Jordänglar...

Finns jordänglar ?  Jag  sticker ut hakan och säger att jag är  ytterst tveksam.

En jordängel beskrivs bland annat som  personer som  är  smått förvirrade, lever i sin egen värld, är känsliga,  de tar på sig skuld även när de inte behöver, vill att alla ska vara glada och lyckliga, de är hjälpsamma, de förlåter typ allt, de är medgörliga och älskvärda och sprider glädje, med mera…

För mig låter det som typ Kulla Gulla ..som ett duktighetssyndrom där det duktiga styrs lite av Jantelagen, att man inte ska sticka ut eller ta för sig, att man inte ska sätta ner foten och att man gud förbjude inte får bli fularg.

 

Jag tror att det bara är vi människor som snickrat ihop begreppet jordänglar – för att det passar oss att ha människor runt oss som säger ja och amen och förlåter och är ödmjuka och som aldrig blir förbannade , skickar sms på fyllan eller svär och lever rövare.

 Det finns människor som är rädda och osäkra och därför aldrig säger nej utan tar på sig allting. Och det finns människor som  är känsliga för energier – och det handlar framförallt om ett personlighetsdrag. Det finns människor som tror de måste vara tillmötesgående och ”snälla” för att bli accepterande.

Det är ju något helt  annat än jordänglar

De som jag skulle kalla jordänglar är de som är ärliga, som är osjälviska, de är inte småsnåla varken med känslor eller pengar, de gör fel ibland men kan be om ursäkt, de är omhändertagande och  glada och spontana till sin personlighet.  De överraskar positivt. De  är empatiska och inkännande. Och de är kul, har humor och självidistans.

Och ibland gör de fel. De kan säga elaka ting, de kan svära och gorma och de kan  se om sitt eget hus först och främst.  Vi har alla två sidor.

Och handen på hjärtat så har ju  detta ingenting med himlens härskaror och änglar att göra.   Det är bara vanliga människor vars personlighet gör  att man trivs i deras sällskap.

Och i andras sällskap trivs man lite sämre.

 

 

På nätet finns massor av tester som man kan göra för att se om man är en jordängel. Ta det med en nypa salt. E rejäl nypa.

Jag tror ingen av oss människor är förmer än någon annan… vi har blivit olika genom vår genetiska uppsättning, genom vår uppväxt och genom annat som vi är med om och som påverkar oss.

Kram & kärlek

P.s. Idag  är jag hos vännerna i Göteborg och besvarar inga frågor. I morgon är det vanligt  igen 

1 HS:

skriven

Tack för inlägget idag, det var uppfriskande och jag håller med dig i sak. Ha det så trevligt med vännerna!

Kram

2 Mikael:

skriven

Sådana har jag aldrig hört talas om..

Modiga Es som åker till Corona huvudstaden i Sverige :)

Folk skriker nog snart mer här blogga om Corona, Corona Corona

Åtminstone 1.5 månad blir stökiga då man ska komma över peaken men kan väl bli en lång historia beroende på hur folk tar det, ska 40 smittas då får det hålla på ett tag, blir väl att vara lugn ett tag och vara hemma, eller länge, man är ju en risk för andra när man inte vet om är smittad eller inte, eller bara umgås så mycket det går så alla blir smittade så fort som möjligt och inte en evighets historia, inte lätt veta :)


Harvardforskaren Marc Lipsitch tror att 40 till 70 procent av världens befolkning kommer att smittas av coronaviruset det närmsta året.
”Det är alldeles för många osäkerhetsfaktorer i det här men hans gissning är lika bra som någon annans. Men just nu ser vi en avtagande trend i Kina vilket talar mot hans bedömning”, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Kan väl bli ett antal udda situationer i spåren av viruset...

Kram
Mikael

3 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du min jobb helgen blir bra ? Kram😃

4 Läroliv:

skriven

Nej, en jordängel är för mig absolut inte en "mespropp" utan en person som bryr sig, och som vågar vara rak och säga som det är, utan att använda "slägga". Kantigheter och fel och brister har vi ju alla lite till mans och som jag tror, är något som slipas ner allt eftersom ju fler liv vi lever. Det är väl det som är meningen.

Ha en fin helg alla.

Kram

5 Skorpan:

skriven

Känner tyvärr inte igen mig ;D...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

6 Delfina:

skriven

Heilt enig!!!

7 sp:

skriven

Hej
Behöver jag oroa mig att han pratar med någon mer än mig?

Kram

8 Hedwig:

skriven

Bra bloggämne! Jag tycker att ordet 'jordängel' är konstigt och samtidigt roligt. Jag känner inga 'jordänglar', bara folk som är snälla eller lite mindre snälla. De allra snällaste, tycker jag, är ofta de som antingen har ett väldigt bra liv utan mycket bekymmer eller som har/har haft ett väldigt jobbigt liv och har utvecklats en stor empatisk förmåga på grund av det. Men det är alltid svårt att säga varför människor är som de är. Jag har i alla fall upplevt själv att det är mycket lättare att vara snäll om man känner sig frisk, har bra ekonomi och socialt stöd. Utan blir man lättirriterad, stressig och snabbare avundsjuk.

9 Bellagio:

skriven

Aldrig hört talas om jordänglar, så var ju tvungen att göra ett test. Otippat så var jag det definitivt inte 😂. Men känner mig ändå som en ok person. Som ofta inte är som andra, känner mig annorlunda och kan inte sätta fingret på vad det är..

Kan du se ngt Es?

10 Gumman-i-stövlar:

skriven

varför har jag ingen energi till det jag tycker om att göra? Måla mina tavlor, skriva mina dikter. Min ork har sinat. Har kämpat mot Jante hela mitt liv men nu smyger en ny likgiltighet in som gör mig ledsen.

11 Alexandra:

skriven


Bra infallsvinklar & bra resonemang som alltid.

Håller med dig Es, jag skulle vilja kalla det för fjanteri. Att "spela" from & "förmer".... Yyyyyysch & bläääää!!!



12 EPM :

skriven

Jag benämner dem som självutplånande....

Har det fint!❤️

13 ängeln:

skriven

Jag håller faktiskt inte med denna gången. Jag har träffat en person i kyrkan i min ungdom som var godheten själv. Han måste vara en ängel, kan inte beskriva det i ord utan det var känslan jag fick med honom, hans utstrålning gick rakt igenom mig. Jag träffade på honom vid två tillfällen senare och det var två speciella möten, övernaturlig känsla. Jag själv är väldigt dragen till änglar i alla dess former och tror att änglar finns på jorden. Kram

14 Alexandra:

skriven


Bra infallsvinklar & bra resonemang som alltid.

Håller med dig Es, jag skulle vilja kalla det för fjanteri. Att "spela" from & "förmer".... Yyyyyysch & bläääää!!!



15 Till Gumman-i-stövlar (nmr 10) :

skriven

Jag är också där.

Prova att måla dina tavlor i annan miljö, kanske ute eller annat rum. Tycker du om att måla till musik, så ta med det också. Skriv så fort du tänker, eller får den där gnistan. (Tips är att ha med papper/penna eller skriva i Dokument som finns i luren/Google doc.) Man kanske i helhet inte skriver det man vill, eller målar det man vill, men man fortsätter göra det man älskar även när man är likgiltig och tappat lusten, känslan. Ibland behöver man bara ”göra”, för att sen hitta tillbaka till den delen av sig själv.



Kram
Ghostwriter

16 En Ängel Med Stort hjärta:

skriven

Jag håller heller inte alls med! Jordänglar FINNS jag vet, kanske man uttrycker sig så när man inte själv har träffat nån....jag vet inte!
En Jordängel är verkligen ingen mes utan en alldeles speciell person. Kanske någon hört talas om Plejaderna? Om inte så googla, de finns runtom oss o dyker upp i olika situationer när man behöver de som mest. Jag VET ATT DE FINNS!
Kramisar o trevlig mellokväll allesammans...
🙅‍♀️💜🌸🙏

17 Naturvän:

skriven

Hej!

Inressant inlägg o håller med dig.

Trevlig helg!

Naturvän,

18 Anna E:

skriven

Hör han av sig igen algeriern? Varför håller han på som han gör?

19 Fitnesskillen:

skriven

Vet att detta var från igår, men jag måste säga att jag håller verkligen med dig om de! Och det har ju blivit att vi alla är olika vilket är tur för hur hade det varit om alla hade tänk samma sak? Det hade blivit helt knasigt, därav så är det bra att alla är olika, men vi har också olika nivåer också när det kommer till hur vissa personer är vissa kan tänka likadant och samma åsikt och vissa kan vara lika, men det är inte ofta man träffar på personer som är likadant inte när det kommer till åsikter.

Jag har en väldigt nyfiken fråga, nu när jag har blivit såhär stark i mig själv, finns chansen att jag kommer att kunna stå emot hon som sa upp kontakten med mig, att jag kan vara mer bestämd av mig och inte låta henne köra hur som helst med mig? Och hur lång tid är det tills hon lär ta kontakt med mig?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: