Jultipsen...

Krossa cornflakes och blanda ner i ischokladsmeten. Supergott och krispigt.

Knäckformarna vill gärna välta när man fyller dem. Om du först smörjer brickan eller plåten med smör, så står de stadigt.

 

 Spara plasten från uppätna julkalendrar och gör egen supergod julchoklad. Fyll de små formarna med hälften nougat och hälften ljus blockchoklad som du smälter i vattenbad. Ta loss figurerna när de stelnat och förvara i kylen.

Glöggslattarna som blivit kvar efter advent passar perfekt att ha i revbenspjällskoket. Här är ett klockrent recept på supermöra revbensspjäll. Koka spjällen i glögg, sedan penslar du på en glaze som gjord på bland annat glögg, ingefära, sirap och sambal oelek.

 

Använd glöggkryddor även i bakverk som chokladkakor och lussebullar. Det är mumsigt och doftar ljuvligt i juletid.

 

Gratis juldoft i huset får du om du lägger apelsinskal och kryddnejlikor i tvättpåsar och hänger dem på elementen.

Gör som på krogen! Ha röror, majonnäs och såser till julbordet förberedda i engångsspritspåsar i kylen. Några röror som passar bra för det är löjroms-créme fraiche, gubbröra och skagenröra. Se bara till att hacka fint och att klippa ett tillräckligt stort hål på spritspåsen. Sen är det bara att klämma på

 

Alternativ till julpapper: Köp små dukar på loppis att använda som omslag. De kostar ingenting och du får unika paket. Mottagaren kan dessutom använda dem en gång till.

Borra 3­-4 hål om ca 5-7 cm nerifrån och upp i julgranen. Detta gör det mycket enkelt för granen att suga upp vatten och den håller sig fin hela julen!

Smält blockchoklad och pensla i botten på mandelmusslorna innan du fyller dem med grädde och sylt. De blir extra goda och inte så mjuka.

Gör dukningen både roligare och snyggare genom att klippa av några grankvistar nedtill på julgranen och pynta bordet med. Ingen märker om du tar några kvistar längst ner, och så kan du passa på att göra granen lite mer jämn. 

 

Udda dukning gör du lätt med lite pynt från naturen. Personligt och vackert. Ta vad du har hemma, nötter, kvistar, grenar m m.

Guldfärgade löv blir en vacker effekt. Enkelt att göra. Guldspray hittar du i hoppyaffären. Fint att dekorera julbordet med eller lägg dem bland julblommorna.

 små läckra julbakelser....
 
Eller varför inte en annorlunda och personlig  gran i år ?
 
De flesta av er sitter nog inne med ett eller annat jultips så bara kom loss, dela med er och berätta !!
 
Kram & kärlek

 

 

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Kom jag skaffa barn i framöver? Tror inte att jag ska gör det...

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es kommer jag och UL mötas igen. Har brevet fallit i glömska.
Kram
💗💗💗

3 IeIe:

skriven

Vilka smarta och roliga tips! Tackar, nu fick jag lite nya ideer.. Det där med dukar som paketpapper var helt i min smak, det ska jag prova.. Går även att använda fina omslag från olika förpackningar eller varför inte en fin plastpåse/papperskasse.. Och så kan man ta olika saker som blivit över som snören och småleksaker från tex kinderägg och använda det som prydnad på paketen.. Och göra en egen adventskalender är jättelätt och kan skapas med hjälp av tomma toarullar (som fylls med valfritt innehåll) lite färg, lim, klädnypor och så en gnutta fantasi.. Fiffigt eller hur? :)

Hmm.. Funderar.. Behöver jag prata med min vän D efter vad som hände här senast eller är det bäst att bara låta det vara? Jag vet inte riktigt hur hon kunde missförstå mig så grovt och bli besviken/sur på mig för att jag inte dök upp fastän jag sagt att det inte var något sånt på G.. Ville ju bara att hon skulle ta det lugnt hemmavid om det gick och skulle det hända något så hände det men annars var det inget att bry sig om.. Jag blir så less när folk ska hålla på och missförstå det man säger och tolka/skapa något som inte ens finns eller ens var meningen att betyda något speciellt.. Motiverar mig inte det minsta att vilja vara social när det är så.. men nåväl..

Tack på förhand och ha en fin dag :)

Svar: Känns din vän viktig för dig så ta ett snack med henne.. kram
Esmaralda

4 Skrållann:

skriven

Hej!
Vilka bra tips, dom ska jag komma ihåg.
Igårkväll när jag just skulle somna så fick jag en syn för mina ögon. Jag älskar höns och har ett 30-tal tillsammans med mina föräldrar. Bilden jag fick var att det plötsligt faller ner en vacker fjäderbeklädd vinge framför mina fötter. Det var inte en makaber syn utan väldigt fint. Vaknade sedan en gång på efternatten och fick åter bilden för mina ögon väldigt tydligt.
Vill denna fjädervinge säga mig något, eller hur ska jag tolka det?

Kram❤️

Svar: Ja det känns absolut som att detta är en hälsning.. men från vem.. det kan du bara själv känna in och räkna ut.. kram :)
Esmaralda

5 Jossan :

skriven

Kallt! Det är verkligen superkallt idag. Fast iofs har jag strumpbyxor på mig.. det är onsdag och ikväll är det julfest. Det blir nog trevligt!

Igår var jag hos kuratorn och vi pratade bara om L. Jag är så splittrad vad ska man göra liksom?

Den jag skulle kunna bli sambo med. Är det en ny kille? Hur ser det ut framför dig när du får upp sambo bilden?

Kram

6 Helena Ir:

skriven

Många bra tips..jag är lite tudelad inför julen..det är fint med pynt och ljus..men någon storälskare av denna högtid är jag ju inte.

Kul att du tyckte att min ljushealing fungerar,det är något jag själv kommit fram till,som känns bäst.

Ha det gott!
Kram :)

Svar: Ja, då blir de också som bäst.. kram
Esmaralda

7 Skorpan:

skriven

Inga egentliga jultips förutom ett liknande till det som redan togs upp, välj en enfärgad duk till bordet o dekorera med julgransbollar, stjärnanis o annat som doftar lite. Julgranen på väggen var fin :). O är allt detta dina tips Es? Blir allt lite avis om det är så ;).

Jag behöver ta upp uppsägningen snarast möjligt o nu undrar jag om min chef på skolan kommer att förhålla sig positivt till detta o låta mig gå utan att det blir ett hallå? Ändå kommer jag att kunna bli kvar i vikariebanken o hoppa in här o där under den månad jag inte har börjat mitt nya jobb? Svårt att leva utan inkomster...

Det är återigen den tiden då allt börjar vara slut i skåpen. Hur kommer det sig att allt tar slut på samma gång? Det är minst sagt märkligt ;). Ska gå o kolla kontorsmöbler idag hos en kompis, kanske blir något som ska komma till oss :). O sen ringa o fråga om återvinningscentralen vill komma o hämta den psykedeliska hyllan som står i vardagsrummet...

Önskar alla en trevlig onsdag!
Kram Skorpan


Svar: Nej herregud nej, jag har snott lite här och var från internet .. sånt jag gillade :) Det får vara nån måtta på egna kreativiteten... räkna med att det blir nån form a diskussion med chefen.. men det är bara att ta tjuren vid hornen.. kram :)
Esmaralda

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Väldigt bra jultips ! Även om man inte gillar glöggkryddor ;-)

Sitter och lyssnar på Morning has broken med Cat Stevens...och känner mig gammal...och ensam...

Kram Anki med flock

Svar: Ibland blir det så.. men det är temporärt så upp med hakan.. kram :)
Esmaralda

9 EPM:

skriven

Bra tips!

Ser du nåt om J och mig, är vi på samma nivå..?

Kram

10 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Vet inte om jag har så mycket tips. Fast om man behöver bryta sig loss lite ifrån tvingande traditioner så kan man göra som jag gjorde. Jag firade med en vän som i sin tur bjöd in ytterligare vänner. Vi hade knytkalas och en av vännerna var från Iran hon hade med sig lite iransk mat och familjen som kom kom var veganer så de hade med sig veganmat. Jag minns att jag bland annat gjorde stuvad grönkål som även veganerna kunde äta. Och så köpte jag frukt. Det fanns massor av roliga frukter som man inte tänker på annars.
Det blev lyckat :)

Kram ThereseC

Svar: Ja, kan tänka mig att det blev riktigt bra :) kram
Esmaralda

11 Maleficent:

skriven

Goder morgon!
Tack för tipsen ska ta mig till dom.
Denna kvinna, bor hon i närheten idag eller en bit ifrån?

12 mg:

skriven

Hej!
Är inte så duktig på att baka, tycker det är roligare o köpa all god julgodis o jul pynt som finns 😀😀

Kommer Jonas höra av sig någo mer?
Kram!

13 Camilla:

skriven

Undrar bara vart blev min kommentar jag skrev igår?
Jag tackade dig Es för din hjälp och att du alltid ger mig hopp!
Kram

Svar: Ja tydligen händer det att en kommentar försvinner då och då... så trist.. kram
Esmaralda

14 Sophia* Bra plan? :

skriven

Hej!

Jag undrar om det -känns- som att jag har ett jobb innan året är slut? Jag behöver det ju på så många plan!
Jag har tänkt en del på vad jag har i mål, och de flesta vill jag uppnå inom nästa år, för jag tycker inte det ska ta mer tid än så! Känns den planen som jag lagt upp som en bra & realistisk plan? Eller är jag helt ute och svänger fel? Det hänger mycket på ett jobb för att jag ska kunna ta tag i de olika planer jag vill genomföra. För att det känns bäst med ett jobb först av allt!

Tacksam för svar!
Kram.

15 f:

skriven

härliga bilder... vad ska jag göra för att sluta känna sån förvirring jämt.. jag lyckas förstöra för mig själv o partnern..

16 m:

skriven

undrar om du ser mig fortfarande gravid iframtiden...

17 Sara Britta:

skriven

Vilka bra jultips! Tyvärr har jag inga bra tips, får alltid panik av julen även om jag försöker förbereda och hålla det enkelt, just i år har jag inte bara julpanik utan också jobbpanik, bostadspanik och barnet blir mobbat i skolan panik.
Och den där romansen jag hade hoppats skulle pigga upp i vintermörkret verkar det inte bli mycket med :-(
Fast jag håller rätt gott mod ändå, är inte så stresstålig bara.
Kram!

18 Tekla:

skriven

Esmaralda jag är gravid! Mannen har jag känt en månad. Du vet ju hur länge jag önskat bli gravid men gett upp och ställt in mig på att leva utan barn. Vad ska jag göra? Kan jag och mannen bli lyckliga? Kommer graviditetet bli ett fullgånget levande barn?

Chockad kram

Svar: Bestäm dig nu för om du vill ha ditt barn eller ej och var beredd att i så fall själv ta hand om det... tillåt dig och mannen att lära känna varann ordentligt innan du fattar gemensamma framtidsbeslut.. kram
Esmaralda

19 Fröken T:

skriven

Hej Es

Nu är jag på väg till gastroskopi... lite nervöst. Vill egentligen bli nedsövd men sa inget om det till husläkare så d kom inte med på remissen... alltså sövs jag inte ner idag. Vill jag sövas ner får husläkaren skriva en ny remiss och då får jag vänta till nästa år... bättre att få det gjort idag. Kommer säkert att gå bra.


Kan du se om jag blir gravid inom de närmaste 2 åren..? Känns som att 2017 kan bli ett viktigt och positivt år när det gäller kärlek. Kanske blir jag även gravid..?
😍🙈🤗


Kram!
T.N

20 Fröken T:

skriven

Hej Es

Nu är jag på väg till gastroskopi... lite nervöst. Vill egentligen bli nedsövd men sa inget om det till husläkare så d kom inte med på remissen... alltså sövs jag inte ner idag. Vill jag sövas ner får husläkaren skriva en ny remiss och då får jag vänta till nästa år... bättre att få det gjort idag. Kommer säkert att gå bra.


Kan du se om jag blir gravid inom de närmaste 2 åren..? Känns som att 2017 kan bli ett viktigt och positivt år när det gäller kärlek. Kanske blir jag även gravid..?
😍🙈🤗


Kram!
T.N

Svar: Det är inget behagligt men det går bra trots allt och nästa år blir ett bra år för dig även om jag inte ser detaljer.. kram o lycka till idag
Esmaralda

21 Adad:

skriven

Har inga tips men tar gärrna del av era tips.
Esmaraldaä, hur ser min närmaste framtid ut? Sker något spännande?

Kramar

22 Hedwig:

skriven

Det enda som jag kommet på just nu är att köpa en minijulgran/snarare växt och ta ut julsmycken i januar och använda den som krukväxt. Det gjorde jag med min gran förra året och jag kan använda den i år också. En granne planterade sin julgran i trädgården för 40(!) År sedan och nu har det blivit en jättegran som alla njuter av, även fåglarna. För mig blir det nog också en annorlunda jul i år. Jag har ingen familj eller släktingar kvar som jag kan fira jul med. Jag har dock 2 polska bekanta här som på grund av sina jobb inte kan åka till sitt hemland i år. Om det verkligen blir så tänker vi fira jul tillsammans och ha trevligt utan släktingar!

23 Ps:

skriven

Vad vill budskapet säga mig?
Min pappa gick bort hastigt för 8 månader sedan. Strax därefter bara lämnade min sambo mig utan ett ord.

24 Madeleine :

skriven

Gud vilka bra tips. Ska försöka testa några nästa år för i år hinner jag inte.

Har en vän som jag känner att vi glider ifrån varandra och vi har inte setts på 2 månader. Kommer vi hitta tillbax eller kommer vår vänskap dö helt?

trevlig onsdag :)

Svar: Ni närmar er varann igen så småningom men riktigt som det varit blir det inte.. kram
Esmaralda

25 S💓S:

skriven

Kära Esmeralda. Ser du när vi kommer att få lägenhet?? Kram

Svar: Var beredd att det kan dröja en tid till.. men det kommer och det blir bra.. kram
Esmaralda

26 S💓S:

skriven

Kära Esmeralda.
Undrar när jag kommer bli gravid ?kram

27 S💓S:

skriven

Kära Esmeralda åter igen tack för svaret. Undrar när jag kommer bli gravid? Kommer vi ha tur i pengar och vara lyckliga? Kram

28 Hedwig:

skriven

Det enda som jag kommet på just nu är att köpa en minijulgran/snarare växt och ta ut julsmycken i januar och använda den som krukväxt. Det gjorde jag med min gran förra året och jag kan använda den i år också. En granne planterade sin julgran i trädgården för 40(!) År sedan och nu har det blivit en jättegran som alla njuter av, även fåglarna. För mig blir det nog också en annorlunda jul i år. Jag har ingen familj eller släktingar kvar som jag kan fira jul med. Jag har dock 2 polska bekanta här som på grund av sina jobb inte kan åka till sitt hemland i år. Om det verkligen blir så tänker vi fira jul tillsammans och ha trevligt utan släktingar!

29 Hedwig:

skriven

Det enda som jag kommet på just nu är att köpa en minijulgran/snarare växt och ta ut julsmycken i januar och använda den som krukväxt. Det gjorde jag med min gran förra året och jag kan använda den i år också. En granne planterade sin julgran i trädgården för 40(!) År sedan och nu har det blivit en jättegran som alla njuter av, även fåglarna. För mig blir det nog också en annorlunda jul i år. Jag har ingen familj eller släktingar kvar som jag kan fira jul med. Jag har dock 2 polska bekanta här som på grund av sina jobb inte kan åka till sitt hemland i år. Om det verkligen blir så tänker vi fira jul tillsammans och ha trevligt utan släktingar!

30 Little miss piggy:

skriven

Kära Es!
Åh vilka bra tips! Å jag får säga att bakelserna såg hemskt goda ut, riktigt vattnades i munnen på mig. Mumma! De får ja pröva någon gång. Några tips själv har jag inte, iaf inte vad jag kommer på just nu.

En liten fråga: har börjat få lite ångest på sista tiden och självklart försöker jag övervinna den men är rädd för att den ska förstöra då jag ska på en resa i slutet på december. Ser du om jag får ångest pga resefeber/nervösitet? Eller kommer det gå bra? Kommer resan gå bra föresten, får jag kul? Tack i förhand! Kram 💜

31 För:

skriven

. vad ska jag göra för att sluta känna sån förvirring jämt.. jag lyckas förstöra för mig själv o partnern..

32 F:

skriven

Undrar om du ser mig gravid iframtiden ❤️

33 Orolig:

skriven

Hej!

Har varit hos läkare det fanns inget vax i örat. De vet inte vad som är fel. Tänk att det bara är oro i mitt liv. Ska få remiss till specialist. Snart ger jag upp. Ordnar det sig tror du?????

kram

34 Lotta:

skriven

Det känns så jobbigt med julen i år, men jag ska kanske göra lite kola som piggar upp. Chokladadventskalender har vi ju....Bra idé där med uppätna julkalendrar :)

Jag undrar vad mitt ex flickvän tycker om mig egentligen. Får en väldigt dubbel känsla. Det känns viktigt för mig ifall hon blir kvar om man säger så.

Kram Lotta

35 Vonsan:

skriven

Hej. Vilka bra tips. Har ett litet här fast det kommer kanske från dig. Ägghalvor brukar ju inte kunna stå rakt. Om man skär bort pyttelite rakt av så står de perfekt. Idag har redan tre oturssaker hänt mig. Datorn och inloggningen på jobbet fungerade inte ordentligt. Mötet blev inte så bra och en cyklist körde på mig. Hur kommer det att bli för mig framöver.känner mig inte så glad.

36 Rebecca:

skriven

hej! Lite nyfiken hur mitt 2017 ser ut att bli nu när det närmar sig det nya året? Kram på dej.

37 X:

skriven

Kära snälla Es, hur blir det nästa vecka med födelsedagen???? Och julen?? Blir jag snart friskare?? Tack för svar!!!

Sign. Desperat

Svar: Det tar lite tid.. går sakta framåt ... men du blir helt frisk.. kram
Esmaralda

38 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Bra tips!

Es, handlar det om år eller månader för mig innan jag möter kärleken?
Kram


Svar: Omöjligt att säga... men jag hoppas ju att det ska gå snabbt.. kram
Esmaralda

39 <3:

skriven

Tack för fina jultips. Inte fått den riktiga julkänslan ännu. Tror den kommer börja infinna sig om det blir Stockholm i helgen. Ser fram emot att kolla på NK s julskyltning, ta ett glas champagne och afternoon tea i Cadierbaren och bara mysa och vara. Känns som det behövs nu. Känner mig nedstämd efter läkarbesöket idag även fast jag tror att min läkare är på min sida och vill mitt bästa. Han försöker se det som är bra och tycker inte att jag ska ge upp i första taget och att jag har så mycket mer att ge.Hoppas att lilla weekenden blir av <3
Känner mig orolig för pappa han är väldigt personlighetsförändrad och det gick inte alls bra på resan han och mamma var på till Thailand. Vill inte gå in på för många detaljer men han fick åka rullstol och fick hjälp på planet. Mamma sa att han var konstig och förvirrad på resan. Både hon och de andra i sällskapet märkte av detta. Kan du se vad som är fel ? Misstänker att det kanske kan vara Alzheimers eller någon propp. Han har varit på akuten sen de kom hem.
Kram
<3 <3 <3

Svar: Din pappa kommer att få hjälp....kram
Esmaralda

40 M:

skriven

Åh himla fin gran! Den älskade jag, kanske jag pysslar till mig!

Es, kommer jag och min mamma tappa kontakten? Eller komma ifrån varandra?
Kram

Svar: Lycka till med granen.. den ÄR himla fin och inte så svår att få till heller !! nej jag kan inte se att du och din mamma kommer ifrån varann.. kram
Esmaralda

41 Tingeling :

skriven

Tack för tips,😄 men har inga egna att tipsa om, är inte så pysslig av mig.

Jag funderar och funderar och funderar. Och så tänker jag att jag inte ska fundera så mycket. Utan bara köra på. Precis som jag alltid gjorde "förr" när det gäller jobb. Habiliteringen känns långt borta. Det känns inte riktigt som att det är dem arbetsuppgifterna jag ska ha. Jag är mer dragen mot barnhållet och inom skola. Förskolan var ju inte för mig uppenbarligen. Synd att tjänsten för skolassistent inte hört av sig än. Så det lutar nu åt att ta vårdjobbet eller vänta och se om skolassistent. Får se hur det känns i morgon innan jag bestämmer mig. Jag vill inte göra fel val IGEN. Känns som det räcker nu....

Annars skiner solen här! Trött som vanligt, vaknade dock kl 05.00 vilket är en förbättring 😉

Kram!

42 Sophia* planer :

skriven

Kommer jag kunna ta körkort nästa år? Och övriga planer som jag funderar på ska ske nästa år?

Kram!

Svar: Du fixar kanske inte alla planer under ett år.. så dela upp dem och ta det viktigaste först... kram
Esmaralda

43 Louise:

skriven

Idag har jag hållit i samling innan maten och efter maten hade jag en avslappningsstund med de stora barnen en utmaning sa min handledare. Tyckte det gick bra med båda samlingarna. Känner att jag verkligen är igång. Och ett barn som skolas in bjöd in mig att bygga med honom. Något viktigt för mig.
Frågan är bara om min handledare tyckte det. Får se vad hon skriver i omdömmet.
Igår grät jag mig till sömns för igår kände jag att detta klarar jag inte. Jag kommer inte bli godkänd.
Men idag känner jag efter mina samlingar att jo jag blir g här och så kan jag komma tillbaka med full kraft till nästa VFU.
Får se om jag ens får chansen.

Ha en bra dag. Kramar.

Svar: Chansen är god och jag håller alla tummar... kram
Esmaralda

44 Monica:

skriven

Av julklapps-papper som blir över som man inte kan använda till att slå in presenter gör jag till löpare t e x i fönsterkarmen.

45 Desp:

skriven

Så roligt Es! Men du... Jag är rätt så på av jobbet på system.. !! Men undrar nu ser det ut att vara större chans? Rusen kramar Es!

46 Smöla:

skriven

Händer det nåt positivt å förändring snart?

47 Tingaling:

skriven

Hej Es

kommer det in något nytt positivt snart?
kram

48 Amerist:

skriven

Hej Es!
Kärvigt som sjutton med ekonomin, är sjukskriven o vet inte om jag ens kan betala hyran i december. Ser det ut att lösa sig?
Hur ser det ut på jobbet framöver? lite orolig att dom vill göra sig av med mig nu när jag har blivit sjuk.
Kram

49 Hönan:

skriven

Julbakelserna var ju bara för söta!! :)

Ser det ut att kunna komma lättare tider snart? Är trött på denna motiga känsla..

Kram

Svar: Ja, det blir mycket lättare... kram
Esmaralda

50 f:

skriven

härliga bilder... vad ska jag göra för att sluta känna sån förvirring jämt.. jag lyckas förstöra för mig själv o partnern..

51 Elissa:

skriven

Hej Es

kommer något extra skoj min väg snart?

52 Des:

skriven

Kära Es! Ser du mig få jobbet där jag så gärna vill??? Eller helt ärligt ser du mig någon annan stans? Jag vill så gärna veta så jag kan lägga ner energi ner på andra jobb jag söker för egentligen försöker jag mitt bästa på att visa i tresse på detta jobb:) kramar

53 Des:

skriven

Kära Es! Ser du mig få jobbet där jag så gärna vill??? Eller helt ärligt ser du mig någon annan stans? Jag vill så gärna veta så jag kan lägga ner energi ner på andra jobb jag söker för egentligen försöker jag mitt bästa på att visa i tresse på detta jobb:) kramar

54 Michaela:

skriven

Jag är jätte dålig på julbak så har tyvärr inga tips. Känner att jag inte kan slappna av förrän jag vet om han låter mig vara nu för gott. Önskar det! Kan du se något så vore jag tacksam. Kram

55 Lunor:

skriven

Hej!
Har en känsla av att jag kommer att få en ny väninna? Stämmer det? Kan hon vara en länk till min stora kärlek?

Kram

Svar: En ny väninna kommer.. utan tvekan.. kram
Esmaralda

56 Ullegull:

skriven

Hej E!
Undrar om jag snart kommer finna ett annat jobb där jag kan trivas och må bra? Mitt nuvarande arbete är inte bra för mig, är konstant stressad.

Håller kärleken i sig?

Kram

57 Alie:

skriven

Oj så mycket fina jultips, jag tar till mig nejlikor i påse och förstås, julgranen på väggen, supersnygg!! Tack Es!!

Min mulna och trötta julkänsla har nu vänt..Det blir en resa med min syster till jul/nyår, blir den så skön och härlig som jag hoppas på, har vi turen med oss, gällande hotell, sol och bad? :)
Kram :)

58 Cecilia:

skriven

Vilka bra tips! Tänk att det är 1a december imorgon! Längtar så mycket till julen, men samtidigt så är förberedelsen och längtan så mysig att jag inte vill att den ska komma. Hur konstigt låter inte det? Men såhär känner jag varje år, hehe..

Vi är fastställda på att ha en julfest, men frågan är om lokalen är ledig. Jag hoppas innerligt att den blir av, nästan desperat. Anledningen till detta är att det känns som att det är min enda chans att komma i kontakt med killen, om han nu dyker upp... Kommer han att reagera positivt om jag "make a move"? Kram

59 åsa:

skriven

Hej E!
SÅ fiffiga julpynt du bjuder oss på .Tack!
Kommer jag få extra inkomster innan jul. Vrider o vänder. kram Åsa

60 Emma:

skriven

Hej Ezmeralda.

Du verkar vara så duktig på att fejja o julbona. Själv lever vi i renoveringskaos så julpynt känns onödigt just nu.
Jaja, någon stjärna lyser i alla fall.
Jag saknar snö för att få julstämning...

Tänker nog beställa en vägledning för 2017.
Men kan du se något litet hopp. Har nyss gått tillbaka till mitt gamla jobb efter ett jobb-byte, men önskar mest av att bli gravid! Blir det så snart?

61 Cissilisko:

skriven

Hej Es,

Behöver vi hjälpa till att skydda mamma för vår syster, eller klarar hon av det bättre själv än vad vi är rädda för...?

Den diplomatiska systern/dottern...
Cissiliskl

62 Maria:

skriven

Tack för fina jultips! Härligt att skapa god energi i hemmet :-)
Kan du säga varför pojken som bor här hemma är så negativ mot mig, och vad jag kan göra åt det?

63 Lilla my:

skriven

Hej Esmaralda!

Ser du om något spännande roligt händer mig i år?
kram

64 sus:

skriven

hej
tack för tipsen....
några andra heta tips till sus.....
(förutom de jag redan fått)
love sus

65 Boudica:

skriven

Tips på juldekoration är vad jag sökt efter! å än har jag inte hittat något som passar min smak å stil, är jag kanske för lite julig av mig!?
Här ska stor-julstädas närmsta dagarna. Vi får se om jag orkar börja innan helgen.

Har någorlunda spårat vilka näringsämnen jag får i mig genom maten, (- det jag fuskat med ;)) och verkar få i mig för lite magnesium å kalcium. Så beställde ett kost-tillskott, och där läste jag att man blir trött av brist. Så kanske därför jag varit så otroligt trött senaste tiden!?
Healingen visst den hjälpte, men den fungerat mer... jag vet inte hur det jag ska förklara, känner mig klarare i huvudet och mer ork, men fortfarande något som känns tungt. Kanske healingen fokuserade på annat ;) Som i att få mig ta tag i saker XD

Under arbetsdagens uttråkning så tänkte jag lite... Att jag behöver nån krydda i mitt liv, någonting utöver det vanliga som händer, gått runt i detta hamsterhjul lite väl länge!
Så min fråga lyder... hmm kanske låter lite desperat ;)
Men, denna kryssning jag ska på med jobbet är en liten chans att krydda upp min vardag lite, iallafall för en stund.
Så vad har jag för chans att få till det med någon på denna kryssning? ;)

KRAM!

66 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Det var det jag trodde, tjuren kanske kommer att stångas ;), men det får jag ju ta, som man bäddar får man ligga... Det positiva i det hela är ju att vissa människor blir av med mig;). Tror dock att några av barnen kommer att sakna mig. Jag menar, så bra är jag nog hihhii...
Kram Skorpan

67 Öra:

skriven

Hej!

Kommer hörseln på mitt öra tillbaka?? är lomhörd på ena örat.

kram

68 Öra:

skriven

Hej!

Kommer hörseln på mitt öra tillbaka?? är lomhörd på ena örat.

kram

69 Lycko:

skriven

HeJ Es

Kommer jag ha turen att möta kärleken den närmasta tiden?

70 <3:

skriven

Tack älskade Es för svar om min pappa.
💗💗💗

71 Sophia* Tack! :

skriven

Tack för svar!
Då vet jag iallafall att jag inte är "efter" livet när allt inte sker på samma år.

Tack!
Kram

72 Susanne Amalia:

skriven

God kväll ..
Slitit hårt i dag.. Flyttat ungefär 40 tavlor podie och klossar.. Tavlorna var så stora.. Skrymmande och tog plats..
Det har löst sig med pengar och skidåkning och hästridning.. lördag ska jag träffa min prins och klänningen passar..
För tiillfälligt ålskar jag livet..
Kramar 💖💖💖💖 tilll dig och MG...
Månglädje i hjärtat.. Månstrålen är unik..

Svar: Det bara faller på plats omkring dig... underbart !! kram från oss
Esmaralda

73 Milla:

skriven

Hej, nu har vår katt varit borta i en vecka, är det värt att leta mera, är hon i livet...hon blir saknad till jul annars...Fina tips du har.

74 Cinderella:

skriven

Hej Es

Ser du mig gå på någon nyårsest eler annan festlighet?
kram

Svar: Ja något ser det allt ut att bli.. kram
Esmaralda

75 Heaven:

skriven

Hej Fina es, tack för alla tips!kram ❤️

76 Cinderella:

skriven

Tack för svaret Es:)kram♥

77 f:

skriven

undrar om du ser mig gravid iframtiden ❤️

78 Leo:

skriven

Mysigt det ser ut med små jordgubbshattar. (:

Jag måste förresten bara tipsa om ett sjukt billigt mobilabonnemanget.
Vimla fastpris för 65 kronor per månad.

10kr/mån rabatt för oss båda om du använder min länk.
https://vimla.se/?201611302353008365


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: