Lös dina problem på rätt nivå......

Det händer att man lurar sig själv.. och det inte bara händer nån enstaka gång utan det är faktiskt rätt vanligt.

'Man ser det sekundära men inte det primära och det kan ställa till med en hel del problem.

Om man  känner sig deppig och svårmodig för jämnan -  & den riktiga glädjen infinner sig inte  även om man tycker att man försöker.

 

 

Man skaffar en hobby, man träffar vänner och man reser och tycker att man BÖR ju må bra.  När det är så.. då ska man rota lite och känna efter om det månne finns en övergripande anledning.

 

 

 Det kan vara så att man inte trivs i sitt förhållande fast man kanske är gift  med världens vänligaste och goaste människa.

Ibland räcker det inte.

  Det räcker inte heller att man hade det så jäkla  bra en gång.. för man kan inte leva på känslor som  varit. Känslor är en färskvara och måste underhållas för att överleva och även om man sköter dem på bästa sätt – så dör dom ibland i alla fall.

Att leva i ett emotionellt döende förhållande kostar hur mycket energi och livsglädje som helst.

 

 

Eller så trivs man inte på sitt arbete… man kanske stör sig på både arbetskamrater och arbetsuppgifter och känner att man inte passar in.. och då hjälper det inte att ta ett nytt likvärdigt jobb. 

 

Den primära känslan kan handla om att man dagligen presterar under sin nivå  och bränner all positiv energi  på det viset.

Då kan man byta jobb inom sin sektor 100 gånger och det blir inte bättre.

Det blir inte bättre förrän man tar tag i tanken om vad man verkligen VILL i sitt yrkesliv och gör upp en plan med tex studier om hur man ska ta sig dit.

 

 

Eller så stör man sig kanske på  syskon eller föräldrar, någon som står en nära. 

Man skyller på petitesser men den primära orsaken kan vara att  man själv inte lever upp till den självkänsla man är född med och borde leva.. och då retar man sig på andra istället.

 

Ibland är orsaken till dåligt mående tydlig och klar – men ibland TROR vi bara att det är tydligt.. och lurar oss själva… vi åtgärdar det sekundära… och det blir inte bra… vi mår inte bättre…vi blir inte gladare och livet blir inte roligare.  

Just därför är vi alltid skyldiga oss själva  att försöka se en nivå längre och rannsaka om vi verkligen ringat in orsaken till att vi mår som vi gör.

 

 

Det går omkring massor av människor som är bedrövligt olyckliga och som inte kan förmå sig att må bättre – eftersom de inte ringar in sina problem på rätt sätt. 

Se till att inte bli en av dem !

Och är du det redan… tänk större.. tänk primärt och när insikten kommer, då kommer också förmågan  till bra lösningar.

 

 

Måndag idag och sista veckan före jul… de flesta kommer stressa runt med klappar och mat.. men inte jag… och guuuuuud så skönt att kunna säga det !! 

Jag är klar med det mesta… och vad det gäller maten så tar jag det som det kommer…. ICA Vågen i byn har öppet hela julhelgen… så ingen stress här inte !!

 

Kram & kärlek

 

 

1 Ior:

skriven

För några veckor sedan dog en fd arbetskamrat.
Det sägs att hon tog sitt liv.
Jag kan inte tro att hon gjorde detta med mening då hennes död var så våldsam.
Kan du se något?
Vill hon nå mig?
Det känns som om hon vill ha sagt något från andra sidan
Hennes namn började på H.

2 <3:

skriven

Godmorgon älskade Es tror du jag får tillbaka min påse jag glömde i hotell restaurangen. R ställde den där och igår var den borta tjejen i receptionen stod som ett frågetecken ?
Är det någon i personalen som tagit den ?
Kram

3 Anonym:

skriven

Är min magkänsla rätt att jag inte kommer bli hjälp av rehaben och bör boka av tiden på torsdag ? Läkaren Jeff känns väldigt oseriös och vill nog bara casha in. Hade ingen koll på mina viktiga mediciner. Trauma verkar vara klinikens måtto att allt beror på detta.
Kram

4 Susan:

skriven

Känner mig lyckligt lottad i livets lotteri, det är bara att erkänna😇 men jag fortsätter ta lotter för högvinsten lockar...en nalle i manlig gestalt 😉
Idag ska jag utmana julstressen med ett besök på Väla...lite ångestframkallande men hoppas hitta lite klappar o lite smått o gott till mig själv 🎁👍 Det blir ju jul även om inte allt pyntet kommer fram ...som tur e😊
Kram

Svar: Modigt av dig att åka till Väla så här innan jul :) I takt med att Väla växte så minskade mina besök där... du hittar säkert vad du söker.. kram :)
Esmaralda

5 An:

skriven

Kommer jag och dansken att träffas? Är han något för mig?

6 Helena Ir:

skriven

Så bra skrivet! Det svåra kan ibland vara att hitta just det som ska förändras. Är det jobbyte eller skilsmässa eller något annat större som får känslorna i uppror är det givet vad som är problemet.
Vad det handlar om mig själv..så har jag känslan av att jag vägrar att dras ner..jag är skyldig mig själv att kämpa på. Inte så lätt alla gånger..för någon dag sedan..blev jag kallad stark..
Jag hajade nog till lite..är det så jag ses..!

Åker och tränar tidigt..jag har inget julpyssel..fixa lite inför resan..och försöka lugna mig..flaxar vilt..och säger:Jag kan flyga!! :)

Ha en fin måndag!
Kram :)

Svar: Och flyga kan du... kram :)
Esmaralda

7 Lenafena:

skriven

Så sant så sant! Men problemen hopar sig.... mitt nya lilla barnbarn SKRIKER förfärat bär han ser mig. Och barn brukar gilla mig!!! Han ser på mig och gråter hjärtskärande. Jag undrar om vi har ett tidigare liv ihop och han är rädd för mig? Något måste det vara för det här är inte normalt. Imorgon far jag och besöker min bipolära bror som mår fruktansvärt dåligt. Delvis för att min andra kleptomanbror stulit från honom igen....Det är så mycket hela tiden så jag orkar inte med. Försöker på skarpen att förändra men med magert resultat. Vill bara säga att du har så rätt i allt! Klok är du!

Svar: Förändra bara dig själv på ett sådant sätt att du mår så väl du kan... och känn frid i detta.. kram :)
Esmaralda

8 Sus:

skriven

Hej
Så är de....
Den intre stressen är värst....
Det man lägger på sig själv...
Love sus

Svar: Ja och det är den du behöver ta tag i och reda ut... kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Ja precis där är jag, vad är det som får mig att må dåligt, jag som borde ha det bra på alla sätt o vis?! Jobbet är en sak som inte är bra, men vad är det jag vill göra, det vet jag inte o det stressar ju. Ekonomin är lite av ett orosmoment, hur blir den? Livsglädjen saknar jag, hur hitta den? Vet att jag inte har desto mera fel mellan öronen ;), men var sitter det då? Deppandet... Tristess... Var börja?

Nåja, tanden lappad o kontot skriker, ännu borde jag besöka en tandhygienist, får bli senare. Några julklappar till behöver handlas, men det mesta är packat o klart. Idag på träff med en betydligt yngre man, kan bli bra men that’s it, inte intresserad.. Nåt annat i vardagen ;). Måndag, nåja..
Kram Skorpan

10 Nom:

skriven

Hej Esmaralda.
Väldigt bra inlägg tack!
Jag kan känna mig lite drabbad. Just nu känner jag att jobbet jag valt kanske inte är helt rätt? Lite under min nivå, mycket unga och jag trivs inte riktigt.
Känner mig också utanför socialt som står som ensamstående mamma. Jag vill vara med i ett socialt nätverk och ha min familj.

Es, hur stor är chansen i procent under nästa år att jag möter min man? Bör det ske inom 1 år eller lär jag få vänta längre?
Kram

Svar: Mötet kan mycket väl ske under kommande året.. kram :)
Esmaralda

11 Tingeling:

skriven

Så sant... För min del gäller det jobb och mitt ex. Mitt ex är det mycket bättre med, men skulle kunna vara ännu bättre såklart. Det går framåt. Med jobbet trivs jag i stort sett, men har upptäckt att en arbetskamrat inte är så som jag trodde. Och vill nog faktiskt inte jobba med henne. Hon är inte chef eller så men hennes röst väger ändå tyngst. Grejen är ju att jag inte helt vet vad jag vill göra istället. Är ju det som är problemet. Du sa i min seans att jag skulle jobba utomlands i efterkrigsländer där folk behöver mig. Har snöat in lite då på vård, men behöver det ju faktiskt inte alls vara, kan ju vara vad som helst. Kanske miljön eller liknande också.

Trevlig måndag!

Kram!

12 Willa:

skriven

Oj! vad jag känner mig träffad. Jag har gråtigt hela helgen mår inte bra, stressad till max. Jag har redan ringat in, jag och ska ta tag i det men måste bli klar först.
Jag har tappat min talisman tror den gav sig i väg för jag var ledsen och arg, förlåt! och nu som jag behöver den som mest ber om en lite kraft jag behöver den här veckan och det är annat än julstress

Svar: Ta en sak åt gången... du stressar dig bara i onödan om du inte följer en tråd i taget.. kram :)
Esmaralda

13 EPM:

skriven

Godmorgon!

Precis så hoppas jag att det ska bli idag, för idag får jag besked om jobbet. Det känns som om jag gjorde ett gott intryck. 😊

Detta var ju inte en önskan jag hade med angående gabbe men det hänger ihop med min önskning, nämligen att få kraft och mod att vila tryggt i J:s löfte och ha tålamod. Kan han hjälpa mig med det ändå tror du?

Kram

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Sicket duktigt barnbarn du har ! Bra att ungar rör sig i dagens "sittastill" samhälle även om parkour är överkurs för en annan även i unga år ;-)
Påminner lite om voltige som jag sysslade med som ung ..bara lite...;-)

Här har yngsta sonens rum skurats av och bäddats rent och i morgon anländer sonen :-)

Ha en bra start på veckan !

Kram Anki med flock

Svar: Härligt är det när barnen kommer hem !! Kram :)
Esmaralda

15 G.S.H:

skriven

Hej Es, ser du om min mormor får det bra? Finns det något som hon vill säga mig?


Kram :)

16 Lilla jag N:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag kanske lurar mig själv för bra? Som när han ringde sist och vi hade ett längre samtal med varandra och han var liksom lite mer tillmötesgående än förut. Han sa att jag var välkommen hem till honom. Men inte hade han kanske några avsikter att ha någon fortsättning med mig på detta? Är det henne han tänker sig en fortsättning med ändå? Kanske henne han älskar?verkar han vilja ha en fortsättning med mig kärleksmässigt?
Kram

17 åsa:

skriven

Hej E!

Vi ger mkt lite julklappar. jag har igår hittat små fia påar m tomtar o lagt ner en julkula o skrivit. ha en KUL Jul till alla fam medlemmar. m rött snöre. billigt enkelt o lite humor. fniss.
Har man ingen större ekonomi så är ju tanken som räknas eller hur.?

Ska jag flytta från lägenheten nästa år?Barnskrik o nya grannar under. Ljudkänsligtill mindre för att spara el bo kvar, Det ordnar sig? Ska jag vara kvar i stan el flytta till sth el gbg.?
Kram Åsa

Svar: Ja, det är ju alltid tanken som räknas !!En flytt kommer också för din del.. kram
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

God morgon
Sista dagen sen tar jag semester i ca 3 veckor! Ska bli såå skönt! Jag behöver verkligen va ledig.. 3 timmars arbetstid idag sen blir det julbord :).

Jag är färdig med mina julklappar och de ligger under granen redan. Jag får en nattgäst mellan 23-24 december. En liten 7 åring. Min fina systerdotter behöver då va själv med mig någon gång.

Jag ser intw speciellt mycket fram emot nyår.. inte ett dugg!
Men bara att bita ihop och göra det bästa av det.

Du nämnde att jag skulle bli bjuden på kompisens bröllop. Kommer det finnas en kille som kommer gå med mig på bröllopet? Mitt ex kommer va där...

Kram

Svar: Jag ser inte om du går på bröllopet med någon kille.. möjligheten finns ju... ha det så trevligt med goa systerdottern.. kram :)
Esmaralda

19 Dunegull:

skriven

Har jag någon hälsning från andra sidan?

20 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Jag lurar mej själv hur lätt som helst. Borde ta itu med massor men lättare att skjuta på det och då får man skylla sej själv så här sitter jag...
Undrar om min jobbarkompis lurar sej själv också, hon flyttar utomlands till kärleken, kommer hon tillbaka eller blir hon kvar?
Idag är det sista fixet hemma inför julen om jag inte kommer på nåt mer förstås, bara lite handling kvar sen får det vara nog, det blir jul ändå🤶🏻🎅🏼

Svar: Hon ser ut att komma tillbaka så småningom... och visst är det så.. julen kommer oavsett :) Kram
Esmaralda

21 Skrållann:

skriven

Hej!
Du är ju en helt fantastisk klokgumma och idag, liksom många andra dagar, kändes detta inlägg vara tillägnat mig🙈
Har så länge gått och varit lite småirriterad på att inte känna den lycklighet som jag egentligen tycker jag borde känna och egentligen handlar det mycket om att jag nig många gånger "jamsar" med utan att säga hur jag vill ha det. Det behöver inte vara stora grejer men efter ett tag irriterar man sig och istället för att inse att det beror på att man inte var riktigt ärlig i sitt tyckande skyller man oftast på någon annan. Vi gör om i vårt tv-rum och en ny soffa kommer i veckan. Mannen visar en matta han sett, den är inte ful men passar inte in i det nya rummet. Jag hittade en gammalrosa rund matta som ska inhandlas och så har jag köpt rosa julstjärnor som ska få nya vita krukor och en skir gardin med diskreta silverstjärnor. Det kommer bli så fint och för första gången på länge har jag inte "jamsat" med, jag känner mig nöjd och det känns så bra och mannen verkar också gilla det;)

Kram❤

Svar: Känns som om detta kommer bli hur fint som helst.. kram :)
Esmaralda

22 Lilla ja N:

skriven

Hej Esmaralda.
Är det henne han tänker en fortsättning med? Verkar han kunna se en framtid me mig?
Kram

23 Anna E:

skriven

Älskar min kille mig?

24 Lilla ja:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någonting kring detta? Är det henne han ser en fortsättning med? Verkar det vara vad han vill? Istället för att satsa seriöst på mig eller finns den chansen?
Kram

25 åsa:

skriven

Hej igen!

Ser du om det blir till samma stad? en mindre läg?Flytta dit jag bodde tidigare område i stan?
Kraam Å

26 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon 😊 💕
Undrets timme har inträffat och jag får åka hem..
Jippiiii!!!!!!
Nu ska här kokas sylta.. Tjohooo... 💕

I morgon ska jag äta ute på min favoritrestaurang.. Med min favoritvän..
Det ska bli fantastiskt..

Nu blir det julbus och jag får träffa min fantastiska EllaBella..
Kramar och kärlek.. 😍
Hälsa MG.. 💕

Svar: Vad härligt och så glad UllaBella blir.. stressa nu inte för mycket... du kommer nog vara trött och lite tagen tid framöver och det är naturligt.. stor kram :)
Esmaralda

27 <3:

skriven

Hej kära Es ser du mig förverkliga mina jobbdrömmmar nästa år ?
Kram

28 Razawa :

skriven

Hej bästa Esmaralda
Nu är jag gravid i vecka 14 och fick i vecka 12 se bebben på ultraljudet. Fantastisk känsla❤ vaknade av att jag dock fick lite blodblandat imorse.. blev jätte orolig nu o nojig. Vad får du för känsla kring min nuvarande graviditet? Kram

29 Milla:

skriven

Jag har inte handlat så många julklappar, tungt med ekonomi nu, men jag hoppas det ordnar sig men orken är låg o lite orolig och fastnar i städning som aldrig tar slut. Hoppas allt ordnar sig, första gången som ensamstående med tre barn. Kommer min chef förstå på mötet? Så jag kan jobba i januari....

30 An:

skriven

kommer jag och dansken att träffas? Är han något för mig?

31 Michaela:

skriven

Tänkte berätta hur det gick för hunden som jag hittade igår. Polisen hade ingen möjlighet att hämta den så djurambulansen kom och körde den till veterinären. Där kunde de via chipet i örat hitta ägaren som var ett par i övre 80 års åldern. Mannen hade "tappat" bort hunden i skogen när han skulle "kissa". Jag sa till Polisen att hunden inte såg "borttappad" ut utan satt fint fastbunden i ett träd ca 20 min rakt in i skogen från gångvägen och bredvid låg ett par vantar. Kvinnan ringde på kvällen efter att ha hämtat hunden hos veterinären och sa att han hade ringt henne ca 1.5 timme innan jag hittade hunden och sagt att han tappat bort den. Han hade ingen aning om vart och när jag berättade vart jag hittade den så var det långt ifrån där de hade letat. De hade inte heller anmält det till Polisen. Enligt uppgift från djurambulansen som återkopplade till mig så är i alla fall mannen dement och det förklarar saken samt jag upplevde även att kvinnan var det på något sätt. Hunden var rätt vanskött och ryggraden både kändes och syntes. Polisen rubricerar det som djurplågeri. Orolig för att den skall fara illa igen för de verkar inte kunna ta hand om den. Så gick det till :) Kram

Svar: Det känns inte som om hunden kommer tillbaka till dem... det här paret har tyvärr svårt att ta hand såväl om sig själva som en hund.. även om de älskar sin hund.... kram och att för att du låter oss veta hur det gick.. kram
Esmaralda

32 Monja:

skriven

Hejsan, tycker jag får sämre o sämre kontakt med mina barn, för att inte tala om barnbarnen som jag knappt känner! Kan jag åtgärda detta, eller har dom helt enkelt blivit vuxna och jag behövs inte som förr?(det är ju självklart förresten) Känner mig ensam....

Svar: Visst behövs du och visst är du älskad... ta lite egna initiativ tillsammans med barn o barnbarn... det skulle uppskattas.. kram
Esmaralda

33 Mandelspånet:

skriven

Hej allas vår favoritspåtant och tomtemor 🤶🏻!
Hur ser det ut under 2018 när det kärlek och romantik? Jag har längtat i många år nu efter att hitta HONOM, att äntligen ”hitta hem”. Inga fler mr Wrong, please.
God Jul till dej och alla på bloggen 🎄⛄️🎅🏻❄️

34 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Har haft lite personliga problem.
Har chefen tänkt tanken och tvivlat om jag verkligen kommer klara av den nya tjänsten?
Kram

Svar: Man tror på dig.. kram :)
Esmaralda

35 h:

skriven

Hej!
Han gillar mina bilder på instagram, kollar på mig när vi går förbi varann..
Är J.P intresserad?
Kram!

36 ❤️:

skriven

Hej Esmaralda
Kommer han att ångra eller ändra sig för mig skull?
Kram

37 Lydia💕:

skriven

Du är en klok och förståndig kvinna och skulle vilja vara som dig
Flyttar snart och har tackat ja till vikariatet nu känns sådär
Undrar vad mitt ex tänker om allt och om han med stort H är på ingång i mitt liv
Har en i mina tankar men han backar lite och han är väl också lite nervös inför allt nytt
Lydia💕

38 Pia1:

skriven

Så sant. Tack för att du får mig att försöka orka förändra ❤ Remisser blev fel men ska nu ha rättats till, där gick ytterligare en månad bort. Har aldrig varit så förnedrad och nertryckt, det är bara tack vare din information jag kan klamra mig fast vid de halmstrån jag vet att jag till slut får rätt i... Kram!

Svar: Styrkekram !!
Esmaralda

39 H:

skriven

Hej Es! Jag känner mig helt förstörd min kille har dumpat mig idag pga missförstånd. Kommer han att höra av sig och vela prata. Isåfall kan du ge mig för råd vad jag borde göra? :(

Kram

Svar: Ta initiativ till att prata ut och vill han inte... då ska du lägga locket på och inse att han ändå inte var rätt för dig... för inte vill du ha en kille som beter sig ?! kram
Esmaralda

40 AnnaK:

skriven

Jag vet väl egentligen vad problemet är men gitter inte ta tag i det så kommer nog förbli en bitterfitta 🙄

Har också det mesta ordnat inför julen och känner mig inte så värst stressad. Nån enstaka klapp att köpa sen är det klart 👌🏻 Ska vara ledig några extradagar och sova och vila. Ska bli skönt!

Kram 😊

Svar: Låter som en god plan.. kram :)
Esmaralda

41 An:

skriven

Kommer jag och dansken att träffas? Är han något för mig? Jag tycker det är så jobbigt att inte veta.

42 Delfina:

skriven

Det er bare sååå godt skrevet. Av og til får jeg lyst å dele innleggene dine på Facebook for det er så mange som trenger å høre (eller lese). Du har en så god balanse mellom fornuft, jordnærhet og intuitiv visdom - slik at det går rett hjem hos alle!
Kram ❤️

Svar: Tack och du får så gärna dela på Facebook om du vill :) Kram :)
Esmaralda

43 Josefine:

skriven

Ville bara dela med mig! Har ju frågat om jobb hela hösten inom det jag pluggat. Och nu för en tid sen fick jag det!! Det börjar sakta sjunka in att oj oj nu jäklar rullar livet på! Josefine blir bygglovshandläggare för kommunen innan nästa steg tas inom arbetslivet tas om ett par år eller nåt

Och killen som jag varit attraherad av och velat ligga med igen eller mer var mer pratglad och intresserad på krogen i fredags. Så kanske bara en tidsfråga där!

Tack för dina svar ibland skänker de sådant lugn i nuet. Kram!

Svar: Underbart... heja dej o grattis :) Och ett ligg kan det säkert snart också bli minsann.. kram :)
Esmaralda

44 Louise:

skriven

Jahopp och så har vi haft trepartsamtal och min lärare kanske inte längre kommer ge mig Godkänt.
Jag gör ju allt jag kan och har denna veckan att bevisa för min handledare att jag klarar detta.
Egentligen så skulle jag sluta på torsdag men min lärare tyckte att jag skulle stanna en dag till. Inte mig emot bara jag får mitt Godkänt.
Kommer det gå bra för mig?
Eller måste jag se mig om till något annat jobb/utbildning?
Kommer jag verkligen klara detta?
Jag vill och jag vet att jag kan.

Ha en fin dag och tacksam för svar.
Kramar.


Svar: Jag funderar lite över grunden o orsaken till att det är så motigt och att det ofta blir fel så du inte får godkänt. Det känns som om du behöver ta tag i den bakomliggande orsaken och jobba med just detta.... det kan vara så att det krävs för att du ska kunna ta dig steget vidare.... för visst har du kapaciteten och kan... det tvivlar jag inte alls på.. kram
Esmaralda

45 Analis:

skriven

Du har så rätt, tack för inlägget det behövde jag läsa.

Ser du om jag kommer uppnå någon stor livsförändring nästa år?
kram

Svar: Ja det ser ut som om du gör val som blir så rätt för dig och som för dig vidare.. kram
Esmaralda

46 Helena Ir:

skriven

Vilken tur jag hade idag..jag satt på tåget hem och känner något som glider runt halsen..kedjan som Shanti satt i..gick av ..helt plötsligt..och Shanti gled en bit neråt och jag lyckades fånga den innan den hade kunnat försvinna. De är små och kvicka de där Shantisarna..

Kram :)

Svar: ja visst är de snabba... tur du fångade henne.. kram :)
Esmaralda

47 Bellagia:

skriven

Har kontakt med en kvinna. Kan det vara vi?

48 Tisa:

skriven

Hej! Jag måste fråga en sak. När jag gick till arbetsträningen vet jag inte om jag såg i syne, för jag kollade snabbt åt höger när jag gick över vägen och tyckte mig se en tant, jag gick över vägen och tanten försvann. Istället kom en yngre människa med hund. Var det dom jag såg snabbt eller var det en tant som gått till andra sidan, vad vile hon i så fall?

Svar: Nu såg du faktisk en tant som inte längre var bland de jordelevande och det bara blev så...jag tror inte hon ville något särskilt.. ni bara "korsade varandras väg" kram :)
Esmaralda

49 Kristin:

skriven

Så interessant tema på dagens blogg.
Det er veldig lett å lure seg selv.
Uansett, jeg føler at jeg stort sett trives i mitt eget selskap, sammen men hundene, som gir meg veldig mye.
Det jeg reagerer negativt på, er at det finnes noen mennesker som er misfornøyde med sitt liv, og som ikke kan akseptere at andre har det bra og derved skal forsøke å sette andre i samme situasjon som de selv. Du skal ikke ha det bra når de ikke har det bra.
Jeg hører veldig ofte "hvordan orker du å ha så mange hunder mm." Av og til forsøker jeg å gi et ærlig svar, at hundene er en stor del av mitt liv og gir meg glede og mange positive opplevelser. Men, jeg forstår at det skal jeg ikke si til enkelte, så jeg har etter hvert lært meg til å ikke si noe, bare gå. Man kjenner fort hvem som vil en godt :)
I det siste har jeg hatt stort hell med fjernhealing. Jeg blir så glad når jeg får vite at jeg har hjulpet noen. Det er vel den største gleden en kan kjenne på?
Ja, Kjære Esmaralda, vi er nok minst 2 personer som ikke løper beina av oss i butikker før jul. Julen for meg er god mat og godt drikke, og det lille jeg skal ha til en fetter og venninne er klart.
Vi har hatt en veldig kald periode, men nå er det bare -8, så det blir en liten tur med hunder.

Jeg har fått en liten bærekatarr av å ha frosset på beina, men har kjøpt Tranebærekstrakt, så da går det nok bra.
Nå ønsker jeg en fin ettermiddag/kveld.
Kram!






Svar: Du är en stark och kapabel person.. det känner folk in av din aura även om de inte ser den och somliga kan missuppfatta detta... de blir helt enkelt avundsjuka... och dessa människor är små i själen och har trånga hjärtan och du ska inte bry dig det minsta.. de är inte viktiga för dig.. och du har världens finaste familj med alla dina fyrbenta:) Kram på er alla :)
Esmaralda

50 Ledseb:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är en tjej på mitt jobb. Hon håller ögonen på mig känns det som. Skvallrar till chefen för minsta lilla. Som idag kom det in en privat vän till mig och vi bytte några ord i privat mening och så fort skvallrar hon. Eller att jag var 5 min sen ut i butik då skvallrar hon. Det känns som om det drabbar mig så hårt.
Hon själv kan komma lite sent!
Varför gör hon så? Varför drabbar allt sådant mig så hårt? Har upplevt det ibland på tidigare jobb
Kram

Svar: Ja, somliga tar en roll av att vara Bror Duktig... ta ett snack med henne och be henne förklara sitt beteende... kram :)
Esmaralda

51 Magnus:

skriven

Jag har äntligen hittat en väldigt bra potentiell livspartner. Vi kommer bra överens och älskar och driver varandra till vansinne på samma gång på ett skönt sätt. Men, är hon den rätte på riktigt?

Kram M

Svar: Ge det en tid och känn efter... chansen att hon är rätt ligger på runt 70 % .. och snart vet du... kram
Esmaralda

52 zita:

skriven

Hej!
Esmaralda
Ja så känner man i bland! tror du jag kommer få ett bra jobb som jag trivs med kanske bättre lön ?
blir det på fastlandet? Kram :)


Svar: Ja detta är ett steg som du tar dig vidare och det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

53 Tintin:

skriven

Hej Es!

Varför sover jag så dåligt? Vaknar flera gånger per natt och ibland kan det vara svårt att hitta sömnen igen... Blir så irriterad även dagtid då nätterna är som de är...

Tack och kramiz!

54 Tildis:

skriven

Inte så stressad inför julen. Köpte allt på Wish för någon månad sedan. Ska bli såååå otroligt skönt med ledighet! En fråga, kommer vi att bli nöjda med bilderna? Kram

55 k:

skriven

Hej

Ja mycket bra inlägg idag. Det är nog många som borde tänka ett varv till.

Ringarna åker tillbaka med posten idag, dom passade inte och var inte snygga heller.
Var väl någon mening med det också...

Vi får se hur fortsättningen blir.

Kanske blir bra ändå, jag är ju ändå lite "gammalmodig" och vill att killen ska ta initiativet.

Hur länge måste jag vänta ?

Kram
k

56 Skorpan:

skriven

Jag ska på dejt med en 14år yngre karl :D. Får väl se, tror bestämt att det är en engångs företeelse ;).
Kram Skorpan

57 M:

skriven

Varför kan inte min sambo sova ? Ligger vaken på nätterna men säger att det inte är något speciellt.

Men jag blir ju orolig när han inte sover.

Har jag gjort något fel eller vad är det han tänker på ?

58 Fanny2:

skriven

Som vanligt ett superbra inlägg. Jag har lärt mig primära och sekundära känslor på ett annat sätt och då är sekundära känslor produkten av primära känslor och de föreställningar/fördomar vi har om känslor. Nu kan jag äntligen skilja på dem någorlunda och det känns bra att t.ex. få vara ledsen och agera adaptivt därefter. Det finns så många föreställningar om vad man får och inte får känna... Och så kommer skulden och skammen och då är många fast där. Det finns mycket bra att hämta från dagens inlägg. :3

Tack för svar igår. 💜 Jag vill följa mitt hjärta och det säger mig att han inte menade det och förmodligen skämdes. Så jag ger honom en chans till fast på mina villkor. Jag tror inte att det var en slump att vi träffades och jag har en känsla av att jag kommer att gå miste om något om jag släpper honom. Du sa att det förmodligen inte skulle klicka men det känns som att det blev tvärtom och jag tolkar det som att jag sätts på prov. Det fanns en mening med det...

Kram

59 Nyfiken:

skriven

Hej Es

Har jag någon beundrare?
kram

60 PiaS:

skriven

Hej Ez,

Det ligger en hel del i det du skriver, känner mig rätt träffad. Även om jag själv inte tycker att jag alla gånger tagit de enkla vägarna och ibland är man bara så trött att den "enkla" vägen är den man orkar med....räkningar måste betalas, mat och kläder behövs till barnen, då är det inte så "enkelt" att säga upp sig och följa sin dröm? Då kan det vara "enklare" att stanna kvar där man är så att säga. Även om det "maler" i en att det finns mer, som är mer "rätt" för en själv.

Min Shanti finns med mig, jag pratar med henne och tackar henne men hon verkar lite trött...hon kanske har verkat klart?

Kram och kärlek.

/Pia

61 Penny:

skriven

Hej igen Es!
Tack för att du svarade igår på min fråga, att de inte dröjer så länge till innan jag får barn. Ser du möjligen hur många barn jag får? Tack i förhand! Kram Penny

62 Penny:

skriven

Hej igen Es!
Tack för att du svarade igår på min fråga, att de inte dröjer så länge till innan jag får barn. Ser du möjligen hur många barn jag får? Tack i förhand! Kram Penny

63 Penny:

skriven

Hej igen Es!
Tack för att du svarade igår på min fråga, att de inte dröjer så länge till innan jag får barn. Ser du möjligen hur många barn jag får? Tack i förhand! Kram Penny

64 Linda N:

skriven

Hej Es & alla andra härliga människor på bloggen,

Jag vill skicka en liten julhälsning från mig och Chianti (Shanti.)
Frasse väntade och väntade på henne, så pass att en liten bit gick sönder nån natt innan hon anlände.

Såg minsann att du hade satt "säkerhetsbälte" på henne i brevet förresten, det ante mig att hon var en av de busigare. :)
(I början så ville hon inte ligga still i bh'n, så nån gång hittade jag henne på ryggen.)

Hon gillar rött, och tycktes vilja ha ett sidenband att fästas i - och när jag gav mig på jakt efter ett, så fanns det precis en förpackning kvar av den nyansen och storleken som passade.

Ett par dagar efter ankomst sammanföll samtliga talismanönskningar på ett otroligt magiskt vis och det gick inte att undgå att nu skulle jag agera. (synkade klockslag, ett hastigt öppnat paket med pil präglad i kartongen som pekade på en mycket talande boktitel m m.)

Efter ett, som vanligt, lyckat samarbete med mannen på supporten i ett jobbärende så tackade jag glatt och han replikerade med att skicka en länk och frågade om jag hade sett denna? - Det visade sig att de sökte folk :)

Och utan att ha ett färdigskrivet cv, skickade jag i väg ett intressemail till hans chef.
Nu fick jag inte just det jobbet, men känslan av att "bara gör det, det löser sig" var helt enorm.
Kram!

65 Cecilia:

skriven

Jag har ansvarat för en gruppresa. Hotell och flyg är bokat, men det visar sig att resedatumet krockar med något annat viktigt för hela klassen. Bröt ihop när jag fick reda på detta.. Hur fan ska jag fixa det här?... Kommer det här att lösa sig utan att alla betalar en stor summa i ändring? Hur kommer gruppen att ta detta? Helst av allt vill jag lägga mig under täcket och bli av med allt ansvar.. Kramar

66 Alie:

skriven

Ingen stress här heller.. njuter och ser fram emot julhelgen och ledigheten 🎄☃️❄️

Es: känner mig lite som en visselblåsare..vet inte om jag får gehör från något håll, men jag tycker synd om dom gamla och såhär får det inte gå till. Oavsett vad, är jag glad jag ”lyft” det till ansvariga och dom jag jobbar för..
Kram ✨💫

67 <3:

skriven

Godkväll kära Es tror du jag får tillbaka min shoppingpåsar? Tror du någon i personalen tagit den från receptionen ?
Kram
💗💗💗

68 Skorpan:

skriven

Herregud, en karl full av sig själv.. Jobbar inom finansiering o bjöd inte ens!!? Intresserad av mig som puma, jösses ändå.. Bara måste få säga det. Den kommande måste nog vara verkligen långt ifrån den ynglingen..
Kram Skorpan

69 Louise:

skriven

Tack för svar.
Idag hade jag en stängning och där informerade jag föräldrarna utan problem och var med när barnen från min avdelning hämtades. Sen ska man ju heller inte tränga sig på. Men jag tyckte det gick bra idag och jag har kommit över rädslan på den delen. Vet inte vad pedagogerna som var kvar tyckte. Jag har i alla fall börjat prata så det kommer jag att utveckla i veckan. Imorgon ska jag ta rag i ledarskapet och ha ett rörelsepass med fyraåringarna. Det är detta jag måste ta tag i. Jag måste bli godkänd så jag kan göra min sista VFU och jag ska minsann visa dem. Har lånat hem böcker som jag ska gå igenom så jag kan koppla till en massa teorier. Får nog åka till högskolan imorgon och låna lekteori böcker.
Jag känner mig taggad för U vägrar jag bli. Hoppas ni håller tummarna att jag klarar det för jag måste.

Ha en fin kväll alla.
Kramar

70 Boudica:

skriven

"Wild thing... You make my heart sing..."
Ja denna låtfras har jag haft i huvudet sedan morgonen, varför vet jag inte, har inte hört den nyligen. Månne det ha någon betydelse? Ett litet meddelande från min ängel? ;) Eller kanske bara önsketänkande av längtan till lite "äventyr". Ser det ut som något sånt snart?

Har inget problem med mitt, jobb, det är ok, varken mer eller mindre, men det ger mig inte något. Jag vill ju mer, jag behöver utmaningar, för att kunna utvecklas. Annars blir jag uttråkad!
Tänkt söka nytt, men varken haft ork eller tid. Men man vill ju inte sluta innan man fått något nytt, inkomsten som är säkerhetslinan vill man ju inte förlora, därför hoppas jag att 2018 bringar mig ett nytt jobb.

Nej idag är jag kortfattad, en kaffe, vila, yoga och en god natts sömn. Jag måste hitta tillbaks till min energi! Jag kraschar snart!

KRAM!

71 Tingeling :

skriven

Inte tog brevbäraren min julklapp i dag heller. Var likadant förra året! Ska låta påsen hänga på dörrhandtaget till jul. Envisa brevbärare! Men jag är också envis! 😉😀 gav en ask choklad till hyresvärden också, dem kom inte undan för där lade jag i brevlådan.

Jag skulle vilja vara mer fri. Jag vill bara kunna flytta vart jag vill, jag vill kunna plugga två tre år i USA och ta med mig min dotter. Eller plugga i England och jobba. Jag vill åka jorden runt. Har funderat på detta inlägg under dagen och kommit fram till att jag vill ha ett jobb där jag kan jobba vart jag vill i världen.

Skulle en healing hjälpa att glömma tidigare liv? Bör man glömma tidigare liv? Min dotter pratar om sina andra mammor hon haft men som är döda nu. Hon säger dem inte var snälla utan slog henne. Vet inte fantasin hos en 4 åring, eller om hennes tidigare liv varit så som hon säger.

Nu är det bollibompa... 😄

Kram!

72 Sus:

skriven

Hej
Om man bara är helt tom...
Inte vet varken ut eller in....
Inte ser lösningar....
Love sus

73 Sola:

skriven

Hej Esmaralda
Verkar han vara helt okej med distansen mellan oss?
Kram

74 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att ångra sig över att det tog slut mellan oss? Eller känner han sig tillfreds med att gå vidare? Är han kär i henne och är hon rätt för honom?
Kram

75 en_mormor:):

skriven

Klok som Anna Book ;)) om inte mer...haha..

Är så orolig över tösen med barnbarnet. Har alltid varit mer orolig över henne trots att den äldsta haft det "som det verkar" - jobbigast. Den yngsta har det jobbigt ekonomiskt o med den lilles pappa b la. För ett tag sen träffade hon en kille från Danmark med en liten tös i samma ålder som barnbarnet. Är han "något att hänga i julgran" ? höhö...Något jag behöver tänka på gällande henne?

Här lagas Jansson´s o dricks vin o sen ska det slås in julklappar o läggas under min vita pyttegran :)

Skickar en hel massa mjuka goa julekramar till ALLA som vill ha !!

Revbenspuss till MG o goekram till dig Es! <3

76 Heaven:

skriven

Hej Es

Jag undrar om det finns något andligt meddelande som vill nå fram till mig?
kram

77 H:

skriven

Hej Igen!
Jag gjorde som du sa tog intiativ och försökte prata men det verkar som om han inte vill prata med mig eller han gjorde det men brydde sig inte riktigt vad jag sa. Jag vet att jag inte gjorde fel inte denna gång. Blir så ledsen för jag trodde han kände samma som mig..
Det känns som att det är slut på riktigt! Är det det?
Jag mår piss dåligt! :(
Kram

78 Tirina tirina:

skriven

Hej Esmeralda, det var jättelängesen jag kommenterade din blogg, du skriver så bra och har så bra beskrivningar,
Jag undrar nu snart är det 2018

Jag har bytt flera killar, du har sagt nej flera gånger och det har stämt.

Nu undrar jag, den här killen jag gillar, ska jag satsa på honom?

Eller fortsätta singel livet utan nåt.


Svara snälla


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: