vidare. Nya jobbet ligger 2 min från min bostad och hade varit underbart för det är precis det jag söker. Men är jobbigt roligare tro?
Kram

Svar: Ja, man ska göra som du och söka sig vidare och inte träla på ett jobb där man inte trivs.Lite roligare är nya jobbet.. kanske inte 100% men bättre än nuvarande, kram :)
Esmaralda

6 L:

skriven

Jag var också en dramaqueen när jag var liten. Hittade på en massa saker också. Kommer ihåg att det roade mig 😅

Undrar om du fortfarande ser att jag snart kommer ut i arbetslivet igen och får snurr på livet jag vill leva?

Kram

Svar: Ja, det ser absolut ut som om du kommer igång med livet igen så som du vill, kram :)
Esmaralda

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Måste fråga för jag vet inte hur ska jag hanterar efter Caron ska inte var där på länge om en vecka. Så hur ska jag hanterar under sommar och alla andra dagar?

Ha det bra

Svar: Du klarar dig på ene hand bättre än du kanske tror och hon kommer ju tillbaka igen, kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Ah drama queens här o där hör jag ;D. Kan vara genetiskt det där med att gå till grannarna o tigga ;). Tur att jag fick mat hemma ;D...

Så jäkla trött även om jag fick en längre natt nu. Idag ska härligheten skickas ut o det ska bli intressant att se hur mycket negativt det ko.mer gällande detta, fel o annat ;). Tänkte att jag kanske tar ut några timmar imorgon o åker hem tidigare från jobbet, det kan jag behöva....

Har nu gett upp hoppet om att träffa karln Es. Bara deppad över att vara singel. Äter för mycket sött o gott. Var är han? O vad tror du att han skulle tänkas säga mig nu? Några tröstande ord kanske? Så trist att vi inte möts...

Ska försöka orka jobba denna dag också...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, lite extra ledigt gör dig gott !Du kommer göra ditt möte men det kan faktiskt dröja ännu en tid... och jag tycker också det känns segt och trist med denna väntan, kram :)
Esmaralda

9 EE:

skriven

Så där då har kontraktet anlänt och påskrivet. Spännande och nervöst att byta arbete. Dessutom visade det sig att det mitt i allt omorganiseras. Hoppas det blir bra ändå. Vill tro att det är meningen att jag ska just dit jag ska nu.

Jag ska få ny kunskap och erfarenhet för att kunna ta mig vidare längre fram till det jag är menad att göra. Det är iaf känslan just nu.

Är hur som ett år med förändring. Barn som planerar att flytta hemifrån, barn som växer och nytt jobb. Kanske nytt på gång för mannen med. Har planer för lite renoveringar. Känns som det väntar en bättre period på de första plan.

Många kramar

Svar: Känns bra med nya jobbet, men ge dig själv tid att smälta in .En allmänt positiv känsla kring dig, kram :)
Esmaralda

10 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Plötsligt dyker det upp en massa oförutsedda utgifter som måste betalas, och som gör att alla pengar går till dem… och pengarna räcker inte ens till allt!

Ser det ut att lösa sig eller hur ska jag klara allt det här?

Ligger vaken på nätterna och oroar mig över ekonomin

Kram

Svar: Ha en tuff budget och du kommer klara detta, kram :)
Esmaralda

11 Tildis:

skriven

Hej Es!

Började ett nytt jobb för några veckor sedan men känner inte riktigt att det har blivit så som jag trodde. Är det bara för att allt är nytt eller borde jag söka mig vidare?

Kram

12 MalinS :

skriven

Kommer ihåg när jag bodde utomlands och vännerna från Sverige hälsade på,det blev så tomt och tråkigt första dagarna dom åkte hem. Men brukade snabbt gå över när man var tillbaka på jobbet och fokuserade på annat men det blir ju så tomt.

Här i Stockholm fryser man häcken av sig på väg till jobbet.

Hoppas du har det något varmare.

Kram

13 Cecilia :

skriven

Godmorgon!
Ja, herregud vad djur kan vara dramatiska. Ett rätt så underhållande karaktärsdrag ändå.

Ser du om de gör något köp snart? Kramar

14 Bjork:

skriven

Hej lyckas jag beställa en hotellkudde?

Kram

Svar: Det tror jag att du ska lyckas med, kram :)
Esmaralda

15 Lotta S:

skriven

Själv tyckte jag bäst om maten hos min mormor och morfar, gick jätteofta dit på mat och fika.
Gäller goda besked före sommaren jobbsaker eller annat?


Svar: Det gjorde jag också, till mormor, ... så härliga minnen att bära med sig.Goda besked kan gälla något annat, kram :)
Esmaralda

16 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Det finns nog en liten dramaqueen i oss alla😂
Behöver jag vara orolig över min lägenhet, känns det som jag behöver betala dubbla hyror när jag flyttar? Hoppas inte…
Kram🥰

Svar: Känns som att det kommer lösa sig bra, kram :)
Esmaralda

17 AnnaK:

skriven

Är jag verkligen värd mer och förtjänar bra? Är alla människor det?

Kram 🤗

Svar: I alla fall är du värd bra ting, kram :)
Esmaralda

18 Mercan:

skriven

Ah söta hunden söta MG🤗💕🙂‍↔️Esmaralda jag har meddellande från försäkringskassan ,är det positiv resultat,min sister ska kolla på kvällen efter jobbet😭Esmaralda finns det shans att jag hittar bra byxa idag😎🙄

Svar: Chansen finns men köp bara om du känner att det är precis det du vill ha... och om inte, då fortsätter du vänta och leta och det som är rätt kommer, kram :)
Esmaralda

19 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag känner med hunden Castro, ensam och övergiven. Ni har vännerna kvar även om de åkte vidare och kanske ni ses till sommaren igen?

Förut har jag känt resust men den är som bortblåst. Blir det nån resa framöver, i sommar, och då längre bort? Eller är resandet över för min del?
Tack och kram!

Svar: Ja jag hoppas kunna träffa vännerna snart igen !Lusten att resa kommer nog tillbaka och det ser inte ut att dröja länge innan nästa resa kommer, kram :)
Esmaralda

20 Skrållann:

skriven

Hej!
Dottern påminde mig i morse om att vår hund skulle ha blivit tre år om han inte tragiskt nog hade varit tvungen att gå vidare för ett par år sedan.
Vi saknar honom alla så väldigt mycket. Ser du om det kommer in någon ny fyrbent vän till oss i närtid?

Kram❤️

Svar: Ja det tror jag faktiskt att det gör, ni fattar ett beslut och en ny familjemedlem kommer, kram :)
Esmaralda

21 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Är orolig och ängslig inför dotterns utflykt nästa vecka. Ser du om allt går bra? Jag har en massa katastroftankar som jag inte lyckas släppa. Tänk om något händer henne.
Vad ser du?

Svar: Det ser ut att gå fint med utflykten, kram :)
Esmaralda

22 Erika :

skriven

Hej! Tror du min mamma kommer bli nöjd över sitt 70-årsfirande med sina barn?

Svar: Ja, det tror jag hon blir, kram :)
Esmaralda

23 Maria:

skriven

Hej!

Jag behöver verkligen din hjälp Es… Jag och sambon har bråkat rätt rejält.. Kommer det ta slut mellan oss nu..? Vet inte vad jag känner längre..
Hoppas jag kan få en hint hur jag ska göra.

Varma kramar ❤️

Svar: Låt bråket lägga sig och sedan tycker jag att ni ska samtala om det som hände och om hur ni känner och hur ni ska ta er vidare, kram :)
Esmaralda

24 Maria:

skriven

Tusen tack för svar fina Esmaralda!! 🙏🏼❤️❤️

25 Till Jennie Kaninfrågan:

skriven

Hej!
Risken för att kaninen ska skvätta är som allra störst tidigt på våren och precis efter könsmognaden som brukar inträda från 3 månaders ålder (kan skilja sig mellan ras men dvärgraserna ligger vid 3 mån). Det gör att din kanin har passerat två av de värsta utlösarna av skvättbeteende.
Det finns även annat som kan trigga igång det. Starka dofter, typ parfym, frän svettdoft, lukten av a
annan kanin etc.
Andra saker som kan trigga igång beteendet är om kaninen blir stressad av någon förändring den utsätts för typ att man möblerar om eller ordnar en stor och bullrig fest.
Jag skulle säga att oddsen för att din kanin inte kommer att börja skvätta fram till augusti verkar goda. Men jag är inte synsk så jag kan inte se vad som gäller just din kanin.
Kram Therese C

26 Bella:

skriven

Minns att mb alltid ville ha öl ☺️🙌❤️

Open session i förrgår, fick sjunga fyra låtar!! Och förra fredagen sa kvinnan som håller i countrysession att jag ska skicka henne några låtar som jag vill sjunga, de känns stort!! 🙌 Man är på g haaaha, nu väntar jag bara på den rätte partnern att spela med. Kommer det bli ett betalt gig i Dingle framöver? Börjar oroa mig lite över stålar 😂❤️ kram

Svar: Vad roligt, ja nu flyter det på bra. Ta de chanser som ges.
Betalda gig kommer men kanske inte riktigt än, kram :)
Esmaralda

27 Anki:

skriven

God förmiddag Es
Haha dramaqueens finns där gott om..Tur min Mira inte är sån tvärtom Likt en typisk bordercollie visas inte minsta ont om det ska kollas av veterinär ;-) Men ryggen kunde hon inte mörka..

Mira håller kollen på mig och hur jag mår <3
Ett tecken på att medecinen gör nytta <3

Kram Anki med flock

Svar: Vad skönt att medicinen gör nytta, det gläder mig verkligen, kram på dig och flocken :)
Esmaralda

28 Lou:

skriven

Hej. Ser det positivt ut att gå dendär andliga kursen?
Kram

29 . :

skriven

Hej Es!

Är det möjligt att min man på vit häst :)) dyker upp i samband med den nya kurs (eller vad man nu kan kalla det) som jag ska gå?
Jag längtar verkligen till att ha någon att dela mitt liv med.

30 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nu går jag nog o gräver ner mig o kommer inte upp förrän karön dyker upp ;). Va vill universum säga med denna väntan? Att jag ska komma i skick o vara smärt, hahhahhaa, eller vad? Det blir jag aldrig...
Kram Skorpan

31 Ally:

skriven

Ja tänk, hundar kan oxå var dramaqueen 😁😅
Å det där med att gå hem till kompisens familj å påstå att man inte får mat händer nog, själv ville jag gärna äta kvällsmaten hos min bästis ibland, bara för att låtsas man tillhörde den familjen, just där å då.

Har lite fjärilar i magen med känslan att något riktigt bra är på intåg i det jag tänker på, känner jag rätt eller är det ner önsketänkande? 🦋
Kram :)

32 Mercan:

skriven

Tack söta Esmaralda🤭💕🤗👍😁😎🙈

33 Mimi:

skriven

Hej!

Orolig för hur jag ska klara mig ekonomiskt. Kommer det att ordna sig?

Kram

34 Cattiz:

skriven

Jag och min särbo avlivade vår fina vovve Lakrits för 2 veckor sedan då han blev sjuk. Saknar honom enormt. Ser du om han hälsar på mig från andra sidan?

Svar: Jadå, visst gör han det.. han försöker förmedla att han är frisk, pigg och glad, kram :)
Esmaralda

35 Bjork:

skriven

Hej tack för svaret förut:)

Får jag knyta an till några framöver
Kram

36 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag orkar inte fundera och fundera!
Ljuger han for mej? Ar detta utraknat fran hans sida? Om han har planer pa att forsoka lamna mig sa gor jag helst slag i saken sjalv. Jag vet att han ar valdigt stressad i sitt jobb men ar gormandet pa grund av det eller att han vill separera egentligen men kanner sig tvingad i detta?

Jag vill veta framforallt om hon finns dar och om hon ar narvarande och i narheten av mig och var bostad? Ska jag forsoka utreda detta en gang for alla?

Kram
Maja

Svar: Jag ser inte vad men något är fel och ni behöver ha ett seriöst samtal, kram :)
Esmaralda

37 Ghostwriter :

skriven

Usch jag drömde om mannen som jag avslutade kontakt med för ett tag sen, vi träffades aldrig och han var verkligen red flag. I drömmen beter han sig precis som jag tänkte och kändes som drömmen aldrig tog slut. Var det bara bearbetning? Inte för jag tänkt på detta direkt irl 😅




Vilken drama Queen!



Kram

38 Vb:

skriven

Hej es,
Har vi chans att få barn ihop? Kramar

39 <3:

skriven

Hej kära Es,hur känner J efter vår första spa/resedag tillsammans ? Jag bet mig i tungan nyss att jag tog upp hans äktenskap. Kommer ha backa nu ?
Kram

40 Ghostwriter :

skriven

Brukar min soulmate ”be” om oss till Gud/universum? Du såg nämligen att han var Kristen. Jag är ju inte det men starkt troende och brukar be för/om oss


Kram hoppas du haft en bra dag? Här blev det snö som jag ska be att försvinna *haha*



Svar: Han ber nog mest till universum men inte regelbundet och han har en sund distans till religionen... kram :)
Esmaralda

41 Sofia:

skriven

Kära Es!

För nästan 40 år sedan fick jag av min italienska farbrorn en check i samband med min pappas bortgång. Checken kunde plockas ut när man ville men om man väntade, kunde man få mer pengar eftersom det var en sådan check som ökade i värdet. Jag glömde om att jag hade den och tiden gick🥲🥲🥲

För några månader sedan hittade jag den och jag läste på checken att den inte längre skulle vara giltig. Jag blev jätteledsen och började informera mig men fick ingen hjälp. Min italienska kusin har nu börjat informera sig och i första hand har de sagt till henne att om jag har tur skulle den vara giltig fram till juli 2024. . Hur stor är sannolikheten att jag kommer att lyckas få ut några pengar från den här checken? 🫶🌺🫣
Kram
Sofia

Svar: Det finns en chans men den är inte stor, gör vad du kan, kram :)
Esmaralda

42 Emilia:

skriven

Saknar personen nånting med mej?
Kramen🤗

43 T:

skriven

Hej es!

Ja tänk att det finns hundar som ” spelar” mer övergivna än vad de är 😊 Tur att han verkade ha en bra husse att tillgå denna gång i alla fall.

Varit på vc med min son … bekymmer med magen. De har tagit massa prover så vi hoppas de kommer tillbaka bra.

Den nya tjejen B på mitt jobb. Har jag haft tidigare liv med hen? Känns som att det är fler beröringspunkter ….

Tack!!!

Svar: Jadå, ser ut att bli bra med sonens mage Ja jag tror faktiskt att du och B har något gammalt gemensamt, kram :)
Esmaralda

44 Elisa:

skriven

Detdär rådet jag får med att bryta mönster.. kan det handla om att byta jobb?
Kram

Svar: Det kan det göra, kram :)
Esmaralda

45 <3:

skriven

Hej kära Es,hur känner J efter vår första spa/resedag tillsammans ? Jag bet mig i tungan nyss att jag tog upp hans äktenskap. Kommer ha backa nu ?
Kram

46 Smulan:

skriven

För några år sedan så såg i en seans att en större summa pengar skulle komma in. Nu får jag en rätt stor summa från försäkringsbolaget. Var det dessa pengar du såg?
(Har alltid trott att det skulle vara en spelvinst)

47 Anonym:

skriven

Måste fråga; är min frisör sur på mig och inte vill ha mig som kund då tider avbokas gång på gång eller är hen faktiskt sjuk?
Kram

48 Ghostwriter:

skriven

Mår lite illa under dagen då jag drömde om en man jag hade kontakt med online, aldrig träffade irl. Jag vägrade ses då han verkade vara åt det kriminella hållet och lite psyko förflutet. Han sa att om jag avbokade vår träff skulle han dyka upp ändå "skojsamt". Varför drömde jag om honom? det fanns ingenting alls rimligt med drömmen då jag inte alls tänker på den personen på det viset




Kram



Tack för tidigare svar!

49 Evelina:

skriven

Hej, har han tänkt något på mig nu när jag varit sjuk? Vad gör han när han saknar mig? Kram

50 ullie:

skriven

men lät väldigt likt min miilo ha ha så synd om han men blivit duktig

åh snälla Ez min man :( hur ser det ut ?? Ser du något ?

jag som alltid frågar om värme sol utomlands vi pratar ju om det i aug hur er det ut


kram ullie

51 Nathalia :

skriven

Ha ha.
Gjorde med sådant. När jag var barn.
Stackars hunden.

52 Nathalia :

skriven

Gjord med sådan. När
Jag var barn.
Stackars lilla hund.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: