Kan man älska fel ???

Kan man älska fel ? Jodå, visst kan man det…  och somliga av oss tenderar att gå in i relationer där vi blir avvisade och obekräftade och ändå kämpar  vi som illrar för kärleken och biter oss kvar med näbbar och klor. 

Det är inte bara fel – det är förbaskat sorgligt och dessutom onödigt. 

 

  När det blir så… då brukar man kunna se likhetstecken med sin barndom.. man fick inte den bekräftelse man behövde av en förälder som var upptagen med sitt eget och tyckte hen var gudarnas gåva till mänskligheten….. och då väljer du någon som är lika emotionellt omöjlig som den föräldern och på så sätt fortsätter din kamp  genom hela barndomen och in i vuxenlivet och sätter du inte själv stopp för eländet så kan det vara hela livet ut.. och du blir bara allt mer olycklig.

Detta är verkligen att älska fel.  Du bränner ut dig känslomässigt och får ingenting  tillbaka.. mer än en dalande självkänsla.

 

Ibland kan man tycka att folk borde gå i terapi redan  från  förskolan… för att bygga upp sig och lära sig att två plus två blir alltid 4… det går inte att  förändra en annan människa… du kan  inte tjata dig till kärlek… du kan bara göra det enda rätta om du vill bli lycklig.. nämligen att bli kär i hyfsat rätt partner.

DÅ kommer lyckan och harmonin… för ni står på samma grund… ni talar samma språk… och därmed har ni förmåga att bekräfta varann.

 

Man ska se upp för att stadga sig med sin stora passion – i alla fall bör man vänta tills man landat och kan se någorlunda nyktert och klart på sin partner.

Hur många är det inte som levt i halvbra relationer… och blir passionerat förälskade i en annan… skiljer sig.. hej och hå... och flyttar omgående hem till passionen.. och det är alldeles underbart… ett år eller så.. och sen händer det ofta att det skräller rejält.

Hen var inte alls som man trott.. och man kan känna sig riktigt lurad.. men  allt som hänt är ju att man lurat sig själv !!

Så kan det gå  i livet

 

 

Idag ska jag packa… för i morgon bitti far jag och Nettan iväg till Grythyttan.. vi kör dit… och startar vid första morgonljuset… tar det lugnt med många fikapauser och så….  riktigt mysigt ska det bli....

 

Kram & massa kärlek