Kan man älska fel ???

Kan man älska fel ? Jodå, visst kan man det…  och somliga av oss tenderar att gå in i relationer där vi blir avvisade och obekräftade och ändå kämpar  vi som illrar för kärleken och biter oss kvar med näbbar och klor. 

Det är inte bara fel – det är förbaskat sorgligt och dessutom onödigt. 

 

  När det blir så… då brukar man kunna se likhetstecken med sin barndom.. man fick inte den bekräftelse man behövde av en förälder som var upptagen med sitt eget och tyckte hen var gudarnas gåva till mänskligheten….. och då väljer du någon som är lika emotionellt omöjlig som den föräldern och på så sätt fortsätter din kamp  genom hela barndomen och in i vuxenlivet och sätter du inte själv stopp för eländet så kan det vara hela livet ut.. och du blir bara allt mer olycklig.

Detta är verkligen att älska fel.  Du bränner ut dig känslomässigt och får ingenting  tillbaka.. mer än en dalande självkänsla.

 

Ibland kan man tycka att folk borde gå i terapi redan  från  förskolan… för att bygga upp sig och lära sig att två plus två blir alltid 4… det går inte att  förändra en annan människa… du kan  inte tjata dig till kärlek… du kan bara göra det enda rätta om du vill bli lycklig.. nämligen att bli kär i hyfsat rätt partner.

DÅ kommer lyckan och harmonin… för ni står på samma grund… ni talar samma språk… och därmed har ni förmåga att bekräfta varann.

 

Man ska se upp för att stadga sig med sin stora passion – i alla fall bör man vänta tills man landat och kan se någorlunda nyktert och klart på sin partner.

Hur många är det inte som levt i halvbra relationer… och blir passionerat förälskade i en annan… skiljer sig.. hej och hå... och flyttar omgående hem till passionen.. och det är alldeles underbart… ett år eller så.. och sen händer det ofta att det skräller rejält.

Hen var inte alls som man trott.. och man kan känna sig riktigt lurad.. men  allt som hänt är ju att man lurat sig själv !!

Så kan det gå  i livet

 

 

Idag ska jag packa… för i morgon bitti far jag och Nettan iväg till Grythyttan.. vi kör dit… och startar vid första morgonljuset… tar det lugnt med många fikapauser och så….  riktigt mysigt ska det bli....

 

Kram & massa kärlek

1 Tanten:

skriven

Vad tiden går fort, redan dags för Grythyttan.

Ha en riktigt trevlig resa och var rädda om er.

Kram

Svar: Ja tiden bara rinner på... tack för din hälsning:) Kram
Esmaralda

2 55:

skriven

Vad bra du tog upp detta ämne. Det är lätt att belasta sig själv till det som inträffar. Det gjorde jag mycket. Ser du om det var fel kärlek som jag hade i femton år

3 <3:

skriven

Lycka till med packningen kära Esmeralda. Vaknade av en dröm för en liten stund sedan. Var hos mina föräldrar och skulle packa för jag skulle utomlands till värmen. Mina föräldrar med fast vi skulle inte åka tillsammans.
Utanför vårt hus var det bråk invandrar barn kastade smällare och som raketer som snurrande runt och pappa gick ut för att säga till dem. Otäck stämning och vi sa att vi måste flytta. En man Leif E var med också i drömnen om det var han jag skulle åka med utomlands...tror jag badade i hans pool. Tycker att han ser bra ut för sin ålder. Lite wow faktiskt när jag ser bilden på honom. Har sett pch hejat på honom IRL för flera år sedan. Tror han är intresserad av mig. Han har frågat om middag på en herrgård och om jag vill ta en skidtur med honom. Har inte svarat på hans meddelande. Trodde att han dejtade någon av ruggugglorna. Tror även att han för länge sedan strulade med elaka botox kusinen L som pratar illa om mig. Tror inte det blivit bättre.
Fått känslan med att Leif är den otrogna typen. Men nog en man som är rolig att dejta och som vill ut och resa. Det komiska är att han och G bor grannar. G hyr ett litet hus av honom. G har lugnat ner sig lite lite tryggt igen men sprickan svartsjukheten och dumma saker han gjort sitter som en törn i hjärtat. Alla säger lämna helt den mannen.
Vad kan allt det här betyda kära Esmeralda. Leif E vad tror du ?
Kram
💗💗💗

Svar: Ja Leif är inte den sorten vars hand man tryggt kan hålla när åskan går... och EGENTLIGEN handlade inte drömmen/känslan om honom även om det var han du såg.. den handlade om någon annan.. någon som står mer nära... exakt vem får du själv lista ut.. kram :)
Esmaralda

4 Anonym :

skriven

Tack för svar angående vänninan. Det är nog så att den vänskapen är över. Ledsamt. Trodde att hon tyckte om mig mycket.
Hon verkar uppenbarligen inte vilja höra av sig eller reda ut det som för henne känns fel. Vore jag henne skulle jag skämmas om jag dejtade och låg med en man i ett främlingsfientligt parti. Träffar hon honom fortfarande? Hon har verkligen gjort konstiga val med män. Som att hon är deperat.Tror hon är på väg bort från den här staden. Skickade inget kort vid jul till henne. Något tog emot.


5 Susan:

skriven

Oj,där har man ju varit, nästan ett års förhållande i stort sett utan initiativ till närhet. Med facit i hand fattar jag inte att jag stod ut, men då var jag kär o halvblind😱
Sex år senare väntar jag fortfarande på den stora kärlek, vill bli kär igen😉 .... vill älska o bli älskad, men tiden går o glasberget tornar upp sig framför mig😫
Var finns du, du som ska ta mig me storm o få mig att bli huvudlöst förälskad igen❤?

Kram

6 Hej:

skriven

Har det så trevligt i Grythyttan. Var på gruppträff i går kommer det att bli någon framtida gemenskap. Du har tidigare sett att en ny vännina är på väg är det någon från träffen?
Blir det någon storhealing i Grythyttan?

Svar: Tackar och visst blir det storhealing !! En ny väninna finns nära.. det kan vara träffen eller något som kommer snart.. kram
Esmaralda

7 Skrållann:

skriven

Hej!
Den rubriken kan jag allt bekräfta.
Min syster tar över café/bageriet och jag är glad för hennes skull och hoppas innerligt det ska fungera. Jag väljer att inte gå in i det ekonomiskt men tänker stötta så mycket jag bara kan. Så konstigt, jag vill inget hellre än att göra något annat och nu när jag hade chansen så fegar jag ur. Jag har inget stöd från mannen och då funkar det ju inte att ge sig in i något sådant, tror jag. Jag känner mig så värdelös och omodig. Jag har så många drömmar men jag lyckas inte förverkliga en ända och jag vill ju inte bli bitter. Utåt sett fortsätter jag vara glad och tillfreds men inombords skriker jag av frustration och på kvällarna kan jag inte hålla tårarna tillbaka. Vad ska jag ta mig till? Jag känner inte igen den kloka person jag brukar vara?!

Kram❤

Svar: Du behöver ta ett steg framåt och lämna lite av frustrationen bakom dig... du behöver göra något i ditt liv som är bra för dig... fundera lite.. jag tror att du kommer underfund med vad det är som behövs.. kram :)
Esmaralda

8 Rebecca:

skriven

Sååå mysigt med stugsemester :) skulle jag behöva nu. Ha det så bra i grythyttan :) jag börjar min praktik på måndag jag o är jättenervös o vill bara ha det överstökat :p...

Svar: Lycka till med praktiken... det kommer gå hur bra som helst.. kram
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Ja det här tror jag rätt många har upplevt, o upplever ännu. Man kan ju undra varför man sitter kvar i den kälke som sedan vände så fel? Jag vet att jag satt kvar för att jag trodde att ingen skulle vilja ha mig, att jag inte var någon värd att älskas... Så sorgligt o sant, men det ska jag se till att inte händer mina barn, om det är möjligt!? Har jag get dem tillräckligt med kärlek att de inser, att de är värda att bli älskade o bekräftade av sin partner? Ja det får jag eventuellt svar på senare i livet...

Hela dagen hemma igår, stack inte ut näsan alls, annat än ut på balkongen. Idag behöver jag göra bot o bättring, passar mig inte alls att sitta hemma. Vilken tur att jag snart har ett jobb att åka till, det passar min lekamen utmärkt ;). O jag har en så positiv känsla inför detta nya jobb, att det blir bra :). En skön känsla...

Lycka till med packandet Es!
Kram Skorpan

Svar: Ja du har haft förmågan att ge dina barn det du själ saknat, och det är starkt gjort av dig !! Och det tyder på god insikt. Önskar alla hade haft det !! Känns så bra kring ditt jobb.. kram :)
Esmaralda

10 Tisa:

skriven

Varför är läkare jämt så enkelspåriga.. Har de bestämt sig för en sak så måste det bli så. Det jag undrar är om jag har något att vinna på att säga ifrån, jag tror inte på deras koncept, borde jag göra det?

11 Varis:

skriven

God morgon Ez!
Ja tänk om jag läst denna text tidigare i mitt liv eller på något sätt lärt mig om detta med passion. Fast den har lett mig till personer som blivit mina bästa lärare här i livet. Ett rent helvete har visat sig när passionen lagt sig. Men det i sin tur ledde mig till att finna mig själv, att växa som jag!

Så varför är det enda jag känt på passion med på över tre år, en mycket yngre o inte alls bra för mig kille? De mogna äldre killarna
känner jag noll attraktion för, hur gärna jag än vill.
Vad säger det om mig?
Är livrädd att behöva tvinga mig själv till attraktion om jag ska nånsin ha en relation igen.

Kram

Svar: Ska ett förhållande funka så tror jag att man måste känna attraktion.. och den känslan kommer för dig... absolut... kram
Esmaralda

12 fw:

skriven

Hur tänkte han när han inte kom? Var han ärlig eller ville han inte? Han sa ju att han ville, men det kanske bara var fel dag. Vad vet jag..

Ha en trevlig resa, kram

13 Livsturisten :

skriven

Hm jo det där känner man ju delvis igen, att man har en förmåga att falla för fel personer trots att man tror att "men NU är det ju mer rätt än sist". Låter som jag haft en uppsjö av felträffar men så är det inte, räcker ju med ett par tre st för att man ska se sitt dåliga mönster. Nåja inget ont utan nåt gott så jag har ju lärt känna mig själv rätt så bra även om jag e knäpp nog att göra om misstag.
Ha en helt underbar resa uppåt i landet o var rädda om er i trafiken! Kramar!

Svar: Ja, det viktiga är att man ser sitt mönster.. för då kan man skapa förändring... tack för din hälsning.. kram :)
Esmaralda

14 em:

skriven

Oj så är sant. När jag i höstas började prata med min psykolog förklarade hon precis detta. Min hjärna var van att bli illa behandlad illla efter min uppväxt och när T behandlade mig illa så var jag kvar istället för att säga nej och gå vidare från första början...3 år och besök hos psykologen tog det mig att inse att han det var dags att gå vidare för gott!! Det har jag gjort nu!

Gud vad befriende det har varit! Trots att det varit den jobbigaste tiden i mitt liv och att jag aldrig skulle vilja gå igenom samma igen så fick det mig att inse väldigt mycket, det har lärt mig en hel del. Jag hann ta tag i mig själv och bryta detta i tid..jag är trots allt bara 23 och det kunde slutat mycket värre.

Nu har det kommit in en jättefin och ärlig kille i mitt liv som är rena motsatsen. Det känns udda men tror att det är precis vad jag behöver. Stannar han hos mig? ser det lovande ut mellan mig och D? ❤️

Svar: Vad skönt att du fick upp ögonen för ditt eget värde !! Och valde bort att kämpa en omöjlig kamp... det gläder mig. Nya killen känns så mycket bättre... stam av då och då med dina känslor.... jag vet inte om det är bestående mellan er men just nu är det bra.. kram :)
Esmaralda

15 Helena Ir:

skriven

Den där passionen har nog lurat mig..borde kanske ha förstått,men om jag får hänvisa till de hemförhållanden jag levde under,som barn..då kan det förklara en del. Jag tror mig ha lärt mig en del :)..och har nog flera radar ute numera. Jag anser det vara ett mänskligt fängelse, att leva ihop med någon,som det gör ont att leva ihop med..bättre då att vara singel!!

Spännande med er resa till Grythyttan..känns som det skulle bli en väldigt intressant resa för er. Ni får träffa en hel del besökare..kanske även de från andra sidan..tittar in och välkomnar er,och de som vill bli ha spådom och regression.

Tredje veckan på jobbet för dottern..hon är så trött..ansvar på ett nytt ställe. Vågar inte fråga för mycket..vet att det kan vara nervöst..

Grattis till dina 3 kg..:)

Kram :)

Svar: Ja, jag känner precis på samma sätt för Grythyttan.. det kommer bli bra och det kommer noga hända både det ena och det andra :) För dottern kommer det gå bra... hon landar i jobbet.... och nu är de 3 kilona faktiskt 3 1/2... känns så bra... kram :)
Esmaralda

16 Hoppsan :

skriven

Jag hoppas jag har träffat rätt iaf :)

De här med bröllop är våran nästa fråga. Ekonomin är ju inte jätte fet nu. När vi planerade första gången fick vi skjuta upp för då kom en oplanerad son till världen. Men nu kom vårat efterlängtade hus, och de medför ju givetvis andra kostnader. Ska vi slå till på de bokade datumet iaf o bara gör de bästa. Eller är de sundast att avstå något år till?

Kör försiktigt och ha de nu så trevligt 😊 kram!

Svar: Känn var längtan ligger... ni kan greja ett bröllop väldigt billigt.. men känns det fel.. så avstå.. det finns en hel del kostnader kring huset.. kram
Esmaralda

17 F:

skriven

Godmorgon ja det är inte lätt med kärleken, man är beredd att göra det mesta för att få uppleva den, behålla den , och sist men inte minst hålla den i liv.... Ett heltidsjobb kan man väl säga 😁

Jag undrar om du kan se hur det kommer gå för oss, vi har haft ett gräl vilket är vanligt i ett äktenskap, men hur ser det ut kommer vi bli sams igen?

Ha en trevlig resa kram

Svar: Jadå visst blir ni sams igen.. kram
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

Jag hamnar alltid att älska fel person...

Härligt att vakna upp med mina kramper helt underbart.. Inatt vaknade jag flera gånger av mardrömmar på jobbet. Tråkigt att chefen inte lyssnar på en.. jag orkar inte gå upp. Känns som jag bara åker dit och jobba sen hem och längtar till helgen.

Jag skickade 2 spontanansökningar om jobb. Hoppas jag får något av det..

Varför drömmer jag om J? Han tar sig in i mina drömmar. Vill kontakta honom bara för detta.. vad vill han?

En tjej fick upp att jag skulle träffa en mörkhårig kille med blåa ögon inom 2 år. Vad ser du?

Kram


Svar: Ring J.. så du får det gjort !! Ja, det ser ut som om din kärlek har mörkt hår... kram
Esmaralda

19 Mi:

skriven

Hej!

Hur ser det ut att bli framöver med livet i allmänhet. Händer det något som för mig in på rätt väg??

kram

Svar: Du ska själv vara uppmärksam och göra de val som leder dig dit du vill.. din egen makt är stor.. kram
Esmaralda

20 lillanilla:

skriven

Esmaralda!
Vilket roligt personlighetstest. Och jag tror det stämde på pricken. Hade i mitt bakhuvud när jag gjorde det att alla typ skulle tycka likadant och att svaret skulle bli givet. Men när jag läser kommentarerna ser jag att det alls inte är så. Blev åxå lite överraskad av tydningen. Tyckte den var fin:) Hoppas ni får en rolig vistelse och att det dyker upp lite överraskningar för er, sånt är alltid kul! Bara de är av den positiva sorten. Igår fick jag en överraskning i form av punka på däcket.
Tur min ridande prins kom till undsättning<3
Passar på att fråga om min yngsta dotter igen. Är det rätt förhållande hon har gått in i?
Kram

21 Mimi:

skriven

Hej Es!

Hur långt är det till Grythyttan från där du bor??
Hoppas i alla fall att ni ska trivas där såg ju mysigt ut.

kram

Svar: Ja det vete tusan hur långt det är.. men vi räknar med att köra i 5-6 timmar i alla falla fall.. minst.. och så alla fikapauser längs vägen.. kram :)
Esmaralda

22 h:

skriven

Hej!
Ni får ha en trevlig resa..

Är J fortfarande intresserad av mig?
Kram!

Svar: Tack... ja men intresset falnar sakta.. kram
Esmaralda

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Kärlek är inte lätt...människor är inte lätt ...relationer är inte lätt...
tur man är tung ...
så man är som livet självt ;-)

Kör försiktigt

Kram Anki med flock

Svar: Tack. och visst är det sant att det här med relationer är bland det svåraste som finns.. kram
Esmaralda

24 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Oj då! 😰 vet att du har nämnt att det kommer gå fort för mig och min soulmate med kärlek, bröllop och barn, men antar att det är rätt sort kärlek och passion?
Jag undrar om det blir socialen för min del om några månader eller får jag pengar från annat håll? Om det blir socialen får jag ha de en längre tid? Tusen tack för svar! Kram Zoey 💕

25 Jobb:

skriven

Godmorgon! Ser du mig i arbete snart?? måste hända något snart. Ha det bra i Grythyttan.

Svar: Tack.. och jag ser dig i arbete.. ser inte var eller när men jag ser trivsel.. kram
Esmaralda

26 Anna:

skriven

Kära Es!

Skulle bli så tacksam för ditt råd:-)
Kommer jag och T att träffas snart? Han går igenom en tuff period o är pressad. Han säger att han saknar mig, men slåss nog mellan förnuftet att inte träffa mig/hålla mig utanför, har vi en chans? Eller är detta dödsdömt?
Detta är ngt speciellt o vi är trots allt två människor som saknar varandra. Stor Kram

27 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja detta känner jag igen! Jag har varit där men jag tror inte jag kommer falla dit igen!

Es, är nytt jobb påväg inom de närmaste månaderna? Det ser ut som om jag kommer få börja nu inom hemtjänsten! Kommer det gå bra och blir det långvarigt?
Kram


Svar: Ja, om man ser på sikt och om du vill så kan jobb inom hemtjänsten bli långvarigt.. kram
Esmaralda

28 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag behöva gå till socialen för att få hjälp ekonomiskt de närmaste månaderna? Eller kommer jag klara mig
Kram

29 Anna:

skriven

Kära Es!

Ditt råd brukar lugna.
Har mött en fin man som går igenom vårdnadstvist. Han vill hålla mig utanför,han slåss nog mellan förnuft, och sina känslor för mig. säger att han saknar mig. Kommer vi träffas snart?
Har våran relation en chans?
Eller är det kört?Jag känner något speciellt för honom!

Stor kram

Svar: Känns som det finns en hel del strul och motstånd.. du får avvakta och ta det som det kommer.. så länge det känns okey.. kram
Esmaralda

30 MIka:

skriven

Gomorgon

Du ha så rätt i det du skriver E! jag har försökt på ett diskret sätt ta kontakt med en kille men han verkar inte fatta att jag är ute efter han. Så jag har gett upp...hade velat veta om det fanns något intresse från hans sida och att han tog kontakten för att se om det finns något att bygga upp. Men jag börja tvivla han kanske är inte bra för mig. Kan du se något kring oss ? Kram

31 MollyD:

skriven

Hej E
En dag i taget och styrkan växer. Yogar 1 timme om dag och går minst 1,5 timme varje dag. Nu, efter nästan precis ett år kommer styrkan tillbaka. Jag sover oftast normlt igen, det tog ett år. Förra julen mådde jag såååååååå dåligt så jag orkade ingenting, varken fysiskt eller psykiskt men jag körde på ändå. I januari miste jag mitt jobb och fick akutopereras i ett öga. Mådde inte bra men när man befinner sig där begriper man inte det. Sedan bröstcancancer i juni vid mammografi och sedan har det blivit operationer. Totalt förra året blev det 4. Tog dag för dag och mådde bättre och bättre men idag är det ngt helt annat. Känner lusten igen, och börjar bli uttråkad av att vara hemma, dvs min energi är på väg tillbaka mer o mer. Vet att jag skrivit om detta förut delvis men det jag egentligen vill komma fram till är att det tar tid att komma tillbaka och jag har haft en unik möjlighet att inte behöva jobba på ett år. Har klarat mig ekonomiskt ändå. Nu börjar jag nytt jobb i maj och har valt att inte jobba fram till dess heller. Under den tiden ska jag yoga och promenera och stärka mig fysiskt så jag orkar med länge. Alla borde få tid till att återhämta sig ibland men det finns oftast inte möjlighet till det. Sjukskrivningarna är för korta för det. Tänker ofta på om jag bara hade kunnat vara hemma under de korta sjukskrivningsperioderna jag fått då jag läkt fysiskt. JAg är så oändligt tacksam för att jag kunnat vara hemma hela tiden.
Ibland så tänker jag att du kunde gjordt så mycket mer hemifrån, jobbat, lärt dig om aktier, byggt något men så stillar jag mitt sinne och tänker det var vila och återhämtning som behövdes. Inte fler måsten. Jag klarar mig och livet är viktigast av allt.
Ha det så mysigt i Grythyttan. Om det är öppet på vinternt i Nora vet jag inte men annars gör dom och säljer färsk glass där helt ljuvligt god och är ni som jag är det värt ett besök i Grytthyttan och det kokboksmuseum som Carl-Jan grundade och en tur till Loka och bara SPAa till det en dag. KRAM

Svar: Ja, i somliga perioder är det nog att bara vara i stunderna och vila och i andra perioder är det rätt att vara verksam och aktiv... man måste känna in och lita till sin egen känsla.... tack för dina tips och din hälsning.. kram
Esmaralda

32 MIka:

skriven

Gomorgon

Du ha så rätt i det du skriver E! jag har försökt på ett diskret sätt ta kontakt med en kille men han verkar inte fatta att jag är ute efter han. Så jag har gett upp...hade velat veta om det fanns något intresse från hans sida och att han tog kontakten för att se om det finns något att bygga upp. Men jag börja tvivla han kanske är inte bra för mig. Kan du se något kring oss ? Kram

33 Carolina:

skriven

Godmorgon!Idag börjar jag med dieten jag hoppas jag lyckas med detta nu. Jag bor i en trea och killarna delar rum vilket det är tjafs om nu mera är det dags att dem få eget nu och jag sover i vardagsrummet.

Svar: Kämpa på... och du lyckas !! Nästa steg är en lite större bostad och det kommer.. kram :)
Esmaralda

34 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag vill inte vara i hemtjänsten, jag är Tim anställd och är inte utbildad inom det!
Ser du nytt jobb inom de närmaste månaderna?
Kram

35 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Är nytt jobb påväg?
Kram

Svar: Ja nytt jobb kommer.. kram
Esmaralda

36 f.:

skriven

När kommer kärleken till mig? Är den nära?

37 mo:

skriven

Godmorgon!
Ville bara säga tack för ditt svar till mig igår.
Jag har nu någon som säger att jag fixar detta och att jag fixar att göra upp en plan för tänderna. Betyder jättemycket för mig!
Frågan är om jag behöver ta lån för tänderna eller om jag kan få det genom FK. Kan du se något runt det?

Ha en fin dag!
Mo

38 Kämpigt just nu mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har sådan fruktansvärd ångest! Jag känner mig tvingad att gå tillbaka som Tim vikarie i hemtjänsten! Jag vill verkligen inte! Jag vet inte ens om jag kommer klara mig på de pengar som kommer in! Jag har ingen a-kassa för jag räknas ju som arbetslös men det har jag inte! Finns det andra vägar att gå?
Kommer jag bli tvingad att vara kvar i hemtjänsten en längre tid? Eller kommer jag få annat jobb snart? Kommer jag klara mig ekonomiskt?
Kram

Svar: Försök att acceptera hemtjänsten just nu under en kortare period.. annat jobb kommer.. kram
Esmaralda

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Blev riktigt tårögd av dina ord...
Känns bra att ha kommit till insikt i något...

Kör försiktigt! Här är det halt utav xxx o glad att jag höll mig upprätt då jag hastade iväg till sonens tandläkarbesök, han vile att mamma skulle komma med, inte så stor ännu, tydligen. Nu ska skena börja användas för att det inte ska behöva skaffas löständer till konfirmationspresent ;). O tandläkaren hette Borste i efternamn, lite kul tycker jag :D.

Tror bestämt jag ska sätta sprätta på de pengar jag tjänat in på att bo i samma lägenhet en längre tid o äntligen beställa den nya diskmaskinen, på tiden, den vi har är femton år... Den fuskar, som en tonåring kan göra.
Kram Skorpan

40 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om det blir socialen för min del om några månader eller får jag pengar från annat håll? Om det blir socialen får jag ha de en längre tid? Tusen tack för svar! Kram Zoey 💕

41 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Allt känns verkligen skit just nu! Kommer det lätta och blir det förändringar?
Kram

42 Kristin:

skriven

Takk for ditt fine innlegg, kjære Esmaralda.
Ja, det er fort gjort å gå i en felle.
Jeg er glad det vil bli storhealing fra Grythyttan, for nå føler jeg meg uten energi og sliten. Det har vært mye over lang tid. Min mann er fortsatt med, men sover bare nå. Vondt dette.
Skal gå ut med hundene nå.
Kjør forsiktig i morgen tidlig.
KRAM :)

Svar: Tack för din hälsning... känn dig trygg i att din man mår bra och har det bra inom sig... och storhealingen kommer... stor kram !!
Esmaralda

43 <3:

skriven

Tack för svar angående min dröm och om Leif E. Någon som jag står nära vem kan det vara...funderar och funderar. D G F hm 🤗
Antar att det är en man för det var lite Love med i drömmen.
I lands problem nu tror du jag valt rätt tjej Agnes med fransarna imorgon? Tagit bort alla lösa nu så känner mig som en cancerpatient igen till det yttre som när jag tog metrotrexate.Men hoppas att det blir som jag vill nu med ett riktigt volymlyft. Det får vara värt 2000 kr och börja om. Tänkte på det igår när du skrev att man skulle unna sig något. Får unna mig lite flirtiga fransar till våren 😉
Kram & Love
💗💗💗

44 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag trivas på det nya jobb som jag kommer få?
Kram

45 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Verkar jag ha fått ett annat jobb i sommar?
Kram

46 Pollan:

skriven

Kan man bli "immun" mot karlar och ingenting funkar längre??? Misstänker det! Försöker se mej omkring men aldrig något skulle intressera vojVoj!!

47 Johan:

skriven

Hej Esmaralda,
Tack för ett jättebra och intressant blogginlägg. För mig känns det som att kärleken drar mig lite vid näsan. Det finns en person i mitt liv som jag vill "leva ut" en kärlek tillsammans med och någonting säger mig att det måste bli så innan den partner som är helt rätt för mig kommer in i bilden. Jag vet varken ut eller in, så jag skulle bli så tacksam för ett litet råd från dig.
Ha det så bra i Grythyttan!

Stor kram, Johan

Svar: I detta ska du gå på din känsla och leva i nuet.. det du vill leva ut.. men ha perspektiv.. kram :)
Esmaralda

48 Nadja :

skriven

Hej Esmaralda! Kan Du se något om när är det möjligt att jag skrapar fram tre klöver ♣ på triss?

Svar: Det ser jag ingenting om tyvärr.. kram
Esmaralda

49 Pia1:

skriven

Omprövningen av sjp gick inte igenom... Får skicka till förvaltningsrätten och vara utblottad minst ett halvår till, om det ens går igenom där. Får nog be nya doktorn om hjälp. Blir tufft med alla dessa vårdresor plus räkningar 💔

Svar: Ja, be om hjälp där det finns en chans du kan få den !! Styrkekram
Esmaralda

50 Nadja:

skriven

Tack fina Esmaralda för svaret!

51 Michaela:

skriven

Väldigt lägligt inlägg för det är precis det jag gjort. Jag har alltid varit den som brytt sig mer , ställt upp mer , sällan fått något tillbaka och det värsta av allt är att när jag satt ner foten och sagt ifrån så har jag inte varit värd nånting utan bara "tack o hej" Senaste personen har jag verkligen försökt att förklara att man beter sig inte så men han verkar inte bry sig ett dugg utan verkar lycklig och söker ny tjej. Jag förstår ingenting. En sak jag vet med all säkerhet är att jag aldrig tänker acceptera sånt beteende igen utan jag förtjänar det bästa. Kram och välkomna till Grythyttan

Svar: JA, så klart att du förtjänar det bästa... så välj med omsorg.. kram :)
Esmaralda

52 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer en flört in i mitt liv innan kärleken? Ser den riktiga kärleken ut att vara nära eller långt bort?
Kram

53 Linnean 🌸:

skriven

Mycket bra inlägg! Där har man ju varit och sunkat ner sig några gånger. Har grunnat just på allt det där senaste tiden. Dels på mig själv och hur jag reagerade på min mor som förmodligen inte var döförtjust i att få en sladdunge. En unge som gjorde allt för att få bekräftelse och bli sedd. Hur har det påverkar mig? Och inte minst har jag grunnat mig lila på om JAG har skuld till att min son valt en kvinna som har ett sådant äckligt kontrolbehov och ska styra allt och alla. Jag tror inte det men fy fan isf...oförlåtligt! Men jag gjorde så gott jag kunde då. Var ju själv med pojken.
Mina egna relationer har ju åxå kraschat. Har nog rusat in i dem för snabbt med skygglapparna på rejält! Nu har jag hållt dem på avstånd i tio år. Visst har det varit relationer. Man är ju fiskkvinna 😉 Grunnade i går på honom jag träffar nu. Ja HAN är ju udda! Och det har tilltalat mig. Men är inte så lätt. Var lite smådown pga alla konstigheter nu. Så kommer det mail från den bortreste att han är ute med sina gaypolare. Suuck! Men då hade han visat gänget bilder på mig och skrev att jag gillades. Hm! Samt att han tänker och längtar efter mig. Jaha, då blev man ju glad!
Inte lätt med dessa förhållanden! Får se hur det känns när han kommer hem. Men han ser och förstår mig väldigt bra. Måste rusa vidare!
Lycka till med resan i morgon! Kram..
/Linnean 🌸

Svar: Ibland kan det udda bli FÖR mycket... också för dig... och ibland kan det bara svårt att se vad som "bara" är udda och vad som inte är bra för en... livet är helt enkelt inte lätt alla gånger... kram :)
Esmaralda

54 Angeli:

skriven

Packa varmt Rsmaralda! Ruggväder häruppe.

Ser fram emot er resa o allt ni kommer uppleva! :)

Ha en mysig tripp me massa gofika!

Kram


Svar: Jättetack & kram :)
Esmaralda

55 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer någon flört innan jobbet kommer?
Kram

56 Silvergren:

skriven

Känns som det du skrev känns igen alltför väl. :(
Så min fråga är, killen som jag nu börjat träffa är det han med stort H eller hur tänker han?
Ha en riktigt skön resa!

Fridens

57 Helena Ir:

skriven

Tack,det känns bra att veta!
Trevlig resa imorgon..

Kram :)

Svar: Tackar :) kram
Esmaralda

58 Florist:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag att få fast jobb inom florist? Eller blir det inom annat?
Kram

59 Tingeling :

skriven

Jag levde med en man i 7,5 år som var fel. Det kom upp varningssignaler hela tiden men jag ignorerade dem. Jag är van att ta hand om andra. Får nästan dåligt samvete om jag bara tar emot utan att ge något tillbaka. Har lite av en känsla att ingen man kan älska mig helt villkorslöst. Jag vet att jag är menad för en kille, och jag hoppas han har tålamod och att jag kommer släppa det där om att "du behöver inte ställa upp för mig" och liknande. Utan jag vill ha jämlikt. Jag vill att vi ska vara lika. Tycka om samma saker. En som är genuint snäll.

Trevlig resa till grythyttan!!!

Kram!

Svar: Tack... och ett jämlikt och stabilt förhållande får du.. kram
Esmaralda

60 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag söker massa jobb och jag har inte ens fått komma på en intervju till något jag vill ha!
Är det något fel på mitt cv eller personliga brev?
Det finns ett jobb i närheten jag kan tänka som jag skickat in spontanansökan!
Finns det möjlighet där?
Kram

Svar: Se över ditt CV.... och anpassa ditt personliga brev till varje jobb.... jobb kommer men det kan dröja en tid till.. kram
Esmaralda

61 Fanny2:

skriven

Många släpar nog på något bagage som senare påverkar våra relationer... Tycker man sällan ser relationer som håller riktigt länge.

Jag har nog en rätt pessimistisk syn på det där med kärlek. Har svårt att tro att det kommer att hända mig någon dag.

Svar: Ja, man kan ha svårt att tro... tills det verkligen händer... kram :)
Esmaralda

62 jessica:

skriven

Hej Es,
jag har börjat drömma jättekonstiga drömmar på nätterna...
Drömmarna handlar om att jag har en kärleksfull relation till min syssling. Vad betyder det? Kram :)

63 Susanne Amalia:

skriven

God Lunch ..
Herregud vad jag känner igen mig ..
Jag har gjort alla fel som finns i din text..

Jaaaaa så kan man lura sig själv ... det är så otroligt..
Jag har lurat mig själv med mycket..
Det blir säkert bättre bara ... men det blir det inte tro mig ...

Nu ska jag ge svar på min fråga jag ställde i går..

Ja min kurs som jag ville gå fick jag betala i mars... vilken lycka..
Det är fantastiskt ..
Dr Walker erbjöd mig att studera hos honom för att jag var så intresserad av hans arbete och visste så mycket.. om DNA x.. i mutation.. och så gillade han mig ..
jag har fått en Keramikkurs av en vän så det blir också av.. lyckan är fullständig..

I natt kör ja ner till Göteborg... och bor på Fars Hatt betalt och klart..

Livet är fantastiskt .. tänk vad som händer på vägen..

Jag vann en läsning för Februari och resultatet kan göra en mörkrädd.. tur att jag inte är mörkrädd..
Dessutom verkar det inte riktigt stämma .. drar en suck av lättnad blev ju lite orolig där...
Tänk om denna människa har rätt då blir ju inte Februari någon bra månad ..

Förlust hjärtesorg svart hål mm.. om du tar dig upp för detta svarta hål .. (observera OM) så KAN du vända sammanbrott till genombrott.. men det är bar OM du inser allvaret i denna totala katastrof... Yes.. Spännande månad svarade jag ... ;)

NU ser jag fram mot när vi träffas och kör försiktigt ..
jag ska dansa i dag med Penny mitt barnbarn .. dagen är räddad..

Saga hälsar MG att räkor är det godaste hon vet.. men hon tror att det beror på att hon är en hundkatt.. EllaBella gillar Lammben bättre..

Önskar dig en underbar dag med kärlek och glädje och en nosglad dag till MG ..


Svar: Ja, tänk vad du ser och tar vara på de olika tillfällena och genom ditt positiva tänk så styr du skutan i rätt riktning.. det är imponerande.. och MG drar en suck av lättnad att det inte var EllaBella som var tokig i räkor... från tissetatter kan ma förvänta sig vad som helst däremot..tycker han.. kram & välkommen till oss i Grythyttan :)
Esmaralda

64 Agnes:

skriven

Japp, så rätt så...visst är man korkad när man inte väljer att se vart hän det barkar.

Att inse till sist att man varit grymt manipulerad...och att det kryllar av "buksvägerskor"...att exet nu även gillat att fösa ihop sina vaginor, är nog en del i hans sjukdomsbild...haha...

Jo, jag kallar hans kvinnor för vaginor...för det är så han ser kvinnor...och nu skiter jag i hur han ser mig...

Kan inte påstå att jag alls var kär i den mannen...däremot attraherad av vårt förflutna...och det fanns en orsak till vårt liv ihop...

Har nu även insett, att jag väljer att inte låta mig bli kär...eller förälskad...däremot så vill jag ha sex...och till det behövs det inga andra känslor än åtrå...men det är svårt att få till någon åtrå för dagens män...länge sedan jag var drabbad av åtrå till en man...

Så det är celibat som gäller...vilket är en sorg hos mig, då jag verkligen saknar sex...men det där, som sagt, att finna en man som får det att pirra....de är svårfunna...gillar ju inte yngre män...jämnåriga män jagar yngre kvinnor, och vad ska jag med en äldre man till...de är i regel inte potenta för fem öre...så de går bort.

Kärleken har jag insett att det inte är något för mig...aldrig mer jag tänker mig förledas av en man...vill inte bo med en man heller...anser att det där som kallas "särbo" endast är ett sätt för män att både äta kakan och ha den kvar...äktenskap är ett elände...

För nu har jag insett att min sista relation var för att lära mig att det inte går att lita på andra människor, och speciellt nu inte en man...oavsett vad nu Es säger, så kan jag inte för mitt eget måendes skull, utsätta mig för att involvera en man i mitt liv igen...vet ju att han kommer ta första bästa chans till att manipulera mig...oavsett vad han säger...det är ju som en sport hos män att se om de kan lura en kvinna...

Gäller ju bara att lösa den här sexfrågan...utan att bli för involverad med de män jag i sådana fall tänkt mig sexa loss med...blir det några andra känslor än just de erotiska, så blir ju allt förstört...går inte att ha sex med en man som tjafsar om att han är kär i en...för då kommer fällan att slå igen...och så är jag där igen...bli förd bakom ljuset och manipulerad...

Nä, män är säregna...de stövlar på o i kölvattnet guppar aningslösa kvinnor som söker tvåsamhet...lätta offer...men jag är inte ett dugg road av tvåsamhet...jag vill ha sex...och förhoppningsvis så är jag nu bra mycket klokare än tidigare...tack vare mitt känslokalla och manipulerande ex!

Känner mig mest bara anti till livet just nu...då är det skönt att bara ha mig själv att gnälla på, haha!

Kram!

65 Elsie:

skriven


Står just nu vid min bästa väninnas sida . Hon är på väg att bryta upp efter många års äktenskap,med flera barn i känslig ålder som dömer henne ganska hårt.
Kan du se något om hur det går för henne?
Hittar de tillbaka till varandra eller blir hon lycklig på egen hand? Eller har de helt enkelt vuxit ifrån varandra?
Ha en riktigt trevlig vistelse i Grythyttan!
Kram Elsie

66 Elsie:

skriven


Står just nu vid min bästa väninnas sida . Hon är på väg att bryta upp efter många års äktenskap,med flera barn i känslig ålder som dömer henne ganska hårt.
Kan du se något om hur det går för henne?
Hittar de tillbaka till varandra eller blir hon lycklig på egen hand? Eller har de helt enkelt vuxit ifrån varandra?
Ha en riktigt trevlig vistelse i Grythyttan!
Kram Elsie

Svar: Det blir tungt i början men sedan tror jag att hon själv blir förvånad när hon upptäcker hur kapabel och stark hon är.. kram
Esmaralda

67 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer den nya kärleken i år?
Kram

68 HS:

skriven

Hej Es!

Viktiga ord du skriver om relationer! Kör försiktigt till Grythyttan. Jag har en elak virusinfektion sen tre veckor tillbaka som vandrar runt i kroppen, ligger nu med feber igen. Hoppas att jag inte behöver boka av min tid i Grythyttan p.g.a. detta!

Kram

Svar: Stackars dej... men vet du, jag tror du piggar till snart och kan nyttja din bokade tid.. kram :)
Esmaralda

69 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag att kunna cykla till jobbet som jag kommer att få?
Kram

70 G.S.H:

skriven

Hej Es! Jag har en nära vän som jag ibland kan uppfatta allmänt avundsjuk till allt jag gör, jag kan varken berätta det ena eller det andra utan att hon tar illa upp. Hon ifrågasätter varför jag har köpt något, hur jag får pengar, hur jag har råd osv. Har jag inte berättat något om ett visst köp så skall hon genast fråga vad jag har köpt det och varför jag inte har berättat vilket jag tycker är märkligt. Har jag t.ex. lagt ut en bild tillsammans med min pojkvän där vi har varit och ätit någonstans skall hon genast påpeka att vi äter ute ofta. Skulle jag t.ex. inte dyka upp på en föreläsning så frågar hon genast "kommer du inte idag"? och börjar spekulera varför jag ej kommer. Har förklarat för henne att jag oftast inte kan lära mig genom att lyssna på en föreläsare, för mig passar det bättre att sitta hemma i lugn och ro och läsa kurslitteraturen som faktiskt också skall läsas. Berättar jag t.ex. att jag har varit och tränat/ att jag skriver in det jag har ätit i en app säger hon att jag inte får berätta sådant för henne för att hon får ångest fast hon själv tränar.

Jag blir förvirrad kring hur jag skall ta henne, ena stunden kan hon vara på ett vis och sen på ett annat viss. Det tar verkligen på energierna och jag känner att jag vill inte behöva ha någon som kontrollerar hela mitt liv när varken någon i min familj eller min pojkvän beter sig på detta vis. Jag vet inte om jag överreagerar men det känns väldigt märkligt.

Vad tycker du?

Kram

Svar: Får en känsla av att det handlar om hennes osäkerhet... ta inte åt dig.. använd humorn istället... eller så markerar du tydligt din gräns.. hit men inte längre med dina åsikter.. kram
Esmaralda

71 N:

skriven

Hej Esmaralda!
När jag träffar kärleken kommer han eller jag ta första initiativet?
Kram

72 Yvonne (gammal kund ):

skriven

Hej!

Nu har cirka 50 mil imorgon och med några goa pauser räkna 6 timmar! Kör försiktigt!

Mullsjö har gott kaffe. Efter det kommer Rattugglan med god mat....godis å glass😉. Därefter har ni ca en å en en halv timme tills nu är framme!

Vi kanske ses på vägen för jag åker motsatt håll!

Ha så skoj!

Kram

Yvonne

Svar: Jajamän.. i tar det med ro... om det tar sex eller åtta timmar upp.. spelar ingen roll alls. Tack för tips på fikaplatser...jag lägger dem på minnet... kram :)
Esmaralda

73 Anonym:

skriven

Hej! Esmaralda. Tror du februari blir en bra månad för mig? Kram 😀

74 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda! Tror du februari blir en bra månad gör mig?

75 AnnaK:

skriven

Jo, så är det nog. Har väl aldrig haft ett riktigt jämlikt förhållande där en kan vara helt och hållet sig själv.

Hoppas ni får en trevlig resa nu :)

Kram :)

76 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att jobba inom något annat område i sommar? Att jobba inom vården känns på nåt sätt så tråkigt...
Kram

77 A:

skriven

Tycker man kan relatera sig själv ganska väl i det du skriver. Problemet är att jag fortfarande tycker att R är den för mig. Jag ser inte mitt liv utan honom o lever verkligen på hoppet ✊🏼
Han o pojkarna betyder allt för mig o jag har, nu när man tänker tillbaka, fått offra mig själv o mina intressen för hans skull. Jag har tagit allt ansvar hemma, städa, barn, tvätt osv
Men jag uppfattar ändå att vi har haft nått där o fortfarande har trots hur han betett sig mot mig sista tiden.
Han skyller allt på mig. Hur han mår är mitt fel o att han har tappat sig själv i vårt förhållande är mitt fel.
Har alltid fått böna om att han ska ta sig tid för barnen men han har inte haft intresse, varken lekparksbesök eller åka iväg tillsammans, har liksom verkat besvärligt för honom. Men nu säger han att han ska göra sånt. När han är själv!
Man får höra av andra nu hur han har betett sig under vår tid ihop bakom ryggen på mig o jag vet inte vad jag ska tro på längre. Marken rasar snart under mina fötter känns det som.
Han är fortfarande min stora kärlek, hur sjukt det än låter men han är allt för mig 💔😰
Vill bara ha en ny chans med honom igen o jag tror vi kan bli så mycket bättre efter allt som hänt om han bara kan ge oss chansen...

Svar: Låt marken rasa... för sen reser du dig ur spillrorna.. ser klart och blir handlingskraftig.. kram :)
Esmaralda

78 Agnes:

skriven

Det jag egentligen menar, är att jag känner det som att jag helt enkelt är alldeles för bra för en man...att det inte finns någon man som är värd mig...då en man helt enkelt inte har förmågan till att uppskatta den jag innerst inne är....och då är det enklare att fortsätta som singel, och helt sonika utgå från att män är män...helt enkelt....

Svar: Ja varför utsätta sig för halvmesyrer - som man bara mår dåligt av ? Nu är ju saken den att du hittar mannen som är värd dig.. och du honom.... även om du inte alls tror att det ska bli så !! Det blir helt enkelt en riktig överraskning när det sker :) kram :)
Esmaralda

79 Skorpan:

skriven

Tji fick hon som inte hade läst meningen där det stod att"denna förmån är i kraft ett år"... O jäkla bra inbakat i texten var det verkligen, nån mening med det kanske? Nåja, handlade hur som helst en ny diskmaskin o jag hoppas verkligen på att den är ett präktigt söndagsexemplar som håller i minst tio år. Tänker inte springa stup i kvarten o köpa diskmaskiner heller ;). En dag hoppas jag på att bara få köpa det jag vill ha utan att behöva kolla på prislappen alltför mycket, utopi kanske men behöver få drömma...
Kram Skorpan

80 Agnes:

skriven

Tack Es, och visst förstår jag vad du skriver...men eftersom jag nu snart är 56...och det kan ta hur många år som helst, innan han dyker upp, så ser jag inte riktigt anledningen till att ha en man när jag kommit upp i åren...liksom, vad är nöjet med att "ha en man" om det inte går att ha sex med honom?

För för mig så är det syftet med en relation...att kunna ha sex...och inte sånt där jävla mysande, som nu folk yr efter...utan alltså penetrerande sex...annat gör jag ju helst själv...vilket jag alltid gjort, oavsett jag varit i en relation eller inte...gillar ju inte att kompromissa...

Funkar inte sex, så funkar det inte att vara två...i min värld...hålla handen kan jag göra med barnbarnen...

Krasst, jag vet...men så är livet!

Kram!

Svar: Den frågan skulle du ställa till min mamma som är 85 och som är nykär och lycklig :) Men nu tror jag inte du behöver vänta så länge.. något sker innan och tro inte att du haft sex för sista gången.. no way.... kram :)
Esmaralda

81 Filippa:

skriven

Hej tur i kärlek i vår?
Kommer jag va i ett förhållande i höst?

Kram

82 Karin:

skriven

Ser du någonting om vår förlovning ? Jag tror ju det blir snart..hihi..
Men vet inte helt säker.
Blir det snart och ser du någonting runtomkring det.

Tack tack

83 N:

skriven

Hej Esmaralda! Kärleken som jag ska möta är det han som tar första steget? Intiativ till kontakt?
Kram

84 Mimi:

skriven

Hej!

Kommer det bättre tider snart så att jag kommer ur min isolering??

kram

85 IeIe:

skriven

Tack för svaret igår, kan du se något varför K går i försvarsläge oavsett vad som sägs? Jag tänker själv att allt inte är så bra som hon påstår och att hon inte riktigt vill inse det för upprepar man samma sak om och om igen så blir det sanning tillslut fastän det inte alls är så..

Och dagens inlägg vill jag mest skriva ut och ge K.. För jag upplever att hennes fokus och föreställningar kring kärlek och relationer är aningens vanskliga för tex passion är inte allt, det är något som går över och vem vill ens bli så bortkollrad frivilligt? Verkar ju vara som att var på århundrades fest för att sen vakna upp naken och övergiven i en främmande stad utan en aning vem man är eller hur man ens ska hitta hem igen.. Nu verkar det som om K äntligen hittat den kärlek hon så länge sökt och längtat efter så ja.. Jag är glad för hennes skull men förhåller mig lite skeptiskt för jag har ju sett hur det gått förr..

Nåväl, ha en fin dag och packa lungt, hoppas resan imorgon går bra för er :)

86 Helena Ir:

skriven

Mitt barnbarn ska ha prov imorgon,så jag blev ombedd att tänka på honom..skickar väl lite healing då,tänkte jag..då fick jag till mig att han nog har ont i huvudet,och kanske också i ansiktet. Blev tvungen att fråga mamman,hon svarade: Du är läskig! Han har haft jätteont i huvudet och fått en fotboll i ansiktet idag..Konstigt..!

Kram :)

87 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Något jag verkligen hoppas är att få svar idag. Jag undrar om detta året kommer vara det sista året som jag kommer få kämpa? Att nästa år är mitt år. Känns som om jag är i slutet av hela min eländiga kamp. Vad ser du? Måste jag behöva kämpa mycket till eller går kämpandet mot sitt slut och lycka på intåg? Hittills så har jag kämpat i 32 år, inne på mitt 33 år. Känns ju som om det är dags för lycka nu. Eller hur? 😊 Kan säga att kraften börjar ta slut, men kommer ändå kämpa och ta den sista fighten. OM det nu är det. Vad tror du? Mycket tacksam för svar! Kram 💜

Svar: Ja jag tycker också att det kan vara nog nu och faktum är att det blir bättre.. mycket bättre men även när det är bra så kör man ju inte hela tiden i gräddfilen.. det kommer downperioder.. men de blir lättare att ta... kram
Esmaralda

88 Tisa:

skriven

Ibland händer saker som egentligen är helt onödiga. Igår träffade jag en kvinna som jag träffat även tidigare under en kort period. Då började hon må dåligt. Igår träffades vi igen efter några veckor. Hon var inte frisk då men verkade på bättringsvägen. Men i morse blev hon så mycket sämre, jag hör fortfarande feberyran hennes väsande andning och hemska hosta. Jag var tillfälligt borta och när jag kom tillbaka så är hon inte kvar. Det gör så ont i mig, tårarna rinner för att jag inte vet var hon är. För att jag heller inte kan få reda på det, är det dödligt? Varför var jag tvungen att möta henne igen, i detta skick?

Idag har jag även kramat hejdå till en person och gråtit över det. Ses vi igen? Jag vet inte.

En annan person är döende i anorexia. Hon lever, konstigt nog, fortfarande. Hennes kropp, jag förstår inte hur den fortfarande kan hålla ihop. Logiskt sätt borde den inte göra det med tanke på hur många gånger hon nästan dött. Det känns jobbigt att bo ca 60mil bort. På ett annat sätt känns det skönt då jag inte vill se hennes nuvarande skick. Ibland kan jag känna in saker och känslan jag har angående henne är skrämmande, som att det inte är långt kvar...

Just nu är det jag och ångesten, jag och tårarna. Varför ska livet vara så orättvist?!

Fast det har inte bara varit jobbigt idag. Jag har träffat en fin vän. En speciell vän som jag aldrig vill mista.

Och jag vet egentligen inte varför jag skriver detta. Vad det fyller för funktion, kanske för att ni är bloggfamiljen? Jag känner mig i alla fall mest bara rädd och ledsen.

Stor kram till er alla!

Svar: Ja det är mycket tungt och sorgligt runt dig nu... ibland hopas det och blir för mycket... försök hitta på lite kul även om det tar emot.. du måste vända ditt mående och det är bara du som kan göra det själv... styrkekram
Esmaralda

89 Misstjejen:

skriven

Hej

ska jag besöka en gamla skola som jag har gick i för längesen och besöka på skola i våren? kommer jag gör rätt valt om jag vill besöka och tänkt positiv?

ha det bra

90 Lilly:

skriven

Något roligt o spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om 😊

91 Lilly:

skriven

Något roligt på väg in i mitt liv du kan berätta om 😊

92 MIka:

skriven

Förstör inte varför jag är så förvirrad i mina känslor! Jag känner mig lite lost. Har gått igenom mycket i mitt liv. Ser du något kring mitt liv ? Killen jag tänker på finns det en chans att det kan bli vi om jag försöker ? Kanske bättre att låta bli 🙈 Var har jag satt mig med mina känslor .... att det ska behöva bli så här kram

93 Louise:

skriven

Vågar jag hoppas? Idag var jag på en intervju på ett bemanningsföretag.
De samlar in folk än så länge och man kan få jobb från morgonen samma dag och sen messar de dagen innan. Jag kan bli tillfrågad att jobba i te.x Lund eller Hjärup kanske till och med Höllviken.
Jag tycker det låter bra och är så taggad.Kanske inte ett jättebra jobb men jag får iaf in pengar :-).
Men frågan är vågar jag hoppas? Kan detta vara en väg in till vidare jobb? Har ju då fått en fot in till annat jobb i framtiden.

Mycket tacksam för svar.
Massor av kramar.

Svar: Ja, det kan absolut vara en väg... kram
Esmaralda

94 Lizette :

skriven

Hejsan:)
Bra inlägg! Har själv varit i ett mindre bra förhållande ganska länge o kämpade väl för det. O jag mådde inte alls bra. Obekräftad så det sjöng om det. Har varit kär några gånger efter det men det har inte varit på riktigt.. nu är träffen med F nära.. ser du om vi finner varann och blir lyckliga ihop?
Kram 💕

95 Natta:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser kärleken ut att dröja?
Kram

96 Alice:

skriven

Känner mig så stressad just nu. Det är så himla mycket prestation och ångest inför framtiden. Blir tokig. Kommer mina kamrater dra iväg i höst? Kram

97 ❤️R. :

skriven

Kommer R til å få følelsene tilbake for meg?

Svar: Räkna inte med det.. kram
Esmaralda

98 Jhs:

skriven

Igår var jag så förvirrad och ledsen över att jag är så kär i den här typen av kärlek som du beskriver. Så fint att få läsa de här inlägget :) Men hur kommer man vidare, hur har ni andra gjort de är så svårt?

99 Mikael :

skriven

Agnes, du drar alla män över en kant, riktigt så enkelt är det nog inte, nån gång träffar du nog en man som är lite annorlunda.

Ja det är Mikael som du blev arg på en gång som skriver :-)

Själv kan jag inte dra alla kvinnor över en kam, ingen har varit riktigt lik den andra och många har jag inte hunnit utforska.

Man ska kanske inte göra det för enkelt för sig heller och avsluta bara för att det inte passar just då, vilket jag är nog ganska bra på, ser det numera lite som en utmaning att prova stå ut ett tag till, många gånger när jag trott att det är nog så är universum där och petar och räddar det hela.

Visst har jag också stått ut för länge men ge inte upp för lätt är nog bra det med.

Kram

100 747:

skriven

Hej! Har träffat en kille ett par gånger ute och vi har pussats och kelat osv men inte haft sex än. Han verkade väldigt intresserad i början och sms:ade mig hela tiden men nu verkar hans intresse svalnat...han hör inte av sig så mkt längre, har i då initiativ fast allt var jättebra sist vi sågs. Han sa att han ffnde är intresserad...men jag vet inte..dey känns annorlunda nu..Har jag gjort nått eller är han bara upptagen? Gillar honom verkligen!

Svar: Känns det annorlunda så ÄR det annorlunda... och ingenting att bygga på.. kram
Esmaralda

101 L:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag och D att bli klara med varandra på varsitt håll eller hör han av sig till mig?
Kram

102 Anita:

skriven

Träffade mitt i prick..och jag förstår inte varför det blir så. Jag är ju en klok människa i annat, så varför inte i kärlek?
Nu har jag inte hört av mig till A på några dagar och låter A formulera sig. Jag tror att vår relation är över nu. Det dumma är att jag har inga bra referenser..så jag vet oftast inte om jag ska stanna eller gå. Är så in i bomben lojal och det ställer till det för mig. Försöker och försöker och hittar på alla möjliga sätt att det ska funka..men nej.
Tror du att det kommer in någon som passar mig och hur känner jag igen honom?

103 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag gå in i ett förhållande i år? Kommer jag gå in i rätt förhållande?
Kram

104 Borttappad snutte:

skriven

Hej Esmaralda!
Vi tappade bort lille sonens snutte idag! Får vi tillbaka den?
Kram

Svar: Chansen är faktiskt god... stackars lille kille...
Esmaralda

105 Hönan:

skriven

Ja det där med kärlek är knepigt ibland. Lätt att bli förtrollad av sina känslor.
Som omväxling tror jag att jag börjar få kontroll över mina. Känns som att jag börjar landa i tanken nu och att det nog snart kan bli av.

Trevlig resa i morgon, och glöm inte att hålla er borta från gamla räkmackor ;)

Kram

106 Lilly:

skriven

Något roligt på väg in i mitt liv du kan berätta om 😊

107 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag få vänta på kärleken?
Kram

108 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag ha någon flört innan jobbet kommer och innan den riktiga kärleken kommer?
Kram

109 Flora:

skriven

Det här hjälpe mig i ett annat sammanhang så tack så hjärtligt för inlägget! Så lätt det blir när man bara förstår! Ha en bra kväll!

110 Ex :

skriven

Hej Esmaralda!
Jag börjar känna mig lite frustrerad! Vill inte skapa onödigt tjafs eller tråkigheter med exet eftersom vi har barn ihop! Men jag börjar känna mig riktigt tjatig! Det känns som om jag får tjata om allt! Och jag får inget svar utav honom, han ska ringa senare, han har inte tid, han har annat för sig och så blir det jag som får ligga på igen och jag vill inte känna mig som en tjat kärring! Jag får känslan att han bara tycker jag tjatar medan jag tycker han det går så segt och det händer ju inget! Det är saker som behöver planeras! Det är pengar som behövs osv! Usch jag vet inte vad jag ska göra! Varför följs vi inte åt? Varför känns det som om jag är den som drar det hela hela tiden?
Tycker han bara jag är tjatig och inte tar mig på allvar?
Kram

111 N:

skriven

Hej Esmaralda! Personen jag skulle möta i helgen, är det en helt ny bekantskap? Eller någon jag känt sedan innan?
Kram

112 Agnes:

skriven

Kram själv, Es....

Jag gör som jag brukar, nu för tiden...jag tror det när jag ser det...=D

Enklast då...

Och som din mor att vid 85 blivit kär igen...sådant där är ju något jag inte vet hur det är...för mig så är det sexuella känslor som gäller...som jag troligtvis förväxlar med något annat...därför det går åt pipsvängen, antagligen...när den sexuella glöden försvunnit, och vardagen tar vid, så är det endast tristessen med en man kvar....det är då jag fixar mitt eget...

Sorry Mikael...har inget minne av att ha blivit arg på någon med det namnet här...är väl mest de som kallar sig "anonyma" som jag har reagerat mot...och av kvinnligt kön...

Drar definitivt inte "alla "män genom samma kam...endast de jag kommer i kontakt med...och än har jag inte stött på någon som funkat i det långa loppet...de har alltid visat sig vara i behov av att förminska och förringa mig som kvinna...alltid har det varit jag som skall förändra mig, som skall kompromissa eller bara vara som de vill att en kvinna skall vara....till sist så ger man upp...och inser att det är enklare att leva som singel, än lägga energi på att köra huvudet i väggen!

Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: