Spöket som liftade....

I går fyllde  barnbarnet Lillvirus 13 år… och jag rattade Lilla Röd mot Lund.

Lastad med lasagne.. tårta och paket. När jag var ungefär jämsides med Center Syd stod en lustig figur vid vägrenen och  liftade.. på motorvägen  dessutom och jag tänkte att herregud nej.. här kan jag inte stanna och plocka upp nån.

 

Hon var nog i min ålder.. kanske lite äldre  och färgerna på hennes kläder hade nog fått Gudrun Sjödén att skrika i extas … randigt och rutigt och blommigt om vartannat och i alla regnbågens färger.   Hon hade en extremt stor gammaldags amerikakoffert vid sin  sida och jag tänkte att vem i herrans namn reser runt med en sån !

 

Jag hade knappt tänkt tanken förrän hon satt  i min bil.. bredvid mig och sträckte  på  benen med ett belåtet smackande. Jag sneglade bakåt och där stod kofferten och tog upp hela baksätet. Under den fanns både lasagne och  tårta…. 

PÅ huvudet hade tanten en röd basker med en slags fågel som guppade upp och ner….

” Håll ögonen på vägen” sa hon och rättade till mössan

 

Hon var ju inte riktigt på riktigt … och det händer att jag ibland ler  för mig själv när jag tänker att människor ibland tror att andemänniskorna & ängelar  är liksom ljuva varelser i vita  fotsida dräkter och med vackra vingar.. för så är det ju inte.  De kan till exempel  se ut som om de tryckt på sig alla kläderna i Gudrun Sjödén katalogen på en  och  samma gång.

 // Inte alltid så här.... //
 
// Ibland är det typ så här.... //

Den färgstarka damen var bara ute och såg sig omkring.

Hon skulle ingen speciell stans men men tyckte om att lifta   med människor som  kunde se henne.

” Jag  vill gärna sjunga för sig ” sa hon och  drog ett djupt andetag. Sedan sjöng hon så  väldigt vackert med klar och ljus stämma, en sång  som jag aldrig förut hört.

” Jag pratar ju franska också” sa hon och pladdrade glatt vidare på just franska… och plötsligt mitt i alltsammans så poff.. försvann hon.

 

Jag hann  inte riktigt med och damen stal hela föreställningen. Jag funderar över vem hon kunde vara men tror inte hon ”tillhör” mig – utan det var mer så att våra vägar råkade korsas och det blev som det blev !!

Såvida ingen av er  känner att herregud... det är ju min faster eller granne....

 

 

För övrigt var det en  riktigt  mysig kväll hos barn o barnbarn.. lasagnen gillades.. det fanns gott om chili i den och gräddtårtan gick  åt som smör i solsken… likaledes så uppskattades presenterna !!

MG fick en smakbit på tårtan och gjorde tassen upp !!

Kram & kärlek