Ingen yxmördare, men.....

 
 

De flesta av oss har  en mer eller mindre allvarliga fobi för något.

Jag hade en bekant en gång som hade fullt utvecklad fobi för ekorrar. Såg hon en ekorre frös hon till is, började skaka och mådde illa och om hon fick luft, så skrek hon värre än ett brandlarm.  På grund av detta undvek hon skogar och parker och alla platser där ekorrar kan vistas.

Jag kom att tänka på henne eftersom vi igår hade besök av våra två trädgårdsekorrar.  Det verkar vara två honor som har ungar på varsitt håll i trädgården… men goda grannar  verkar de vara.

 

 

Jag och mamma satt och fikade vid matbordet på glasverandan när mamma plötsligt säger ” rör dig inte”  och så klart rör jag mig och vänder mig om och tittar ut… och där står ingen galen yxmördare utan två ekorrar… längst ner vid glasdörrarna.

De håller framtassarna mot glasrutan och kikar nyfiket in.  De blir inte det minsta rädda oavsett hur vi rör oss. Och alldeles bedårande söta är dom ju !

Sen hittade vi en nöt precis intill dörren och fick en tanke att det var kanske en gåva från korrarna !  Nu har ju vi gett dem nötterna till en början, i deras ekorr-mat-bo och varje gång vi fyller på så har de fullt sjå att  hämta och gömma alla nötter.

Ekorrfobi har jag alltså inte.

Jag har nog en släng av ormfobi…och särskilt orm i det fria.

Jag har klappat på rejäla ormar som någon hållit i… men då vet man ju var ormen är och någon annan håller i och tar ansvar.

Full utvecklad ormfobi har jag inte.

En släkting hade fågelfobi och det var ju ett helvete.. fåglar finns ju lite överallt.

 

 

 Jag gillar inte spindlar, men nej, någon fobi är det inte.

Jag har arbetat med patienter som  haft massa olika fobier… bland annat för igelkottar, stenrösen, grodor och  blå bilar.

Sen finns det ju såklart social fobi och agorafobi som ju är rätt vanligt.

 

 Man kan ärva fobier och man har upptäckt att fobier går i arv i vissa släkter. Mest troligt beror det på fostran och miljöfaktorer.

Det sägs att 8 % av befolkningen i Sverige lider av måttlig eller svår fobi.

Man kan träna bort sin fobi och vanligaste metoden är kognitiv beteendeterapi.

Någon av er som har en lite mer ovanlig fobi ?

 Här njuter vi av påsken… idag ska vi grilla….. och jag hoppas att ni också har det bra och påskmyser !

Påskekram & kärlek 💖

 

 

 

 

1 Lou:

skriven

Hej. Ser det positivt ut att resa till detdär resmålet där boendet är ett mindre boutique hotell vid kusten nu i april, eller kunde det vara värt att kolla runt lite till på andra resmål?
Kram

2 Ghostwriter :

skriven

Finns det något speciellt som utmärker min soulmate? Du sa i en seans att han har en ovanlig ögonfärg, är det bruna eller lite mer åt ”melerade” som jag kallar det (Jordögon 🌍) kanske något annat som utmärker?



Så mysig Påsk ni får! Jag har spindel fobi så pass att jag tappar andan vid större spindel. Fjärilar, hajar och bläckfisk är mina största fobier som gör att jag känner rädsla på hög nivå🤢 😰


Svar: Kan vara melerade ögonFobier för sådant man möter ofta kan vara svårt...men hajar och bläckfisk är ju ingenting som du stöter på till dagligdags, som tur är :) Kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Glad Påsk.
Är J C lite mytoman? Som säger saker men det är inte riktigt alltid som han säger. Tror inte att han egentligen menar ngt illa. Men jag förstår mig inte alltid på honom. Viktigt möte med advokat var vinlunch 😅.
Kram

Svar: Kanske inte mytoman utan snarare att han friserar en aning istället för att stå för sådant som kan vara jobbigt, kram :)
Esmaralda

4 Solstjärnan :

skriven

Inga stora fobier av nåt jag vet.Instämmer i att ormar är obehagliga.Havet har jag respekt för med dess djup och stormar men tycker ochså havet är vackert på många sätt och vis😊
Påskfirandet går vidare😊.Få se hur många påsktroll/ påskharen osv som knackar på för att få godis😊

Es,hur blir våra framtida påskägg med min kommande man.Firar vi påsk med familjerna våra eller är vi på tuman hand?

Ha en bra dag😊
Hälsa din fina mamma 😊
Kram Solstjärnan ☀️

5 Skorpan:

skriven

Ja det finns väl inget man inte skulle kunna ha fobi för, eller finns det? Läste i natt om emetofobi, kräkfobi, o så handlar blogginlägget om fobier, vilket lustigt sammanträffande, eller så inte ;). Inga desto värre fobier lider jag av eller så har de kanske ännu inte brutit ut ;).

Tycker också att ekorrar är söta :). Blev definierad som en ekorre i mitt konditionstest :D, social typ som samlar på sig en massa mat o hinner nödvändigtvis inte äta allt. Hmm tycker att jag hinner äta massor, onödigt åtminstone ;)...

Påske fortsätter med påskmiddag o lammfiol som vi jagade i butikerna runtom o till slut fann. Potatisgratäng, sparris o mintgele' till. Sen får vi se hur det blir med efterrätten, memma för mig med socker o grädde till, förhoppningsvis päron under havretäcke för de andra ;).

Trots stora barn ska ägg o annat godis gömmas o är det jag som gömmer dom är det inte en så lätt uppgift att hitta ;). Mina stackars barn har inte det lätt med mig som sin mamma ;)...

Eftersom jag inte deltar i äggjakten lånar jag en
bloggmedlems fråga o
undrar vad som gömmer sig i mitt påskägg i år Es? Eller är det helt tomt? Nej...

Fortsätt njut av påsken o värmen :)!
Kram Skorpan

Svar: Kul att gömma ägg och sådant blir man aldrig för gammal för !Ditt påskägg innehåller en hel del glädje... lite nya planer som ser riktigt bra ut och någon dyker upp som du irriterar dig på, kram :)
Esmaralda

6 Johanna:

skriven

Hej! Jag har känslan av att en kvinna på mitt jobb inte tycker om mig och aktivt motarbetar mig. Kommer detta ändras snart. Jag är inte van vid att folk inte gillar mig.

7 Liljan :

skriven

Godmorgon! ☕🌄🐣
Kan man ha fobi mot människors dåliga beteenden? Extremt provocerad till den grad att man får hejda sig från att dra en rak höger eller käfta tillbaka. Eller dra till flykt, springa åt andra hållet när de närmar sig. Allt för att undvika konflikten 😁😂
🐣☕
Igår frågade du vad som händer i påsk. Där finns inte någon tradition i mitt liv eller umgänge. Men nu på morgonen vaknade jag i sedvanlig ordning säkert innan kl. 6, läste lånad bok Holly av Stephen King (varför, kan man ju undra, undertecknad mörkrädd...), dammsugit nedervåningen, plockat ihop skräp att slänga. Plockat fram porslinshönor som ruvar i tomma porslinskärl, och en tupp i trä ljusstake som fått ett stearinljus som står på en virkad gul duk. Tidigt igår morse pyntade jag björkris med färglada tygstycken (hellre det än köpta fjädrar). Så nu njuter jag av att lyssna på dokumentär om Hasse och Tage.
🐣
Glad Påsk iaf 🐣

Svar: Jamen det här låter ju som en alldeles förträfflig påsk och vilken kul idé med färgglada tygstycken istället för fjädrar.. kram :)
Esmaralda

8 Mercan :

skriven

Esmaralda jag ska till andra hand butiken kl 11:00 vill gärna lemna tillbacka filippa k blusen vilken prislapp flyttade jag från boomerang byxan, ser du om det går bra Esmaralda 😖

9 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag avskyr ju spindlar och är inte så glad i hundar eller trånga utrymmen. De två sista är iallafall från tidigare liv. Är inte speciellt glad i djur oavsett men fobier har jag inte faktiskt.

Det blev en spontanmiddag igår. Blev inte hur sent som helst heller utan var hemma runt halv 12 kanske. Det var trevligt faktiskt.

Söndag ska jag inte träffa en enda människa. Behöver paus från människor och behöver vara själv lite..

Tydligen finns det inte strumpbyxor som passar mig som innehåller stöd. Det är lite märkligt faktiskt..

Det blir lite vila här innan man ska iväg till mamma o pappa

Kram

10 Petra:

skriven

Hej,
Jag undrar om det kan bli jag och Pontus? Har han mig i sina tankar?

Glad påsk!

11 Lotta S:

skriven

Nix, mest vanlig hederlig spindelfobi här, lite renlighetsfobi lider jag också av (eller kanske mer mina nära och kära!).
Jag funderar på min ängel, har hon satt i rörelse det som behövs för att mina drömmar ska besannas så jag kan låta henne börja vila? Eller ska jag ännu fortsätta saltbaden?

Svar: Fortsätt gärna saltbaden ett tag till... kram :)
Esmaralda

12 Mina:

skriven

Hej Esmaralda.

Glad påsk till dig och övriga i bloggfamiljen.

Es, Ser det ut som att han kommer att ändra sitt beslut / mind set längs vägen? Funderar han över det? Kram

13 Dunegull :

skriven

Hur går hans tankar?

Ha en fin dag 🐥

Kram

14 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Nu har jag grälat med exet då han svängt och sagt sårande saker och är totalt avvisande igen. Jag blir ledsen och sårad.

Känner att jag behöver en rejäl
paus. Kommer han att höra av sig eller är detta slutet på vår kontakt?

Kram

Svar: Ni kommer ha kontakt lite senareHan agerar nog såhär som ett slags skydd och en rädsla mot att öppna upp för mycket
Kram :)
Esmaralda

15 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror inte jag har någon fobi så.
Ser det ut att kunna bli ett riktigt försök mellan oss? Funderar han över det?
Kram

Svar: Var beredd på att det kanske inte blir något seriöst försök, kram :)
Esmaralda

16 Helena Ir :

skriven

Nej,ingen udda fobi! Har haft svårt för trånga utrymmen där man måste låsa om sig..Men blivit bättre på det..finns en orsak från grunden. Lite fobisk för att gå in i skogen nära mig..mött på en hel del lösa skällande hundar..Men är ju egentligen inte rädd..Så det ska inte hindra mig!

Lite förbryllad över en persons humor jag råkade utför! Får försöka överseende detta. Jag har generationers krigstrauma i min ryggsäck. De som deltog, de som inte klarade sig..de som grävde skyttetunnlar..de som flydde under barndom för att ryssen tog deras hem. Krigsbarn..Jag får helt enkelt knipa denna gång och försöka se att denna person är okunnig i sitt sätt att tänka! Tur att min pappa slipper vara med om denna typ av humor!

Ha en fortsatt skön påsk!

Kram


Svar: Rätt tänk... rädslor ska aldrig få ta över !Somlig humor kan man uppleva stötande men du agerar rätt...låt det passera... kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Nä inga fobier här om man inte räknar att tala inför folk...då kan jag svimma haha
Att ha respekt för ormar sitter nog i dna Jag är inte rädd för ormar men hoppar till om jag ser orm i det fria . Björn hade rejäl ormfobi Han hoppade ut genom fönstret och åkte iväg när katten hade tagit en snok och var utanför ytterdörren haha Har fått bära iväg otaliga snokar .

Idag kommer pojkarna och jag mår lite bättre

Ha en riktigt Glad Påskafton i det fina vädret alla

Kram Anki med flock

Svar: Ja, tala inför folk är ju ingenting som man måste !Närkontakt med snok vill jag inte ha... kanske hade jag reagerat lite som Björn :)
Skönt att du mår bättre nu... ha en mysig påskafton.. kram :)
Esmaralda

18 Anna:

skriven

Kära Ez, Glad Påsk till de och dina. Har en liten fråga. Jag och mannen har träffats i 3 år. Han har tuffa erfarenheter i bagaget och lägger mkt tid på att skydda sig själv mot att bli övergiven igen. Trots flera år så är han på sin vakt. Hur arbetar mam bort den oron? Det är som att han har ena foten i nödutgången? Hur kommer man runt det och får en person att bli mer trygg? Vår relation har så stora möjligheter och detta ligger som ett tungt ankare. Jag älskar honom och jag tror han älskar mig, men detta håller mkt tillbaka med rädslan som han är fullt upptagen med. Stor kram

Svar: Hans beteende är påfrestande för er relationEftersom det som varit stör i hans liv och han inte har kunnat bearbeta fullt ut, så kan det vara bra för honom att gå en period i terapi. Detta är ingenting som du kan fixa, kram :)
Esmaralda

19 Mercan :

skriven

Esmaralda jag blir så hemskt ledsen när jag tänker att jag lemnade tillbacka söt rosa blå randiga tiger byxan med tanke på att kvinnan som hjälper mig sa att det är för mycket färger, sedan var det borta, of duma jag det var så snyggt på mig, jag ska gå dit den 18 de 😬 hittar jag som kompensation larph lauren eller tiger byxa samma model 😂 jag ska gå nu dit 😚 kommer bli lyckad återköp med filippa k blusen Esmaralda jag vill gärna göra det 🤔

Svar: Du kommer hitta annat som är fint på dig men jag ser inga detaljer. Lita på din egen känsla. Kram :)
Esmaralda

20 Mimi:

skriven

Hej!

Jag är rädd för av någon konstig anledning att bli bränd av t.ex cigaretter när jag är ute bland folk. Vet inte varför. Kanske har det med tidigare liv att göra. På senare tid har jag blivit rädd för sjukdom och död. Oroar mig för att få cancer. Kanske har det med sömnbristen att göra och vindkraftbuller dygnet runt. Hoppas att jag får vara frisk och må bättre efter flytten.

Kram

Svar: Påverkas men negativt av sin omgivning, då mår man allmänt sämre, på alla sätt. Men nu hoppas jag att det ska bli braKram :)
Esmaralda

21 L:

skriven

Jag har fobi för trånga utrymmen med en enorm rädsla för att bli instängd och då panik. Jag undviker hissar. Ibland hemma kan jag tom känna mig instängd med väggar och tak runtomkring och då måste jag ut snabbt till ”bar himmel”.

Jag känner mig så ensam. Kommer jag hitta nya vänner eller en kärlek?

Kram och glad påsk

22 Anna:

skriven

Kära Ez, Glad Påsk till de och dina. Har en liten fråga. Jag och mannen har träffats i 3 år. Han har tuffa erfarenheter i bagaget och lägger mkt tid på att skydda sig själv mot att bli övergiven igen. Trots flera år så är han på sin vakt. Hur arbetar mam bort den oron? Det är som att han har ena foten i nödutgången? Hur kommer man runt det och får en person att bli mer trygg? Vår relation har så stora möjligheter och detta ligger som ett tungt ankare. Jag älskar honom och jag tror han älskar mig, men detta håller mkt tillbaka med rädslan som han är fullt upptagen med. Stor kram

23 Ingela:

skriven

Gud så gulligt med ett par ekorrar som kikar in och dessutom lämnar en nöt!😊

Jag har råttfobi, otroligt vidriga djur enligt mig! Bryr mig inte om insekter, ormar mm men råttor och möss, fy fan rent ut sagt!

Låter som att ni har en mysig påsk. Själv har jag tvättstugan idag men imorgon kommer dottern som bor i Norrland på en dags besök innan hon flyger hem igen, ser fram emot att få umgås även om det bara blir några timmar. Önskar att även sonen varit i stan, saknar att umgås med dem båda tillsammans.

Es, kan du se om jag får några slantar för mitt gamla hus, som pappa köpte när jag separerade?

Kram Ingela

Svar: Vad roligt att dottern tittar in i morgon !Räkna inte med särskilt mycket när det gäller huset, men något mindre kan det bli, kram :)
Esmaralda

24 🐣:

skriven

Fobier har jag inte, men finns saker jag inte tycker om eller djur som ormar och insekter jag ogillar väldigt mycket.. 🐍😬
Fortsatt härligt påskfirande 🐓
Blev jag sedd igår? Bryr hen sig hur jag mår?
Kram :) 🌸

Svar: Ja jag tror att du blev sedd, kram :)
Esmaralda

25 Bjork:

skriven

Hej kommer min blivande få träffa mina mormor och morfar?

Kram

26 AN:

skriven

Glad Påsk fina Esmeralda! Och hälsa till din mamma och maken också! 🐤🐣🪻⚘️

Kram! 💕

Svar: Tusen tack och glad påsk önskar vi dig :)
Esmaralda

27 Mercan :

skriven

Jag går nu 🙂 ska lemna tillbacka filippa k blusen som jag fixat prislapp till, ser du om det blir lyckad återköp Esmaralda eller ser du fara, ska jag gå dit att göra det 🤔 de kanske inte märker att jag köpte blusen för länge sedan, ska jag försöka Esmaralda 😊

28 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
Förut hade jag skräck för trollsländor, fy fasiken så obehagliga dom var men numera är jag okej med dom, som tur.

Här är det sura tonårsminer trots påsk, inget att göra åt gissar jag? Hur blir det med en enorm vattenräkning som en nära anhörig fick, var den verkligen rätt eller blir den korrigerad? Lider med i alla dessa prövningar.
Tack och fortsatt glad påsk!

29 Hedwig:

skriven

Jag tror att jag har rått- och mössfobi...Just nu är det husrenovering i vår fastighet (hyresrätter) och grannen under mig lider av patologiskt samlande och har väldigt många mus i sin lägenhet. På grund av alla håll som borras är jag jätterädd att mössen kan nå min lägenhet...byggnadsmästaren påstår att det är omöjligt men jag är inte så säker på det. Ser du kanske något kring detta?
Sedan önskar jag alla en glad påsk!!

Svar: Det känns som om du ska slippa obehagliga besök av möss, kram :)
Esmaralda

30 .:

skriven

Hej Es!

Jag har en form av sovfobi. Hur detta yttrar sig är svårt att förklara. Det är ganska komplicerat. Men jag har jobbat mycket med det. En del med psykolog, men mest har jag jobbat med det själv. Det är mycket, mycket bättre nu än vad det har varit. Och jag försöker innan jag lägger mig tänka "det ska bli skönt att sova".
Annars har jag haft social fobi. Men den diagnosen är borta. Många skrattar om dom fått veta. För nu är jag SÅ långt ifrån den människa jag är idag!

Svar: Man har makt att själv förändra och det är du ett riktigt bra exempel på ! Bra jobbat ! Kram :)
Esmaralda

31 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 💞 jag ska inte göra fel med fixat prislapp 🤗😚👍

32 AnnaK:

skriven

Det närmsta jag kommer fobi är getingar. Vet inte om det är 100% fobi men jävligt rädd är jag. Har aldrig blivit stucken vad jag vet så vet inte vart det kommer ifrån. Men jäklar vilken fart jag får i benen då en geting surrar runt huvet 😂

Mysigt med grill! Här händer inget särskilt. Lite god mat och påskägg till mina barn trots att dom är stora 😊 Njutit igen av att sova gott och ensam och slippa somna och vakna till tv.

Kram 🤗

Svar: Kanske dags att satsa på att sova ensam också framöver, kram :)
Esmaralda

33 🐣:

skriven

Ser du om han tänkte nåt när såg mig?
Kram :) 🌷

34 <3:

skriven

Är min känsla rätt att L blev lite betuttad i mig ? Han vill inte bara vara vän med mig.J tyckte vi kunde umgås som vänner och göra roliga saker tillsammans. Fin man men tror inte att det klickade för mig. Känns så dumt när han ordnade med spa och 🍾. Tror det är mina känslor för J som stör. Att jag inte fastnar för någon.
Kram

35 Lydia💕:

skriven

Glad påsk på dig fina du och ha en fin påskafton.
Nu börjar det bli vår ute och nu hoppas jag på att det ska hända ❤️
Kram
Lydia💕

Svar: Och chansen finns absolut, kram :)
Esmaralda

36 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om det ordnar upp sig med kommunikationen på gymet? Trist när det är spänt med en av personalen där och jag känner mig inte så välkommen om personen är där. Vad ser du angående det?

Svar: Kanske du ska ta ett samtal med personen ifråga, kram :)
Esmaralda

37 Vb:

skriven

Hej Esmeralda!

Finnas det möjlighet för oss att få barn ihop? Ser
du vi kommer planera det…

Kram

38 N:

skriven

Hej Esmaralda.
KAN det dock bli ett försök mellan oss?
Kram

Svar: Känns inte så, kram :)
Esmaralda

39 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för svar! Tror du att det dröjer månader eller år tills vi hörs igen?

Saken är ju den att jag vet att han inte mår hundra då läget är dåligt mellan oss, samma är det för mig.

Får försöka hitta lugnet och friden inom mig men det går inte 100% förrän allt är ok mellan oss igen.

Kram

Svar: Försök hitta din egen väg till inre frid och ro... låt dig inte påverkas alltför mycket för då styr han ditt liv via sitt mående och sina reaktioner och det blir inte bra, kram :)
Esmaralda

40 Mercan :

skriven

Esmaralda blir det vinst 😓 jag ska spela svenska lotto 1,2 idag 😙 😙 😙

Svar: Inga tecken på vinst av betydelse, kram :)
Esmaralda

41 Mercan :

skriven

Esmaralda kommer gå bra 😎 😂 jag ska göra återköp filippa k blusen mörk blå, vill gärna göra det 🤔

42 Em:

skriven

Kommer lilla bakslaget me' ångesten att klinga av snart?

Glad Påsk🐣 💕🤗

Svar: Det gör det, kram :)
Esmaralda

43 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Min granne var här och sökte stöd. Han var alkoholpåverkad och hade kärleksproblem och brist på verkliga vänner som verkligen bryr sig och som han kan berätta allt för. Jag sa att han behöver professionell hjälp och att det nog kommer att bli svårt att hitta en vän som skulle orka med att ta del av och försöka hjälpa honom med hans problem. Jag sa att jag inte kunde hjälpa honom. Uppfattade han att jag inte kan hjälpa honom eller var han för påverkad eller var jag för otydlig?
Jag blir lite illa till mods. Jag tycker att jag har fullt upp med att navigera mitt eget liv och det känns lite som att det senaste har en del personer velat att jag ska hjälpa dem på ett sätt som jag inte har förmåga att göra. Han är inte den enda. Jag är inte riktigt van vid att man vänder sig till mig och det känns en smula obekvämt att säga nej. Men jag kan verkligen inte och det skulle verkligen bli jättefel om jag började engagera mig på djupet i andras problem. Jag varken vill, kan eller orkar.
Uppfattade han att jag inte kan erbjuda någon hjälp eller kommer han att komma fler gånger?

Kram Therese C

Svar: Du gjorde rätt i att säga nej.. han ska söka mer professionell hjälp precis som du rådde honomHan kan dyka upp en gång till med stå kvar vid vad du sagt och det ebbar ut, kram :)
Esmaralda

44 Damen vid grillen:

skriven

Är den rosa såsen på plats till grillet? :-)

Fråga om det hinns innan grilloset och myset drar igång, klurar på om något kommer till dig kring närmaste tiden för mig?

Ha en riktigt go kväll nu.
Kram

Svar: Idag blir det pepparsås.. men sen åker rosa såsen fram under sommarens grillningar :)Känns som att en ny vän kan vara på ingång, någon att ha roligt tillsammans med, kram :)
Esmaralda

45 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja jag är nog mycket barnslig till min läggning o tycker om äggjakt o annat :D. O det hoppas jag mannen också är o inte speciellt allvarlig av sig...
Kram Skorpan

Svar: Nog har han jättehärlig humor...kram :)
Esmaralda

46 Anonym:

skriven

Ser det ut att bli bättre?
Så småningom… ser du att vi har en god chans att hålla?
Lram

47 Månskenet:

skriven

Glad Påsk till Es och alla! Mulen och grå dag efter regnet igår.
Fobier, mja, inget speciellt tror jag. Ekorrar är fina 😍 tyvärr tycker kattorna det också, så det ligger nån svans nånstans då och då 😪
Känner du nåt spontant kring min kusin och frun, verkar va tungt för dem mest hela tiden.
Kram, ha det gott!

Svar: Ja det ser tungt ut men det verkar komma en lösning, kram :)
Esmaralda

48 My cup of tea :

skriven

Hej Es!

Ser du om jag och J.k är soulmates?
kram

49 Kycklingen :

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att ta kontakt med mig? Tänker han på mig?
Kram

50 Fråga :

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du varför det inte kommer bli ett försök mellan oss?
Kram

51 Silvertassen :

skriven

Glad Påsk allihopa!

Jag undrar om jag kommer få veta i år att jag ska bli moster?? Kram ❤️

52 Silvertassen :

skriven

Glad Påsk allihopa!

Jag undrar om jag kommer få veta i år att jag ska bli moster?? Kram ❤️

53 Skorpan:

skriven

Gosh vilket vårlikt härligt promenadväder det är idag, I like :). Hoppas på vårkänslor i år, efytr alla "torra vårkänsleår" ;).
Tack Es!
Kram Skorpan

54 Mercan:

skriven

Tack söta Esmaralda🤗💕😌

55 Mercan:

skriven

Då ska kag inte göra återköp jag vill inte att det ska komma polis på grund av filippa k blusen Esmaralda jag kan ha den på mig gärna och får se om jag kommer lyckas sluta röka🙂

56 <3:

skriven

Är min känsla rätt att L blev lite betuttad i mig ? Han vill inte bara vara vän med mig.J tyckte vi kunde umgås som vänner och göra roliga saker tillsammans. Fin man men tror inte att det klickade för mig. Känns så dumt när han ordnade med spa och 🍾. Tror det är mina känslor för J som stör. Att jag inte fastnar för någon.
Kram

57 Ghostwriter :

skriven

Killen jag träffade idag, la han märke till mig? Även fast de va superkort. Ses vi igen?


Kram

58 Jessica :

skriven

Hej! Jag undrar om du kan ge mig något tips på hur jag kan må bättre. Mycket är kopplat till F tror jag.

59 AnnaK:

skriven

Joo, bor inte tillräckligt stort för eget sovrum. Så det blir när vi separerar isåfall. Sover dock på soffan ibland 😂

Kram 🤗

60 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att kontakta mig?
Kram

61 Månskenet:

skriven

Tack, Es, för svar! Känns bättre så, han är olycklig och stressad som det är och har varit. Ibland tänker jag att han är endast statussymbol för henne - han förtjänar något bättre.
Kram!

62 Mamman:

skriven

Har hon fortfarande fobi för ekorrar?

Min son blev misshandlad förra veckan. Kommer mannen få någon dom?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: